Keresés

Részletes keresés

G.Zoli Creative Commons License 2010.07.05 0 0 8387
Én csak a felnőtt nyulaimat oltottam le gondolván a piciket hamar megesszük, erre most elpatkolt 9 kisnyulam :(
Gupppy Creative Commons License 2010.07.05 0 0 8386
Szia Dóri!
A szerdáról van már valami elképzelés? Estig vagyok netközelben...aztán csak a teló marad...:(
Előzmény: nddori (8366)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.07.05 0 0 8385
Én magam oltom a nyuszikat.Igy csak az oltás ára ami pénz.Különben marha sokba kerülne ha dokival oltatnám.Minimum 30ezerbe egy alkalomkor.És most megint kell oltanom több mint 10 nyulat.....De különben igazad van én is inkább oltok,minthogy kockáztassam a nyulaim éltetét....:)))
Előzmény: nyuszihopp (8383)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.07.05 0 0 8384
Abban egyet érthetünk, hogy kevés főleg nyúlhoz értő állatorvos van. Előbb kérdezek meg egy nálam tapasztaltabb tenyésztőt, mint egy dokit.
Köszi, hogy ide másoltad a mixo vírus eredetét, de ez pont inkább abban erősít meg, hogy fontos az oltás, mivel egy idegen dologról van szó és nagyon sok vadon élő állat elpusztult tőle, akik ugye sokkal ellenállóbak! Én egy nyuszimat sem kockáztatom, mert nekem mindegyik ugyanolyan fontos. Ez a különbség köztünk, én csak tartom őket hobbiból, mert imádom minden, de soha nem bírnék egy sajátot sem megenni!
Ezért írta az utolsó sort neked a Dóri, amit nem értettél, mert nekem válaszoltál -Köszi Dóri! - aki csak hobbi nyuszikat tartok.
Előzmény: krezidiesel (8353)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.07.05 0 0 8383
Tudod mennyibe kerül az oltó anyag? 20 adagos 2500-3500.-Ft között van ami ugye elég 20 nyúlnak! Mennyiért is oltanak a dokik általában több ezer forintért/nyúl! Akkor ki is húzza le a hasznot? Nekünk 600-ért oltanak úgy, hogy házhoz jönnek, de minimum 10 nyusz kell, hogy ennyi legyen!
Előzmény: Jozso40 (8377)
Domowe Creative Commons License 2010.07.05 0 0 8382
Évi egyszeri oltást szerintem nem lehet túlgyógyszerezésnek tekinteni ha mégis így gondolod akkor némi probléma van felfogásoddal.
A multiknak gyógyszergyáraknak üzemanyag forgalmazóknak stb. mindig is nagy hasznuk volt és lesz is főleg ha a megfelelő reklámot megkapják és az el is jut a vásárlóhoz.
Nekem a nyuszinak csak akkor kapnak tápot ha kicsinyeik vannak amúgy meg zölddel etetek hiszen a tápot kicsit drágának tartom a zöld meg ingyen van.
Mixo elleni oltás durván 2700-3000forint körül mozog 20 darab nyúlnak való, ami kb 1000forinttal számolva (alsó hangon) 20,000forint akkor kinek van nagyobb haszna?
Ha megmaradnak a nyuszik?
Előzmény: Jozso40 (8377)
Belgaóriás Creative Commons License 2010.07.05 0 0 8381
nyuszihopp Creative Commons License 2010.07.05 0 0 8380
Igen a felső képen szerintem kistestű nyuszi van, ugye milyen bújósak!
Előzmény: törpecser (8348)
förike Creative Commons License 2010.07.05 0 0 8379
Apukámnak volt szerencséje látni hogyan készül a nyúltáp!!!Semmi olyat nem raknak bele ami a nyúlnak árt!De ez már volt vagy 8 éve!
Előzmény: Jozso40 (8377)
förike Creative Commons License 2010.07.05 0 0 8378
Mindenkinek valamiből élni kel!!!!! Az hogy van ez a mixomatózis ők nem tehetnek róla!A H1N1 miért nem voltatok ki akadva????Pedig az volt a nagy F@szság!!!!!Én sem megyek az orvoshoz!De azt akkor sem fogom hagyni hogy szenvedjen a nyulam!
Jozso40 Creative Commons License 2010.07.05 0 0 8377
Nagyon szépek a nyuszikáid Moncsika! :)

Diesel, teljesen igazad van!
Felesleges túlgyógyszerezni mind állatot, mind embert!
Én magam is csak végszükség esetén veszek be gyógyszert, amikor már nagyon muszáj!
Ha fáj valami, majd elmúlik előbb-utóbb...:P
Bár nemigen szokott semmi...:)
Az egyik ismerősömnek már a nyúltáp is gyanús! :)
Ő inkább csak árpát és zabot ad a nyulainak, és réti szénát meg lucernát!
Tényleg lehet, hogy a gyógyszergyártóknak érdekük, hogy minél több oltóanyagot, meg gyógyszert vegyünk meg!
Ez a mixomatózis is nagyon jól jöhet nekik!
Nagy hasznot zsebelnek be rajta, egészen biztos.
förike Creative Commons License 2010.07.05 0 0 8376
Én erre csak annyit írok!Tényleg nem rossz indulatból!!!!Dagadjon be a szemeid az orrod, majd akkor meg látjuk hogy mész-e orvoshoz vagy otthon haldoklasz!!!!!!!Én más ellen nem oltom a nyulaimat, csak mixo ellen!!!!!!Az egyesületnél kötelező!Nyúltápot meg nyomom beléjük ezerrel mert most kúrva olcsón jutok hozzá!És nem gyógyszeres a táp!!!!
Előzmény: krezidiesel (8373)
Purcsimanó Creative Commons License 2010.07.05 0 0 8375
Hát én utána olvastam,de azt látom,hogy 5 éves kor alatti gyermekeknél fordul elő!Kislányod betegedett meg??????
Előzmény: karibaba (8367)
krezidiesel Creative Commons License 2010.07.05 0 0 8374

