Keresés

Részletes keresés

piroscimke Creative Commons License 2008.10.28 0 0 98

anyjával beszélni? hátha van vmi olyan családi gyűrű, amit próbált már?

 

 

 

 

Előzmény: piroscimke (97)
piroscimke Creative Commons License 2008.10.28 0 0 97

otthon, nála sincs vmi ékszeres dobozkája? nem szép dolog kotorászni, de a szent cél érdekében... :))

 

vagy barátnőt bevonni? barátnő vmi ürüggyel próbáltassa fel a saját gyűrűjét vele?

Előzmény: Csabaaaaaaa (96)
Csabaaaaaaa Creative Commons License 2008.10.28 0 0 96

Hát igen, nincs olyan gyűrű, amit visel állandóan, sőt, már egy jó ideje (mióta figyelem) nem is hord gyűrűt...

Végignéztem az összes róla készült képet (6 év alatt kb. több ezer:), de egyiken sem visel azon az ujján gyűrűt...

 

teljesen tanácstalan vagyok:(

Előzmény: piroscimke (95)
piroscimke Creative Commons License 2008.10.28 0 0 95

de izgalmas :))

 

nincs olyan gyűrűje, amit nem visel állandóan, és kölcsönvehetnéd mintának?

 

vagy a viselt gyűrűjét sosem húzza le? nálunk így történt, mint utólag kiderült: este lehúztam a gyűrűmet, a párom meg gyorsan felpróbálta, mennyire megy fel az ő ujjára. Aztán az ékszerésznél kiválasztotta azt a karikát, amit ugyanakkorának érzett. Tökéletes lett.

 

Drukkolok!

Előzmény: Csabaaaaaaa (94)
Csabaaaaaaa Creative Commons License 2008.10.28 0 0 94

Sziasztok!

 

olyan kérdésem lenne, hogy van-e valakinek valami praktikus ötlete, hogy hogyan tudnám lemérni a kedvesem ujját, hogy mekkora gyűrű kell neki, hogy ne vegye észre:))

 

Köszi!

cs

Maryenn77 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 93
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem,bár lehet említettétek előzőleg,csak nincs időm visszaolvasni..
A párom barátja meg szeretné kérni a barátnője kezét és szeretné mindezt repülős üzenettel.Tudtok valami oldalt ahol meg lehet ezt rendelni? Vagy esetleg telefonszám?Fontos lenne mert a hétvégén parti közben akarja mert azután már mennek vissza Belgiumba..
Köszi
Geryson Creative Commons License 2008.04.30 0 0 92

Sziasztok!

Hát sok olvasgatás után eljött az az idő, hogy titokban megvettem a gyűrűket és Rómában, a születésnapján kérem meg a kezét jövő héten hétfőn. Semmit nem tud róla, ill. azt hiszi, hogy utána 10.-én (amikor hazajövünk), a család előtt fogom. Persze ott már csak a szüleitől fogom elkérni.

 

Mit szokás ilyenkor mondani? Megköszönöm a lányukat, megköszönök nekik mindent és megkérem az apját, hogy hozzájárul-e az egészhez? Kb. röviden összefoglalva ennyi? Apának vmi pia, anyának virág, ugye?

Phatrisa Creative Commons License 2008.04.28 0 0 91
hello! nekem december 26-án lesz az eljegyzésem családi körben aztán összeköltözünk! de szeretném ha valaki adna egy két jó tippet vagy esetleg ötletet adna hogy ilyenkor mit hogyan szoktak csinálni! nagyon jó lenne mert ötletem nincsen hogy mit csináljak és hogyan! előre is köszönöm!!!puszika nektek
gic33 Creative Commons License 2008.04.17 0 0 90

Én is az ilyen romantikus eljegyzés híve vagyok! Egy nagyon kedves barátom éppen a napokban kért tőlem tanácsot, hogyan kérje meg a kedvese kezét. Mivel nagyon elfoglalt, nem sok lehetősége van titkos szervezkedésre - meg hát ugye a kedvesnek is gyanús lenne, még akár rosszul is elsülhetne a dolog.

