Keresés

Részletes keresés

Taktus Creative Commons License 2011.12.31 0 0 320

Persze tudom mivel írtál a szüleidről már,hogy ők nem voltak ilyen kihallgató tisztek,csak meg kell az ilyen idős embereket érteni.De ha ezzel piszkálna bárki is akkor enged el a füled mellett,mert korábban erről is írtál már,a te szüleid nem vettek részt népírtásban,csak be kellett lépniük,mert sok választásuk nem volt,akik háborus bűnőket követtek ott el, valójában azoknak van szégyenkezni valójuk és azok utódjának lenne az.Röviden nem neked.Te csak a gyógyulásodra összpontosíts,a betegség szintentartására és ne enged,hogy bárki is negatív gondolatokat árasszon feléd.

 

REmélem ez az év jobb lesz számodra egészségügyileg is és valami jót fog számodra hozni.Fel a fejjel,megértelek hogy félsz.Ki ne félne,de ne hagyd hogy a félelem eluralkodjon feletted.Most mennem kell.Légy jó és ma érzed jól magad.Jó bulizást.BÚÉK

Előzmény: msz67 (317)
Taktus Creative Commons License 2011.12.31 0 0 319

Szia!Megtudlak éreni,hogy így érzel,és mindig ezen jár az eszed,és ezzel álmodsz is,hisz neked ez a minden napi valóság,persze hogy félsz a másnaptól,a következő évtől,sose tudod mi vár rád,ha meg tudod éppen az is valamilyen vizsgálatot jelent éppen.A kaparást azt beszéld át alaposan a pótmamáddal,hogy meséljen el  neke dmindent mi és hogyan zajlót,a műtét,a gyógyulási idő,aztán várd meg az orvosod is és beszéld át vele is és csak utána döntsél,ha fel vagy rá készülve,kérdezd meg ha nem veszel részt a műtéten az mivel járna a te esetedbe.

 

Később úgyanígy mérlegelj a csontvelő műtéttel kapcsolatban.Csak tanácsot,ötleteket tudunk adni  neked.

 

Az idős néni megtudom érteni ki tudja milyen nehészségek ment keresztül,lehet a családját is kiírtották,vagy egy élet munkáját,(mert egy lakás is az,hosszú évtizedek munkája az emberek 8-90%-a esetében,ha nem rózsa dombi,vagy gazdag,kapcsolatokkal rendelkező család leszármazottja vagy éppen.)tették tönkre,vették el,sokan más emberetől elrabolt házak,vagyonok által lettek gazdagok,ha megnézed a parlamanti emberek többségét ott is mind ávé-s,ávos-ok leszármazottjai vannak és nem mindenki csak belépett és csak ennyit tett,voltak akik embereket vertek halálra és nagyképűen a tv-ben ücsörögnek és dumálnak zsidó üldözésről,mikor az ő apaja volt a leghirhetebb kihallgató tiszt,és a vagyonuk is abból van,voltak akkoriban igen durva dolgok,volt jó pár háborús bűnös,akik megúszták bűntetlenül és röhögnek a markukban,a gyerekekik meg a legjobb helyeken csúcsülnek és ahelyett hogy inkább hallgatnának,játszák az agyukat.Persze hogy furcsának tűnhet a néni,ki tudja mit vettek el tőle,család,szabadság,ingatlan.Aki  nem élt át ilyet az nem tudhatja milyen érzés lehetet,onnan tovább lépni,tovább élni valahogy.

 

ERre mondok egy egyszerű példát aki viszonylag jól él,annak sincs fogalma milyen nehéz anyagi nehézségekkel felnőni,mennyi  nehészséggel jár.Sőt aki jól él,mert beleszületett még könnyebben tud panaszkodni,mert neki a jólét,a kényelem a normális,az hogy a dokit megtudja fizetni,és itt nem kisebbségiek és jólétűekről beszélek.A környezetemben is vannak jólétben élők hozzámképest,na nem önerőből és folyton panaszkodnak,a gyerekeik lusták,iskolás éveik alatt a saját szobájukon kívül semmit nem csinálnak otthon,de még azt is csak azért mert rájuk szólnak,anyuk csinál mindent helyettük,boltba nem járnak,csak ha plázázni kell,pénzt szórni,gyors kajáldába enni,ruhát venni,na akkor letudnak nyúlni mindenkit,szülőt,nagyszülőt,de az hogy otthon segítsenek,vagy legalább 19 éves fejjel a csaj a cuccait maga vasalja,maga készíts a tízórait az már nem jön be.És ezt tök természetesnek veszik és úgy gondolják ők nem lusták,vagy hálátlanok,mert ebben születtek bele.

