Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23690

Szia,

a kuszkusz tök jó, lassan felszívódó CH, és kb. 70 gr CH van 100 gr-ban. Persze ez szárazanyagra vonatkozik (elkészítés előtt mérd le). Ebédre tökéletes.

Előzmény: Pöttyösmacska (23688)
ljucy Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23689

Macsek,

 

ez tök vicces, jó, hogy ilyen pasid van!:)

 

Előzmény: Pöttyösmacska (23688)
Pöttyösmacska Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23688

@ Jokeva!

 

Kaptam már táblázatokat a lányoktól - hálás köszönet is érte. A mai ebédemet már az alapján hoztam :) bár a couscous GI besorolását és CH tartamát sehol nem találtam :)  ha valaki tudja mondja meg plííííz! :))

 

még a férjem is annyira belelovalta magát a dologba, hogy - le sem tagadhatja, infós - kitalálta, ír egy progit, ahol kiválasztom miket akarok enni, és az megmondja, hogy mikor miből mennyit lehet. :) Persze az alapja a ti táblázataitok lesz! ha elkészül, és jól működik, szívesen megosztom veletek! :)

Előzmény: Jokeva (23683)
youlcsi Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23687

Jokeva!

 

tolerálta korábban is a metet a bélésem, nem a mellékhatások miatt kellett leállni, csak a biztosnág kedvéért. most, hogy rendeztük a dolgot (nagyjából legalább) szerintem simán mehetne újra. persze a kezelőorvos jóváhagyása nélkül bele sem kezdek, mert nagyon ijesztő volt az a pár héttel ezelőtti történet.

 

bélésügyileg jól vagyok :) ami gáz kicsit, hogy a kliontól száj- és körömfájásom lett :Đ így a 2. kúrát már nehezen bírom, fáj a torkom, nyelvem, na meg brutálisan is néz ki (érdekes, pont ilyen volt a prednisolontól is, csak akkor nem fájt). és a doki azt mondta, hogy akár 3-4 kúrát is csinálhatnék... de én azt hiszem, ennyi elég lesz belőle.

Előzmény: Jokeva (23673)
Obsoleta Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23686
Ecetes öblítés lényege: ha megmosod a hajad, akkor sem lesz 100% tiszta, annyira nem durva egyik sampon se. Egy finom réteg zsiradék mindig rajta marad. Ha ecettel öblíted, az valamennyit leold még, de a lényeg igazából a hideg víz. Az elzárja a mirigyeket, később kezd a haj zsírosodni. És nem kell balzsam se, mert totál lágy,és fényes a haj tőle. Nekem bejött legalább is! :)
ljucy Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23685

Hali,

 

Macsek, megcsinálják azt is, asszem vmi 7 vagy 10 ezer.

Előzmény: Pöttyösmacska (23681)
ljucy Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23684

Timike,

 

nehogy megsértődj már!!!

Azt egyébként, az offos hsz-omon kívü is, akartam javasolni, hogy ugyan belefér némi off, de tényleg logikusabb lenne pl.  a kismamás, bugyis témákat a levlistán megdumálni, mert akkor ott egy subject-tel egy spéci levelezést lehetne elindítani, amit csak az olvas el, akit érdekel, és ennyi. Nem mondom, hogy itt nem fér el, de sokkal ésszerűbb a levlistán megbeszélni!

 

Örülök, hogy a görbéd végül alakult, és csak meglett az a lut szakasz is!!!:)

 

Előzmény: Timike74 (23678)
Jokeva Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23683
Macsek! Az étkezést is meg kell variálnod, figyelni hogy mikor mit és mennyit eszel! Éhezés nélkül is lehet faszán fogyni! Meg ugye soxor keveset kell enni :)) A csajok tudnak neked diétás infót küldeni mélben, jelezd ha kell! És akkor olvadnak a kilók :)
A ciszták általában felszívódnak a met hatására, igen, de nem minden esetben. Ettől függetlenül a petefészek működés újra helyre áll, akkor is, ha a ciszták nem szívódnak fel. Nem fognak több vizet zavarni, ne aggódj :)
Azt nem tudom hogy a mensben mit csinálnak, én lenni vidéki lányka :)))

Ljucy, ugyan miért lenne nagy cisztád, ne viccelj! Csak azért kérdeztem, mert kíváncsi vagyok, hogy ilyen rövid idő alatt alakultak-e a pcos-ra jellemző ciszták!

Timi, mikor árulod el a PÉ tippedet? Ez azért jó, hogy magától is meg fog jönni, gondolom te sem bánod hogy nem gyógyszerrel kell meghozatni.
És ne merészelj eltűnni!!!
ljucy Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23682

Judy,

 

nálam a mozgás a leggyengébb lábcszem sajnos, de pont tegnap mondtam, hogy mától esténként futok majd egy kicsit!!

