Keresés

Részletes keresés

csokis3 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 309

Hali

 

Ha bemész számolj be a tapasztalatokról a fórumozók épülésére.

 

Csokis

Előzmény: viktor a takarító (308)
viktor a takarító Creative Commons License 2004.08.19 0 0 308

köszi!

azt hiszem, benézek hozzájuk...

Előzmény: csokis3 (307)
csokis3 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 307

Hali

 

Nem , ez bruttó.

A fa rétegragasztott és hossz toldott.

Állítólag Vaskúton gyártja a Fenster-x Kft.

 

Csokis

Előzmény: viktor a takarító (306)
viktor a takarító Creative Commons License 2004.08.19 0 0 306

Hali!

 

ez ugye nettó ár?

egyébként a fa rétegragasztott, és az ablak alapkezelt?

 

vat

Előzmény: csokis3 (305)
csokis3 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 305

Sziasztok

 

Van valakinek FAGÉP kft. által forgalmazott ablak beépítve?

Kaptam tőlük egy árajánlatot és meglepően olcsók.

Boroviból egy 150x150-es KFNY-BNY 52950 HUF 1.1-es üveggel.

A homecenterben van bemutatótermük.

 

Kösz   Csokis

 

 

monyesz Creative Commons License 2004.08.16 0 0 304

Haver Lamur !

 

Hát tökéletesen síkba nem tudom lehet e rakni, mert egy keretbe a lexant is be szokták fogni. De ha egy tetőtéri ablaknál megoldható a vízelvezetés, akkor ennél is. Viszont ez házilagosan nem fog menni, szakembert kell keresni.

 

Vasalatot nem lehet cserélni ? Garancia mennyi rá ? Alkatrészt árulnak hozzá ?

Előzmény: Haver Lamur (302)
SAti Creative Commons License 2004.08.15 0 0 303

Sziasztok!

 

A pénteki nap folyamán végre sikeresen beépítették a rég megrendelt ablakainkat.

Kicsit korán érkeztek a munkások, 9h helyett már 1/2 8-kor csöngettek. Nembaj, amig ők szedelőzködtek a kocsiból, addig mi összekapkodtuk magunkat és kirámoltuk a konyhából az étkezőgarnitúrát az erkélyre. (Ha meg már kinnt volt, akkor természetesen kinnt is reggeliztünk...)
Amig behordák a cuccokat a konyhába, addig elpakoltam a szoba ablak melletti sarkából az asztalomat, a tengernyi kábellel együtt.
A konyhában elég hamar kikapták az ablak keretét, nem is csoda, repedt szét az egész, olyan állapotban volt. A belső párkányt a helyén hagyták. Miután felkerült az új ablakkeret a helyére, 8db csavarral a panelhez rögzítették és ezután jött a szokásos PUR habozás. Mig itt száradt a hab, addig a szobában kapták ki a keretet. Itt már kellett fűrészelgetniük, hogy kiszedjék, de csak sikerült. Nem tudom, hogy hogyan, de felhozták a 10-dik emeletre a 210*150-es keretet és berakták a helyére. Itt 14db csavar tartja a keretet a panelhez. Itt is telinyomták PUR habbal a rést a keret és a panel közt, majd visszatértek a konyhába. Addigra megszáradt a hab, a fölösleget szépen levágták pengével, majd jött a réstakaró toktoldók méretre vágása. Ezzel tököltek sokat, de a jó munkához idő kell...
Kivülre felrakták a fémpárkányt, belülre meg egy műanyagpárkány került ráültetve a régi fapárkányra. Ezek után a szobában is levágták a felesleges PUR habot, majd itt is felrakták a toktoldókat meg a párkányokat.
A végeredmény: modern kinézetű ablakok, amik végre nem vetemednek, nem kell a kinyitásukhoz feszegetni őket, és ablakpucolásnál nem kell szétszedni őket... :-)
A fémgőzölögtetés miatt egy kicsit zöldes az üveg, de ezt nem venni észre könnyen. Én is csak úgy fedeztem fel, hogy a konyhában a hűtőre rányitott ablakon keresztül nézve enyhén zöldesnek látszik a fehér hűtő.
Jövőhéten hozzák a reluxákat, addig is lepedőkkel védekezünk a nap ellen. Főleg reggel zavaró a normális sötétítés hiánya, de ezt a pár napot csak kibírjuk addig...
A szerelők valamikor 2h-után fejezték be a munkát, szóval több mint 6órát eltartott a két ablak lecserélése. De szépen, pontosan dolgoztak, többször feltakarítottak maguk után. Volt mit, mert a PURhab darabkák meg a műanyagreszelékek mindent beterítettek.
Asszem ennyi, márcsak a reluxaszerelés van hátra...