Előzmény: msz67 (318)
msz67 Creative Commons License 2011.12.31 0 0 318

Még igy nem féltem az ujévtöl életemben,Nagyon feszült , ideges vagyok. Tavaly sem féltem ennyire, akkoriban már volt pár ájulásom 2010 végén, még a kivizsgálások elött álltam szilveszterkor. Januárban mondták csak meg, hogy be kell feküdni neurológiára.Ott tudtam csak meg hogy lumbálás lesz.Jó lett volna ha ott megtalálták volna a diagnózist, akkor még nem sejtettem mi lesz belöle. Egy év alatt többet voltam orvosnál mint egész életemben.Az uj évben  is fogok pár fehérköpenyessel találkozni. Elókerült régi iratok közül  egy régi sárga oltási könyv is  ami egyszer egy utazáshoz kellett.Még 87-ben  kaptam  több oltást egyidöben két helyre kegyetlenül fájt.Pedig már felnött voltam,de sirva jöttem ki.El is felejtettem. Az ember agya törli a kellemetlen emlékeket, de amikor át kell élni az nem jó. Amikor ujra jön a fájdalmas dolgok elöszele a régi is eszembe jut. Most ahogy azt a sárga könyvet meglátam eszembe jutott milyen rossz volt amikor a kezembe nyomták oltás után.

msz67 Creative Commons License 2011.12.29 0 0 317

Nem biztos hogy orvosmentes lesz, az elsö év nagyon is sok orvoshozjárással megy el. esetleg ha sikerült és beindultak az uj össejtek akkor elég évente egy laborvizsgáálat. Uj oltási könyvet fogok kapni, mert az immunrendszer ujraépitése után három évente oltásra kell menni agyhártyagyulladás elleni meg még valamire.Ha a lépemet kivennék akkor is kellenek az oltások.Ugy örültem amikor túl voltam az utolsó iskolai oltáson, hogy több nem lesz, erre felnöttként kapok egy uj oltási könyvet,Gimiben még megusztam a tuberculint.Akkor ugy tudtam nem kell több szuri, anyám nyomatta az influenza oltást,csak tulélem évente, de a betegségem miatt mostantól majd több oltás is lesz.

msz67 Creative Commons License 2011.12.29 0 0 316

Mindenről a kórház jut eszembe, az ultrahangos doki is a nögyógyászom is azt mondta hogy kellene az egészségügyi kaparás,A pótmamám is ezért rágja a fejemet, neki is volt, de nem nagyon szeretném. Mindenkim biztat hogy birjam ki steril szobán a fogságot, hogy nem börtönbe megyek. Az egyik szomszédnéni aki apám ávós multjával foglalkozott elkezdett mesélni az internálótáborról meg a kitelepitésröl,öt kitelepitették, hogy az enyém üdülés lesz ahhoz képest. Aranyos néni, de néha furcsa.Máskor meg a koncentrációs táborokról mesélt,most ilyen szövegekkel jönnek, hogy birjam már ki.Néha már én is hajlok arra hogy bezáratom magam a sterilszobára, csak ne kelljen egész életemben vért kapni meg hasbaszurit.Egy év nagyon kemény lenne, hetente kel visszajárni. 6 hét aterilszobán, utána valahol utókezelnének mert legalább száz nap kell ahhoz hogy az uj csontveló megtapadjon, ha száz nap alatt nem löködik ki akkor már nem fog.Pótanyám meg bizonygatja hogy én milyen erös vagyok. Nem nagyon lát sirni, egyedül szoktam kiborulni, kifelé jól szeretek lenni.ne tudják mi van.Évente 4o-5o embernek csinálják egy egy centrumban. Majdnem mind tulélik.Az sem jó ha egyszer fertözött vért kapok.Félek , mi lesz ha megcsinálják és ott maradok, mi lesz ha nem csinálják?Még ezt az uj doktornénit megvárom mit mond.Egyik éjjel már ezzel álmodtam hogy parancsszóra be kellett feküdni egy egyágyasba, hogy ápolók löktek neki a falnak.Civil ruhában beraktak valahova és bezártak.Majd az idö megold mindent, vagy nem.Azt sem bánnám, ha biztos el kell menni nyomjanak be egy szurit, hogy végleg elaludjak, de ne kelljen kockáztatni.Elöször kivizsgálna, lebontják az immunrendszert, utána egy idegem össejtjeit megkapnám infuzióban. Nem játék.

