Keresés

Részletes keresés

buta Elizabeth Creative Commons License 2005.03.28 0 0 134

Ez az én topicom! Hosszú évek óta PMS, görcsölős-bő vérzéses menstruáció, 4 gyerek után is megszenvedek vele mindig, de van néhány dolog, ami, ha egy öreg motorosnál bevált, hátha segít nektek is.

 

Közeledik a nap: MENOFIT cseppek, nagy séta, munka utáni lélekemelő traccsparti egy kedves barátnővel+2 capuccinó, este könnyű torna (futni is lehet)

 

1.nap: MINDEN,AMI JÓ! Sok munka, egy élvezetes fordítás, bár belevágni ilyenkor nehezebb, délután finom meleg kávé, finom vacsora langyos, majd egyre forrósodó zuhany, tampon+betét, illatos testápoló, vacsora után kiülök a teraszra és megiszom egy fél konyakot, elszívok egy jó cigit, ilyenkor szoktam néha venni vaníliás szivart vagy valami kényeztetőt, beteszek egy jó zenét és fogmosás után ágybabújok az Élet és Irodalommal.

 

(folyt.köv.)

HotelSzocreál Creative Commons License 2005.03.22 0 0 133
Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy sokan, sokféle módszert leírtunk már erre a problémára, de miután ez úgy tűnik teljesen egyéni, ezért próbálkozni kell. Kezdésnek javaslom a forróvizes palackot a hasra + fájdalomcsillapítót.
Előzmény: pinterattila (131)
bazsiteri Creative Commons License 2005.03.22 0 0 132
Meristin tabletta van erre kitalálva nem?? Bár vannak, akiknek nem ér semmit sem.
pinterattila Creative Commons License 2005.03.17 0 0 131

Sziasztok!!!

 

Én azzal a kérdéssel fordulok hozzát hogy a barátnőmnek görcsöl ilyenkor a hasa de nagyon a doki írt valamit de az is csak algoval müködik.És az lenne a kérdésem hogy nincs valami tippetek hogyan lehet gyorsan csillapítani?

 

Köszönöm

Grimaszov Creative Commons License 2005.03.10 0 0 130
Sziasztok a hasmelegítésről jutott eszembe, hogy nem kell hozzá más csak egy notebook. Kb 20 perc alatt felmelegszik és addig tart amig ki nem kapcsolod. Miközben szenvedsz tudsz internetezni ami eltereli és figyelmedet és melegít is. Ja persze csak akkor ha a hasadra teszed.
bazsiteri Creative Commons License 2005.03.01 0 0 129

Ismeritek a PreMens tablettát??? Barátcserje növényből van, amelyik hormont tartalmaz és szabályozza a hormonokat, igy a PMS-re is jó. Nekem 5 éve már voltak pont a középső időben plusz vérzéseim, már szépen megbolondultam tőle. A fájdalomról nem is beszélve, ami már megőrjít. A köztes vérzések már az első hónaptól elmúltak mintha sose lett volna. Min. 6 hónapig kell szedni, aztán szünet. Ahogy szünetet tartottam, megint előjött a gond, igaz nem olyan szinten. A gyártó szerint nyugodtan lehet folyamatosan szedni. Szóval azóta is szedem. A hangulatom is jobb. Az összenövéseimen nem segített, az más. Volt egy miómám a méhem hátulján, a gerincem előtt. Nyomta mindenemet, amit persze a dokik évekig nem hittek el, mert nem látszott az UH-n. Aztán végül egyik hitt nekem és megműtött. Azóta is viszont ugyanúgy fáj a hasam. Össze volt mindenem mindennel nőve a miómán túlmenően. Csak azt nem tudom,hogyan fogom már egyszer ezt a fájdalmat elveszteni, ami még aludni sem hagy. Volt már valaki hasonló helyzetben????