 

 

Üdv:
SAti

Haver Lamur Creative Commons License 2004.08.08 0 0 302

monyesz:

 

Köszi ezt a lexant, néztem a weblapot, az adatlapja nagyon bíztató, de hogyan kell elképzelni a beépítését ? Én tetősíkba szeretném, hogy ne emelkedjen ki semennyire sem, mert körben cserép lenne minden oldalról. Nem túl nagy felületen, de néhány sor cserépnél mindenképpen több kellene. Nem láttam még ilyet, hogyan kellene beépíteni ? Ez üvegszerűen átlátszó, vagy átlátszatlan fényáteresztő ? Kb árakat tudsz ?

 

Akkor ez a siegenia vasalat ez lutri lesz ? Azért is kérdezem mit tudtok erről, mert én is csak a Rotoval találkoztam. Az meg ugye a valamikori Elzet majd Elzet - Certa .

 

Kösz mindent !

 

Üdv: Haver Lamur

 

Előzmény: monyesz (300)
monyesz Creative Commons License 2004.08.07 0 0 301
Vasalat: Maco vagy Roto, amit használni szoktak.
Előzmény: Haver Lamur (299)
monyesz Creative Commons License 2004.08.07 0 0 300

Haver Lamur !

 

Lexan az anyag neve, amit keresel. Átengedi a fényt, két rétegű, közte légréssel és a két rétegeket is összeköti az anyag bizonyos távolságonként. Egy hátránya van, hogy ha veri az eső vagy ráesik valami, akkor zajos, kopog. Egyébként strapabíró és nem is öregszik el a fény hatására. Többet itt találsz: http://www.ferroglobus.hu/index.php?akt_menu=616 

Lexan üregkamrás polikarbonát a rendes neve...

Előzmény: Haver Lamur (299)
Haver Lamur Creative Commons License 2004.07.31 0 0 299

Sziasztok !

 

Tetőcsere előtt állok, és a garázs és egy kisebb tároló tetejébe szeretnék valamit - minek is nevezzem - ami a fényt beengedi, de a hőt se be se ki. Nem igazán ablak, mert nyitogatni nem akarjuk. A régen volt üvegcserép-féle szerű, csak jobb hőszigetelő kellene. Mi ez és merre keressem ?

 

Az ablakcserébe már belevágtam. A vasalatokban nem vagyok elég tájékozott, szinte mindenki Roto -t ajánlott, de amit rendeltem abban Siegenia Favorit Standard van. Tudja valaki, hogy ez mit jelent ? Mi a különbség közöttük ?

 

vatawna:

írta:

Egyébként felmerült (írtam is korábban), hogy az erkély falara, nem a hagyományos ajtó + két ablak megoldást tesszük, hanem teljesen üveg, mint egy terasz esetén szokott. Találkozott már valaki ilyennel? Mondjuk kissé elrettentő az ára, 300 e Ft-os ajánlatot kaptam szerelés és redőny nélkül, csak az anyag.

Ez NAGYON brutál ár !  Ugyanerre a konstrukcióra (240 x 240 nyílásra) ennyiért harmonikaszerűen csukódó műanyagkeretes üvegablakot mondtak. Én erre olyat rendeltem, hogy talpig üveg a kertkapcsolat miatt, de csak 65 cm fix üveg a többi 180 cm az középen felnyíló/bukó ajtó. Ez a szerkezet 3 kamrás fehér műanyagból 1,4-es k (vagy U ?) értékkel, szállítással, ki- és beszereléssel, tartozékokkal 115 eFt. Nagyobb fix üveg esetén még olcsóbb lenne.

 

Bulika2:

Küszöb ügyben kompromisszumot kötöttem, mert a műanyag ajtóra felárárt tudnának tenni kellemesen lapos aluminium küszöböt, de akkor nem lehet bukó/nyíló az ajtó csak nyíló! Aztán megegyeztünk, hogy a beszerlésnél majd figyelnek, hogy ne legyen 5 cm-nél több semmiképpen. A mostani 3 cm-es küszöb után ennyit megér nekem.

