Keresés

Részletes keresés

qrzor Creative Commons License 2008.11.03 0 0 7042

Ezt már szeretem! Amíg megfogalmazom a rendkívűl összetett és hosszú kérdésemet, azalatt elkészül a válasz is.

 

.. "Az Ysak érezhetően jobban, gyorsabban siklik a vízen, olyan érzésem volt, mintha bezsírozták volna az alját."..

 

Lehet, hogy az Ysak alján faggyúmirigyek vannak, csak ezt még senki nem vette észre?

qrzor Creative Commons License 2008.11.03 0 0 7041
És mennyi volt az annyi? (Mennyit eveztetek?)
Előzmény: usergt (7038)
Bazsa69 Creative Commons License 2008.11.03 0 0 7040
No, ha már így meg lettem idézve (HÚÚÚ!!!), írok néhány sort a hétvégi RSD-ről:
A kalandok már akkor kezdődtek, amikor találkozásunk feletti örömünkben annyira elmerültünk a beszélgetésben USERGT-vel, hogy elvétettem egy lehajtót az M5-nél, minek következményeként a kirándulás átment Ócsa-Taksony Rally-ba.
Némi késedelemmel ugyan, de töretlen jókedvvel szálltunk vízre és pár perc múlva összefutottunk Noé-val és Aeroé-val.
Ők lefelé, míg mi inkább felfelé vágyódtunk, úgyhogy kénytelenek voltunk búcsút venni egymástól.
Kicsit megpörgetem: alkalmunk volt fogadást kötni két macska-pankrátor mérkőzésének kimenetelére, de mindkét versenyzőt "passzív játék" miatt idejekorán kizárta a versenyrendezőség. :o)
Már éppen a vízreszálláshoz készülődtünk, el is oldottuk a hajókat, amikor egy hattyúcsalád jelent meg nem titkolt érdeklődést tanusítva - leginkább a csörgős reklámszatyor iránt. Nem sajnáltuk tőlük az amúgy kritikán aluli pogácsát, felváltva kattogtattuk a fényképezőgépet, az olykor feltámadó szellő pedig csúf tréfát űzve velünk alattomban elforgatta a kajakokat a vízpartról. Az Ysak-ot még idejében el tudtam érni az evezővel, a Laser viszont megkezdte önálló pályafutását.
USERGT beavatkozása nélkül bizony meg kellett volna mártóznom a 14-15 fokos vízben.
Utólag belegondolva a ruházatom hőszigetelését megőrizendő feltehetően egy szál evező lett volna az öltözékem, de ezt nem nagyon hangoztattam, nehogy GT ennek tudatában lemondjon a kajak-mentő akciójáról... ;o)
Mindezek után már normál mederbe terelődtek az események: bejártunk két kis hangulatos erecskét és a visszaút idejére (8 km) átcseréltük a hajókat.
Azonnal kiderült: USERGT-vel "lábtestvérek" vagyunk: a lábtámasz mindkettőnk számára optimálisan volt beállítva.
Az Ysak érezhetően jobban, gyorsabban siklik a vízen, olyan érzésem volt, mintha bezsírozták volna az alját.
A Laser viszont jobban tartja az irányt és kényelmesebb: nemcsak a deréktámasza miatt, hanem a térdtámasz is valahogy jobb helyen van.
Mindkét hajónak vannak ugyan olyan részei, amin egy kicsit lehetne még finomítani, de ez mit sem változtat a tényen: mindkettő kajak BITANG JÓ! :o)
Hazafelé menet sikerült újból improvizált útvonalon haladnunk, a kiváltó ok megintcsak az önfeledt beszélgetés volt (javarészt én beszéltem... :o) ).
Továbbra is fenntartom korábbi állításomat: USERGT! Veled bármikor, bárhova...
De legközelebb hozd a zoknimat! :o)
Előzmény: usergt (7038)
usergt Creative Commons License 2008.11.03 0 0 7039
javitás/Bazsa
Előzmény: usergt (7038)
usergt Creative Commons License 2008.11.03 0 0 7038

 Rátapintottál....

Rambo például elmenekült, a Duna közepéről pofoztam vissza pár határozott evezőcsapással. Bazsa lelkesen aszisztálta partról.

A hattyúk szemére nyugodtan közelíthetsz. Amit látni fogsz: Az egyikükre egy xl-es vérmacska lesett a stégről.

