Keresés

Részletes keresés

bencus26 Creative Commons License 2011.06.16 0 0 4155

Kedves Eric!Választ még nem kaptam,bocsánat a zavarásért,csak nagyon érdekelnének a tünetek meg a tapasztalatai,minden ami fontos lehet.Nálam is vannak tünetek,most mindenhol azt mondják nekem hogy a vastagbelemben van funkcionális zavar,na de majd én is leírom bővebben.

sz.bence92@citromail.hu

ide várnám a válaszát

köszönöm

luci71 Creative Commons License 2011.06.15 0 0 4154

Kedves Dr.Úr!

 

Végbél mellett kisebb csomót észleltem egy idelye, ami most már nagyon zavart mert bizonyos időszakonként váladékozik.

Sebészeti szakrendelésen jártam.

Szakorvosi vélemény:"Kőmetsző helyzetben 9 óránál ,az anus nyílásától 2 cm-re sipolynyilás látszik.Sipolyjáratot kutaszolva a sphincter rostok között vezet a járat a rectumnyílásba."Panaszomat "analis fistula magyarázza"

Dr.Úr sebészeti ellátást lát indokoltnak.Mivel hogy ez más módon javulni nem fog.

 

Kérdésem az lenne a Dr.Úrhoz tényleg nincs más megoldás csak a műtét?

Valami gyógyszer,kenőcs.Milyen esély van a gyógyulásra.

 

 

Előre is köszönön válaszát.

Köszönettel,Katalin.

bd9q6rvv Creative Commons License 2011.06.15 0 0 4153

Szia Évi!

 

Én még friss tagja vagyok ennek a "baráti társaságnak", így nincs nagy tapasztalatom.

Amit tudok, hogy ez belső probléma lehet és mindenképp keress fel egy orvost, hogy tisztán láss.

A Bánfalvi Pétert nagyon tudom ajánlani. :-)

 

Jobbulást!

Előzmény: Évi1981 (4152)
Évi1981 Creative Commons License 2011.06.15 0 0 4152

sziasztok! olvastam a hozzászólásaitokat, és azt látom, ez egy "normális" fórum, így merek ide írni Nektek. az a bajom, hogy még soha életemben nem volt aranyerem, de most azt hiszem, lesz, vagy már van... nem tudom pontosan, mert kívül nincs semmi... a wcpapíron meg vékony vér... mit csináljak? olyan kellemetlen, most rostos kajákat eszem, meg sokat iszom, meg betartok minden ilyen életmódos dolgot, de félek, hogy mi lesz, ha ez kevés. van valami ötlet, vagy szer, krém, kúp (melyiket próbáljam???) megelőzni még, hogy kibújjon?

köszi előre is !!!!

 

bd9q6rvv Creative Commons License 2011.06.15 0 0 4151

Szia Alongtimeago!

 

Köszönöm válaszod, most már tudom, hogy jó úton járok.

Minden jó lesz, ha nem akkor kicsi rossz utána, majd újra jó lesz. :-)

 

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a műtét. Jobbulást!!!!!

Döbbenet volt a Dömötör nevét látni.

Nála jártam először, és már izzította is lézerkardját.

Én meg gyorsan kifordultam összetörve a rendelőből.

 

Aztán következett Bánfalvi doktor, szerencsémre!!!!!

 

Most tünet mentesen puhatolózok, mit hogyan kellene, mert hosszú még az élet. :-)

 

Köszi

Előzmény: alongtimeago (4150)
alongtimeago Creative Commons License 2011.06.14 0 0 4150

BD.... !

