Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

candle Creative Commons License 2003.06.23 0 0 9062
"Vagy talán lehet, hogy át kéne kapcsolni krúzin' üzemmódból speedin'-be ?:-)"

dead-ből a livin'-be:-)))

Előzmény: Mr. Cool (9061)
Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.23 0 0 9061
Ugyanmár jókis progi az, csak a számokkal bánik rosszul. Aztán lehet, hogy csak engem ismer és azért mond ilyen számokat:-) Vagy talán lehet, hogy át kéne kapcsolni krúzin' üzemmódból speedin'-be ?:-)
Előzmény: candle (9060)
candle Creative Commons License 2003.06.23 0 0 9060
"Nameg a sonymap 5h42min-t mond szegedre, gyulára meg 7h12min-t.... "

jó messzire hajítsd el:-))))

Előzmény: Mr. Cool (9059)
Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.23 0 0 9059
Hát azért mondom ezt az egy napot, mert kicsit korábban kéne indulnom, hogy idôben ott legyek, meg ugye nem is túl hamar érnék haza...
Nameg a sonymap 5h42min-t mond szegedre, gyulára meg 7h12min-t.... csak oda... okay, ezeknél gyorsabban is meg lehet járni, de akkor sem kevés...
Előzmény: candle (9058)
candle Creative Commons License 2003.06.23 0 0 9058
"csak az oda-vissza útra rámenne 1 napom..."

1) ? nem sok egy picit?

2) szeged?

Előzmény: Mr. Cool (9057)
Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.23 0 0 9057
Júli 19-e nekem is jónak tűnik, de nekem csak a dunán inneni helyszínek jönnek be, az alföldi célpontok esetében csak az oda-vissza útra rámenne 1 napom...
Előzmény: diván (9054)
EKR Creative Commons License 2003.06.23 0 0 9056
Személyes megjegyzés:
C 55 AMG: mennyibe kerül ráaggatni "szegény alúlmotorizált" kocsira egy kompresszort, és voalá... 500 LE; reménykedjünk, hogy így a modellfrissítés után már Gery-nek is tetszeni fog az új C (főleg CLK-s orral :))
SLK: hát, figyelembevéve, hogy az autó magasságra nem nőtt, csak alapterültere, elég gokartos lehet... s emlékszem még, hogy milyen nagy problémát jelentett a V6-os beépítésa az aktuális modellbe... most meg már V8-ra tervezték... AMG-ben megintscak egy "nagyonnagy állatság" lehet :)))
7sebességes autómata: pontt le****6nak; még mindig csak az 5gangos beszerelésénél tartok, eddig még csak fejben van meg a projekt, az hogy mikor kerül bele a kocsiba ténylegesen... azt még nem tudom; de most ezek meg erre előhoznak még +2 gangot... ez nem fer!!! Lassan feladom és veszek egy 7gangos S65 L AMG-t :-)))

EKR

Előzmény: EKR (9055)
EKR Creative Commons License 2003.06.23 0 0 9055
Modell-Duell 2004: Mercedes kontra BMW

A tradicionális versengés Mercedes és BMW között 2004-ben egy újabb összecsapáshoz érkezik. Mercedes CST, 5ös-Touring, Smart forfour, BMW X3, C55 AMG, Mercedes E-Coupé és 1es-BMW új tulajdonosokat keres.

Már a Frankfurti IAA (International Automobil Ausstellung) keretein belül bemutatja a BMW az X3-at és az állandó összkerékmeghajtással rendelkező X5-ös kistestvért 2004 elején fogja piacra dobni. A Mercedes csak a következő évi Párizsi Autószalonon kontráz októberben egy új “Concept Car”-ral, a CST-vel. Ismerősen hangzik? Nem, az a GST (Grand Sport Tourer), egy nagyméretű luxus túraautó, ami 2005-ben sorozatgyártásba megy. A CSR (Compact Sport Tourer) egy számmal kisebb lesz. A második generációs A-osztály alapjaira épül, viszont a GST-vel megegyező irányvonalat követi. Az egyterűek és kombik ötvözéséből egy nagymértékben variálható belsőtér születhet. A GST-vel ellentétben a Mercedes ebben az esetben megmarad az egyszerű elsőkerék meghajtásnál.

Hathengeres és V8-as motorok az 5ös Touringba
BMW ezzel ellentétben konzekvens módon az összkerékmeghajtás útján marad. Az X3as állandó összkerákmeghajtással fog rendelkezni, egy központi differenciálművel. Mindezek mellett csak egy könnyű terepjárókkal veheti fel a versenyt, mivel a BMW szemében a felező szükségtelen terhet képviselt. A sportos image megmarad, ami minden BMW-ben alapfelszeretlség, amit az egyelőre rendelhető csak hathengeres iletve V8-as motoroknak köszönheti. További motorváltozatok majd később mutatkoznak be, ugyanúgy, mint az 5ösnél.
Apropo 5ös: egy kis hathengeres (525i) és egy V8-as (545i) még ebben az évben kiegészíti a kínálatot, és természetesen mindegyik motor majd megtalálható lesz a Touring-ban is, aminek az árusítása 2004 júniusában kezdődik meg.

Új külső a C-osztálynak
Még az új 5ös kombi gyártása előtt, 2004 februárjában bemutatja a Mercedes, az immár 4 éve gyártásban lévő, C-osztály modellfrissített változatát. A középpontban egy stilisztikai átdolgozás és belső változtatások állnak; amik véglegesen lezárják a márkát ért kritikák sorát, a nem az ebbe az osztályba illő minőségi problémákkal. Leendő C-osztály tulajdonosok egy újrahangolt futóművel találkozhatnak, ami a Mercedes tipikus kényelméből egy cseppet sem vesztett.
A modellfrissítés csúcsát az új AMG változatok képezik, amik limuzin és kombi változatban is megvásárolhatók. Hogy optikailag is könnyebben felismerhetők legyenek ezen modellek a kevésbé erőteljes testvéreiktől, módosított orrésszel fognak rendelkezni, kicsit jobban fog hasonlítani a CLK-ra. A csillag viszont nem a hűtőmaszkban lesz, hanem a megszokott helyén, a motorháztetőn. A hátsó felirat hírdeti viszont a legfontosabbat: C 55 AMG , ami a kompresszoros V6-os motorok uralmának végét jelentik. A gépháztető alatt, ahogy már annakidején a C 43 AMG-ben, egy nyolchengeres talált helyet, ami ímmár tekintélyes 5,5 literes, ami ezálltal az AMG standard aggregátja lett. A teljesítmény-túlcsordulást, a kompresszoros változattal (500 LE) nem merték megengedni a C-osztálynak, ezért egy sima szívó változat kerül bevetésre a maga 367 LE. Az erőátvitel a már ismert ötsebességes autómata váltón keresztül történik majd, egy későbbi időpontban leváltja viszont egy hétsebességes autómata. A kéziváltás, ami a fő konkurens M3-ban megtalálható, itt még tervezve sincs.
SLK: nagyobb, feszesebb és AMG-ben is
De nemcsak teljesítményfüggők lesznek kiszolgálva, hanem a nyitott utazás kedvelői is. Márciusban startol a Mercedes SLK új változata, ami a bevállt recept alapján jelentős méretnövekedésen ment keresztül az előző modellhez képest. Hét centiméterrel nagyobb hosszúság, hat centiméterrel nagyonn szélesség és szélesebb nyomtáv (elől plussz négy, hátul plussz hét centiméter) egy sokkal feszesebb, sportosabb külsőre enged következtetni. A megnövelt tengelytáv (plussz három centiméter) mégnagyobb belteret enged meg. Technikailag majdnem minden új. Egy fogasléces kormánymű, ami kívánságra veriállható szeró rásegítéssel is kapható lesz, kifejezetten a kormányozhatóságra optimálva, új V6-os motorok 3 illetve 3,5 liter lökettérfogattal (231 és 258 LE) az eddig favorizált háromszelepes megoldás leválltását jelenti. Immár négy szelep hengerenként, két-két felűl elhelyezett vezérlőtengellyel, s ezen tengelyek mindegyike változtatható nyitási ill. zárási idővel rendelkeznek az optimális teljesítmény elérése érdekében. Mindezt a hét előremeneti sebességgel rendelkező autómataváltó egésszíti ki, ami a motort mindig az optimális fordulatszámtartományban tartja majd. Csak az alapváltozatban, az SLK 200-as négyhengeres kompresszormotorjában találjuk meg a jólbevállt ötsebességes autómatát. Az SLK-t később egy AMG változat is ki fogja egészíteni, ami egy 5,5 literes V8-as motor formájában az autómobil hierarchiában egy hatalmasat léphet feljebb; ami természetesen magasabb vételárat is jelent. Ugyanezen az úton halad a BMW is a Z4-essel, az eladási sikerek eddig elfogadható értékek között mozognak.

BMW 6os Cabrio 500 LE
Aki a cabrió szegmensben mégmagasabb elvárásokkal rendelkezik, az is megtalálja a magáét. Mivel a nemsokára debütáló, újraélesztett, 6os sorozatban, ami még ebben az évben bemutatkozik négyüléses Coupé formájában (és az 5ös ill 7esközös padlólemezére épül), találunk még nyitott cabriót is. 2004 májusában kerülne az eladókhoz, s mint az 5ös, így a 6os is új mércét állítana fel a menetdinamika terén. Ehhez többek között a “keverék építésnek” köszönhetően (előépítmény az A oszlopig alumíniumból készül) a csekély tömeg, amit a már bevállt speciális dőléskiegyenlítés a autómatikus lengészcsillapítás-szabályzás egésszít ki. Eleinte csak V8-as motorkkal (3,6 és 4,4 literes lökettérfogattal), majd később egy háromliteres hathengeres, illetve ötliteres tízhengeres motorral lenne kapható; ez utóbbi az M5-ösben fog majd helyet foglalni, kereken 500 LE-s teljesítménnyle. Egy álom… ami viszont a legtöbb BMW rajondó pénzügyi lehetőségein kívűl fog mozogni. De ezen vásárlók mégis érdekességre lelhetnek a BMW márkaképviseleteken belül. Mivel 2004 júliusától megjelenik a nyitott Mini, autómatikus tetővel, kérésre pedig a mellényzseb méretű nemes cabiró Cooper S,kompresszor motorral. Ebben a szegmensben még a Mercedes nem állított konkurens autót.

Telített rések: forfour, 1es BMW és CLW
Mivel a legkisebb, amit a Mercedes nyújtani tud, az 2004-től lesz kapható, és a Smart-tól származik, forfour névre keresztelve. A négyszemélyes áprilisában jelenik meg, és 11.000 eurós alatti vételáron lesz majd kapható. A négyszemélyes “Citybogár” padlólemeze megegyezik a leendő Mitsubishi Colt-tal (a Mitsubishi is a DC része). A motorválaszték három benzinest és két diesel modellt ölel át. Egy lépcsőfokkal feljebb próbálkozik az 1es BMW, ami augusztustba gurul a szalonokba. Egyelőre az 1est csak háromajtó coupé és négyajtós limuzin formájában vásárolhatjuk meg. A motorháztető alatt viszont már bevállt “régiségek” dolgozniak: négyhengeres motorok 1,8 és 2 literes lökettérfogattal (115 és 143LE). Hogy az autópiac mégegy “hatalmas” rését betömje a Mercedes, decembertől a négyajtós E-osztály coupé változata, a CLE is megvásárolható lesz.

diván Creative Commons License 2003.06.23 0 0 9054
Júli 19

balo
lex
candle
CSF
EKR
bcsocsan
divan+1 (erős elhatározásom szerint)

Közfelkiáltok először: Szeged! (de a többi is jó)

candle Creative Commons License 2003.06.23 0 0 9053
"Hova tervezitek a bulit? "

gyula, szeged vagy dunakanyar.

közfelkiáltással vmelyik:-)

Előzmény: HooK (9052)
HooK Creative Commons License 2003.06.23 0 0 9052
Sziasztok!

Sajnos nem tudok csatlakozni a júli 19-es listához, mert éppen nyaralni leszünk. Hova tervezitek a bulit?
Mostanában néhányszor a Kecskeméti utcában járva szoktam látni egy kék 123-as kupét ácsingózni a sarkon. Bcsocsan, csak nem a tiéd?

Üdv

Hook

Előzmény: bcsocsan (9051)
bcsocsan Creative Commons License 2003.06.23 0 0 9051
Hali,

csatlakozom EKR kijelentéséhez és

júli 19

balo, lex, candle, CSF, EKR, bcsocsan

Üdv,

bcsocsan

Előzmény: EKR (9050)
EKR Creative Commons License 2003.06.22 0 0 9050
júli 19

balo, lex, candle, CSF, EKR

- bár nemtudom milyen nap, nemtudom még hol kellene ezen a napon esetleg legyek, de BETEGVAGYOK, SZABIN VAGYOK, NEM LKÉTEZEK, úgyhogy MEGYEK!!! :) -

Előzmény: CSF (9048)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.22 0 0 9049
Passzolok egyenlőre. nemtudom mi lesz akkor, de szerintem jó lesz.
Előzmény: candle (9044)
CSF Creative Commons License 2003.06.22 0 0 9048
júli 19

balo, lex, candle, CSF

Előzmény: candle (9047)
candle Creative Commons License 2003.06.22 0 0 9047
júli 19

balo, lex, candle

Hpg Creative Commons License 2003.06.22 0 0 9046
kbe:

"Pusztán annyiról ban szó, hogy az olajmaffiának nem érdeke, hogy gázautóval közlekedj, mióta rájöttek, hogy mindenből elő lehet állítani a megfelő gázt. Töredékáron. "

Gondolod hagyományos üzemanyagot nem lehet mindenféléből előállítani töredékáron?? :))))

Hpg

Előzmény: kbe (9040)
Balo Creative Commons License 2003.06.21 0 0 9045
nekem juli 19-től jó

2B2 rulez..:)

Előzmény: candle (9044)
candle Creative Commons License 2003.06.20 0 0 9044
kérnék időpont javaslatokat a következő, nagyobb lélegzetű talira.

idáig júli 19 volt feldobva

candle Creative Commons License 2003.06.20 0 0 9043
új SLR-ről cikk:

"http://totalcar.hu/rhirek/?main:2003.06.20.&136254"

candle Creative Commons License 2003.06.20 0 0 9042
"Ezt a kupét tegnap hirdették meg, és ma, mikor felhívtam őket, már el volt adva :-( "

azigen:-)

"belülről azért elhasználódott, és van egy kis kánya a motorral is...annak 1,55M a kikiáltási ára"

mit lehet tudni róla?

Előzmény: LEX (9041)
LEX Creative Commons License 2003.06.20 0 0 9041
trader
Ezt a kupét tegnap hirdették meg, és ma, mikor felhívtam őket, már el volt adva :-(
Van egy másik 500SEC, kék (olyan Balo-színű), és kívülről nagyon szép, de belülről azért elhasználódott, és van egy kis kánya a motorral is...annak 1,55M a kikiáltási ára
Előzmény: GeryV8 (9039)
kbe Creative Commons License 2003.06.20 0 0 9040
HAli!

a gázos témához:

ha valaki nyitott már ki 124 es tanknyílást, akkor ott a gázbetöltő helye gyárilag...

Ezt a sok sületlenséget. Erzsébet királynő is azért jár gázos rollsal, mert olcsóbb nem????

Pusztán annyiról ban szó, hogy az olajmaffiának nem érdeke, hogy gázautóval közlekedj, mióta rájöttek, hogy mindenből elő lehet állítani a megfelő gázt. Töredékáron.

Elvek....

bocs, hogy zavartam
kbe

GeryV8 Creative Commons License 2003.06.20 0 0 9039
Ez már pofásabb...
Honnan vannak? mobile?
Előzmény: LEX (9038)
LEX Creative Commons License 2003.06.20 0 0 9038
jogos a 10 pont :-)

akkor inkább ez:
1990 MERCEDES BENZ 500SEC full extra, klíma, bôrbelsô faborítással, ABS, bordómetál, sérülésmentes karosszéria, garázsban tartott, 2. tulajdonostól, 127.000 km-rel


Előzmény: GeryV8 (9037)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.20 0 0 9037
Kéziváltós S? Jajj...:(
Előzmény: LEX (9036)
LEX Creative Commons License 2003.06.20 0 0 9036
Stern,

ezt nézd meg!

1986. XII. MERCEDES BENZ 126/260 SE vizsga érv.: 1 év, lakkfekete, 5 seb., szervizkönyv, klíma, központi zár, rádiósmagnó, 12 évig szervizelt protokoll autó

LEX Creative Commons License 2003.06.20 0 0 9035
Wow, 124 kupé!
Fénykép van róla elérhető helyen?
Előzmény: ecoma (9033)
Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.20 0 0 9034
Nem is igaz! Nem vagyok én olyan! :-)))))
Bár azt utáltam a legjobban a csirkében, hogy nem annak néztek aki valójában vagyok. Kurvaszarul esett, hogy egy szaros autó alapján ítéltek meg, hiába jártam annyit iskolába...:-( El is adtam a pics@ba...
Előzmény: LEX (9032)
ecoma Creative Commons License 2003.06.20 0 0 9033
Lex,

W124 300CE a kicsikém a 91-es évből.

Előzmény: LEX (9029)
LEX Creative Commons License 2003.06.20 0 0 9032
Donnie Brasco....Cherokee....W126... coool! :-)))

na, megy a mail

Előzmény: Mr. Cool (9030)
EKR Creative Commons License 2003.06.20 0 0 9031
Mr.Cool: Jah, hát akinek S-Klasséja van, annak nem meglepő a maffia-s e-mail cím! :)))

Amúgy ezen a héten NEM VOLTAM, most NEM VAGYOK, és hétvégén NEM LESZEK... Úgy imádom a telet, és a havazást...

EKR

Előzmény: Mr. Cool (9030)
Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.20 0 0 9030
Melyikre?
a cégesrôl biztos nem!
bertold.juni@hu.flextronics.com
vagy a másik
donnie.brasco@maffia.hu
Előzmény: LEX (9029)
LEX Creative Commons License 2003.06.20 0 0 9029
ecoma,

a legközelebbi talira mindenképpen várunk!
milyen géped van?

Cool,
próbálok neked mailt küldeni, de visszapattan!

Előzmény: ecoma (9028)
ecoma Creative Commons License 2003.06.20 0 0 9028
Sziasztok,
Egy hozzászólással sem akarok viaskodni, mert mindannyitoknak igaza van! Hülyén néz ki a Mercin a gázcsonk. Ez tény! (ezért rakattam a benzintöltő nyílás mellé.) A száraz üzemanyag is igaz ezért kell bele gázrendszerhez kifejlesztett olaj amit már minden gyártó forgalmaz csak nálunk nehéz kapni. A gyertyából is van gázos.
Az új motorokhoz sokkal nehezebb beszerelni az elektronika miatt pótlólagosan, mint a régebbiekbe.
Én nem így vettem az autót, hanem gondos mérlegelések után szereltettem be és elmondhatom, hogy bevált eddig.
De, hogy mondjak ennél szörnyűbbet, láttam a Kelenhegyi úton egy W123 coupe-t 2,5 TD motorral. Ami annak a motorterében volt arra még én is ideges lettem.
Nem akarom gázossá alakítani ezt a topicot ezért nem is untatlak benneteket, de ha lesz egy legközelebbi találka, akkor azért az érdeklődőknek megmutatom, hogy hogyan lehet a legkisebb károkozással ezt a barbárságot megtenni.
Ígérem többet gázról nem beszélek!
Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.20 0 0 9027
A pics@ba! tegnap írtam egy hozzászólást délután, erre a kibeb@szott index elvesztette. na mind1, beszúrom újra.
Ja, egy biztos a gázos autó qrvaszar. Én is megbántam már, hogy aztvettem, dehát akkoriban még nem volt vele tapasztalatom, aszittem, nem lehet az olyan rossz. pedig az. Ha nem te szerelteted be akkor szinte biztos, hogy egy ilyen kocsi vásárlásakor egy szar lestrapált rencert kapsz, mert a magyar paraszt, ha eccer beszereltette, utána már nemcsak az üzemanyagon, hanem mindenen spórol. Nekem az eredeti felálláshoz képest márcsak a gáztartályom az eredeti, most már úgy működik a cucc, ahogy kellene. Azmeg, hogy a gáz szétb@ssza a szelepeket stb, csak akkor igaz, ha el van hanyagolva a cucc teljesen. nekem 97-ben lett beszerelve a gáz, és ezalatt az idô alatt még semmit nem vágott tönkre, ezt nemrég saját szememmel láttam, mikor szét volt döntve a moci. POnt úgy nézett ki mindene, mint egy csak benzinnel üzemelô társáé. a lényeg a lényeg, én már akkor sem vennék gázos kocsit, ha fegyverrel kényszerítenének, de ezt már elhasználom (bár úgylátom ez a vas örökké tart)...
apucI Creative Commons License 2003.06.19 0 0 9026
Hello!
A terhelést illetően igazad lehet (vagy van),viszont nap mint nap látok gázuzemű targoncákat amelyeket eléggé gyepálnak és mégis jól birják. A motorjuk csendes az öregebbek sem csörögnek mint egy rossz lada,és az olaj is "tiszta" a cserénél.Ezen az egészen azért csodálkozom egy kicsit!! Hogy a fenébe birják ilyen jól??
Előzmény: W123300TDT (9025)
W123300TDT Creative Commons License 2003.06.19 0 0 9025
Üdv!

A gázososítást Mercin valóban elvből sem, másrészt valóban rövidíti bizonyos alkatrészek (főleg a szelepek, szelepülékek élettartamát. A Caterpillar-nek vannak, műszakilag teherautómotorokon alapuló gázmotorjai. Ezek Non-Stop üzemelnek, csak olajcsere alatt állnak. A tapasztalat az, hogy kb fele időtartamot bírnak a szelepek ill. a szelepülékek. Sokkal nagyobb a hőterhelés.
Holnap nekem is egy kombájnban üzemelő CAT motort kell megszemlélnem ill. megmondani a szerelőnek hogy mit csináljon vele. A motorolajban gázolajat találtak. Hát igen ilyenkor nem sokat segít az elektronikus diagnosztikai program :-) Lám a modern kor vívmányai sem jók mindenre.
Csá

candle Creative Commons License 2003.06.19 0 0 9024
üdv újra:-)
diván Creative Commons License 2003.06.19 0 0 9023
Elmentem másfél hétre egy kis nyaralás ürügyén, addig jól teleírtátok ezt a topikot.Majd belerokkantam mire naprakész lettem (a munkahelyen sajnos dógozni is kell, nem lehet mindig netezni) Gratulálok!
HooK Creative Commons License 2003.06.19 0 0 9022
"azt hiszem, elsősorban a gázos MB-kkel a problémája a többségnek nem a műszaki oldalon keresendő, hanem az elvekben:-)"

Ámen :-)) Elvi kérdésekben nehéz ellenérvet találni, de a magasröptű technikai fejtegetések mellet én sem fogok gázos mercit összerakni, elvből. Külön szerencse, hogy az elveket sikerült megtámogatni észérvekkel is, de hogy mi igaz belőle, hááát, de legalább olyan jól hangzik, :-))).

Üdv

Hook

Előzmény: candle (9020)
HooK Creative Commons License 2003.06.19 0 0 9021
Hi ecoma!

