Keresés

Részletes keresés

naera Creative Commons License 2015.06.09 0 0 4765

Szia, 

 

Azt hiszem tripadvisor-on olvastam, hogy a Natura el van szigetelve és panaszkodtak, hogy nehezen tudtak eljutni a városba. De ez persze nektek nem gond, ha nem terveztek a kiránduláson kívült egyénileg eljutni ide-oda.

Mi végül a Grand Bahia Bavaro Principeben foglaltunk és remélem jó lesz :)

Az időjárást követem, elég felhősnek tűnik a napokban, remélem azért naposütés is lesz.

Mi most megyünk először Dominikára, de ha ti ezt a helyszínt választottátok az esküvőre, biztosan szép nagyon!

Sok boldogságot nektek! :)

Előzmény: pharao399 (4764)
pharao399 Creative Commons License 2015.06.09 0 0 4764

Szia!!

 

Nem tudom ki mondta azt az okosságot hogy erdő közepén van....azért hívják úgy mert olyan mint egy park tele van kis tavakkal, flamingókkal,teknősökkel és még sorolhatnám...valós hogy az egyszerűbb hotelek közé tartozik de a partja nagyon szép....Tavaly a Meliába az előtt pedig a Grand Palladium Bavaroba voltunk idén szerettünk volna egy kicsit természetesebb környezetbe lenni.

Próbáltam egy képet neked keresni a neten de ha a Tripadvisoron megnézed nem rossz kis hotel. Sőt a hotel melletti part ahol az elhagyatott rész van szinte mintha Saonan sétálnál!!(jó azért nem teljesen) De tényleg szép!

Nekünk mindegy hogy milyen összeköttetés van a várossal mert csak is Gustavoval megyünk mindig kirándulni azon kívül nem is megyünk ki a hotelből.

Idén Saonán házasodunk össze és Safari túrára megyünk!! Már számoljuk vissza az időt júli 3.-án indulunk!!

 

 

 

 

Előzmény: naera (4722)
naera Creative Commons License 2015.06.09 0 0 4763

Szia Gombi, nekünk válaszolt elég gyorsan (kb 2 hete)

Már előleget is fizettünk a Soannai és Samanai kirándulásokra. 

Mi egyébként jún 18-ától 29-éig vagyunk ott, szóval valószínű együtt kirándulunk majd ha ti is terveztetek menni ezekre. 

 

Üdv

Enikő

 

 

Előzmény: Gombi0311 (4762)
Gombi0311 Creative Commons License 2015.06.08 0 0 4762

Szia Dom Guss!

 

Mi június 23- án utazunk Dominikára, kb 1 héttel ezelőtt mindkét email címre küldtem nektek mailt, de még nem jött válasz. Esetleg nem kaptad meg, elküldeném ma mégegyszer. Vagy esetleg abban tudsz segíteni melyik mail címen érhetlek el hamarabb. Köszi! Várom mihamarabbi találkozásunkat!

üdv!

Előzmény: Dom_Guss (4732)
Gombi0311 Creative Commons License 2015.06.04 0 0 4761

Köszönöm az infót!

Előzmény: --northstar-- (4756)
Cicanyuszifül Creative Commons License 2015.06.04 0 0 4760

Nagyon szépen köszönöm az élménybeszámolót :)

Tavaly mi is voltunk Samanan és Saonan Gustavoval, idén pedig a LosHaitises nemzeti parkot szeretnénk megnézni  (ezért külön örülök, hogy írtál róla) valamint a Playa Blancat és az Indián tavakat.

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, már mi is alig várjuk az indulást :)

Előzmény: bakcsó (4759)
bakcsó Creative Commons License 2015.06.04 0 0 4759

Szia Nyuszifül!

Santo Domingóban, Saona szigeten, Samanán az El Limon vízesésnél és a Bacardi- szigeten, és a Los Haitises nemzeti parkban. Mindegyik kirándulás nagyon jó volt, Santo Domingóban Gustavo tartott egy kis városnézést autóból olyan városnegyedben ahol nem volt tanácsos kiszállni az autóból, sajnos nagyon nagy a szegénység láttunk bádogból épített nyomornegyedet is, ebédeltünk egy remek kis családi étteremben szuper jó dominikai kajákat, kávéztunk a sétáló utcában vásárolgattunk és megnéztünk az óvárost ami gyönyörű volt. Saonát azt azt hiszem nem kell reklámozni a földi paradicsom :), kaptunk reggelit is mert ez a kirándulás nagyon korán indul, volt sonkás sajtos szendvics üditők rum mézédes ananász és ha jól emlékszem dinnye is meg nassolni való apró sütik, muffin is.