Arra gondoltam, hogy biztosan van olyan rendezvényszervező iroda, akik bevállalnak ilyesmit, de csalódottan láttam, hogy a legtöbb helyen családi ebédet vagy vacsorát kínálnak eljegyzés címszó alatt. Persze az is fontos és szép dolog, de maga a lánykérés legyen valami különleges és romantikus.

Már éppen neki akartam állni magam megszervezni, amikor találtam egy honlapot, ahol pont ilyen romantikus eljegyzést kínáltak. A barátom fel is vette a kapcsolatot a rendezvényszervezővel és gyakorlatilag mindent megszerveznek neki. Olyan dolgokat is felajánlottak, amire mi nem is gondoltunk. Szóval olyan lesz a lánykérés, hogy a barátom elmegy a kedvesével egy Pest melletti villába azzal, hogy ott töltik a hétvégét. Este kimennek a kertbe, és ott egy filagória alatt gyönyörű terített asztal várja őket, sok virággal, élő hárfazenével és egy pincérrel, aki csak nekik szolgál fel. Aztán a vacsora végén megkéri a lány kezét.

Én már borzasztóan várom, hogy fog sikerülni a dolog, talán még jobban, mint a barátom! Persze ez így kompletten nem egy olcsó mulatság, de a barátom megengedheti magának, és így tényleg olyan lesz a lánykérés, mint egy álom!

Elfoglalt üzletembereknek nagyon tudom ajánlani, mert szerintem ez így sokkal romantikusabb, mintha elmennének mondjuk Párizsba, és ott városnézés közben vagy a szállodai szobában kérnék meg a lány kezét.

Előzmény: jeniffer. (80)
noesz Creative Commons License 2008.02.26 0 0 89
Ha meg szeretnéd lepni, akkor vegyél eljegyzési gyűrűt (ált-ban drágaköves gyűrű) és jegyezd el azzal, ha tud az egészről, és spórolni akarsz akkor vegyétek meg együtt a karikagyűrűt, és jegyezzétek el egymást azzal :))
Előzmény: norbi.sz (88)
norbi.sz Creative Commons License 2008.02.25 0 0 88
Sziasztok!

Épp lánykérés előtt állok. Nekem sem tiszta ez a gyűrű téma :)

Milyen gyűrűt kell vennem? Eljegyzési gyűrűt? Vagy lánykérésre csak egy köves-gyűrűt szokás, és mondjuk eljegyzési vacsora van, akkor kell az eljegyzési gyűrű? Vagy hogy szokás ez???

Légyszi, segítsetek...
Nyünyőke Creative Commons License 2008.01.30 0 0 87

Szia,

Én még csak most kapcsolódtam be a fórumba, olvasgatva az előzményeket. Nem találtam folytatást a balul végződött "eljegyzésedre", és érdekelne hogy hol tart most a dolog.

Előzmény: nika2 (82)
Farthinggale Creative Commons License 2008.01.28 0 0 86
Szerintem ülj le a pároddal, és beszéld meg vele, hogy miután végeztél az egyetemen, eltartana-e egy darabig, amíg munkát találsz magadnak, tehát amíg lesz önálló jövedelmed. Ha igen, akkor minden további nélkül kisétálhatsz a szüleid házából, akkor is, ha ők nem adják áldásukat erre, hiszen a párod fog eltartani, amíg találsz valami munkát. És szerintem, ha meglesz a munkahely és fizetés, utána hozd újra szóba a párodnál az eljegyzést. Mert így megértem, hogy retteg a leendő anyós-apóstól, akik ultimátumszerűen követelik az eljegyzést (mintha az jelentene bármit is). ha viszont neked is lesz munkád, s te magad hozod szóba a témát, egyből más megvilágításba kerül az ügy.
Előzmény: Tutymo (85)
Tutymo Creative Commons License 2008.01.28 0 0 85
Én inkább arra gondolok, hogy fél elveszíteni a függetlenségét. De hát egy eljegyzésnek vagy esküvőnek nem az a célja, hogy a felek „bezárják” egymást.

