Keresés

Részletes keresés

kezman46 Creative Commons License 2018.06.16 -2 0 149107

Igen, ezért vagyok itt példáúl, a jó dolgokat, vagyis szerintem a jó dolgokat megszívlelem én is, csak nem szeretem mikor lekezelő hsz érkezik , itt a példa, normálisan is meg lehet beszélni dolgokat, itt a példa, leírtam, savazni nem fogok mert minek, leforrt a cefre azt főzöm, el........tam már én is sok pálinkát, dehát ez az élet nem mindig sikerülhet minden, és mindig tanul az ember, élete végéig, itt csak a hozzáálással van a gond. :)

Előzmény: körte51 (149101)
kezman46 Creative Commons License 2018.06.16 -3 0 149106

A véleményemet azért meg írhatom ugye, egyébkémnt azok a többek akkik szerinted megszívták az egy, de a képek szerint az nem pálma olaj, de hagyjuk én csak meg írtam a véleményem erre lehülyéztek maradok az olvasáasnál azt majd kiválogatom az értelmes hozzászólásokat, a sok baromságon meg bazsajgok kicsit, ennyi, nyugodtan élj a te kis világodba ahol azt hiszed csak neked lehet igazad.

Előzmény: endrepp (149091)
sogi01 Creative Commons License 2018.06.16 -2 1 149105

                                                          vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (149061)
Figyelget Creative Commons License 2018.06.16 -2 0 149104

"a fritőzbe se hőközlő olajat használok"

Dehogynem. Különben soha nem sülne meg semmi. :-D 

(Hidd el, duplikációba nem az étolaj a legjobb választás.) 

Előzmény: Jocó0423 (149093)
Figyelget Creative Commons License 2018.06.16 -2 0 149103

"fúrószáras, műanyag rekeszes bohóckodáshoz"

Khm,Khm.... :-D 

Előzmény: raczno (149098)
körte51 Creative Commons License 2018.06.16 -2 0 149102

Azt Te csak gondolod, hogy nem öntesz napraforgó olajat az autódba! Elmondom Neked, hogy , mindegy milyen autód van bioetanol, biodízelt is tankolsz ha tudsz róla ,ha nem!

Előzmény: Jocó0423 (149093)
körte51 Creative Commons License 2018.06.16 -2 2 149101

Ezek azok a mondatok , amelyektől kiráz a hideg ! Nélkülöz minden józanságot ,nyitottságot. Amit jól csináltak apáink, nagyapáink azt nekünk is úgy kell, de a rosszat ne folytassuk! Mennyire büszke voltam azokra a rossz pálinkákra, amiket régen főztem és a "szakembereknek" hála ,ma már sokkal finomabbat főzök. Vedd észre micsoda minőségi változáson megy át a pálinka, köszönhető a szemléletbéli változásnak, tudnám sorolni. Legfőképp az ismeretekhez való hozzájutás és alkalmazás. Természetesen a Te dolgod, hogy csinálod.

Előzmény: kezman46 (149087)
kivimánia Creative Commons License 2018.06.16 -2 0 149100

Köszönöm,jól látszik,valami ilyesmit teszek rá.

Előzmény: raczno (149086)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.06.16 -2 1 149099

És hány órát használod az olajat a fritőzben? Hány évet a pálinkafőzőben?
A hőközlő olaj egyszeri beruházás, kitart életed végéig.

Előzmény: Jocó0423 (149093)
raczno Creative Commons License 2018.06.16 -2 0 149098

Kinek ez, kinek az...

A tavalyinál, fúrószáras, műanyag rekeszes bohóckodáshoz képest nekem megfelelő. Verőléceset akartam igazából, de ez let...

A videók az első bevetésen készültek. Azóta kitapasztaltam, hogy a termelőtől csak a legvégén kell betenni, addig nem árt, ha a gyümölcs is kicsit körbe mozog a hengerben. Tudom, hihetetlen, de így van...

Előzmény: !MARATHÓN (149097)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.06.16 -2 0 149097

Nekem  az ajtó felejtős, rézműves billentős üstje  adott ötletet. A motor teljesítményéhez  viszonyítva, lehetne termelékenyebb.  

Előzmény: raczno (149086)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.06.16 -2 0 149096

Én is.

Előzmény: öreg_néne_b (149072)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2018.06.16 -2 1 149095

A kalibrálása "gombnyomogatós". Közben cserélni a puffereket, persze deszt.vizes öblítés után. Ha nem mártod extrém savas vagy extrém lúgos közegbe, akkor elegendő fél évente-évente kalibrálni.

Előzmény: 72lakiluk (149064)
endrepp Creative Commons License 2018.06.15 -2 2 149094

Jó. Lapos csavarhúzót is lehet kereszthornyú csavarokhoz használni, néha a csavarhúzó törik el, néha a horony megy tönkre, máskor pedig sikerül a művelet.

