Keresés

Részletes keresés

ovics Creative Commons License 2010.12.27 0 0 1517

Pszichésen is fájhat. Nekem egy csontszintiágrafiai vizsgálaton mondták, hogy sok fekete szin van az izületeknél és az izotóp oda gyűlik, ahol gyulladás van. Akkor kezdett el igazán fájni, amikor elküldtek immunszerológiára és mondta a dokinő, miért kell megnézni a véremet. Persze nem tudtam rögtön menni, mert közbejött egy rövidke plasztikám, amit végig fájtam.

 

Ne paleozz ! Itt már volt egy topikoló, aki nagyon hirdette és vakon hitte is, mindenkit meg akart győzni. Hacsak abba belegondolunk, hogy Szendi írt egy könyvet a paleo táplálkozásról.........hát, mint pszichiáter nem tudom milyen, de maradjon mindenki a saját szakmájánál.

"A paleolit diéta szerint tehát nem fogyaszthatunk semmi olyat, ami bármilyen termelési folyamaton ment keresztül, ilyenek például a fűszerek, szódavíz, üdítőitalok, liszt, sör, tej, rizs, kukorica, krumpli, cukor, chips, minden mesterséges színezékkel, ízesítővel, édesítővel ellátott termék.

....a paleo táplálkozás nem fogyókúra, de remek fegyver a fölös kilók ellen is.

 

Az első paleo találkozó ( Horváth Susa )

Elhangzott az a kérdés, mennyi a "normál" koleszterinszint, amire az a válaszom, hogy nincs ilyen. Minél magasabb, annál jobb. Ez szemben áll azzal a veszélyes orvosi felfogással és gyakorlattal, amely szerint egy mesterségesen megállapított érték fölött bevetik a koleszterinszint csökkentőket. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a koleszterin ártatlan a szívbetegség kialakulásában, és minél magasabb valakinél, az annál tovább fog élni. A fő veszélyt a szervezetben dúló gyulladás jelenti.

 

Lehet, hogy leragadtam a veszélyes orvosi felfogásnál????????????

Szerintem akinek autoimmun betegsége van, óvatosan kezelje az ilyen divat diétákat.

Előzmény: Csibe32 (1516)
Csibe32 Creative Commons License 2010.12.27 0 0 1516

Sziasztok,

 

Etna bocsánat, hogy csak most válaszolok, de idáig el voltam havazva. Szóval 22-én voltam reumatológusnál. Kiakadt a süllyedésem és a crp értékemen. Szerinte tuti autoimmun dolog áll a hátterében. Ő sle gyanakszik. Kiirt csomó speciális vérvételt. Januárban megyek vérvételre,ugyanis  azt mondta a laboros, hogy hamarabb nem érdemes, mert csak fagyasztják a véremet, ugyanis elfogyott a reagens. Ez a magyar egészségügy. Na de azóta amióta jártam a dokinál szó szerint az összes izületem fáj. Néha úgy elkezdi, hogy  fel kell szisszentenem. Nincs felduzzadva egyik sem, csak fájnak, néha olyan mintha tűt szurkálnának belé. Muszály voltam elkezdeni a Cataflánt szedni 2x1-et, de ehhez is kellett 2 nap, hogy érezzem hatásást. Szerintetek fájhat az ember pszichésen? Vagy összefügg a dolog a hidegfronttal?  Januártól megpróbálkozok paleozni, hátha fogyok vele.

Előzmény: .ETNA. (1497)
ovics Creative Commons License 2010.12.26 0 0 1515

Jóvannnna........... .-))

Előzmény: .ETNA. (1514)
.ETNA. Creative Commons License 2010.12.26 0 0 1514

"Jóvannna", én se, de azt mégsem írhattam, hogy "sokízületis-társnak", bár tény, hogy a fórum-társ szebb lett volna:-))

Előzmény: ovics (1510)
Csibe32 Creative Commons License 2010.12.24 0 0 1513

Békés,boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

Ibolyafr Creative Commons License 2010.12.24 0 0 1512

Minden fórumtársnak Boldog,békés /fájdalomtól mentes/Karácsonyt !