érdekességképp a myxo története:

A betegség Dél-Amerikában, az ott élő gyapotfarkú nyúlban őshonos, és onnan terjedt el szinte az egész világon. Az őshonos nyúlállományban a néma fertőzés a jellemző, megbetegedés és elhullás alig fordul elő. A Dél-Amerikába bevitt európai házinyulak között viszont szinte 100%-os mortalitással jelentkezett a betegség. Ez adta az ötletet az ausztrál mezőgazdászoknak, hogy általa próbáljanak megszabadulni egy kontinensüket ért természeti csapástól. Ausztráliába az üregi nyulat ugyanis már házinyúlként vitték magukkal az 1788-ban Angliából odatelepített fegyencek és őreik, akik számára az élőnyúl a hosszú tengeri úton táplálékul szolgált. Ugyanezen okból az új telepesek szaporítani is kezdték anyulakat, de néhány példány, valószínűleg a fogságból elszabadulva hamar elszaporodott. így Ausztráliában a visszavadult, és létszámában hatalmasra duzzadt házinyúl populáció a növénykultúrák kipusztításával valóságos mezőgazdasági katasztrófát jelentett.

Arra gondolván, hogy a myxomatózis majd megtizedeli ezt a különösen nagy gazdasági kárt okozó állományt, 1950-ben néhány beteg állatot vittek be tudatosan Dél-Amerikából, és az eredmény nem is maradt el. A myxomatózis vírusa az ausztráliai elvadult nyúlállományban hatalmas pusztítást végzett, bár nem akkorát, mint amekkorát reméltek, sőt ma már Ausztráliában rezisztens vérvonalak is kialakultak. Ilyen esetekben ez a betegség nagyon enyhe tüneteket mutat, vagy tünetmentesen vészelik át az állatok. Európába a betegséget szintén szándékosan hurcolták be egy Párizs környéki magánbirtokra, a túlszaporodott üregi nyulak ritkítására. A myxomatózis vírusa innen robbanásszerűen terjedt tovább és kipusztította Európa csaknem teljes házinyúl állományát is.

 

krezidiesel Creative Commons License 2010.07.05 0 0 8373

Az értő olvasás nem könnyű, de gyakorlással elsajátítható...

Mint írtam a bank lefoglalta a tanyát, és igy maradtak magukra a jószágok.

Ez a bürokrácia hibája.

A racka meg jól elvan kukorica száron, ahogy a szürke marha is.

Próbálj meg nemesitett jószágot kukoricaszárral etetni!

Felborul, mert a fent emlitett fajták egyedülállóak abban, hogy emészteni tudják a cellulózt, tehát koránt sem lehet őket azonos mércével mérni.

Innen művelődhetsz:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_sz%C3%BCrke_szarvasmarha

Ja, szerinted a szürkéket oltják, vagy gyógyszerezik  valami  is ellen?

Azt több mint ezer éves fajta.

Amúgy meg nagy magyaróriás fanatikus vagy.

Az is egy igen ellenálló fajta, azt se kell gyógyszerezni.

De mindenki azt eszik amit akar, ez izlés dolga.

Én inkább beáldozok pár nyulat a betegségekből fakadó elhullásra, mint  hogy gyógyszerezzek.

Olcsóbb is, egészségesebb is.

Mint irtam: ha agyonvegyszerezett, agyongyógyszerezett "kaját" akarnék enni akkor azt megvehetném a multiknál is. De nem vágyom erre, igy nem kapnak nálam semmi gyógyszert a nyuszik, sőt vágás előtt két héttel meg csak szénát, tápot sem.

Előzmény: förike (8355)
krezidiesel Creative Commons License 2010.07.04 0 0 8372

Van gyerekem, 3.

A legkisebbet nemigen hordjuk orvoshoz.

(Nemigen köll, mert hacsak lehet etetem élelmiszeripari hulladékokkal...)

Ennek előzménye meg az volt, hogy a legnagyobbat hazavágták az orvosok.

Nem kicsit, de talán túléli.

Egyébként meg két gyakorló orvos is van a családban (pl hugom).

Az emberiség meg már rég tönkretette magát, ami nagyrészt köszönhető az orvostudománynak és az élelmiszeriparnak, de a modern mezőgazdaságot se felejtsük el. Ez a három iparág kimeriti a szervezett népirtás fogalmát.

A gázolaj hatástalan a mifelénk lévő szunyogokra, mert nálam az adagolós műhelyben (ahol nem kicsit van jelen a gázolajszag), ugyanúgy harapnak mint kint az udvaron.

A kergemarhakórt a tehenekkel etetett állati fehérje tartalmú takarmányok okozták.

Azóta annyi változás van, hogy az elhullott dögöket megfőzik mielőtt feletetik a haszonállatokkal, nem csak darálják száritják, és keverik a pellethez.

Előzmény: Domowe (8369)
krezidiesel Creative Commons License 2010.07.04 0 0 8371

Az immunológia az egyik legingoványosabb terület a mai orvostudományban, ez erre specializólódott orvosok között is komoly, alapvető véleménykülönbségek vannak.

Kezdve onnan, hogy vitatják a védőoltások értelmét, hasznát...

Mivel óriási pénz van benne, ezért több mint gyanús, hogy a gyógyszergyártók lobbija nem mindig őszinte, finoman szólva...

Az allergia is immunbetegség, és sok szakember egyértelműen a védőoltásokat teszi érte felelőssé.