Az xl-es vérmacskát pedig egy xxxl-es fenevad (vérmacska2) sokkolta. Majd Bazya elmeséli, ha meri.

Előzmény: qrzor (7036)
qrzor Creative Commons License 2008.11.03 0 0 7037
hatyúk := hattyúk
qrzor Creative Commons License 2008.11.03 0 0 7036

Festői idő volt hétvégén. Ha ennyi üres hajó csatangol az RSD-n, össze kéne szednem párat ...

Vajon, ha ránagyítok a hatyúk szemére, akkor az tükröződik benne, hogy zoknit próbáltok a susnyásban? :-)

 

Előzmény: usergt (7035)
usergt Creative Commons License 2008.11.03 0 0 7035

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hattyúk, sunshine, naplemente, jó társaság. Hát kell ennél több?

búsman Creative Commons License 2008.11.02 0 0 7034
Végre valami hasznát is vettem a kajaknak. J

aeroe Creative Commons License 2008.11.02 0 0 7033

voltunk ma az rsd-n, nagyon szuper volt, gyönyörű őszi színek, egy-két ismerős kajakos :)

 

 a bőregér idei utolsó útja volt

 

 figyelmes olvasó észreveszi izsákot is

 

 meg a felhők is húha
búsman Creative Commons License 2008.11.02 0 0 7032
De igen, a Kék Villámmal és Gps kollega a sárga vitorlásával, én eveztem egy keveset, de a hajókázást elfújta a szél.

Előzmény: Bazsa69 (7015)
oldstruggler Creative Commons License 2008.11.02 0 0 7031
Minden tapasztalat, ami segítheti az utánunk jövőket fontos. Vízreszállási hely, napközbeni pihenésre alkalmas hely, éjszakai szállásra alkalmas hely, vásárlásra, készlet-feltöltésre alkalmas hely, szárazföldi sétára alkalmas hely, mert ott valami olyasmi van, ami miatt érdemes kiszállni a hajóból, kocsma-hivatal, kemping, ahová betérhet magunkfajta vándor, ésmégsorolhatnám a pontok, amiket érdemes gyüjteni. Tehát, csak gyüjtögessük a pontokat, rendezni ráérünk később is.
Előzmény: saintus (7027)
oldstruggler Creative Commons License 2008.11.02 0 0 7030
Csak gyüjtögesd a pontokat! Egyébként pedig megoldható a Aeroe problémája, ha bevezetjük a "táborhely"-szolgáltatást. Nyilvános, mindenki számára elérhető módon jelezzük, hogy mely vidékeken, szigeteken, jártak olyan magyar tengeri kajakosok, akik szívesen megosztják tapasztalataikat másokkal. Ez lehet az élménybeszámoló rovat is, hisz ott leírjuk, merre jártunk, hogy éltük meg a utazást, merre éjszakáztunk, még ha ezek a beszámolók nem tartalmazzák a pontos GPS koordinátákat. Ehhez képest, ha valaki - bárki - a felkészülés időszakában kéri, adjunk pontos adatokat, ezt a szolgáltatást biztosítani tudjuk. Nekünk is volt idén olyan élményünk, amikor már szürkült és még nem volt táborhelyünk, mi több, szürkületben vágtunk neki egy sziget-átkelésnek. Jó, tudtuk, nem kell sok-sok km-t lapátolni. Ilyen helyzetben voltunk két évvel ezelőtt is, talán emlékszel Aeroe. Kísértetiesen hasonló volt a helyzet. Mindkét alkalommal vitorlás kikötőkben bóklásztunk szürkület kezdetén, és indultunk tovább alkalmas helyet keresni. Mindkét alkalommal éppen megfelelő helyet találtunk. Ebben is van valami. Az ismeretlen, a várakozással teli feszültség: ma vajon hogyan köszönt ránk az éjszaka? Nyugi: még egyszer sem kellett hajóban éjszakáznunk.
Előzmény: saintus (7025)
Emdzsí Creative Commons License 2008.11.02 0 0 7029
Az RSD-n a szigetszentmártoni starnd jó kikötő és táborozóhely pl. Olyan féltávon van Tas és  Kvassay zsilip között. Amúgy tényleg alig lehet sátrat verni. Nagyon kevés a sátrazásra alkalmas hely
saintus Creative Commons License 2008.11.02 0 0 7028
Minden ötletnek vagy kritikának örülök, de alapvetőan azt hiszem, mind a leendő tartalmakra vonatkozik, és még nem tartok ott, hogy kifogytak volna az ötleteim, miket lehetne még megírni, és felrakni, egyszerűen egyedül lassan megy.  Bárkitől szívesen fogadok kész cikket, bármilyen kategóriában. Ha még nincs neki kategória, csinálok egyet...
Előzmény: aeroe (7019)
saintus Creative Commons License 2008.11.02 0 0 7027
Egyébként legjobban én is a vízreszállási pontok gyüjtésének örülnék, nem pedig a táborhelyeknek, csak abból mindenki még kevesebbet ismer. Mindenesetre a leghasznosabb az lenne.
Előzmény: aeroe (7020)
saintus Creative Commons License 2008.11.02 0 0 7026

