Keresés

Részletes keresés

saintus Creative Commons License 2008.11.04 0 0 7059

Hát, nemtom. Már van egy Joomala alapú oldal, ami nem nagyon bővül, pedig azt ugymond közösségi motor hajtja. Én is próbálkoztam azzal, meg más hasonlóval is. Igazából rengeteget kell vele vackolni, ha az ember rendesen meg akarja csinálni, ráadásul megfelelő szerver kell a futtatásához. Amit végül csináltam az egy Dreamweaver-el készített félstatikus oldal (a háttérben vannak scriptek, pl kommentezésre, csak nem futnak) Ez nagyon könnyen alakítható, rugalmas, bármire alkalmassá tehető. A PHP alapú cuccokhoz érteni kell, és rugalmatlanok. A html-ben azt, és oda rakok, amit és ahova akarok. ha script kell nem gond, van MySQL a szerveren. Egy szimpla blogot könnyen összerakok ilyen "szerveroldali" cuccokból, de egy ennyire nagy változatosságot kívánó oldalhoz szerintem nem jó, ha az ember nem ezzel foglalkozik hivatásszerűen.

 

Alapvetően, ha van mit felrakni, én megteremtem a hátteret, hogy fel tudjuk rakni. A kommentezésen most szenvedek, hogy mennyen is (az a baj, hogy a tengerikajak.co.cc egy dns átirányitáson megy a 000webhost szerverre, és ez valahogy bezavar) ebben jól jönne valami tipp. Eleinte azért nem került fel a commentező cuc, mert úgy gondoltam, ez a fórum bőven elegendő, most meg rájöttem, hogy nem is tudom megcsinálni...

 

Annak nem látom értelmét, hogy csináljunk egy 3. oldalt is. A rövid értékelésekhez, amik 1-1 kajakról íródnak megfelel a fórum, terjedelmesebb, képekkel ilusztrált cikkeket, meg nem fognak annyian írni, hogy azt nem tudjuk feltenni a már meglevő 2 oldalra (legjobb lenne mindkettőre egymást linkelve)

Előzmény: aeroe (7056)
aeroe Creative Commons License 2008.11.04 0 0 7058

új témát nyitok: itt a holtszezon, valamivel mobilizáljuk magunkat, csináljunk egy fotópályázatot

 

'kayaks make a difference', 'a kajakozás más' - ez a téma, ezt kell a fotónak bemutatnia. többet nem mondok, mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy mit választ ki az idei képeiből

 

el lehetne küldeni az összes kajakos vállalkozásnak, ők szerveznek túrákat, náluk is lehetne publikálni a felhívást

 

ha már lenne közös hobbi-tengerikajakos weboldal, akkor ott lehetne publikálni a képeket, jófajta webes szavazással értékelni őket. vagy ha már meglenne a pyrus egyesület, az is lehetne a szervezője

 

szerintetek?

aeroe Creative Commons License 2008.11.04 0 0 7057

igen, erre is akartam reagálni, nekem a tengeri kajakozásban benne van a felfedezés öröme is:

 

idén nyáron valahol 17 km környékén tervezett módon megálltunk pihenni, vizet vettünk fel a marinában. utána továbbindultunk a kornátok szigetei mentén, még volt hátra jó néhány óránk a napból.

- valahol 19 km környékén láttunk egy jó táborhelyet, de még nem akartunk megállni

- 23 km: elfogyott az aktuális sziget, a legközelebbi jó 2 km-re, de nem sok jóval kecsegtet

- 26 km: messziről jól kinéző partszakaszon lehetetlen kiszállni. 28 km: csábító öböl, sziklák, kosz, felejtős

- 29 km: újabb sziget, so-so helyet látunk, de nem állunk meg. a nap már kezd lemenni, az izgalom fokozódik

- 30 km: négyen megisszuk az utolsó maradék sörünket, megünnepeljük az eddigi leghosszabb napot, táborhely min a következő szigeten

- 32 km: még egy felejtős öböl

- 33 km: már majdnem sötét van, végülis egy elhagyott ház teraszán alszunk, az egyik legkényelmesebb vízszintes, árnyékos alvás az egész túrán.