Előzmény: Judy1987 (23655)
Pöttyösmacska Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23681
a mensben megcsinálják a terheléses cukor - inzulinszint vizsgálatot is? a honlapjukon csak a hormont találtam...
Pöttyösmacska Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23680

Ha már cisztákról van szó:

 

a met hatására a cisztáitok is eltűntek egyébként?

 

Azt olvastam a ciszták felszívódnak maguktól... így van?

Előzmény: Jokeva (23675)
ljucy Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23679

A doki UH-ot csinál, meg ha ma még elmennék, holnap még egy vérvételt is tudna csináltatni reggel, ha az ciklus eleji lenne, akkor az 5. napi talán.

 

A cisztától félek én is nagyon, mert tudod, engem már műtöttek egy hatalmassal, akkor volt csak az, hogy nem jött meg, csak 10 napos késéssel! Szerinted esélyes megint?????? Jaj, csak azt ne!!:(

A kis cisztáim meg mindkét p.f.-emben vannak, bár az átjárhatóságis doki azt mondta, hogy nem őrülten pcos-ak a petefészkeim...

Előzmény: Jokeva (23675)
Timike74 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23678

Hellóka!

 

Az off témához no comment, soha többé.

 

A görbém:

Mensisen fáj a hasam, szerintem délután, vagy holnap megjön. A hőm is szépen esett.

Visszaolvasni nincs időm, csak gyors írás.

Legközelebb nem tudom mikor tudok és AKAROK jönni.

Na pá.

 

Pöttyösmacska Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23677

HÁááát pedig olyan jó lenne, ha rámnézne, azt mondaná: te tutter PCO-s vagy, egyből felírom neked a metet. :)

 

Az ecetes hajmosáshoz:

 

@ Obs, ez bennem is felmerült: akkor ha ecetes vízben mosom a hajam, később fog bezsírosodni?

 

A hízáshoz:

 

teljesen ki tudok borulni rajta, legszívesebben a falhoz vágnám a mérleget, csak sajnálom azt a szép csempét...

nem látok más megoldást, napi 4 ről 6 km-re emelem a futóadagomat. :) de hát ettől be lehet csavarodni... állandó harc a kilókkal. vááááá

Előzmény: Jokeva (23673)
kata1978 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23676
Hali Lányok!

KÖSZÖNÖM MINDENKI HOZZÁSZÓLÁSÁT A TÉMÁBAN,NAGYON JÓL ESETT A MEGÉRTÉS!!!
Jokeva Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23675
Hidd el korai volt a teszt, főleg ha a 13-ik napon volt PÉ-d! Türelem zebrát terem :))
Doki UH-t is csinál? Kérdezz rá hogy cisztáid hogy állnak! Vagy neked nem is voltak egyáltalán...? Nem emléxek.
Előzmény: ljucy (23674)
ljucy Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23674

Helló Everybody,

 

Mára elkezdett kicsit lejjebb mászni a hőm, de továbbra sem utal rá semmilyen jel, hogy meg akarna jönni. Úgy döntöttem, ma nem megyek dokihoz, mivel holnapra írta a mensit a ciklus, megvárom a csütörtököt, ha addig nem jön meg, akkor elmegyek dokihoz.

A terhességet nem tartom valószínűnek, ennyi idő alatt kimutatta volna a teszt, bár az 25-ös volt. (Bubus múltkori tesztjánek a párját csináltam meg).

 

A met saját emelésére én is gyanakszom, bár Obs és Fridaya is enyhe IR-es, és mindketten többet szednek nálam, és a 3*250-et szerintem meg sem éreztem volna.

 

Bubus,

 

közben rájöttem, a doki a méhnyálkahártya vastagságából tudja megállapítani, hogy mensi volt-e vagy sem. Szerintem ezt csütörtökön is látni fogja, majd kedden vagy szerdán felhívom ha addig nem történik semmi.

 

A mai görbe:

 

Jokeva Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23673
Reggelt!

Cseppecskee! A hasi hízás is egy tünet, igen :(
Várom hogy mit mondott a dokid!!! Meg az eredményeidet is pötyögd be!

Szállóhó! Sajna sok mindent offnak néznek a modik, ami valljuk be, az is. Én is szívesen kitárgyalom a mindennapjainkat, BJ-ről is nyomom az infót, hisz ettől ismertük meg egymást, ettől olyan jó a társaság! De sajnos nem szabad büntetlenül a végtelenségig a dolgot :)) Sértődni meg főleg nem kell ezen, amikor valaki jószándékúan figyelmeztet, nehogy csattanjon az ostor! Hallod, Katám??

No látom közben, hogy nem is voltál annyira megsértődve, jól van, így kell ezt :)))

Obs, csíros hajra ecetes öblítés??? Dehát pont hajmosás után elvileg nem zsíros... nem?