 

Üdv: Haver

bigedy Creative Commons License 2004.07.29 0 0 298
Sziasztok!!!! Tetőtérbe kellene tetősíkba ablak. A kérdés az hogy műanyag,alumínium vagy fa??? Laikusként azt mondom, hogy műanyag vagy alumínium de vajon ez ilyen egyszerű??? A tetőfedő Veluksot ajánl de majdnem ez a legdrágább én meg tudnék ismerőstől gyári áron szerezni műanyagot??? Vajon mi a jó?? Szivessen meghallgatnám a véleményeteket!!!
hade21 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 297

Hi!

 

Lexaa!

Nekem 2 hónapja cserélték a nyílászárókat. Kivülről semmi nem látszik, de belül iszonyatos volt a rombolás! :o( Nem a szakin múlott, ő szvsz kitűnő munkát végzett, de az 50-es években épült tégla házak már csak ilyenek.

Azóta küzdök szabad hétvégéimen gipszkartonnal eltüntettni a leomlott vakolatot, a töredezett tégla felületeket (és újfent bebizonyosodott, hogy milyen fakezű vagyok).

Ha ajánlatot kérsz, erre a részre feltétlenül térjetek ki!!

A kivitelezők egy része ezt is felvállalja, persze külön díjért. Lehet, hogy egy kőműves, vagy gipszkartonozásban jártas ezermester olcsóbban bevállalja.

A takaróleces megoldás egyszerűbb lehet, de iszonyat drága!

 

Üdv.
HAttila

lexaa Creative Commons License 2004.07.19 0 0 296

Sziasztok,

 

szerintetek, ha a nyilászárokat kicseréltetném ugyanolyan méretre elég  belülről megbontani a falat vagy kívülről is kell?

Most kezdik majd hőszigeteni+vakolni a falakat és ha később ablakcserére kerülne a sor jó lenne ha már kívülről nem sérülne.

monyesz Creative Commons License 2004.07.03 0 0 295

Horzol !

Én most kérdeztem egy sima műanyag ablak beszerelés (és a  benntlevő kiszedése) majdnem 9eFt. Ha az ajtóra is hasonló árat veszünk, akkor az több mint 60eFt.

Előzmény: Horzol (294)
Horzol Creative Commons License 2004.06.30 0 0 294

Sziaztok!

 

Nyílászáró csere előtt állok. Egy valamiben eltökélt voltam, csak fa nyílászárókat

szeretnék. Sokáig keresgéltem. Sofa és társai gyönyörűek, de az áruk horror.

Itt a topicon ajánlotta valaki az  Érdfa BT.-t. Kicsit szkeptikus voltam a honlapjuk

alapján, de azért kimentem és megnéztem. Nagyon szépen dolgoznak, többrétegű

fából, és az áraik is elég barátságosak. Nem szabvány ablakot is legyártanak.

Egyedül az velük a probléma, hogy natúr kivitelben vannak, így a lazúrozást nekem

kell megoldani. Meg is rendeltem mindent ami kell.

 

Árakból csak egyet ízelítőnek: 90x90BKNY k:1.1! üveggel 23eFT (áfástul).

 

Most azon vagyok hogy keressek valakit aki beépíti az ablakokat. (Csepeliek előnyben mivel ott lakom)

 

Kihívtam egy céget és spalettázással 220eFt ájánlatot adott az alábbiakra

 

150x140BKNY - nagyobbítani kell a helyét

50x140 BKNY - komplett ki kell vágni a helyét (vályog!)

60x90 BKNY - nagyobbítani kell a helyét

120x90 B - nagyobbítani kell a helyét

120x120 BKNY  - ezt egyből lehet cserélni

 

100x210 bejárati ajtó csere - áthidaló cserével

100x210 belsőajtó csere - áthidaló cserével

 

Az ár egy kicsit soknak tűnik, mivel az összes ablak kerül ennyibe.

Reális ez? Tud esetleg valaki meghízható szakembert ajánlani?

 

Köszi

SAti Creative Commons License 2004.06.16 0 0 293
Sziasztok!

Két ablak lesz cserélve:

Konyha: 120*150cm-es. Ez kétszárnyú, nyíló+nyíló-bukó változat lesz. Ez 95e Ft. Rehau Thermo design profillal, alap K=2,8-as üveggel, szállítás, szerelés, párkányok, stb benne van az árban.
Szobai: 210*150cm-es. Ez egy széles nyíló-bukó és egy keskeny nyíló-bukó lesz. Ez 155e szintén kompletten. A Lamella Kft.-nél rendeltük meg. Nekik az FTS Kft. gyártja az ablakokat.
Lesz még reluxa is az ablakokra, igy lett a vége 268e Ft. Ennek most kb a 30%-át fizettük előlegnek, a többit szereléskor. Egyenlőre augusztus közepét mondtak várható szerelésnek.

