Keresés

Részletes keresés

Rozálka3 Creative Commons License 2018.06.02 0 0 26550

Az erő, hatalom és a jóléti állam igézetében élő keresztények számára a kereszt ostobaság és balgaság! /Laci atya/

Rozálka3 Creative Commons License 2018.06.01 0 0 26549

Párányi életű büszke semmik vagyunk csupán, akiknek naponta leborulva kellene csodálni a Szentlélek műveit és hálával telten szolgálni azokat! /Laci atya/

 

Rozálka3 Creative Commons License 2018.06.01 0 0 26547

Remélem itt már látni valamit.

 

https://www.facebook.com/agt/videos/10155986711259760/

 

Előzmény: Rozálka3 (26546)
Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.31 0 0 26545

"Mennyire kiváló az a lélek, aki az élet kenyerét, az angyalok eledelét úgy fogadja, ahogyan kell.

 

Amikor ezt a Szentséget veszi, bennem és Én őbenne; amint a hal van a tengerben és a tenger a halban, úgy vagyok Én a lélekben és a lélek énbennem, egy csendes óceánban.

 

A lélekben megmarad a kegyelem, mert amikor kegyelemben fogadta az életnek ezt a kenyerét, a kegyelem megmarad azután is, hogy a kenyér színe megemésztődött.

 

Bennetek hagyom a kegyelem lenyomatát, mint ahogy a pecsét hátrahagyja lenyomatát a meleg viaszon: ha fölemelik a pecsétet, lenyomata ott marad..."


(részlet Sziénai Szent Katalin Dialógus című könyvéből)

 

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.31 0 0 26544

Aki a Szentlélekre figyel az megérti, hogy a másik ember nem vetélytársa, hanem testvére. Így le tudja győzni az ítélkezést, az abból fakadó gyűlöletet és növekedni fog a szeretetben! /Laci atya/

 

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.30 0 0 26543

NAPI Biztató

 

Ha teljes bizalommal vagyunk Isten iránt,Ő szabadon dolgozhat,és mindig győz.
És a győzelem lehet olyan,amely megváltoztatja a körülményeket,de lehet olyan is,amely bennünket változtat meg.

 

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.30 0 0 26542

A szentek Isten szeretetétől szíven talált emberek, olyannyira, hogy ez a szeretet túlcsordul rajtuk sokak felé. A szeretet bennük izzik, ég, lángol, amitől mások is tüzet fognak. Legyetek szentek! /Laci atya/

 

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.30 0 0 26541

Merthogy nem a mindig tetszetős, hamar nyíló és elhervadó virágról, hanem a gyümölcsről ismerszik meg a fa, amely lassan érik, és amely elfogyasztásakor fejti ki hatását.

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.30 0 0 26540

A kísértések, tévtanok, téves gyakorlatok mindig tartalmaznak egy felszíni "fehérjeburkot" megtévesztésképpen. A hívőket támadó legtöbb tévtan a felszínen vagy indításképp számos jónak tűnő dolgot tartalmaz, látszólag mélyebb, buzgóbb vallási életre buzdít. Mivel az egyértelműen gonosz, a parancsolatokkal nyíltan szembemenő dolgok feltűnően gyanúsak lennének a hívőknek, ezért csak úgy képes sikerrel hívőket megfertőzni a démoni tévtan, hogy a felszínen olyan dolgokat tartalmaz, amelyek tetszenek a hívőknek, aki pozitív vagy semleges dolognak véli a betolakodót. Amikor befogadtuk a tévtant, az még egy ideig megőrzi azt a látszatot, hogy jó úton vagyunk, valamilyenfajta felsőbb pozitív lelkiséget, tudást követünk. Közben pedig az immunrendszer, lelki védekezőképességünk megtévesztése, éberségének elaltatása folyik.