Nem hiszem, hogy bárkinek is a lelkébe gázolnál, hiszen dícsértél valamit, ami ugye alapjában pozitív hozzáállás, ellentétben velem, hiszen én a negatív hozzáállás mintapéldája voltam :-))). Legyen igazad, és valóban váltsa be a modern gázbefecskendezés a hozzá fűzött pozitív tulajdonságokat, bár az általam felsorolt negatívumok egyike sem generációfüggő, hiszen a gáz alaptulajdonságaival volt kapcsolatban, ami ugye a gázellátás mikéntjétől független. Azt én is olvastam, hogy a legkorszerűbb gázadagolók már közvetlen, hengerenkénti gázbefecskendezéses, "kompúterrel" vezérelt intelligens ketyerék, de ettől a gáz még forró és száraz. Persze lehet, hogy a modern motorok ezt már tolerálják, nem tudom, lehet, hogy egyszerűen jó. Azt kéne megtudni, hogy a gyárilag vegyesüzemű kocsik motorja különbözik-e a csak benzinesekétől, pl. olajhűtő alkalmazása, módisított kenés ... stb. Mert pl. a normál motorra sem akaszthatsz büntetlenül turbót, mert ott is a növelt teljesítményt nem bírná el a dugó. De hiába cserélnéd ki a dugót az erősebbre, a dugattyú alját olajspricceléssel hűtik, amit nem lehet otthon megcsinálni. Ezt biztosan tudom, utánajártam, mikor a sierrámat próbáltam kezelésbe venni, de emiatt letettem róla. Szóval a gyári adatokat kéne megtudni, az eldönthetné a bizonytalanságot. Asszem, a Saab és a Fiat is csinált gyári vegyesüzemű kocsikat. Egy a lényeg, mindenki szeresse a saját kocsiját, pláne, ha az egy Merci, és még plánébb, ha egy kupé :-)).

Üdv

Hook
(123CE230)

Előzmény: ecoma (9019)
candle Creative Commons License 2003.06.19 0 0 9020
"Na most tudom hogy sokatok lelkébe gázoltam, bocsi! "

kezdjük innen. hidd el, senkinek a lelkébe nem gázoltál. ez nem az a topic:-)))

"(k-jetronic, valószínűleg rosszul írtam)"

jól írtad:-)

"negatívan beszélnek a gázüzemű autókról az igaz a régi, első generációs autókra. "

azt hiszem, elsősorban a gázos MB-kkel a problémája a többségnek nem a műszaki oldalon keresendő, hanem az elvekben:-)

Előzmény: ecoma (9019)
ecoma Creative Commons License 2003.06.19 0 0 9019
Sziasztok,

Nekem 300CE-van és gázos!
Amit tudni kell ezekről a rendszerekről az, hogy amikor negatívan beszélnek a gázüzemű autókról az igaz a régi, első generációs autókra.
A Mercibe csak a 3 generációs ajánlják, de azt már szeretettel. Főleg a régi (k-jetronic, valószínűleg rosszul írtam) befecskendező rendszerekkel nem összeegyeztethető az első két generáció, mert tönkreteszi a motort illetve visszarobban időnként.
Az új, 3G-s hengerenkénti viszont már elfogadott, olyannyira, hogy még az elvakult Merciszerelők is hozzá mernek nyúlni.

Ugyanakkora fogyasztást ad gázból, mint benzinből. Átlagban nincs teljesítményvesztés (más fordszámon adja le, mint benzin üzemmódba) nincs gázszag, és nem csökkenti az élettartamot (sőt…)
Na most tudom hogy sokatok lelkébe gázoltam, bocsi!

Előzmény: Törölt nick (9016)
LEX Creative Commons License 2003.06.19 0 0 9018
Jónagyot mindenkinek!

A V8 gázosítása ügyében csatlakozom az előttem szólóhoz. Kupét gázosítani vagy dízelesíteni pedig kimeríti az előre megfontolt szándékkal, nyereségvágyból elkövetett szentségtörés tényállását.

HooK Creative Commons License 2003.06.19 0 0 9017
Szasztok, hello Sas!

Elméletileg nem lenne gond, hogy valaki egy takarékosabb, költségkímélőbb üzemmódot csinál a kocsijára, de számomra van objektív és szubjektív érv is a MERCEDES gázosítása ellen. Kezdjük az objektívvel. Tudomásom szerint a gáz égéshője sokkal nagyobb, mint a benziné, így sokkal jobban igénybe veszi a szelepeket (és talán még mást is). A másik, hogy semmilyen kenést nem biztosít, ellentétben a benzinnel, ami megintcsak az alkatrészek gyorsabb elhasználódásához vezet. Ennyit a természettudományokról, nézzük a szubjektív véleményt. SZERINTEM (és ezzel nem akarok megbántani senkit, akinek esetleg ilyenje van a listán, ez az én véleményem), ha valaki mindenképpen spórolni akar, akkor ne egy V8-as benzines Mercedest kezdjen faragni, hanem vegyen egy 200D-t. Ez hasonló ahhoz a hirdetéshez, amit olvasva nem láttam a méregtől. "123-as kupé 300D motorral, vonóhoroggal eladó..." Szentségtörés ilyet művelni, még egy tetőcsomagtartó hiányzik a festőlétrák szállításához, hogy teljes legyen a kép. Az utánfutóra meg lehet gyűjteni a lomtalanításkor kihajított "kincsket", nem? Valahogy így:


Szóval én elvből sem, és technikai okokból sem gázosítanék egy V8-as Mercit. Ettől még adódhat olyan érv, amitől valaki megteszi, mert neki úgy jó, de ízlések és pofonok ...

Üdv

Hook

Előzmény: Törölt nick (9016)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.19 0 0 9016
ez a 420-es igen jo vetel
szentsegtores ilyet begazositani?
EKR Creative Commons License 2003.06.18 0 0 9015
Nemfeltétlen, tetszenek a benzinesek is... másodautónak pont jó lenne :)))) kolibol elmenni megvenni a vonatjegyet :))))
Előzmény: LEX (9014)
LEX Creative Commons License 2003.06.18 0 0 9014
EKR,

V8-ast, ja. 400CDI? :-)))

Előzmény: EKR (9013)
EKR Creative Commons License 2003.06.18 0 0 9013
Na akkor veszek egy R129-eset, beleteszek egy 200D-t, és nem lesz orrnehéz :))))
Na jó, ez csak nagyon morbid vicc volt, még én magam sem gondoltam komolyan... énis v8-ast szeretnék!!!
Előzmény: GeryV8 (9012)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.18 0 0 9012
Hook, Sportivo

Ezt ecseteltem pár hete... :)

Előzmény: Törölt nick (9004)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.18 0 0 9011
"De pattanj bele Lex 260asába"

Elnézést, helyesen:

De pattanj bele Lex feleségének a 260asába.

;-))

Előzmény: GeryV8 (9010)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.18 0 0 9010
Stern!

Jó egy 300-as 26-os. Nem lesz az nyomatékszegény. Persze nem egy V8, de nagyon kellemesen megy. És nem fogyaszt annyit.
De pattanj bele Lex 260asába, az érzéshez adj hozzá 400ccm-t, meg a többit, kb. kiderül...

Előzmény: Stern_ (8996)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.18 0 0 9009
" Lottó ide vagy oda, lehet, hogy mégis vennék egy E500-at, ezt meg +hagynám candle kollégának "

Csak nem kipróbáltál egyet??? :))
Nagyon ütős gép...én is bevállalnék egyet.

Előzmény: LEX (8986)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.18 0 0 9008
Ezt fél éve is hirdették, én akkor láttam. Nem semmi. :))
Előzmény: LEX (8983)
EKR Creative Commons License 2003.06.18 0 0 9007
Mercedes-Benz E55 AMG - Audi S6 RS

A merci ugyan hátsókerekes, de a teszt szerint amíg van tapadás, addig veri a 4kerekes audit; csak extrém határhelyzetben tudták megfaroltatni (kikapcsolt esp-vel); haj és természetesen megnyerte a tesztet> vagy huszonvalahány ponttal... fordítás majd :)))

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.18 0 0 9006
Gép hibátlan, gyönyörű. :-)

Még nem. CD-váltó meg avantgarde hűtőrács van a lista élén. Picit padlón vagyok anyagilag autóka miatt, be kell várnom a következő fizetésemet :-)

Ilyen hűtőrácsot szeretnék (gyári MB Zubehör):


Tegnap este tök jót autókáztam :-)

Előzmény: LEX (9005)
LEX Creative Commons License 2003.06.18 0 0 9005
akkor olyat kell venni...V8 rulez :-)))

sportivo,

gép hogy muzsikál? rendeltél már rá valami okosságot?

Előzmény: Törölt nick (9004)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.18 0 0 9004
Mindenki azt mondja, hogy a V8-as jobb, mert nem olyan orrnehéz.
Előzmény: HooK (9003)
HooK Creative Commons License 2003.06.18 0 0 9003
Sziasztok!

Az a nem elhanyagolható fontosságú kérdésem lenne, hogy a 123-as motortartó bakja is már olajtöltésű, vagy csak sima gumibak? A javíthatóság miatt érdekelne, ugyanis mindkét autóban lévő garnitúra szar, és nem tudom, hogy lehet e ujravulkanizáltatni, vagy újat kell venni. Köszi.
Más.
Ma reggel volt szerencsém a szervizben megtapogatni egy BRABUS SL 6.9-et (W129). Szakasztott, mint a belinkelt képek, csak hófehér. A szin spec. nem tetszett, a belseje kifejezetten buzis volt a fehér kárpit, szőnyeg, műszerfal, kormány ... hányás volt. De az autó az nagyon állat, a hangja kifejezetten borzongató, ahogy a 12 henger morog. Egyébként azért volt a szervizben, mert a jobboldali torony egyszerűen kiszakadt és kiütötte a géptetőt. Érdekes volt látni, a torony teteje körbe ki volt szakadva. Ahogy beszéltük, arra a véleményre jutottunk, hogy a kőkemény, szinte rugózatlan futómű a magyar utakon egyszerűen elfárasztotta a fémet az állandó felütéssel és az nem bírta tovább. A motortérre jellemző, hogy nem lehet leejteni egy villáskulcsot sem, mert az biztos, hogy nem esik ki alul. Ilyen zsufit még nem láttam. Azt olvastam róla, hogy SL-ben a legjobb az ötszázas, mert a 12 hengeres motor beépítése már rontja a vezethetőséget a többletsúly kordában tartása miatt. Hát, nem tudom, én azért szívesen bírkóznék vele :-))).

Üdv

Hook

dpg162 Creative Commons License 2003.06.18 0 0 9002
Nem lakik valamelyikőtök bp.-n a Lakatos ltp-n? Áll ott egy 300sd egészen szép állapotban.
LEX Creative Commons License 2003.06.18 0 0 9001
Az AMG egy új sportcsomagot fejlesztett ki a Mercedes SL55 AMG típushoz, amely a Formula 1 2002-es szezonjában használt Safety Car megoldásait ülteti át a közúti változatba

SL55 AMG-hez SPORT csomag. Nem rossz, hehe, amúgy is gyengécske volt a verda :-)))
részletek a TC-n

LEX Creative Commons License 2003.06.18 0 0 9000
Ééééés 9000 :-)))
LEX Creative Commons License 2003.06.18 0 0 8999
Stern

azé!!!

Stern_ Creative Commons License 2003.06.18 0 0 8998
Most azér, mer az SD amerikai?

azé, azé, azé?

Előzmény: candle (8997)
candle Creative Commons License 2003.06.18 0 0 8997
"lökhárítóval"

kicsi az eu-s löklap akkoris:-)

Előzmény: Stern_ (8996)
Stern_ Creative Commons License 2003.06.18 0 0 8996
LEX,

A 420 nekem is szemet szúrt a Traderben, már 1 hónapja. Akkor még drágábban hirdették.
Mindezidáig azért nem mentem el megnézni, mert nem kereskedésben van (ez mondjuk jó hírnek tűnik), és időpontegyeztetésre alkalmatlan vagyok, még nekem is vizsgaidőszak van ugyanis.

EKR+candle

Orvoshoz azokat kellene vinni, akiknek az amerikai 107-es tetszik a kerek lámpákkal meg a lökhárítóval! Mondjuk az orvos hamar meggyógyítaná őket az európai modellváltozat fényképével! :-))))

Stern

PS: Lottózás tekintetében egyetértek!

Előzmény: LEX (8993)
EKR Creative Commons License 2003.06.18 0 0 8995
Én meg láttam 560 SEL-t kompresszorral, ergy másiket meg biturbóval... NO COMMENT!!!
Előzmény: W140 (8994)
W140 Creative Commons License 2003.06.18 0 0 8994
Üdv.mindenkinek!

Nekem is volt szerencsém látni,hazafelé az M3-on!Azt hittem mikor a visszapillantóba néztem,na végre egy SL600!
Miután szép komótosan el ment mellettem a hátuljára pillantva,mondjuk a Brabus dörgö egyből szemet szúrt ezt az embléma már csak megerősítette bennem:igen egy SL 7.3-as Brabusal találkoztam!!!!!
De nekem ennél is van ami jobban bejön,nem tudom láttátok-e!W126 szintén Brabus 560-as fúrva 6.0-ra,310 km/h szabályozva,SEL verzió,amerikai kivitel,18"lakkfekete Brabus felni (három küllős)
Az autón amit el tudtok képzelni minden lakkfekete ahogy illik!
A nagybanin árulták,hát nem mondom az a motortér valami elképeztő volt,meg a fekete egyedi bőrkárpit!!

(Egyébként nem mondtok hülyeséget tényleg kéne lottózni)

Előzmény: LEX (8983)
LEX Creative Commons License 2003.06.18 0 0 8993
Rájöttem, ez nem lesz jó az elnök úrnak... nem stimmel az évjárat (nem '74-es) :-)))

Amúgy meg jó reggelt mindenkinek!

Stern,
szerintem ezt érdemes megnézni! (mondjuk a 300SE sem rossz szvsz, csak ott sűrűbben kell padlózni)

1987 MERCEDES BENZ 126/420 SE 235.000 km, pezsgô színû, metálfény, full extra, szép és jó állapotban, garázsban tartott, télen nem használt, tulajdonostól, iár.: 1.100.000 Ft

Előzmény: candle (8990)
EKR Creative Commons License 2003.06.18 0 0 8992
GO FORUM GO!

Hajrá a 9000-ért :)))

EKR Creative Commons License 2003.06.18 0 0 8991
"orvos mit mondott?"
Már semmit... az esélytelenek nyugalmával áldották meg :-))))
Előzmény: candle (8990)
candle Creative Commons License 2003.06.18 0 0 8990
"nekem nem kéne az USA miatt"

orvos mit mondott?:-))

Előzmény: Stern_ (8985)
EKR Creative Commons License 2003.06.18 0 0 8989
Nomeg a kikapcsolható ASR és a 17"-os felnik...
Előzmény: EKR (8988)
EKR Creative Commons License 2003.06.18 0 0 8988
"Lottó ide vagy oda, lehet, hogy mégis vennék egy E500-at"
Megvanmár miért!
Mert van benne hamuzó, króm köszöb, és az összes gomb... a klíma felett :)))
Előzmény: LEX (8986)
EKR Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8987
LEX: és én?! és én?! mert őt jobban szereted!?!? GYANÚSAK VAGYTOK NEKEM!!!

:-)))))

Előzmény: LEX (8986)
LEX Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8986
Pár hónapja én is láttam már ezt a gépet, de akkor még magánszemély hirdette, és 6,5M volt, ha jól emléxem...
A hosszú lökös meg ezek a lámpák spec. nekem sem jönnek be a 107-esen, de összességében nagyon szép állapotban van az autó

Lottó ide vagy oda, lehet, hogy mégis vennék egy E500-at, ezt meg +hagynám candle kollégának :-)))

Előzmény: Stern_ (8985)
Stern_ Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8985
Hi LEX,

ezt az 560-ast a Hungária Krt-on lévő OMV kúton láttam egyszer. Körbenéztem persze. Nagyon szép (leszámítva az USA elejét), beletettek egy légzsákos MB-kormányt is (azt nem tudom, hogy mi vezérli, vagy vezérli-e valami)

Picit sok a 9.95M érte

Ja, és lottó ide vagy oda, nekem nem kéne az USA miatt. De a 7.3-ast kipróbálnám :-)

Előzmény: LEX (8984)
LEX Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8984
Ja, mellesleg ugyanezen az oldalon egy elfekvő készleten lévő 560SL :-)

Holnap húzok lottóért. De tényleg.

Rendszámot figyelni :-)))

LEX Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8983
Egy kis kedélyborzolgatás, candle és EKR már szembesült vele vasárnap :-)

Mercedes SL 7.3S BRABUS
2002-es komplett, dokumentált BRABUS tuning (bőrbelső, kipufogó, motor, kormány, spoilerek és BRABUS 330-ig km óra) Minden létező extra, panoráma üveg tető, ESP, 4 légzsák, digit klíma, Becker hifi, 19` BRABUS kerék 285-os új gumikkal

Kedvcsináló kívülről:

Kedvcsináló belülről:

Teljes képanyag: http://www.paizsauto.com/09.html

EZT MINDENKINEK LÁTNI KELL!!! (továbbá vegyünk klubos lottót) :-)))

Ordas Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8982
Velük jöttek be az F1-be, Le Mans-ba is nyertek már együtt. Nem is értem utóbbi években miért nem voltak együtt.
Előzmény: EKR (8980)
bcsocsan Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8981
EKR!

nem akarok gonoszkodni :}} de tudtommal egyszer már kihajították az MB motort a Sauber-ből. Mellékesen a tavalyi MB motornál a tavalyi Ferrari motor OFF egyszerűen jobb és sikeresebb ON volt. Az új motor meg még a saját kocsiban sincs benne.

Üdv,

bcsocsan

Előzmény: EKR (8980)
EKR Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8980
F1: Sauberék azon gondolkoznak erőteljesen, hogy Mercedes motort tesznek a kocsijaikba a Ferrari helyet...
LEX Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8979
Mókás autó...

EKR Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8978
LEX:

az nem egy autótranszformáló kapcosló?
E=E-Klasse
S=S-Klasse

(mer tén úgy tudom, hogy az S, az jobban megy, és élvezetesebb vele menni, s szvsz ezt S állásban sikerül a legkönnybben :-))))

De figyeltem a multkor... keményen E-Klassoztál :D

Előzmény: LEX (8977)
LEX Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8977
Ugyanez máshogy:
E = Economy
S = Standard (népies köztudatban Sport)

Előzmény: EKR (8975)
W123300TDT Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8976
Nagyon érzed!Melyikbe meddig lehet kenetni?
EKR Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8975
S=Spint
L=Last

S ha már tudsz németül, akkor :)))

Előzmény: W123300TDT (8974)
W123300TDT Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8974
Hát az "N","R","P" és a "D"-t én is tudom hogy micsoda pontosan :-) Inkább az "S" és az "L" fokozat érdekelne, főleg a használatuk!
candle Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8973
"Érdekelne hogy melyik fokozat mi is pontosan, mennyi km/h-ig lehet hesználni, és mikor melyikből melyikbe lehet átkapcsolni. "

miért akarod kapcsolgatni?

berakod D-be,aztán jónapot

Előzmény: W123300TDT (8967)
candle Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8972
"leöntetjük valami anyagból, aztán krómozás. "

fotó megy a cicásba

Előzmény: Hpg (8965)
candle Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8971
ezt moderáltasd ki szvsz
Előzmény: EKR (8964)
EKR Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8970
Időm? Az még ritkább, mint egy makulátlan 26-os 1milla vételár alatt :))) Bár mindig keresem...
Előzmény: W123300TDT (8969)
W123300TDT Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8969
EKR! Jöhet, elboldogulok a némettel, bár inkább szakkifejezéseket tudok (ezt nem szokták értékelni a nyelvizsgán :-), de egy pár szóban leírhatod a lényeget ungarisul ha van rám annyi időd.Köszi
EKR Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8968
W123300TDT: Wie gut bist du in deutsch? Mert akkor bescannolom a 23-as használati utasításának az autómata váltós részét, és elküldöm mailben.
Előzmény: W123300TDT (8967)
W123300TDT Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8967
Üdv!
Egy (régi mercisek számára hülyének tűnő)kérdésem lenne hozzátok.
A váltóhasználati téma kapcsán eszembe jutott, az én vasam is. Mivel csak, kb 50 km-t vezettem miután megvettem, és utána azonnal szétbombáztam, nem tudom hogy mi az automata váltóm helyes használata (csak sejtem). Érdekelne hogy melyik fokozat mi is pontosan, mennyi km/h-ig lehet hesználni, és mikor melyikből melyikbe lehet átkapcsolni.
EKR Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8966
és a riasztós, távirányítós központizár, 4 elektromos ablak, esetleg tükör (mert már nem éri el a tulaj a bal1ben ülve a jobb oldali tükör belső karját); node nem mondtad, hogy van kartámlád elől is!!! :)))
Előzmény: Hpg (8965)
Hpg Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8965
Candle:

200 SD feliratot valóban nem osztogatnak minden utcasarkon. De nálunk kapható lesz. EKR-rel közösen fejlesztettük ki a technológiát: A jelenlegi 280 SE és egy jövőbeli 200 D -ből kombináljuk össze, majd leöntetjük valami anyagból, aztán krómozás.

A gázrudazat, jól emlékszel, nekem is beragadt néha, de lábbal visszahúzhattad. (bár erre semmi szükség nem volt):) Mostmár viszont kiiktattam a gázpedál asszisztenst.

Stern:

Szóval a felszereltség az általad felsoroltakból sokat mellőz, mondhatni a mikroszálas ablakfűtésen, a hővédő üvegezésen és a szervón kívül semmi sincs benne. A következő évekre viszont tervbe van véve egy ABS egy klíma és egy dinnyezöld fényezés.

Hpg

EKR Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8964
"ez valószinű az alvázcserének tudható be"
"ugye arra gondoltál, hogy egyszerűen rossz a felirat?"
- Nekem az eredetiségvizsgáló és a műszakiztatók akarták volna mindenáron elb@szni a kedvem... mert mi alvázcserésen hoztuk be a kocsit; vagyis megvettük egészben kint svájcban (első tulajtól) határig lepötyögtünk, echte autómaffia módjára szétkaptuk, aklatrészként elvámoltuk, majd egy nagyon csúnyán elesett 26-os-ra kicseréltük (először azt mondtuk, hogy szarrátört a kasztni, s kicseréltük a mi kasztninkra, majd hogyhogynem a motort is cserélni kellett, mert az sem bírta sokáig; és így lett a saját alvázán és motorjával lepíprozva annó) Mindenki közölte, hogy 79-ben nem volt még 26-os, és mindenáron W116-osként akarták számontartani; mikor mondtam, hogy "Bazzeg, WDB 126...-os volt a régi kasztni, és most is az, akkor az hogyan lehet 16-os? Erre ők: Lehet, hogy kicserélék az alvázszámot... ezt azután, mikor megcsinálták az eredetiségvizsgálatot, s kihozták, hogy minden eredeti, a kocsi még sérült sem volt..."
Szóval 2 79-es évjáratú kocsival ne próbálkozzatok... ezekután hogy azért vmit elírjanak fekete színnel írták be az adatbázisba (világos ezüstmetál...) Jah s hogy minden stimmeljen (forgalmiban vhogy 280S, szerepel a kocsi maga egy 380SE, s ehhez egy 300D motor... na ezt tudták lepapírozni a rendőrségen a 8 általánossal, pedig csak ennyi volt 380SE-ből 380SE (alvázcserer) M116 motorból M617 motorcserével (szinváltozás nem volt!!!), ehejett teliírták a forgalmimat... na nem baj, rendőr legyen a talpán aki ezt visszavezeti, bár ősszel majd amikor kapja az új forgalmi papírt, akkor szerintem én fogom kitölteni :-)))
Előzmény: candle (8956)
candle Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8963
MORBID ON

legkeményebbek az egész autóban a borbet felnik voltak, azok teljesen egyben vannak:-)

Előzmény: Stern_ (8947)
candle Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8962
"de akkor miért csak kb az MB cselekszik így?!"

hogy egyszerűbb legyen nekünk autót választani:-)

Előzmény: EKR (8943)
candle Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8961
"Amíg a BMW az autómatikus parkolórendszert csinálta (mely szerint elengeded a kormányt és csak gázt, ill féket adsz, a kocsi saját magát kormányozza... képzeldd el, elkengeded a kormányt, gázt nyomsz tolatás közben, és a kormány elkezdd mozogni magátóül!!!!) addig a Merci a PRE-SAFE-t (amiért fél éven belül 4 nagy nemezetközi elismerést és díjat kapott...) "

fassetuggya. nekem nem teccene egy magától beparkoló autó, de hagyjuk szvsz, hogy az élet eldöntse, h a vásárlóknak melyik a fontos

Előzmény: EKR (8944)
candle Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8960
"fogyasztással számoljak"

nyilván függ a használattól, de szerintrem városban 13-14 alatt ne nagyon

Előzmény: Stern_ (8954)
candle Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8959
"Más: W126/300SE-ről mit gondoltok? "

nekem tecc, de ha benyásat vennék, akkor inkább egy V8:-)

"188LE/260Nm nem tűnik túl soknak sem"

soknak nem sok, csak bőven elég:-)

Előzmény: Stern_ (8940)
candle Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8958
nekem nem gyere be
Előzmény: EKR (8939)
candle Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8957
"MOST ragadna be a gáz rudazat, mint egyik kedves topiktársnak :-))) "

kivoltazkivoltaz?:-))))

"(legalábbis nekem) "

elvileg mindenkinek. akkor indul 1-ből, ha kickdown, vagy B

Előzmény: LEX (8936)
candle Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8956
"ez valószinű az alvázcserének tudható be"

ugye arra gondoltál, hogy egyszerűen rossz a felirat?

