Keresés

Részletes keresés

ceruza_elemér Creative Commons License 2008.01.23 0 0 220

Na de őszintén ! Hol vannak Ők Balázs Palihoz képest!

Előzmény: PETYUS (218)
PETYUS Creative Commons License 2008.01.23 0 0 219
A törvény nem foglalkozik azzal, hogy milyen módon jutottál a kottához. Ha fül után írtad le, akkor sem te vagy a jogtulajdonos. Ha még jogvédett és nyilvánosságra hozod, akkor vagy fizetni kell, vagy vállalni a kockázatot, hogy valaki belédköt.
Én az utóbbit teszem (nem kötekedek, csak kockáztatok), de erősen gondolkodom rajta, hogy hogyan tudnám csak az általam hozzátett értéket közzétenni az eredeti nélkül, de úgy, hogy használható legyen.
Előzmény: nordbee (215)
PETYUS Creative Commons License 2008.01.23 0 0 218
A "Múlnak a gyermekévek" emlékeim szerint Ihász Gábor dala, a "Majdnem szerelem" pedig Máté Péteré.
Előzmény: laszlo-15 (217)
laszlo-15 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 217
hja...gondolom norbee te a listadon emlitett kottakrol beszelsz...nekem a kov kottak kellenek...kerek mindenki ....segisetek:kek a szeme,carolina,fajva jo szeretni,20 ev mulva,ha nem tudom nem faj es a tavolbol ...

es ha nem lenne tul sok akkor jo lenne a balazs pali-mulnak a gyermekevek es ez majdnem szerelem volt cimu kottakat...nekem dallamkotta kene...koszi szepen...

laszlo-15 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 216
szerintem az a modszer abszolut legalis,amennyiben bizonyitani tudod h ugy irtad a kottat...de az elozo beszelgetesetekkel kapcs nem tudom h van e vlk aki meg soha nem sokszorositott vlm t cd re vagy akar fenymasolt vagy szkannalt...pl kottat...vagy zenet...vagy jatekokat...en nem akarok vitatkozni csak mondtam...es norbee...te irtad h a kottakat igyen toltotted le a netrol...ha megkernelek elkuldod oket...vagy hanem add le a linket...e mail:l http://laszlo_12@yahoo.com...koszi
Előzmény: nordbee (215)
nordbee Creative Commons License 2008.01.22 0 0 215
azzal a kottával mi a helyzet, ha valaki úgy készíti el, hogy leül egy ötvonalas lappal, hallgatja a számot és közben írja le saját kezűleg pl: a zongorasávot ("leszedi" a zongorát)?
nem tudom, nem támadni akarok, csak kérdezem...
laszlo-15 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 214

kuldjetek 1 linket , ahonnan le vehetem oket...kerek szepen mindenkit:(((a hetvegen el kell oket muzsikalnom...koszi szepen...

sigrai Creative Commons License 2008.01.22 0 0 213

A Hurt-ot speciel Aguilera mellett Linda Perry és Mark Ronson írta. Ők kapnának honoráriumot a kotta eladás miatt, mert hangsúlyozom, a kottánál nem előadói, hanem szerzői jogok vannak.

Az éhenhalás egy eltúlzott költői kép :) volt, hogy érzékeltessem a dolgot. Olyan ez, mint a fűre lépni tilos. Ha csak te lépsz rá, meg se kottyan a fűnek. Ha mindenki tapossa, akkor kipusztul. Ezért kell mindnyájunknak egyes-egyenként betartani a szabályokat, és nem azzal nyugtatgatni magunkat, hogy csak a mi csínytevésünk úgyse számít semmit.

 

Na de én sem rágom tovább ezt a gittet! Mindenkinek jó muzsikálást, ez a legfontosabb!

 

 

nordbee Creative Commons License 2008.01.21 0 0 212
Jah még annyit, hogy egy Christina Aguilera szerintem is éhen fog halni, mert pár százan "lemásolták" a Hurt kottáját....
jah, bocs, azt kottát egy srác szedte és felajánlotta letöltésre az egyik oldalon...
nah de mindegy
nordbee Creative Commons License 2008.01.21 0 0 211
"Ha pedig a szerző, aki zeneszerzésből él, ez a kenyérkeresete, nem kap munkájáért fizetést, akkor jól éhen hal, aztán nem ír új művet, és nem lesz mit másolni."