Eddig sem akadályoztuk egymást semmiben. Oda mentünk és akkor, amikor kedvünk volt. Persze azért itt is voltak kompromisszumok, de mindenben meg tudtunk egyezni. Egyszer azt csináltuk, amihez neki volt kedve, aztán azt, amihez nekem. Vagy külön –külön hódoltunk a hobbinknak.

Ezért nem is értem most, hogy miért nem akar velem erről nyíltan beszélni. Bár ez még nem zavar annyira. Az azonban igen, hogy kitűz egy időpontot, hogy addig bármikor megtörténhet, aztán ahogy közeledik, kitalál egy másikat. Egy későbbit. Mintha félne valamitől… És én nem tudok rájönni, hogy mi az. L

noesz Creative Commons License 2008.01.28 0 0 84
Lehet, hogy nem tetszik neki a szüleid ultimátuma.
Üljetek le, s beszéljetek egymással, kérdezd meg tőle, mi a baja az eljegyzéssel, mi nem tetszik neki stb.
Előzmény: Tutymo (83)
Tutymo Creative Commons License 2008.01.27 0 0 83
Sziasztok!

Nekem is az eljegyzéssel van problémám. Bár mi még csak kicsivel több, mint 3 éve vagyunk együtt. Én még tanulok, de ő már dogozik.
Már hónapok óta vártam, hogy felhozz a témát, hiába.
Azt mondta, hogy a suli befejezése után költözünk össze és itt meg is ragadt.
Most úgy néz ki, hogy hamarosan össze tudnnk költözni, de a szüleim nem engedik, amíg meg nem kérte a kezem. Én ezt nem tartom olyan fontos dolognak, de mivel nincs önálló keresetem, most még ők tartanak el. Utána pedig a páromnak kellene még egy rövid ideig. De neki eszébe sincs megkérni a kezem.
Párszor felhoztam a témát, de nagyon zavarban éreztem magam, mert elvégre ezt mégis csak neki kellene megtennie. Főleg az után, hogy elmondtam, a szüleim mit várnak.
Akkor azt mondta, hogy gondolt már rá ő is, és ennyiben maradtunk. Amikor később ismét szóba került, azt mondta, még idén( ez tavaly volt). Aztán, hogy majd ha elolvad a hó, majd tavasszal és most már a szülinapomnál tartunk, ami nyár elején van. Nem tudom, mit csináljak, mert hiába célozgattam, nem értette vagy nem akarata megérteni. Ha pedig konkrétan feltettem neki a kérdést, mondott valamit. persze később csak tovább tolta az időpontot valamilyen hülye kifogással. Nem tudom, hogy most nem akarja az eljegyzést vagy csak még nem érzi elérkezettnek az időt....
nika2 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 82
Sziasztok!