 

ha előre tudom a túrapontokat, akkor nincs mit mesélni a klubban, kiheréljük a túrát :)

Előzmény: oldstruggler (7030)
aeroe Creative Commons License 2008.11.04 0 0 7056

egy konferencián üldögélek egész héten, ma volt egy előadás a webkettőről, megint felmelegítem a tavaly szezonzárás utáni ötletemet:

 

van itt néhány it guru a kajakosok között, össze kéne dugni a fejü(n)ket és kitalálni, hogy hogyan lehetne egy kollaboratív weboldalt összehozni, amire mindenki fel tudja lapátolni, amit akar - fotókat, videókat, pontokat, túratippeket, hajó-értékeléseket, felszerelés-fikázást, kajak-wikipédiát, tervezett programokat, nagy találkozásokat, hiányzó zoknik keresését, kedvenc linkeket, blogokat, akármit. és akkor jól hozzá lehet szólni mindenhez

 

szerintem az egyszemélyes oldalaknak az elérési statisztikái sosem fogják elérni a kritikus tömeget, az egyszemélyes oldalakat mindig valakinek szerkesztenie kell, amihez - stílszerűen - tengersok idő kell, úgy látom, az senkinek sincs

 

na, akkor ez legyen egy téma a következő sörözésen

Előzmény: oldstruggler (7031)
aeroe Creative Commons License 2008.11.04 0 0 7055

jók a filmek :)

 

kameraállványa van nick?-nek, kikerestem, a 2023-asban szólt hozzá utoljára a fórumhoz, de ha dobsz egy emailt, megadom az elérhetőségét, megtárgyalhatod vele, hogy ő hogyan filmez

 

nekem az tűnt fel, hogy milyen irdatlan sok cucc van mindenkinek a decken. mit vittetek magatokkal? úgy tűnik, hogy mindegy, hogy prijon vagy necky vagy vmi más, mindegyik hajó raktere kisebb a szükségesnél (bocs, saintus és emdzsí - ti érveltetek, hogy a prijon és az izsák elég nagy :) )

Előzmény: víztorony (7045)
Emdzsí Creative Commons License 2008.11.04 0 0 7054

http://www.jvc.hu/product-list.php?id=100078

http://www.sony.hu/product/cac-sports-packs/spk-hcd#pageType=Compatibles

 

Ezeket érdemes átnézni, talán a Sony az ami teljesíti minden elvárásod.

Emdzsí Creative Commons License 2008.11.04 0 0 7053
Előzmény: Emdzsí (7052)
Emdzsí Creative Commons License 2008.11.04 0 0 7052

JVC-hez van nagyon jó tok, de kb a szett ára olyan 200eFt. Sonyhoz van még tok kb 50eFt, de csak 3m-ig vízhatlan, viszont a célnak pont megfelel. Vagy evamarine lágy tok.

Előzmény: Bazsa69 (7048)
qrzor Creative Commons License 2008.11.04 0 0 7051

Ne sajnáld a kazettát!

A memkártyára dolgozó tündibündi minividenyókamerák realtime konvertálnak veszteséges eljárással, veszteséges formátumba. De azt legalább nagyon xarul.

 

Ha megnézel egy ilyen felvételt, visszasírod még a normál nyolcas fekete fefér filmet is inkább. A Hi8-as szalgról egy óra nyersanyag 20 giga a gépen vágás és konvertálás előtt. Ez nem véletlen. Minden kisebb méretű forrásfile látványosan rosszabb megoldás.

 

Persze a távoli jövőben egyszer majd....

 

Az engem is meglepett, hogy a hajótest önmagában ilyen klassz csillapítást és stabilitást ad a felvételnek. Fröccsenő víz ellen talán az óraüveggel szerelt nylonzacskó a legjobb, mert tudod nyomkodni a kamerát, de nem lesz vizes. Nedves tárolás ellen nincs ötletem. Talán vászontatyó és be a hálózsákba.