Szóval a PreMens tablettát próbáljátok ki. Egy havi adag 1900 Ft.

magácska Creative Commons License 2005.02.28 0 0 128
na, akkor még egy "élménybeszámoló": majdnem 10 éven keresztül fájdalmak és PMS tünetek nélkül menstruáltam, de az utóbbi években egyre többször és jobban fáj, egyre ingerültebb leszek, egyik pillanatban a sarokban durcizok, a másikban gyilkolok, a következőben mag hahotázok, agymenés, hasmenés, stb. kiderült az is, hogy a méhem hátrafele hajlik, így a gerincem fáj a legjobban, ezt nem tudom, hogy gyógyszer nélkül lehetne e orvosolni. nekem a legjobban a PMS teakeverék (gyógyszertár, DM és tsai) vált be a rossz hangulat, kisebb fájdalom ellen, nagyobb fájdalom ellen pedig egy jó séta kataflammal kiegészítve. persze annak örülnék a legjobban ha pirulák nélkül meg lehetne oldani az ügyet, úgyhogy végigpróbálok 1-2 dolgot, amit írtatok.

viszont volt egy nagyon érdekes eset, amire nőgyógyász sem tudott megfejtést adni, mondjuk az előttem szólok után már nem is csodálkozom rajta, de azért megosztom veletek. ez egy nyaralás alatt történt, és ez volt az első fájdalmas menstruációm, és a többi azóta a nyomába se érhet. már mikor megérkeztünk külhonba éreztem, hogy olyan "menstruáció előtti érzésem van", de mivel ez nem volt esedékes, nem törődtem vele. aztán másnap irdatlan fájdalom, szaladgálás fájdalomcsillapítóért (abban a kisvárosban csak a hét bizonyos napjain van gyógyszertár), napi 1-2 levél(!!!) különféle gyógyszerekből, mikor kellően be voltam gyogyszerezve, akkor is fájt, de meg tudtam mellette szólalni, vagy bágyadt mosollyal néztem ki a fejemből. egyik hajnalban aztán arra ébredtem, hogy úgy fel vagyok fújódva, mintha holnap szülnék, félelmetes látvány volt, teljes kétségbeesés. mikor már azt hittem hogy ott pusztulok el a világ végén, megjött a mikulás!! ho-hó, így kicsit megnyugodtam, mert legalább tudtam, mi a bajom, persze fádalomcsillapító-hegyek és fájdalom továbbra is volt, sőt "legkedvesebb emlékem", mikor az erdőn voltunk faházban, ahol ugye nincs patika, én meg felzabáltam az összes gyogyót. na, akkor aztán fetrengtem, de mivel közel-távol senki nem volt, üvöltöttem a fenyveseknek, ahogy a torkomon kifért, amíg a kedves vissza nem ért a faluból a munícióval. így visszatekintve kész komikum az egész, de máig nem értem, miért kellett hirtelen megjönnie, és ráadásul irgalmatlanul fájnia, pedig előtte soha ilyen bajom nem volt, és utána is jóval kevésbé. érdekes még, hogy később más is beszámolt arról, hogy ugyanezt az utvonalat megtéve, a menstruációja is eltérült rendszeresen. szóval, csak csínján az utazgatással. igaz, azóta többször jártam arra, és kutya bajom nem volt.
topikolló Creative Commons License 2005.02.11 0 0 127

Sziasztok!

 

Végigolvastam az összes hozzászólást, és én is szeretném Veletek megosztani a tapasztalataimat.

14 éves korom óta menstruálok, általában rendszeresen jöttek meg a vérzések, viszont nekem is baromira bírt fájni. Gimnázium alatt végül odáig jutottam, hogy én is többször elájultam. Egy alkalommal a barátnőm vitt haza, mikor az utcán elájultam; máskor meg épp egy rendelőintézet előtt lettem rosszul, de szerencsére apám és az öcsém felnyaláboltak, mikor összeestem. (Arról ne is beszéljünk, hogy mikor bevittek az említett intézménybe, mindenki leszarta a fejemet, nem hitték el, hogy ez menstruációtól lehet, és apám hozott vmi fájdalomcsillapítót a közeli gyógyszertárból. Azt ne kérdezzétek, hogy ha nem hitték el, hogy a vérzéstől van, akkor miért nem kezdtek el vizsgálgatni...)