 

Figyelj csak: most elővettem azt az Ambuláns lapot amit tavaly kaptam Bánfalvi doktor úrtól még 2010-ben. Lehet hogy a tiéd is így néz ki. Ha elolvasod a kiegészítő kezelések részt, ott az egyik pont az "intimtorna: naponta". Nekem pl. az nincs jelölve, de ebből az is következik hogy biztos ajánlja a doktor úr egyes esetekben. Persze ő tudja legjobban megmondani mik ezek az esetek, de én úgy sejtem hogy a leghasznosabb a végbél záróizomzattal kapcsolatos problémáknál. Szerintem a torna oda hat a legjobban, azt már nem tudom hogy az onnan feljebbi részekre mennyire lehet a tornával odahatni, pontosabban mennyire hatékonyan lehet odahatni. Ha más orvosnál kérdeztem rá az intimtornára, mindenki csak helyeselt hogy csinálom. Ezenkívül én pl. tavaly voltam 3D-végbél ultrahangon (Bánfalvi dr. ajánlott egy helyet), és ott azt mutatták ki hogy valszeg a műtét következtében a mindkét oldalon lévő izmok elvékonyodtak, nem túl veszélyes mértékben. Az a doktornő is azt javasolta hogy mindenképp meg kell ezeket az izmokat erősíteni, tehát akkor is érdemes csinálni a tornát ha az ember nem érzi hogy jobban lenne tőle.

alongtimeago Creative Commons License 2011.06.14 0 0 4149

BD9Q6RVV !

 

A tornára mindenképp menj el, és csináld is rendszeresen. Én is csinálom, NEM AKARTALAK ELBIZONYTALANÍTANI !!!

Sőt nálad lehet hogy teljesen jó hatása lesz, én egy spéci eset vagyok lézeres műtét utáni szövődménnyel (régebben), ez lehet hogy neked nem mond semmit de elég durva dolog.

Azt sose felejtsd hogy a tornából VAN VISSZAÚT, hiszen abba is hagyhatod újra is kezdheted. De a műtétből VISSZAÚT NINCS ! Ha ott elrontanak valamit azt lehet hogy nem lehet visszacsinálni, mint ahogy nálam Csatár Éva doktornő is megmondta mi a probléma: "szét vagyok kaszabolva".

 

Ha orvosokról kérdezel akkor jó helyen jársz Bánfalvi doktor úrnál (ismerem személyesen), és Csatár Éva doktornőnél is (őt is ismerem személyesen), meg másokat is ismerek... Sajnos előszőr csak Dömötört ismertem, a műtétem után már mindenkit, és nagyon sokat olvastam is utána. Ami viszont a legfontosabb: LÉZERES MŰTÉTET SOHA SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NE VÁLASSZ ! Én még elég jól megúsztam a lézert, de vannak olyan esetek amikor a lézeres műtét után olyan szövődmények lesznek amire a mai orvostudomány nem ismer megoldást. Olvass utána, én a lézeres műtét után (előtte nem), nagyon utánaolvastam. Jól csináltam ugye ? :)) Van olyan proktológus aki nem is vállalja az olyan emberrel a foglalkozást akit egyszer már lézerrel műtöttek. Hidd el ha nagyon utánajársz a dolgoknak, és óvatosan teszed meg a lépéseket és óvatosan hozod meg a döntéseidet nem leszel akkora marha mint én.

 

Tehát irány tornázni, és bocs ha elbizonytalanítottalak.

Ha személyt cserélhetnénk, én a te helyedben megpróbálnám az intimtornát 6-12 hónapig, és ha úgy érzed hogy nem javul az állapotod akkor elmennék az itt neked ajánlott mindkét orvoshoz és az ő ajánlatukból választanék.

 

 

Előzmény: bd9q6rvv (4148)
bd9q6rvv Creative Commons License 2011.06.14 0 0 4148

 

Szia Alongtimeago!

 

Nem tagadom elbizonytalanítottál...

Én is arra a tanfolyamra iratkoztam be, és bevallom minden reményem ebben van/volt.

Szóval, a torna gyakorlása sem nem jó, sem nem rossz, inkább rossz.

 

Az a nagy probléma, hogy mivel nekem ez most alakult ki, és néhány hete múltak el a kellemetlenségek, rettegek, hogy újra gond lesz.