A világ antibiotikum gyártásának több mint felét a haszonállatokon használjál, és sokszor nem várják ki a kötelező várakozási időt. Bevett gyakorlat, hogy gyógyszerezett teheneket nem vesznek ki a tejtermelésből, hogy  nagyüzemi baromfiakat folyamatosan gyógyszerezik, sőt hormonokkal  kezelnek, és nem tartanak be semmilyen várakozási időt, mert nem is lehetne.Legkésőbb két hónapos korára a csibe a tecsó polcára kerül , és egy átlag antibiotikum kiürülési ideje 6 hét, de minimum 3.

Az orvosképzést a gyógyszergyártók pénzelik, nem fognak nekik olyasmit tanitani, ami a saját érdekeiket sértené. Ez egy erősen profitcentrikus vállalkozás, és a cél szentesiti az eszközt...

A rackákkal előfordult történetet nem olvastad figyelmesen, egy banki lefoglalt tanyán volt.

Én csak megvettem onnan az állatokat, nem én tartottam őket igy.

Az utolsó mondatot meg nem értem.

 

Előzmény: nddori (8354)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.07.04 0 0 8370
Sziasztok.

Nem voltam a hétvégén.Pesten voltunk.Haljátok már pénteken el kezdett az uj törpe anyám fészket csinálni.az egész ketrec tiszta egy merő szőr volt.Egyfojtába telefonáltam haza hogy szült-e,de mindig az volt a válasz hogy nem.Csak egyre több szőr van.Másnap anyumat hitam hogy nézzék meg,nem e valami gond van és állatorvos kellene neki.De nem kellett.És igy telt a mai napom is mig haza nem értünk.Néztem én is,már kedztedm azt gondolni hogy álvemhes.Erre most megyek ki 5 pici mozog a fészekben....:)))Milyen rendes nyulam van.Meg várt....:D
Domowe Creative Commons License 2010.07.04 0 0 8369
Hát relatív szerintem ez a hozzászólás hisz a mai világban ahol már a génkezelt kukoricáról vagy a klónozásról lehet hallani nem hiszem hogy halálos bűn lenne miximó ellen oltani!
Vagy ha a hozzászólónak van vagy lesz gyermeke akkor nem adatja be pl a kötelező védőoltásokat? Mert akkor gyenge /genetikailag/ selejtes emberi egyedet hoz létre vagy nevel fel?
Ugyan már ne essünk bele a végletekbe.
A világ változik ahogy mi emberek is ill a vírusok - baktériumuk is, aki nem alkalmazkodik az nem életképes.? (Az emberiség több mint a fele alergiás)
Természetesen van aki így van aki úgy védekezik de valószínű hogy mindenki keresi azt a bizonyos középutat.
Van aki túlzásokba esik de van aki nem is foglalkozik a problémával.
Nekem is csak 1x voltak mixosak a nyulaim a károm nem volt nagy ill ez is relatív de azóta kicsit óvatos vagyok inkább oltás vagy gázolaj vagy szegfűszeg stb. mint hogy elpusztuljon az állományom!

Ui. kergemarhakór-mizéria? ugyan már nincs egy éve hogy az embereket is beoltották a halálos infulenza ellen aztán gyakorlatilag nem volt semmi veszély csupán a gyógyszergyáraknak kellet egy kis bevétel!
Gondolom nem csak kerítésdeszkát kapnak majd a rackák mert rengeteg rákkeltő anyag van a festékben ;o)))



Előzmény: karibaba (8368)
karibaba Creative Commons License 2010.07.04 0 0 8368

Nekem tetszett ez a vélemény, mondjuk nagyon szeretem a hortobágyi rackákat, ha összejön, akkor 2-3-at majd tartani is szeretnék. Diesel barátunk nem azt mondja, hogy így KELL tartani a rackát vagy a házinyulat, hanem arra próbál utalni, hogy sok esetben nem a gyógyszerre-gyógyszer a megoldás......ezzel ugyanis könnyen odajuthatunk, hogy egyre több gyógyszer/oltás kell és egyre nagyobb dózisban.....mint gyümölcsfáknál a permetezés....van aki az érett gyümölcsöt is permetezi, nehogy valami baja essen, közben meg "mérget eszik" az egész család... :o((

 

Szüleim több évtizede nyulaznak (háztáji keverékek) mixo ellen soha nem oltattak és vagy 15 éve a trisulmixet sem használják. 4 anyanyúl és 1 bak van "forgásban" (2 évetne váltanak), akkor esznek nyulat amikor akarnak, még eladni is tudnak 1-1 darabot. Elhullás minimális van, igaz a tartási ktsg is elenyésző: egy kevés nyúltápon kívül semmit sem vesznek! Zöldség terem a kiskertben, a zöldet/szénát a telekről gyűjtik. Lehet, hogy csak szerencsések (a nyulak szabadon vannak faketrecekben, se gázolaj se riasztó) de 30 év alatt nem fordult elő tömeges elhullás! Vagy: pont erről írt Diesel barátunk... ;o))

 

Természetesen, ha valaki értékes, díjnyertes nyulakat tart tucatjával és nem konyhára termel, az szerintem is jobban jár, ha beoltja őket, mert, ha nála beüt valami, akkor nagyot bukhat - nemcsak anyagilag!

 

Viszont akinél a legtöbb tapsifülisből - tepsifüles lesz, az szerintem igyekezzen megtalálni az arany középutat! Különben meg mindenki azt csinál amit akar, de Diesel írásában véleményem szerint semmi felháborító nem volt, sőt, felhívta figyelmünket értékes örökségeinkre......emlékeztek rá, amikor volt a nagy kergemarhakór-mizéria? Tudtommal a magyar szürkék immunisak voltak... ;o)

 

Na, remélem jövőre nálam is rackák rágják a kerítést! ;o)))

Előzmény: krezidiesel (8353)
karibaba Creative Commons License 2010.07.04 0 0 8367
Kawasaki-szindróma. :o(  Nem részletezném, akit érdekel a neten utánaolvashat...
Előzmény: kavarnyik (8329)
nddori Creative Commons License 2010.07.04 0 0 8366
Hogy telik az idő! Gyorsan nőnek!
Előzmény: Moncsi077 (8365)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.07.04 0 0 8365
Ők az én 3 heteseim :)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.07.04 0 0 8364
Cukik nagyon!
Enyémek is ilyen tarkák :)
Üdv,
M.
Előzmény: Jozso40 (8362)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.07.04 0 0 8363
Sziasztok!

