Keresés

Részletes keresés

annyi baj legyen Creative Commons License 2013.04.02 0 0 39301

"De ezt ki is lehet használni: ha ők is hasznát látják, akkor szálljanak is be mondjuk a fenntartásba! "

Nagyon jó gondolat, így, ha érdekeltek abban, hogy ép maradjon, akkor az én aggályaim is kisebbek :)

Előzmény: hörpölin (39300)
hörpölin Creative Commons License 2013.04.02 0 0 39300

"...hanem hogy nagyjából egyenletesen legyen vmi, mondjuk 5 kilométerenként"

 

És is nagyjából ebből indultam ki, aztán mégsem 5000 méterenként terveztem meg a pihenők helyét. Pedig így egyszerű lett volna, de elkezdtem gondolkodni a hely kiválasztási szempontjain. Nyilvánvaló, hogy állandó forrásnál legyen pihenőhely. Legyen szép kilátást adó pontoknál, meg egyéb látnivalóknál, és olyan helyeken is, ahol turistautak keresztezik egymást, mert így a másik úton haladók is használhatják a padokat. Én meg ráadásul olyan vagyok, hegy szeretek egy-egy "fejezet" végén megpihenni, mondjuk, miután egy hegyről leereszkedtem egy völgybe, de mielőtt újra belevágnék a következő kaptatóba, szeretnék megpihenni. Viszont a hegytetőkön is érdemes megpihenni, mert kifárad az ember a hegymászásban. Az se mindegy, hogy milyen a terep. A Farkas-erdőben tudunk kétszer annyit is menni egy óra alatt alatt, mint mondjuk a Mátra-gerincen. Nem utolsó sorban azt is figyelembe kell venni, hogy viszik ki az erdei pihenő helyére az anyagot. Senkitől sem lehet elvárni, hogy a vállán vigyen faanyagot kilométereken keresztül a legközelebbi autóval járható földúttól!

 

Így aztán elég változatosak lettek a pihenőhelyek közötti távolságok, de szerintem ez nem baj. A lényeg az, hogy számítani lehessen arra, hogy találunk majd ilyen helyeket, például hogy ne a saras földön kelljen kucorogni, ha elfáradunk út közben. Az önkormik szempontjából pedig tök igazad van, én is így tennék az ő helyükben. De ezt ki is lehet használni: ha ők is hasznát látják, akkor szálljanak is be mondjuk a fenntartásba! 

 

annyi baj legyen Creative Commons License 2013.04.02 0 0 39299

Ezek szerint még nincs ott a gépeden a Mapsource :)
Ott nem kell neked bajlódni az átszámítással, csak kiválasztod, hogy éppen milyen formában adod meg a koordinátákat:

Előzmény: Güsziológus (39298)
Güsziológus Creative Commons License 2013.04.02 0 0 39298

Tegnap igazoltan votam távol, majd írok beszámolót is.

 

A tartalomról később, most a formáról.

Nem bántás, csak nem tudom nem szóvá tenni.

 

Nem vagyok mérnök, bár az egzakt tudományok nem állnak távol tőlem.

Mióta a TUHU "beépült" az életembe, kénytelen vagyok alkalmazkodni. Nem könnyű, de a világ változik.

 

Tudom, a variációk száma több, mint 3, de ameddig eljutottam.

 

Van ugyebár az északi szélesség, ez 46 és 48 között van általában, és fokban mérik.

Hasonlóan a keleti hosszúság is fokban mérendő, ez 17 és 21 között szok lenni.

Eddig OK.

Vannak a percben mért részek, itt már van variálás.

A TUHU térképén a fok 100-ad része van, a POI adatbázisában a perc az perc, 5 jegy pontosan.

Az átváltás oda-vissza működik, mindkettőt kiszámolom, hogy ne legyen probléma.

Eddig is OK.

 

Igen ám, de egy mérnök az mérnök, most Te megadod percben és másodpercben.

Zseniális:-)))

 

Sajsnos még pár napig a hidakkal leszek elfoglalva, érdemi észrevétel esetleg a hét végén.

Előzmény: hörpölin (39284)
nagypapi Creative Commons License 2013.04.02 0 0 39297

Azt írtad, hogy az önkoriknak döntési joguk lesz a helyek kijelölésében.

