Keresés

Részletes keresés

krizsi_l Creative Commons License 2008.11.24 0 0 455
Beléjük van programozva :)
Előzmény: ZsuR (453)
krizsi_l Creative Commons License 2008.11.24 0 0 454

Az acéllal való  fenés nem pótolja a kés fenőkövön való fenését.

A 0,4-05 mm-es csorbulás nem kicsi. Keress valami jó köszörüst és vidd el hozzá. Utána egy darabig megint elég lesz az acéllal való fenés.

Szvsz ha egy késsel keülni kell a csontos, inas stb húst, vagy bármi más konyhában előforduló dolgot azt inkább felejtsük el.

Előzmény: Mallory (450)
ZsuR Creative Commons License 2008.11.23 0 0 453
Jajj de megkonnyebbultem :)). Mindig az a szegeny asszony a hibas :((.
Előzmény: Mallory (452)
Mallory Creative Commons License 2008.11.23 0 0 452
Én vagyok a zasszony... :))) Rajtam kívül csak a Zuram használja a kést, de ő is kizárólag rendeltetésszerűen.
Előzmény: kékszemű (451)
kékszemű Creative Commons License 2008.11.23 0 0 451

Hogy te vigyázol rá, az egy dolog, de a zasszony hogyan bánik a késsel?!?!

 

Sose felejtem el, amikor az exem a vagyonért vett CRKT tanto késemmel vakarta le a gáztűzhely rózsájáról a ráégett kokszot :-(((

 

Egy másik késemet, amit egy maszek késes kovácsolt, el is tettem a vitrinbe, mert anyósom megvágta vele a kezét, miközben azzal forgatta a sütőben a tepsiben a nagydarab csülköt.

 

(Hogy miért a vitribe tettem: hát mindenkinek meg kellett mutatni a kést, amin anyósom vére van !!! :-)))

Előzmény: Mallory (450)
Mallory Creative Commons License 2008.11.23 0 0 450
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni: kb. 1 éve vettem az Extrametálnál egy Icel Platina kovácsolt acél szakácskést. Eleinte nagyon elégedett voltam vele, de mostanra kezdett veszíteni az élességéből, és a pengéjén az élszalagban/nál (?) 4-5 kisebb csorbulás (kb. 0,4-0,5 mm széles és mély ) keletkezett. Vajon ez a kés hibája vagy az enyém?

Rendszeresen (kb. minden második használat előtt) fentem Wüsthof fenőacélon 4-5 húzással. Csontos húst soha nem vágtam vele, max. inasabbat, pl. marhalábszárat. Más kések közé soha nem tettem, a konyhapulton tartom, ütés nem érte.

Van valami ötletetek, javaslatotok?
Előre is köszi.
H_G Creative Commons License 2008.11.20 0 0 449
Ez a modell (egy santoku-forma) neve. És elárulok neked még pár hasonló titkot: a franciadrazsék és orosz krémtorták Magyarországon készülnek! :)
Előzmény: TTAMAS (448)
TTAMAS Creative Commons License 2008.11.19 0 0 448

Én is vettem egy ZWILLING japán szakácskést, tényleg jó.

 

Ezek a japcsik már 1731-ben németországban voltak...

 

ZWILLING J.A. HENCKELS AG
Grünewalder Strasse 14-22
D-42657 Solingen

Előzmény: TIBIKE65 (444)
mormogi76 Creative Commons License 2008.11.19 0 0 447

Üdv

 

Rövidpengéjű (7-8 cm) hosszúságú csontozó kést szeretnék vásárolni, tud e valaki a Solventen kívül olyan helyet ahol lehet kapni. A fent említet helyen nincs már kérdeztem előre is, köszi

 

 

stevetudor Creative Commons License 2008.11.11 0 0 446
Valószínű fogok venni rendes japán fenőköveket és azon fogm élezni a késeket.
http://www.japanesechefsknife.com/WhetStonesForSale.html#WIDTH: 162px; HEIGHT: 120px
Ezt a hármat tervezem, v.mikor a közeljövőbe.
Előzmény: TIBIKE65 (444)
TIBIKE65 Creative Commons License 2008.11.10 0 0 445
Hamár itt vagyok, érdekességképpen elmesélem. Barkácsoló ember lévén, kellett egy kés a szerszámos dobozba. A konyhafiókban találtam egy régi made in CCCP evőeszköz készletet. Kivettem egy éttermi kést, és elkezdtem köszörűlni, és átalakítani. A végeredmény  arról tanuskodott,hogy jó acélból van, mert borotva éles lett, és az éltartása is jó. vannak még meglepetések, és kisérletileg fogynak a kések a fiókból.
TIBIKE65 Creative Commons License 2008.11.10 0 0 444
Én is vettem egy ZWILLING japán szakácskést, tényleg jó. Magamról annyit, szeretek főzni, és a késeket is nagyon szeretem. Ha tud valaki jó élezési módszert, megköszönöm a leírást. Nekem is van egy köszörűlési módszerem, ha kell elmondom.
Előzmény: stevetudor (443)
stevetudor Creative Commons License 2008.11.03 0 0 443
Vettem ma Zwillign szakácskést gyors kaját összedobtam vele eddig nagyon jó éles.
Majd kiderül hogy milyen aktív használat közbe is jövőhéten.
emokenora Creative Commons License 2008.10.27 0 0 442
Sziasztok! Tupperware Mesterszakács kést próbáltatok már?
stevetudor Creative Commons License 2008.10.19 0 0 441
Igen, néztem én is az USA e-bayt csak nem tudom, hogy melyik a gyanusan olcsó vagy melyik az ami tuti vétel. Túl sok ismeretlen márka van ott számomra.
Előzmény: H_G (439)
csampilampi Creative Commons License 2008.10.19 0 0 440
Hali. Szerintem is nyugodtan maradj az Eu.-s késeknél.
Személy szerint a Dicket v a Fibroxot ajánlanám.
El ne felejts olyan kést választani, amelynek megfelelő a nyélkialakítása és kényelmesen tudsz vele dolgozni...
Előzmény: stevetudor (438)
H_G Creative Commons License 2008.10.19 0 0 439
Extrametálnál vásárolni általában nem éri meg. Van nekem pl. egy Benchmade bicskám, ami az USÁ-ból rendelve kb. 3000 Ft + szállítás volt, az E.-metál 18 ezerért árulja.
Előzmény: stevetudor (436)
stevetudor Creative Commons License 2008.10.19 0 0 438
Amikor bementem a boltjukba néztem, és eléggé nehéz kés az eladó legfőképp zöldség aprításra ajánlotta, (de húst is mernék vele aprítani) a súlya miatt, de ma pont azon gondolkodtam, hogy pl hagyma aprításnál az erősen éltől szélesedő penge nem akadályoze benne.