Gimnázium alatt próbálkoztam Meristinnel és No Spával, mindkettővel csak hányást sikerült elérni, fájdalomcsökkanést nem. Iszonyatosan bírt görcsölni ilyenkor a hasam és nálam is bejött később a hasmenés.

Valamivel több, mint 4 éve elkezdtem fogamzásgátlót szedni, ettől sem éreztem javulást; nőgyógyászoktól én is megkaptam, hogy az egész azért van, mert hátrafelé áll a méhem, illetve még azt is, hogy alkatilag (már testalkatilag!!) vagyok arra kárhoztatva, hogy ez nekem mindig fájjon.

Nekem sem igen működött a mozgás, nem lett jobb tőle.

Igazság szerint én igyekeztem nem a menstruációhoz kötni mindenféle bajomat, de akárhogy is, azt el kell ismernem, hogy az első két napon és az azt megelőző egy napban iszonyú érzékeny vagyok lelkileg, ilyenkor leginkább bújásra és kényeztetésre vágyom és legszívesebben csak punnyadnék naphosszat. :) Mellfeszülés és más PMS tünetek szerencsére nem jellemzők.

Egy időben elkezdtem Panadol Extrát szedni, de attól meg folyamatosan remegtem - valószínűleg koffeinérzékeny lehetek (legalábbis ezt mondták az okosok :)), úgyhogy áttértem a sima Panadolra. Sajnos ez sem bizonyult elég hatásosnak, ráadásul megtudtam, hogy a paracetamolnak nem örül kifejezetten a szervezet, úgyhogy ezzel leálltam.

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de amikor bevettem egy-egy gyógyszert, és még úgy is rettenetesen fájt, sokszor agyaltam azon, hogy vajon ez gyógyszer nélkül még rosszabb lenne vagy valójában egyáltalán nem hatnak nálam.

Gyógyszerből legutóbb az Algoflex Fortét próbáltam ki, eleinte még jobb volt tőle, de aztán már emellett is fájt és egyre erősödött bennem a fenti kérdés... :))

Azt viszont megfigyeltem, hogy ha menstruáció alkalmával szeretkeztem a Kedvessel, akkor a fájdalom is csökkent, illetve a vérzés is rövidebb lett.

Valamilyen oknál fogva - sajnos nem tudok rájönni, hogy miért - az utóbbi időben csökkenőben van a fájdalmam menstruációim száma. Azt hiszem leginkább azzal köthető össze, hogy elkezdtem alapvetően kevésbé pesszimista és negatív lenni és mindenben találni valami jót. Persze ez sovány vígasz azoknak, akiknek irtózatosan fáj a hasa a görcsöktől. Nekem is mondták anno, hogy ne stresszejek már annyit ezen és akkor jobb lesz, de ki hiszi el ezt ilyenkor és ki képes nem gondolni a fájdalomra, amikor hasogat??

Most ott tartok, hogy 1,5 hónapja abbahagytam a fogmazásgátló evést és épp most van meg a vérzésem, de csak egy picikét fájt - még gyógyszert sem kellett bevennem. Komolyan mondom, hogy nem tudom máshoz kötni az örömteli eseményt, csak ahhoz, hogy kezdem visszanyerni a lelki békém és nyugodtabb lenni és nem stresszelni mindenen. Mindenesetre remélem, hogy ez így is marad és sose kell többet fájdalomcsillapítókhoz folyamodnom! És drukkolok, hogy másoknak is ilyen simán elmúljon (kop-kop) ez a rémálom!!!