Azért ez egy kicsit túlzás, már ne is haragudj....
És a legfurcsább, hogy pont az interneten vitatkozunk plágiumról, mikor mindannyian ismerünk fájlmegosztó programokat és honlapokat, ahol naponta terrabájtok tucatjait töltik fel és nem csak kottákról van szó, (amiből mondjuk a szerző lát pár száz forintot).
De nem akarok balhét, aki akarja úgyis megtalálja ezeket a kottákat a neten. Visszavonom a bejegyzést, ha már ennyire szemszurkáló. A gépemről pedig letörlöm őket.
További jó "lopást" mindenkinek....
üdv
laszlo-15 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 210

en ezekkel mind 1et ertek...de vlknem megvannak ezek a kottak?:D es ha megvannak akkor lenne olyan kedves vlk h elkuldje oket?...koszi szepen...es bocs h zavartam...

ceruza_elemér Creative Commons License 2008.01.21 0 0 209

Persze mindenki tudja, hogy elvileg neked van igazad.

Jelenleg azonban az Internet, a fénymásológépek, szkennerek és nem Don Quiote korában élünk.

Előzmény: sigrai (208)
sigrai Creative Commons License 2008.01.20 0 0 208
nordbee:

Ha egy gépen van egy pdf fájl, és letöltöd, akkor azon a gépen is ott marad az a pdf, és a te gépeden is létrejön. Tehát lemásoltad.

 

Honnan lehet tudni, hogy legális, vagy illegális az eredeti?

 

1. Minden zenemű a szerző életében és halála után 70 évig jogvédett. Tehát jelenleg az 1938 előtt elhunyt szerzők művei tekinthetők közkincsnek és másolhatók.

 

2. Jogvédett művek esetében legális a letöltés, ha az a szerző vagy kiadója által, illetve engedélyével történik.

Ha tehát egy kottát a neten nem a szerző vagy a kiadója hivatalos oldalán találod meg, fogj gyanút, hogy illegális másolattal van dolgod.

 

 

ceruza: Azért a helyzet a lólábbal nem ilyen egyszerű.

 

A  kottákkal nem csak "üzletel" a kiadó, hanem komoly szakmai munkával, befektetéssel előállítja, sokszor nem is magának, hanem a következő generációnak. De nem is ez a lényeg most.

Hanem az, hogy a legálisan megvásárolt kotta árából a szerző is részesedik. Amit egymásnak átmásoltok, -  mert csak akkor lenne csere, ha nem tartanád meg a te gépeden is a fájlt - abból nem részesedik az, akinek az alkotásáról, szellemi tulajdonáról van szó.

Szóval ezzel meglopja a másoló pont azt, akinek a művét nyilván szereti, becsüli, különben minek szerezné meg.

Ha pedig a szerző, aki zeneszerzésből él, ez a kenyérkeresete, nem kap munkájáért fizetést, akkor jól éhen hal, aztán nem ír új művet, és nem lesz mit másolni.

 

A kiadó tehát védi a saját érdekét (ha úgy tetszik zsebét), de igenis a szerző érdekét is, és ezen felül a közönség becsületes részének érdekét is, akik megbecsülik az alkotót azzal, hogy nem lopják meg.

 

Elemér, fura, hogy kiállsz a lopás mellett, és akit meglopnak, annak azt mondod, húzzon el, ha nem tetszik neki....

ceruza_elemér Creative Commons License 2008.01.20 0 0 207

Milyen vehemensen tiltakoztak a gyógyszerészek, hogy ne lehessen gyógyszertárakon kívül gyógyszert árusítani ! Nem azt mondták, hogy ez az Ő anyagi érdekeiket sérti, hanem a betegek érdekeire hivatkoztak, hogy ez nekik milyen rossz lesz.

 

Na most ha mi néha kottákat cserélünk, az nekünk rossz, vagy annak aki ezzel üzletel?

Ne nézzük már egymást baleknak ! Persze vannak törvények amiket be lehet idézni, de kit büntettek meg valaha is azért mert néhány kottát elcserélt, akár az interneten keresztül?  Ezt senki sem gondolhatja komolyan.

 

Ha nem jó üzlet kottákat árulni Magyarországon (elhiszem, hogy nem az), tessék mással foglalkozni!