Állandóan erre figyelek: kaja, ülés, emelés, pszichésen.

Ez a torna egy kapaszkodó lenne nekem, hogy megelőzzem a bajt.

Most viszont már nem tudom, mit gondolja, mi fog megmenteni...

 

Az pedig egy új döbbenet, hogy a műtét után nem vagy jól 100%- osan.

  

Ez egy sorscsapás.

 

Jobbulást!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esetleg más is megosztaná velem tapasztalatát az intimtornáról?

Használ valaki HEMOCLIN- t, erről is nagyon szívesen fogadom segítségetek!

 

Köszönöm!

Előzmény: alongtimeago (4145)
tristen Creative Commons License 2011.06.13 0 0 4146

Szia!

 

Együtt érzek Veled!

 

A babapopsikendő csodákra képes, de kérdéses, hogy felnőttek esetében is elégséges ez?

 

Szerintem igen.

 

Kitartás!

 

hali

Előzmény: basinger (4143)
alongtimeago Creative Commons License 2011.06.13 0 0 4145

Még1et elfelejtettem: az intimtorna egyik hatása hogy szexuálisan felpörgeti az embert, mondja Andrea. Háát erre sem mernék nagyon megesküdni, ha kérdeznétek: "talán, lehet, ha jól elgondolkodok rajta esetleg..."

Előzmény: bd9q6rvv (4141)
alongtimeago Creative Commons License 2011.06.13 0 0 4144

Szia bd....

 

Egy kicsit el vagyok maradva a beszámolómmal, ugyanis 2 év telt el az aranyérműtétem óta, és nem vagyok elégedett az állapotommal, még mindig visszasírom a műtét előtti állapotomat. Talán életem legnagyobb hibája volt hogy belevágtam, mármint hogy a műtét mellett döntöttem, node erről majd később írok.

 

Intimtorna: pont Csatár Éva doktornőnél jártam kb. 2 hete és ő kérdezte mi a tapasztalatom az intimtornáról hiszen 1 éve csinálom rendszeresen. Én Kriston Andrea óráira jártam, tehát nem könyvből tanultam. Igazából engem nem győzött meg ez a torna, vagy inkább úgy helyes fogalmazni nem lett jobb tőle az állapotom. Sőt az első félévben a helyzeten (az érzett állapoton) szerintem rontott. Ugyanis gondold el hogy van egy érzékeny(beteg) rész a fenekednél amire jó kis izomerősítő gyakorlatokat csinálsz. Amúgy Andrea is mondja hogy ezek ellen a gyakorlatok ellen a kisebb aranyerek tiltakozni fognak (vagyis fáj), de mi nem tőrődünk ezzel hanem keményen edzünk tovább. Szerintem úgy 6 hónap után már nem érzed a torna hátrányát, igaz a következő 6 hónapban az előnyére sem merek biztosan bólogatni. Ezt mondtam a doktornőnek is. Viszont amiért csinálom, és talán az életben is ez vezérel minket hogy hiszünk valamiben. Én abban hogy tényleg megerősít a torna és lehet hogy érzésre nem leszek jobban, de talán nem jönnek elő a jövőben aranyerek. S szerintem amiben tényleg hiszek, és ez a torna lényege: ANNAK JÓ AKINEK SOHA AZ ÉLETÉBEN NEM VOLTAK VÉGBÉL PROBLÉMÁI. Ugyanis ez ráerősít azokra a kötöszövetekre stb. amik ott vannak és talán soha nem jön elő végbélprobléma. Én már sokat gondolkodom azon hogy a két fiam ha elérik a 18 éves kort komolyan elbeszélgetek velük erről a végbélbetegségről, és mindkettőt beiratom a tornára is pont azért hogy soha az életben ne legyen aranyér jellegű végbélprobléma. Persze a torna önmagában nem elég, Andrea is el fog mondani egy csomó dolgot, hogy kell wc-re járni stb. Úgyhogy javaslom akkor is ezt a tornát ha nem leszel tőle jobban !