Az üvegezésen meg még törjük a fejünket. A távfűtés miatt én is arra hajlok, hogy nem éri meg a drágábbik. A napsugárzás miatt vacilálok csak a fémgőzölögtetésen. Ha van itt szakértő szívesen hallanám a véleményét!

Üdv:
SAti

hade21 Creative Commons License 2004.06.16 0 0 292
SAti!

Az argon töltést nekem egyik kivitelezést is végző cég sem javasolta annó (kb 5-től kértem ajánlatot). Állítólag kb 1 év alatt elszökik a gáz, és akkor ugyan ott vagy ahol a low-e bevonatos 1.3-1.4 üvegek.
Szerintem egyébként a bevonat megéri, a csere óta (igaz nem panel, hanem kb 60 éves tégla ház) úgy érzem, az üvegen áttűző nap mintha kevésbé égetne, mint eddig.
A direkt fényvédő bevonat (a spájzba tetettünk ilyet) nagyon hatásos, de az már annyira sötétit, hogy pl olvasni nem lehetne egy ezzel ellátot helységben lámpa nélkül.

Üdv:
Há'de?!

Előzmény: SAti (288)
em Creative Commons License 2004.06.16 0 0 291
SAti!
melyik céggel csináltatod?
Előzmény: SAti (288)
vatawna Creative Commons License 2004.06.16 0 0 290
Helló

Nekem vannak ezirányú terveim, több kevesebb sikerrel. Egyébként én úgy gondolkodtam, hogy távfűtés esetén egyenlőre megtakarítani nem lehet a díjból semmit. Az egyéni mérőórát meg szerintem 2-3 évnél hamarabb nem szerelik fel. Annyit meg nem ér meg 70-80e forintot.
De vannak itt szakértőbbek, kiknek esetleg más a véleménye, és még én is meggyőzhető vagyok. :)

Egyébként mekkora ablakokat cserélte, és kb mennyiben lesz nektek?

Előzmény: SAti (288)
vatawna Creative Commons License 2004.06.16 0 0 289
Szia!

Az utóbbi időben én sem vagyok itt sokat. Mióta elköltöztünk (9 napja) sajna nincs otthon még net, nehezen viselem :)
Az ablak project egy kicsit halódik, mert most éppen szétfúrják a falat vezetékcserélés címen. Ráadásul most várok egy újabb árajánlatot, kivácsi vagyok mi lesz belőlle: egy barát barájának valami ismerőse esetleg tud gyári árnál is olcsóbban kihozni a gyárból ablakot...stb szóval nem egyszerű :) Bár ehhez azért még kell valakit találni, aki beszereli. Létezik egyáltalán ilyen?
szóval majd még beszámolok.

Előzmény: em (287)
SAti Creative Commons License 2004.06.15 0 0 288
Sziasztok!

Van itt valaki, aki távfűtéses panelban cseréltetett faablakot műanyagra?

Mi most rendeltük meg: Rehau Thermo Design lesz. Az üvegezésnél viszont leragadtunk. Maradjon az alap K=2,8 esetleg érdemes-e a fémrágőzölögtetés vagy az argongáz-töltés? Mivel a tizediken vagyunk, az egész tél folyamán túlfűtött a lakás. Ha extra hőszigetelés lesz szétfővünk... A besugárzó napfényen fog vissza valamit a fémgőzölögtetés? Árnyékolónak reluxa lesz..

Üdv:

SAti

em Creative Commons License 2004.06.11 0 0 287
szia vatawna!
bocs, hogy nem reagáltam eddig, de nem voltam netközelben.
nálunk van 4db 120x150-es ablak, meg egy kisebb a konyhában, azt nem tudom hogy az mekkora.
nem az alba-roll véletlenül akivel csináltatjátok? azok nálunk is dobtak be reklámcédulát, de még nem hívtam fel őket.
azóta nálatok van valami fejlemény ez ügyben? voltak kint felmérni?
Előzmény: vatawna (280)
MZ/Y Creative Commons License 2004.06.07 0 0 286
Frodika, kösz a biztatást! :o)
Nincs fényképed véletlenül a házról, előlről? Hogy néz ki egymás mellett a fehér ablak meg a színes ajtó? A ház milyen színű? (Mi sárgára gondoltunk.)
Előzmény: Frodika (285)
Frodika Creative Commons License 2004.06.07 0 0 285
Szia MZperYpsz!