Előzmény: Bazsa69 (7048)
qrzor Creative Commons License 2008.11.04 0 0 7050
víztorony Creative Commons License 2008.11.04 0 0 7049
dehhogynem, egy napig szárítottam, aztán a tábortűznél jól kiszáradt és másnap folytattam... pont a legszebb napon nem ment, de legalább akkor többet fényképeztem. plusz amikor jött a vihar és kimentünk a tóra örömködni (horgászni meg csak úgy, a pihenőnapon), a hullámok egészen összefröcskölték, még majd ezt is felteszem, ha lesz időm... szóval érdemes valami tokkal használni mindenképp...

a decktáskában meg a nap melegétől párásodott minden (elég hülye konstrukció), lehet, hogy vinnem kellett volna ilyen kis nedvességelszívó szilikongolyócskákat, amiket a csomagolásba szokktak tenni sok terméknél.
Előzmény: Bazsa69 (7048)
Bazsa69 Creative Commons License 2008.11.04 0 0 7048
Nem fröcskölted össze?
Nekem egy SONY-m van, Hi8-as, kazettára rögzít.
Lassan 10 éves lesz, és azóta sokat fejlődött a technológia.
Olyan kamerában gondolkodok, ami:
- nem mozgó adattárolós (DVD, kazetta)
- fényképez is.
- könnyű és bírja a túrakörülményeket.
- az optikájának átmérője min. 20 mm
- viszonylag olcsó
Előzmény: víztorony (7047)
víztorony Creative Commons License 2008.11.04 0 0 7047
Távolságban lehet, hogy hasonló, de Lengyelországban nincs autópálya, így az út nagyon hosszú, ám mégis megéri. Sajnos a minőség tényleg rossz így feltöltve, nem vagyok profi az optimalizálásban, mire lekicsinyítem, hogy feltölthessem, már sokat romlik és még az indavideo is konvertál egyet rajta... (esetleg tippeket elfogadok, hogyan rendereljek egy 3-5 perces videót Sony Vegassal, hogy 50 mega alatt legyen a végeredmény és szép is legyen :)
Ez egy teljesen hagyományos mini DV kamera (Panasonic NVGS21), nem sajnálom, nem egy nagy érték... Egyszerűen a decktáska gumija alá tettem.
Ha legközelebb nagyobb túrára megyek (pár év múlva:) biztosan szerkesztek neki valami állványt. Sőt, sokszor olyan tiszta volt a víz, hogy kedvem lett volna a halakat, vízinövényeket is felvenni. Sajnos az egyszerűbb tokok is 20ezer körül vannak...
Előzmény: Bazsa69 (7046)
Bazsa69 Creative Commons License 2008.11.04 0 0 7046
Örömmel néztem a képsorokat, több okból is:
- szép vidéken kajakoztatok, bár a lengyel árak verik az adriaiakat (!), távolságban megközelítően azonos, úgyhogy ha választanom kell, inkább a tenger... :o)
- gondolom, a videó eredetije nem azt a képminőséget adja, mint ami megosztásra felkerült.
Milyen kamerával vetted fel?
Hogyan oldottad meg a kamera rögzítését, kezelését evezés közben?
(Tavaszra talán meglephetem magam egy kis felvevővel, hogy a kis családomnak meg tudjam mutatni, merre járok (kajakkal, vitorlással, bringával, snowboard-dal...).)
Előzmény: víztorony (7045)
víztorony Creative Commons License 2008.11.04 0 0 7045
sziasztok, két kis szösszenet még Lengyelországból:

video 1
video 2
Bazsa69 Creative Commons License 2008.11.03 0 0 7044
...vagy a kajakos zsírja nemcsak az energiafelhasználás miatt apad ...
Előzmény: qrzor (7042)
Bazsa69 Creative Commons License 2008.11.03 0 0 7043
Most nem a mennyiségre, hanem a minőségre hajtottunk.
Egyébként 16 km.
Legutóbb, amikor együtt eveztünk (Római - Horány - Római túraverseny, 20 km, 8 km/h átlag), nem tudtunk diskurálni, mert másra kellett a tüdőkapacitás... :o)

Bazsa libákat etet...
Előzmény: qrzor (7041)
qrzor Creative Commons License 2008.11.03 0 0 7042

Ezt már szeretem! Amíg megfogalmazom a rendkívűl összetett és hosszú kérdésemet, azalatt elkészül a válasz is.

