Én sem látok bevonatot, Pécsi sör , szűretlen, pH 4.5 az ivóvíz nálunk 6.4 pH... Egy fórumtárs 10 évig alu tejeskannában főzött, napjainkban a második réz DES 100-zat koptatja. Véleményem szerint akkor nem volt más. Elérhető áron.
Előkeresnéd azt a szabványt? Az élelmiszeriparból régen kitiltották az alumíniumot, bár gyermekkoromban még abból volt a söröshordó és a szódás ballon, ma már acélt használnak.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Egyébként a megfelelő alapozóval való kezelés után,a saválló festékbevonat,i s nagyon megbízható,le se lehet verni róla. Nekem van egy 45 hl es erjesztő tartályom műgyantából,saválló festékkel kenték le ,kb 20 éve a festék máig sértetlen.
Mikor felújítottam egy szőlőprést, tőlük kértem tanácsot, és vettem festéket.
Élelmiszeripari minőségűt, ha jól emlékszem.
Volt spéci alapozó, és a fedő kétkomponensű.
Hívd fel őket mit ajánlanak alura.
A fizikai bántalmakat (keverés, kaparás...) nem tudom hogy bírja, présre tökéletes lett. Bár elég ellenállónak, mégis rugalmasnak néz ki, mint egy műgyantabevonat (na ja...) Az orsó is kapott, alig bírtam letekerni róla...
Köszönöm a választ, de ez kéznél lenne az őszi körteszezonra (10 hl). Van valami javaslat az eladáson kívül? Nem szoktam savat használni. A gyümölcs természetes sava is annyira káros?