Gyönyörű a tenger és a természet, itt is finom és bőséges ebéd volt és sok fürdés, hatalmas tengeri csillgok. Samanán a helyi piac nagy élmény volt, utána a lovaglás az esőerdőben nagy kaland a vízesés gyönyörű benne a fürdés felejthetetlen a kisérő dominikai fiuk szolgálatkészek türelmesek cukik. :)

Megint ebéd egy helyi kisvendéglő teraszán azt hittem öten fogunk enni annyi kaját hoztak ki, kiderült, hogy csak ketten eszünk a férjemmel, finom sült hús köret, sült csirke, az elmaradhatatlan ananász és kávé. Irány a tengerpart, motoroscsónakkal a Bacardi sziget csodaszép pálmafás fehérhomokos csoda, kaptunk Colát ananászt pancsolás séta újabb felejthetetlen élmények, majd repülőtér és vissza Punta Canára.

Los Haitises-hez bő két órás autókázás volt, egy tengerparti vendéglőnél találkoztunk Gustavoval, aztán mentünk tovább a nemzeti parkhoz. Ismét motorcsónakba szálltunk és egy lélegzet elállító mangrove mocsáron keresztül kijutottunk egy öbölbe minhta egy mesébe tévedtünk volna minden felé korallsziklák állnak ki a vízból mint apró kis szigetek fákkal bokrokkal a tetejűkön és róluk fátyolként lelogó növényekkel aminek sajnos nem emlékszem a nevére pedig mondta a Gustavo.Egyébként Gustavo végig mindenhol mesélt magyarázott rengeteg mindenről. A fákon rengeteg pelikán, fregattmadár, és dögkeselyű volt, és nagyon sok a mi fecskénkhez hasonló pici csivitelő madárka, akik ugyan úgy sárból épített fészekben költenek. Körbe jártuk az öblöt csónakkal, több helyen kikötöttünk az első helyen kaptunk megint jégbe hűtött üdítöket mindenféle finom nasssolni valót, majd egy rövid séta volt a nem messze lévő barlagokhoz. Újból csónak és újabb kikötés csodás esőerdő csodás növények csodás barlangok ősi barlangrajzok. Kb. du két órakor szálltunk ki a csoónakból és mentünk vissza a tengerparti étteremhez, ami bambuszokból épült, nagyon hangulatos tele helyi lakóssal. Megint nagyon finom és nagyon bőséges ebédet kaptunk, majd kiültünk még a vendéglő elé pihizni szólt a latin zene és mi hűsöltünk a lengedező szellőbena fák alatt a tengerparton. Azt hiszem ennél jobb befejezést nem kívánhat senki. :O) Kívánom, hogy ilyen élményben legyen nektek is részetek!!!  

Előzmény: Cicanyuszifül (4758)
Cicanyuszifül Creative Commons License 2015.06.04 0 0 4758

Melyik kirándulásokon voltatok?

Hogy tetszett?

Előzmény: bakcsó (4754)
Cicanyuszifül Creative Commons License 2015.06.04 0 0 4757

Nem felejtettem el, csak még nem volt időm :)

Ezt az információt kaptam Gustavotol:

Internet rendelhető 40USD egy hétre az egész ország területén működik.

Gondolom korlátlan, erre nem kérdeztem rá konkrétan.

Előzmény: naera (4753)
--northstar-- Creative Commons License 2015.06.03 0 0 4756

Szia Gombi!

 

Mi is Araamuval utaztunk januárban.

Minden szuper volt. Csak a hazaúttól kaptunk

kicsit sokkot, de erről nem az utazási iroda tehetett.

A dupla M betűs műszaki boltban kapsz átalakítót

a konnektorba.

Üdv

Előzmény: Gombi0311 (4755)
Gombi0311 Creative Commons License 2015.06.03 0 0 4755

Sziasztok! Már hónapok óta nézegetem a fórumot, mert május 23-án volt az esküvőnk, és most júni 26-án utazunk nászútra Dominikára, a Secrets Royal Beach szállodába. Júni 26 és Júli 4 között leszünk itt. Lesz még valaki ebben az időszakban estleg itt, vagy a Now Larimarban, mivel a szállodánk oda is belépést biztosít.