"...Lassan megbarátkozok a fehér ablak-fehér párkány és fa belső ajtó párossal."

Nagyon hamar (0,1 másodperc) megfogsz barátkozni vele. Nálunk is fehér műanyag ablakok vannak, fa belső ajtókkal. Az ajtók - a bejárati is - dió-gesztenye lazúrral kezelve, helyszínen mixelve, festve. Nem akarok dicsekedni, de igen jól az összhatás. Nem fogod megbánni.

Előzmény: MZ/Y (284)
MZ/Y Creative Commons License 2004.06.06 0 0 284
Kösz a választ!
A fóliára azt mondta a Sofa-kereskedő, hogy inkább nem ajánlja. Nem tud róla rosszat, de nem olyan régi találmány. Persze tőle nyugodtan rendelhetek olyat. :o)
Ez a csak belülre még nem jutott eszembe, de valahogy nem tudom elképzelni a felemás ablakot. (Először a csak kívülben is gondolkodtunk.) Lassan megbarátkozok a fehér ablak-fehér párkány és fa belső ajtó párossal.
Csak ehhez akkor fehér bejárati ajtó passzolna, az meg végképp nem az esetem...
Előzmény: hade21 (283)
hade21 Creative Commons License 2004.06.06 0 0 283
Nem biztos, hogy megoldható, de nekem egy olyan tippem lenne, hogy az ablak belső felületét (szárnyakat, tokokat) fautánzatú fóliával bevonattatni (nem öntapadós tapétára gondolok, hanem már az ablakkészítéskór magas hőfokon felvitt rétegre). A nálam dolgozó srác nem volt túl jó véleménnyel erről a bevonatról (lsd lejebb), de ő a külső oldalról beszélt, lehet, hogy belül ezek a hátrányok nem merülnek fel.
Persze ez nem olcsó megoldás..
Előzmény: MZ/Y (282)
MZ/Y Creative Commons License 2004.06.06 0 0 282
Úgy néz ki, műanyag ablak mellett döntenénk. Belül viszont lazúrozott fa ajtók lennének. Hogy lehet ezt összehozni, hogy ki is nézzen valahogy? Ablak alá, belülre, a belső ajtók színével megegyező párkány? Vagy egyszerűen ablaknál minden fehér, ajtó meg a fa? Vagy hogy a bánatba?
Bulika2 Creative Commons License 2004.06.05 0 0 281
haliho

Meg aprilisban irogattam segitseget kerve, azota rendezodni latszanak idiota gondolataim, miszerint a konyhat szagmentesen le lehet szigetelni a lakas tobbi reszetol. Talaltam egy remek asztalost, aki aszonta hogy erti o a problemam, nem rohogott ki, es megkerdezte tudom-e mi az az automata kuszob. Hat en csak nagy bamban bamultam o meg magyarazott szep turelmesen, meg kepet is kuldott.
A magyarazat szerint ha jol ertettem ez valami ize, ami az ajto also es felso elebe van behelyezve egy bemart elbe. Ez az ize -automata kuszob vagy mifene- ha az ajo becsokodott akkor kivagodik az ajtobol (alul-felul) es igy betolti azt afunkciot amit regen a kuszob toltott be, csak jobban mert ez az ize azt hiszem gumibol van, tehat majd jol idomul mindenfele es legmentesen zar. Azaz a szaki szerint egy olyan toloajtora tehetek szert ami falsik elott csuszik es egyaltalan nincs kuszob amin majd jol nem esek allllltal es megis leg es szagmentesen szigetel.

Na ezek utan csak arra lennek kivancsi van-e valakinek tapasztalata ilyen szerkentyuvel kapcsolatban. A szaki szerint kulteri ajtonak is jol bevalik.

vatawna Creative Commons License 2004.06.04 0 0 280
Hát bevallom őszintén elfelejtettem (meg a papírt benn hagztam melóhelyen) de valami alba van benne, de nem albalux, és hogy ők is Fehérvárról hozzák az ablakot. (szóval nem vagyok a helyzet magaslatán :)) Részleteket hétfőn vagy kedden tudok mondani, mert akkor jön ki felmérni.
Ha ráér addig, akkor megírom majd.
egyébként mekkora ablakok vannak nálatok?
Előzmény: em (279)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!