 

.. "Az Ysak érezhetően jobban, gyorsabban siklik a vízen, olyan érzésem volt, mintha bezsírozták volna az alját."..

 

Lehet, hogy az Ysak alján faggyúmirigyek vannak, csak ezt még senki nem vette észre?

qrzor Creative Commons License 2008.11.03 0 0 7041
És mennyi volt az annyi? (Mennyit eveztetek?)
Előzmény: usergt (7038)
Bazsa69 Creative Commons License 2008.11.03 0 0 7040
No, ha már így meg lettem idézve (HÚÚÚ!!!), írok néhány sort a hétvégi RSD-ről:
A kalandok már akkor kezdődtek, amikor találkozásunk feletti örömünkben annyira elmerültünk a beszélgetésben USERGT-vel, hogy elvétettem egy lehajtót az M5-nél, minek következményeként a kirándulás átment Ócsa-Taksony Rally-ba.
Némi késedelemmel ugyan, de töretlen jókedvvel szálltunk vízre és pár perc múlva összefutottunk Noé-val és Aeroé-val.
Ők lefelé, míg mi inkább felfelé vágyódtunk, úgyhogy kénytelenek voltunk búcsút venni egymástól.
Kicsit megpörgetem: alkalmunk volt fogadást kötni két macska-pankrátor mérkőzésének kimenetelére, de mindkét versenyzőt "passzív játék" miatt idejekorán kizárta a versenyrendezőség. :o)
Már éppen a vízreszálláshoz készülődtünk, el is oldottuk a hajókat, amikor egy hattyúcsalád jelent meg nem titkolt érdeklődést tanusítva - leginkább a csörgős reklámszatyor iránt. Nem sajnáltuk tőlük az amúgy kritikán aluli pogácsát, felváltva kattogtattuk a fényképezőgépet, az olykor feltámadó szellő pedig csúf tréfát űzve velünk alattomban elforgatta a kajakokat a vízpartról. Az Ysak-ot még idejében el tudtam érni az evezővel, a Laser viszont megkezdte önálló pályafutását.
USERGT beavatkozása nélkül bizony meg kellett volna mártóznom a 14-15 fokos vízben.
Utólag belegondolva a ruházatom hőszigetelését megőrizendő feltehetően egy szál evező lett volna az öltözékem, de ezt nem nagyon hangoztattam, nehogy GT ennek tudatában lemondjon a kajak-mentő akciójáról... ;o)
Mindezek után már normál mederbe terelődtek az események: bejártunk két kis hangulatos erecskét és a visszaút idejére (8 km) átcseréltük a hajókat.
Azonnal kiderült: USERGT-vel "lábtestvérek" vagyunk: a lábtámasz mindkettőnk számára optimálisan volt beállítva.
Az Ysak érezhetően jobban, gyorsabban siklik a vízen, olyan érzésem volt, mintha bezsírozták volna az alját.
A Laser viszont jobban tartja az irányt és kényelmesebb: nemcsak a deréktámasza miatt, hanem a térdtámasz is valahogy jobb helyen van.
Mindkét hajónak vannak ugyan olyan részei, amin egy kicsit lehetne még finomítani, de ez mit sem változtat a tényen: mindkettő kajak BITANG JÓ! :o)
Hazafelé menet sikerült újból improvizált útvonalon haladnunk, a kiváltó ok megintcsak az önfeledt beszélgetés volt (javarészt én beszéltem... :o) ).
Továbbra is fenntartom korábbi állításomat: USERGT! Veled bármikor, bárhova...
De legközelebb hozd a zoknimat! :o)
Előzmény: usergt (7038)
usergt Creative Commons License 2008.11.03 0 0 7039
javitás/Bazsa
Előzmény: usergt (7038)
usergt Creative Commons License 2008.11.03 0 0 7038

 Rátapintottál....

Rambo például elmenekült, a Duna közepéről pofoztam vissza pár határozott evezőcsapással. Bazsa lelkesen aszisztálta partról.