Ha én önkori lennék, mindenképp a falu közepére rakatnám a pihenőt, egyrészt hogy a helyiek is jobban igénybe vegyék, másrészt mert akkor valószinűbb, hogy a közeli boltot is igénybe veszik.

Én nem elsősorban arra koncentrálnék, hogy településen vagy településen kívül van-e a pihenő, hanem hogy nagyjából egyenletesen legyen vmi, mondjuk 5 kilométerenként. És iható forrásoknál mindenképp legyen vmi. Bár általában már van, de sok helyütt felújításra szorul.

Előzmény: hörpölin (39294)
imi_75 Creative Commons License 2013.04.02 0 0 39296

Beugrott valami, leírom, mielőtt elfelejtem. :)

Tornyópusztánál van egy szép kis pihenőhely, nem messze attól, amit te is írsz kiépítendőnek. Ahol a a falu előtt a bekötőút kettéágazik (egy beton a kék, egy beton megy a faluba), ott van egy kőkereszt és amellett van.

Örülök ennek a kezdeményezésnek, mert például pont ezen az említett szakaszon szenvedtem a meleg, párás erdőben és mezőkön attól, hogy a Somlyótól kábé Szárligetig legfeljebb a saras fűbe ülhettem le.

Előzmény: hörpölin (39284)
annyi baj legyen Creative Commons License 2013.04.02 0 0 39295

Egy kicsit pontosítanék: nem kizárólagosan arra a két tájegységre gondoltam, hanem úgy általában: sok módosabb faluban láttam már szétvert buszmegállót, játszóteret, parkot. A böszmeség nem pénz, és rasszfüggő.

Előzmény: hörpölin (39294)
hörpölin Creative Commons License 2013.04.02 0 0 39294

Köszönöm szépen az eddigi hozzászólásaitokat (azoknak is köszönöm, akik mailben küldték el az észrevételeiket), ezeket gyűjtöm, és a hétvégén javítom majd a pihenők listáját az észrevételekkel. Viszont annyi baj legyen érdekes problémát vetett fel a részben cserháti, de inkább csereháti pihenők ügyében: ő úgy gondolja, azokat is tegyük ki a természetbe, viszont én amondó vagyok, hogy vigyük be a településekre, mert ott jobban szem előtt vannak. Gondolom, egyikünk se szeretné, ha az első télen a kivágott erdők sorsára jutnának, de melyikünknek van igaza? Ti hogy gondoljátok?

 

Szeretném megköszönni olahtamas- munkáját, aki a vizuális típusú fórumozók kedvéért átírta kml-be és gpx-be is a pontok koordinátáit, tehát akár a gugliörsz-szel is meg lehet tekinteni őket! :-)

-A kml verzió linkje-

-A gpx verzió linkje-

 

 

 

pavarotti Creative Commons License 2013.04.01 0 0 39293

Szuper a meglevő lista, kösz a köz nevében:). inkább csak szelektív hozzáfűzések, friss emlékek alapján:

általában: az esővédő házikó vagy tető kell mindenhova? vagy csak egyelőre induljunk innen? Ha van választás, inkább kevesebb házikót raknék, és valóban lakott területektől, turistaházaktól legalább 3km-re, viszont forrást (már úgy értem pénzügyi forrást:) tartalékolnék azok karbantartására.

98 - Kisszépalmapuszta: nem vennék rá mérget, de mintha lenne (lett volna?) ott egy pad, lehet h. inkább "bővítendő"?
Vértes: A Mária-szurdokban nagyon jó lenne két pad asztallal a régi temetőhöz, persze látom hogy itt amúgy is "sűrű" a helyek listája, jó kérdés, hogy hogy lenne optimális.
151- Dorog Ny-i: a város széle itt nagyon vandál-gyanús hely emlékeim szerint, kicsit közelebb hoznám a nagy Getéhez. Mondjuk másfelől persze jó lenne...
178 - Csobánkai nyereg: logikus, és nem rossz, de poros szeles napos autós. Nyilván autóspihenőként megkerülhetetlen:) Ha erre járunk, mi majdnem mindig előtte, még az Ózon kemping előtt a jobbra fordulónál a nagy fa (remélem megvan még, út felett kb. 2m-rel) tövében pihenünk, ott kisebb az esetleges vandalizmus kár is.
N47.633490° E18.965168° | N47° 38.009' E18° 57.910'

192,193: Visegrádra jó lenne, pont otta ahol írtad, és van hely, Nagymarosra feleslegesnek gondolom, ott le lehet ülni nem kereskedelmi létesítménynél/fogyasztás nélkül is.