Tanacsra van szuksegem... 8 honapja felvettem a kapcsolatot egy regi ismerossel es hamar szerelembe is kerultunk. Felajanlotta, hogy mikor nyaron hazamegyek 3hetre es vegre lathatjuk egymast, igeretet teszunk egymasnak, vagyis eljegyezzuk egymast. En ennek nagyon megorultem es mar alig vartam a pillanatra. Mikor hazaertem az elso 2hetben nem tortent semmi, vegul en hoztam fel a temat. Mondta, hogy paros gyuru most nem lessz, de en azert kaphatok egyet. Sajnos erre is vartam egy darabig vegul nem birtam es az utolso napon, szinte megvetettem vele. Aznap este vmi rejtejes modon at is adta, teljesen sotetben es azzal a dumaval, hogy ''Ezt a gyurut azert kapod mert te az enyem vagy en pedig a tied, de az ''e'' betus szonak ( eljegyzesre gondolt)( is lehetne mondani." es a parosat majd kesobb kapom. En csak elsirtam magam es nem birtam szohoz jutni annyira rosszul esett ez a verszegeny duma. A siras utan kijavitotta magat es miota visszaerkeztem a vilag masik vegebe, egyre azt allitgatja, hogy ez eljegyzesi gyuru. En viszont rasem birok nezni a gyurure, mert a siras kap el, nem hogy meg hordani.... legszivesebben vissza kuldenem.
Soha nem gondoltam volna, hogy ez ilyen nagy traumat fog okozni nekem, vegul is az, hogy nem ugy volt ahogy megigerte es hogy nem adta meg a modjat... Szeret ez a srac engem egyaltalan?
nem birom tul tenni magam ezen az eseten...
Zuzm0 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 81
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mik a szokások egy éttermi eljegyzéssel/lánykéréssel kapcsolatban? Én 3 hónapig külföldön voltam, a párom akkor kérte meg a kezem, mikor kijött meglátogatni. Fel is hívtuk a szülőket, hogy elmondjuk a nagy hírt, de én még 2 hónapig kint voltam és így elmaradt a hivatalos lánykérés. Nem is ez a probléma, hanem , hogy a szülők még soha nem találkoztak. Ezért úgy gondoltuk, hogy tartunk egy eljegyzési vacsorát szűk körben (csak a 4 szülő és mi), amit mi ketten szervezünk meg egy étteremben. Olyan kérdések merültek fel, hogy kinek mit illik vinni? A lányos-háznál tartott eljegyzés esetén egyértelmű, hogy a fiú és szülei visznek ajándékot/virágot, de most az én szüleim is úgymond vendégek lesznek és nem tudjuk, hogy nekik kell-e (illik/szokás) hozni valamit a fiú szüleinek vagy az ifjú párnak? Napok óta böngészem az internetet, de nem találtam egyértelmű válaszokat. Aki tud, kérem segítsen! Köszönöm
jeniffer. Creative Commons License 2007.07.03 0 0 80

Nekem ma jött meg az ihletem...bár én biztos nem fogok se eljegyezve lenni se megházasodni az elkövetkezendő pár évben, de anyukám remélem igen:)

 

Úgy képzeltem el, hogy nevelőapumat megkérdezem hogy tényleg szeretné-e elvenni anyut (mindkettejüknek volt már befuccsolt házassága, de most imádják egymást, én nagyon szeretem a "nevelőapukámat").

Ha szeretné elvenni (nagy valószínűséggel ez lesz a válasz), akkor egy gyönyörű leánykérést találtam ki nekik

 

Ahogy én gondolom: nevelőapum elviszi anyát a János-hegyi kilátó tetejére (szigorúan este), ahol már egy csokor rózsa várja őket. Csak ők vannak a kilátóban, együtt gyönyörködnek a kivilágított Budapestben (ez saját tapasztalat:)). És akkor ott kérné meg a kezét nevelőapum:) Bár ez még csak a fantáziám szüleménye, és semmiféle részlet nincs kidolgozva, de a jelenetet el tudom képzelni.

 

Én hasonló lánykérésnek biztos örülnék:) Nektek mi a véleményetek erről?

cleopatra-nyusz Creative Commons License 2007.05.20 0 0 79
köszi földikutya igazad van
földikutya Creative Commons License 2007.05.20 0 0 78

Nyusz, nyugodj meg, nincs olyan, hogy "igazi" meg "nem igazi" eljegyzés. Bárhogy, bármikor történik, jól van úgy, ahogy.

Asszem a harmadik topikban olvasom, hogy azon aggódsz, vajon jó-e úgy, ahogy történt. Persze hogy jó, tökélettes, csak kettőtökön múlik. Lazíts, és élvezd a menyasszony-létet.