Taktus Creative Commons License 2011.12.29 0 0 315

sSzia!Megtudlak érteni téged,én is úgy vagyok,ha nem feltétlenül szükséges egy műtéti beavatkozás és eltudok vele éldegélni komolyabb probléma nélkül,itt most a nőgyógyászati küretre gondolok,akkor inkább eléldegélek műtét nélkül.De ez én vagyok.Kösz hogy elmondtad mi is ebben elég tájékozatlan vagyok.

 

Azon viszont érdemes lenne elgondolkodni,hogy ha a csontvelő átültetés szinte teljes életet,orvosmentes életet lehetne élni.De mirtellonak igaza van,olyan embereket kellene találnod akik ezen átestek,akik ezeket a nehézségeket átélték és velük átbeszélni,az ő tapasztalataikat meghallgatni,abból meríteni erőt,ők tudnák csak hitelesen elmondani mire számíts.De várd meg a doktornőd tanácsát is.Érdemes ezen is elgondolkodni és mérlegelni mi lenne a jobb.Melyik beavatkozás mit tud ajánlani.

 

Megértelek,hogy mindenről a kórház jut az eszedbe,nagyon nehéz helyzetben vagy,hisz a hetente többször kell orvoshoz menned,persze hogy mindent ehhez kötsz.De most ünnepekkor próbálj lazzítani,elterelni a gondolatokat a betegségedről.

 

MIndenkinek előre is BÚÉK,ha nem járnék erre fele még szilveszterig és reménykedjünk mindannyiunknak ez az év,főleg neked,Kedves msz67 jót fog az év végre hozni.!:)

Előzmény: msz67 (313)
mirtelo Creative Commons License 2011.12.28 0 0 314

Sziasztok!

Utolag is kellemes karácsonyi ünnepeket mindenkinek. :)

msz! Növéremnek volt egészségügyi kaparása. sokszór volt petefészek gyulladása és azért volt rá szükség. Utána nem gyulladt be neki többször. Van olyan ismerősöd aki átesett már csontvelő átültetésen? Akiel megtudnád részletesen beszélni az összes velejáró problémát?

Lehet azért emlitik a kezeklőorvosaid mert télleg a legjobb megoldás lenne.

Nemkéne folyton orvosokhoz járni...

 

Előzmény: msz67 (313)
msz67 Creative Commons License 2011.12.27 0 0 313

Egészségügyi küretet emlegettek, azt hogy kikaparnak.Még nem vot iyenem életemben soha, mindkét doki mondta, most az én kezelöorvosom is meg az ultrahangos is. Állitólag vastag a méhnyálkahártya.Én nem megyek az biztos.Lesz nekem mostanában elég beavatkozás. Megyek a lépvizsgálatra, és megyek a myelofibrosis speicalistához elbeszélgetésre a régi leleteimmel együtt. Már azt is unom hogy vért adnak. 22-én leállitották azt a hasbaszurit.szünetet tartanak.Lassan egy éve lesz, hogy vizsgálgatnak kezelgetnek. Tavaly ilyenkor már volt pár ájulásom. Január végén neurológián voltam, onnantól kezdödött a kálváriám. Azelött ünnepen nem  depiztem, de most a kendök ajándékba olyan volt mintha előleget vennének a problémára,Köntössel és hálóinggel bevonzzák nekem a kórházba menést, holott tudom, hogy azért vették, hogy nekem ne kelljen költeni rá.Öt pár fehér zoknit is kaptam.Majdnem minden ajándékom kórházba is elvihető. Egészségesen eszembe sem jutna hogy ezek a cuccok kórházba is jók, betegen rögtön az jött le, hogy megvették ennek a szegény betegnek, mert sokáig ugyis szüksége lesz  rájuk.A kezelőorosom 22-én ujra emlegette a csontvelőátültetést, hogy szedjem össze a bátorságom, barátkozzak a gondolattal, ha engedném nem kellenne majd vért kapni nagyon jól gyógyitható,már néha én is hajlanék rá, ha majd egyszer nem kell orvoshoz járni, csak azt az egy két évet kellene kibirni ugy hogy ne őrüljek bele,még megvárom a januári doktor nénit mit mond majd.