"Tehát a feliratot 200SD-re cseréljük"

érdeklődve várom, h találsz-e olyan feliratot:-))

"200 SD"

nemá

Előzmény: Hpg (8932)
Stern_ Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8955
Mikroszálas szélvédőfűtést kihagytam, a belső pedig plüss, de nincs lelakva a vezetőülés sem.

A fő probléma, hogy éppen most döntöttem a Sárga Szörny üzemidejének meghosszabbításáról. Ettől függetlenül bátran nézegetem az autókat, mert 20-30 darabot megnézek, és utána nyugodtan alszom (ui. nem éri meg velük foglalkozni)
de ez gondolatébresztő volt

Előzmény: Stern_ (8954)
Stern_ Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8954
Láttam egyet véletlenül eladót. Elég jól felszerelt. (4x ablak, tető, tükör, ülésfűtés, ABS, automata, tempomat, klíma, motoros vezetőülés még a fejtámla is, vmi trip computer is mintha lenne)
Nem nagyon volt törve, ajtók passzentosak, gépháztető is, a km-állás 188 ami biztos kamu, 1987-es, kívül kékmetál (Nauticblau 929), belül szürke. Szvsz jó állapotban van árához képest és ahhoz képest, hogy kereskedésben van. :-) (950e)

Biztos nem hibátlan, bár szemre nagyon szép (ahogy telik az idő, egyre finnyásabb leszek) ha kicsit rá kell költeni akkor is megéri.

DE! Nem tudom, milyen menetdinamikával és fogyasztással számoljak. A kettő viszonya fontos, meg a nyomaték...

Ezért kérdeztem

Előzmény: GeryV8 (8952)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8953

" CL500-as tömege: 1.885 kg "

Azé engem zavar ez a súlycsökkenés. 140CL500 2080kg. Elgondolkodtató...szvsz.

Előzmény: EKR (8948)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8952
Stern!

Szerintem jó gépek. Kinéztél egyet?

Előzmény: Stern_ (8940)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8951
Na, látom terjed az őrület. D-2B-D = first gear start :)

Azért tényleg csak óvatosan, javaslom csekkoljátok a rudazatot a sok kickdown előtt. A V8aknál beakadhat (légszűrőház alatt).

Tapasztalatból mondom, hogy 400+nm-t 1esben nagyon nem eccerű a fékpedál tűzfalig taposásával sem kordábantartani! :)))

Előzmény: LEX (8936)
Stern_ Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8950
A Golfok becsmérlése miatt fog búbolni! És nem vezethetek többet 280CE-t :-)))

300SE-ről mit gondolsz? Lásd 8940

Előzmény: EKR (8949)
EKR Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8949
"BCsocsan majd jól megbúbol minket!!"
Én kbyte-ban kis méretű képeket szúrtam be, a nagyok linkeltek! Nem lehet búbolni :)))
Előzmény: Stern_ (8947)
EKR Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8948
CL500-as tömege: 1.885 kg
Toyota: ??? (én 1.200 kg-ra tippelek)
Stern_ Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8947
3-as Golf az ez?

BCsocsan majd jól megbúbol minket!!

Előzmény: EKR (8946)
EKR Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8946
Ismerősöm, mint írtam már volt egy villanyoszlopot ütött ki, miután átrepölt az útszéli árkon... Nagyobb volt a sokk, mint a bajuk; de mivel mire kiértünk a trailerrel kiment a DÉMÁSZ, és mondta, hogy "a környező falukban keletkezett áramszünet nem az ő hibályukbőúl keletkezett, és kártérítést kéne fizetni; vagy magyarázni szeretnének a rendőségnek, hogy vajon hány km/h-val kell egy S-Klassenak mennie, hogy a szallagkorlátot átvágva, 1,5 méter széles árkot átrepülve, majd egy villanyoszlopot kettétörve a szántás közepén megálljon (az oszlop a kocsi tetjére dölt, de annyival mentek ezek az állatok, hogy a kocsi segge is elhagyta az oszlop földbeásott sarkát, s ahogy elcsapták egyből elszakadt az áram, s még az sem rázta meg őket). Így utólag "mulatságos", de mi van akkor, ha egy 3-as golf van ott?
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Előzmény: Stern_ (8945)
Stern_ Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8945
Igy van ahogy EKR mondja, a csomagtér és a motortér úgy összegyűrődik, mint a papír, hogy elnyelje az energiát, de az utascella (és az utasok) az bizony szent, és annyit mond: eddig és ne tovább. Én láttam W140-et, ami 140-el fogott meg egy oszlopot. A 4 utasnak semmi baja nem lett, mondjuk az autónak nem volt eleje, de ilyenkor nem a pénz számít.
Előzmény: EKR (8943)
EKR Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8944
Stern_: csak ha borulásveszély tényállása forog fent, s az ki volt nyitva. Spec szerintem vasárnap este az eső közepén nem volt nyitva, bár PRE-SAFE sem volt, de ott nem számított volna. Amúgy az új generációs PRE-SAFE már készül, holnap majd írok róla, ha lesz időm... eléggé "gagyi".
Amíg a BMW az autómatikus parkolórendszert csinálta (mely szerint elengeded a kormányt és csak gázt, ill féket adsz, a kocsi saját magát kormányozza... képzeldd el, elkengeded a kormányt, gázt nyomsz tolatás közben, és a kormány elkezdd mozogni magátóül!!!!) addig a Merci a PRE-SAFE-t (amiért fél éven belül 4 nagy nemezetközi elismerést és díjat kapott...)

ui.: Vagy a LEX áltan annyira "kedvelt" nem kikapcsolható kipörgésgátló, amiatt gázadásra egyálltalán nem tolja a seggét; bezzeg az feleségének van jó 260SE-je... s az tulja a seggét

Előzmény: Stern_ (8942)
EKR Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8943
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Első két kép: egy SEC-et két kamion közrefogott... se eleje, se hátulja, de az utascella épp! Ahogy Balo SCE-jét elnéztük a parkolóban, azért majdnem buzuki méretű az utascella; én spec örülnék, ha egy akkor utascella maradna éppen egy baleset után, mint más emberek teljes autója amit még ráadásul "tág, és kényelmes" jelzőkkel is illetnek!
Harmadik kép: Autómatánál az ember ha áll, akkor 99%, hogy nem veszi, ki az ember D-ből, hanem fékkel fogja... s ha vki ekkor hátulról cuppan, akkor gyorsan sajnálni kell a csomagtartó tartalmát, de a kalaptartó hangszóróit már nem... nomeg itt egyből az ember eszébe jut, hogy miértis tette a Mercedes a védett utascellán belülre(!) az elsősegélydobozt, ill a porraloltót.. igen, ha vmi történik, akkor elő is lehessen venni... elnézve a képet mindenkinek egyértelmű ezekután... de akkor miért csak kb az MB cselekszik így?!
Stern_ Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8942
Kifelejtetted, hogy a Pre-Safe az elektromos tetőt is behúzza!!

EKR, EKR, öregszel!!! :-)))

Előzmény: EKR (8941)
EKR Creative Commons License 2003.06.17 0 0 8941
Na nem akarom húzni a témát, de visszatérve a 11-es úton történt balesetre - valamelyest -

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Így tesztelték a C126-os Coupét 55 km/h-val annakidején, ha egy oszlopot kap el... felhívnám a közérdekűt, hogy egy oszlopról van, szó, ami mint egy kés vág, s nincs nagy felülete, szóval energialnyerés az "neccesebb" még az átfedéses ütközésnél is (erről később)


[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
És a valós életben kb így nézett ki a baleset, ami egy SEC-el történt... kb hasonló tempó


[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Annakidejen azt állította egy reklámban egy "idegen" márka, hogy "minek megvenni a drága autót - erőteljes célzás volt a mercire -, hiszen az összes kapható autó teljesíti a biztonsági szabványokat, előírásokat". Ez még akkor volt, amikor még a biztonsági előírások, szabványok nem ismerták el az átfedéses frontális ütközést, s a merci ennek ellenére ennek az ütközésnek a fényében tervezte az autóit. Majd saját kölcségé a sajtó nyilvánossága előtt az átfedéses módszerrel összetört "idegen márkákat", és egy W126-ost 55 km/h-val...
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
A W126-os volt az első autó a világon, ami az asszimetrikus frontális ütközést (40%-os átfedés) 55 km/h-nál úgy vészelte át, hogy a biztonsági utascella épségben maradt... (1979-től gyártották a 26-ost, s 1971-ben kezdték el tervezni; a jelenlegi köövetelmény 56 km/h az EU-ban, mondjuk itt már deformálódó falat használnak, viszont 30%-os az áttfedés, de időközben 2003-van, s a mai S-ek is a mérce felett vannak jócskán)

Visszakanyarodva a 11-es útra, most képzeljük el, hogy a legelső ill második képről az oszlop ~100 km/h-val csapódik a kocsiba, s méghozzá úgy, hogy az első kerék mögött, és a tényleges gyűrődési zónát elhanyagoljuk... szvsz elég kemény az a CL!
A modellfrissítés óta van benne a PRE-SAFE rendszer, ami ha balesetveszélyes körülményeket észlel, akkor megfeszíti az öveket, lezárja az ajtót. a fékbetétet már hozzáérinti a tárcsához (de még nem fékez), a maximális féknyomást felépíti egészen a fékbetétig (de nem fékez, viszont, ha akár egy tollpihe hozzáér a pedállhoz, akkor az olyan, mintha satuznánk), az üléseket a balesetnél a legoptimálisabb pozícióba hozza... nagy okosság... de mit sem ér, ha nincs bekapcsolva az ember... ha hülye a vezető...

Amúgy a képek itt letölthetők nagyban is (echte modemkill); úgy vettem ki, hogy 4. képen a bal felső még egy kereklámpás echte zsiguli is lehetne... de a jobb alsó képen mit látunk az ülés ülőfelületén... mik azok a kis izék? vagy a középső sorban a küszöb mennyit bírt ki, mennyire csökkent a kasztni utastere... 5*2 méter a saját élettered ebből, ha nincs peched, akkor "bárhogy" törheted, csak egy buzuki méretére tudod csökkenteni... képek ilyen drasztikus hosszcsökkenésről majd később :)))

1
2
3
4

Üdv: EKR

ui.: Ki akarja ezekután a mercijét holmi műanyagra cserélni?
Én köszönöm szépen, maradnék a magam 10 négyzetméter acéljánál, körbe-körbe a maga szolid kis gyűrődési zóniéval!

Stern_ Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8940
Balo,

majd szavadon foglak :-) 500SEC azért már olyan dolog, ami felkelti az ember érdeklődését.

Más: W126/300SE-ről mit gondoltok?
automatával 11s alatt van 100-on, 205 a vége... Nem tűnik olyan alulmotorizáltnak, de a 188LE/260Nm nem tűnik túl soknak sem...

Stern

Előzmény: Balo (8934)
EKR Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8939
Mindenkinek: Úgy néz, ki hogy egy rögtönzött jellegű kajolást csapok holnap este OFF sir lancelot ON Lajosch már jelentklezett, s megbeszélük, hogy miért ne lenne egy kicsit (ON)merci-klubbos. Vamikor 6-7 utáni időpontra van kilátás, más jelentkező?
EKR Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8938
LEX: képek? küld el őket a mail címemre (ekr@mb-cars.hu)
EKR Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8937
"Bocsi, hogy hosszú volt, de ez kikívánkozott :-)"
Mint ahogy mostanában hosszú úton jár a gázpedál... bocsit kérsz a forgalom többi résztvevőjétől, de ha őkis, akkor teis parkettáig nyomod (csak te egy 500-ben...)

:-))))

Előzmény: LEX (8936)
LEX Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8936
Ja, ez olyan, mint a kickdown. Nem működött az 500-on, mert nem volt beállítva Mondom a múltkor a szerelőnek, ha esetleg van ideje, állítsák be. Mondta utána a srác, hogy megcsinálta, én meg, hogy ááááá úgysem fogom használni, mert minek. Aztán azóta egyre többször rámtör, és akkor nyomom a padlót... :-)))
Pályán még hagyján, de néha már megkísért a városban is. És miközben kapaszkodok a kormányba, arra gondolok, hogy mi lenne, ha MOST ragadna be a gáz rudazat, mint egyik kedves topiktársnak :-)))

Szal Balo, ha nem akarod a váltókart ráncigálni, akkor csak rúgd le padlóig, mert akkor is 1-esből indul (legalábbis nekem)

Bocsi, hogy hosszú volt, de ez kikívánkozott :-)

Előzmény: EKR (8935)
EKR Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8935
Balo: én? milyen SEC? LEX, Candle? Ültünk mi tegnapelőtt SEC-ben? Vittek minket? Szerintem nem... na gyorsan pótolnod kéne :-))))

Látom a 2 -> 2B -> 2 játék tetszik neked...

Úgy is kell!

Előzmény: Balo (8934)
Balo Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8934
Ha vége a vizsgáknak, csináljunk egy ujabb talit, fotózzunk, stb...

Stern: IGÉREM VISZLEK A SEC-el EGY KÖRRE, - kérdezd Lexet, EKRt, Vagy Candlet milyen...

"Szegény" CYZ kollégára ráijesztettünk ma Apámmal... előttünk állt a lámpánál, Apám mondja nézd milyen jó állapotú, mondom ismerem is ... rádudáltunk... mikor mellé tudtunk állni s beszélgettünk minden az arcára volt írva...

Én még most sem tértem magamhoz a "B" fokozattól... holnap újra kipróbálom...:))))

Sziasztok, a "muslincás fogú" Balo

Előzmény: Stern_ (8931)
Stern_ Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8933
Hpg,

igen, ez az információ valamiért nagyon hiányzott nekem :-)

Ez akkor nem az az ezütmetál darab, aminek a restaurálásáról EKR képeket mutatott?

Felszereltség alatt Schiebedach (kézi/elektromos), elektromos ablakok, mikroszálas szélvédőfűtés, klíma, ülésfűtés, aut. váltó, ilyesmikre gondoltam.

DE! Tudom, hogy az igazi extra a full króm kilincs :-)))

Előzmény: Hpg (8932)
Hpg Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8932
Stern:

Igazad van, kevés informáciáó szivárgott ki a Dinnyéből. De ha ilyen kíváncsi vagy, akkor most bepótlom elmaradásaimat.

Kezdjük mindjárt a forgalmival. Ebben az áll, hogy az autót 1970-ben gyártották, és 230 a típusa. (Ezek ugye külön-külön zárják ki, hogy w116-legyen) Nem gond, a színe stimmel: Világos szürke. Saját tömege 1500 Kg, ami valójában gyárilag 1610, mérlegen még nem állt. Visszatérve a motorizáltsághoz. A kaszni hátulján egy 280 SE felirat dízeleg, de az alvázszám egy 280 S-re utal, ez valószinű az alvázcserének tudható be. Ennek ellenére egy 200D van benne, ami idő közben 240D-re bővült. (Ez röpke 32 másodperc alatt gyorsítja 100-ra a kasznit, de városban ennek ellenére nem TÚL lomha, országúton viszont mindössze 6l-t fogyaszt.) Tehát a feliratot 200SD-re cseréljük. Az autó belseje 1979-ből származik, kék, plüss, tűrhető állapotban. Most látom az új eredetvizsgás papíron: "Kereskedelmi leírása, fajtája: limusin, combi 1000" valamint: "AZ évjárat meghatározása csak tájékoztató jellegű."

Remélem elég információt szolgáltattam róla. A projekt többi része (pl. képek) inkább majd akkor, ha tűrhető esztétikai állapotba került a kaszni, ezen meg folyamatosan dolgozunk.

Most látom, kérdezed a felszereltségét is. Hát azt hiszem az MB-nél szokásos dolgokon kívül a 200 SD-t említeném nem egész 50 000 Km-rel. Ezt is a gyulai Gyula csinálta, EKR-ék szerelője.

Hpg

Stern_ Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8931
Hát nekem sincs digit. gépem, de pont tegnap mostam le a vasat.. Most szép

116-osnak a paraméterei lettek volna érdekesek, meg a felszereltsége.

Azért a Sárga Szörny látható éha találkozókon, nem?

Stern

Előzmény: EKR (8928)
EKR Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8930
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

- kipörgésgátló, sperdifi, esp... minek egy diesel mercibe? :) -

EKR Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8929
az új E-klasse limuzin - majd a T-modell - is megkapta a 400CDI V8-as motort... s hogy még durvább legyen a gépsárkány... nemelég, hogy könnyebb a kasztni, még erősebb is lett a kályha (250LE helyett már 260 LE). 7,2 s alatt van 100 km/h-n, 250 km/h-nál - tipikus merci - elektromosan leszabályoz, amit gyárban ugyan kis pénzárt kiiktatnak:))) Jah az átlagfogyasztást 11,3 literben maximálták... a teszt alatt gépészkedtek, de nem tudták elérni a 12 literes fogyasztást...

Nincs más hátra, a karácsonyi listámra felírtam egy V8-as 400CDI motort... és teszem be a Csancsiba W126 400CDI :))))

EKR Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8928
candle: 2003.06.11 - 22:53 kor másolták fel a C3-at a koliban a hálózati meghajtóra... sajnos csak most vettem észre, de ha kell akkor kinyírhatom a 3 cd-t neked :)))

Stern: "sajnos" a gazdája csinált csak róla fényképeket, és még nem kaptam kézzelfoghatót... Balo gépéről meg LEX csinált digit géppel... szintúgy nem vagyok illetékes :) És a tiedről mikor látunk már? :-)))

Stern_ Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8927
A 116-os a mai napig államtitok, semmit sem lehet tudni róla.
EKR-t kérdeztem (8649), de ő sem válaszolt.
Előzmény: candle (8909)
HooK Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8926
Köszi mindenkinek a futóműves eszmefuttatásokat. Azt szűrtem le, hogy a futómű gyorsabb elhasználódása és a hosszirányú bordákon romló egyenesfutás a negatívum, ezzel szemben nő a kanyarstabilitás és javul az útfekvés. No és az esztétikum, ami nem elhanyagolható mértékben nő! Igen, egy kicsit szélesebb lett, elöl 7"-os felnin 205/55R16, hátul 8"-os, 225/50R16 gumival. Naggyon állat! Már csak egy AC pumpát kell szereznem, és átállíthatom a crovát kicsavarós állásából becsavarós állásba :-))). A hétvégén kioperáltam a szép zöld üvegeket, a hátsó kábelköteget, ajtókat, krómléceket stb. is a donorból, úgyhogy lassan lehet majd szétvágni a kasznit is. Jellemző a minőségre, hogy a 23 éves merci 6 éves bontóban állás után a péppé rohadt padlólemezből kellett 2 db csavart levágni, ezen kívül a kezdeti erősebb megindítás után minden csavar fémtisztán, szinte kézzel kitekerhető volt. Ezzel szemben láttam már 1 éves koreai autót 30ekm-rel állatul rozsdás csavarokkal és lemezekkel. Hiába no, a biliacél az biliacél, bármivel van befestve :-)). Üdv

Hook

candle Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8925
"egyedül a sofőr volt bekötve"

egyedül a testőr

Előzmény: candle (8911)
candle Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8924
tényleg beszéltünk:-)

még mondtam is neked, hogy éppen jövök haza sztendréről, és ott a csaj a mécsessel

Előzmény: EKR (8923)
EKR Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8923
Most vagy totális elhülyülésben szenvedek - ok, tudom, hogy igen :-)))) - vagy mégsem beszéltünk azután... én legalábbis nem emléxem :)
Előzmény: candle (8921)
candle Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8922
"A peresebb gumi miatt kisebb lett a rugalmas oldalfal magassága -> oldalirányú deformáció (kanyarban) kissebb lett. "

ehhez annyit tennék hozzá, hogy emiatt is nagyobb a kanyarstabilitás

"Gondolom szélesebb is mint a gyári gumi, így nagyobb lett a nyomtáv "

szintén nő a kanyarstab

"Szerintem inkább nőtt. "

nőtt. emiatt nem észrevehetően, de hamarabb írod le a futóművedet

"A szélesebb gumik miatt viszont biztos hogy érzékenyebb a hosszirányú útbordákra "

magyar utakon tán ez a lgneccesebb:-)

Előzmény: W123300TDT (8920)
candle Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8921
"Én meg vártam, hogy elmond a végeredményt... "

beszéltünk utána:-)))

Előzmény: EKR (8915)
W123300TDT Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8920
Üdv!

HooK:
A peresebb gumi miatt kisebb lett a rugalmas oldalfal magassága -> oldalirányú deformáció (kanyarban) kissebb lett.
Gondolom szélesebb is mint a gyári gumi, így nagyobb lett a nyomtáv -> keresztirányú stabilitás nagyobb lett, mivel távolabb kerültek a támaszkodó pontok.
A kerék súlya viszont nem tudom, hogy mennyire változott, mert igaz hogy nőtt a komplett kerékben az aluminium aránya a gumival szemben, viszont mind a kettőböl több lett. Ezért nem tudni hogy a rugózatlan tömeg nőtt-e avagy csökkent? Szerintem inkább nőtt.
A szélesebb gumik miatt viszont biztos hogy érzékenyebb a hosszirányú útbordákra (51-esen Dunaharasztinál inkább vályú :-)
Így hirtelen ennyi a mechanikából :-)

Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8919
LEX mester! miahelyzet az üzemanyagszintadóval? megoldódott a probléma?
Előzmény: LEX (8878)
EKR Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8918
LEX: énis azt hittem... a végén még kiderül, hogy C 73 AMG... erről az esetleges esetről abszolut nem vagyok hajlandó állástfoglalni :)))
Előzmény: LEX (8917)
LEX Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8917
Jónagyot mindenkinek!

A C55 AMG naggyon durva, én aszittem, abból a C43 volt a legnagyobb

Balo kupéja meg nagyon szép, és ráadásul jól is megy :-)))

HooK Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8916
sportivo:
"de én nem mennék 17-es fölé, ha a feleséged használja a járgányt"

Sokszor hallani, hogy a nagyobb felni megváltoztatja a menettulajdonságokat, van, amit előnyösen, van, amit hátrányosan befolyásol. Ezzel kapcsolatban lenne egy laikus kérdésem. Tudja valaki a "tudományos" magyarázatot, hogy mi és hogyan változik a nagyobb felni használatától? Nem mintha aggódnék, csak a 123 kupé is 14-es felnivel lett a gyárban megkonstruálva, én pedig már gyönyörködök a 16-os lorinserben, hogy milyen jól áll neki. Menet közben mire számíthatok, változik-e a futómű-geometria érezhetően, és ez hogyan hat a menettulajdonságokra? Köszi

Hook

Előzmény: Törölt nick (8913)
EKR Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8915
"tegnap délután mentem sztendrére"

Én meg vártam, hogy elmond a végeredményt... Gottlieb rendbejött?