Megkaptam a pontjaidat. Köszönöm. Létrehoztam egy új térképoldalt csak a hazai pontoknak. Hamarosan belinkelem a térképek közé.

 

AZ RSD nekem is elég mumus. Öszintén szólva még én se mertem nekivágni többnapos túrának rajta, mivel annyira belakottak a partok... Egyébként mostanában azt hiszem pecatilalom van. Főként éjjel...

 

A vadkampinget nem tudom tiltja e valami. Tudomásom szerint csak ha több napig maradsz egy helyen. Mindenesetre gyalogtúrán már többször futottam össze parkőrtől vadászig mindenféle néppel, és még senkinek nem volt baja azzal, hogy hol alszom...

Előzmény: Bazsa69 (7022)
saintus Creative Commons License 2008.11.02 0 0 7025

Horvátországról alapvetően az a véleményem, hogy a vadkempingezés tilalma kizárólag a túrizmus bevételeit hivatott növelni. A tengerpart, ahhol nincs valami forgalmas strand, ott hihetetlenül szemetes. A nyári túránkon még én éreztem magam hülyén, amikor ragaszkodtam hozzá hogy vigyül el a saját szemetünket... Az "ürítés" problémája más kategória mint északon. A horvát éghajlaton sokkal gyorsabb a lebomlás, mint ahhol az év nagyrészében fagy. Persze ez főként kúltúra kérdése. Szerintem megoldható normálisan. Másik kérdés pedig az, hogy ha valaki tudja, hol van a legközelebbi kajálda, lehet úgy időzít, hogy majd evésnél elintézi...

 

Az alapvető cél nem az, hogy mindenki ugyanott, ugyanazt csinálja, hanem, hogy legyen egy biztos pont, ahova menekülhet, ha valami balul üt ki, de erről már írtam. Az a lényeg, hogy ha magabiztosabb az ember, azzal a tudással, hogy 2 órányira biztosan van egy alvóhely, akkor nem áll meg egy elfogadható helyen amikor 3 óra mulva sötétedik, hanem megy tovább, és lehet, hogy másfél óra mulva talál egy új helyet...

 

Attol nem félek, hogy nagyon felfutna ez a lap. Ahhoz az kellene, hogy sok iromány kerüljön föl (ezzel a keresőkben előrelép az oldal). Én nem hiszem, hogy olyan sokat tudjak írni, hogy ez egy versenyképes oldal legyen, és abból kiindulva, ahogy az előző honlap, áll nehiszem, hogy elárasztanának a cikkek. Ezen kívül magyarul íródott az oldal, és a térképen okkal nem olyan ikonokat használtam, amiknek jelentésük van. Aki nem érti mi a pont neve, nem tudja mi az. Az meg szép álom, hogy huszas csapatokban nyomuljanak a magyarok az adrián tengeri kajakban...

Előzmény: aeroe (7020)
Emdzsí Creative Commons License 2008.11.01 0 0 7024
Jár a sör,persze azt hittem Bazsa lesz a megfejtő.))
Előzmény: aeroe (7018)
Bazsa69 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 7023
E-mail ment... :o)
Előzmény: aeroe (7021)
Bazsa69 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 7022
Innen szerezted a faanyagot a kajakodhoz? :o)