Kicsit aggódom, mivel először utazunk ilyen messzire. Az Araamu Travelnél intéztük az utat, ahol eddig nagyon segítőkészek voltak.

Az áramátalakítóval kapcsolatosan tudja valaki esetleg, hogy hol lehet ilyet Magyarországon beszerezni? Vagy erre csak a szallodában lesz lehetőségünk?

nagyon köszi előre is!

üdv. mindenkinek!

bakcsó Creative Commons License 2015.06.03 0 0 4754

Szia Cans1!

Mi két hete jöttünk haza Punta Canáról. Először mi is egyénileg akartunk utazni és szállást foglalni, de ahogy a többiek is írták utazási irodán keresztül olcsóbb jóval. Mi is a Marathon utazási irodán keresztül foglaltunk ők Pilisvörösváron vannak de interneten keresztül mindent elintéztünk velük. Nagyon szolgálatkészek mindenben segítenek. A víz nagyon kellemes volt nagyon sok kisgyerekes szülő volt a szállodában. Az eső csak kétszer esett a két hét alatt 1/4-1/4 óra volt kb. Mindig fúj egy kis szél az óceán felől, a nappal viszont vigyázzatok még fátyolfelhős időben is le lehet égni. Minden programot Gustavoval intéztünk 4 kirándulásra vitt minket el akkor csak mi ketten voltunk magyarok, és mégis végig csinált velünk minden programot nagyon magas szinvonalon. Mindenféle képpen visszamegyünk még Dominikára és vele fogunk kirándulni akkor is.

Előzmény: Cans1 (4750)
naera Creative Commons License 2015.06.03 0 0 4753

Nyuszifül, ne felejsd el megirni az infókat, amiket kapsz az internettel kapcsolatban, engem is érdekel :)

Előzmény: Cicanyuszifül (4749)
naera Creative Commons License 2015.06.03 0 1 4752

Mi is egyénileg szerettünk volna utazni, de ide sokkal jobban megéri irodán keresztül utazni

Ajánlom a punta cana specialistát, puntacana.hu oldalon eléred őket. Én 7-8 helyről kértem ajánlatot, ők a legolcsóbbak, illetve ők Gustavo cégének partne. 

 

Májusban és júniusban a legolcsóbb minden. 

Mi 2 hét múlva utazunk. A víz is kellemes júniusban, júliustól drágább minden, augusztus pedig hurrikán időszak..

 

Üdv

 

Enikő

Előzmény: Cans1 (4750)
--northstar-- Creative Commons License 2015.06.03 0 1 4751

Szia!

 

Mi januárban voltunk Punta Canan.

Nézegettük az egyéni utazás lehetőségeit is, (booking, tripadvisor) de sokkal drágábbra jött ki,

mint az utazási irodánál.

Közösségi közlekedésben EGYÁLTALÁN ne gondolkodjatok, főleg kisgyerekekkel.

Egyszerűen kaotikus. Talán a taxi lehet megoldás, de keményen alkudozni kell,

mert horror áron visznek, ha nem vagy élelmes.

Amúgy meg - szerintem - ha látni akarsz mást is a szállodasoron kívül, fizess be

szervezett kirándulásra( pl. Gustavonál - mi is vele kirándultunk, nagyon jó volt).

Jobban jársz, mintha egyénileg nekiindulnátok.

Előzmény: Cans1 (4750)
Cans1 Creative Commons License 2015.06.03 0 0 4750

Kedves Fórumozók! 

 

Szeretnék érdeklődni, hogy melyik időszakban lehet a legjobb áron kifogni repülőjegyet Dominikába, amikor még a víz hőmérséklete is maximálisan alkalmas pancsolásra? (kis gyerekek miatt) 

 

Foglalt már valaki privátban szállást (Pl: Trivago) Esetleg tapasztalatokat kérhetnék? 

 

Az országon belüli vasúti és buszközlekedés mennyire biztonságos, illetve megbízható?

 

Köszönettel:

 

Cans1

Cicanyuszifül Creative Commons License 2015.06.01 0 0 4749

Szia!

Nekünk is szükségünk lesz internetre.

