Keresés

Részletes keresés

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.27 0 0 26530

"Ha te igaznak tartod magad , akkor semmi közöd Krisztushoz , mert ő vámosok és bűnösök barátja" / Szent-Gály Kata / .

Nem az egészségeseknek kell az orvos , hanem a betegeknek , nem az igazakat jöttem hívni , hanem a bűnösöket / Mk 2.17 / .

Isten ugyanis mindent a bűn alá foglalt , hogy mindenkin könyörüljön / Róm 11.32 / .

A nem-keresztények elutasító magatartásának ez az egyik lényeges oka : nincs kedvem ahhoz a hithez , amely rossznak gondol engem , nyilatkozta például egy ismert közéleti ember .

Ezért tisztázzuk : minél közelebb kerül valaki a Szentháromság végtelen szentségéhez , annál inkább átéli , hogy elmarad tőle . Minél közelebb került valaki az Úr Jézus mérhetetlen jóságához , annál inkább átéli és tudja , hogy neki növekednie kell a szeretetben . Más szóval : a bűnösség átélése nem az önelégtelenséghez rögzít , hanem épp ellenkezőleg , mozgósít a még nagyobb jóra !

Mindig van tehát okod Jézushoz jönni !

Például , Assisi SZENT / ! / Ferencről ezért az egyik legnagyobb dicséret volt , hogy ő mindig kezdő maradt a szeretetben !

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.27 0 0 26529

Nem, nem önteltségre.  Csak, hogy tanulj.  :)  Tanulj a szenttől.  Keresztes Szent Jánostól.

Sajnálatos módon nagyon sok mindenről mi félre vagyunk informálva, tanítva, tájékoztatva.

Szentjeink egészen mást mondanak sok mindenről mint a mai papok. (Tisztelet a kivételnek!) 

Előzmény: forgione1 (26528)
forgione1 Creative Commons License 2018.05.27 0 0 26528

Ok ezt értem, de miért, mire hoztad?

Önteltségre? Valójában nem vagyok az, csak itt játszom el :-)))

Előzmény: Rozálka3 (26526)
Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.27 0 0 26527

Pál apostol szerint az életünk Jézus Krisztussal el van rejtve az Istenben. Mióta elhittem, öröm az Atyában élni, a Fiúval csak úgy lenni, a Szentlélekkel mozdulni. Te hogy érzed magad a Szentháromságban? /Laci atya/

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.27 0 0 26526

Minden szó értékes. :)

A három ellenségről beszél.  A világ, az ördög, és a test. Annak elmondja a magyarázatát, hogy mi mit jelent valójában.

Hogy kell érteni a "világot" a "testet",  az "ördögöt".  Habár az ördögöt azt nagyjából ismerjük. :))   De nem mindig vesszük észre. :))

Előzmény: forgione1 (26524)
Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.27 0 0 26525

>>>Igaz eleinte demonstrálta a félelmetes büntető Istent,<<<

Nem demonstrált semmit.  Isten mindig is ilyen volt amilyet Jézus kinyilatkoztatott. A SZERETŐ ISTEN.

Isten NEM változott!!!

Az ember látásmódja változott meg az Istenről.  A büntető Istenből szerető Isten lett.

Az egész biblián végighúzódik az ember látásmódváltozása az Istenről.

Az ószövetség végeredményben az ember Istenkép változásáról szól.

Az ószövetséget nem úgy írták, hogy a szentlélek leültette az írót az asztal mellé, ceruzát adott a kezébe és diktálta, hogy mit írjon.  :)

Hanem egy indíttatást kapott, hogy egy eseményt írjon le.  És amit leírt az illető abban benne van a saját Istenképe ahogyan ő gondolkodott az Istenről.  Ahogyan abban az eseményben felfedezte az Istent.

Nekik még nagyon büntető Istenképük volt. A jót is és a rosszat is Istennek tulajdonították.

Ezért nem ajánlatos a biblia olvasását az ószövvel kezdeni.  Torz Istenképet mutat. Az Illető nem úgy ismeri meg az Istent amilyen Ő valójában.

Előzmény: forgione1 (26523)
forgione1 Creative Commons License 2018.05.27 0 0 26524

Mire gondolsz? Mire figyeljek, milyen témára?