EKR

Előzmény: candle (8910)
EKR Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8914
"Felni témára visszatérve látványos, de én nem mennék 17-es fölé, ha a feleséged használja a járgányt."

van 5 db 13"-os acélfelnim... még a trabiból maradt, de rajta van az 5 origi diagonál gumi is... Szerintem nem kellen félteni azasszonyt :-))) meg a felnit sem! >:)

EKR

Előzmény: Törölt nick (8913)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8913
Gilbert!

Ó basszus, ezek gyönyörűek...

Ráírom majd az enyémre, hogy C18 AMG :-))

Az a C55 egy négy keréken guruló isten...

Felni témára visszatérve látványos, de én nem mennék 17-es fölé, ha a feleséged használja a járgányt.
Szerintem ő nem tudná azért annyira értékelni, mint amennyire egy ilyen kerékgarnitúrára vigyázni kell... :-)

Benzinóra passz.

Előzmény: Gilbert (8868)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8912
Nem voltak a szentendrei balesetnél bekötve, így esélyük sem volt túlélni. Itt be is lehet felyezni az autó biztonságával kapcs. beszélgetést. :-)

Diana téma u.a.

candle Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8911
"ott van Diana brit hercegnő esete a w140-essel(120km/h kontra betonoszlop), a sofőr be volt kötve, és életben maradt, D. és a párja hátul ültek öv nélkül és meghaltak, "

nemmintha lényeges lenne:

160 és betonoszlop, ahogy írta ordas is.

sofőr, dodi azonnal meghalt, a testőr túlélte, diana még 40 percet élt

egyedül a sofőr volt bekötve

Előzmény: CSF (8906)
candle Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8910
"Bocs, de én inkább a vétlenül meghalt menyasszonyra és az életveszélyes sérülésekkel kórházba került vőlegényt sajnálom"

ja.

tegnap délután mentem sztendrére, és az út mellett égtek a mécsesek, egy csaj térdelt előttük, mellette pedig egyfaszi guggolt.

nem egyszerű jelenet volt

Előzmény: bcsocsan (8903)
candle Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8909
"Ha már az érdekeltek szigorú titokban tartják a részleteket."

kolléga. biztos olvassa maga a topicot?:_))

Előzmény: Stern_ (8898)
EKR Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8908
Ezt a balesetet mi is megbeszéltük candle-val. Attól eltekintve, hogy ki mit csinált... és ki maradt életben... pár érdekesség. A www.mti.hu oldalán lévő képből kiderül, hogy az a frontális ütközés csak arra értendő, hogy ellentétes irányba közlekedtek; a cl hűtőmaszkja sem sérült. A langlovagok.hu-n levo kepen jol kivehető, hogy a cl bal első kereke nem sérült... vagyis bal első kerék mögött durván az a-oszlop tájékán kapta el a toyotát. Sebességek nem tudottak, de szerintem ha csak abból a kerek számból indulunk ki, hogy 100 km/h. Akkor igenis jól teljesített, mert a kocsi úgy van igazából tervezve, hogy átfedéses balesetnél a kocsi eleje elnyelje az energiát, ami itt nem történt, mert mögötte kapta a fülest. Bármely autó, márkafüggetlen, oldalirányból a legérzékenyebb az ütközésre, ugyanúgy, mint az emberi csont... hosszirányban sokkal nagyobb terhelést bír ki deformálódás nélkül, mint oldalirányból (nyíró erő); mindehez hozzátesszük, hogy a karosszéria "megfelelő merevségét csökkenti a b-oszlop hiánya", akkor már "szép" képet mutat. Szvsz tényleg nem voltak bekapcsolva az utasok ... sajnos, nemmindha számított volna ... de a merciben asszem már nem robban a lufi, ha nincs öv. Mert kimutatták, hogy már kis sebességnél majdhogynem a lufi töri ki az ember nyakát... mert az öv visszafogó ereje nélkül az emberi fej fékezetlenül, idő előtt a lufihoz ér, amikor az még nincs teljesen felfújódva (s pár milisecundum után, mikor teljes en felrobban a parton az ember fejét hátradobja, amíg a tese még előre jön) vagy még teljesen kemény (szó szerint kőkemény) a lufi, s azt fejeli le az ember. Szóval mindenki akinek lufija van, az kösse be magát!
Irónikusan ideillik az idézet, amit egyik ismerősöm mondta, miután kiszállt a 26-osából amivel télen kitört egy villanyoszlopot (de előtte a 1,5 méter széles árkot is átugratta, a szallagkorlátot meg úgy átvágta, mint a nemes építkezéseken az aranyolló)
"Rohanni könnyű... megállni szörnyű!!!"

Egy kicsit azért gáz... ez az eset...

Előzmény: GeryV8 (8904)
Ordas Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8907
emeljem a bálna fényét, Diana kocsija 160-nal ütközött.

Dodinak meg leszakadt a lába. Azért az durvics, nem?

Előzmény: CSF (8906)
CSF Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8906
Üdv mindenkinek!

Elég csúnyán sikerült ez a baleset. Bár az öv ott lóg szabadon, vér nélkül, valószínűleg nem lehetett bekapcsolva, ráadásul azt általában el szokták vágni a tűzoltók, nem kezdik el kikapcsolgatni az övet. Így a légzsáktenger sem tehet sokat. Az emberek nagy részében nincs tudatosulva, hogy az öv mennyit jelent (ezt erősíti az a hamis biztonságérzet, hogy a légzsák majd megvéd). például ott van Diana brit hercegnő esete a w140-essel(120km/h kontra betonoszlop), a sofőr be volt kötve, és életben maradt, D. és a párja hátul ültek öv nélkül és meghaltak, ráadásul a hátsó rész közel ép maradt a jelentősen deformálódott első részhez képest.--
Ismerős 140-essel szedett ki tövestül egy megtermett fűzfát, de az öv miatt megúszta, kiszállt az autóból. Én egy trabanttal kaptam el egy kamazt frontálban, részátfedéses verzióban, be voltam kötve, de inkább ultra nagy mák volt, hogy megúsztam, azóta mégúgy bekapcsolom magam, és erre próbálom rávenni az ismerősöket is.

Bocs, ha hosszú lett, de remélem tanúságos!

Üdv. CSF

GeryV8 Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8905
Balo

Gratu a géphez!
Képeket!!!
Meg egyszer élőben is...

Előzmény: Balo (8899)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8904
Hallottam én is. :(

Azt azért ne felejtsétek el, hogy oldalról kapta el a clt. Meg a lényeg, hogy szokták volt mondani: 100-120 fölött már nagy %ban szerencse kérdése. Itt nem volt...és sajna a fizika egy clre is érvényes.
Nem hiszem, hogy lassabban mentek, pláne egymással szembe...

És ha megnézed az uccsó képet a totyáról, meg a belinkelt clét...még így is azt mondom, hogy ott van a cl, de nagyon, annak ellenére, hogy oldalba lett kapva.
Fordított esetben ha a cl megy a totya oldalába...még szarosabb lett volna a rav4 (ha lehet ezt még fokozni).
Ugyanakkor, ha egy igazi terepjáró lett volna (pl egy landcruiser)...na mindegy. Ekkora sebességnél, frontálisan, már akárhonnan futunk neki sehogy sem jó...

Előzmény: Stern_ (8881)
bcsocsan Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8903
Hali,

szerencsére a mi lagzink nem volt ilyen katasztrófális! Bocs, de én inkább a vétlenül meghalt menyasszonyra és az életveszélyes sérülésekkel kórházba került vőlegényt sajnálom. Az újgazdag papákat(tisztelet a kivételnek - beszívott díler-nepperek), akik a srácoknak mutogatják a 40 milliós szupersportkocsijukat, hogy '300-zal megy' Szentendrére, s még a fizika törvényeit is uralni hiszik, inkább vezetéstechnikai ill. mérlegelési tréningre küldeném. Hát ezt a szivart már persze nem...

Üdv,

bcsocsan

aki még soha nem ment a Coupe-jával 200-300-zal Szentendre irányában. Nem is fog...

Előzmény: candle (8886)
EKR Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8902
Balo: láttam az arcodon... hogy nem teljesen úgy indult a kocsi, ahogy elvártad... természetesen a "csalódás" az arcodon pozitív volt. Láttam a mosolyogon :-))))
Előzmény: Balo (8901)
Balo Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8901
Azért nem volt rossz, mikor kipróbáltuk hogy indul, ha ráklikkelünk a "B"-re...:)))
Előzmény: EKR (8896)
Balo Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8900
:)))
Előzmény: EKR (8896)
Balo Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8899
Szép az autó, imádom , de Apámé, ő fog járni vele, én csak elkérem tőle néha néha... mondjuk talikra:)))

A 123-ast keresztanyám megveszi, s én átülök a 124-250D-nkbe... így változatlanul 2 autóval erősítjük a klubunk flottáját...:)))

Stern_

Nincs hírzárlat, csak tart még a vizsgaidőszak, az autó csak péntek este óta van nálunk...

Előzmény: Stern_ (8898)
Stern_ Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8898
Jó hogy van EKR, legalább megtudjuk hogy HPG vett egy 116-ost, Balo vett egy C126-ot...
Ha már az érdekeltek szigorú titokban tartják a részleteket.
Előzmény: EKR (8896)
apucI Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8897
Huh,most láttam a balesetet,hát szörnyű.
Én meg itt vigyorgok,és jo kocsikázást kivánok, egy kicsit szégyellem most magam.
De szerintem a gyorshajtás és a figyelmetlenség okozta a balesetet,sajnálom.
EKR Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8896
Gratulálni szeretnék BALO kollégának a W126 500SEC-jéhez!
Szakvélemény: Ha már úgyis megszoktad a 23-as dieselt, akkor feláldozom magam, s járok majd a SEC-el, nehogy gondjaid lkegyenek az "átszokással" :-))))

Üdv: EKR

ui.: Jó hétvégét mindenkinek!

apucI Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8895
Üdv mindenkinek!
Uj emberke vagyok itt, most olvasgatom a topicot,de az biztos hogy én is Merci-bolond vagyok!
A sajátom most bütykölöm,remélem ha lehetséges lessz később jobban bekapcsolódnék a forum vérkeringésébe,egyelőre lefoglal a javitas.
w123-200d a kicsike,de talonban van egy 115-ös is.Később még jelentkezem (lessz jó pár kérdésem is),addig is jó kocsikázást mindenkinek! :)))
Audi80 Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8894
Stern:
Köszi a címeket! Üdv.
Stern_ Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8893
Mindnesetre mindkét autóban akadt 1-1 túlélő, nekik maradandó élmény lehetett, ők biztos nem fognak állat módon vezetni, bár az is előfordul ilyesmi után, hogy egy életre abbahagyják a vezetést az emberek.
Előzmény: candle (8892)
candle Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8892
"valószínüleg megpördült, mert a bal oldala van oda"

qrva hosszú az a balos, nem tudom elképzelni, hogy megpördüljön

"index szerint átment a bal oldalra"

nekünk is ez ugrott be

"De akkor Toyotának kellett volna jobban viselnie az eseményt"

auto2-s törésteszt szerint, az általános védelem a határeset kat-ba esik

azt nem tudom még ehhez, h be voltak-e kötve. (vérnyomokból ítélve j1 nem)

Előzmény: Stern_ (8890)
Stern_ Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8891
200D a hosszú élet titka
Egyébként igazad van, egy CL500-at nem autózhat ki akárki akármikor, akárhol..
Előzmény: candle (8889)
Stern_ Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8890
Fene tudja, index szerint átment a bal oldalra, MTI szerint megpördült és többet forgott. Hajnalban esett is asszem, valószínüleg megpördült, mert a bal oldala van oda, és úgy ment át a bal oldalra, és a Toyota bal első sarka köré tekeredett. Mondjuk így már sokat romlanak az esélyek. De akkor Toyotának kellett volna jobban viselnie az eseményt, mert ők részátfedésés tesztet abszolváltak. Elég rosszul (4 halott)

Előzmény: candle (8888)
candle Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8889
"CL mégsem való száguldozásra"

eszetlen száguldozásra semelyik autó sem

Előzmény: Stern_ (8887)
candle Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8888
ahha.

nade nem szemből kapta a cl az ütést, hanem az oldalába

Előzmény: Stern_ (8887)
Stern_ Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8887
MTI szerint Mercisek elhúztak éjszaka, és hajnalban jöttek vissza. tojotások hajnalban léptek le, és szembetalálkoztak Mercis atyafiakkal, akik állítólag gyorsan mentek. És át a szembejövő sávba.

Ez ott van, ahol olyan nagyon széles az út, a körforgalom előtt asszem. Én is 100 körül sétálok Czimbuláékhoz a Sárgával ezen a szakaszon, gondolom a CL500 nem 55-el ment.

De akkor is... vagy nagyon nagy pechjük volt (bár ez biztos, mert ketten meghaltak), vagy a CL mégsem való száguldozásra?

Előzmény: candle (8886)
candle Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8886
légzsákot amúgy is utálom.

már csak az nem világos, ha egy lagziban voltak, hogy bírtak frontálisan ütközni?

ekr nézi a gyári katalógot, azt írja (a katalóg), ha 55kmh-val történik az ütközés, akkor a biztonsági utascella nem deformálódik

Előzmény: Stern_ (8885)
Stern_ Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8885
Mától nem zavar a függönylégzsák hiánya..
Előzmény: candle (8882)
candle Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8884
az
Előzmény: Stern_ (8883)
Stern_ Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8883
Ez inkább CL... csak a hír szerint CLK
Előzmény: Stern_ (8881)
candle Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8882
nézzük EKR-rel a teljes képgalériát, és olvassuk a híreket.

hát érdekes:-(

Előzmény: Stern_ (8881)
Stern_ Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8881

CLK 500, Szentendre, ma hajnalban, Szentendre felé a 11-esen

Stern_ Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8880
vízhőfokjeladó... műszert akartam írni, ha a jeladó is ugrál, akkor állítsa le a motort, és forduljon azonnal a legközelebbi márkaszervízhez :-)
Előzmény: Stern_ (8879)
Stern_ Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8879
Bontó:
egy párszor már be volt írva, hogy

XV. ker Jolán utca 10. 410-6580
Szentendre, Kálvária út 6. (26) 315-524

Üzemanyag-szintjelző:

szerintem a testelés hibája, legalábbis akkor szokott ugrálni. Ha a vízhőfokjeladó is ugrál, akkor 100%, hogy az. De lehet, hogy csak a benzinműszer testelése kontakthibás. Tesztjelleggel érdemes biztos testelést csinálni neki külön vezetékkel, és úgy megpróbálni.

Stern

LEX Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8878
Érdemes lecsekkolni az üzemanyag szintjelzőt, illetve a kábelt, ami előremegy az órához, hogy nem kontaktos-e
molnar99 Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8877
Én tsak egy ujjal pöckölöm az órát az kb 2 másodpercig elég!!! :-))))))
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.15 0 0 8876
Az ugralast egy jol iranyzott utessel a tetejere szoktam orvosolni,ideig oraig ok.:))

Hpg Creative Commons License 2003.06.14 0 0 8875
LEX

A múzeumos kpé hátterében csak nem egy állólompos virít? Esetleg ralli kivitelben? (Ilyet láttam kiplakátozva a II.-ker. adócsoport Moszkva téri irodájának pénztárjában.) :)

Hpg

molnar99 Creative Commons License 2003.06.14 0 0 8874
Gilbert!

A W124-esemben szintén össze visznya ugrál a mutató. Remélem a többieknek lesz valami elképzelése a probléma megszüntetéséről.

Candle!

Nekem yoo bármelik helyszín a júli talival kaptsolatban úgyhogy felírhattok.

Audi80 Creative Commons License 2003.06.14 0 0 8873
Senki nem tud nekem mondani egy -két bonócímet?:-( Üdv.
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.14 0 0 8872
Kosz Hook,nem kitalaltam az e-bay.de olvastam,beszerelni beszerelik,feltoltik barati aron,csak lenne mar meg,de igazabol nem ertek hozza,s ez a baj.

Az en uzemanyagmutatom is osszevissza mutat,ne torodj vele,majd visszaugrik a hitelesbe.

Gilbert Creative Commons License 2003.06.13 0 0 8871
LEX!

Akkor fokozzuk meg egy kicsit:-))

A 43-tol tobb az 55 nem?:-))


Előzmény: LEX (8870)
LEX Creative Commons License 2003.06.13 0 0 8870
Részlet a stuttgarti múzeum látványosságaiból :-)
Kéretik megsasolni a háttérben dekkoló modellautót (a pirosat)

LEX Creative Commons License 2003.06.13 0 0 8869
C43 AMG rulez! :-)
bcsocsan eldobná a haját, ha egy ilyenre cserélhetné a golfit :-)))
Előzmény: Gilbert (8868)
Gilbert Creative Commons License 2003.06.13 0 0 8868
sportivo!

Ehhez mit szolsz? (a felnihez termeszetesen nem a kocsihoz:-))



Mas.

A tegnapi tankolas utan jelentkezett egy aprocska problema. Teletank utan a benzinszint jelzo alulmaradt mintha tok ures lenne a tank. Megalltam, ujrainditas, ugyanaz. Ma reggel ujraprobaltam jo, tokre teletankot mutat. Nos reggel ota mentem kb: 200 km-t de a benzinszintjelzo meg sem mozdul. Ugyanugy fullon all. Letezik erre valami orvossag a szetvizen kivul? Nagyon nincs kedvem megint sok sok penzt otthagyni ha nem muszaj. Talalkozott valaki kozuletek hasonlo problemaval?

Elore is koszi a segitseget!

Audi80 Creative Commons License 2003.06.13 0 0 8867
Sziasztok! Ismerős 190-es Merciéről hiányzik ez-az, amit be szeretne szerezni, ezért kéne neki néhány bontó címe. Főleg Pest környéki bontók érdekelnék, de Jászberény térsége is megfelelő.
Előre is köszönjük a segítséget!
Üdv.
LEX Creative Commons License 2003.06.13 0 0 8866
a 320 vagy a C36AMG? :-)

szal akkor lesz valamelyik este őrsi gyűlés?!

Előzmény: EKR (8865)
EKR Creative Commons License 2003.06.13 0 0 8865
GeryV8: énis osztom az infót... és ültem már egyben. Elég meggyőzően halad az úton :)

EKR

Előzmény: GeryV8 (8864)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.13 0 0 8864
Én is csak 320asról tudok 124T-ben.
Meg volt - bár kegyetlen ritka - e36 AMG. Ez volt coupeban is, kombiban is, meg cabrioban is.
C36 AMG mocija amúgy.
Előzmény: Törölt nick (8860)
HooK Creative Commons License 2003.06.13 0 0 8863
Sziasztok!

Mr Eagle:

200 EUR egy komplett klímáért naggyyon baráti ár, ha igaz. A tartozéklista szerény ismereteim szerint klímahűtő, klímakompresszor, száraztartály(?), klímás fűtésház, klímás kábelköteg (ha nem akarod külön egyenként tyúkbelezni az alkotórészeket), komplett csövezés, + még amit nem tudok. Mindezt beszerelve adják 200-ért (eFt), ha igaz a komplett klímára 200 EUR, az még + beszereléssel is bőven 200eFt alatt van, így szerintem mindenképpen megéri. Persze a rizikó, hogy működik-e, az megvan, de ennyiért belefér.

Üdv

Hook

Előzmény: Törölt nick (8860)
LEX Creative Commons License 2003.06.13 0 0 8862
Jó reggelt!

Mintha vki mondta volna, hogy lesz egyik este őrsi gyűlés. Asszem volt javaslat vasárnap. Vagy egtyéb?

Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.13 0 0 8861
Valószínüleg egyeznek, mert a 26-os elsô sorozata a 23-asról ismert barokkfelnin gurult.
Előzmény: W123300TDT (8835)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.13 0 0 8860
124 es kombiban a 320 volt a legnagyobb szerintem,ennel nagyobb motorral nem szereltek a kombit.

Klima ugyben senki nem tud segiteni,egyaltalan realis 200 euroert a klima,itthon 200000 ft ert akartak adni?

Hunyadi ut:
amikor en ott vasaroltam, 3 db 124-es volt a tobbi mind ujabb kiadasu hasznaltauto volt-C,E 210,es tarsai-szoval olyan regebbi verdakra nem lehet szamitani:((
Egyebkent nagyon korrektek es normalissak voltak,kertem 1 het gondolkodasi idot,siman megkaptam eloleg vagy foglalo nelkul.
Friss vizsga,uj akkumlator(Silver Bosch),a vizsgalatok eredmenyei(bar vegig naluk szervizeltek a verdat,amikor bevettek keszult egy igen komoly allapotfelmeres,s mint a telen kiderult nem volt kamu),szervizkonyv.
+valami tagsag is jart a vasarlassal,mert azota kapok Mercedes ujsagot.

GeryV8 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8859
Én is úgy tudom, hogy ok felnik, nincs velük gond.
De közvetlen tapasztalatom nincs...
Nekem az eredeti Lorinser is elrepedt. Nesze neked BBS. Pár cég gyártja mindet...

Bár lassan ráírhatnák, hogy "do NOT use it in Budapest"

Nem a felnik a hibásak...

Előzmény: candle (8849)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8858
helyesen:
ha nem belülről állítod _elektromosan_ a _belső_ tükröt

:))

Előzmény: GeryV8 (8856)
Gilbert Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8857
Nagyon szivesen! Orulok ha segithettem!

Ugy hallom odahaza nagy a meleg! Itt az ideje lenyitni a tetot akkor:-))

Előzmény: W140 (8845)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8856
Hali!

A coupe az már CL, 94es. Az normál földi halandó számára teljesen full. Már a hajtott fejtámlás, a hajtásban nem volt fa, de az amúgy is igen-igen ritka extra. De minden ismert cucc benne volt. + 19es Lorinserek.
Kivéve a nagyon egyedi, ritka extrák: említett fa, bőr tetőkárpit, műszerfal, stb.
Bár én a 320-assal is úgy voltam, huzamosabb használat után, hogy nem volt igazán hiányérzetem.
De sokaknak nem 140 a 140, ha nem _belülről_ állítod elektromosan a _belső_ tükröt. :))) Nekem nem hiányzott. :))

Előzmény: W140 (8837)
EKR Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8855
Gyerekek!!!

Olvasom a W126-os klímaautómata GYÁRI(!) szervízlépéseit:

fordítás:
"hőmérsékletkiválasztó gombot körülbelül középállásba csavarjuk (22 C)"

értitek... német + MB = kröülbelül középállás <=> 22 celzius fok

EKR Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8854
candle-nek már mondtam, hogy apummal úgy beszéltem, hogy 3 db 6*8 méteres garázst kérek majd az új házhoz :))) majd akkor szerzek mellé énis pár "Csancsit" :))))
Előzmény: LEX (8853)
LEX Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8853
A kép címe az volt, hogy family portrait...szegényék meg hogy vannak, nem? :-)

candle Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8852
most értem haza videkrű. nincs kedvem 2x átmenni a városon:-(
Előzmény: EKR (8851)
EKR Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8851
candle: este gyűlés?
candle Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8850
"Főleg haszongépjárművekkel foglalkozik, "

főleg haszongj, azok telephelye.

"de asszem van más is."

jaja, használtautó is

Előzmény: HooK (8833)
candle Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8849
"amibe nincs beütve, hogy AMG, az 130e - az egy fos. törik mint annak a rendje"
Próbáltad már? Én több helyről hallottam, hogy nem rossz. (mondjuk ennek ellenére valszeg inkább vennék gyárit használtan) "

cimborámnak volt. onnan vagyok okos

Előzmény: LEX (8824)
W140 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8848
"Web címed" de állat vagyok!!!
E-mail címed!:)
Sorry!!
W140 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8847
LEX!

Van egy pár ha gondolod küldök mail-ra!
Csak add meg a web címed!
Van egy pár amerikai custom felnis air ride futóművel!