Cicunyatka Creative Commons License 2004.11.09 0 0 126

Sziasztok,

Emóció: Amit írtál a hozzászólásod második részében, azt én is pontosan így tapasztaltam. Nekem is bizonyos hónapokban egész elviselhetö a fájdalom, néha meg erös görcsök+hasmanés+hányás+szédülés... Megvizsgált az orvosom többször is (hüvelyi UH, stb), de soha semmi rendelleneset nem talált. Azt mondta, valami hormonális megingás lehet, de mivel csak néha van, így ne foglalkozzak vele. Figyeltem magam, és arra jutottam, hogy egy ilyen pokoli menses elött MINDIG valami lelki dolog is bejátszik. Nagyon szeretnénk kisbabát, és van, amikor annyira reménykedek, hogy "na most tuti összejött", hogy a menstruáció gondolata is kínszenvedés. Nos, ezekben a hónapokban maga a vérzés is mindig erös és fájdalmas. Amikor meg lekötnek jobban egyéb dolgok, és nincs idöm a babatémával emészteni magam, akkor csak enyhe a fájdalom. Nem biztos, hogy mindenkinél van ilyen összefüggés, és ne értsen félre senki: a menstruációs panasz nem egyenlö a "hisztivel" és mindenképp kivizsgálást igényel, mert betegségek húzódhatnak mögötte. De ha minden lelet negatív, érdemes arra gondolni, van-e valamilyen lelki folyamattal összefüggésben (akár munkahelyi vagy családi problémák, stb.).

Előzmény: Emóció (123)
kisstehén Creative Commons License 2004.11.08 0 0 125

Sziasztok!

 

Nem tudom ajanlotta e mar itt vki ,az Aviva modszert .Ez egy torna féle(ilyenek vannak benne :labemelgetes stb.- egyszeru mozdulatok), hetente 2x fel orat kell csinalni rosszabb esetben , de eleg kevesebbet is ha kevesbe faj.Nekem segitett es az egyik baratnomnek is , meg meg sokaknak akik kiprobaltak.Konyv formajaban is beszerezheto(foleg bioboltokban lattam ),de van vhol tanfolyam is ,ami 1 alkalom csupan es ott rogton megtanulhato.Ellenjavallat azszem nincs.Beallitja a menstruicios ciklust.Szoval tok jo.Es el lehet felejteni a gyogyszereket.

zsu-bby Creative Commons License 2004.11.06 0 0 124

Szio!

 

En azert kapom az injekciot, mert nem hatnak a gyogyszerek. Mire hatna 30-45 perc alatt addig lekaparom a vakolatot. Nekem csak alhasi fajdalmaim vannak (de azok iszonyatosak). Szerencsere az elet megkimelt a derekfajastol. Szoval a no-spa-t nem tudom szajon at szedni, mert rogton kijon. Raadasul rengeteg gyogyszert szedek es az injekcio nem karositja annyira a majamat es a gyomromat. Injekciot be a popsiba es 15-20 perc mulva jon a csoda es megkonnyebules. :)

Volt egy eleg komoly nogyogyaszati mutetem es ezert irjak fel az injekciot. Parom profin megtanulta az orvostol a beadast, igy ez sem gond.

A mozgasrol annyit, hogy akarmennyit sportolhatok vagy henyelhetek ugyan olyan a fajdalom. Nekem nem jott be, sajna :(

Gorcsos szoritasom nekem is volt csak parosult hozza egy szuro erzes is. Osszenoves volt a bunos. Miota megmutottek szerencsere elmult ez az erzes.

Erdemes lenne megnezetned egy ultrahang vizsgalattal. Tudod jobb felni, mint megilyedni..

 

Előzmény: Emóció (123)
Emóció Creative Commons License 2004.11.05 0 0 123

Sziasztok.