Nem kell sokat kutatnod, a hivatkozás -amit megosztottam a berohadt pálmaolajról- előzményeiben ott van a szakszerű válasz, hogy ilyen alkalmazásra miért nem használnak növényi olajat. Új vicc nincs, csak új csecsemő, időnként valakinek pórul kell járni, hogy a tudás felfrissüljön, ezzel sincs semmi baj, ez a körforgás is az élet része. ;)

Előzmény: Jocó0423 (149093)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.06.15 -5 0 149093

Drága barátom az autómba se öntök napraforgó olajat, ott egy csomó dolog forog :)

De hadd kérdezzek valamit ha már itt tartunk.

Ami jó az olajsütőbe, az miért nem jó a főzőbe? Nekem bevált, a fritőzbe se hőközlő olajat használok :)

Előzmény: endrepp (149092)
endrepp Creative Commons License 2018.06.15 -2 0 149092

Nem persze, motor fűrészedbe is öntsél Floriolt! :)

Előzmény: Jocó0423 (149090)
endrepp Creative Commons License 2018.06.15 -2 3 149091

Te most pont abban vagy okos, hogy olyan valami használsz az üstöd köpenyében, amivel itt többen megszívták már, a savazásról pedig nyilatkozol egy hülyeséget.

Többi információ pedig a tárgyat tekintve érdemtelen, egyébként örülök, hogy elégedett vagy vele.

Előzmény: kezman46 (149087)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.06.15 -2 0 149090

Ott a pont :) Egyetértek. Vannak dolgok amiket nem kell túlvariálni :)

Előzmény: kezman46 (149087)
kezman46 Creative Commons License 2018.06.15 -2 0 149089

 

Az lehet, de tudod a tudat hogy nem használom megnyugtat, de lehet csak azért mert nincs rá szükségem :)

 

Előzmény: mili70 (149088)
mili70 Creative Commons License 2018.06.15 0 3 149088

Csodálkoznál, ha azt mondanám hogy a Te pálinkád semmivel sem egészségesebb azokénál, akik használják az alkimista módszereket? 

Előzmény: kezman46 (149087)
kezman46 Creative Commons License 2018.06.15 -8 1 149087

Ha a "szakemberekre" halgatnánk akkor már nem élnénk, mindenki okos valamibe, van aki mindenbe, 62éves vagyok, pálinkát kb 30 éve főzök igaz csak a saját gyümölcsömből, nem piaci célra kimondottan magamnak, ha van gyümölcs akkor van ha nincs akkor nincs, de többnyite van 56 gyümölcsfám van a 3000 m2 -en, olvasom itt a savazást például meg a többi "alkimista" módszert nekem eszembe nem jutna, ez mind természetellenes, igaz többnyire azonnal főzök, versenyekre nem járok, a magam egészségemre meg odafigyelek, úgy hogy inkább hagyjuk a szakembereket, én inkább hagyatkozok a " rutin meg az évek"-re  :)

Előzmény: endrepp (149085)
raczno Creative Commons License 2018.06.15 -2 2 149086

Íme pár kép...

Az ajtó belső része a magkidobó kivágott része, hogy becsukott ajtónál ne legyen ugrás a cső belsejében. A külső része pedig a kifolyó kivágásából származó cső palást... Erre FBS-t kentem...,

cdak vékonyan, mert nem fogy az ajtó csukódni...

A záró rész egy csavar felhegesztve, és azon alátétek...

Sztem rajz nélkül is menni fog, a képek alapján...

Előzmény: kivimánia (149066)
endrepp Creative Commons License 2018.06.15 -2 0 149085

Passz.. Szakemberek szerint növényi olaj nem jó erre a célra, nincs személyes tapasztalatom, de ha lenne ilyen főzőm, biztos hőközlő olajat tennék bele, az konkrétan erre való.

Előzmény: kezman46 (149084)
kezman46 Creative Commons License 2018.06.15 -2 0 149084

Ez nem tudom mi de hogy nem pálmaolaj az biztos, nekem öt éve bent van, egyszer töltöttem utána ha felmelegitem szép tiszta olaj

Előzmény: endrepp (149079)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.06.15 -2 1 149083

Én itt és most töredelmesen bevallom, hogy étolajjal töltöttem a főzőm és 3 éve semmi bajom vele.

Előzmény: Törölt nick (149081)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.15 -2 0 149082

Akkor így marad kevesebb de aromásabb lesz :-)

Előzmény: endrepp (149080)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.15 -2 0 149081

Köszönöm , marad a MOL-os olaj.

Előzmény: endrepp (149079)
endrepp Creative Commons License 2018.06.15 -2 1 149080

A napfény mindenképpen csökkenti az aromát, tiszta etanollal ütöd fel a párlatod, 1kg cukorból  1 liter etanol keletkezik, ez alapján el tudod dönteni, hogy mennyire akarsz pálinka "light"-ot készíteni. ;)

Előzmény: Törölt nick (149078)
endrepp Creative Commons License 2018.06.15 -2 0 149079
Előzmény: Törölt nick (149075)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.15 -2 0 149078

Mennyi napfényt tegyek 14 literbe kb ?

Előzmény: Jolida (149077)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!