Köves-mezőn mintha lennének asztalok, de erre sem vennék mérget. Kisinóc, ahogy írták, a feljebb, pataknál levő pihenőhelyet kéne felújítani.
Mátraszentlászlón a régi buszfordulóban levő padot felvenném a listára, max. kéne még egy pad, innen is megkapó a kilátás.
Mindenképpen tennék egy esőházikót arra a jó kis szeles ám fantasztikus kilátású rétre Szentlászló után, valahol itt:N47.920911° E19.885366° | N47° 55.255' E19° 53.122'
Aztán van egy házikó a Piszkéstetői bekötőút után, kb. 20m letérés a Kékről, valahol itt:
N47.915677° E19.894741° | N47° 54.941' E19° 53.684' . Ezt is mindenképp belevenném, felújítandó.
Galyatető kilátó elég jó, de elgondolkoznék inkább a sífutó-pálya környékén fejleszteni, a kilátó nagyon közel van mindenhez, illetve inkább csak két-két padot raknék le a kilátón túl még valahová ide: N47.916354° E19.913948° | N47° 54.981' E19° 54.837'  illetve az autóparkoló szélére.
Ha belefér, a Csór-hegyre is nagyon jó lenne legalább két pad.

Bélapátfalva vasúti megállónál mintha lenne kis házikó eresszel, oda megint feleslegesnek tűnik az esővédő házikó, nem is feltétlenül illik egy faluba.
Cserepeskő barlang most milyen állapotban van? Annak felújítása nem férne bele? Vagy most jól van?

Putnok: Elég feleslegesnek látszik, úgyis vasúttal kell egyeztetni
Kelemér: Itt inkább a pecsételőhely mellé valahová raknám, de nem tudom hová. Ha esetleg beleférne a keretbe, hogy a Tompa Mihály Emlékház telekterületéből kiharapni egy 20m2-t, és oda négy pad két asztallal (márhogy kívülről is elérhetően)? Ez mondjuk nem fontos..
Aggtelek: Emlékeim szerint bőven van leülési lehetőség közvetlenül a barlang előtt, de persze ha van pénz, lehet még a réten is további asztalokat rakni.
Jósvafő: A pecsétnél tökéletes meglevő lehetőség van, esetleg a falu túloldalán, a Tohonya(?) forrásnál lehetne pados esőkunyhós pihenő.
Derenken, van egy romos ház (nem az iskola!) ami esetleg rendbehozható lenne fedett pihenőnek, akár Cserepeskő jellegű szállásnak. Kérdés, hogy e helyiek mit szólnának hozzá, de az biztos, hogy nagyon jó lenne.Ugyanez Szabó-Pallag
Bódvaszilason a Főút előtt picivel a "Szent-József templom mellett". Bódvarákó: polg.mesteri hivatal előtt??

jzp2107 Creative Commons License 2013.04.01 0 0 39292

igen, erre gondoltam amit Tamás linkelt

nyáron talán csontszáraz, most ekkora volt a patak

(remélem működik a link)

 

a másik amit imi_75 említ, ahhoz nem volt szerencsém, mivel Lokó-pihenőtől lefelé, már majdnem Magyarkút előtt benéztük a kéket és haladtunk lefelé a kijárt úton, talán azért is mert akkora sár volt hogy csak a lábunk elé néztünk hogy hová lépünk

így egy ház mellé értünk ahonnan egy hídon keresztül jutottunk ki a makadámra, a Pipásnál pöffeszkedő vadász urak be is szóltak hogy magánterületet sértettünk, és képtelenek voltak felfogni hogy "elnézést, nem volt szándékos, egyébként sincs se tábla se kerítés" csak mondták a magukét

beűűű

 

Előzmény: Güsziológus (39273)
sz_laci Creative Commons License 2013.04.01 0 0 39291
198 Kisinóci túristaház :ha jól emlékszem, kb 100 méterre északra a patakparton vannak asztalok és padok, csak felújítandó.
Előzmény: hörpölin (39284)
Pápai vándor Creative Commons License 2013.04.01 0 0 39290

OKT

Ötvösi út - Sümeg

 

2013.04.01

 

Ma levonatoztam Dabroncra , hogy folytassam a szombaton félbehagyott utamat Sümeg felé.