Hallgattam, de nem tudom mire célzol vele.

Előzmény: Rozálka3 (26521)
forgione1 Creative Commons License 2018.05.27 0 0 26523

Elvileg csak Isten nem változott.

Igaz eleinte demonstrálta a félelmetes büntető Istent, de mint mára kiderült csak huncutkodott, mert valójában szeret és megbocsát -kivéve sátánnak.

Előzmény: Rozálka3 (26520)
Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.26 0 0 26522

Közeledjetek Istenhez és még több szeretetet várjatok tőle, mint eddig! Válaszul a Szentlélek tüze szenvedélyes szeretetté formálja át az életeteket! /Laci atya/

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.25 0 0 26521

https://youtu.be/Og_q8OW-hhY

A 35. perctől hallgasd meg.

Előzmény: forgione1 (26519)
Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.25 0 0 26520

De mióta sátánná lett azóta nem változott. :)

Előzmény: forgione1 (26519)
forgione1 Creative Commons License 2018.05.25 0 0 26519

Lackó atya igencsak fenekére nézett a mise bornak, hiszen sátán Isten főangyala volt. Ehhez képest elég sokat változott :-)

Előzmény: Rozálka3 (26518)
Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.25 0 0 26518

Jézus Krisztus ugyanaz ma is! A sátán sem változott, ugyanúgy megkísért, elbuktat a bűnben, megkötöz és megszállottá tesz. Éljetek a keresztségben kapott hatalommal, mondjatok ellent neki és elfut előletek! /Laci atya/

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.25 0 0 26517

NAPI Biztató

Induljunk el, és hirdessük Isten országának evangéliumát! Közel és távoli környezetünkben ma is szüksége van az embereknek az evangéliumra. Nekünk, hívőknek pedig feladatunk, hogy a bennünk élő reménységről bizonyságot tegyünk.

Indulj és menj, hirdesd szavam,népemhez küldelek én!
Tövis és gaz, vér és panasz,
meddig hallgassam még én?

Küldelek én, s megáldlak én,
csak menj és hirdesd szavam.

Tüzessé teszem ajkaidat,
gyémánttá homlokodat.
Népemnek őrévé rendellek én,
Lelkemet adom melléd.

Küldelek én, s megáldlak én,
csak menj és hirdesd szavam.

https://youtu.be/SN1YBqMiJWU

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.25 0 0 26516

Mikor a kertész úgy gondoz egy gyümölcsöt, hogy az már idénye előtt megérjen, nem azért teszi, hogy a fán hagyja, hanem, hogy fényesen terített asztalon kínálhassa. Hasonló szándékkal pazarolta Jézus kegyelmeit apró kis virágjára.
(A 125.)

Kis Szent Teréz

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.24 0 0 26515

Amikor belesüppedsz veszteségeid, kudarcaid, személyes tragédiáid fájdalmába, képtelen vagy elhinni, hogy Isten szeret, mindent a javadra és szeretteid javára fordít! Hívd a Szentlelket és a kivisz a Fénybe! /Laci atya/

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.24 0 0 26514

"Keresztények azok , akik nem csak azt nézik , mit csinálnak a pajtásaik , vagy a barátaik , hanem egyet kérdeznek maguktól : mit tanít minderről a hitünk ? / Franz Jagerstetter vértanú / .

Az Úr Jézus mindig kizárólag az Atya akaratát követte !

Bizony , bizony , mondom nektek : a Fiú nem tehet magától semmit , hanem csak azt , amit lát , hogy az Atya cselekszik . Mert amiket ő tesz , azokat cselekszi ugyanúgy a Fiú is / Jn 5.19 / .

És ez a norma az apostolok számára is !

Péter és János azt felelték : ítéljétek meg ti , vajon helyes volna-e Isten színe előtt , ha inkább hallgatnánk rátok , mint Istenre ! / ApCsel 4.19 / .

Az Úr Jézus kritizálta a langyos keresztényeket , akik hajlamosak voltak a világhoz idomulni .

De mivel langyos vagy , és sem hideg nem vagy , sem meleg , kezdlek téged kivetni a számból / Jel 3.16 / .