Előzmény: nordbee (206)
nordbee Creative Commons License 2008.01.20 0 0 206
az itt említett kottákat szabodon, azaz ingyen töltöttem le az internetről. hogy az oldalak jogsértőek e , ahonnan a kották származnak, arról nincsenek nincsenek ismereteim. a kották pdf formátumúak, tehát én nem másolatot készítek belőle és nem is pénzért árulom. úgy gondolom nem naív feltételezés, ha azt gondolom, hogy mindenki ad kölcsön különböző szerzői jogdíjas temékeket, dvd-ket, játékprogramokat, vagy jelen esetben kottákat. Egyébként már a fórum címe sem sugall jót akkor ebben az esetben.
természetesen amenyibben felszólítanak rá, törlöm a hozzászólásomat. ám addig szívesen nyújtok mindenkinek segítséget kotta ügyen.
üdv
laszlo-15 Creative Commons License 2008.01.19 0 0 205

kedves mindenki...en nagyon szegyelem magam,h nem tudok felajanlani semmifele kottat...es en is ,mit nagyon sokan kozuletek csak kerek es nem ajanlok fel semmit...nagyon szegyenlem magam...de szeretnem ha segitenetek...koszi szepen...es sajnalom..de majd ha lesz barmilyen kottam akkor szivesen kuldok...nezzetek meg a  http//:szepi.hu-n...aki nehany konnyuzene es nepdalt keresne

 

laszlo-15 Creative Commons License 2008.01.19 0 0 204

valaki eltudna kuldeni a dupla kavetol a kovetkezo szamok kottajat:kek a szeme,carolina,fajva jo szeretni,20 ev mulva,ha nem tudom nem faj es a tavolbol ...

es ha nem lenne tul sok akkor jo lenne a balazs pali-mulnak a gyermekevek es ez majdnem szerelem volt cimu kottakat...jo csak a dallamanak a kottaja is..

e-mail cim:laszlo_12@yahoo.com

ceruza_elemér Creative Commons License 2008.01.19 0 0 203

Szép tőled, hogy mint kereskedő, látszólag ennyire szíveden viseled a zeneszerzők anyagi érdekeit.  De nagyon kilóg a lóláb, sokkal inkább a saját anyagi érdekeid motíválnak a hozzászólásokra.  Ezek a mondtaid, az álszent törvénytisztelet köntösébe bújtatva szánalmasan hangzanak.

Előzmény: sigrai (202)
sigrai Creative Commons License 2008.01.19 0 0 202

nordbee: Ha megveszel egy kottát, azt kölcsönadhatod, és saját magadnak készíthetsz egy másolatot róla.

De nem adhatod oda a másolatot másnak, pláne nem töltheted fel a netre abból a célból, hogy mások újabb másolatot készítsenek róla.

 

Ezt mondja ki a Szerzői Jogi Törvény.

 

Súlyosan megsérted a szerzők jogait, akik, vagy akiknek a képviselői jogi úton felléphetnek a jogsértésed ellen.

 

A kotta nem csak úgy van a semmiből, szabad prédaként. Emberek munkája, szerzői jogai testesülnek meg benne.

 

Barátsággal és tájékoztatásul írom ezt neked, és mindenkinek aki olvassa. Tudom, hogy kellemetlen érzés, ha az embert jogsértésen kapják, méginkább, ha esetleg nem is tud róla, hogy amit tesz, az tilos. Ne rám haragudj ezért kérlek. :)

nordbee Creative Commons License 2008.01.19 0 0 201
Sziasztok.
Az alábbi kottákkal tudok szolgálni:

Aerosmith: Crazy
Alanis Morisiette:I ronic
Ronan Keating: When you say nothing at all
Savage Garden: I knew I love you
Christina Aguilera:The voice within
Abba: The winner takes it all
Aerosmith: Angel
Robbie Williams: Angels
Backstreet boys: Drowning
Backstreet boys: How did I fall in love with you
Phil Collins: Can't stop lovin' you
Christina Aguilera: Beautiful
Christina Aguilera: Hurt
Christina Aguilera: Fighter
Daniel Powter: Bad day
DHT: Listen to your heart
Eurythmics: Sweet dreams
Evanesence: My immortal
Robbie Williams: Feel
Green Day: Wake me up when september ends
Beegees: How deep is your love
Aerosmith: I don't want the miss a thing
NeYo: So sick
Pink: Family portrait
R Kelly: I belive I can fly
Nelly Furtado: I'm like a bird
Maroon5: This love
Abba: I have a dream
Abba: Mamma mia
Abba: Thank you for the music
Aerosmith: Greatest hits (kottásfüzet)
Book - Love ballads Collections (csak zongora)
The Sims: Building theme 1, 2
Elton John: Sorry seems to ba a hardest word
Kelly Clarkson: A Moment like this
Kelly Clarkson: Because of you
Kelly Clarkson: Breakaway
Kelly Clarkson: Since you been gone
Mariah Carey: Hero
Mariah Carey: Without you
Rihanna: Umberella
N'Sync: Bye bye bye
Kelly Clarkson: Book Breakaway (kottásfüzet)
Mariah Carey: Book Butterfly (kottásfüzet)
Mariah Carey: Book Daydream (kottásfüzet)
Mariah Carey: Book Music box (kottásfüzet)
Whitney Houston: The best of (kottásfüzet)