W140 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8846
Ezt mondtam tegnap.Nem tetszik?

meszebről:

nekem bejön,igaz kicsivel drágább,de használtan láttam már egész jó áron!
Előzmény: Gilbert (8800)
W140 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8845
Győzelem!!!!:)
Gilbert,EKR,hála nektek örökre!
W140 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8844
Nem is rosz Monoblockal!
LEX Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8843
Vazz, beírtam egy példasort KAMU webcímmel, és berakta a piros x-et, hehe :-)
Előzmény: LEX (8842)
LEX Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8842
W140,


így kell csinálni, egyszerű :-)
Sok 140-es képed van?

Előzmény: W140 (8838)
W140 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8841
Úgy néz ki megérte 2 évig számítás technikát tanulni,na meg az alap kezelésből szakmunkásvizsgázni!Ennyire barom csak én lehetek,hogy egy képet nem bírok elküldeni!
W140 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8840
W140 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8839
W140 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8838
img src=www.whnet.com<4x4
W140 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8837
Üdv GeryV8!

Nagyszerű!
Kezd a vérem pezsegni.
Az ülést és a menetkényelmet említve megjegyzem ritka párja van szerintem is!
Gondolom az 500SEC v.már CL fullosabb volt!
Köszi szépen a beszámolót!Amint kapcsolatba kerülsz ismét dumáljuk ki marhára érdekelnek!
Megpróbálok képet küldeni aztán ki csemegézzük.

Előzmény: GeryV8 (8820)
W140 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8836
Gilbert!

Köszi a segítséget este próbálkozok!Van már egy rakás w140 képen jó lenne kibeszélni őket!
Még egyszer köszi a segítséget!

Előzmény: Gilbert (8818)
W123300TDT Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8835
Mailt vettem!A minőség nem vészes.Köszi
Mr Cool, a 23-as kerékagyának egyébként ugyanezek a méretei, nem tudod véletlenül?
W900 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8834
Köszi köszi köszi!

W900

Előzmény: HooK (8833)
HooK Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8833
Hi Mindenki!

Először W900-nak:
A Hunyadi János úti Mercedes kereskedés a XI. kerületben van. Ha a Budafoki úton mész kifelé (Budafok felé), akkor a vége felé, a nagy kanyar után, a volt HITEKA után baloldalt van, meg fogod látni. Főleg haszongépjárművekkel foglalkozik, de asszem van más is.

A napokban jól eltűntem, elég sűrű volt a programom szinte minden nap. A kupém sajna lassabban készül, mint szeretném, de a jó oldalát kell nézni, hogy legalább készül. Sajna a meghirdetett Szegedi talira nem tudok jönni, mert akkor megyünk nyaralni, de ha lesz előtte mikrotali, azon ott leszek. Persze csak akkor, ha a kocsi kész lesz addig, mert megfogadtam, hogy addig nem megyek talira, amíg nem tudok mercivel menni.

Üdv

Hook

Előzmény: W900 (8831)
LEX Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8832
Vicces autó kívülről:


Vicces autó belülről:

W900 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8831
Sziasztok!

Valaki ismeri a Hunyadi úti kereskedést?
(EZ melyik Hunyadi út? Melyik kerület? Van pesten egy pár!)

Lsz segítsetek ha tudtok!!!

Köszi

Előzmény: Mr. Cool (8830)
Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8830
W123300TDT,

Mél ment!
A tárcsa gyakorlatban is bevált, az öcskös most telefonált, hogy feltette ôket.

W900 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8829
A Sas: tudnál adni egy mailcímet ahol kérdezhetnék 1-2-t. Vagy írj nekem lsz: fischert@mailbox.hu-ra

Köszi

Előzmény: Törölt nick (8822)
W123300TDT Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8828
Mr Cool: Ha e-mail-ra gondoltál akkor: gonyer@axial.hu. Előre is köszi!
Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8827
W123300TDT,
126-osra készültek, egy cimborám rajzolta, mert neki valami gagyi felnije volt és belelógott mindenbe. tulajdonképpen a gyári agy tehermentesítôje van rámásolva többé-kevésbé. milyen címre küldhetem a rajzot?
Előzmény: W123300TDT (8826)
W123300TDT Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8826
Üdv Mindenkinek!

Mr Cool: Milyen verdára, és kerékhez készültek azok a nyomtávszélesítők? Engem érdekelne. Nekem 23-as kombim van, és 15"-os gyári mintázatú (a szolid nyolc lyukas) felnijeim hozzá. Asszem az ET-je 41-es, de ez nem biztos.

Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8825
LEX,
Szívesen! a csipogók a műszerfal tetején a gyári rács alatt vannak.
A 124-es kombiban asszem 420-430 volt a legnagyobb moci.
Előzmény: LEX (8824)
LEX Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8824
candle,
"amibe nincs beütve, hogy AMG, az 130e - az egy fos. törik mint annak a rendje"
Próbáltad már? Én több helyről hallottam, hogy nem rossz. (mondjuk ennek ellenére valszeg inkább vennék gyárit használtan)

Cool,
köszi a képeket az ajtópanelről! A csipogók hol vannak? (ha jól láttam, az ajtóhangszórók 2 utasak)

124 kombiba milyen volt a legnagyobb benyás motor?

Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8823
Jóreggelt!

Mindenki alszik még? :-) Tegnap készlettek a nyomtávszélesítôim, hát elég meggyôzôek. Talán túlzottan is, lehet, hogy én fel sem teszem ôket, még nem tudom. majd felteszi az öcskös az övére elôre! :-)30mm szélesek, csak hátra szántam ôket, meglássuk, hogy mutat a gép vele. Ha valakinek esetleg kell a rajza, annak szívesen elküldöm, elég meggyôzôen néz ki, eltolt csavaros, tehát nem kell félméteres csavar, az ilyennek párját eddig huszonx k huf-ért láttam csak. legyártatva kicsit ócsóbb...:-)

Cool

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8822
Hello
en fel evig nezelodtem ez ugyben,kb. ugyanezekkel a parameterekkel,itthon es kulfoldon.
vegul kicsit leadtam es magyarorszagon talaltam megfelelo verdat,talan a legjobb helyen,a Hunyadi uton.
Sajnos mar nem lehet importalni,csak a 96-ost,az pedig igen horror aron fut meg kinn is(8000+ euro).

mas
leirhatna valaki,hogy mik a komplett klima alkatreszei,hogy tudjam miket kell venni.
az ebay=en lattam 200 euroert,lehetseges ez??
124-es hez kellene(200d)

Előzmény: W900 (8779)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8821
Itt egy kép a gépről:

http://kep.tar.hu/geryv8/index.phtml?aid=27513712&pid=2506225

Előzmény: GeryV8 (8820)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8820
Hali

Semmi különös, úgy volt, hogy meg lesz vételezve és mivel haveré volt, használtam 1 hónapot. Ezen kívül még egy 500as coupehoz volt szerencsém, de ahhoz nem olyan mélyrehatóan, a 600as eddig kimaradt az életemből. :(

Ezt írtam anno:

" Egyébként olyan amilyenre számítottam egy 140est.
Hatalmas, rohadt kényelmes, rohadt nagy hely van benne, rohadt csöndes.
Ez 320as. Ahhoz képest, hogy 1980kg elég normálisan megy. 4szelepes, alul nyomatékszegény. Felül meglepően jól megy. Normál haladásnál lomhának, nehézkesnek tűnik. De legalább normálisan fogyszt.
Az ülése nagyon durva, ilyenben még nem ültem!
Ami a legmeglepőbb az a menetkényelem/komfort.
Ezekkel a gumikkal is olyan mintha nem lenne külvilág hanem csak siklana az autó.
Kb ennyi így elsőre. Ha kell még írok. "

Bocsi, hogy idézek, így egyszerűbb.
Ha konkrét kérdésed van, csak nyugodtam, ha tudok válaszolok.

Amíg nálam volt rendberakattam mindent rajta. Szinte csak a futóművel volt gond - ami 140nél várható volt -, az is az elhanyagolás miatt. Árban nem vészes, alulról meglepően hasonlít a 26hoz. Telók, + apróbb szirszarok kellettek csak hozzá, pedig el volt hanyagolva. Motorja, váltója jó volt, de ebből messzemenő következtetéseket ne vonj le...
Elég alap volt, szinte semmi 140-ben szokásos extra nem volt benne. A megszokott dolgok persze igen.
Amit éreztem azt meg leírni nem nagyon lehet...ha használtál már 140est akkor úgyis tudod. :)

Előzmény: W140 (8798)
EKR Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8819
W140: nem vagyok candle de válaszolok :)

a eset: a képet felteszed egy saját szerverre, aminek pontosan tudod a címét (pl ecélból regisztálj vmi internetes helyet OFF tar.hu ON)

b eset: ahol megtalálod a képet, annak a pontos elérhetőségét megjegyzed (pl: hátétépé//vévévé:valami.com/könyvtár/alkönyvtár/kisfurca/kép.jpg)

ekkor ott tartasz, hogy van egy képed a neten, ami nek tudod a címét; idejössz, és hozzászolsz.
(img src="hátétépé..... ide írd be a kép pontos elérési útját ... ")

A ( -eket cseréld fel kisebb ill nagyobb relációs jelekre / magyar billentyűzeten AltGr + m illetve AltGr + . /

De ha nem fog összejönni, akkor ne ess kétségbe, mert van egy külön fórum erre. "Hogyan szúrjunk be képeket, vagy mi a címe :)))

ÜdV: EKR

Előzmény: W140 (8813)
Gilbert Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8818
W140!

Valasz ment!

Előzmény: W140 (8813)
candle Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8817
módosítok:

2 eset lehetséges:

júli 19-20 szöged v gyula

júli 19 dkanyar valahol

vélemények?

Előzmény: candle (8816)
candle Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8816
"amibe nincs beütve, hogy AMG, az 130e "

az egy fos. törik mint annak a rendje

"Köv. tali? "

2 eset lehetséges:

júli 19-20 szöged

júli 19 dkanyar valahol

vélemények?

Előzmény: LEX (8815)
LEX Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8815
W140,
17" AMG felni használtan kb. 100-120e, újonnan "teherautóról leesett" kb. 200e, amúgy még több. Lehet kapni német utángyártottat, amibe nincs beütve, hogy AMG, az 130e
OFF
Végre megint műxik az itthoni internetem...Vivendi suxx
ON

Köv. tali? Volt egy javallat a non-public fórumon, de reakciót nem sokat látta ott :-(

candle Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8814
"Candle,hogy a rákba lehet képet küldeni? "

passz:-)

Előzmény: W140 (8813)
W140 Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8813
Frankón mondom,de van cimbi akkor nem szóltam!
Candle,hogy a rákba lehet képet küldeni?
Előzmény: candle (8812)
candle Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8812
nem tudom, hogy a 13" olcsóbb-e. ha igen, akkor pláne gyanús
Előzmény: candle (8811)
candle Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8811
bár nekem ismeretségem van egy műhelyben, de a 7 rugó lehúzás-gyanús

Előzmény: W140 (8810)
W140 Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8810
Nekem egy szutyok 13" BBS-t homokfúvás nélkül 7000 rugóért görgőztek!Épp egy kis torzulás volt benne!
Előzmény: candle (8807)
W140 Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8809
Nem tudom menyi egy garni AMG felni de sejtésem szerint megegyezik a 17",18"OZ Futura árával.Neked nem jön be?Hogy kell képet küldeni?
Előzmény: Törölt nick (8801)
candle Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8808
nekem körbe 140 volt tavaly
Előzmény: Törölt nick (8804)
candle Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8807
mire?
Előzmény: W140 (8805)
W140 Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8806
Nincs meg valakinek véletlenül a Sport Autó 1993/3-as száma?Nagyon kéne nem tudtam már a kiadónál sem megszerezni mert már a maradék sincsen nekik ebből a számból!
W140 Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8805
Ha görgőzni kell készülj fel!
Előzmény: candle (8803)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8804
Na hát ez az :-(

Meg arra a gumi is túl drága (a magyarországi fizetésemhez képest...)

Előzmény: candle (8803)
candle Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8803
"szar budapesti utakra nem akarok ennél nagyobbat..."

nekem a két első 17-est vinnem kell javíttatni:-(((

Előzmény: Törölt nick (8801)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8802
vastagabb = szélesebb persze :-)
Előzmény: Törölt nick (8801)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8801
szia!

Én a gyári 17-es AMG felnit vadásznám hozzá. Néha szokott lenni a E-Bayen.

Az azért is jópofa, mert a hátsó kicsit vastagabb...


Krómkeret jópofa:-)

Most kaptam meg az ex tulajtól a 16-os gyári felniket (a képen a téli gumi van rajta 15-ös felnikkel).

Az nyári "Sport" felni így néz ki:


Nem mondom, hogy nem láttam még ennél álatabb felnit, de a szar budapesti utakra nem akarok ennél nagyobbat...

Előzmény: Gilbert (8800)
Gilbert Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8800
Mar keresgetem is:-) Olyan $400-500 korul mennek, csak meg azt nem tudom eldonteni, hogy 17" vagy 18"-s legyen? Te mit gondolsz?
Az itteni utaknak eleg jo a minosege a 18"-sal nem lenne gond.

Ezt most rendeltem hozza:


Kivancsi leszek hogy fog mutatni vele.

Előzmény: Törölt nick (8778)
candle Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8799
"Én sajna még csak a 600-ast próbáltam"

v12 rlz:-))

Előzmény: W140 (8798)
W140 Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8798
Szeva GeryV8!

LEX írta,hogy volt szerencséd egy 320-as hoz!Nyilatkozz nekem szépen kérlek!"oszd meg velem,hogy mit éreztél!"
Én sajna még csak a 600-ast próbáltam ki azt is ahogy LEX mondaná a főbérlővel együtt!
Érdekelne az összes többi is!

candle Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8797
toshiba sd r5002

beszélj lécci a gyerekkel, plz:-))

Előzmény: EKR (8795)
candle Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8796
"Akkó Candle fürdőjében tarccsunk talit.:-))"

ott talit tartani minimum 1 db, szőke, 90/60/90 típusú női egyeddel tartok. veletek nem

menjetek gőzfürdőbe:-))

bocs:-))

Előzmény: ACE VENTURA (8794)
EKR Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8795
Most csak az kérdéses, hogy van-e sárga vizikacsája!? Mert ha nincs, akkor muszály lesz beszereznie, mert anélkül nem fürdő a fürdő!!!
Előzmény: ACE VENTURA (8794)
ACE VENTURA Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8794
Akkó Candle fürdőjében tarccsunk talit.:-))
Előzmény: candle (8792)
EKR Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8793
akkor ezek szerint te is csak 10 percnyire lax Szegedtől... milyen útvonalon jársz, mert még az M5-ösön sem értem le ilyen gyorsan :)))
Előzmény: candle (8792)
candle Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8792
"candle: te hány percnyire laksz a fürdőtől? kb 5? :)))"

nem is tudom.

a lakásomban van fürdő, úgyhogy sajnállak titeket:-)

Előzmény: EKR (8791)
EKR Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8791
candle: te hány percnyire laksz a fürdőtől? kb 5? :)))
Előzmény: candle (8790)
candle Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8790
"Én is 10 percre lakom a fürdőtől, és 20 percre Pesttől. Akkor kb. 30 percre Szegedtől? :-))))) "

itt a térképészeti háromszögezés, egy igen bonyolult vállfajára bámulunk bután:-)

Előzmény: LEX (8787)
EKR Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8789
Aham... le kellett vennie a falról, mert mást akart felakasztani a helyére... teljesen érthető, csak az illetékes szervek ne tudják meg, h ki lóg most a falon :)))
Előzmény: Mr. Cool (8788)
Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8788
Hi,
tegnap nagy kincsre tettem szert, az egyik cimborám hívott, hogy menjünk sörözni, mert van valamije a számomra. Hát egy MB prospektus volt, benne a 220SEb-vel, 600-al 230sl-el... az egyik spanja által bérelt garázsban lógott a falon. Hát most azthiszem nálam fog a falon lógni a nappalimban bekeretezve...:-)

Cool

LEX Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8787
Én is 10 percre lakom a fürdőtől, és 20 percre Pesttől. Akkor kb. 30 percre Szegedtől? :-)))))

Na további jónagyot mindenkinek!

Előzmény: EKR (8786)
EKR Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8786
Énis 10 percnyire lakok a fürdőtől.. akkor ezek szerint max 20 percnyire Szegedtől?
Előzmény: ACE VENTURA (8785)
ACE VENTURA Creative Commons License 2003.06.11 0 0 8785
HÁJ !

Ballisztikus rakéta:-))

A fürdö 10 perc Szegedtől, TEEE !!
:-))

Előzmény: LEX (8781)
candle Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8784
"amivel innen 10 perc alatt Szegeden landolok :-)))))"

ha gondolod, vontatlak:-)

Előzmény: LEX (8781)
candle Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8783
"lehet, hogy én értettem félre, de mintha meglenne a krómküszöböd :-) "

nincs még, de nincs rajta csillag

Előzmény: LEX (8780)
candle Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8782
"Rajtam is segített a múltkor szó nélkül. "

azt hiszem, a klubélet valami ilyesmiről _is_ szól

"Szerintem össze kellene dobnunk valami ajándék féleségre! "

klímát kér a szobájába :-)

Előzmény: n_tomi (8777)
LEX Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8781

"Szeged kb. 10 perc kocsival" - megnézném én azt a kocsit, amivel innen 10 perc alatt Szegeden landolok :-)))))
LEX Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8780
candle,
"csillag van rajta, vagy csak felirat?
Pontos ára?" - lehet, hogy én értettem félre, de mintha meglenne a krómküszöböd :-)
"meghalni nincs időm" - jaja :-)))

W140,
én a 320-ast kicsit lomhának találtam, mondjuk ott volt a tulaj, mikor kipróbáltam :-(
Gerynél érdeklődj, mert ő nyüstölt egy pld-t néhány hétig, főbérlő nélkül :-)))

W900 Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8779
Sziasztok!

Keresnék megvételre W124-est.
2000-es (esetleg 2500-ös) dízel érdekelne. El. csomaggal és légkondival. 1990-1992 közötti, megkímélt állapotban.

Interneten 1-2 ilyen darab van... Ha valaki hall ilyenről (ismerőstől), akkor kérem jelezze nekem: fischert@westel.hu

Köszi mindenkinek

W900

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8778
Gilbert!

Szép az autótok. E-Bayen simán tudsz rá vadászni olcsón egy gyári felnigarnitúrát... :-)

Előzmény: Gilbert (8712)
n_tomi Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8777
Sziasztok!

EKR-ről én is csak azt tudom mondani, amit a tisztelt elnök Úr!
Rajtam is segített a múltkor szó nélkül. Szerintem össze kellene dobnunk valami ajándék féleségre!
Ki mit szól hozzá?!

Szeretnék végre én is egy Mercit amit lehet pátyolgatni, ebben is Ő fog nekem segíteni.

ÜDV. NEKI és mindenkinek!

ACE VENTURA Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8776
Szia Candle !

Ami kész van belőle az szvsz jó lett. Éppen valamelyik nap néztem rá, hogy hogyan halad?
Valameddig visszaolvastam a topicot, látom zajlik a klubélet.-))

Előzmény: candle (8775)
candle Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8775
örülök, hogy előkeveredtél:-)))

1) nekem tecc a szegedi tali, valamikor júli vége felé

2) honlap hogyan tecc?

Előzmény: ACE VENTURA (8774)
ACE VENTURA Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8774
HÁJ EVRIBODRI !:-)

Vettem tűzoltókészüléket, hogy a p*fámról leégő bőrt eloltsam vele, amiért ilyen ritkán írok.:-)
Ennek sok oka van, de nem sorolnám a közhelyeket :-))

Felmerült korábban a szegedi tali ötlete. Ha van rá érdeklődés akkor felvállalom a megszervezést.
Ötlet szinten az alábbi program jutott a melegtől felhígult agyamba.

A tali kettő napos lenne, családi programnak is jó.
Szegeden van egy Sziksóstó nevű hely, ahol minden földi élvezetre van lehetőség.
Ez egy fürdőhely kiépített medencével, tóval(szörf, csónak, vízibicikli) igény szerint kinek-kinek ízlése szerint naturista strand.
Ennek a fürdőnek van egy campingja is, ahol lehet sátorozni, illetve vannak 2-3 személyes faházak is.A camping és a fürdő erdős területen fekszik, szóval van mókusmadárfüttymiegyéb.
Hétvégén szombat-vasárnapra gondoltam valamelyik héten.(esetleg hosszú hétvége péntek du.-tól)

Program lehetne:
Autók mustrálása, csajok mustrálása, bográcsban konkrét pörkölt főzése és elfogyasztása, strandolással és miegyébbel fűszerezve.
Szeged kb. 10 perc kocsival, estére lehet valami szórakozást szervezni, ha van rá igény.

Vélemények, esetleg hozzáfűzni valók?

candle Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8773
EKR-ről jut eszembe:-))

ne nagyon zaklassátok, ma hajnali 4 körül érkeztünk haza Gyuláról, ahol végre gyári osztású diffi került az autóm alá.

a poén csak az volt, hogy a "szervízben", ahol tették volna fel, némi töketlenkedés és szerszámhiány lépett fel, úgyhogy ekr végigdolgozta a napot, a szerelő valamint jómagam segítettünk neki.

1) az, hogy én segítettem az még rendben lett volna, de hogy a szerelőnek is csak ennyire futotta, hát.....

2) baromarcú szervíztulaj addig próbált lehúzni, míg sikeresen lealkudta a 30k-t, 27-re. ami nekem teccett, de hogy neki mi volt benne a bolt, nem értem:-)))

3) ekr szülei halál szimpatikusak, hajnali fél1-kor érkeztünk hozzájuk fürdeni, meg enni:-) mosolyogtak:-)

candle Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8772
"126-os CD XP kivitelben? "

meghalni nincs időd, minek az neked?:_)

Előzmény: LEX (8764)
candle Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8771
"candle,
csillag van rajta, vagy csak felirat?
Pontos ára? "

?

Előzmény: LEX (8764)
Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8770
Jól sejted kolléga! :-))))))
Előzmény: LEX (8764)
W140 Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8769
Eddig kipróbálásra csak a 600-as ra volt lehetőségem,de ki szeretném próbálni az összes motorral kiv.280!A 320-as tényleg egész jó menet kultúrát nyújt?
W140 Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8768
Milyen áron volt?
Előzmény: LEX (8767)
LEX Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8767
A 140-ből nekem is V8 kellene, és nekem is tetszenek már az első szériások is. Ez nem ízlésficam, egyszerűen nagyobb rizikó megvenni egy olyat... Én 1 db-ot láttam összvissz, amit vettem volna abból az évjáratban, az is 320-as volt és első tulajos, fuul szervizes papírokkal, ahol a tulaj ragaszkodott hozzá, hogy a kocsit a Kárpátban nézessük át :-)))
Előzmény: W140 (8765)
W140 Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8766
Üdv LEX!

Te is afféle W140,illetve had mondjam ki"S klasse" őrült vagy?Szerintem a legjobb betegség ebben szenvedni!

Előzmény: LEX (8757)
W140 Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8765
Üdv!

420,500 nézegettem egy jó párat,nem tudom lehet,hogy az én izlés ficamom de nekem a 91-92-esek tatszenek.Persze tudom,hogy ezek az elsők,náluk jelentkeznek a gyermek betegségek.Esetleg tudsz ajánlani egy jó szakműhelyt?Én szerelő vagyok de e-téren nem ismerem nagyon a merciket sajna(típushibák),ezért is kérdeztem nincs e valakinek jó ismerőse a kárpátba service füzet véget!
A xv.ker. ben a Best-Mobil KFT.-ről mi véleményed ha ismered?Elég sok 140-est csinálnak!

Előzmény: GeryV8 (8749)
LEX Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8764
Csirke = Cherokee (ha jól sejtem) :-)

candle,
csillag van rajta, vagy csak felirat?
Pontos ára?

EKR,
126-os CD XP kivitelben?