A rendszerváltáskörül telepedett vissza egy híres magyar teológiai professzor , akinek sokan mentegetőztek , hogy a szocializmusban nem lehetett hinni . Visszakérdezett : és miért nem ?

Hallgattak...

Az ősegyházban nagy tisztelet övezte a hitvallókat , akiket hitükért megkínoztak , de nem haltak bele .

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.23 0 0 26513

Egyházunk legnagyobb problémája nem az elvilágiasodás, hanem sokkal inkább a szeretet és az irgalom hiánya. Ne várj senkire, indulj el és te legyél az első az irgalmasság útján. A többiek, majd követni fognak! /Laci atya/

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.23 0 0 26512

Az ember egész nap újra és újra tudatosítsa magában, hogy nincs egyedül,
hogy Isten szeretőleg mindig vele van,

hogy Ő mindig az ember felé van fordulva,
figyel rá,
mindig melegséggel van az ember irányában,
mindig elérhető az ember számára,
az ember mindig számíthat a segítségére.

(Hétköznapi misztika)

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.23 0 0 26511

Milyen nagy dolog, ha úgy tudunk a másikra nézni, hogy: „A Szentlelket kéne nekik elküldeni. Annyira árvák, már így is sok, ami velük történt. Meg így is sok, amit ők másokkal csináltak, már bőven sok.”

Jézus azt mondja: „Ne féljetek! Nem hagylak árván titeket. Azt akarom, hogy együtt legyünk, hogy veletek legyek, és hogy ez mindig így maradhasson.” Így szemléljük magunkat, másokat, egymást. Ne idegenkedjünk attól, hogy fölismerjük magunkat árvaként, aki rászorul a Szentlélekre.
/Pál Feri/

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.22 0 0 26510
Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.22 0 0 26509

Pünkösd az Egyház születésnapja. Ma, amikor olyan sokan elhagyják, vajon mi alapján választanak másikat? Lehet, hogy hitelesebbnek tűnnek a szemükben más vallások, egyházak képviselői? Jöjj Szentlélek és tegyél hiteles tanúkká bennünket! /Laci atya/

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.22 0 0 26508

Ez így tök jó!  Nem kell a pénztálcát kotorászni mise alatt ha elfelejtettem kikészíteni előre a zsebbe.

Előzmény: manófrici (26507)
manófrici Creative Commons License 2018.05.22 0 0 26507

Nálunk a templomban a bejárat melletti perselyen van egy "értesítés" a híveknek. Arról tájékoztat, hogy mise alatt nincs perselyezés, hogy ne zavarja a híveket. Kérik, hogy a hívek a perselybe dobják adományaikat.

Szerintem ez így helyes.  Mindenki a misére koncentrálhat.

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.22 0 0 26506

PÜNKÖSD... (7) - PÜNKÖSDRE: PUHA SZÍV.

Valami történt tavasszal a fügefáinkkal. Egyszerűen nem hajtottak ki. Máskor már a füge termés is meglátszott ekkorra, s már érlelődőben volt a sok gyönyörű déli gyümölcs, de most minden halott, az ágak száradóban, semmi rügy, semmi hajtás. Ahogy vizsgálgattam, egyre mélyebben törtem vissza az ágakat, de csak a kiszáradás jeleit láttam. Nagyon szomorú lettem. Szeretem a fügét, és szeretem, amikor egy fa él. Szeretem a tavaszt, szeretem, amikor minden ígéretessé válik, és lehet várni a gyümölcsérést.
Eszembe jutott a Lk 13 példázata is a terméketlen fügefáról: "megkapálom, megtrágyázom, és ha terem, jó - ha pedig nem, azután vágd ki azt".

Nem szabad sietni a kivágással. Még azzal sem, hogy a száradónak tűnő ágakat visszavágom.
S tényleg.

Ahogy most megnéztem, a töve körül, az összes fügefában már hat az új élet - levelek jelentek meg. Igaz, az ágak még terméketlennek tűnnek, de már a törzsön is, egyre több helyen látszik az új hajtás. Milyen jó, hogy nem vágtam ki. Milyen jó, hogy nem siettem az ágak visszametszésével. Most várni fogok, tudatosan. Csak azt metszem vissza, ami egyáltalán nem hozott új hajtást. És csak addig metszem vissza, ahol már láthatóvá vált az élet.