Előzmény: Taktus (312)
Taktus Creative Commons License 2011.12.27 0 0 312

Szia!

 

Örülök,hogy nem fájt és nem volt annyira vészes az ultrahangos vizsgálat,a küret nem tudom amiről írtál pontosan mit jelent,mire gondoltál,nem tudom,hogy a kaparásra gondolsz e,vagy petefészek egy kis részének eltávolítására gondolsz e,de az én ismerősőeim közül változó korban csak egyiküknek kellett nőgyógyászati beavatkozáson résztvenniük valójában,ott is azért mert spirálal védekezett annó(azt rakatott fel) és amikor el akarta távolítattni az orvossal egy kis darabot ott felejtettek,ami beágyazodott és ettől lett gyakoribb vérzés és erősebb,röviden valójában orvosi figyelmetlenség miatt kellett később kis műtéteten résztvennie.De van ismerősőm,kollegám,aki most lép majd változó korban és neki mindig is erősebb vérzése volt és néha rendezettlen,de az orvosa mondta is ne hallgasson más orvosokra,akik műtétre akaránák rávenni,hisz ebből soha semmi problémája nem volt és a lányának(17) is sokáig tartó,erős vérzése van,néha ki is marad(a kis csajnak elég későn jött meg a mensije majnem 15 éves volt már)és az orvos igaz még nem vizsgálat meg a lányát,de mondta ne hallgassanak másokra,mert sokan ha rendzettlen egy fiatal lány mensije,vagy erős hormonokkal kezdik el tömni őket,amitől meg meghízhatnak,szőrősődhetnek is,nekem van ilyen barátnőim akiket 12-13 évesen egy doki kitalációja miatt kezdtek ezzel tömni,holott ilyen fiatalon nem szabadott volna egy kislányt megbolygatni,mert a mensije kicsit össze-vissza van,hisz van akinek csak 4-5 év után áll be rendesen.Igen kell vigyázzni mit válasszon az ember,ráadásul ezeka barátnőim a hormonok hatását még ha is magukon viselik,arról nem is beszélnék milyen  gátlásokat válottak ki bennük a testük  gyógyszerekkel történő elváltoztatása miatt.Igen meg kell gondolnunk mit is választunk.

 

De van ismerősőm akik a változó korba lépés után és a mensijük teljes megszünésük után teljesen rendben voltak.

 

 

De tényleg nem szabad csak a betegségre,a rosszra,a kórházra gondolni,ezeket a gondolatokat el kell hessegetnek magadtól.Nem szabad arra sem gondolni hány ünnep lesz még az életedben,ezeket mind hessegesd el magadtól.a hányingerrel meg vigyázz,mert megint valami járvány van,én enni nem tudtam elég sokáig rendesen.Tudom néha az embert a szorongás,a félelem veszi körül,ha nem is beteg valaki,az ünnepekkor ez elég jellemző,hisz az elment szeretteinkre is gondolunk,az egész életünkre,a  nehézségekre,a fájdalmakra amik megkeserítettek minket,de nem szabad hogy ezek felül kerekedjenek rajtunk,nem szabad hagyni,persze van egy-egy perc amikor a negatív gondolatok nyernek,amikor kicsit kiborulunk,de aztán felül kerekedünk rajtuk.Ügyes és erős légy!!!

 

 

 

 

Így utólag szeretnék mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és előre is boldog új évet kíváni!

Előzmény: msz67 (310)
gynomed Creative Commons License 2011.12.27 0 0 311

Ne szorongj, annál rosszabb.Még hozzád sem nyultak, máris szorongsz? Végül attól leszel beteg.Csak lazán.