Igen, jogos az aggodalom.
Viszont egy-két különösen szép hely, élelmiszerbolt, kocsma, kikötő koordinátája jól jöhet.
Az RSD táborhelyeit azért tartom publikusnak, mert ott inkább az egynapos kirándulások a jellemzők, nem lesz dömping a vadkempingben, viszont ha valaki mégis el akar tölteni 1-2 éjszakát, nem könnyű alkalmas sátorhelyet találni. Eléggé beépített a part, néha arra gondoltam, hogy ha máshol nem, hát egy stégen töltöm az éjszakát...
A vadkempingezés nálunk sem engedélyezett, de nem is nagyon szankcionálják. Legrosszabb esetben elzavarnak.
Ráadásul a pecások is kint vannak a parton egész éjszaka... :o)

Jó lenne újra találkozni Veletek!
Amikor vízre szállunk, felhívlak telefonon és egyeztetünk. :o)
Előzmény: aeroe (7020)
aeroe Creative Commons License 2008.11.01 0 0 7021
valahol mi is kavarunk egy rövidet holnap az rsd-n, remélem, összefutunk. sztem hamarabb indulunk, talán a gubacsi hídtól vagy nyunyóék mellől
Előzmény: Bazsa69 (7010)
aeroe Creative Commons License 2008.11.01 0 0 7020

ja, azért ez a horvát pontgyűjtés nekem picit necces - tekintve, hogy elvileg tilos a vadkempingezés. képzeld el, hogy felfut a honlap és egy-egy addig elhagyott, csendes kikötőben minden este megjelenik 20 tengeri kajakos. mondjuk semmi mást nem csinálnak, csak a 'dolgukat'. mert nyilvános wc gondolom nem lesz ott. talán jobb lenne, ha egyenletesen eloszlanánk, mindenki ott alszik, ahol helyet talál, nem mindig mindenki a legjobb helyeken.

 

svédországban példul más lenne a helyzet, mert ott szabad a vadkemping, sőt vannak helyek, ahol még rendes budi is van a vadonban, de hát ugyi oda ritkán jutunk el...

 

 ez itt egy lakatlan szigeten van a möckeln tavon almhult mellett (tudjátok, innen indult el az ikea), frankó móló a kikötéshez, a táborhelyen tűzrakóhely, felaprításra váró faanyag, fejsze, padok, hátul látszik a budi.

 

a googli azt mondja, hogy 56.663857,14.209716

Előzmény: saintus (7007)
aeroe Creative Commons License 2008.11.01 0 0 7019
nekem nagyon teccett az oldalad, már korábban oldstruggler megmutatta. szívesen mondok további okosságokat is, ha egy sör mellett összefutunk - de kábé ugyanazokat a gyagyáimat mondanám el, amit vmikor tavaly ősszel itt a fórumra feltettem, hogy sztem milyennek kellene lennie egy teng kajakos honlapnak. ha akarod, megkeresem :)
Előzmény: saintus (7007)
aeroe Creative Commons License 2008.11.01 0 0 7018
ez most nagyon offtopic: 66, 69, 96, 99
Előzmény: Emdzsí (7017)
Emdzsí Creative Commons License 2008.11.01 0 0 7017
Találós kérdés. Házszámunk két számjegyéből négyféle kétjegyű szám rakható ki, mik ezek e számjegyek? A helyes megfejtő egy üveg sörben részesül. Komoly dilemma volt , mert a festők leszedték, én meg még nem emlékeztem a házszámra , és telefonos segítség kellett , hogyan szereljék vissza a számot, a négyféle lehetőség közül.))
Bazsa69 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 7016
Van fotó is:

Bazsa69 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 7015
A Vitorlázás topikban írtak egy kajakosról: a helyszín a Balaton, a Fűzfői-öböl.
Búsman! Nem Te voltál???
Emdzsí Creative Commons License 2008.10.31 0 0 7014
Na ,tegnap beköltöztünk, tiszta horror ez a hurcolkodás,ma már csillárom is van.))
Duna nincs túl messze,és ez a lényeg:)) Egyelőre ládavárak mindenütt, alig férünk el, de a helyzet fokozódik. Lassan megatalálom a zokniaimat is, a borotvámról fogalmam sincs.
Kissé olyan még, mint egy fapados kempingezés. Na sebaj, avató kerti parti, úgy december közepén.Lesz forralt bor,gesztenyesütés,hógolyózás:))
usergt Creative Commons License 2008.10.31 0 0 7013
Értettem. Ott leszek. Engem is megidézett a zoknid illata...
Előzmény: Bazsa69 (7010)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!