Hát a feketém ezúttal is elbaltázza.... :(((((
Tegnap elpusztult 1 kölyök... ma reggelre még egy... így maradt 7 db...
Ebből a 7ből 3 jéghideg volt, és sovánka, vagyis sztem holnapra ezek pusztulnának el.. de kivettük őket, melegíteni, és betettem a zsemleanya hasa alá, akinek 3 hetesek a kölykei.. sajnos jobb ötletem nem volt.. de tök rendes volt, nyalogatta is őket, meg hagyta szopizni.. igaz nem mindegyik volt olyan heves, meg erős.. de meglátjuk mi lesz.. most az ő kölykei kint legelnek, a 3 kicsi meg mellette alszik az ólban..
Majd csinálok én is megint fotókat a 18db 3 hetesekről :))))

Üdv,
Moncsi
Jozso40 Creative Commons License 2010.07.04 0 0 8362
Ma három hetes nyuszikáim.
Jozso40 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 8361
A bakra már én is gondoltam, hogy esetleg nemzőképtelen!
Ezért az egyik anyámat el is vittem egy barátom bakjához, össze voltak zárva egy napig, de nyúl most sem született!
Egyébként kaptam egy új fiatal bakot ajándékba, de még korainak tartom a tenyésztésbe bevonni.
Még csak három hónapos.
Az kizárt, hogy a patkányok hordták el az almot, mert valami nyomát csak találtam volna az ellésnek úgy gondolom!
Ezek a nyuszik nem is fialtak, ez holtbiztos.
Az egyik anyát, amelyik már negyedszer egymás után volt álvemhes, a múlt hétvégén ettük meg!
Elfogyott vele szemben a türelmem! :P
Az a legnagyobb baj szerintem, hogy a régi anyáim nem ivarzanak, vagy nem eléggé.
Olvastam a neten, hogy nemcsak nekem vannak ilyen problémáim, hanem több nyúltenyésztő panaszkodik emiatt.
Létezik valamilyen gyógyszer, vagy étel, amivel a nyulak ivarzását fokozni lehet?
Az új anyáimnak teljesen rendben van ez a dolog, most is szép vörös a pérájuk.
A régiekét sosem láttam ennyire vörösnek és duzzadtnak.
Előzmény: nddori (8360)
nddori Creative Commons License 2010.07.03 0 0 8360
Szerintem is a bakot kellene először kiselejtezni, mert, ha az anyák építenek, akkor van ivari működésük. Meg kellene próbálni egy másik bakkal pároztatni őket.
Az is előfordulhatott, hogy az egész almot elhordta a patkány, ilyet is láttam már, de írod, hogy az újak meg vannak, így ez nem valószínű.
Előzmény: Jozso40 (8356)
nddori Creative Commons License 2010.07.03 0 0 8359
Köszi, hogy szóltál! De én átaludtam ezt a dolgot :) A lucerna tető alatt volt, mert éjszakára behordtam, a reggel meg kicsit hát...szóval nem volt "kedvem" kirakni, így nem ázott meg. :)
Előzmény: Isssti84 (8358)
Isssti84 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 8358
Nálatok milyen az idő Dóri? Szerintem kezdheted bepakolni a lucit mert az enyém már ázik! :) Szakad itt az eső és felétek tart ha jól nézem.
Előzmény: nddori (8354)
Isssti84 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 8357
Logikusan a selejtezést szerintem a bakkal kezd... lehet az a ludas.
Előzmény: Jozso40 (8356)
Jozso40 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 8356
Sziasztok!

Kezdő nyúltenyésztő vagyok.
Tavaly kezdtem 3 anyával és 1 bakkal.
Tavaly minden rendben is ment, az anyák többször is fialtak, egypár elhullott süldőn kívül nem volt semmi gond!
Még Karácsony mindkét napján is ellett egy-egy anyám.
Ezután viszont takarmányhiány miatt nem pároztattam össze őket legközelebb csak tavasszal!
Az anyanyuszik a kellő időben meg is építették a fészket úgy ahogy kell, nyuszik viszont nem születtek. Álvemhesek voltak...
Egész tavasszal hiába próbálkoztam...
Az anyák látszólag felvették a bakot, többször egymás után is, kis nyuszik azonban már továbbra sem születtek.
Fogalmam sincs, mi lehet a baj!
Több tapasztaltabb nyulásztól is tanácsot kértem, de nem lettem okosabb.
Van aki szerint túletettem őket, van aki szerint a mixo oltástól váltak meddővé az anyák!
Szerintetek előfordulhat ilyen mellékhatása a mixovacnak?
Tudomásom szerint nem.
Az is lehet, hogy a patkányok zavarták meg az anyákat?
Ugyanis télen sajnos felbukkantak a garázsomban a patkányok, máig többet kifogtam fogóval, találtam méregtől döglöttet is.
Egy pár hete eltüntek... Sajnos attól tarok, nem örökre! :(
Ha valaki tudna hasznos tanáccsal szolgálni nekem, azt nagyon megköszönném!
Még annyi, hogy most mégis vannak kisnyulaim, mert nemrég vettem 2 anyát felpároztatva, és szépen megellettek!:)
Most 2 hetesek a kicsik... :)
Meguntam a várakozást a régi anyáimra...:(
Ha továbbra sem ellenek, szép sorban kiselejtezem őket!
förike Creative Commons License 2010.07.03 0 0 8355
Ezek mind sületlenségek!!!!!Itt senki sem gyógyszerezi agyon az állatait! Meg kapják a kombináltat és kész!Az aki meg úgy tartja az állatait ahogy le írtad, minimum 1 golyó de nem sajnálnék tőle kettőt sem!Apámnak az apjának voltak rackái!És ugyan azt a gondozást igényelte mint egy másik fajta!
Előzmény: krezidiesel (8353)
nddori Creative Commons License 2010.07.03 0 0 8354
Belenyúlunk az állatok természetes védekező képességébe? Ezek nem vadállatok! "Felelősséget vállaltál azért, amit megszelídítettél"
Gondolom kisbaba korodban te sem kaptál az égvilágon semmilyen oltást...
Ja, és lehet te is lerágnád az ajtót, meg a havat, ha bezárnának és biztos tök jól éreznéd magad. Gratulálok hozzá, ez tényleg nagy teljesítmény.
A gyógyszerezett húst meg nem tudom, miért nyuszihoppnak írod, bár ő biztos sok nyulát megette már...
Előzmény: krezidiesel (8353)
krezidiesel Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8353