Előzmény: msz67 (310)
msz67 Creative Commons License 2011.12.26 0 0 310

Elmult a karácsony, de ez nem olyan volt mint bármelyik, nem tudom hány lesz még...nem voltam nagyon jól, étvágyam nincs...hányingerem volt..Igaz régen sem ettem többet azért mert karácsony van, de most még annyit sem.Kaptam laptopot és kendöket ajándékba olyan barátoktól akik mindig a csontvelöátültetés mellett voltak.Egészségesen örültem volna, de most a kendönek egész más jelentése van.Kicsit ugy éreztem magamat mint amikor anyám a Madasrászba vitt uj cuccokal,Rengeteg csoki,tusfürdök,hálóing köntössel.Plüsspapucs.Most mindenki burkoltan a kórházra emlékeztet...Megint szorongós a kedvem...

mirtelo Creative Commons License 2011.12.21 0 0 309

Szia!

Az jó hogy ezzel már nins gondod ( karácsonyi jándékok. )

Pihenj sokat!!!

Jó utat neked és kellemes karácsonyi ünnepeket. :)

 várunk vissza az ünnepek után. :)

Előzmény: msz67 (308)
msz67 Creative Commons License 2011.12.21 0 0 308

Én is mindent megvettem már novemberben, a dokiknak is kell.Volt amit már októberben is.Megint vacakul vagyok, csak feküdni vágyódom.Karácsonyra elutazom.Pénteken indulok, majd leszek ünnep után valamikor.

mirtelo Creative Commons License 2011.12.19 0 0 307

Szia!

Örülök hogy tul vagy rajta. Az jó hogy már nincs gyulladás. :)

A menszeszem nekem is nagyon erős 1 hétig is eltart.

Szerintem a steril szobánál szüneteltetnék a vérkpzőszervnek ujrakell regenerálódnia szerintem. ( ez csak egy gondolat menet....)

 Szoritok hogy 22. én minden jól menjen. Karácsonyi vásárlással hogy álsz?

Én már szinte mindent megvettem. :)

Előzmény: msz67 (306)
msz67 Creative Commons License 2011.12.18 0 0 306

Megvolt még szerdán a vizsgálat, annyira nem fájt csak kellemetlen volt. Sóhajtani kellett és már bennem is volt az a vizsgálófej. Sokáig tapogatóztak bennem.A doktor úr nekem is megmondta hogy vastag a méhnyálkahártya és hogy ha rászánom magamat kellene egészségügyi küret,én nem merek ilyenre elmenni.Állitólag ezért ilyen erös a menses.Most nem talált már gyulladást.Türelmes volt magyarázott, amikor már tudta hogy mindjárt kész, biztatgatott hogy mindjárt leszállhat a vizsgálóasztalról.Tiz percen belül utánamhozta az asszisztens a váróba a leeletet. Csütörtökön visszavittem a doktornönek, ö is azt mondta hogy kellene, mert még soha nem volt,de ha nagyon félek akkor nem annyira muszály még.Mindenesetre fel kell készülni arra hogy pár éve belül kell ilyet csonálni. A változás körül sinte minden nönek csinálják. szeretnék én lenni az aki meguusza.4-5 napig is eltart az erös menses,de szerencsére pontos.Kibirom inkább ilyen erösen fájdalommal is csak ne csináljanak nekem küretet, Eddig még megusztam, bár pár kortársamnak már volt.Remélem amikor elmarad majd akkor sem kell. Azt sem tudom akkor mi lenne ha streil szobára krülnél, ott biztos elakasztanák a mensest.Nem tudom elképzelni hogy ott megjönne a 100 nap alatt.Néha tul sokat olvasok az ottani dolgokról de azt nem láttam egyik blogban sem mi van amikor a transzplantált betegnek megjön. Lehet hogy megakasztják? Most elég valcakul voltam, sokat pihentem. 22-én kapok egy kis vért, utána január 3-án megyek lépvizsgálatra.Jó   kis évkezdet lesz.

Taktus Creative Commons License 2011.12.16 0 0 305

El se tudom képzelni milyen lehet ez az ultrahang,milyen érzés az egész.Remélem megint csak ügyes dokik kezébe kerülsz majd és minden megint csak jól fog lezajlódni.Végre megint egy jó hír rólad,az szupi,hogy a véreredményed jó lett,csak így tovább.Remélem a léped is rendben lesz,gondolj erre is pozítívan és akkor az eredmény is talán az lesz,rosszre nem szabad gondolni.Ebben az időben meg vigyázz továbbra is magadra,mert igen csak becsapós,a kimelegedéstől is jól meg lehet fázni,meg a mi környékünkön láz és hasmenés,hányás vírus van.Vigyázz magadra és kapcsolódj ki hétvégén!