 

Én is próbáltam már mindenfélét az eddigi 10 év menstruálás alatt. Ami ilyenkor a legrosszabb nálam, az nem a hasfájás, hanem a derékfájás, mintha valami hideg dologgal vagdosnák a derekamat, és a térd- illetve bokafájdalom. Volt, amikor nem tudtam lábra állni. Mindenféle gyógyszerből szedtem viszonylag sokáig Meristint, de a tünetekből ítélve allergiás lettem rá (hányinger és hasmenés jött rám a gyógyszertől), Cataflam-ot (kb. 3-4 óráig hat, de utána ugyanúgy visszatér a fájdalom, ráadásul dögerős gyógyszer, így erre is allergiás lettem). Ami nálam borzasztó jól bevált, az a jó öreg No-spa és Algopyrin kombináció, amit epegörcsre is szoktak rendelni. Zsu-bby, neked miért kell injekcióban? Nem marad meg benned, ha szájon át veszed be?

 

Tapasztalataim szerint a gyógyszerek csak és kizárólag akkor hatnak, ha már a legenyhébb fájdalom-előjelek esetén elkezdi az ember szedni, és kb. 2 napig folyamatosan szedi őket 2 óránként. Ha már kialakult fájdalomra szedem be őket, akkor kb. olyanok, mint halottnak a csók. A mozgás nem segít, épp ellenkezőleg, amikor még úsztam heti 2x, jobban fájt, és mozgásra sokkal rosszabb lett. (Persze lehet, hogy másnak meg javít a mozgás rajta.)

 

Szerencsére az utóbbi fél évben volt olyan menstruációm több is, hogy nem kellett gyógyszer, mert csak picit fájt. Gondolkoztam, hogy mi lehet a dolog titka, és arra jutottam, hogy valószínűleg a lelki kiegyensúlyozottság és béke. Persze ezt könnyű mondani.:) Viszont mostanában tapasztaltam olyat, hogy van, amikor kb. fél-egy percig szörnyű görcs szorítja össze az alhasamat, mindig egy bizonyos ponton. Utána elmúlik, viszont menstruáción kívül is jelentkezik. Lehet ez mondjuk petefészek-ciszta vagy más nőgyógyászati rendellenesség jele szerintetek...?

Előzmény: zsu-bby (122)
zsu-bby Creative Commons License 2004.10.31 0 0 122

Sziasztok!

 

Visszaolvastam az eddig irtakat es talan tudok egy picit segiteni. Szinten azok koze tartozom akik meg akarnak halni az elso napokban. En is kiprobaltam mar minden csodat, de a leghatasosabb az algopirin, no-spa injekcio bizonyult. Mivel ezt a parom adja be kicsit fuggo a dolog igy ki kellett talalnom mast. Egy eve voltam egy nogyogyasznal es Naprosyn-t kaptam. Eleg jo. Igaz nalam kethavonta jon be amikor kevesbe faj. Talan probaljayok ki, hatha...

Zsu

szexyke Creative Commons License 2004.09.15 0 0 121

szerintem ha terhes lennél, akkor nem lett volna semmi az első napon. De én is pánikolnék, ugyhogy a helyedben mennék nőgyógyászhoz sürgősen.

De gondolom az azóta eltelt időben ez már kiderült.....

Előzmény: lyn.mail (119)
HotelSzocreál Creative Commons License 2004.08.28 0 0 120

szia, szerintem kerdezz meg inkabb egy terhestesztet, aztan meg a nogyogyaszodat..

Előzmény: lyn.mail (119)
lyn.mail Creative Commons License 2004.08.19 0 0 119
Sziasztok!