 

                                                                             Ibolya

Gyula65 Creative Commons License 2010.12.24 0 0 1511

Fájdalommentes ünnepeket mindnyájunknak!

ovics Creative Commons License 2010.12.24 0 0 1510

Nem vagyok beteg, csak sokizületis :-))

 

 

Előzmény: .ETNA. (1509)
.ETNA. Creative Commons License 2010.12.23 0 0 1509

Minden Kedves Betegtársnak sok szeretettel kívánok békés, meghitt Karácsonyt, az Új Esztendőben pedig sok erőt, javuló eredményeket és tartós fájdalommentességet!!

illesibolya Creative Commons License 2010.12.23 0 0 1508

Békés, szeretetteljes, Boldog Karácsonyt mindenkinek!

ovics Creative Commons License 2010.12.23 0 0 1507

A TSH nekem sem jó soxor. 50,4-el kezdtem és már 2x átmnetem túlmüködésbe is. Időnként sikerül beállítani......................8 év alatt :-))))

Előzmény: johevi (1506)
johevi Creative Commons License 2010.12.22 0 0 1506

köszi! Egyszerre megy az urológia vonal, a kicsit magas TSH kivizsgálás ( ez az egy rossz a vérképben ) és a gerincdoki keresés.

Kellemes Ünnepeket és gyógyulást minden itt posztolónak.

Előzmény: .ETNA. (1502)
.ETNA. Creative Commons License 2010.12.22 0 0 1505

Hűha! Ez igazán szép és szuper program, pl. a pizsama-nap ötlet nekem is nagyon tetszik:-) Szegény kislányodnak mielőbbi gyógyulást, az égés nagyon fájdalmas, máramennyire ezt a barátnőmtől tudom, aki szegény néhány hónapja leöntötte a lábát véletlenül forró vízzel, amikor kiesett a kezéből a vízzel teli fazék. Én szerencsére még csak forró olaj fröccsenéses sérülést szenvedtem egyszer a hasamon, augusztus volt és hát persze, hogy bikiniben sütöttem ki a húst, jött a hidegzuhany percekig, majd az égési spray, szerencsére nem lett nyoma és gyorsan gyógyult :-))

 

Azt olvastam a terheskönyvembe (1988-as kiadás), hogy ilyenkor gyakori a terheseknél a vérszegénység, mert felszaporodik a plazma a vörösvértestekhez képest, a bébi valamennyi szerve kifejlődött, ujjai külön-külön is mozognak, mostanság alakulnak ki a fogkezdemények (erről jut eszembe, hogy nekem anno azt mondta az orvos, hogy ha ilyenkor a terhes mészhez kötődő színezőanyagot tartalmazó élelmiszert fogyaszt, az akár le is rakódhat a bébi fogkezdeményeiben, szóval ne egyek sokat semmilyen festékanyag-tartalmú ételből, tehát nem kell sok narancs, sárgarépa, jó viszont a sok kalcium tartalmú étel: tej, sajt, hal, mogyoró, zöldség stb.).

 

De jó lesz Neked, nem is olyan sokára már babázhatsz:-)) Most pedig megyünk a szmogos városba vásárolni, mert még szükség van egy-két dologra, persze kocsival, tudom, hogy nem helyes, meg minden, de hát nem cipekedhetek, no meg a lustaság is félegészség:-)

Előzmény: ovics (1504)
ovics Creative Commons License 2010.12.22 0 0 1504

Pocaklakóval minden ok. Most készült 15 perces film róla, sokat ásit és "integet", minden rendben. 1 cm-es a férfiassága, de a gyerekek elfelejtették megkérdezni, hogy őszemélyisége egészében hány centi :-))

Dobozok már nincsenek, de a kiürült szoba festése, parkettázása volt itt , de látom a végét .-)) nagyon jó egy ilyen költözés miatti átrendezés, rengeteg felesleges dolgot tároltunk.