 

 

Előzmény: bd9q6rvv (4141)
basinger Creative Commons License 2011.06.11 0 0 4143

EZT NEM HISZEM EL!

 

Egy hét aranyér-absztinencia után a melóban csütörtökön előjött egy újabb gombóc, a változatosság kedvéért most a jobb oldalon...

Pedig a múltkori óta már nem is ülök a fotelben, inkább fekszem, mivel az egész nap ülős életmódomon kívül az esemény bekövetkeztének más okát nem tudom kitalálni. Erre tessék... már megint vehettem elő a kencét és ma vettem egy TESCO-s babaposi-törlőkendőt, az jóval puhábbnak tűnik, mint a múltkori PENNY marketes. Kezdhetem a seggemben turkálást újra... Utálom.

tristen Creative Commons License 2011.06.09 0 0 4142

Szia!

 

Az intimtorna nagyon jó módszer, csak tudni kell kellőképpen elsajátítani!

 

Sok sikert hozzá!

 

üdv.

Előzmény: bd9q6rvv (4141)
bd9q6rvv Creative Commons License 2011.06.08 0 0 4141

 

Sziasztok!

  

Szeretnék beszámolni, a héten jártam Bánfalvi doktornál.

Azt kell, hogy mondja, hogy egy ilyen problémához egy ilyen kedves orvos és környezet az ideális.

Persze titkon remélem, soha többé nem kell hozzá mennem. :-)

  

Egy kérdést elfelejtettem feltenni neki, legyen kedves majd válaszolni:

Azt olvastam a neten, ill. javasolták ismerősök, hogy az intimtorna hasznos lehet. Elvileg vannak speciális feladatok, amik pont azon izmokat erősítik.

Hasznos lehet ezt a módszer? 

 

Köszönöm! 

 

Ford75 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 4140

Kedves Doktor Úr!

 

Jártam már Önnél, és 22-re kaptam időpontot, mert egy újabb problémám lenne. Addig is, amíg a rendelésre eljutok, szeretnék egy két dolgot kérdezni. Soha nem volt még ilyen problémám, nem tudom mi lehet ez. Egyik edzés után ( bár lehet semmi köze hozzá ) nagyon bedagadt az aranyerem. Olyan érzésem volt, hogy belül is van egy nagy csomó illetve a végbélnyílás mellett fura fájdalom, mintha megütöttem volna nagyon. Most már csak ez a problémám van, mert érzek ott egy kemény csomót. Nem tudom mi lehet ez. Tényleg olyan érzés ha megnyomom, mint amikor az ember beüti a lábát és egy szép lila folt éktelenkedik rajta, ami nagyon tud fájni. Sportolhatok-e light-osan illetve bejelentkeztem egy vákuumos kezelésre is. Nem szeretnék még többet ártani magamnak, így nem tudom, amíg eljutok Önhöz, jót tesz-e a mozgás illetve ez a vákuumos kezelés. ( derékig lennék beletekerve egy vákuumos takaróba, ahol a nyomás váltakozik ). Szóval most eléggé meg vagyok ilyedve, mert fogalmam sincs mi lehet ez.

Erik070 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 4139

Tisztelt Doktor Úr!

 

Nagyon köszönöm a gyors és kimerítő válaszát,sokat segített.A cikkét már régebben megtaláltam és olvastam,de újra elfogom!

Még egy kérdésem lenne Önhöz.A Doktor Úr szerint a nyálkahártyás megoldásnál nagyobb-e az esély a kiújulásra,mint a gumis módszernél, ha van egyáltalán valamiféle statisztika erre?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

 

Tisztelettel :Erik

Előzmény: Bánfalvi Péter (4138)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2011.06.07 0 0 4138

Kedves Erik!