Ljucy, nem tettél rosszat, majd utólag megbeszéled a dokival!
Szerintem nem új ciklus. A teszt is korai volt. Várj még pár napot, mondjuk... hm... csütörtökön elmondom hogy mire tippeltem! :))

Szállóhó, tudom hogy az is off volt, már akkor is csodálkoztam hogy hagyják! Mióta megvan a lev. lista, igyekeztem oda írogatni ezeket, de ugye itt sokkal nagyobb a pörgés, és mindig itt kérdeztek a csajok, én meg ide válaszoltam BJ-s dolgokat is!
A babásodás persze hogy nem off a pcos-ban, meg még az is belefér, hogy met mellett hogyan szopiztat az ember, de én is mikor BJ nyűgősségét fejtegetem, no az is moderálásra megérett hozzászólás :))) Úgyhogy nem kell szerintem minden HSZ mellé aggódni, hogy most off vagy nem, az ember érzi azt, hogy mi fér még bele :)
Amikor meg a metes babák születnek, azt az isten sem tudja megállítani, hogy akkor az egész topik napokig ne erről szóljon :)))))))))))))

Kiskiss, akkor a modiknak is mondtuk, hogy a szőrök abszolút ON, de nem hitték el :)))) Emléxek épp a szőrtelenítésről volt szó, hogy mi az ami használ nekünk...

Judy! Az a 14 nap csak ideális esetben valós, nekem pl 10-11 naposak voltak a PÉ utáni szakaszok (luteális szakasz). Úgyhogy hőmérésből tudod meg, hogy mikor volt a PÉ-d, számolgatásból nem :))
És diane mellett nincs értelme hőt mérni, hisz nincs peteéréses ciklus. Hacsak nem az a célod, hogy belejöjj a hőmérésbe.
Vizsgákhoz drukk!

Pöttyösmacska, a tesztek a beágyazódás + 3 napra mutatnak terhességet. Beágyazódás a peteérés utáni 7-11-ik napon van, így erre kell rászámolni, ha tesztel az ember! Ezért jó a hőgörbe, látszódik hogy mikor volt PÉ, és mikor érdemes tesztelni :)
Szerintem csak kikérdeznek, meg előírják hogy milyen vizsgálatokat kérnek. Bár nem vagyok biztos benne.

Hú Youlcsi, ez a görbe nagyon karcos :| És hogy vagy egészségügyileg, úgy érzed hogy újra szedhetnéd? Olyan jó lenne ha tolerálná a szervezeted állandó jelleggel...
Obsoleta Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23672
A 20-as tesztre az van írva, hogy az elmaradt menstruáció utáni reggel már kimutatja.
Előzmény: Pöttyösmacska (23667)
Obsoleta Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23671
Én csak megmosom sima samponnal, és utána 7,5 dl vízbe teszek 3 kanál ecetet. Most kérdeztem meg egy ismerősöm, és nincs ecetszaga a hajamnak, pedig tegnap este mostam. :)

Hízás: nekem örök probléma volt a hízás, ha ettem, ha nem, teljesen mindegy volt. A végére olyan szinten voltam, hogy ha jóllaktam naponta kétszer, akkor az egy kiló plusz volt. A tied lehet víz,de lehet, hogy tényleg hízol. Én egy darabig azt hittem, hogy csak vizesedek, de mikor nem ment le,akkor rájöttem, hogy ez nem az! :(
Előzmény: Pöttyösmacska (23666)
youlcsi Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23670

szép jó reggelt lányok!

 

olyan jót aludtam az éjszaka... reggeli után elkezdtem beágyazni, és csodálkoztam, hogy mi a tökömet keres a lázmérő a párnám alatt :o

 

igaz, fél óra késéssel (pisi, kávé, cigi, reggeli és gyógyszer után) csak úgy tájékoztatásul megmértem, hogy tudjam, honnan indulok (a délutáni hőm miatt érdekel, hogy reggel mi van).

 

most így néz ki a katasztrófa-súlytotta görbém:

 

még 6 nap, és kezdek alkudozni a met-újraszedésről... hátha kicsit helyreráz :)

 

ja, az off-oláshoz én is szólnék pár szót: engem nagyon nem zavar. pár hete nekem is tök jól esett, hogy nyíghatok nektek, és "meghallgattok". mivel a topic nem az "egészségügyi fórumok" között van, hanem az "életmód"-ban, így sztem bármilyen beszélgetés belefér, ami a résztvevőket érinti.

 

no, tsók!

lépek, osztályértekezlet lesz :(

Pöttyösmacska Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23669

@ Jucy!