A környékünkön nincs ütőképes állatorvos.

Az én jószagaimat nem is látta állatorvos.

Az oltásokkal élni engeditek a selejtet is.

Kb másfél hónapja 15 nyulam kapta el ezt a felfújódásos-fosós virust.

Először a kajára gyanakodtam én is, de csak a 8-10 hetes süldők betegedtek meg.

Amelyik nagyon elhagyta magát azt levágtam, de a 15-ből 5 kigyógyult belőle.

Szerintem azok amelyek kigyógyultak belőle azoknak megvan a természetes ellenálló képessége, azoknak a kölkei nagy eséllyel nem is lesznek betegek.

Azzal, hogy belenyúlunk az állatok természetes védekező képességébe, kitenyésztünk egy gyenge immunrendszerű, selejtes fajt.

Voltak racka birkáim.

Ősi magyar állat mint a szürkemarha, kivételesen tiszta genetikailag, rokonfedeztetésnél sincs korcs utód, nincs betegsége, kukorica száron is kitelel, istálló nélkül a hóban. Ha nincs vize a jeget rágja.

Kaptam olyanokat, amik egy banki lefoglalt tanyán voltak három hónapig gondozatlanul, és nem haltak éhen-szomjan. A kerités oszlopokat is  fényesre lerágták.

Nem termel úgy, lassan nő, mondhatni mai mércével gazdaságtalan, de mindent kibir.

Én inkább tartok ilyen fajta állatokat, mint amiket állandóan gyógyszerezni kell.

Ha agyongyógyszerezett húst akarok enni akkor nem tartok jószágot, olyat kapok az első multinál is...

 

Előzmény: nyuszihopp (8316)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8352
szia!nállunk inkáb barna csernek hivják!de jelenleg nem tudok senkinél utoljára tavaj márciusban volt kiállitva de már neki sincsen.
Előzmény: nyuszihopp (8325)
förike Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8351
Én a lucernával nem kínlódom.Újra lett vetve, és még is alig hozokbe pár kocsival!Széna viszont az van bőven, az állatok a seggükkel is ehetik!
Előzmény: törpecser (8350)
törpecser Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8350

 

Köszi.

A cicát valóban imádjuk, s nagyon jól érzi magát  a nyúlházban.

Mi tegnap hoztuk haza a lucernaszénát, és itthon szárítgatjuk forgatjuk .

Muszáj túljárni a temészet szeszélyein, mert télire nem lesz mit adni a nyuszóknak.

Előzmény: nddori (8322)
törpecser Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8349

 

Persze nem ott jelenik meg a szöveg, ahova szántam, tehát a felső képen fekete cser,

az alsó képen  törpecser  látható.

Előzmény: törpecser (8348)
törpecser Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8348

 

Lehet, hogy inkább őrá hasonlít, ő egy fekete cser.

Tényleg nagyon szelidek, bújósak, várják a simit minden etetésnél...

És köszi.

és a törpecser

Előzmény: nyuszihopp (8334)
Gupppy Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8347
Sziasztok!:) Most vagyok egy kicsit......:)


A nyuszik jól érzik magukat...:)
förike Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8346
Óriás!
Előzmény: förike (8345)
förike Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8345
És a kedvenc Magyar Órás anya nyulam!
förike Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8344
Pár mai kép!
tooommm0013 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8343
Azt hiszem egy darabig nem leszek sz.gép közelében. Addig is mindenkinek eredményes Nyulazást és sok jó időt!
tooommm0013 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8342

Ki mihez ért. Én fás szakmában végeztem.

A hízlaló ketrecek nekem is fémből vannak. Ponthegesztett horganyzott, lecsurgós rendszerű. Kb. mint Törpecser képein. Ezt lehet gázperzselővel fertőtleníteni ha szükség van rá. De egy faketrec alapos tisztítása.... Az kemény dolog.