 

Én hagyományokra hivatkozva is szeretek lóval járni, csak nem minden célra hatékony. Ez az érv szerintem sántít.

 

A nyálkahártya plasztika kicsit munkásabb eljárás, speciális szövődménye lehet, hogy kinyílhat a belső szájadék, és a sipoly újból kialakul. Ilyen van.

 

De igazából a műtét fajtája egyéni megítélés kérdése, hogy mikor, melyiket kell alkalmazni. A sipoly útjának pontos lefutása (nem elég, hogy alacsony: pl. kicsi a lábam, hányas cipőt hordjak), a záróizom állapota, képessége, stb. mind-mind felmérendő, ezért nem tudok lándzsát törni egyik mellett sem.

 

Olvassa el alábbi cikkemet, abban talán mindent megtalál:

 

"Tályog és sipoly, a két rosszarcú besurranótolvaj"

 

Üdv:

 

dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: Erik070 (4134)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2011.06.07 0 0 4137

Egy kis adalék a nyárra, nyaralás előtt, akár tervezgetéskor már érdemes elolvasni:

 

"Áció, Ráció, Edukáció, avagy mit (ne) tegyünk aranyérrel nyári melegben"

 

Üdv:

 

dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: bd9q6rvv (4133)
Erik070 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 4136

Kedves Bence!

Inkább priviben válaszolok!

 

Előzmény: bencus26 (4135)
bencus26 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 4135

Kedves Eric?Le tudná nekem írni,hogy a sipolynak Önnél milyen tünetei voltak/vannak?

Privátban is lehet vagy bárhol!

sz.bence92@citromail.hu

Köszönöm előre is!

Erik070 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 4134

Tisztelt Bánfalvi doktor!

Az én problémám nem éppen aranyér probléma (bár van az is),de hátha kapok Öntől választ.Sipoly műtét elött állok,de nagyon nehezen tudom magam rászánni.Szeretném az Ön véleményét kérni,hogy egy alacsony sipoly esetében ( amely átmegy a záróizmon is) Ön a gumis átvágásos módszert vagy a kisebb fájdalommal és gyógyulási idővel járó nyálkahártya plasztikás módszert javasolná-e.Én szívesebben választanám az utóbbit,bár a legtöbb orvos az elöbbit javasolja,a hagyományokra hivatkozva.Ön szerint mekkora a kockázat az utóbbinál,illetve mi a véleménye ezekről az eljárásokról.Mi lehet a következménye, ha esetleg nem sikerül a nyálkahártya plasztika?

A válaszával sokat segítene és előre is köszönöm!

 

Tisztelettel:K.Erik

bd9q6rvv Creative Commons License 2011.06.06 0 0 4133

Kedves vagy, köszönöm a jókívánságokat!

 

 

Ami felmerült bennem, hogy ha most rendbe is jön az ember, de bármikor felütheti fejét a probléma a jövőben.

Mint friss hús a témában, hogyan készüljek a nyaralásra?

Egyáltalán van értelmes tengerpartban gondolkodni, vagy az első csobbanás után, kész a baj.

A napozás is bánthatja?

Várom már tapasztaltabbak tanácsait, mert az egész éves munkát csak a nyári nyaralással tudom átvészelni. :-)

 

Köszi

Előzmény: monica2 (4132)
monica2 Creative Commons License 2011.06.04 0 0 4132

Szia!

Igen sajnos népbetegség magam is elcsodálkoztam mikor a rendeléskre mentem az emberek szinte egymásnak adják át a kilincset!Remélem mi hamarább rendbe jösz!

Előzmény: bd9q6rvv (4125)
basinger Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4131

Köszönöm, a cikket sikerült végre elolvasnom. Az ott olvasottakkal egyenlőre nincs gondom, de amint a mindennapi életben gondjaim lesznek, nagyon valószínű, hogy orvoshoz megyek és önnön kezelésemet már nem bízom pihe-puha, kamillás törlőkendőre és a patikai krémekre. Remélem, ez sosem következik el, igaz az aranyérről is mindig ezt gondoltam.