Előzmény: cleopatra-nyusz (77)
cleopatra-nyusz Creative Commons License 2007.05.20 0 0 77
eljegyzett igaziból a barétom.nem csak kettesbe.olyan boldogok vagyunk.ez már igazi? vett virágot nekem meg anyuknak.megünnepeltük utánna.szép gyűrűt húzott az ujjamra.1 év múlva lesz az esküvő.azóta a páromat mintha kicserélték volna.a gyűrűnek hatalma lenne?mert azót mind a ketten boldogok vagyunk
JulietKing Creative Commons License 2007.01.22 0 0 76

Szia!

 

Hát nem volt szép tőle, hogy így tálalta a dolgot, de lásd be, hogy a Te érdekedben tette. 168 centinél 90 kg már nem egészséges. Akárhogy is nézed, tetemes a felesleg, és tenned kell ez ellen valamit, nem azért hogy megkérje a kezed (amit amúgy is meg fog tenni, hiszen a jelek szerint szeret), hanem a saját egészséged miatt.

 

Kérlek ne haragudj meg, hogy ezt írtam, nem akarlak megbántani, de nagyon sok topicban van erről szó, és a családomban is van hasonló problémával küszködö, látom, hogy 50 évesen mennyi problémája van az egészségével: magas vérnyomástól a gyomorproblémákig... (ha jól tudom a cukorbetegség is potenciálisan kialakulhat, sőt nemrég volt szó arról, hogy a teherbe esési valószínűségnek sem kedvez)

 

Üdv: Juliet

 

ui: kérd meg, hogy segítsen Neked, térjetek át másfajta étrendre, menjetek kocogni stb. Érezze, hogy érte IS teszed. Ez csak mégjobban összehoz benneteket!!! (szerintem)

Előzmény: ilzo29 (74)
Geryson Creative Commons License 2007.01.22 0 0 75

Hát azért ez nem gyenge... :(

 

Szerintem számít a súly, az ápoltság, a kinézet, mindezek (nekem legalábbis nagyon ÉS igyekszem én is mindig megfelelni a páromnak minden tekintetben), de azért így kijelenteni valamit az nem piskóta. Határozott az öreg, szinte nem is tudok mit mondani a témához. Azt azért mégsem mondanám, hogy nem szeret, mert legalább ezt kijelentette és nem lelépett egyszerűen...

 

Én bizotsan nem így mondtam volna a dolgot, hanem pl. ajánlottam volna egy közös sport-programot vagy ilyesmi.

Előzmény: ilzo29 (74)
ilzo29 Creative Commons License 2007.01.11 0 0 74
Sziasztok!

Mi a párommal 4, 5 éve vagyunk együtt, 4 éve együtt is élünk.
Amikor megismerkedtünk 75 kg voltam, most sajnos 90 kg. :-((((((
Azt mondta a párom, hogy csak akkor kéri meg a kezem, +esküvő, ha lefogyok, és leadok kb -20 kg.-ot!!
Mi erről a véleményetek?
Ennyire számít a (túl)súly?? Ha igazán szeretne ez nem lenne gond? Vagy mégis?
Egyszóval kerek perec kijelentette, hogy csak akkor lesz eljegyzés, és lagzi, ha lefogyok!!!!!!!!!!! Azt szeretné, ha 65 - 70 kg lennék.
Segítsetek nekem! Ja, 168 vm vagyok.