Előzmény: Domowe (8336)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8341
Sajnos megrágják. De mind úgy van csinálva hogy szükség esetén cserélhető. Eddig kb 3-4 lécet cseréltem ketrecben de azok is 1-2 év után voltak. A bak pl. semmi kárt nem tesz a ketrecében. Pedig az egy 10 éves fa ketrec, de semmi gondja. Kicsit itt-ott le van kerekítve a fa de azon kívül semmi. Persze volt olyan is amelyik az oldalán rágott kb 10-15 centis lyukat. De az fialás előtt volt és kereste a biztonságos helyet. Én csak a 28. napon rakom be az elletőládát.
Előzmény: nyuszihopp (8335)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8340
És van két új szerzeményem..
Egy lógófülű törpe bak és egy vegyes törpe kislány :)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8339
A fekete anya és 2 és 1 napos kölykei :)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8338
Zsemle kölykök
Moncsi077 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8337
SZiasztok!
Végre héééétvége... már aszittem megpusztulok..
Teszek fel pár új képet :)
SZürke anya és kölykei :)
Domowe Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8336
Persze de én lakatos vagyok úgyhogy túlnyomó rész fémből készült ketreceim vannak,
teszek fel majd képet csak most lemerült az elem :-(
de valóban van olyan nyuszim ami nem a rácsra piszkol hanem a deszkára úgyhogy napi szintű takarítást igényel de általában olyanok hogy gyakorlatilag nem kell takarítani mert a rácsra végzik el a dolgukat és az egy gumilapon keresztül elhaggya a ketrecet :-)
Előzmény: tooommm0013 (8331)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8335
És nem rágják meg a farácsot?
Előzmény: tooommm0013 (8331)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8334
Nagyon hasonlítanak főleg színre, csak a súlyuk 2,5-3,2 kg közötti meg a fülük "picit" nagyobb. De állítom az egyik legszelídebb fajta, imádja mikor a buci fejét simogatom.
Gyönyörű a fekete cser nyuszid!
Előzmény: törpecser (8327)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8333
Én is hasonlóan csinálom mint Te, csak én kombival oltatok. Naná, hogy fontos a higiénia, mi mindennap takarítunk! Használunk fertőtlenítő port, ecetet, a törpéknek wc sarkot. Az itatókat rendszeresen tisztítom. A faház ami kb. egy hónapja készült el teljesen védett minden betolakodótól! Az összes ketrecet én csináltam osb-ből, (egy,két bolti ketrecet leszámítva) linóval az alján...nekünk ez bevált!
Sokan mondják, hogy megszállottak vagyunk a párommal, de szerintem ezt másképpen nem is lehet csinálni úgy, hogy az állatoknak is jó legyen. Bocs lehet, mert ismerek olyat aki nálunk több nyulat tart borzalmas körülmények között, de nála valszeg anyagi érdekek dominálnak, persze ott biztos nem jó az állatoknak.
Az a baj, hogy minden rizikót úgy sem tudsz kiszűrni.
Én sem adok nekik vitamint, azért van a táp meg a zöldféle. Bár szerintem az almaecet néha nem rossz. Kokci tápot szoktam adni főleg a piciknek. A trisulmixet nem ismerem, de majd utána nézek, mire jó egyébként?
Előzmény: tooommm0013 (8323)
nddori Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8332
De szép ez a nyuszi :)
Lehetséges, hogy az volt a baj. Tavasszal nálam is volt ilyen, a doki nekem se tudta megmondani, mi bajuk. Nem betegedtek le mind, hanem 1-1 teljesen függetlenül egymástól (külön ketrecben, nem rokonok). Az első nagyon rosszul nézett ki, azt mondta a doki, ha elpusztul szóljak és felboncolja...
Én meg elkezdtem antibiotikummal oltani és 10 nap után helyrejött, a többinél már az első "nem evésnél" nyomtam és nap alatt jöttek helyre.
1-2 hete szólt a doki, hogy megtalálta a betegséget. Most cikkeztek róla az újságban.
Előzmény: törpecser (8327)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8331

Nekem sem az egész rács az újabbaknál. Itt a képen egy félkész ketrec, ezen jól látszik hogy van. Gondolom te is így írtad. Azóta amit csináltam annyiban más, hogy mindkét oldalon van egy kis rácsos rész és a közepe teljesen zárt. De a zárt rész 1-2%-ot lejt hátra és ott is van 2 cm rés, hogy ki tudjon folyni, gurulni aminek ki kell. Az jobban bevált. Én azt belülről mióta kész nem takarítottam, de nincs bent egy bogyó sem. A képen láthatónál az a baj, hogy a kicsik nem olyan rendszeretők mint az anya és néha a zárt részre is piszkolnak és az bemozog valahogy mindig a zárt sarokba. Onnan takarítani kell rendszeresen.

 

Előzmény: Domowe (8328)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8330

Fűzfaágat szoktam vinni nekik tavasszal mikor még nincs nagyon fű a fűzfa pedig már levelesedik kicsit.

Hasmenéses állatoknak pedig én faszenet adok mindig. De ezt a fűzfás dolgot megjegyzem.

És megyek ma gázolajat szerezni egy liternyit. Kúton nincs pofám ennyit tankolni. És ugye mibe? De az sem kizárt.

Előzmény: törpecser (8326)
kavarnyik Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8329
Jaj istenem. mi baja volt a kicsinek?
Előzmény: karibaba (8306)
Domowe Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8328
Valóban a nyuszi egy tiszta állat na jó én fertőtleníteni nem szoktam ill rácson sem tartanék nyuszit nekem a ketrec fele rács a másik fele deszka /akác/ így szerintem nem terheli meg a nyuszi lábait ha pihenni akar akkor végignyúl a deszkán :-) a Zöldet meg szénazsebből kapja amúgy sem eszi meg ami a földön-padozaton van.
És minden etetésnél reggel este kihúzom a piszkot így mindig tiszta a ketrec.
De amúgy teljesen igazat adok neked a pluszba adott vitaminokat simán lehet pótolni, mezei szénával ami mindenféle gyógynövényeket gizt gazt tartalmaz, akácfát stb
Előzmény: tooommm0013 (8323)
törpecser Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8327

 

Én kistestű havanna cser nyuszi fajtát nem ismerem. Hasonlít a törpecserhez.