És európai kb 21 cm-es késből melyik márkát ajánlod kb 15000 FT-t szánnék rá +-2000?
Dick, Wüsthof, Zwilling, Tojiro?
Előzmény: Boarhunter (437)
Boarhunter Creative Commons License 2008.10.19 0 0 437
Szvsz maradj az europai séfkésnél.
Ez a santoku nagyon szép csak kicsit sokallom a marketing körítést a leírásában, különösen az a "fekete szénacél réteggel bevonva" tetszik...nem tudom, fordítani nem tudnak vagy saját agyszüleményük...
Ha honyaki olvtárs nem sértődött vérig, akkor majd elmondja, hogy a santoku milyen feladatra való, elég általános-e és mennyire elégíti ki az európai konyha igényeit.
Előzmény: stevetudor (436)
stevetudor Creative Commons License 2008.10.19 0 0 436
Szerintetek milyen szakács kés éri meg jobban?
Több dolgora szeretném használni zöldség hús vágásra is akár.
Vegyek egy
-Japán stílusú kést http://extrametal.hu/santoku-180-mm-fekete-szenacelreteggel-bevonva-p-2118.html?cPath=15_19
-Vagy egy normál Európai stílusú szakácskést?
csampilampi Creative Commons License 2008.10.17 0 0 435
Sajna nem épp a legolcsóbbak a Dickek :-(
Pedig még be kell szereznem 3 db-ot. / mert nem elég az a 17 db ami itthon van /
de komolyan mondom megéri az árát.
Valamiért megunhatatlan kések..........
ZsuR Creative Commons License 2008.10.17 0 0 434
Attol tartok - igen :)). . .
Előzmény: krizsi_l (430)
krizsi_l Creative Commons License 2008.10.17 0 0 433

A helyi késésnél láttam Dickeket, ha jól emlékszem olyan 4-5eFT. Annyit feltétlenül megér. Ezek igazi profi kések. Sok húsfeldolgozóban használják. Piacon néha látni 500Ft körüli árban olyanokat amiket már ujjnyi szélességűre köszörültek.

 

Előzmény: Exide (431)
-sanci- Creative Commons License 2008.10.17 0 0 432

Én épp most nézegetem ezeket a késeket, lassan már rászánom magam a vételre. Itt eddig csak itt találtam árakat, a bécsi úton vannak:

http://gastrolease.mikroweb.hu/shop/index.php?show_price=yes

 

 

 

 

Előzmény: Exide (431)
Exide Creative Commons License 2008.10.17 0 0 431
Ez a dick mennyibe kerülhet?  Árat nem láttam róla sajnos :(
Előzmény: csampilampi (418)
krizsi_l Creative Commons License 2008.10.17 0 0 430
Mindent ami kiáll?? :)
Előzmény: ZsuR (429)
ZsuR Creative Commons License 2008.10.17 0 0 429
Amig valakinek fejebe nem szall dicsoseg - mert akkor megint elojon a jo eles kes - le kell faragni beloluk piciket :))
Előzmény: csampilampi (428)
csampilampi Creative Commons License 2008.10.16 0 0 428
Épp ez a jó a fórumban. Az embernek vannak hibái, ezen próbál a másik segíteni. Vagyis reméljük :-)
Vannak szőrszálhasogatók mint a jó öreg Boarhunter, de ettől csak értékesebb az ember. Inkább javítsanak ki minket mint tévhitbe éljünk. Szal ha vmi hülyeséget írok................. :-))
Előzmény: ZsuR (420)
csampilampi Creative Commons License 2008.10.16 0 0 427
Ja télle svájci a Swibo a svéd kevertem a kettőt.
Mindegy franc akkor is jók :-)
Előzmény: Boarhunter (425)
ZsuR Creative Commons License 2008.10.16 0 0 426
Jol sikerult - milyen kessel hasogattal?
Előzmény: Boarhunter (425)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!