 

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.30 0 0 26539

Legyetek nagylelkűek, és felszabadul a szívetekben lévő öröm! A kicsinyesség démonai pedig futva elmenekülnek tőletek. /Laci atya/

 

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.29 0 0 26538

NAPI Bíztató

 

Mit szólnának a szeretteink, ha csupán hetente egyszer, mondjuk vasárnap szólnánk csak hozzájuk, a hét többi napján pedig nem?
Értsük meg, Isten is így várja, hogy szóljunk Hozzá! Ne csak vasárnap délelőtt,délután menjünk Hozzá..
Életünk valamennyi kérdésével, örömeivel, nehézségeivel naponta vár ránk.. Ha szüntelenül imádkozunk, az imádság életformává válik, így lehet az életünk imádságos élet.

 

„Az imádkozásban és a hálaadásban legyetek kitartóak és éberek!” (Kol 4,2)

 

 

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.28 0 0 26537

„Előbb tisztává kell lenni, és csak utána tisztítani; előbb meg kell tanulni a bölcsességet, és csak utána tanítani; előbb fénnyé kell válni, és csak utána másokat megvilágítani; előbb közeledni kell Istenhez, és csak utána hozzá vezetni másokat; előbb meg kell szentelődni, és utána megszentelni; kézen fogni és okosan tanácsot adni.”
/Nazianzi Szent Gergely/

 

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.28 0 0 26536

"Ott fúj, ahol akar." Egyetlen mozgalom, egyház vagy személy sem sajátíthatja ki a Szentlelket, csak szolgálhatja, amikor csodálkozva felfedezi munkálkodását. Bárhol és bárkivel kész együtt működni, aki hívja és hisz benne. /Laci atya/

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.28 0 0 26535

nem vagyok az. :) 

 

elírtam, bocsika. :))

Előzmény: Rozálka3 (26534)
Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.28 0 0 26534

Én is azt mondanám, hogy ne vagyok az. :))))

Előzmény: forgione1 (26528)
Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.28 0 0 26533

"A bűnösség elveszettséget jelent , belesüllyedést a mocsárba , amikor már csak rajtunk kívül adódhat remény : az , ha valaki keres bennünket" / Bán Endre / .


A világ fiai azért szeretik letagadni a bűnt , mert érzik , hogy egyedül úgysem lehet kijutni belőle .


A Rákosi-korszak egyik hírhedett közéleti embere például később azzal mentegetőzött , hogy nem tapad vér a kezéhez...


Másik közkeletű - gyakran nem is tudatos - módszer a bűn letagadásánál , a pszichológiához való folyamodás , hogy legalább ne érezzék a bűnt bűnnek .


Látszólagos kiutat kínál az is , ha a külső körülményeket hibáztatják .


Például , rosszak a génjeim ; a neveltetésem miatt vagyok képtelen tisztes viselkedésre ; nem kedvező történelmi időben születtem stb.


Ez az előnytelen külső feltételekre való hivatkozás azonban eleve elzárja a bűnökkel való szembenézés lehetőségét .


A valódi megoldás azonban az , hogy az Úr Jézus irgalmas , keresi az elveszettségben élő bűnösöket , hogy új kezdettel ajándékozza meg őket .


Örüljetek velem , mert megtaláltam elveszett juhomat ! / Lk 15.6 /.


Nem kerestelek volna , ha te Uram előbb már nem találsz meg ! / Szent Ágoston / .

 

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.27 0 0 26532

A GYERMEKÉ A MENNYEK ORSZÁGA

 

A kis hercegben a legjobban a virágjához való hűsége hat meg: egy rózsa képe, mely akkor is úgy ragyog benne, mint egy lámpa lángja, amikor alszik...
És ettől még törékenyebbnek tűnt a szememben. A lámpákra nagyon kell vigyázni: elég egy hirtelen kis szél, hogy kioltsa őket...

