Igen, ezért vagyok itt példáúl, a jó dolgokat, vagyis szerintem a jó dolgokat megszívlelem én is, csak nem szeretem mikor lekezelő hsz érkezik , itt a példa, normálisan is meg lehet beszélni dolgokat, itt a példa, leírtam, savazni nem fogok mert minek, leforrt a cefre azt főzöm, el........tam már én is sok pálinkát, dehát ez az élet nem mindig sikerülhet minden, és mindig tanul az ember, élete végéig, itt csak a hozzáálással van a gond. :)
A véleményemet azért meg írhatom ugye, egyébkémnt azok a többek akkik szerinted megszívták az egy, de a képek szerint az nem pálma olaj, de hagyjuk én csak meg írtam a véleményem erre lehülyéztek maradok az olvasáasnál azt majd kiválogatom az értelmes hozzászólásokat, a sok baromságon meg bazsajgok kicsit, ennyi, nyugodtan élj a te kis világodba ahol azt hiszed csak neked lehet igazad.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Azt Te csak gondolod, hogy nem öntesz napraforgó olajat az autódba! Elmondom Neked, hogy , mindegy milyen autód van bioetanol, biodízelt is tankolsz ha tudsz róla ,ha nem!
Ezek azok a mondatok , amelyektől kiráz a hideg ! Nélkülöz minden józanságot ,nyitottságot. Amit jól csináltak apáink, nagyapáink azt nekünk is úgy kell, de a rosszat ne folytassuk! Mennyire büszke voltam azokra a rossz pálinkákra, amiket régen főztem és a "szakembereknek" hála ,ma már sokkal finomabbat főzök. Vedd észre micsoda minőségi változáson megy át a pálinka, köszönhető a szemléletbéli változásnak, tudnám sorolni. Legfőképp az ismeretekhez való hozzájutás és alkalmazás. Természetesen a Te dolgod, hogy csinálod.
A tavalyinál, fúrószáras, műanyag rekeszes bohóckodáshoz képest nekem megfelelő. Verőléceset akartam igazából, de ez let...
A videók az első bevetésen készültek. Azóta kitapasztaltam, hogy a termelőtől csak a legvégén kell betenni, addig nem árt, ha a gyümölcs is kicsit körbe mozog a hengerben. Tudom, hihetetlen, de így van...
A kalibrálása "gombnyomogatós". Közben cserélni a puffereket, persze deszt.vizes öblítés után. Ha nem mártod extrém savas vagy extrém lúgos közegbe, akkor elegendő fél évente-évente kalibrálni.
Jó. Lapos csavarhúzót is lehet kereszthornyú csavarokhoz használni, néha a csavarhúzó törik el, néha a horony megy tönkre, máskor pedig sikerül a művelet.
Nem kell sokat kutatnod, a hivatkozás -amit megosztottam a berohadt pálmaolajról- előzményeiben ott van a szakszerű válasz, hogy ilyen alkalmazásra miért nem használnak növényi olajat. Új vicc nincs, csak új csecsemő, időnként valakinek pórul kell járni, hogy a tudás felfrissüljön, ezzel sincs semmi baj, ez a körforgás is az élet része. ;)
Te most pont abban vagy okos, hogy olyan valami használsz az üstöd köpenyében, amivel itt többen megszívták már, a savazásról pedig nyilatkozol egy hülyeséget.
Többi információ pedig a tárgyat tekintve érdemtelen, egyébként örülök, hogy elégedett vagy vele.
Ha a "szakemberekre" halgatnánk akkor már nem élnénk, mindenki okos valamibe, van aki mindenbe, 62éves vagyok, pálinkát kb 30 éve főzök igaz csak a saját gyümölcsömből, nem piaci célra kimondottan magamnak, ha van gyümölcs akkor van ha nincs akkor nincs, de többnyite van 56 gyümölcsfám van a 3000 m2 -en, olvasom itt a savazást például meg a többi "alkimista" módszert nekem eszembe nem jutna, ez mind természetellenes, igaz többnyire azonnal főzök, versenyekre nem járok, a magam egészségemre meg odafigyelek, úgy hogy inkább hagyjuk a szakembereket, én inkább hagyatkozok a " rutin meg az évek"-re :)
Az ajtó belső része a magkidobó kivágott része, hogy becsukott ajtónál ne legyen ugrás a cső belsejében. A külső része pedig a kifolyó kivágásából származó cső palást... Erre FBS-t kentem...,
cdak vékonyan, mert nem fogy az ajtó csukódni...
A záró rész egy csavar felhegesztve, és azon alátétek...
Sztem rajz nélkül is menni fog, a képek alapján...
Passz.. Szakemberek szerint növényi olaj nem jó erre a célra, nincs személyes tapasztalatom, de ha lenne ilyen főzőm, biztos hőközlő olajat tennék bele, az konkrétan erre való.
A napfény mindenképpen csökkenti az aromát, tiszta etanollal ütöd fel a párlatod, 1kg cukorból 1 liter etanol keletkezik, ez alapján el tudod dönteni, hogy mennyire akarsz pálinka "light"-ot készíteni. ;)