Mára napos időt jósoltak , ezúttal sem találták el hacsak a néha derengő napsütést nem vesszük annak

igaz manapság már ennek is örülni kell.

Röviden a fontos adatok : Külső erdőben a pecsét megvan és jó állapotu.

Dergecsi - erdőben a helyzet változatlan , a jelölés kiváló az út annál rosszabb , durva sártenger , az út szélén

lehet lassan haladni , néha ugrás ide- ugrás oda.

Azonban mikor kiértem az erdőből nagyon szép látvány fogadott , a távolban a havas hegyekkel, amelyek látványa

szinte egészen Sümegig kísért.

Beretvás dűlő jól járható , 1-2 pocsolya.

Gondok ott voltak ahol Mihályfa előtt balra bekanyarodtam Kisvásárhely felé , a belvíz által elöntött úton gyakran

ugrálnom kellett ide - oda de azért sikerült viszonylag száraz lábbal megúsznom.

Kisvásárhely után a Vágás erdő melletti út viszont már jól járható volt.

Aztán Sümegig aszfalttaposás , érdekes de itt amikor átmentem a Marcal hídon az alig volt megáradva , nem értettem

mert lejjebb , Rigács felé durván ki van öntve.

Viszont lenne egy megállapításom , nagyon sok helyre ki vannak téve táblák hogy foglalt hely 80 , 120 stb méhcsalád

részére.

Szerintem nem túl jó ötlet közvetlenül az kéktúra útja mellé tenni őket , legalábbis én félek elmenni

arra mikor ott zümmögnek ezerrel.

Nem lehetne ezzel kapcsolatban valamit tenni?

Végül egy ma készült képpel zárom a beszámolómat

 

 

hörpölin Creative Commons License 2013.04.01 0 0 39289

"Nem gondoltam volna a március 15-i fiaskó után hogy húsvétkor is közbe szól az időjárás."

 

http://hirek.ma/hirek/arvizhelyzet-vasban-ujra-megkozelitheto-kozuton-csenye-bogot-es-porpac

 

Csénye, Bögöt, Porpác, aztán Molnaszecsőd, Döröske csupa ismert név az OKT-ről, DDK-ról. Ott most a víz az úr! Jobb is, hogy nem mentél arra a környékre! 

Előzmény: K. Kata (39283)
hörpölin Creative Commons License 2013.04.01 0 0 39288

"Szigorúan személyes vélemény: a községek belterületén létesítendőket én a fontossági lista végére sorolnám"

 

Ezt én is mérlegeltem és úgy gondolom, bizonyos területeken a falukban lévő pihenők jobban szem előtt vannak, mint a lakott területen kívül elhelyezettek, így talán jobban meg is maradnak, nem jutnak a kivágott erdők sorsára. Ezért helyeztem el a csereháti pihenőhelyeket zömében a falukban. Másrészt a településeken inkább megállnak a túrázók vásárolni, aztán enni-inni, ezért is jobb szerintem ott elhelyezni őket. 

 

De ebben a kérdésben is nyitott vagyok. Köszönöm a véleményed, és várom a részletesebb értékelést! Ötleteljünk! :-)

Előzmény: annyi baj legyen (39287)
annyi baj legyen Creative Commons License 2013.04.01 0 0 39287

Szigorúan személyes vélemény: a községek belterületén létesítendőket én a fontossági lista végére sorolnám. Egyrészt lakott területen azért majd' mindenhol lehet találni kis parkot, akármit, ahol leülhet az ember, másrészt tartok tőle, hogy ezeknek az amortizációja lesz a leggyorsabb, és nem a sok kéktúrázó feneke alatt kopnak majd el a padok.
Különben szép gyűjtés, át fogom nézni tüzetesebben is az ismert részeket.

Előzmény: hörpölin (39284)
HEV Creative Commons License 2013.04.01 0 0 39286

30 - 35 C fok esetén is lehet, hogy a fürdő lesz a jobb választás.

Az OKT megvár, bár minél kevesebb van vissza annál rosszabb a várakozás, ezt tudom tapasztalatból, de a biztonságnál nincs fontosabb.