A hattyúk szemére nyugodtan közelíthetsz. Amit látni fogsz: Az egyikükre egy xl-es vérmacska lesett a stégről.

Az xl-es vérmacskát pedig egy xxxl-es fenevad (vérmacska2) sokkolta. Majd Bazya elmeséli, ha meri.

Előzmény: qrzor (7036)
qrzor Creative Commons License 2008.11.03 0 0 7037
hatyúk := hattyúk
qrzor Creative Commons License 2008.11.03 0 0 7036

Festői idő volt hétvégén. Ha ennyi üres hajó csatangol az RSD-n, össze kéne szednem párat ...

Vajon, ha ránagyítok a hatyúk szemére, akkor az tükröződik benne, hogy zoknit próbáltok a susnyásban? :-)

 

Előzmény: usergt (7035)
usergt Creative Commons License 2008.11.03 0 0 7035

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hattyúk, sunshine, naplemente, jó társaság. Hát kell ennél több?

búsman Creative Commons License 2008.11.02 0 0 7034
Végre valami hasznát is vettem a kajaknak. J

aeroe Creative Commons License 2008.11.02 0 0 7033

voltunk ma az rsd-n, nagyon szuper volt, gyönyörű őszi színek, egy-két ismerős kajakos :)

 

 a bőregér idei utolsó útja volt

 

 figyelmes olvasó észreveszi izsákot is

 

 meg a felhők is húha
búsman Creative Commons License 2008.11.02 0 0 7032
De igen, a Kék Villámmal és Gps kollega a sárga vitorlásával, én eveztem egy keveset, de a hajókázást elfújta a szél.

Előzmény: Bazsa69 (7015)
oldstruggler Creative Commons License 2008.11.02 0 0 7031
Minden tapasztalat, ami segítheti az utánunk jövőket fontos. Vízreszállási hely, napközbeni pihenésre alkalmas hely, éjszakai szállásra alkalmas hely, vásárlásra, készlet-feltöltésre alkalmas hely, szárazföldi sétára alkalmas hely, mert ott valami olyasmi van, ami miatt érdemes kiszállni a hajóból, kocsma-hivatal, kemping, ahová betérhet magunkfajta vándor, ésmégsorolhatnám a pontok, amiket érdemes gyüjteni. Tehát, csak gyüjtögessük a pontokat, rendezni ráérünk később is.
Előzmény: saintus (7027)
oldstruggler Creative Commons License 2008.11.02 0 0 7030
Csak gyüjtögesd a pontokat! Egyébként pedig megoldható a Aeroe problémája, ha bevezetjük a "táborhely"-szolgáltatást. Nyilvános, mindenki számára elérhető módon jelezzük, hogy mely vidékeken, szigeteken, jártak olyan magyar tengeri kajakosok, akik szívesen megosztják tapasztalataikat másokkal. Ez lehet az élménybeszámoló rovat is, hisz ott leírjuk, merre jártunk, hogy éltük meg a utazást, merre éjszakáztunk, még ha ezek a beszámolók nem tartalmazzák a pontos GPS koordinátákat. Ehhez képest, ha valaki - bárki - a felkészülés időszakában kéri, adjunk pontos adatokat, ezt a szolgáltatást biztosítani tudjuk. Nekünk is volt idén olyan élményünk, amikor már szürkült és még nem volt táborhelyünk, mi több, szürkületben vágtunk neki egy sziget-átkelésnek. Jó, tudtuk, nem kell sok-sok km-t lapátolni. Ilyen helyzetben voltunk két évvel ezelőtt is, talán emlékszel Aeroe. Kísértetiesen hasonló volt a helyzet. Mindkét alkalommal vitorlás kikötőkben bóklásztunk szürkület kezdetén, és indultunk tovább alkalmas helyet keresni. Mindkét alkalommal éppen megfelelő helyet találtunk. Ebben is van valami. Az ismeretlen, a várakozással teli feszültség: ma vajon hogyan köszönt ránk az éjszaka? Nyugi: még egyszer sem kellett hajóban éjszakáznunk.
Előzmény: saintus (7025)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!