Előzmény: W123300TDT (8763)
W123300TDT Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8763
"vagy megint csirke lesz, vagy egy G...;-))))"
Csirke= ? :-)
Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8762
Csak az volt kicsit gáz, hogy a "kis" G-k közül csak 1 280GE-t láttam a többi 300-as kályha volt.:-( De egyiket sem láttam akcióban szombaton. Egy régi cimborámmal találkoztam ott, Patrollal jött az alföldrôl, hát amilyen helyeket leküzdöttünk a géppel, már bánom, hogy terepen nem használtam a csirkémet...:-( Ezekután asszem hamarosan veszek megint egy terepjárót:-) vagy megint csirke lesz, vagy egy G...;-))))
Előzmény: W123300TDT (8759)
W123300TDT Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8761
Pedig öröm volt nézni ahogy a G-k lassan, alapgázon mentek fel az emelkedőn, míg a suzukik és nivák lendületből, pörgő kerékkel rúgattak felfelé :) Na azért az UAZ-ok még ott voltak a toppon!
candle Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8760
"Voltál szombaton Somogybabodon? "

nem voltam, pedig szívesen mentem volna:-(

Előzmény: W123300TDT (8759)
W123300TDT Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8759
Üdv Mindenkinek!

Candle: Voltál szombaton Somogybabodon? Én vasárnap igen. Jó buli volt. Láttam jó "kis" G-et! Meg egy szép állapotú ezüst 123-at a parkolóba :)

candle Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8758
"Miért azt írják a forgalmiba, hogy tipus: 200 és miért nem 123?"

a 123, az a kaszninak a kódja, se nem több, se nem kevesebb.

gyártáskor a mercedes-benz, hivatalosan pl MB 200D-nek nevezte el. ezért ez kerül a forgalmiba

Előzmény: flamearcher (8754)
LEX Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8757
Jónagyot mindenkinek!

Látom 140-es hétvége volt, míg távol voltam :-) Én is nagyon szeressem őket, egyszer be is szerzek egyet, szerintem a W140 egy ultimate MB ahogy Gery mondta 1x

W140,
2-2,3M között leginkább '91-'92 modelleket lehet kapni, nagyobb motorral (a 320 és a dízelek drágábbak) Érdemes figyelembe venni, hogy az az első széria volt, sok gyermekbetegséggel, különösen elektronika terén. Másrészt az ilyen idős autók nayg része kétes elemek kezén volt akkoriban sajna :-( Ezért sok a többszörösen lebiztosítózott darab, meg az igénytelen, lelakott, nem kellően szervizelt járgány. Most télen elég sokat megnéztem, de végül a 126-nál maradtam. A legtöbb 140 tulaj, aki 126-ból ült át, nem volt hanyattesve a 140-től, a korai szériákhoz hasonlítva a 126 jobb, megbízhatóbb konstrukció. Mindenki azt tanácsolja, hogy 140-et '95-'96 évjárattól érdemes megvenni...

Na bocsi a hosszúságért, húzok L dolgozni

candle Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8756
"Vagy létezik,hogy 2-2.3milliért jó állapotut kapsz?"

szvsz nem

Előzmény: W140 (8744)
candle Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8755
"egyébként milyen? "

nekem tecc:

----mercedes-benz-----

Előzmény: GeryV8 (8749)
flamearcher Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8754
Jó napot Mindenki!

Végül is visszatértem, csak elhoztam a benzines siklót olcsóbban és részletre.
Az eredetiségvizsgálat során a BM adatbázisából lekérdezve, kiderült, hogy ez nem egy Mercedes, hanem egy ARO. :)))) Hál' Istennek néhány nap alatt korrigálták a hibát és átvettem az új forgalmit. Lehet gyűjteni a pénzt a lakatolásra.
Kissé bátortalanul teszem fel a kérdést... Miért azt írják a forgalmiba, hogy tipus: 200 és miért nem 123?

Stern_ Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8753
Jó napot,

nem tudja valaki, hogy W124 fordulatszámmérőt bele lehet-e tenni W123-ba? A fém hátlapja biztosan más, de azt ki lehet küszbölni. A számlap átmérője lenne a lényeg, meg a cucc mélysége. W123 fordulatszámmérő 85EUR az e-bay-en, de W124-est 10-15 körül kapni. A 126-osé nem jó, mert abban nem volt 4 hengeres.

Mr. Cool,

nincs semmi jó híred BE elektronyos ablakról? Má megint szétesett az X. :-)))

Még vmi: akinek benzines W123-a van, nézze meg nekem a zárhídon található szelephézagos matrica cikkszámát! EPC-ben nem találom. Mondjuk úgysem lesz jó a szám, mert M110/M115 motornál kisebb hézagok vannak előírva, M102 meg asszem senkinek sincs rajtam kívül. De kiindulásnak jó lesz.

Üdv

Stern

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8752
2 millaert milyen 140-est lehet kapni???
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.10 0 0 8751
kösz, persze benne volt a telefonomban, csak vak vagyok...:)

Előzmény: maci_w124 (8747)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.09 0 0 8750
Nem. Jobb szeretem hajtani őket...

Mire? tömören: mindenre. :)
Legalábbis a 2-2,3m kategóriában található 140-esek 98%ánál. Én, hogy őszinte legyek ebben az árkategóriában nem szivesen ugranék bele egy Moi 140-be. Talán 320asokból lehet találni elfogadható darabokat ennyiért.
És a 2 milliós 140esek a kárpátba járnának szervízre??? le vagyok maradva...igaz nem is vagyok naprakész most a honi 140 piacból :)

Fenti persze csak az _én véleményem_, nem akarom kedved szegni, vannak jó darabok is jó áron. Egy jó/hozzáértő helyen nézesd át vétel előtt. De ezért az árért...nehéz lesz.

Szerintem ne elsőszériásat nézz, ha megy akkor facelift körülit/utánit.

Nekem amúgy egy 92-eshez volt szerencsém, ami ugyan nem volt egy makulátlan darab (melyik az?), de komoly gond nem volt vele. Azóta szeretem a 140-t. Olyat nyújt amit kevés más kocsi tud. szvsz.

Előzmény: W140 (8744)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.09 0 0 8749
Nah akkor ezt megkonzultáljuk. :)
...valszeg csak 20.a után.

egyébként milyen?

Előzmény: candle (8742)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.09 0 0 8748
Piri!

Du. küldtem egy smst, ha változott a számod csörgess már meg, más miatt is.

Előzmény: Piri (8721)
maci_w124 Creative Commons License 2003.06.08 0 0 8747
Sziasztok!

GeryV8, Piri!

Böröcz mester száma, ha még nem változott tavaly nyár óta: (1)2854916.

Sok sikert!

Hali!

Előzmény: GeryV8 (8735)
Leon_ Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8746
Akkor még egy, hátha ez is tetszik :-)
Előzmény: W140 (8745)
W140 Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8745
Isteni ez az 114!
Előzmény: Leon_ (8743)
W140 Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8744
Javítasz MERCIKET?
W140 420,500SE-mire érdemes odafigyelni?Remélem a közeljövöben sikerül egyet a magamévá tenni ha bele pusztulok is!Egy éve nézegetem őket a piacon,tudom hogy nagy részet a kárpátban szervizelték,ránézésre mindegyik szép de biztos megvannak a rejtett hibák!Vagy létezik,hogy 2-2.3milliért jó állapotut kapsz?
Előzmény: GeryV8 (8740)
Leon_ Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8743
Hi all!

Van egy ismerősöm, akinek van egy W114(?) kupé Mercije, és szeretne hozzá pár apróságot, illetve egy komplett hátsó lököst - ha minden igaz, az két darabból áll ennél az autónál. Esetleg valami ötlet, hogy honnan lehetne ilyesmit szerezni, bontva, vagy olcsóbban mint a gyári?
Előre is köszi. Neki is mondtam, hogy létezik ez a fórum, remélem előbb-utóbb majd idetalál :-))

candle Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8742
nekem máshonnan jön 20-25-ért. cimborámé megjött már
Előzmény: GeryV8 (8741)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8741
Ekr kollega b@aszogatását, pár hónap után feladtam...
...ennek fél? egy? éve már :(
Előzmény: candle (8739)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8740
Nem mondtam, hgoy mindannyian!
De sokan...

Ha a személyes véleményemre vagy kiváncsi...
Én utólag nem buherálnám egy 26-os 500 mociját. Egy tengely miatt nem hiszem, hogy megéri a rizikó..nem kapsz annyi pluszt.

Én(!) két variációt tudok elképzelni:

1. Vagy olyat venni ami gyárilag AMG, ha talál egyáltalán az ember itthon normális(!) állapotút, de erre kevés esélyt látok. Van, de az vagy nem eladó, mert egy vákumgarázsban van lezsírozva, vagy 5 évente feltűnik egy darab horror áron.
Legutóbb pár éve láttam egy coupet. Az tényleg az volt, de 4(!) millért...

2. Ha komoly a dolog, akkor No-ban állnak elébe. De az olyan áron lesz, hogy...hogy....
Igaz a minőségre sem lesz panaszod.

---

Jól tudod, volt egy keverékdúsítás padlógáznál, ezt iktatták ki.
Sok panasz volt a fogyasztásra...(meg egyébre is)

Előzmény: W140 (8727)
candle Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8739
"Igen, a krómpálcás hűtőmaszk minden mb-t feldob. :)"

krómküszöböd megvan már?

Előzmény: GeryV8 (8737)
candle Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8738
"Nem tudjátok,hogy mercis robbantottábrás alkatrész szoftvert mennyiért lehet szerezni"

tudtommal olyan 1000 eur + postaktg környékén mozog.

Előzmény: W140 (8734)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8737
Gilbert

Nekem az első nem tecc, showcarnak is csak szódával, de utcára én nem venném. Legalábbis BP-re nem.
Igen a másodikra gondoltam. Elegánsabb. szvsz.
---
Igen, a krómpálcás hűtőmaszk minden mb-t feldob. :)

Előzmény: Gilbert (8723)
W140 Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8736
Mondjuk ebbe is van valami,veszek belőle még egy 140-est!:)
Előzmény: candle (8733)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8735
Igen, a kárpátban is van...:)

De szvsz jobban jársz Böröcz mesterrel. Már van gépük.

Telefonjukat nem is tudom, sose hívtam őket, itt vannak két utcára, eccerűbb átgurulnom.
Többiért írj mailt. nemtudom melyik címed él még.

Előzmény: Piri (8721)
W140 Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8734
Nem tudjátok,hogy mercis robbantottábrás alkatrész szoftvert mennyiért lehet szerezni,nem feltétlen a legfrissebre gondolok,olyan 96-os évjáratig.(W123,124,201,126,140,129,210)?
candle Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8733
"Pedig így AIR Ride futóművel elbírnám viselni a 22" Custom króm felniket,az árából meg van az autó!"

ha eladásra kell, akkor jó az a felni, de nekem qrvásul nem teccik

Előzmény: W140 (8732)
W140 Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8732
Pedig így AIR Ride futóművel elbírnám viselni a 22" Custom króm felniket,az árából meg van az autó!
Előzmény: candle (8726)
candle Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8731
"Ez a főtngely csavarodós dolog 600 as nál tényleg gyakori volt? "

sorry, nem tudom

Előzmény: W140 (8730)
W140 Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8730
Ez a főtngely csavarodós dolog 600 as nál tényleg gyakori volt?
Előzmény: candle (8729)
candle Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8729
"a 91-es évjáratban a 600-as 408 pacival muzsikált majd 94 ben a modellfrissítésnél (csak....:))394 LE adott le. "

úgy tudom, azért vették vissza a teljesítményét, mert nem volt elég tartós.

"Ez milyen változtatásokat vont maga után"

passzolom

Előzmény: W140 (8727)
candle Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8728
"de hol van gép?? "

jöv héten utánakérdezek, szerintem böröczéknél lesz

Előzmény: Piri (8721)
W140 Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8727
Üdv!

Végre hallom valakitől ezt a mondatot:itt mindannyian szeretjük a w140-est!Ilyenkor úgy érzem a legjobb helyre csöppentem!
Félre az érzelgést.
Javasoltam a cimbimnek én is hogy 26-ba AMG tengelyt szerezni nem egy gyakori dolog!Szerinted a GAÁL művek csodatengelyei mit produkálnak,mert ezt inkább ésszerűnek tartom!
Szerinted 26 500 ba a vezérműtengelyhez fokolható vezérműkereket jó ötlet lenne beépíteni persze ha már van tengely?
A w140 -el kapcsolatba:a 91-es évjáratban a 600-as 408 pacival muzsikált majd 94 ben a modellfrissítésnél (csak....:))394 LE adott le.
Ez milyen változtatásokat vont maga után,simán visszafolytották az öreg HMF Motronic agyát?Hallottam valami olyasmit,hogy kiszerelték a teljes gázadásnál működésbe lépő plussz befecskendező egységet.Ez igaz?

Előzmény: GeryV8 (8719)
candle Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8726
szvsz

"ez" link - szerintem nem a legjobb

"ezaz" link - arra gondolt:-)

"itt" link - 140-esnek a felnije valami eszméletlenül cicás:-)

Előzmény: Gilbert (8723)
candle Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8725
szia
W140 Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8724
Szevasztok!
Gilbert Creative Commons License 2003.06.07 0 0 8723
Előzmény: GeryV8 (8719)
Piri Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8722
mert kompjúteres !!
Előzmény: LEX (8705)
Piri Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8721
de hol van gép??

Kárpát utca?
Mibe fáj egy ilyen?

Előzmény: GeryV8 (8716)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8720
Üdv!

A másikban kérdeztél a 26-ról...
Itt válaszolok, ez a főtopic.

Nem tudom, hogy mi kéne pontosan 26os 500 hoz, de ne sok jóra számíts. Eredeti AMG 26-os, amiben a motor is _tényleg_ az, alig van, szvsz a 2 kezemen meg tudnám számolni. Na most ehhez viszonyítsd a 26-oshoz beszerezhető AMG motoralkatrészek számát is...

Sokan vannak akik szeretik a 140-t. Nem vagy egyedül. Konkrétan mire vagy kiváncsi? :)

Előzmény: W140 (8714)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8719
Ez is szép!

Üdv! :)

A felnis linket továbbra sem látom, de én csípőből AMG monoblock I-et vennék rá.

Előzmény: Gilbert (8712)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8718
"...előrehozták a legkisebb Mercedes limuzin bemutatójának dátumát..."
"...amely már most sem szerepel valami fényesen..."

Le is cserélhetnék már...:)
Akkor - remélem - ismét a teljes paletta fog tetszeni. Ez a mostani C még mindíg nem lopta be magát a szívembe...:(

Előzmény: candle (8708)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8717
Hook!

Bele bizony. Amúgy a 43as elég ritka állat.
Nem lett sokkal kajakosabb mint a 36, és gyanítom itt is előjöttek azok a negatív dolgok a vezethetőséget illetően, mint anno a 129-es 500 vs 600SL nél. A 600-as orrnehéz lett és az irányíthatósága, vezethetősége, kezelhetősége romlott, hiába lett erősebb.

De a presztis (na meg a gyűjtők :) ) miatt bele kellett tenni a kicsibe is a V8at meg az SL-be is a V12-t.

Előzmény: HooK (8696)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8716
Piri!

Rá kell dugni gépre. Az utolsó szériásaknál már elég sokmindenbe szól bele a kompjúter.

Előzmény: Piri (8693)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8715
Gratula a géphez! :)
Előzmény: Törölt nick (8675)
W140 Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8714
Szevasztok!A W140 nagy rajongója vagyok legszívesebben éjjel nappal azt bújnám.Ha valaki bármiféle service információt megosztana velem és hasonló betegségben szenved ossza meg velem!
Gilbert Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8713
Ugy latszik az Angelfire megint szorakozik, mert csak az elso ket kep latszodik:-(

Na megegyszer a harmadiktol:

Merci3

Merci4

Eromu

Előzmény: Gilbert (8712)
Gilbert Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8712
sportivo!

Gratula a gepedhez! A felesegem is pont a heten cserelte be a Mercury-t egy C230 Kompressorra. Igaz ez csak a sima Classic kivitel 2000. szeptemberi kiadas(mar en is szedegetem hozza a dolgokat az Ebay-rol:-) de mar az ujfajta semimanual valto van benne amit en eddig is nagyon szerettem. Nekem ugyan kisse "fapadosnak" tunik a 300M utan de izlesek es pofonok vegul is o jar vele nem en:-)
Viszont ez a Kompressoros dolog betyar jo. Ugy huz mint a villanymotor, egyszeruen fantasztikus menni vele.

Ami az elso dolog lesz az az, hogy ledobom rola a szeria kerekeket. Valahogy nem illenek ehhez a szep autohoz a muanyag kerektarcsas gumik:-)

Egy ket kep ha erdekel:

Merci1

Merci2

Merci4

Merci6

Ilyesmi felniket keresek:

Felni2

Előzmény: Törölt nick (8675)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8711
Egész jól eltaláltam :-)
Előzmény: candle (8710)
candle Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8710
cikkben az van, h 2006-ban w204, és 2004-ben facelift
Előzmény: Törölt nick (8709)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8709
2006 végén mutatják be az újat, addig (jövőre talán) lesz egy facelift.

Ha jól tudom... :-)

Előzmény: candle (8708)
candle Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8708
"Állítólag egy évvel előrehozták a legkisebb Mercedes limuzin bemutatójának dátumát. A Mercedesnél attól tartanak, hogy a 2005-ben bemutatkozó következő hármas BMW behozhatatlan előnyre tenne szert a jelenlegi C-osztállyal szemben, amely már most sem szerepel valami fényesen................"

http://totalcar.hu/rhirek/?main:2003.06.06&134535

candle Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8707
"Kevesebb Mercedes kelt el idén

június 6. 12:36
[MTI]

A DaimlerChrysler egy százalékkal kevesebb Mercedes-Benz gépkocsit adott el az idén májusban mint egy évvel korábban. Az előző 97 800 darabbal szemen 96 900 kelt el a múlt hónapban. A csökkenés elsősorban a német piacon következett be. Többi jelentősebb európai piacán, így Nagy-Britanniában, Spanyolországban és Olaszországban növekedtek a márka eladásai. Az idén májusban 11 500 smart gépkocsi kelt el, 13 százalékkal több mint az előző év azonos havában. Az év első öt hónapjában az értékesítés 463.300 darabról 460.700-ra csökkent éves összevetésben. "
http://index.hu/gazdasag/ghirek/?main:2003.06.06&134579

Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8706
Akkor az dízel! :-)
Előzmény: Piri (8704)
LEX Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8705
Hogyhogy nincs?!
Előzmény: Piri (8704)
Piri Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8704
nincs benne gyújtáselosztó!

Nem az enyém hanem a haveromé
Még nem tudtam eladni a W123 masomat

Előzmény: LEX (8695)
MBsanya Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8703
Sziasztok!
Természetesen az utólag vett donor fehér 300D aut. ment a bontóba, a kék 240D azért nem olyan vészes :)
A fehér nagyon el volt hanyagolva az volt a fő baja, a sárvédők szét voltak rothadva, de az alja pl. hibátlan volt. Gyári fényezés volt, azért sajnáltam, mert nem volt még hozzákókányolva, szép autót lehetett volna csinálni belőle kb. 300ezerből, csak nincs arra időm és helyem, hogy szétszedegessem darabokra, ami szar megcsináljam, felújítsam, és ezért féltem a dologtól.
Mindettől függetlenül a kéket is el fogom adni, inkább veszek drágábbért szép 123-ast. A kéket is azért vettem, mert még sosem volt Mercim és kiváncsi voltam az érzésre... :)
Mellesleg a héten kész lett, jövő héten lesz lepapírozva az ütős hobbiautóm, amit nem fogok sajnálni. Merci meg marad családi autó.

üdv: zssanya

W123300TDT Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8702
Candle: Mail ment privátba!
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8701
C43-at én is nézegettem. Valami 7-8 milla volt azt hiszem.
Előzmény: LEX (8690)
LEX Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8700
Ladáé jó ? :-))) 2107 rulez...
Előzmény: HooK (8699)
HooK Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8699
Maradt kockalámpád?
Előzmény: MBsanya (8694)
candle Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8698
:-(((

mit veszel helyette?

Előzmény: MBsanya (8694)
candle Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8697
"Valaki jön le vasárnap Somogybabodra? "

vasárnap vagy sbabodra v alsőörsre:-)))

Előzmény: W123300TDT (8691)
HooK Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8696
LEX:
"C43 AMG volt gyárilag"
Ezexerint a C-be bepréselték a 8 hengeres motort?

"Amúgy hogy áll a kupé projekted? "
Köszönöm kérdésed, az ígéret szerint a motor és a klíma már át lett rakva, a kábelköteget ma délutánra ígérték. A hosszú hétvégén nekiállok átrakni az üvegeket, visszapakolni a műszerfalat és a belső kárpitokat, majd elmesélem kedden, mit végeztem. Addig is ha tudtok abban segíteni, hogy egy komplett első-hátsó lámpagarnitúráért valaki adna cserébe két kockalámpát, azt megköszönném. Én is fogok járkálni utána, de a lustaság ugye nagy úr, hátha házhoz jön :-)). Köszi

Hook

Előzmény: LEX (8690)
LEX Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8695
Piri!
Érdemes lecsekkolni a gyújtáselosztót + fedelet!
AZ lenne a legjobb, ha ki tudnátok mérni, mindegyik kábel kap-e szuflát

Sanya,
ez most melyik kocsi? Amit utólag vettél?

MBsanya Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8694
Sziasztok!
Ma reggel elbúcsúztam a bontóba induló 123-asomtól. Kiszedtem belőle ami kellett, így is árának a duplájáért vették meg a Szentendreiek.
Sajnáltam, felújítottam volna szívesen, de senki nem tanácsolta. Hááát, így jártam.

üdv: zssanya

Piri Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8693
Kérdés:

W124 E200 1995 136LE motor 4. hengere nem kap gyújrást gyertya jó kábel jó!

Mi lehet a baj???

Cimborámé az autó és én kellett megszakértsem de tovább nem jutottam.

HELP

Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8692
én szombaton leszek lent!
Előzmény: W123300TDT (8691)
W123300TDT Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8691
Üdv!
OFF
Valaki jön le vasárnap Somogybabodra?
ON
LEX Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8690
Hook,
C43 AMG volt gyárilag, kb. 2 hónapja hirdettek is egyet, elég borsos áron :-(
Amúgy hogy áll a kupé projekted?

Valaki jön le hétvégén Harley találkozóra Alsóőrsre? Balaton, csajok, sör, satöbbi :-)))

Mindenkinek kellemes napot

Előzmény: HooK (8689)
HooK Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8689
Sziasztok!

Tegnap láttam egy fekete C mercit (a régebbit), C43 AMG felirattal. Tudtommal csak a 3.2-es motort tuningoltág 3.6-osra, mi lehet a 43 mögött? Egyébként elég jól nézett ki, felületes ránézésre nem tűnt sufnituningnak, csak a feliratot nem tudom hova tenni. Tudja valaki?

Üdv

Hook

candle Creative Commons License 2003.06.06 0 0 8688
"Egy barátom Merci Vitot szertene venni, csak sok rémhír kering motorikus problémákról.Megtudátok mondani mi az igazság? "

több ismerősöemnek van vito-ja.

közülük 1-nek volt gondja, neki is az első szériával.

Előzmény: 14NZ (8687)
14NZ Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8687
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Egy barátom Merci Vitot szertene venni, csak sok rémhír kering motorikus problémákról.Megtudátok mondani mi az igazság? Melyik diesel motorral szabad megvenni? Mikre kell különösen odafigyelni?
Előre is köszönöm!
Robi
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8686
Nem, köcsögautót nem akarok :-)

Csak finoman...

Előzmény: LEX (8684)
Hpg Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8685
BMW Hát igen sajna. De jövő héten lesznek képek is róla. Igazából valami fogd és vidd árú mp3 lejátszó érdekelne, mert elegem van a kazettákból.

A digi gépet meg köszi, a bólogató eb meg zsebben van. A BDI az nagyon készül. Már az apró részleteknél tartunk..

Hpg

Előzmény: EKR (8646)
LEX Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8684
Akkor lehet még:
- 17" AMG felnik
- Sportauspuff
- hátsó szárny csomagtartóra
- C36 AMG felirat hátulta (török utángyártottban)

:-)))))

Előzmény: Törölt nick (8683)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8683
Pl. az amerikai indexlámpa teccik...