Előzmény: K. Kata (39283)
Jesper Olsen Creative Commons License 2013.04.01 0 0 39285

Köszönöm az információkat. Majdnem visszariadtunk, ahogy olvastuk, de aztán mégis rászántuk magunkat a kimozdulásra. Végül is nem bántuk meg, szerintem a csapadékmentesség és a szél sokat javitott a helyzeten. Néhol hó is volt még, de a sár jobban csúszott. A legkritikusabb rész a Kevély-nyeregtől a Mackó-barlangig vezető S jelzés volt. A Nagy-Kevély tetején még zúzmarásak voltak a fák. Szép volt, de áprilisban már jobban örülne az ember a virágoknak...

 

Hogy ne legyek teljesen OFF, a Kevély-nyeregben lévő pecsét megvan, láttuk (de ezúttal nem használtuk).

Előzmény: bmalag (39281)
hörpölin Creative Commons License 2013.04.01 0 0 39284

Mint tudjátok, kettőnknek Güszivel munkánk van az MTSz felé, amit jövő héten hétfőn kell majd beterjesztenünk. Güszi a Kék Körön lévő hidakat, bürüket veszi számba, én pedig az OKT útvonalán kialakítandó pihenőhelyek listájával bíbelődök már lassan egy hete. Összehoztam egy listát, ami jelen pillanatban 347 pontot tartalmaz az Írott-kő kilátója alatti erdei pihenőtől a hollóházi autóbuszforduló melletti pihenőhelyig.

 

A pihenők úgy helyezkednek el az útvonal mentén, hogy nagyjából óránként (néha kissé ritkábban) rá lehessen bukkanni egy-egy helyre. Vannak frekventáltabb szakaszok, ahol sűrűbben helyezkednek el, ilyen például a Mátra és a Bükk, amit amolyan bázisnak tekintenék a pihenők kialakítása terén. Máshol persze ritkásabban helyezkednek el, ilyen pl. a Kisalföld. A pihenők közötti táv- és szintadatokat mindenhol feltüntettem, a legtöbb helyen a tuhuról szerzett adatokkal, de van köztük saját mérés is. Ezt a listát most közreadnám, és kérlek benneteket, hogy jövő hétfőig beszéljük át a dolgokat. Nagy vonalakban leírnám a lényeget:

  1. Ez a lista az OKT útvonalán meglévő és később létrehozandó, tipizált pihenőhelyeket tartalmazza. Természetesen ezeken kívül is van még több száz pihenőpad az útvonal mentén, elég csak mondjuk Dobogókő környékére gondolni, de ezek nem lesznek benne az "OKT projektben". 
  2. Létezne egy sablonterv, ami alapján a "Kiépítendő"-nek aposztrofált pihenők készülnének, esővédő házikóval, vagy anélkül.
  3. A "Bővítendő"-nek, vagy "Felújítandó"-nak jelölt helyek kipofozásra, kibővítésre kerülnének. A stílusuk megmaradna.
  4. A "Meglévő"-nek jelzett helyek maradnának úgy, ahogy vannak. 

Miben kérném a segítségeteket?

  1. A kategóriákba sorolást saját kútfő alapján végeztem, tapasztalataim pedig bizony már 1-2 évesek. A ti tapasztalataitok alapján ezeket napra készre hozhatjuk.
  2. Ha vannak ötleteitek újabb pihenőkre, illetve a kiépítendők helyének megváltoztatására, azt írjátok le. A pihenőhelyek elhelyezésébe amúgy is döntési joguk lesz az önkormányzatoknak, erdészeteknek, nemzeti parkoknak, egyéb kezelőknek, esetenként tulajdonosoknak. Ez a lista inkább amolyan kívánságlista, kiindulási alapként szolgálhat az egyeztetésekhez, hogy mit is szeretnénk.
  3. A pihenőhelyeket igyekeztem úgy elhelyezni, hogy ne csak pihenni lehessen ott, hanem esetleg egyéb szolgáltatásként például a kilátásban is gyönyörködni lehessen. Ha van ilyen jellegű ötletetek, azt is írjátok le!
  4. Ha van bármi egyéb ötletetek, javaslatotok, azt is írjátok le! 