Nem igazán ide tartozik, de remélem tudtok segiteni! Én novynette-t szedek egy bő fél éve előtte se volt rendszeresen meg, de ebben a hónapban az első napon volt pár csepp és azóta semmi! Lehetek szerintetek terhes vagy ...???
kuutamolla Creative Commons License 2004.08.04 0 0 118
Az alvas csodaszer. persze jo munkahely kell hozza, de en 1-2 oraval tovabb alszom, amig a nagyja lemegy, es a tobbi fajdalom kibirhato gyogyszerrel. nom mar elegge, de fogamzasgatlot ezert nem kezdek el szedni.
HotelSzocreál Creative Commons License 2004.07.16 0 0 117
A Ridol nálam pl hatástalan, orvosom azt mondja azért, mert az nem görcsoldó, hanem általános fájdalomcsillapító. Igaz abból a legerősebbik egyike.
Előzmény: Pachet (116)
Pachet Creative Commons License 2004.07.15 0 0 116
Próbáljátok ki a Ridolt. A dokim meglepődött, hogy azt még gyártják, de garantáltan hatásos. De fél szemnél több után elég érdekes kómás állapotot lehet vele elérni, úgyhogy óvatosan.
reni80 Creative Commons License 2004.07.14 0 0 115

Sziasztok!

 

Nekem sem a Meristin, sem a nospa, sem cataflam nem jön be ilyenkór.

Az első 2-3 napban úgy fáj a hasam, derekam, hogy legszívesebben meghalnék.

Sokszór már a sírás folytogat olyanszinten fájok.

Nálam a leghatásosabb eddig az algopiryn és a nospa ampulla együtt alkalmazása.

Igaz nagyon keresű és a nospa ampulla miatt elég "olajos" de legalább 4 órára elmulasztja. Anyumnak van egy melegítőpárnája és mikor a derekam alá és a hasamra rakosgatom felváltva fél-fél órát az is nagyon kellemes és arra az időre csökken a fájdalomérzet.

Próbáltam az infralámpát is de olyan sokáig alkalmaztam, hogy piros pöttyös lett a hasam egy napig.

Sajnos nekem minden hónap ilyen. Minden hónapban kb 3 nap maga a pokol.

HotelSzocreál Creative Commons License 2004.06.06 0 0 114
Sziasztok!

A menses görcsökkel kapcsolatban már mindent leírtatok, az összes tünetet, amit én is produkálok, immáron huszonéve... hányás, hasmenés, ájulás. Nekem pár éve a Cataflam jött be, túl vagyok mindenféle kombinációkon, kezdve a Meristinnel egészen a Ridolig. A meleg tényleg jó a hasra, csak nálam inkább csak jól esik, de fájdalmat nem mulaszt el.

ncy, hogy a kérdésedre válaszoljak: nekem ilyenkor mindenhol fáj, úgy értem az alhasamban. Van, hogy egyik-másik petefészkemnél szúró fájdalmat érzek, de nekem voltak gondjaim a petefészkeimmel, ciszták és társai, úgyhogy azt arra fogom. Mindenesetre, szerintem nem ártana megnézetned ultrahanggal. Elképzelhető, hogy a bal oldali petefészked az aktív, és azért fáj ott, de lehet, hogy van valami más is.

Előzmény: ncy (113)
ncy Creative Commons License 2004.06.04 0 0 113
Szijasztok

Én még csak négy éve enstuálok rendesen, de azóta is fáj a hasam a menstruációm első napján és peteéréskor. Egy kérdésem lenne azokhoz akiknek szintén fáj a hasa: nektek hol fáj? mellyik oldalon? mert nekem csak a bal oldalon fáj és félek hogy ez baj.
a választ előre is köszi
pusz

cath555 Creative Commons License 2004.06.04 0 0 112
Aldina hozzászólását valahogy nem vettem észre, már előttem leírta. Szerintem komoly görcs esetén is használ, annyit tennék csak hozzá, hogy 1) pár nappal a menzeszt megelőzően már célszerű iszogatni, 2) forrázás után fél óráig áztatnám minimum - én 1 órát is szoktam -, 3) minden édesítőszer nélkül innám (francz tudja, mi mivel interferál hatóanyagilag)
cath555 Creative Commons License 2004.06.04 0 0 111
Sziasztok,

Csak egy ötlet, ami nekem nagyon bevált: cickafark- és palástf?tea, 1:1-ben összekever, leforral, fél órát állni hagy. Pár nappal a menzesz kezdete el?tt elkezd iszogatni, mondjuk 2* egy nap egy-egy bögre.