Előzmény: Törölt nick (8682)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8682
A 190-est is nagyon szerettem, szóval jó ez a méret :-)

Igazából az ilyen méretű autókat szeretem a legjobban.

Még nálam sincs, de már a csicsákat nézem hozzá az interneten...

Előzmény: LEX (8681)
LEX Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8681
Cool,
Asszem candle megírta már korábban, hogy neki kell küldeni a regisztrációs igényeket

Én is így tettem, s lám-lám ma már be is tudtam lépni... thx to Mr. President :-)))

sportivo,

gratula a géphez, ha télleg olyan állapotban van, mint amit írtál, akkor jó vételt csináltál... Nem lesz kicsi a 116 után? :-)

Előzmény: Mr. Cool (8680)
Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8680
hát annyira fein, hogy válaszra sem méltatott...:-(
Előzmény: EKR (8679)
EKR Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8679
Na ezaz, hogy az infóvonalnak írtál.. milyen fein telefonoskisasszony van ott? nekünk csak info@mb-cars.hu-nk van... s végén a "jó öreg, morcos, ..." Jhonnie-val :)
Előzmény: Mr. Cool (8678)
Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8678
Belsôfórum? én mikor kapok végre használható belépôt? pedig az infóvonalra is írtam mán...:-)
Előzmény: candle (8672)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8677
Nem megyek:-)

Még nincs nálam a járgány, csak jövő héten veszem át (a képek is a MB kereskedés telephelyén készültek).

Amúgy székesfehérvári mérnök csávó autója volt, itthon vette újonnan (10 milla), most vett egy új kereklámpásat.

Az autó tök új, nincs egy kőfelverődés, vgy parkolási sérülés rajta.
Persze szervízkönyves, stb.
Már benne van ez a jópofa itthon széria rablásgátló.

Utolsó széria, ennek megfelelő felszereltséggel (ESP, BAS, tempomat, 4 lufi, stb.)

Jópofa...

Előzmény: candle (8676)
candle Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8676
jössz este inni egy szörpöt?

(mi bp-n vagyunk, úgyhogy ezt is vedd figyelembe:-))

Előzmény: Törölt nick (8675)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8675
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Gumiszőnyeg kicsit béna :-)

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: Törölt nick (8674)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8674
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Előzmény: Törölt nick (8673)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8673
Olyan szépen összeírtam reggel...

Semmi különös, egy 2001 márciusi üzembehelyezésű (!) W202 C180 Sport 28 ezerrel.

Előzmény: LEX (8671)
candle Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8672
"sportivo,

szóval milyen is az új gépezet? előbb-utóbb csak el fogod árulni :-) "

má ketten kérdezzük:-)))

"Ma este fagyi/és vagy szörp? "

de valamikor tényleg késő délután kéne, legkorábban úgy 7-8 fele

"Az mb-cars oldalra végre be tudok lépni"

akkor te betyárkodtál a belsőfórumon?:-)

"de állandóan kidob fórumozás közben :-("

negyedóra után kitesz. szólok johhnienak, h hosszabítsa meg fél órára

Előzmény: LEX (8671)
LEX Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8671
sportivo,

szóval milyen is az új gépezet? előbb-utóbb csak el fogod árulni :-)

Ma este fagyi/és vagy szörp?

Az mb-cars oldalra végre be tudok lépni, de állandóan kidob fórumozás közben :-(

candle Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8670
én szombatra már gyúrok, úgyhogy jó legyen:-))
Előzmény: EKR (8669)
EKR Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8669
candle: havazás van gyulán, gyulánál; de este átnézi a difit gyuszi :-)
EKR Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8668
érzékeny a kis és nagybetűkre... nekem egyik progi JPG-be ment, a másik meg jpg-be :) tökugynaz, csak a kis-nagy betű miatt nem :(
Előzmény: Mr. Cool (8665)
candle Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8667
internal server error sux
Előzmény: Törölt nick (8663)
EKR Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8666
sportivo: én már régóta nyomok egy copy-t, mielőtt elküldeném a hozzászólást.. a szerver elég beteges mostanában :)))
Előzmény: Törölt nick (8663)
Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8665
jaja, tudom, ugyanúgy csináltam mint eddig mindig, nemtudom miapics@ van...:-( a linkelés megy (pedig azt mostcsináltam elôsZör), de kép nem... mind1. azé köszi!
Előzmény: EKR (8664)
EKR Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8664
(img src="http://www.tar.hu/ber..."> -így műxeni fog :)
Előzmény: Mr. Cool (8662)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8663
Írtam egy tök hosszú választ, és kidobott a rendszer...

Most kicsit ideges vagyok :-(

Előzmény: candle (8659)
Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8662
feladom.
baxxa meg! :-)
Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8661
Kicsit próbálkozok még...

EKR Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8660
durva hamutáll a hátsó ajtóban, 600W-os lámpák a belső utastérben. Taxisok utólag beleépített extra kütyüjei... 10millióig számozott km-óra :)))
Előzmény: Törölt nick (8655)
candle Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8659
"Mától újra Mercedes tulaj vagyok amúgy..."

gratulálunk:-)

mit lehet tudni az mb-dről?

Előzmény: Törölt nick (8658)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8658
Erősített futómű van pl. a Taxiban.

Mától újra Mercedes tulaj vagyok amúgy...

Előzmény: Törölt nick (8655)
Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8657
Szevasztok,
Tegnap este tartottunk egy kis fotosútingot, az eredmény itt találjátok

naplementés képek

egy kis ízelítô

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Remélem sikerült...:-)

candle Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8656
este ha lesz időm,majd nézelődök, hátha kitalálok vmit
Előzmény: Törölt nick (8655)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8655
Beckert nem adom:)

kerdes:
van e kulonbseg-technikailag- az eleve taxi valtozat es a normal valtozat kozott??

kremszin,muborbelso,taxiorahely,op. gyerekules ezeket tudom en is.

E200

GeryV8 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8654

" őket tán gery ismeri, én csak hallottam róla "

Ja, vásároltam már elég sokat náluk.

Előzmény: candle (8615)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8653

" A zöld 500SE-t asszem már én is láttam, Pomázon. "

Ott énis láttam egy zöld 26ost a műltkor. Honnan tudod, hogy 500? nem volt ráírva semmi. asszem.

Előzmény: LEX (8570)
GeryV8 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8652
Nem rossz, de asszem kihagyom. az igazit is.
Előzmény: LEX (8594)
EKR Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8651
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Édes éjszakát mindenkinek!

EKR

candle Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8650
bcsocsannak talán még megvannak, szuperolcsó áron a becker-ei:-)))
Előzmény: EKR (8647)
Stern_ Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8649
EKR,

nekem a Sárgán, amikor megvettem, a szelepfedélen az olajbetöltő nyíláson egy cápa BMW-s sapka volt. Micsoda szégyen! Természetesen azóta kicseréltem.

Mit lehet tudni a W116-ról? Mekkora motoros, milyen felszereltésgű, színű?

Vagy szupertitkos a project?

Előzmény: EKR (8647)
Ronin_ Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8648
Szevasz TDT!
Akkor te az Axiálnak dolgozol ugye?
Néha én is bedolgozom nekik mellékállásban.
Előzmény: W123300TDT (8598)
EKR Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8647
Mindenkinek! Hpg kollega részére gyűjtést kezdeményezek, mert mint kiderült, a 33 éves W116-osba - más híjján - egy BMW - ismétlem, nem elírás Bayerische Motoren Werke - márkájú autórádiót szerelet bé! Gyüjtés végcélja egy Becker rádió beszerzése!!! Várom a nagyérdeműt, hogy támogatja-e a projhektet.
EKR Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8646
Hpg: szerzek digit gépet, és csinálunk pikcsört a bólogatós kalaptartó kutyádról... :-))))

Hogy megy a BDi-s "DINNYE"???

Előzmény: Hpg (8644)
Hpg Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8644
Extra kis méret a modemesek kedvéért...

Kösz.

Be legalább valami jó kis krómcsoda lenne...

Előzmény: EKR (8641)
W123300TDT Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8643
Az új CLK nekem is bejön, de azért ha nyernék egy CL-t, azt sem cserélném be 25-30 db Suzuki Swiftre! :)
EKR Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8642
de ez legalább V12-es 600-as... LEX-nek csak "holmi" kisköbcentis V8-asra tellett.... :-)))))
Előzmény: EKR (8641)
EKR Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8641
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Extra kis méret a modemesek kedvéért...
EKR Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8640
LEX: nekem nagyon tetszik... meg az új CLK is :)
LEX Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8639
candle
Megnéztem, ja. Azt látom, hogy a linkek végre felkerültek :-)
Viszont az azonosítómhoz még nem fértem hozzá, mert mint korábban írtam, szaraxik az otthoni mélem. Elküldenéd a cuccost a céges mélcímre? (mindjárt nyomok neked egy levelet, pls reply :-)

Ez meg ÁLLAT, nna

Előzmény: candle (8638)
candle Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8638
LEX

megnézted már a honlapot?

candle Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8637
johnnie írja azt írja, nem szeretné ő kapni a linkeket, úgyhogy a kéréséem az lenne, NEKEM küldjétek a javasolt linkeket. átnézem és felteszem őket.

Danke Schön

candle Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8636
"OFF
asszem 600M körül van a főnyeremény, abból csak kijön 1-2 db...
ON "

hirdetés szerint már 1MRD:-))

"CL500-at látok a pesti utcákon"

nekem is gyanús:-)

Előzmény: LEX (8635)
LEX Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8635
OFF
asszem 600M körül van a főnyeremény, abból csak kijön 1-2 db...
ON

Mostanában egyre több CL500-at látok a pesti utcákon... wazze, lehjet, hogy ezek is lottóztak?

Előzmény: EKR (8634)
EKR Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8634
LEX: van eg yolyan sanda gyanúm, hogy nem lenne rá elég... na majd valamilyen egyéb utat kitalálunk, hogyan lehetne 2 SLR-t birtokolni :)))
Előzmény: LEX (8633)
LEX Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8633
Aggyonisten

kicsit hosszűra nyúlt az éjszaka, tenderírás mián :-(
Ráadásul besz*rt az otthoni netem, talán péntekre használható lesz, szóval jó a kedvem :-(

Közös lottózás SLR vásárlása céljából? :-)))

EKR Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8632
alapító okirat scannelését vállalom :)
EKR Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8631
az R107-es mellé bevállalnád az egyik prototípus te is mi? - enyém a másik; stipistopi :-))))
Előzmény: candle (8630)
candle Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8630
"ami 1955-ben az összes versenyen méltón, és tiszteletparancsolóan elsőként ért a célba: Mille Miglia, Targa Florio, Tourist Trophy, Eifelrennen és a Svéd Grand Prix. "

valamint az ebből épített w198-assal f1 vb-okok lettek mind egyéniben,mind csapatban

hogy 1954 második félélvétmár ne is említsük:-)

"mivel a csillagos márka 1955-ben visszavonult az autóversenyzésből."

a le mans-i, asszem 88 halálos áldozatot követelő 24 órás verseny miatt:-(

Előzmény: EKR (8627)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8629
CANDLE: bocs az elhúzódó válaszokért, én is csak egy nyamvadt modemes vagyok, ráadásul apámat próbálom felkészíteni ECDL vizsgára…
A behozatali dolgokat onnan tudom, hogy miután nagyon okos vagyok, egyszerűen mindent tudok… ;-)
Illetve amit mégsem, arról felcsipegetem az info morzsákat (figyelek nagyon, mert hoztunk be jó néhány autót eddig is, arról nem is beszélve, hogy jövőre össze kellene hozni valahogy azt a 600SEC-et…) Volt az elmúlt időszakban több cikk is a sajtóban, illetve felhívtam az EU info vonalat (bár ők talán még annyit sem tudtak, mint én…). A környezetvédelmi szigorítás az egyetlen, amit csak tippelek (beleillik az általános kormányzati hozzáállás alapján kialakult képbe), a többi biztosnak tekinthető. Ne legyen igazam!

Az előző autómon (W123 230E) én is cseréltem pikk-pakk ékszíjat, de azért az más téma volt. Volt vagy 3 kerék összesen háromszög alakban – ha jól emlékszem. Feltettem, megfeszítettem és kész. Mentem Pestre az M7-esen, Esso kút után 100m-re durr leszakadt. Visszatolattam a leállósávban, kaptam ékszíjat a kútnál (!), a nálam lévő gagyi szerszámkészlettel 10 perc alatt feltettem és mentem tovább. A 26-oson soha nem találtam volna ki én sem a sorrendet, de azért a márkaszerviznek illett volna.

Halasi és fiai a Lőrinci úton vannak, nem tom hányadik ker.

Találkozóra jó lenne menni, gyakran járok Pesten áruért, este 5-6 óra után már szabad vagyok. Családdal nehezebb, két pici gyerek…

EKR Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8628
Bocsi, hogy egy kicsit szétcsúszott, de elküldöm Jhonnie-nak is, s majd felteszi a page-ra a többi érdekességgel együtt... Azért megjegyezném, hogy 55, s már GDI-s motor... és ezt tudták akkor, most azóta eltelt 50 év, még kívülállók is látják, hogy hatalmasat fejlődött az autóipar, s kíváncsi leszek, hogy valójában mit is fog tudni az új SLR...

candle: említetted, hogy azért "úzzák most meg" a F1-et, mert jön ki új típus. Szerintem az SLR-t is ezért dobják összel piacra :)

EKR

Előzmény: EKR (8627)
EKR Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8627

Mítosz SLR: Mercedes-Benz újáéleszti a sportautó legendát



Juan Manuel Fangio, Stirling Moss, Karl Kling – férfiak, akik autósport történelmet írtak. Az ötvenes évek közepén a világ egyik legsikeresebb versenyautójának a volánja mögött ültek: ez volt a Mercedes-Benz 300SLR


Nyolc henger, 2982 köbcentiméteres lökettérfogat, egészen 310 LE és 300 km/h-t meghaladó végsebesség; így szól néhány jellemzője annak az ezüstnyílnak, ami 1955-ben az összes versenyen méltón, és tiszteletparancsolóan elsőként ért a célba: Mille Miglia, Targa Florio, Tourist Trophy, Eifelrennen és a Svéd Grand Prix.


Ezen versenyeutó alapjaira épített Rudolf Uhlenhaut (1906-1989), az akkori személyautó kísérleti osztály és versenyautó fejlesztés főnöke. Így született a 300SLR Coupé – szakértők között jobban ismert az “Uhlenhaut-Coupé” néven. 1955-ben hatalmas figyelmet keltett az utakon.


A karosszéria lendületes a hosszú, nyújtott hűtőjével; markánsak a nagyvolumenű oldalsó kipufogóvégek, a szellőző nyílások és a küllős kerekei; elegáns a vezetőkabin a lekrekített panoráma szélvédőüvegével: A “gyors utazóautó”, ahogyan Rudolf Uhlenhaut a saját fejlesztését nevezte, teljes mértékkel megszolgálta a nevét: 1117 kilogrammot gyorsított a 310 LE, az “Uhlenhaut-Coupé” a tesztvezetések során rendszeresen 290 km/h-s maximális sebességeket értel (gyári adat: 284 km/h). Ezzel idejének leggyorsabb kétüléses gépjárműve volt, amit közúti forgalomba lehett használni – és “a legizgalmasabb autó, amit Mercedes-Benz valaha is épített”, ahogyan Karl Ludvigsen a motorsport szakértőja mondta.


A gyors SLR-Coupé sohasem élte meg a sorozatgyártást. Az idő még nem volt megfelelő a stuttgarti gépjárműépítő szerit az ötvenes évek közepén egy ilyen komoly Gran Turismo számára, így feledésbe merült, mivel a csillagos márka 1955-ben visszavonult az autóversenyzésből.


A csodagép erőből és eleganziából, amit csak két prototípus képvisel, viszont legendává vált.



Mercedes-Benz 300 SLR versenyautó-prototípus („Uhlenhaut-Coupé“,1955)


Motor

Hengerszám/-Elrendezés
 

8/Sorban

Lökettérfogat

cm3

2982

Furat x Löket

Mm

78 x 78

Max. Teljesítmény

kW/LE

228/310 (7400/min-nál)

Tartós Teljesítmény

kW/LE

203/276

Maximális forgatónyomaték

Nm

(317 5950/min-nál)

Legmagasabb fordulatszám

1/min

7800

Sűrítési arány
 

9,0 : 1

Keverékképzés
 

Mechanikusan szabályozott közvetlen benzinbefecskendelés (Gdi J
)


Erőátvitel

Váltó
 

5-sebességes-kézi

Kupplung

cm3

Egytárcsás – száraz

Áttételek

Difi

1. Gang

2. Gang

3. Gang

4. Gang

5. Gang

2,41 vagy 2,62 vagy 2.31

2,67

1,75

1,43

1,07

0,83


Futómű

Első tengely

Dupla lengőkar, csavarrugó, teleskoplengéscsillapító

Hátsó tengely

Egylengős-Pendeltengely, hosszirányú csavarrugó, teleszkóplengéscsillapító

Fékek

Hydraulikus kétkörös fékberendezés, Duplex-dobfékek elől (350mm átmérővel) és hátul (275mm átmérővel); mindenhol turbohűtéses Alfindobokkal

Kormányzás

Csigakormáynmű

Kerekek

elől: 6,0 x 16; hátul 7,0 x 16


Méretek és Tömegek:

Tengelytáv

Mm

2370

Nyomtáv elől/hátul

Mm

1330/1380

Össz – hossz

Mm

4350

Össz – szélesség

Mm

1750

Össt – magasság

Mm

1210

Menetkész tömeg

Kg

1117

Tank

L

155


Menetteljesítmények és adatok

Végsebesség

km/h

284

Üzemanyagfogyasztás

l/100 km

Ca. 30


 

johnnie_w Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8626
Üdv!

Modemes vagyok és boldogtalan... :-(

J.

LEX Creative Commons License 2003.06.04 0 0 8625
Hali,

Ha nem windisgréc a kérdés, akkor milyen motor van most a gépben? Illetve miért akarod átkendácsolni?

Előzmény: Törölt nick (8624)
EKR Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8623
LEX kedvéért holnap átkonvertálom a 8megás jpg-t bmp-be és őrá hivatkozva felteszem (img src="...)-al!!!
Előzmény: LEX (8622)
LEX Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8622
Én nem modemezek, csak csöndben vagyok :-)
A képek meg azért "olyan kicsik" méretre, mert jpegben mentitek el őket. Tessék bepróbálkozni a bmp-vel, oszt lesz nemulass :-)))
Előzmény: EKR (8621)
EKR Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8621
nagy a csendd... azt megértem, h a modemesek képeket töltenek nagy csendben :))) de hogy a többiek? :-)))
EKR Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8620
van ott egy 8 megás is :)
Előzmény: candle (8619)
candle Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8619
4-5 MB-s képek (legalábbis az eleje)
Előzmény: EKR (8614)
EKR Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8618
Majd megisszuk zenehallgatás közben... kb hány percig is kell söröznünk? :-)))
Előzmény: candle (8617)
candle Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8617
"Nem önvállveregetés"

én mondtam, nem te

"hanem az említett szervíznek intelem... "

sherlock:-))

"(sokat kellett várni alkatrészre :))) "

hmmmmmmmmm

sok sörödbe fog ez kerülni:-)))

Előzmény: EKR (8616)
EKR Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8616
"gratulálunk. EKR múlt pénteken a parkolóban cserélte a 116-os generátor-ékszíját"

Nem önvállveregetés, hanem az említett szervíznek intelem... volt vagy max 15 perc (sokat kellett várni alkatrészre :))) bocsibocsibocsi!!!!)

Előzmény: candle (8615)
candle Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8615
infoéhség miatt kérdezem, nem kötekedésképp:

1) a behozatalt honnan veszed?
2) "belépés után viszont minden céges és magán fizetnivalót az Eurotax ár alapján számítanak majd" - ezt pláne
3) "Még az is megeshet, hogy a 7 éves korhatár ugyan megszűnik, de olyan környezetvédelmi előírásokhoz kötik a rendszám kiadást, hogy még a 7 évnél fiatalabb autók jelentős része is megbukhat " - szvsz visszatérnek a környezetvédelmi előírásokhoz. de tutira honnan tudod?

MÁS

"kaposvári hivatalos MB márkaszervíz volt. "

gratulálunk. EKR múlt pénteken a parkolóban cserélte a 116-os generátor-ékszíját

"-Ámon Pál – w126 bontó – majdnem minden van, de elég drága 30/9543-350" . ámonékat ismerjük mint a rossz pénzt, de alapvetően 26-os (nem 23-as), és drága:-))

"-Halasi és fiai – főleg W124, de máshoz is bontott és utángyártott új alkatrészek 2586218" - helyileg hol vannak?

"-???-XV. Jolán u. 10. - bontott és utángyártott új alkatrészek – 4106580" - úgy tudom,picit leült már, összevetve sztendrével

"-???-XIV. Ady E. u. 47. – főleg W123, de máshoz is bontott és utángyártott új alkatrészek 2800536 " - őket tán gery ismeri, én csak hallottam róla

"Most már a Lagunát megszokta, elkezdtem neki bebeszélni, hogy a C osztály centire "

belülről szvsz kisebb a C-klasse pont azért, mert számoltak némi gyűrődő zónával.

"mi lenne, ha kicserélnénk"

vigyorognátok reggeltől estig:-)))

"Nem adom fel! "

:-))))) gyertek el találkozóra, meggyőzzük az asszonyt:-))

"új hírt itt a fórum tetején az új SLR-ről!"

hihetetlenül szép:-)

Előzmény: Törölt nick (8611)
EKR Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8614
1
2
3
4
5
6
7
8
9
EKR Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8613
candle: ... TE akartad!!! :-)))) ...

EKR

ui.: nemsokára jön a "túl kicsi képméret lereagálása...

W123300TDT Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8612
Üdv!

Mostanában egyre jobban kiabálnak a kétütemű csodák mielőbbi kitiltása mellett!Namármost, nem lenne jobb ha magyarországon futó rengeteg trabi és Wartburg helyett mondjuk 15-20 éves mercit :)(vagy akár más típust)vehetnének az állampolgárok az EU-ban? Nem! ehelyett rakjanak katalizátort jó kemény forintokért a zwei takt-okba, hisz az megint jó kis bevétel az államnak, és a cégeknek!
Bocs ha egy kicsit OFF lettem volna!

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8611
STERN: a „roncsderbi” a belépés után is megmarad, illetve a teljes rendszámig vezető procedúra. Egyedül a vámolás marad el. A fizetnivalók is maradnak, esetleg átkeresztelik őket. (pl a 20%-os fogyasztási adó megszűnik, helyette lesz 20%-os regisztrációs díj… Kedves, ugye?!) Az ÁFA fizetés is változik, de vlsz még többet is kell fizetni. Cég esetén jelenleg kint nettóban lehet autót venni, itthon teszik rá a 25%-os ÁFÁ-t. Ha tagok leszünk, a cégeknek kell kérni uniós ÁFA számot, annak birtokában lehet csak kint nettóban vásárolni, itthon meg ráteszik az itteni ÁFÁ-t. Ha nincs a cégnek uniós ÁFA száma, vagy magánszemély a vevő, kint kell ÁFÁ-t fizetni (bruttó áron vásárolni), itthon pedig ráteszik az ÁFA kulcsokból adódó különbözetet. Az igazi gond az lesz, hogy eddig cégnél komoly mozgástér volt (illetve még van) a számla és az Eurotax ár közt, amit nem bíráltak fölül. Magánszemélyek eddig sem nagyon ugrálhattak, az ő számlájukat már kis eltérésnél is felülbírálták. A belépés után viszont minden céges és magán fizetnivalót az Eurotax ár alapján számítanak majd. Ez azt jelenti, hogy vége (?) a buheráknak, és jelentősen drágulni fog a behozatal… Ki van ez találva, nesze neked áruk szabad áramlása. Még az is megeshet, hogy a 7 éves korhatár ugyan megszűnik, de olyan környezetvédelmi előírásokhoz kötik a rendszám kiadást, hogy még a 7 évnél fiatalabb autók jelentős része is megbukhat (pl csak Euro-3-as motor, stb lesz a jó).