Előzmény: msz67 (304)
msz67 Creative Commons License 2011.12.13 0 0 304

Hüvelyire kell mennem, megmondta a doktornö, hogy vizsgálófejjel fognak bennem nyulkálni,és hogy néhány perc az egész. Látni akarja milyen vastag a méhnyálkahártya. Mindig erösen menstruálok.Még én sem voltam ilyenen, csak sima hasi ultrahangon ahova ö küldött és csak az alhasamat tapogatták, de holnap bennem fognak turkálni. Nemrég mult el a mensesem. A mult hónapban amikor a beutalót intézte akkor az volt az elsö kérdése hogy mikor kell megjöjjön, és ugy kért idöpontot.

A pénteki véreredmények viszonylag jók lettek, de 22-én megyek be egy ujabb zacskó vérre. Most egy hónap kimaradt, egész jól elvoltam igy is.A gyulladás miatt nem adtak.Januárban megyek lépscintigráfiára, megint egy negyvenperces csöben fekvés lesz.Az nem vészes. Valamelyik papiromon rajta van hogy ép tömöttebb tapintatu, lehet hogy egy kicsit megnagyobbodott?Néha szokott tompán jelezni, nem fáj, csak érzem.Nem is beszéltem az orvosnak, a multkor amikor hosszasan tapogatta a hasamat, akkor mondta hogy kell ez a vizsgálat.Egyszer ugyis kiszedik, sajnos ebben a betegségben az szokott lenni. Januárra beprotezsált egy másik ismerös egy másik kórházba myelofibrosis speciaálistához, elmegyek egy elbeszélgeésre oda is.Viiszem az összes papiromat.Több szem többet lát.Minden kötelezettség nélkül, azt mondta az ismerösöm,ö is megnyugodna ha elmennék, és hogy nem kerül egy fillérbe sem.egy beszélgetést megér.Ilyenkoraz ember mindenben megkapaszkodik.

Taktus Creative Commons License 2011.12.13 0 0 303

Megtudlak érteni,jól teszed ha sokat iszol,én is azt teszem.Nekem meg gyakori hasmenés,hasfájásom van,de még bírni kell 1,5 hétig,aztán kipihenem majd,bíztos összeedtem valamit.Pihengess sokat és igyál,meg vigyázz magadra,mert most a ,vírusoknak ez a jó kis idő(elég meleg van decemberhez képest) igen jó,megtudnak telepedni és már is betegek vagyunk.Ez hüvelyi ultrahang amire menned kell?Azon még nem voltam hál istennek,bíztos elég kellemetlen lehet.

Pihengessél,egyél sok gyümölcsöt és igyál sokat.:)Jobbulást és remélem felerősődsz karácsonyara teljesen.

Előzmény: msz67 (301)
mirtelo Creative Commons License 2011.12.13 0 0 302

Szia!

 Pihenj sokat!!!

Az jó ha sok folyadékot iszol így nem száradsz ki.

Remélem délutánra már jobban leszel. :)

Előzmény: msz67 (301)
msz67 Creative Commons License 2011.12.11 0 0 301

Ma nem tudom mi volt velem csak aludni aludni és aludni birtam.Étvágyam nincs, de egy másfél literes narancslé elfogyott.Most is visszafekszem,mert csak vizszintesben érzem jól magamat.

msz67 Creative Commons License 2011.12.10 0 0 300

Tulélem ezt is valahogy...Most egy kicsit jobban érzem magamat, nincs különösebb bajom a tegnapi vérvétel miatt majd hétfön kell betelefonálni.

Előzmény: mirtelo (297)
msz67 Creative Commons License 2011.12.10 0 0 299

letelefonálta a doktornő a kollégájával, én is remélem hogy rendesek lesznek. 

Előzmény: Taktus (296)
msz67 Creative Commons License 2011.12.10 0 0 298

voltam én már nögyógyászatról küldve ultrahangra, de csak kivülröl vizsgálták  a hasamat.Még ilyen részletesen nem voltam.még valamikor régen kellett.

 

Előzmény: gynomed (295)
mirtelo Creative Commons License 2011.12.10 0 0 297

Szia!