Ma küldtem emailt Gustavonak ezzel kapcsolatban.

Ha válaszol és megtudok valami hasznosat akkor írok!

Előzmény: tau ba (4748)
tau ba Creative Commons License 2015.06.01 0 0 4748

Mobil internet hogyan megy? Melyik szolgaltatonak a legjobb a lefedettsege az orszagban? Olyan kartya kene, amire fel lehetne 1-5Gb-t tolteni.

Cicanyuszifül Creative Commons License 2015.05.31 0 0 4747

Szia!

Ha egy ici-picit lejjebb lapozol, akkor megtalálod Gustavo elérhetőségeit.

Szerintem minél előbb vedd fel vele a kapcsolatot.

Előzmény: Heni1230 (4744)
bakcsó Creative Commons License 2015.05.31 0 0 4746

Bocsi Gustavo elírtam a neved Dom_Guss!!!! :o)

Előzmény: Heni1230 (4744)
bakcsó Creative Commons License 2015.05.31 0 0 4745

Kedves Heni1230!

 

Gustavo elérhetőségeit a 4732 hozzászólásban találod Dom_Dus néven ő ír a fórumra.

Ajánlom, hogy már most vedd fel vele a kapcsolatot. Ha egy két napon belül nem válaszol küld el neki még egyszer, rengeteg e-mailt kap a világ minden tájáról, lehet, hogy egy-egy levél kimarad neki. Nekünk mindig válaszolt volt, hogy mi is többször küldtük el az e-mailt. Nagyon ajánlom őt nagyon sok mindent tud Dominikáról, történelméről nagyon figyelmes idegenvezető szuper ellátásunk volt minden téren.  Mi egy hete jöttünk haza Punta Canáról 12 napos útról vele intéztünk minden programot. Lentebb megtalálod a rövid utibeszámolót is.

Előzmény: Heni1230 (4744)
Heni1230 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 4744

Sziasztok!

mi június 21-július 6. között leszünk a Natura Parkban.

Sokat olvastam már Gustavo kurándulásairól. Tudna valaki elérhetőséget adni hozzá?

Mikor érdemes felvenni vele a kapcsolatot?

tau ba Creative Commons License 2015.05.29 0 0 4743

Koszi szepen. Van nekem valahol ket univerzalis adapter keszletem, amivel vagy 10 fele atalakitot lehet osszerakni, biztos van benne ilyen.

Előzmény: bakcsó (4742)
bakcsó Creative Commons License 2015.05.28 0 0 4742

Igen, a konnektor ilyen. Amit 5 dolcsiért adnak adaptert, azon csak a két egyforma lapos villa van, nem lehet eltéveszteni a használatát. :) Kettőt vettünk, így nem  volt gond, ha egy telefon, meg a fényképezőgép egyszerre merült le. Az sem probléma, hogy a delej nem 220 volt, ugyanúgy fel tudsz tölteni minden akkut. Hálózatról megy a laptop, tablet, és egyéb ördöngős elektromos szerkezet is.

 

Előzmény: tau ba (4741)
tau ba Creative Commons License 2015.05.28 0 0 4741

ilyen a konnektor dominikan? Ha jol latom raadasul 120V-os, nem 220-as.  http://www.power-plugs-sockets.com/dominican-republic/

bakcsó Creative Commons License 2015.05.27 0 0 4740

Mi Budapestről indultunk Párizsban szálltunk át Air France-al mentünk, volt beépített képernyő követhetted a gép útvonalát nézhettél filmet és lehetett zenét hallgatni. Kb. 9 és fél óra volt az út Párizsból én sokat olvastam.

Nem jellemző bármiféle fertőzés, legalábbis én ezt hallottam Gustavotól akivel a kirándulásokat intéztük. A szokványos gyógyszereket vittük, a helyi vírusra, bacira a helyi gyógyszer kell. Egyiptomba is akit elkapott a fáraó átka az Antinal szedett, az itthoni gyógyszerek hatástalanok voltak, mi mindig megúsztuk igaz vittünk jó kis házi pálinkát védőitalnak.

A konnektor az más mint Egyiptomba más mint Jordádiában és Angliában ők egy X-dik fajtát használnak de 5 dollárért a szálloda suvernir boltjában tudtunk venni.