Az újévet valószinű Székesfehérváron az Országalmánál köszöntjük, ott lépnek fel a fiamék. Tánc a szabadban,pici forralt bor, friss pogácsa, éjfélkor egy korty pezsgő.

Lányom tegnapelőtt közepes foku égési sérülést szenvedett, jár kötözésre és a bal karján. Ő nem tudja használni egyébként csak a bal kezét szülési sérülés miatt, így , mivel fordító, nem tud dolgozni sem. Segitek a fürdésben, az öltözésben neki.............szóval osztódik a 2 lakás között .-))

 

De most többet van nálunk, mint otthon.

 

24-t a lányomnál tartjuk, jönnek a fiamék is. Kaját én viszem. 25-e  nálunk pizsama nap, mindenki azt csinál, amit akar, kaja maradék lesz és töltött képoszta. 26-án szoktunk megint itt összejönni, de most a fiamék meghivtak bennünket egy óbudai étterembe ebédre. nagyon élvezem, hogy nem kell főzni aznap a vendégségnek.

 

Szóval nem unatkozunk, zajlik az élet. De panaszra nincs okom. :-))Itt a reggeli kávé, egészségetekre !

 

 

Előzmény: .ETNA. (1501)
.ETNA. Creative Commons License 2010.12.22 0 0 1503

Én is kívánok meghitt, szeretetteljes ünnepeket Nektek és Családotoknak! A fájdalom pedig csiribí-csiribá: tűnjön el :-)

 

 

                                                                                                  

.ETNA. Creative Commons License 2010.12.22 0 0 1502

Szia! Ha a kopás látszott a röntgenen, akkor az okozhat "furcsaságokat", de ha még nincs, csináltass egy friss teljes vérképet a "kisrutin" mellé, esetleg megnézhetnék a reuma faktor értéket is (ez külön kell kérni, az alap vérképben nincs benne!). No és nem ártana egy jó doki, aki szuper a diagnózis felállításban is, mert számtalan oka lehet és fontos, hogy mielőbb legyen pontos diagnózis, hogy a szükséges kezelést - gyógyszer, gyógytorna stb. - mielőbb megkaphasd!!!

 

Az ízületi fájdalomnak egyébként sajnos számtalan oka lehet, s bár a gerinccel kapcsolatos egyéb gond Nálad kiderült volna a röntgen alapján (tehát ez legalább a lehetséges okok közül kizárható),  így csak példaként említem a szomszédom esetét, akinek a gerincsérve okozott ízületi gondokat, nagy- és kisízületei is fájtak (térd, boka, csípő stb.) ... s a végén kiderült, hogy minden ízületi fájdalma a sérv miatt volt/van...

 

 

Előzmény: johevi (1500)
.ETNA. Creative Commons License 2010.12.22 0 0 1501

Kedves Ovics! Tudod: "A beteget kell gyógyítanunk, nem a vérképet!" - na tulajdoníts ennek a vérképnek nagyobb jelentőséget, mint amennyi érdemel! A lényeg, hogy jól vagy, sőt az év utolsó napján - ha akarsz - még táncra is perdülhetsz, persze csak abban a kényelmes klassz cipőben, ami a lagzin is segített a táncikában:-)) Doboz-hegyeket sikerült már végre megszüntetni? Nem írtál mostanság a bébiről, pedig ha jól emlékszem, valahol középidő környékén (20 hét?) lehet már a kisunokád a jó meleg pocakban, remélem minden rendben velük!