 

Antoine de Saint-Exupéry óvja a gyermeklelket. Édesbús örömhíre erejével azokról az ajándékokról szól, amelyeket a „fölnőttek” csak a gyermekektől kaphatnak meg; a tiszta tekintet következtetéseit: a le nem rajzolt bárány titkát, a szeretetre-gondoskodásra vágyó teremtmények bölcsességét, a szelídítettekért érzett – megsejtett – felelősséget, az éneklő kutat… – a mindenre rácsodálkozás képességét.

 

Emlékszünk még a kis herceg utolsó ajándékára?


„Akik úton járnak, azoknak vezetőül szolgálnak a csillagok. Másoknak nem egyebek csöppnyi kis fényeknél. Ismét mások, a tudósok számára problémák. Az üzletemberem szemében aranyból voltak. A csillagok viszont mind-mind hallgatnak. De neked olyan csillagaid lesznek, amilyenek senki másnak.... Mert én ott lakom majd valamelyiken, és ott nevetek majd valamelyiken: ha éjszakánként fölnézel az égre, olyan lesz számodra, mintha minden csillag nevetne. Neked, egyedül neked, olyan csillagaid lesznek, amik nevetni tudnak!

És a barátaid nagyot néznek majd, ha látják, hogy nevetsz, amikor fölnézel az égre. Mintha csillagok helyett egy csomó kacagni tudó csengettyűt kaptál volna tőlem…”

 

Talán ez a gyermeknap igazi jelentősége, a tőlük kapott meglepetések ünneplése. Hiszen arra hívnak: legyünk olyanok, mint ők, lássuk meg azt, amit ők (még) látnak. Tudják és figyelmeztetve üzenik nekünk, gyorsan felejtőknek: a gyermekeké a mennyek országa.

 

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.27 0 0 26531

Két jó barát

 

Valamikor régen élt két jó barát. Az egyik nagyon ügyesen hegedült. A másiknak is volt egy kiváló képessége: tudott hallgatni.
Amikor az egyik hegyről, völgyről és erdőről zenélt vagy énekelt, a másik így szólt:
- Elképzelem a hegyeket, mintha itt lennének előttünk.
Amikor patakról, folyóról vagy tengerről muzsikált, aki őt hallgatta megszólalt:
-Hallom a víz csobogását a kövek között.
Egy szomorú napon, aki hallgatta a zenét beteg lett és meghalt.
Barátja elvágta a hegedű húrjait és nem játszott többet.

 

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.27 0 0 26530

"Ha te igaznak tartod magad , akkor semmi közöd Krisztushoz , mert ő vámosok és bűnösök barátja" / Szent-Gály Kata / .


Nem az egészségeseknek kell az orvos , hanem a betegeknek , nem az igazakat jöttem hívni , hanem a bűnösöket / Mk 2.17 / .


Isten ugyanis mindent a bűn alá foglalt , hogy mindenkin könyörüljön / Róm 11.32 / .


A nem-keresztények elutasító magatartásának ez az egyik lényeges oka : nincs kedvem ahhoz a hithez , amely rossznak gondol engem , nyilatkozta például egy ismert közéleti ember .


Ezért tisztázzuk : minél közelebb kerül valaki a Szentháromság végtelen szentségéhez , annál inkább átéli , hogy elmarad tőle . Minél közelebb került valaki az Úr Jézus mérhetetlen jóságához , annál inkább átéli és tudja , hogy neki növekednie kell a szeretetben . Más szóval : a bűnösség átélése nem az önelégtelenséghez rögzít , hanem épp ellenkezőleg , mozgósít a még nagyobb jóra !


Mindig van tehát okod Jézushoz jönni !


Például , Assisi SZENT / ! / Ferencről ezért az egyik legnagyobb dicséret volt , hogy ő mindig kezdő maradt a szeretetben !

 

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.27 0 0 26529

Nem, nem önteltségre.  Csak, hogy tanulj.  :)  Tanulj a szenttől.  Keresztes Szent Jánostól.

 

Sajnálatos módon nagyon sok mindenről mi félre vagyunk informálva, tanítva, tájékoztatva.