ezentúl:
Beauty and the beast (Piano Conductor's Score) (kottásfüzet)
Cats (21 dal)
Evita (11 dal)
Forrest Gump "Opening title" (score)
Faith Hill: There you'll be
Addams Family "Love on a tombstone" (score)
American Tail "Market" (score)
Batman "Flowers of the past" (score)
Batman Returns "Birth of penguin" (score)
Candyman "Main themes" (score)
Edward Scissiorhands "The garnd finale" (score)
Jurassic park "Main titles" (score)
Shrek "Fairytale" (score)
Spiderman "Main themes" (score)
Moulin Rouge "Elephant love medley"
Love story "Main title"
Moulin Rouge "One day I'll fly away"
Sister Act "Oh, happy day"
Mariah & Whitney: When you believe
Jekyll & Hyde full book (kottásfüzet)
Les Miserables Act I & Act II. (kottásfüzet)
Romeo & Juliette "Aimer", "J'ai peur", "La haine", "Le balcon", Le mort de Juliette",
"Les beaux, les laides", "Les roi du minde"
Sunset boulvard "Sunset boulvard"
The phantom of the opera full book (kottásfüzet)
Wicked full book (kottásfüzet)

kb ennyi, ami kéznél van és elérhető.
bárkit érdekelne valamelyik írjatok a nordbee7@hotmail.com ra hogy melyik kellene, én feltöltöm és elküldöm a linket.
további szép napot!

szaboattila89 Creative Commons License 2008.01.16 0 0 200
Mikor teszel fel meg kottakat Norbi?
Umax Creative Commons License 2008.01.13 0 0 199

  Szia ! Tudnál küldeni nekem egy sorozatot a Music Sales kottákból.

Cimem .. www.solton68@yahoo.com.   Köszi szépen.  Üdv. Gábor

Előzmény: Genetic Decadence (114)
Baktanya Creative Commons License 2008.01.12 0 0 198
Sziasztok! Ha valakinek megvan Ciara-Like a boy c. dal kottája, annak megköszönném ha elküldené. Mailem: kovacs_gergo@citromail.hu

Előre is köszönöm.
gabor120 Creative Commons License 2008.01.12 0 0 197
hello.
Nekem a Valahol Európában musicalból a zene az kell című dalnak a kottája kellene.
Nagyon fontos lenne.Előre is köszönöm.
e-mailcímem:simongabor@vivamail.hu
sigrai Creative Commons License 2008.01.09 0 0 196

Legálisan letölthető kották itt: http://www.emb.hu/index.php?download

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.06 0 0 195
Köszi Elemér.
A javítást is köszi.
ceruza_elemér Creative Commons License 2008.01.06 0 0 194

Gratulálok a weboldaladhoz, nagyon igényes a kivitele.

Köldöm az első kottát amit valamelyest javítottam, mailben.

 

Előzmény: Törölt nick (193)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.06 0 0 193
Még annyit, hogy ezek a kották a következőkből állnak:
Dáridó és lakodalmas rock, Slágermix, csalamádésokból...(Kezdőknek szerintem elmegy...)
De visszatérve az én kottáimra, amit saját magam szerkesztettem azok hibátlanok..
Nézzétek meg és kérem a hozzászolásaitokat...(Jelenleg 115 darabot tettem fel, de ha tetszenek, akkor folyamatosan nézzétek, mert frissitem őket úgy 300-ig)
Mégegyszer a cím:
www.illesnorbert.multiply.com
A Photokba-a mulatós kottákba lépjetek...

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.06 0 0 192
Sziasztok!
Nem tudom, hogy nekem szoltak-e hogy vannak hibás kották benne...
Figyeljetek ez megesik az ilyen kottákkal, de ha valami hibás, akkor írjatok ide:
shifu23@citromail.hu
Saját szerkesztéső "hibátlan" kottákat pedig itt is találtok:
www.illesnorbert.multiply.com
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.06 0 0 191
Igazad van, bocsi...
tehát 102+44...
:-))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!