 

 

Előzmény: ovics (1499)
johevi Creative Commons License 2010.12.21 0 0 1500

Sziasztok

kábé egy hónapja elkezdett fájni a derekam, a gerincem alja, mintha ráestem volna a seggcsontomtomra, csak mégsem tudom fizikailag meghatározni a helyét, nem fáj nyomásra. Viszont felállásnál, leülésnél és már köhögésnél is fáj néha. Reumatológián (sztk ) elintéztek annyival, hogy röntgen alapján kopás van, tornásztatni kell. Viszont már fáj a nyakam, a könyököm, néha a térdem, combom, minden izületem... Sőt egy ideje mitha "beljebb" a hasam felé is fájna, remélem csak kisugárzik. Egész nap ülök, utána autóvezetés, abbahagyott sport után +15kg, szóval minden adott a gerincre, de azért indítok egy urológiai "kisrutint" is. Komplett hasi és medencei UH is rendben. Amíg így ünnepek alatt átfut a vizsgálat valakinek ötlet? köszi

ovics Creative Commons License 2010.12.21 0 0 1499

Kívánok én is mindenkinek kellemes és fájdalommentes ünnepeket !

 

 

Megvan a legújabb leletem:

RF: 54 , CRP: 6,7 , cukor:6,36

 

Ez előtti a cukrot kivéve tökéletes volt. Nincsenek tüneteim..................mégis romlott? Sztedem rendesen a Trexant.

Dolna46 Creative Commons License 2010.12.21 0 0 1498

Áldott, fájdalommentes KARÁCSONYT kívánok minden beteg-társamnak!

Sok szeretettel: Dolna

.ETNA. Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1497

Kedves Csibe!

 

Majd írd meg, hogy mi lett a diagnózis, reméljük gyorsan fel tudják állítani. Az RA érintheti a nagy és kisízületeket egyaránt, de általánosságban jellemző rá, hogy hol az egyik oldalon, hol a másikon bukkan fel, hol itt, hol ott, néha egyszerre fáj a bal csípő és a jobb csukló, esetleg a bal boka stb. Lehet szeronegatív (ilyenkor nehezebb a diagnózist felállítani, mert a vérben az értékek nem mutatják egyértelműen), vagy szeropozitív - itt, ebben az esetben nincs apelláta, gyorsan és viszonylag egyszerűen megállapítható a "kórság".

 

Könnyen lehet, hogy csak szimpla kopás, vagy ilyesmi, a túlsúly pedig - szerintem is jól sejted - valóban sok területen okozhat problémát, attól tényleg jó lenne valahogy megszabadulni, vagy legalább egy kicsit leadni belőle:-)

 

Tudom, hogy ez nem egyszerű, de valóban csak elhatározás (és persze pénz - ezt mindig tagadják, pedig ez is kell ám hozzá, legalábbis szerintem!!!) kérdése, pláne ha ez nem pusztán csak hiúsági kérdés, hanem így az egészségi állapot javulása is elérhető. Természetesen nehogy karácsony környékén kezdj bele a fogyókúrába, mert az már kész mazochizmus lenne:-)))

 

Szorítok, hogy ne RA legyen!

Előzmény: Csibe32 (1494)
.ETNA. Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1496

Kedves Dolna, gondoltam ám Rád és nagyon-nagyon örülök, hogy minden a legnagyobb rendben. Ez az eset is bizonyítja, hogy bőven ráérünk utólag izgulni, előre nem érdemes:-))

 

Reméljük a MabThera is maximális hatást tud majd Nálad kifejteni és mire jön a tavasz, Te is friss, üde és erőtől duzzadó leszel!!

Előzmény: Dolna46 (1495)
Dolna46 Creative Commons License 2010.12.15 0 0 1495

Szervusztok!
Örömmel tudatom, hogy túl vagyok a szívkatéterezésen. Most a bal karomból csinálták, különösebb problémát nem találtak. Tegnap este 7 óra után hazaengedtek, de már nem volt lelkierőm bekapcsolni a gépet. Aminek örülök, kaphatom továbbra is a Mabhterát.
Mindent összevetve jól vagyok, csak nagyfokú kíméletre szorulok. A kezem még pár napig fájni fog, meg belilult, de ez semmi, ez elviselhető.