 

Bár én nem vagyok a téma szakértője - mint a lányok itt egyébként :) - én mindig amondó vagyok, ha változik valami annak oka van. Most ez így elbagatelizáltnak hangozhat, de arra gondolok, hogy ha te eddig nem így "működtél" most meg valami történt, akkor ott kell lennie valaminek a háttérben.

Úgyhogy az én - tapasztalatlan, pusztán logikai - tippem azt mondaná, hogy vagy valamiféle kis élőlény :) akar valamit tőled belülről, vagy a saját magadtól megemelt met adag szórakozik veled...

Pöttyösmacska Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23668

Holnap megyek RR-hez a Mens-be de már most tiszta ideg vagyok. Vagy izgulok. Vagy mittómén. :)

 

Azon kívül, hogy kikérdez csinál mást is az első alkalomkor?

 

Jujj de igzi :)

Pöttyösmacska Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23667
A tesztek egyébként nem 3 napra mutatják ki a terhességet?
Előzmény: Obsoleta (23664)
Pöttyösmacska Creative Commons License 2009.06.22 0 0 23666

Szép jó reggelt Csajok!

 

@ Obs, ezt ki fogom próbálni, nagyon jó ötlet. Nekem ez a hajzsírosodási probléma aktuális dolog, megmosom este, másnap szép, aztán azt követő nap már csak összefogva tudom hordani, mert a töve már csúnya... de naponta meg nem akarom mosni.

és miután lelocsoltad vele a hajad, kiöblíted, vagy ez az öblítés? Balzsamot használsz előtte, vagy csak sampon és az ecetes víz?

 

Teljesen le vagyok hangolódva... minden nap mérem a testtömegemet, és az elmúlt két napban mintha 2 kilo felszaladt volna rám. van ilyen??? 1 nap=1 kilo? Nem ettem többet, nem ettem zsírosat...

 

Van valami jó tippetek, hogy amíg valaki nem kap metet hogyan tartsa a súlyát?

 

 

Előzmény: Obsoleta (23639)
Obsoleta Creative Commons License 2009.06.21 0 0 23665
Én nem futok, ha dolgozom, akkor 8 órát megyek, meg napi másfelet plussz sétálok általában. De volt, hogy tornáztam, azért az nagyon sokat lendít a dolgon. Nem fogytam gyorsabban, de formásabb voltam. Azért fogyok, mert keveset eszem, és odafigyelek valamennyire arra, hogy mit. Meg gyorsabb az anyagcserém a met miatt.

Szerintem Diane mellett teljesen értelmetlen hőt mérni, valós adatokat ad, csak nincs semmi, ami alapján mérne, mert nincs ciklus.

Kitartást neked, elhiszem, hogy eleged van, nekem ma is libabőrös lesz a hátam, ha meglátom a vizsgázókat, pedig vicc volt az egész! Majd vége lesz ennek is ám egyszer! :)
Előzmény: Judy1987 (23655)
Obsoleta Creative Commons License 2009.06.21 0 0 23664
Mondok jobbat: Ha megjön is lehetsz terhes, láttam én már karón varjút! :) Ne a hőddel foglalkozz szerintem, az azért csalóka valamennyire. Én ilyen hülye tesztelős vagyok, de hallgass Kiskiss-re, 5 nap múlva tesztelj. Amúgy nem vagyok egy Czeizel, de miért késő a beágyazódáshoz a 23. napi vérzés? Peteérés után kb. 12- 14 nap, akkor az nem késő, nem?
Előzmény: ljucy (23657)
kiscsirek Creative Commons License 2009.06.21 0 0 23663
Csak a rovidsege miatt gondolom h nem mensi volt.
Bar nem en vagyok a temaban a legkompetesnsebb szakerto:DD

Akkor szerintem varj meg par napot mielott dokihoz mesz, meglatjuk mi tortenik.
Mas is okozhat ilyen pecsetelest, de nem akarok elkiabalni semmit:))
Amondo' vagyok h varj meg egy kicsit ha kibirod, dokihoz meg kesobb is elmehetsz.
Előzmény: ljucy (23660)
kiskiss Creative Commons License 2009.06.21 0 0 23662
egyetértek!
szerintem is belefér némi offf!
mondjuk abban meg Timikének volt igaza, hogy a lev.grúúúúpot pont erre csináltuk!
hogy ne itt offoljunk!
de én is offoltam akkor is mikor Tóbit vártam!
...szóval...engem nem zavar!
szerintem Timike jószándékból szólt katának, csak kata most érzékenyebb a hormonjai miatt...és jobban a lelkére veszi a dolgokat!
Előzmény: ljucy (23659)
kiskiss Creative Commons License 2009.06.21 0 0 23661
Timike!
most nálad akkor mi a helyzet ???
nem látom a görbédet...beszúrod?
hova teszed a pét ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!