Segítségeteket előre is köszönöm! A fájl az alábbi linkre kattintva tölthető le:

-Link-

K. Kata Creative Commons License 2013.04.01 0 0 39283

Nem gondoltam volna a március 15-i fiaskó után hogy húsvétkor is közbe szól az időjárás. Nehezen adtam meg magam a tényeknek, szombat délután munka után elindultunk Szelestére az Anna vendégházba, tervem szerint onnan másnap vonattal mentem volna Kőszegre, párom fürödhetett volna a Zsuzsanna hotelben, és délután találkoztunk volna Tömördön. Az eső egész éjjel dörömbölt a tetőtéri ablakon, majd reggel felé elhallgatott. Sajnos csak azért, mert az eső átváltott hóesésbe, és 10 órára az egész tájat masszív kb. 20 centis hókása takarta. Így elautóztunk a sárvári termálfürdőig, majd haza. Legközelebb majd csak augusztus 20-án próbálkozom, akkor már csak nem esik a hó :-(

 

Az út Ölbő és Sárvár között

hörpölin Creative Commons License 2013.03.31 0 0 39282

"A Tacskándi erdőből kiérve , ott ahol az út bal oldalán van egy Mária út oszlop és egy magasles, jó lenne egy balra mutató nyil"

 

Sajnos, az "öreg" kéktúra atlasz nem jelöli azt, hogy a Tacskándi-erdőt elhagyva a földút két keskeny erdősáv között halad már a mezőn, így amikor kiér a földút az erdősávok között, azonnal balra, D felé kell térni, mert már jócskán benn járunk a földeken. Az első bejárásomon én is megszívtam ott &son-nal, jól begyalogoltunk a mezőre, mire kapcsoltunk, hogy nem jó a direkció! 

Persze a "rossz" út sem olyan rossz, mert ha egy elágazásában jó irányban térünk, akkor az OKT pont erre az útra fog érkezni, amikor elhagyja a Tomaji-erdőt! :-)

 

"A pecsétek mindenhol megvannak és jók , tehát Káldon az iskolánál , Hosszupersztegen a templomnál , Szajki erdészházzal szemben"

 

Nem ballagtál el az ötvösi úton a Külső-erdőig, megnézni, megvan-e ott is pecsét a tölgyre szerelt kis dobozkájában? :-)

Előzmény: Pápai vándor (39278)
bmalag Creative Commons License 2013.03.31 0 0 39281
ma voltam fent. jon szembe az osvenyen a patak. fent ho, Csobanka fele menet a keken bokaig ero hokasa viz kombinacio vegig a lejton. sztem elvezhetetlen, bar az egbol holnap talan mar nem jon a viz.
Előzmény: Jesper Olsen (39269)
olahtamas- Creative Commons License 2013.03.31 0 0 39280

Természetesen minden információt, ami térképen megjelenhet, és legális forrásból származik, azt be tudom tenni!

pl. itt is ha be lett volna rajzolv a patak, akkor Old_Eye programja ezt a koordinátát is kidobta volna.

Előzmény: Güsziológus (39275)
imi_75 Creative Commons License 2013.03.31 0 0 39279

Iigen, ez az, akkor átsiklottam felette. Köszi.

Előzmény: Güsziológus (39277)
Pápai vándor Creative Commons License 2013.03.31 0 0 39278

Sziasztok!

 

Tegnap teljesítettem a kéktúra Káld - Szajki tavak - Ötvösi út távot majd a sínek mellett elmentem Dabronc vasúti megállóhelyre .

Az út jól járható volt az időjárási körülmények ellenére , igaz voltak nagy pocsolyák és sár , de a pocsolyákat ki lehett kerülni

a sár pedig nem volt akkora hogy egy jó bakancsnak megártson.

A jelek majdnem mindenhol jók voltak , térkép segítségével jól lehetett tájékozódni .

Viszont egy helyen eltévedtem , igaz akkor még nem volt a kezemben a térkép.

A Tacskándi erdőből kiérve , ott ahol az út bal oldalán van egy Mária út oszlop és egy magasles

jó lenne egy balra mutató nyil , mert semmi nem utal rá hogy itt balra kell menni , én is simán mentem tovább egyenest ,

csak mikor nem jöttek a kék jelek jöttem rá hogy baj van.