CANDLE: az ékszíj csere ügyben említett szerviz a kaposvári hivatalos MB márkaszervíz volt. Nem bántani akarom őket, mert rendesek és jóban is vagyunk, de a márkaismeret abszolút hiányzik. Nemrég nyitottak, felvettek autószerelőket, értékesítőket minden Mercis múlt nélkül. Gondolom kaphattak valami gyorstalpalós kiképzést, de hát az kb ennyit érhet. Az egyik vezetőnek én magyaráztam el, hogy pontosan hogyan is műxik a Keyless-go.
Néhány általam ismert pesti bontó és alkatrész bolt:
-Ámon Pál – w126 bontó – majdnem minden van, de elég drága 30/9543-350
-Halasi és fiai – főleg W124, de máshoz is bontott és utángyártott új alkatrészek 2586218
-???-XV. Jolán u. 10. - bontott és utángyártott új alkatrészek – 4106580
-???-XIV. Ady E. u. 47. – főleg W123, de máshoz is bontott és utángyártott új alkatrészek 2800536
Ezek a legjobbak, de van még néhány.

EKR: irigylem LEX-et, enyém asszony semmiképpen nem akart 26-ost (bár imádja), de szerinte városban közlekedni, parkolni nem kifejezetten nőnek való… Nem értem miről beszél ;-)
Azért is hónapokig küzdöttem, hogy ne mini autót vegyünk (szerintem életveszélyes és drága, mert minden hülye olyant akar…) így tudtam rávenni a Lagunára. Most már a Lagunát megszokta, elkezdtem neki bebeszélni, hogy a C osztály centire ugyanakkora, mi lenne, ha kicserélnénk… Nem adom fel!

Most látok valami új hírt itt a fórum tetején az új SLR-ről!

candle Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8610
este beszélek jónással, hogy a galériába ezeket már tegyük is fel.

egyébként a 3-as képnek a jobb alja nem maradt le?

Előzmény: EKR (8606)
candle Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8609
1-es 2,6 MB.
2-es 3,3MB
3-as 2,3 MB

öregszel EKR:-)))

Előzmény: EKR (8606)
candle Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8608
lex, balo, hook loginotok van a honlaphoz, tessék tesztelni:-)
EKR Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8607
lacip: igen, amikor LEX leült átolvasni az egészet, az asszony "megorrolt" rá, s elkommunizálta a W126 260SE-t bevásárlóautónak... s szegény LEX vehett magának egy 500SE-t (ami még a seggét sem tolja, mert nem kikapcsolható a kipörgésgátló :-) )
Előzmény: LEX (8605)
EKR Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8606
Hali!

Modemkill veszély!!!
1
2
3

candle: ilyen felniket szerezz be!!!

Üdv: EKR

LEX Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8605
lacip,

"Egyszer már bejelentkeztem 26-án, azóta próbáltam visszaolvasni a listát. Az utolsó 3000-el végeztem. Kicsit belehülyültem, asszony nem beszél velem…" :-)))
Gratula a teljesítményhez, hasonlót csináltam én is, tavaly tavasszal :-)

Előzmény: Törölt nick (8599)
candle Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8604
"-A listán csak a szentendrei bontóról van szó, ezen meglepődtem, mivel eddig nekem ez ismeretlen volt (meg fogom nézni). Máshova senki sem jár? Én még jónéhány 23-as és egyéb jó Mercis helyet tudok Bp-en. "

halljuk. megnézzük, olcsóbb és korrektebb-e

"-Apám autójába (W126 280SE) keresek jó difit (ABS-eset), lehetőleg beszereléssel "

szerintem bontót hívj:-)

"Tényleg, senki sem akar prospektusokat cserélni? (Tudom, már egyszer kérdeztem). "

nekem spec semelyikből sincs 2 db, akkor pedig nincs mit cserélnem:-)

"- Van valakinek 600-as motorral tapasztalata? "

vezettem. életveszély:-))))))

"-Szerviz tapasztalat: volt egy ékszíj szakadásom (W126 300SE). A helyi Merci márkaszervízben nem tudták befűzni az újat. Valami 9 kerékre kellett rátekerni, de nem sikerült kitalálni a sorrendet. A központból alvázszám alapján küldött rajz sem igazán stimmelt… Ráment az egész délelőttöm. "

ki volt ez a derék szervíz?

Előzmény: Törölt nick (8599)
candle Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8603
de akkor annak 2 naposnak kéne lennie

lehet, hogy akkor inkább dkanyar

Előzmény: candle (8602)
candle Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8602
"dunakanyarhoz hasonló talit vmikor júliusban. Vélemény? "

szvsz próbáljuk meg szegedet

Előzmény: LEX (8597)
candle Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8601
sikíts nekem a candle@mb-cars.hu-ra:-)))

azonkívül pedig gyere talira:-)

Előzmény: diván (8595)
Stern_ Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8600
Helló lacip,

én kinézek egy olyan eladót, akinek több prospektusa van, és megveszek többet, így a hatalmas bankköltség és szállítási költség eloszlik. egy 4€-s prostektus 12€-ba kerül, mire ideér hozzám, de az sem sok pénz.

EU-s dolog: ugyanezen gondolkoztunk haverommal.
Ha a német felelősségiztosítás érvényes Magyarországon is, és kinti lakcím hiányában is megkötik Veled a biztosítást, és eltörlik azt a szabályt is, hogy külföldi rendszámú autót nem vezethetsz Mo-n, és még súlyadót is fizetsz rá itthon, akkor szerintem mehet. Persze ha kinti rendszámod van, akkor kint kell TÜV-re járnod, és nem a Mozaik utcába.

Nekem még az sem tiszta, hogy hozunk be autót a csatlakozás után... Az első forgalombahelyezés követelményei változnak-e (zaj+környezetvédelem)

Stern

Előzmény: Törölt nick (8599)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8599
Sziasztok!

Egyszer már bejelentkeztem 26-án, azóta próbáltam visszaolvasni a listát. Az utolsó 3000-el végeztem. Kicsit belehülyültem, asszony nem beszél velem…
Felmerült bennem pár dolog, azt most egyszerre idezúdítom (bocs).
-STERN: légyszi írd le röviden, hogyan fizetsz az e-bay prospektusokért. Én is próbálkoztam, de sehogy sem tűnt gazdaságosnak. A Paypal nem áll szóba magyarokkal, a banki utalás pedig drága. Talán mást is érdekel, de magánban is írhatod. Köszönöm előre is.
-Láttam a múltkor a Váci úton egy 26-ost fehér-piros-fehér-piros hátsó lámpákkal. Egy helyen rendelhető darabja 20e-ért. Kicsit sokallom, tud valaki esetleg máshol olcsóbbat?
Egy barátomnak volt tiszta fehér, de az szvsz nagyon gagyin nézett ki.
-A listán csak a szentendrei bontóról van szó, ezen meglepődtem, mivel eddig nekem ez ismeretlen volt (meg fogom nézni). Máshova senki sem jár? Én még jónéhány 23-as és egyéb jó Mercis helyet tudok Bp-en.
-Apám autójába (W126 280SE) keresek jó difit (ABS-eset), lehetőleg beszereléssel
-Stuttgartra visszatérve. A gyárba tényleg be kell jelentkezni, de a múzeumba nem szükséges. A kutya sem nézi, ki és hányan jön. Van a gyárkapun kívül egy buszmegálló, oda asszem negyed óránként beáll egy csuklós busz és az száll fel aki akar. A busz bevisz a gyárba és megáll a múzeum előtt. Ott sem nézi senki ki megy be.
- Néztem az mb-cars.hu-t, jól néz ki, felépítésileg is jó, igaz belépni nem tudtam. Várhatóan augusztusban lesz szkennerem, akkor bármit tudok küldeni az hatalmas prospektus gyüjteményből. Majdnem minden megvan a ’60-as évek elejétől. Tényleg, senki sem akar prospektusokat cserélni? (Tudom, már egyszer kérdeztem).
- Van valakinek 600-as motorral tapasztalata? Gyalázatosan olcsón lehet Németországban tíz év körüli 600SEC-eket venni…
- Az már kb tiszta, hogyan lehet majd a tagság után autót behozni az Unióból, de arra még senki sem tudott válaszolni, hogy mi van, ha veszek egy autót Németországban és itthon is a német rendszámmal járok vele. Olasz ismerős mondta, hogy ő ezt minden további nélkül megteheti, annyi hátránya van, hogy német biztosítást fizet.
- Egy barátom most adta el W126 500SE full-full gépét, valamikor Antall József miniszterelnöki autója volt. A srác most hozott egy 2000-es W220 500SE-t. Keyless-go, Distronic, Navi, stb. Elképesztő egy ilyen autót vezetni… Megpróbálom majd a srácot a listára csábítani.
-Szerviz tapasztalat: volt egy ékszíj szakadásom (W126 300SE). A helyi Merci márkaszervízben nem tudták befűzni az újat. Valami 9 kerékre kellett rátekerni, de nem sikerült kitalálni a sorrendet. A központból alvázszám alapján küldött rajz sem igazán stimmelt… Ráment az egész délelőttöm.
-Pár hete vettünk az asszonynak egy off Renault Laguna RXE-t on, azóta is engem cseszeget az összes kedves Merci őrült barátom. (A osztályt szerettem volna, de nem volt rá keret). Hihetetlen különbség a 26-oshoz viszonyítva. Az automata váltója is tiszta primitív az enyémhez képest, pedig azért van köztük 10 év a rönó javára…
Most gyorsan befejezem, már kicsit sok lesz belőlem. Van valaki Kaposvár környékéről?

W123300TDT Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8598
Hi!

LEX: Nem árulom, csak átadom, mert besegítek a kollégámnak. Én CAT motorokkal, Claas silózókkal, és Claas gumihevederes traktorokkal foglalkozom szervizügyileg.Garancia, javítóprogram stb. Még hogy nincsen pénz a parasztoknál? Egy sem zsigulival jött kombájnért, pedig majdnem 300-at adtunk el az idén. Az L200 népautó náluk, és rendszerint a második, vagy harmadik autó a családban :)

LEX Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8597
OFF
Te kombájnokat árulsz?!?! :-O
Azt még mondják, hogy nem megy a magyar földművelőknek... új kombájn + 3 MB a családban, hehehe
ON

Ha nem lesz a zánkai buli, akkor nyomhatnánk egy dunakanyarhoz hasonló talit vmikor júliusban. Vélemény?

Előzmény: W123300TDT (8596)
W123300TDT Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8596
Üdv Mindenkinek!

Hát a mai napom jól kezdődött.Egy rég nem látott ismerősömnek adtam át az újonnan vásárolt kombájnát, és közben kiderült róla hogy nagy Mercis! Egy tíz perc múlva jött is a felesége egy ML 270 Brabus-al! Addig-addig beszélgettünk míg felajánlotta hogy ha gondolom mehetek vele egy karikát! Mit mondhattam volna :)
Hát nem egy ARO! Nagyon jól megy a vas, bár a széles gumiknak köszönhetően (225-ös) azért kell fogni a kormányt!Amúgy a Tag rendelkezik még egy 90-es 124/300D-vel, és egy húsz éves G-vel is de azt csak a földre járni használja! Hát így meg lehet kímélni a verdákat :)

diván Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8595
Minden kísérletem kudarcba fullad, hogy így interneten részt vegyek a klub életében. Az sms-t nem kaptam meg az mb-cars-os e-mail cím adataival, regisztrációért is hiába írok az info@mb-cars.hu-ra, mindig visszajön, hogy címzett ismeretlen. SEGÍTSEN VALAKI!!!
LEX Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8594
Szépjónapot mindenkinek!

Gery,
vettél már Smartot? Ha még nem, akkor ajánlom a sok extrával felszerelt változatokat, mint ez itt ni. :-)))


EKR Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8593
n_tomi: mert napközben melóhelyen vagyok 8-14-ig tutra v továbbis; ehhez jön, hogy vissza kell érjek a koliba, vizsgáznom kell, és unokatestvéremnek segíteni W124-est venni :) Szal, abból az egyszerű okból, hogy nem vagyok ICQ közelében :)

EKR

Előzmény: n_tomi (8592)
n_tomi Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8592
Candle: EKR kolléga önfeláldozóan eljött a BME kolesztól a Margit hídig, és hozott vizet. Ez segített hozzá hogy haza tudjak jönni.
Annyi kára származott neki belőle, hogy lefogyott a telefonjáról az egység. Ezt majd megpróbálom neki meghálálni.
ÜDV. minden klubbtagnak

EKR: miért nem tudok veled dumálni ICQ-n?

Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8591
Nekem Iwis patentszemes láncom van ôsz óta, most a hengerfejezésnél nagyon jól jött, a nem szétszedhetô lánccal nagy a szívás, mert nemigazán lehet kitolni hátra a tengelyeket úgy ha bent van a motor. meg a befűzése sem eccerű a két tengely miatt olyan kanyarokat tesz, hogy ihaj! :-) de a második szét-összeszerelésnél, már ment hipp-hopp, mostmár behúnyt szemmel menne a dolog:-)
Tegnap beállíttattam a futóművet, meg újra kisúlyoztattam a kerekekekt (1000 km-t mentem az új gumikal, nemtom, hogy súlyozták ki elôtte...)most végre olyan a gép mint fénykorában, eddig 110-tôl fölfelé úgy rázott, hogy lebegett a gípháztetô, most mintha légpárnán menne...:-)
Előzmény: CSF (8587)
EKR Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8590
Hpg: nem n_tomi volt akit előttetek mentettem a margit hídtól vízhiány és kilyukadt kiegyenlítő tartállyal. Aki velünk jött az nagyon kedves ismerősöm... de házisárkány most rástartoltt egy off ford mondeora on... én most ellenállást gyakjorolok:)

Üdv: EKR

Előzmény: Hpg (8589)
Hpg Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8589
Sziasztok!

Asszem mostmár nem halogathatom a részvételt a klub életében.

A tényállás a következő: Múlt hét pénteken vásároltunk egy W116-ost, - alias Dinnye - EKR segítségével. Majd néhány száz km-es próbaút után a parkolóban megadta megát a generátor ékszíj. Itt szeretném megköszönni Candle segítségét, és elnézést kérni az okozott kellemetlenségekért. Azóta rendben van az autó, mert nem mentem vele. Majd holnap. Persze biztosítás nincs, átírás eredetvizska nuku, úgyhogy érdekes lesz.

Szóval a lényeg, hogy mostmár van Mercedesem, nem csak az irányelvekkel tudok egyetérteni. Részeleteket (kép, gyorsulás (?), fogyasztás) majd idővel, mostanában még bele se tudok ülni idő hiányában.

n_tomi:

Te jöttél velünk w124-est nézni, ugye? (Bocs, de EKR nem informált túl.) Remélem mehetünk következőre is! :)

Hpg

HooK Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8588
Ha nem is én, de az ismerősöm megbízásából tulképp én. Majd szólok neki, köszi.
Előzmény: LEX (8580)
CSF Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8587
W123300TDT: nekem sem patentszemes, ez annak a jele, hogy nem sűrűn cserélték (vagyis a legutóbbi nagy szétszerelés óta egyáltalán nem); ha ennyire szét van kapva a motor nem szokás patentszemest berakni. Egyébként nem gáz befűzni.

Sikeres összeszerelést!

candle Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8586
EKR-ék 116-osa:-))

azt vette meg HPG:-))

és ahhoz vittem az ékszíjat

Előzmény: LEX (8585)
LEX Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8585
Juteszembe EKR!

Pénteken ment a nép csigázása, hogy vki autót vett, oszt azóta se KÉP, se hang :-)
Szóval??? Kinek micsodája lett pénteken megvéve?!

candle Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8584
juteszembe HPG!!!!

az ékszíj beszerzése és elvitele miatt akkora hisztit kaptam a leányzótól, aki mellettem volt, hogy még most is hallom az ajtócsapkodást:-)))

candle Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8583
"Nélküle nem biztos, hogy Budapestről hazakeveredtem volna Székesfehérvárra. "

mit tett?:-)

Előzmény: n_tomi (8582)
n_tomi Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8582
EKR kollegának köszönöm a pénteki segítséget. Nélküle nem biztos, hogy Budapestről hazakeveredtem volna Székesfehérvárra.
Ezúton üzenem neki, hogy nézegesse a 123-as dízel gépeket nekem, mert a következő autóm az lesz! ÜDV mindenkinek
candle Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8581
"családtagom ugyanis épp arra a hétvégére időzítette az esküvőjét :-))) "

részvétem:-)

"Alábbi kép mutatja a német 126-os klub tulajok megoszlását a birtokolt típusok szerint. Sz*r ügy, hogy 560-ból van a legtöbb"

meg 560 és 500SEC-ből. hogy fulladjanak meg:-)))

de nincs nekik SD-jük. nekünk van 2 db:-)))

Előzmény: LEX (8574)
LEX Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8580
1986 MERCEDES BENZ 560SEC vizsga érv.: 2005, grafit, metálfény, full extra, csere érdekel, 2.290.000 Ft


Valaki? :-))) Hook kolléga, nem te kerestél kupét a múltkor?

W123300TDT Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8579
HI!

CSF: Szóval akkor már Te is teljesen szétbontottad a mocit? Patentszemes volt a vez.műláncod?Az enyém nem és az új sem az!Élvezet lesz belerakni!

HooK Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8578
Brabus SV 12 Biturbo

SL600 megvadítva->640LE, 1026Nm, 4,3 sec 0-100km/h, 8,7 sec 100-200hm/h. 310-nél korlátoz az elektronika, a sebességmérő 360-ig skálázva. :-))

EKR Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8577
Csak érdeklődésképpen, havazok :( De miest eljutok odáig, akkor megmondom...
LEX Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8576
EKR,

csak érdeklődésképpen: gyújtáselosztó fedél + rotor az 500-hoz mennyi lenne?

CSF Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8575
Üdv mindenkinek!

W123300TDT: az alkatrészcserét természetesen csak a hengerfejre értettem, ami különbséget eddig felfedeztem: olajhűtésű duplafenekű dugók, erősített gyűrűk, erősített fő- és hajtókar csapágy, nagyobb főtengely szimmering, nagyobb teljesítményű olajpumpa lánchajtással.

EKR: ha nem gond, meg tudod kérdezni a 000 997 81 94 cikksz. kis lánc árát?

Víg napot mindenkinek!

LEX Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8574
Pedig jónást elhalmoztam vidám linkekkel, meg regisztrációs kérelemmel... :-)

A zánkai buli miatt nem szomorkodom annyira, egyik élelmes családtagom ugyanis épp arra a hétvégére időzítette az esküvőjét :-))) Így legalább nem lesz családi perpatvar...
De azért nem kellett volna ennyire elhalasztani, legfeljebb egy hónappal

Alábbi kép mutatja a német 126-os klub tulajok megoszlását a birtokolt típusok szerint. Sz*r ügy, hogy 560-ból van a legtöbb...

candle Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8573
URAK

kis türelmet kérnék jónás nevében a honlappal kapcsolatban, ugyanis a jogosultságok osztása pici fejéből kisebb-nagyobb rendszerességgel kicsúszik, lévén a design illetve kialakítás terén állandó változtatásokkal basztassuk

türelmüket előre is köszönve:

candle

candle Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8572
"Zánkai tali? 1 hónap múlva kezdődik, kéne jelentkezni lassan..."

itt beszélgettünk róla, hogy szeptember elején lesz:-))

Előzmény: LEX (8570)
Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8571
Most olvasom, hogy a zánkai rendezvény csúszik, csak szept 12-14-én lesz..
Előzmény: LEX (8570)
LEX Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8570
A zöld 500SE-t asszem már én is láttam, Pomázon. A tartozékok stimmeltek :-(

Zánkai tali? 1 hónap múlva kezdődik, kéne jelentkezni lassan...

EKR Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8569
Mr.Cool: lehet, hogy érdekelne az a belső, mailben mondja egy komplett listát inkl. árak.

Üdv: EKR

Előzmény: Mr. Cool (8566)
W123300TDT Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8568
Üdv!

CSF: A blokkot pénteken hazavittem. Elég jó munkának tűnik, majd a vallatásnál kiderül. Szombaton kimostam, kifújattam levegővel, és leolajoztam. Visszapakoltam az olajfúvókákat, amik az olajat nyomják a dugóba.
Hát nem tudom mennyire passzolnak a szívó cuccai, de szerintem pl. a szelepforgatók igen, mellesleg pont szükségem lenne ilyen cuccra!

EKR: Ha szépen megkérlek, nem tudnád berakni a fórumba az alk. katalógus azon oldalát amin a vezérműláncfeszítő szerepel. Kedves haverom szétszedte, de meg nem jegyezte hogy miként jöttek sorba a cuccok (főleg a rugóban levő kis műanyagrúd, és a rövidebb fémdugattyú). Ráadásul van egy horony a feszítőrúdon, amiben volt egy bizt.gyűrű, de mellette volt még hely bőven szerintem kellene rá egy "O" gyűrű is?! Amúgy nem hiszem hogy funkcionált a szerkezet, mert az olajbevezető furatból egy fél centi hosszú sziloplasztdugót szedtem ki :(
Előre is kösz a segítséget!

MBsanya Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8567
Sziasztok!

Olaj témához: Én nem tennék akármilyen olajat próbajáratáshoz sem, mert mikor leereszted, egy része bent marad az ilyen-olyan járatokban, üregekben, és az utána bekerülő jó olajat higítja, annak megváltozik a viselkedése. Kell bele, valami használható 1000 ft/kiló olaj, mondjuk 1000 kilométerre, az átmossa a szutykot, majd utána jöhet a csere. És semmi motormosó folyadékot, adalékot nem ajánlok, dettó bent marad a motorban, az aztán nem tesz jót az olajnak.

Stern: Szívesen scannelek prosit, ha akarod.

üdv: zssanya

Mr. Cool Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8566
Elvtársak,

Örömmel jelentem, hogy a végre összerakott gépem hibanélkül teljesítette a próbautat, aminek eredményeként kapott egy szép zöld üveget, a ronda színezetlen helyett jobbhátulra. A cimborám most egy 300-as 124-est bont, ha kell vkinek vmi, az szóljon, vannak nála finomságok fekete komplett bôrbelsô, ortopéd vezetôüléssel ~50k-ért, el. ablakemelôk hátra, ABS, stb.
Tegnap meg hegyin voltam pécsett, de legnagyobb sajnálatomra a Zengô már nem a merkendessel megy. De szerencsére a másik stuttgarti márka képviselôi kárpótoltak...:-))))

Cool

EKR Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8565
Istenem, komoly festő mázoló cégeknél adnak a külsőre is, s nem akarnak egy 60 személyes barkasszal megjelenni, hanem marad a jó kis tágas 500-as. Megjegyezném, hogy LEX-nek kellett volna ilyen munkásokat fogadnia fel, amikor még "csak" 260SE-je volt. (mostmár tovább kell keresgélnie, legalább egy 500SEC v 560SE)

EKR

Előzmény: candle (8564)
candle Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8564
johnnie írja az mb-cars.hu fórumjába:-))):

"Hi!

2 napja láttam valami szépet.

Sötétzöld W126 500SE. Ül benne pasi. Pasi külseje:
Zöld kezes-lábas, sok gyönyörű festékfolttal. Hátsó ülésen néhány tapétázó és festőeszköz.

Rendszámnak csak a végére emléxem: xxx-500

..::Víg napot polgárok::.."

EKR Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8563
jóvanna! az M5-ős, M6-os, M8-as és az M10-es csavarok ill anyák is megegyeznek; az alátétekről már nem is beszélve!
Előzmény: candle (8562)
candle Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8562
hüje:-)
Előzmény: EKR (8561)
EKR Creative Commons License 2003.06.02 0 0 8561
Pedig vannak... Nem sok, de akad. Pl. generátorbak :-)

Üdv: EKR

Előzmény: candle (8560)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!