Előzmény: nyuszihopp (8325)
törpecser Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8326

 

Tavaly ősszel a mi nyuszijaink is betegek lettek. Gubbasztás, híg széklet, étvágytalanság, sőt még a vizet sem  nagyon fogyasztották. Adtam nekik baykox-ot, semmi hatás. Állatorvost hívtam a kokcit kizárta. Takarmány hibára gyanakodott. (a takarmányozásban semmi változás nem történt, így ez is ki lett zárva. ) Egyszerűen nem tudott rájönni, hogy mi lehetett, pedig ő tényleg próbált utánaolvasni a könyveiben. Azt ajánlotta hogy adjak nekik neo.-te-sol-t. Gyenge gyepszénán kívűl semmit nem volt szabad adni nekik. Egyik nyúlász ajánlotta, tegyek be nekik fűzfa ágat, rágcsálják, az megfogja a székletüket.

Kegyetlenül néztek ki szegény nyuszikáim. Szerencsére szép lassan kezdtek javulni, csak 2 süldő veszteségem volt.

Már egyszer írtam itt hogy hasmenésre jó a fűzfaág, de ez tényleg így van.

Szerintem akkor a nyuszijaim ezen a betegségen estek át, amiről Te írtál... lehet..   

Előzmény: nddori (8307)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8325
Tudtok valakit aki rajtunk kívül foglalkozik kistestű havanna cser nyuszival? Ő Gary! Vagy esetleg nem érdekel valakit, vannak picik?
Domowe Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8324
Én nem vagyok nyúl tenyésztő van törpenyuszim is /a gyereké/ de sima fajta nélküli házinyulaim vannak. Ill mindig is voltak kb 10éves korom óta gyakorlatilag a húsuk miatt tartom foglalkozom velük.
Még sohasem voltak betegek!
A ketrec tetején konzervdoboz gázolajjal a szúnyogok nem szeretik a szagát.
szúnyogriasztó növény a ketrec közelében
ill egy csali lámpa ami megöli a szúnyogokat :-)
sőt még oltva is vannak a nyuszik de nincsenek rajtuk csípés nyomok!
Az oltás 2700ft a kombinált 3200ft /vérzékenység/ + tű meg fecskendő 20 db nyuszinak 1 évig véd szerintem ki lehet bírni és nem most mikor invázió van kell beadni Hanem már januárban mikor nincs szúnyog
Aki nem gondol a megelőzésre az nem várhat semmi jót főleg hogy ilyen esős pocsolyás nyarunk van.

tooommm0013 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8323

Gyógyszerek terén nálam az arany középút vált be. Oltok idényben mixo ellen és kokci ellen kapnak preventív kezelés (trisulmix vagy coccifort).

Szintén hasznos dolg a higénia. Ugyan úgy mint embereknél. Nem 120 féle védőoltás, hanem tisztaság. Az állatnak is fontos, hogy mosva, fertőtlenítve legyen az itató és etető, ne jusson be hozzájuk rágcsáló és ha mód van rá madár sem. Ha idegenek jönnek vendégségbe ne azzal kezdjék hogy a nyulashoz mennek és matatnak főleg ha olyan helyről jöttek ahol állatok vannak. Kézmosás. A füvet véletlen sem vágom olyan helyről, ahol sok kutya, mecska megfordul. Inkább megyek messzebbre, de sem bacikat sem bélférgeket nem hurcolok haza a nyulaknak.

És persze ami szerintem a nyulászok barátja a rácspadozat. 4 cm-es lécekből az anyának, pontheggesztett rács a vágóállatnak. És nem fekszenek a saját ürülékükben, nem eszik vissza az ürülékkel fertőzött alomanyagot.

És (kopp kopp) nálam nem is volt elhullás vagy betegség. Leszámítva azt az egy mixos kicsit, aki a védettség kialakulása előtt megbetegedett. De erről nemrég írtam.

Laktiferm, almaecet stb. az nálam nincs. Én sem szedek sem vitamint sem immunerősitőt sem.... Akkor a nyúlnak miért adjak? Kapnak sok zöldet, abrakot, sót. Szerintem ennyi elég is nekik. Nálam bevált.

Előzmény: nyuszihopp (8316)
nddori Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8322
Szép cica!
Ma behordtuk a lucernaszénát. Hétfőn lett lekaszálva, de még félig mindig nyers, nem is bálázva lett, hanem csak összekötözgettük, hogy ne rohadjon. Nem mertük már kint hagyni, mert nem lehet tudni, mikor ázik meg.
Itthon azért szétteregettük az udvarban, hogy süsse a nap. Erre jött egy felhő és hatalmas zápor....éljen....nem akadtam ki...
Előzmény: törpecser (8319)
nddori Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8321
Na azért! Nekem nagyon jól bevált az oltás, meg akiknek oltom a nyulait náluk sincs baj. És erre a legjobb példa tényleg az volt, hogy több helyen is egy ketrecben voltak az oltott (én oltottam) és oltatlan nyulak. Az oltottak köszönik, jól vannak, az oltatlanok pedig mind, kivétel nélkül mixósok lettek.
Nem tudom, mi van a nyuszim orrával még mindig olyan.
A fekete bogár szerintem valami csíborféle lehetett, azok csípnek akkorát.
Előzmény: törpecser (8318)
nddori Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8320
Épp most kaptam meg a nevezési lapot a szeptemberi kiállításra (szerintem te is kaptál, nem néztem)Abban meg kötelező vinni az oltási igazolást...szóval, aki kiállítani akar, annak mindenképp kell az oltás.
Előzmény: nyuszihopp (8316)
törpecser Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8319

 

Szia.

Kösz. Próbáltam a nyúlház belsejét fotózni, de háááát nincs tér!!

((ilyenre sikerült)))

Két sor ketrec van a nyúlházban egymásnak háttal. Az ablak, ajtó felőli részen van a törzsállomány. A hátsó ketrecsorban a süldők. Már amennyit látni lehet belőlük.

A nyúlház lakója Frici nevezetű cica, aki az egérmentességet "garantálja".

Üdv.

Előzmény: san72 (8055)
törpecser Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8318

Sziasztok!