Szajki tavak teljesen kihallt volt , csupán egy medvehagymát gyűjtő hölggyel találkoztam , illetve

egy hozzám csapodó cicával akit nem tudtam lerázni , így kénytelen voltam megetetni:)

Szajki erdőben is jók a jelek , ott ahol le kell kanyarodni mindig egyértelmü a nyil.

Kávás kúti erdőben azért van sár rendesen , na meg aztán el is kezdett csepegni az eső így belehúztam , igaz

itt már elég fáradt voltam .

Mire Dabronc vasúti megállóhelyre értem már esett rendesen.

Elértem a 17.17-kor Cellbe induló vonatot , így sikeresn teljesítettm ezt a szakaszt.

Sajnos egész nap borus volt az idő , egy percre sem szakadt fel a felhőzet.

Összességében elmondtható hogy nem a leglátványosabb szakaszok egyike .

A pecsétek mindenhol megvannak és jók , tehát Káldon az iskolánál , Hosszupersztegen a templomnál , Szajki erdészházzal szemben

a villanyoszlopon.

Güsziológus Creative Commons License 2013.03.31 0 0 39277

Erre gondolsz?

 

Olahtamas tette be a képet nemrég.

 

 

Magyarkút felől, a pecsételést követően itt indulunk felfelé, Nógrád felé.

 

Pici türelmet kérek, egy héten belül közzéteszem a listát, legalábbis remélem.

Előzmény: imi_75 (39276)
imi_75 Creative Commons License 2013.03.31 0 0 39276

Sziasztok, ha már itt ez a térkép, van rajta még egy lehetséges pont.

Magyarkút felé haladva Katalinpuszta felől, közvetlenül előtte, ahol a kék négyzet kezdeténél jobbra fordul az út, ott is van egy patak. Tavaly vizes időben voltam, ügyeskedni kellett az átkeléssel, ha jól rémlik, farönkök voltakkeresztbe fektetve rajta. Esetleg ezt is fel lehetne venni a listára. Pontos koordinátát sajnos nem tudok, de a belinkelt térképet megnagyítva is jól látszik.

Előzmény: olahtamas- (39272)
Güsziológus Creative Commons License 2013.03.31 0 0 39275

"Nem jól fogalmaztam a kérésemet ezek szerint :)"

 

Ez arra vonatkozik, hogy nem pontosan specifikáltad a GURU-k felé, mire volna szükség?

Ezt én nem tudom megítélni, szerintem nagyon hasznos a lista, csak az okát keresem annak, hogy bizonyos kereszteződések miért maradtak ki.

 

Ami a listán van, ott van CreekID, azaz a vízfolyás azonosítója.

Én azt vélelmezem, hogy ennek nincs azonosítója, de lehet, hogy tévedek.

 

Más.

Menet közben néhány vízfolyás nevét megtaláltam.

Ha megadom at ID-t, akkor be tudod írni a Name-et a TUHU adatbázisába?

Előzmény: olahtamas- (39274)
olahtamas- Creative Commons License 2013.03.31 0 0 39274

Igen a listában a patakok és a kék kereszteződések és az ahhoz közel levő híd POI-k vannak benne.

Nem jól fogalmaztam a kérésemet ezek szerint :)

Sajnos fényképem nincs a gázlóról, de nem volt különösebb akadály nekem, mert 2009.10.04.-én délben simán átmentem a tracklog szerint. Rémlik, hogy valami köves gázló volt ott, de a saját emlékezetem sajnos a szivacsos agyam miatt nem bizonyíték :)

Előzmény: Güsziológus (39273)
Güsziológus Creative Commons License 2013.03.31 0 0 39273

Nagyon köszönöm.

Ismét bebizonyosodott, hogy ami nincs a TUHU adatbázisában, az nincs:-)))

Ami meg van (valaki felfedezi), az biztos, hogy benne van a TUHU adatbázisában.

 

Más.

Eleddig pont 100 kereszteződést néztem át, van még 94.

Ez a pont nincs a listán, vélelmezhetően azért, mert az időszakos vízfolyás nincs azonosítva.

Remélem jól gondolom.

Lesz majd néhány kérdésem magánban, de előbb a listán lévőket nézem át, nehogy kiderüljön, rajta van a listán, amit keresek, csak elkerülte a figyelmemet.

 

Előzmény: olahtamas- (39272)
olahtamas- Creative Commons License 2013.03.31 0 0 39272
Előzmény: Güsziológus (39270)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!