Üdv: Ild
Yv Creative Commons License 2007.01.03 0 0 73

és akartam még mondani Neked, hogy szerintem azért általában a lányok szeretnek gyűrűket nézegetni csak úgy is, szóval erre van esély. csak figyelj oda, hogy mi tetszik Neki és valahogy tudd meg a gyűrű méretét, hogy megfelelőt tudjál vásárolni:)

 

és ne legyen arany az a gyűrű, ha a lányzó az ezüstöt szereti:D (nekem az lett, majdnem vissza is cseréltettem, de aztán rájöttem, hogy az első az igazi, ezt kell hordanom. most barátkozom azzal, hogy sárga izé van az ujjamon)

Előzmény: Geryson (70)
Yv Creative Commons License 2007.01.03 0 0 72

nálunk nem is volt felhajtás az eljegyzés során:)

 

pl. csak a mi családunk volt ott a lánykérésnél, mert az Övé már tudott róla (egy héttel előtte megkérte a kezem és igent mondtam bízva, hogy Apa is igent mond:D)

megszerveztük, hogy az öcsim szülinapját szűk családi körben ünnepeljük, jól átvertük az egész családot, hiszen az orruk előtt cipeltük be az Anyának szánt csokrot, mondván, hogy délután megyünk a Nagynénémhez köszönteni és Neki kell a virág. szerencsére Anya nem nézte meg, mert az már feltűnő lett volna, hogy miért kapja Nagynéném Anya kedvenc virágait:)

szóval teljesen megleptük Őket:D

 

mondjuk Apa még azóta nem bontotta fel az értem kapott tojakit, mondván, hogy hátha vissza kell még cserélnie:D

 

gyűrű. az eljegyzéskor nálunk nem is volt. most Karácsonyra kaptam egy kísérőgyűrűt, mindenki jól meglepődött, amikor felhívtam mindenkit, hogy elújságoljam "eljegyeztek":D

 

(más kérdés, hogy én ezt nem akartam, csak a karikát, dehát ha már így alakult, akkor hordom:D)

Előzmény: Geryson (71)
Geryson Creative Commons License 2007.01.03 0 0 71

Andoca! Ebben biztos vagyok, hogy ez semmiképpen nem kötelező sőt igazából nem is szükséges - véleményem szerint. A biztonság kedvéért megkérdeztem "okosabb" kollégáimat (legtöbb közülük házas, fiatal férfi) és megerősítették, hogy nem szokás. A szokás úgy ugye szól, hogy a lányos-család az eljegyzés költségeit állja.

 

Mint férfi az alábbi költségeket tudom elképzelni a lányos-család részéről: limuzin, Budai Vár kibérlése, Hawaii-wellness út, sok készpénz... :)))))

Előzmény: Andoca (69)
Geryson Creative Commons License 2007.01.03 0 0 70

Hahó Hölgyek/Urak!

 

Sajnos én egy olyan olvasó vagyok, aki tippeket szedni jött ide, de adni bizony nem tudok. :(

 

Ennek ellenére én bizony úgy döntöttem, hogy egy teljesen titokban eltervezett eljegyzés lesz, mégpedig a párom születésnapján májusban. Mivel a titok fellebenésétől tartani lehetne így úgy oldom meg, hogy nem Apum fogja kikérni a Kishölgyet, hanem én - merthogy úgy hallottam/olvastam, ez is egy járható út.

 

A másik, amiben biztos (sőt, biztosak) vagyunk, hogy csak kisérőgyűrű lesz mert én csak az esküvő napján szeretnék gyűrűt húzni. Terveim szerint majd teljesen véletlenül elkezdünk járni februártól ékszerboltok felé és megnézem melyik típus tetszik a Hölgynek, majd én azok közül kiválasztok egyet. Magyarul semmiről nem tudhat, ill. nem is sejtheti, hogy melyik gyűrűt veszem meg.

 

Azt hiszem ez így jó lesz, de majd azért nézek még tippeket! :)

Andoca Creative Commons License 2006.12.28 0 0 69

Sziasztok!

Én még az eljegyzés előtt állok! És azt szeretném tudni hogy a lánynak illik - e venni valamit a fiúnak? Régebben hallottam ilyet hogy a lánynak is adnia kell valamit a fiúnak pl. gyűrűt, nyakláncot...stb. Hogyis van ez? Vagy már nincs ilyen, vagy inkább nem kötelező?! Várom válaszotokat!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!