 

Szentjeink egészen mást mondanak sok mindenről mint a mai papok. (Tisztelet a kivételnek!) 

Előzmény: forgione1 (26528)
forgione1 Creative Commons License 2018.05.27 0 0 26528

Ok ezt értem, de miért, mire hoztad?

Önteltségre? Valójában nem vagyok az, csak itt játszom el :-)))

Előzmény: Rozálka3 (26526)
Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.27 0 0 26527

Pál apostol szerint az életünk Jézus Krisztussal el van rejtve az Istenben. Mióta elhittem, öröm az Atyában élni, a Fiúval csak úgy lenni, a Szentlélekkel mozdulni. Te hogy érzed magad a Szentháromságban? /Laci atya/

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.27 0 0 26526

Minden szó értékes. :)

 

A három ellenségről beszél.  A világ, az ördög, és a test. Annak elmondja a magyarázatát, hogy mi mit jelent valójában.

Hogy kell érteni a "világot" a "testet",  az "ördögöt".  Habár az ördögöt azt nagyjából ismerjük. :))   De nem mindig vesszük észre. :))

 

 

Előzmény: forgione1 (26524)
Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.27 0 0 26525

>>>Igaz eleinte demonstrálta a félelmetes büntető Istent,<<<

 

Nem demonstrált semmit.  Isten mindig is ilyen volt amilyet Jézus kinyilatkoztatott. A SZERETŐ ISTEN.

Isten NEM változott!!!

 

Az ember látásmódja változott meg az Istenről.  A büntető Istenből szerető Isten lett.

 

Az egész biblián végighúzódik az ember látásmódváltozása az Istenről.

 

Az ószövetség végeredményben az ember Istenkép változásáról szól.

 

 

Az ószövetséget nem úgy írták, hogy a szentlélek leültette az írót az asztal mellé, ceruzát adott a kezébe és diktálta, hogy mit írjon.  :)

Hanem egy indíttatást kapott, hogy egy eseményt írjon le.  És amit leírt az illető abban benne van a saját Istenképe ahogyan ő gondolkodott az Istenről.  Ahogyan abban az eseményben felfedezte az Istent.

 

Nekik még nagyon büntető Istenképük volt. A jót is és a rosszat is Istennek tulajdonították.

 

Ezért nem ajánlatos a biblia olvasását az ószövvel kezdeni.  Torz Istenképet mutat. Az Illető nem úgy ismeri meg az Istent amilyen Ő valójában.

 

 

 

Előzmény: forgione1 (26523)
forgione1 Creative Commons License 2018.05.27 0 0 26524

Mire gondolsz? Mire figyeljek, milyen témára?

Hallgattam, de nem tudom mire célzol vele.

Előzmény: Rozálka3 (26521)
forgione1 Creative Commons License 2018.05.27 0 0 26523

Elvileg csak Isten nem változott.

 

Igaz eleinte demonstrálta a félelmetes büntető Istent, de mint mára kiderült csak huncutkodott, mert valójában szeret és megbocsát -kivéve sátánnak.

Előzmény: Rozálka3 (26520)
Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.26 0 0 26522

Közeledjetek Istenhez és még több szeretetet várjatok tőle, mint eddig! Válaszul a Szentlélek tüze szenvedélyes szeretetté formálja át az életeteket! /Laci atya/

Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.25 0 0 26521

https://youtu.be/Og_q8OW-hhY

 

A 35. perctől hallgasd meg.

Előzmény: forgione1 (26519)
Rozálka3 Creative Commons License 2018.05.25 0 0 26520

De mióta sátánná lett azóta nem változott. :)

Előzmény: forgione1 (26519)
forgione1 Creative Commons License 2018.05.25 0 0 26519

Lackó atya igencsak fenekére nézett a mise bornak, hiszen sátán Isten főangyala volt. Ehhez képest elég sokat változott :-)

Előzmény: Rozálka3 (26518)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!