A Krisztus Testével is így vannak sokan. Nem látszik a termés. Sőt. Kifejezetten halottnak látszik sok minden. De az élet mégis ott lüktet a dolgok mélyén. Lehet, hogy MOST nem látszik, de, ha vársz, ha nem vágod ki a fát szavaiddal, gyors ítéleteiddel, akkor MEG FOGOD LÁTNI az új hajtásokat, és ha segíted a kizöldülés munkáját - mondjuk azzal, hogy nem vágod le azt az ágat, ahol már bujkál az élet - akkor a megjelenő élet hálás lesz neked, hogy vigyáztad, hogy támogattad, hogy segítetted, hogy meg tudjon jelenni, és ki tudjon bontakozni. Ez az Isten országa.

Ne siess kimondani, hogy "reménytelen", hogy "ebből úgysem lesz semmi". Ne hajtogasd az ördöggel: "eddig sem sikerült, ez után sem fog sikerülni". Ne engedd, hogy hamis értékítéletével rávegyen, hogy gyilkos mondatokat mondj, vagy gyilkos indulatokkal elvágd azt, amit az Úr pedig éppen épít - esetleg titokban. 

A PÜNKÖSD a Szentlélek betöltésének ünnepe. Azért tölt be, hogy láss, hogy hallj úgy, mint Jézus. Azért, hogy tanúja legyél Jézusnak, Őt képviseld és mutasd be az emberek között. Ezért tölt be téged. És Jézus a megrepedt nádat nem töri el, s a pislogó gyertyabelet nem oltja ki. Ha valamiben ott az élet, csak nem látszik túlságosan, Ő biztatni fogja, és megerősíti, hogy megjelenhessen, és elboríthasson mindent. Ő az ÉLET oldalán áll. S a Szentlélek AZÉRT tölt be téged is, hogy TE IS az élet oldalára állj. És erősítsd azt... 

Légy áldott, élet-párti és élet-erősítő munkatársa az Örökkévaló Istennek. Ámen. 

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.22 0 0 26505

Amikor úgy gondoljuk, hogy Isten nincs ott a körülményeinkben, olyankor a nehézségekre elzárkózás, mások hibáztatása, szégyen, harag, gyűlölet, büszkeség, félelem és önzés a válaszunk. Bárki így reagálna. Bárki, aki nem ismeri Jézust.

Jézus számára egyik sem megoldás, így Ö választás elé állít minket: Bízol abban, hogy van közöm mindahhoz, ami körülvesz téged, vagy sem?

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.21 0 0 26504

Sajnos már holnap menni kell.  :)

Húzom én is az órát mert korán kell kelni. :) 

Előzmény: forgione1 (26503)
forgione1 Creative Commons License 2018.05.21 0 0 26503

a kormány rendelte el, hogy kétnapos ünnep legyen.

Akkor holnap nem is kell menni dolgozni?

Ki is lövöm az ébresztőt, amit most állítottam be :-)

Előzmény: Rozálka3 (26502)
Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.21 0 0 26502

Te tudtad, hogy a katolikus egyház nem is ünnepli a pünkösd másnapját?

Ezt csak a protestáns egyházak ünneplik.  A katolikus nem!

És csak a kormány rendelte el, hogy kétnapos ünnep legyen.

Ezért rakta most a pápa is valami Mária ünnepet pünkösd másnapjára.

És ugyan ez van a többi ünnepünkkel is.

Karácsonykor is csak egy napot ünnepel a katolikus egyház.  Karácsony másnapján már nem a karácsonyt ünnepli hanem István vértanúságát.

Húsvétkor pedig valami pogány víz ünnepe van húsvét másnapján.  Katolikus egyházilag nem ünnep.

Ezért van az az idióta locsolkodás is.  :)

Előzmény: forgione1 (26499)
Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.21 0 0 26501

A Szentlélek a szeretet lelke. Aki hisz a szeretetben, aki tettekre váltja, aki tanúja a szeretetnek, azt a Lélek átváltoztatja és másokat is megváltoztat általa. Jöjj Szentlélek és tegyél minket a szeretet embereivé! /Laci atya/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!