 

Később még benézek, látom, újak is vannak, üdvözlet Mindenkinek, aki ide bekukucskál. Sok erőt, vigaszt  lehet meríteni a beírásokból az RA-soknak.

Előzmény: .ETNA. (1465)
Csibe32 Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1494

Sziasztok,

 

Köszönöm a válaszokat.

Ma kapom meg a beutalómat reumatológiára. Úgy döntöttem, hogy sztk alapon indulok neki a kivizsgálásnak. Visszaolvastam a topikot, és merem remélni, hogy nincs RA-ám. Nekem az ujjaimon és a derék-farokcsontomon kivül nem fáj semmi másom. Illetve érzem térdem-csipöm de ez a jelentős túlsúlyomnak is köszönhetem. Úgy szeretném, ha kiderülne, hogy miért nem sikerült a babaprojekt. (túlvagyok 10 beültetésen)

afintha Creative Commons License 2010.12.12 0 0 1493

Igen, mindenkeppen fordulj orvoshoz.

Előzmény: Csibe32 (1485)
ovics Creative Commons License 2010.12.11 0 0 1492

A TSH-d rendben van? Az alulműködés okozhat nehéz teherbeesést.

Előzmény: Csibe32 (1487)
Csibe32 Creative Commons License 2010.12.11 0 0 1491

Köszönöm a választ. Igyekszem megfogadni a tanácsodat.

Előzmény: .ETNA. (1489)
.ETNA. Creative Commons License 2010.12.11 0 0 1490

... mármint a magánpraxisra vonatkozó információ van kifüggesztve a szakrendeléseknél a falon és nem a reumatológus doki:-DD

.ETNA. Creative Commons License 2010.12.11 0 0 1489

Írtam egy jó kis hsz-t, erre nem elszállt:-)), na akkor ismétlés :

 

Tehát: konkrét orvost nem tudok ugyan ajánlani, de szeretnék egy tanácsot adni (saját tapasztalat alapján). Esetedben talán érdemesebb a "gomb" felől közelíteni a "kabáthoz" és egy olyan magánrendeléssel is rendelkező reumatológust választani, aki a lakcímedhez (esetleg a munkahelyedhez) legközelebbi kórházban, az ottani szakrendelésen is rendel. Adott kórházban - szerintem - biztosan meg tudják mondani, hogy a náluk dolgozó reumatológusok közül kinek van magánpraxisa is (esetenként a szakrendelésnél a falon ez ki is van függesztve). Olyan kórházat, szakrendelőt érdemes választani, ahol van gyógytornász, fizioterápia, esetleg reumatológiai regionális centrum stb.stb.

 

Később, ha az orvos a magánrendelésén elvégzett vizsgálatot követően úgy ítéli meg, hogy további kivizsgálásokatt, speciális vérvizsgálatot, vagy pl. fizioterápiás kezelést stb. javasol, akkor nagy valószínűséggel úgyis abba a kórházba fog irányítani, ahol egyébként szakorvosként dolgozik. Ha pedig időhiányban szenvedsz a munkád miatt, akkor célszerű, ha ez a kórház majd bármikor elérhető közelségben lesz, ráadásul az orvost ott is el tudod személyesen, vagy telefonon érni (s nemcsak azon a napon, amikor éppen a magánrendelése van).

 

A gond az szerintem, hogy ha "bébi-projekt" zajlik, a legtöbb antireumás szer nem is adható, némelyiken kimondottan szerepel, hogy terhesség alatt nem szedhető, de vannak nagyon jó (és sokszor hatásos) fizioterápiás kezelések, amiket biztosan Te is igénybe tudsz majd venni, ha szükséges.

Előzmény: Csibe32 (1487)
.ETNA. Creative Commons License 2010.12.11 0 0 1488

Miért nem megy át a hsz?? Na ez most egy próba lesz...

Előzmény: Csibe32 (1487)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!