Íze se nem rossz, se nem különösebben jó. Meg lehet inni. Ja, és ami korábban 5 nap volt, az most 3. Görcs meg nulla. Bármelyik Herbáriában lehet kapni, nem drága, káros hatása nincs, szerintem egy próbát megér.

@Édeskicsilány: jaja, én amúgy évek óta hosszútávfutok, de a legtöbbet bizony olyankor szoktam, és az is jót tesz!

Vandorr Creative Commons License 2004.05.19 0 0 110
Most nálunk az Apranax a csodaszer.
" A görcsoldók rendszerint nem igazán hatásosak, illetve van egy módszer: olyan gyógyszert kell választani, ami prosztaglandin ellenes (ilyen pl. az Apranax) és azt a vérzés elõtt 4-5 nappal el kell kezdeni folyamatosan szedni, hogy blokkolja a pg-szintetáz enzimet." Forrás Babanet. De igazoltak az itt leírtak, tényleg használ.
edeskicsilany Creative Commons License 2004.04.04 0 0 109
Sziasztok!
Nekem a korábban (általam :) ) említettek mellett bejön még a gyors gyaloglás. Elkezdeni baromi szar, az 1. néhány percben még rosszabbodik is a hasfájás, de aztán vagy szépen lassan vagy teljesen hirtelen elmúlik. A legeslegjobb napsütésben, hegyen-völgyön gyalogolni. :) De a szabad levegő tényleg fontos, nekem a konditermi nem jött be, de talán ott kevesebb figyelemelterelő dolog is van.
ÉKL
mohimg Creative Commons License 2004.04.03 0 0 108
A fajdalomcsillapito szedeset elore, a menstruacio elott kell kezdeni.
Ha nincs organikus oka,akkor a fajdalmas menstruacio altalaban egy prosztaglandin fuggo szimptoma. A prosztaglandin altal indukalt ishemia es osszehuzodasok egyuttesen okozhatjak a tuneteket.
A fajdalomcsillapitok egy enzimet gatolnak, ami a prosztaglandin szintezisehez szukseges. Ha a fajdalom megjelenik a hatas mar nem megfelelo.
Ezert kell a fajdalomcsilapitasnak a fajdalom megjeleneset megeloznie.
mohimg
Előzmény: Phaedra11 (107)
Phaedra11 Creative Commons License 2004.03.08 0 0 107
Felhozom a topikot, hátha valakinek van új ötlete.
Egyébként én is vergődöm, szerencsére nem minden hónapban fektet ki a görcs, de mindig fáj. A No-Spa-t szedegetem ilyenkor, és ami eddig szinte mindig bevált, az a Meristin kúp. Kábít persze, ezért éjszakára tartogatom (már amikor kibírom), de legalább lokálisan hat, és viszonylag gyorsan is.

P.

greenwood Creative Commons License 2003.12.03 0 0 106
Egy nőgyógyászati lapban látom ezt a hirdetést, talán erről van szó: MAGNEROT. Premenstruális szindrómában csökkenti a fejfájást, emlőfeszülést, pszichés tüneteket, dysmenorrhoeat. /Wörvag Pharma/. Azt nem írják, vényköteles-e.
Előzmény: aranyalma1 (105)
aranyalma1 Creative Commons License 2003.12.03 0 0 105
Nem tudja valaki, hogy hívják azt a premenstruációs szindrómákat megszüntető gyógyszert? Valami új lehet, pár hónapja láttam a reklámját egy gyógyszertár kirakatában, de azóta leszedték. Úgy reklámozták, hogy szinte az összes tünetet enyhíti. Kipróbálnám.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!