Igen voltam. 5-10 perc kb. Nem kellemes de nem tart hosszu ideig. :)

 

Előzmény: msz67 (294)
Taktus Creative Commons License 2011.12.10 0 0 296

Szia!Meg tudlak érteni,hogy félsz tőle,én mint orvos fóbiás igazán megértelek hidd el.De nyugi bíztos kibírod,remélem ügyes,tapintatos dokit fogsz kapni és akkor minden rendben lesz.Nem szabad ezen rágodnod most,mindig amikor lehetőséged van és megteheted ki kell kapcsolódnod és nem gondolni a vizsgálatokra,a kórházra.Remélhetőleg minden rendben lesz.

Előzmény: msz67 (293)
gynomed Creative Commons License 2011.12.09 0 0 295

Ne rinyálj már anyira pár perc lesz az egész, de valahol az elején már irtad hogy voltál ilyesmin. Remélem minden rendben van és lesz körülötted.Vigyázz magadra, pihenj sokat rendesen szedd a gyógyszert, és ne törödj semmivel.Lazits, ne görcsölj.

Előzmény: msz67 (293)
msz67 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 294

Mirtelo!Te voltál már ilyen ultrahangon? Meddig tart?

Előzmény: mirtelo (292)
msz67 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 293

Én el akartam mielöbb kezdeni, ma már bevettem egyet, hétfön kell a másikat. 2 kapszula az egész.A gyógyszerésznő mondta hogy a csontvelőbetegeknek van a gombaölökböl kedvezmény,de én meg ugy olvastam hogy a transzplantációra váróknak, vagy azon átesetteknek.A Klion D is gombaölő.Aznap amikor megyek ultrahangra nem alkalmazhatom a Klion D-t.Remélem nem sokáig nyulkálnak alulról bennem azzal a vastag akármivel.Valahogy az ember mindenen túllesz egyszer, sok beavatkozáson estem már át életemben, a mandulaműtéttöl a lumbálásig,a csontvelővételtöl a CT-ig.Akkor nagyon rossz amikor át kell élni, de szerencsére az idö meggyógyit mindent,csak azt utálom, amikor ismét szembetalálom magamat valamivel, az utóbbi idők megedzettek egy kicsit.18 éves koromtól sokáig nem volt igazán semmi bajom, a vérvételeken alkalmasságikon szüréseken kivűl nem csináltak nagy dolgokat velem.  2010 vége felé kezdödtek a rosszullátek. Idén januárban lumbáltak meg, akkor nem gondoltam volna hogy onnantól nincs megállás, és háromszor is vesznek csontvelőt tölem.Egyszer csak sikerül beállitani a gyógyszereimet hogy hosszasan jól legyek.Szedem a sok természetes dolgot attól vagyok jobban.Igaz igy is vannak rosszabb időszakaim. 

 

Előzmény: mirtelo (292)
mirtelo Creative Commons License 2011.12.08 0 0 292

Szia!

 Tudom hogy félsz és hogy kellemetlen de kibirtad!!! Büszke vagyok rád!!!!!

Én megpróbálnék utána járni hogy olcsobban írják ki a gyógyszereket. Tudom hogy hosszadalmas az utána járás de késöbb megtérülne.

Ne izgulj az ultrahang miatt az már nem olyan kellemetlen. Szorítok hogy minden rendben legyen. :)

Előzmény: msz67 (291)
msz67 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 291

ma gombaölőt irtak, Tablettát és kúpot. Mycosist-Gino és Klion D.két kapszula egy csomó pénzbe kerül.Lehetne még irni a betegségem miatt olcsóbban e az meg utánajárás.kiváltottam mindent. Kedve Mirtelo!Elég fájdalmas volt azért, meg sokáig volt bennem nyitva az a kacsa, amikor a hasamaat nyomkodta akkor majdnem sirtam, akkor   még be volt gyulladva minden.Én amikor nögyógyászhoz kényszerülök, a félelemtöl öszeszükül mindenem, nem tudom megszokni, pedig voltam már egy párszor rendes a doktornő és mégsem. Próbálom elötte megbeszélni magammal, hogy majd tulesel, nyugi, de amikkor fel kell feküdni akkor ugyanolyan mint amikor kislány voltam, félek.Egy jó ideig megint nem szeretnék ilyet átélni, még azt a 14-i ultrahangot is ki kel birni.

Előzmény: mirtelo (290)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!