 

Apropos krém: az utókezelésben segíthet valami körömvirág-krém? Úgy tudom, általában nagyon jó bőr-regenerálásra, így talán a cikkben említett, külső "szirom" kivasalásában is hasznos lehet esetleg.

Előzmény: Bánfalvi Péter (4128)
tristen Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4130

Szia!

 

Gyógyulj meg mielőbb!

 

Én megtudtam nyitni a doktor úr hivatkozását, érdemes elolvasnod!

 

üdv.

Előzmény: basinger (4127)
basinger Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4129

Köszönöm, de nem nyílt meg, nem tudom elolvasni.

Előzmény: Bánfalvi Péter (4128)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4128

Kedves basinger!

 

Elnézést, a topic többször kidobott a válaszadáskor, remélem, most rendben lesz.

 

Szóval, véleményem szerint egy teljesen ártalmatlan, rögös külső aranyér okozta a kínokat. Erről többet itt olvashat:

 

"Jön is, megy is, marad is, mi az? A külső, rögösödött aranyérről"

 

Üdv:

 

dr. Bánfalvi Péter

basinger Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4127

Ja, egyáltalán nem sértődtem meg, csak más dolgom volt: pénzszálíító-autó kirablását tervezem, de rohadt nehéz jó társakat találni... minden idióta azonnal szórná a lóvét, de az nem pálya, mint azt jól tudjuk. Pedig 3-4 jó társ, kb. 2 millió Ft és max 1 hónap munka kéne egészhez, hogy aztán sose kelljen megismételni. De ide most nem írok le minden részletet.

 

A bolti lopás testedzésnek majdnem jó -futás az őrök elől-, án a nevemet, a szabadságomat, a családomat piti lóvéért nem áldozom be, főleg most, hogy elváltam és már az újrakezdéshez is kéne valami. Ez Mars szeletből nem fog összejönni, főleg, amilyen rossz futó vagyok a 100 kilómmal...

 

Fémhulladékhoz ismerni kéne a környék lelőhelyeit, ám tartok tőle, hogy a legjobb helyek kerítéssel vannak körülvéve. Meg nam is vagyok hulladék-milliomos, nincs kocsim a szállításhok, kies falucskámban pedig nincs átvétel.

 

Nincs mese: marad a gyógyulás, megjegyzem, amúgy is ezt a megoldást pártoltam mindvégig. Olvastam itt szörnyű történeteket Tudjukmikről, azt hiszem, a legtöbbhöz képest az enyém zsenge kezdő -a lovin ezt "nyeretlen kétéves" névvel illetnék-, azonban úgy vélem, a gyógyulás egyik útja: finom törlőkendővel naponta több tiszogatása az érzékeny területnek, ugyanezen kendővel, majd a krémmel finom masszírozása a gombócoknak és annyi krém felkenése, ami még nem tocsog elolvadva... 

 

Mindenesetre, jelenleg úgy áll a dolog, hogy hamarosan újra elhagyom ezt a topikot, persze, ennek a gyógyulás az előfeltétele. Aztán majd találkozunk a következő kigombócodásnál.

Előzmény: tristen (4124)
tristen Creative Commons License 2011.06.02 0 0 4126

Szia!

 

Remélem nem sértődtél meg!

 

üdv.

Előzmény: basinger (4119)
bd9q6rvv Creative Commons License 2011.06.02 0 0 4125

 

Szia!

  

Köszönöm!

Nekem is Őket ajánlották és egyikkőjükhöz megyek a jövő héten. Nagyon bizakodok!

 

Hihetetlen számomra, hogy akivel bátorkodtam megosztani eme kellemetlenségem, rögtön rávágta, hogy az ő családjában is fenn áll a probléma.

Ez népbetegség??!!

 

Előzmény: monica2 (4122)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!