Előzmény: naera (4739)
naera Creative Commons License 2015.05.27 0 0 4739

Köszi az infót!

 

Tudom, hogy repülőgép társaságtól függ, de ezeken a gépeken általában van beépített képernyő, ugye?

Csak mert most mérlegelek, vagyon érdemes e beszereznem egy tabletet a 10 órás útra..

Bécsből indulunk, Frankfurtban szállunk át.

 

Orvosságok közül mit érdemes vinni? Itt is jellemző a hasmenés, mint pl. Egyiptomban?

 

Mi a helyzet a konektorokkal? Kell vinni valamilyen átalakítót?

 

 

 

bakcsó Creative Commons License 2015.05.27 0 0 4738

Kedves Naera!

 

Mi egy 10 dollárost adtunk, nagyon megköszönte a recepciós, azt elfelejtettem írni a beszámolómba, hogy Punta Canán voltunk. Már volt egy szobaszám a papírunkon azt javította át a recepciós fiú. Amit kaptunk az egy 2. emeleti sok sok kókuszpálmára néző szoba volt és oldalról láttunk az óceánt is. A szobatakarító hölgynek pedig ha nem is minden nap 1-1 dollárt hagytunk az ágyon. Többször nyaraltunk Egyimtomban Sharm el Sheikh-en és Jordániában is mindenhol ennyit adtunk a recepción és mindenhol szép szobát kaptunk jó helyen.

Előzmény: naera (4737)
naera Creative Commons License 2015.05.27 0 0 4737

Kedves Bakcsó,

 

mekkora összeget szokás ilyenkor az útlevélbe csúsztatni? 10-20dolcsi, esetleg 50?

 

Előre is köszi.

Előzmény: bakcsó (4736)
bakcsó Creative Commons License 2015.05.25 0 0 4736

Sziasztok!

 

Csütörtökön értünk haza 12 napos Dominikai utunkról, a VIK Arena Blanka szállodában voltunk nekünk nagyon bejött ez a szálloda érkezéskor útlevélbe tett dollárral inditottunk és nagyon jó szobát kaptunk a kaják nagyon jók voltak reggeli és vacsora a központi étteremben, mindig találtuk finom kaját változatos volt rengeteg gyümölcs volt, ebéd a partnál a mexikói étterem grill részében. Nekünk nagyon megfelelt grillezett húsok hamburger amit én állítok össze hot dog, sültcsirke paradicsom lilahagyma saláta mustár majonéz, ketchup, innivalók bőséggel sok féle gyümölcs apró sütemény. A partja jó volt sokat sétáltunk jobbra balra kilométereken keresztül. A programokat Gustavoval szerveztük májusban nagyon kevés magyar van kint. Csak ketten voltunk a férjemmel magyarok akik foglaltunk kirándulást, és kettőnknek is megszervezett mindent. Ott volt velünk segített a vásárlásban, helyi kis éttermekben ebédeltünk. Voltunk Santo Domingoban, Saona szigeten, Samanán az El Limon vízesésnél a helyi piacon együtt vásároltunk vele, tündér volt mindenhol segített magyarázott. Pazar kirándulásunk volt a Los Haitises Nemzeti Parkban a kirándulás végén egy tengerparti helyi kisvendéglőben volt az ebédünk ami fenséges volt, utána kiültünk a vendéglő elé még pihenni szólt a csodás zene sütöt hétágra a nap, felejthetetlen élmény volt. Természetesen folyamatosan kaptuk az üdítőket ásványvizet nassolni valókat, Santo Domingoban ebéd után beültünk egy kávézóba is.

Mindenhol elmondta a töténelmi tudnivalókat érthetően tömören érdekesen, nagyon sok mindent megtudhattunk a mindennapi életről Dominikán ami sokszor nagyon nehéz, láttunk nyomornegyedeket is és luxus épületeket is. Gustavo egész csapata nagyon figyelmes lelkiismeretes fiúkból áll. Minden a vendégért és a vendégről és kényelméről szól. Nagyon örülök hogy megismerhettem őket mindenkinek csak ajánlani tudom őket szuper főnök szuper csapattal.  Köszönjük Gustavo ezt a csodálatos 4 napot neked és a csapatodnak, levelet írtam a gmail-os címedre is. Nagyon remélem, hogy még visszatérhetünk ebbe a csodás országba a programokat csak veled fogjuk szervezni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!