Szia Dóri, ma volt az ismerősöm, aki mixo ellen oltatott még márciusban, s mondta, hogy mégis mixósok lettek. Nahát szóval kiderült, nem lettek mixósak a nyulai, hanem valami fekete bogár csípte meg az orrát egynémelyiknek s ettől  dagadt be a pofijuk, szerencsére.

Mondjuk ilyen fekete bogár már engem is csípett meg a bokámnál és nekem is jó bepirosodott, bedagadt, nagyon viszketett, s úgy emlékszem borogatni is kellett.

A Te nyuszidról kiderült, hogy mitől dagadt meg a pofija??

Előzmény: nddori (8038)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8317
Hát hallod itt is sok nyuszi nincs oltva a faluban az ismerősöknek,még sincs bajuk.Ez a fura,pedig rengeteg szunyog van erre is.Furcsa dolgok ezek...
Előzmény: nddori (8315)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8316
Hiszel nem hiszel, mindenki maga dönti el!
Egy biztos egyik tenyésztő társamnak aki először szerezte be kintről, jó pár nyula tüsszögött, folyt az orra stb. Miután beadatta nekik megszűnt a probléma és azóta is jól vannak, pedig előtte kipróbált sok mindent (neotesol, enrobioflox, laktiferm stb.)
Te semmilyen oltást nem adsz nekik, és bírják?
Előzmény: krezidiesel (8312)
nddori Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8315
Tegnapelőtt voltam oltani egy háznál és meglepődtem, mert a nyuszikon egy szem csípés nem volt.... Se a fülükben, se az orrukon, még a nagyok se voltak oltva és semmi bajuk. Érdekes, mert itt a környéken minden nyulat visz a mixo, ami nincs oltva, meg ami későn lett oltva... Én is oltom őket folyamatosan,a kicsiket 5 hetesen azonnal, ez a tuti :)
Előzmény: Rencsa-baba (8314)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8314
oké köszike.Majd az állatorvosom megkérdezem biztos tud rendelni.Ha nincs neki.Ha valami kell mindig beszerzi...:)))Most is kell majd oltásokat rendelnem mert az uj nyulakat is be kell oltanom.Mielőtt nagy baj lenne....
Előzmény: nddori (8313)
nddori Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8313
Szarvason van egy nagyon jó állatpatika, mi onnan vásárolunk, ott van "minden". Az árat majd megkérdezem, mert ezt apukám vette, mikor jött haza munkából.
Előzmény: Rencsa-baba (8311)
krezidiesel Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8312
Szerintem meg az a szomorú, hogy hisznek az emberek az orvosokban, a gyógyszerekben meg az oltásokban...
Előzmény: nyuszihopp (8308)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8311
Ja meg mennyiért vetted ezt a szert?
Előzmény: nddori (8307)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8310
Ja reggel elkedzett fészket épiteni az uj törpe anyám.aki olyan támadós fajta.De még nem ellett csak zilál és ide-oda pakolja a cuccot....:))Szegénynek nem jött jól ez a meleg.De befedeztettm,mivel tulsulyos nem akartam nagyon üresen hagyni,mert aztán szenvedhetek azzal hogy vemhes legyen...
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8309
Hát lehet hogy valami ilyen baja volt,mert a tünetek egyeznek.Bár hangokat nem hallottam,De tény hogy depis volt.Nyálkás hasmenés és épp hogy evett.Másnap evett egy kicsit.De utánna lett még rosszabbul.És te hol vetted ezt a szert???
Előzmény: nddori (8307)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8308
Szomorú mennyire el vagyunk maradva ebben is más országoktól!
Például azt tudtátok, hogy a pastörella ellen is létezik védő oltás? A Szlovák nem jó mert csak 16 féle ellen véd, viszont a Német ötven valahány fajta vírus ellen jó. Mi is holnap kapunk onnan egy ötven adagost.
Ugyanúgy évente kell ismételni mint a többit.
Előzmény: nddori (8307)
nddori Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8307
Kedves Nyulászok figyeljetek kicsit! (egyszer ezt már elkezdtem, csak nem reagált senki, de mostmár leírom, azaz bemásolom, amit már leírtam san-nak is)

Mivel egyre többen írjátok ezt a puffadásos dolgot:

Ez egy új betegség a nyusziknál, már volt korábban is, de most jött elő megint. Először 1996-ban jelent meg Franciaországban. A neve: Járványos enteropathia. Jelenlegi tudás szerint fertőző eredetű emésztőszervi betegség, kóroktana és kórfejlődése a mai napig tisztázatlan.
Először a takarmányban keresték a megbetegedés okát, de ez nem volt eredményes.
Elsősorban a 6-14 hetes nyulaknál lép fel, esetenként az anyáknál vagy választás előtti szopós nyulaknál fordul elő.
A megbetegedés jelei: étvágycsökkenés, depresszió, has jelentős mértékű kitágulása, nyálkás bélsár, bélhangok fokozódása, elhullás.
Megelőzni lehet a betegséget: "Trierra koncentrált gyógypremix nyulaknak" Viszont ezt nem gyártják.... Van helyette egy másik gyógyszer (ha ezt kéred, automatikusan a másikat adják) de ebben csak az egyik hatóanyag található meg, így nem tudom, hogy hatékony-e ez ellen. Mindenesetre én megvettem és odaadom nekik.
Gyógyítani nemigen lehet a betegséget, a premix is csak a megelőzést szolgálja.
Bővebben a cikk róla a Magyar Állatorvosok Lapjában.
karibaba Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8306

Már vagyok....Kistücsök majd 2 hétig kórházban volt, ezért nem voltam netközelben....

 

Az anyanyulam után elástam 4 növendéket is, egymás után fúvódtak fel... :o((

 

Közben kaptunk 3 elszámolószámlát: víz, gáz, villany: 20 ezer, 20 ezer, 30 ezer... :o(

 

Nem mondhatnám, hogy jól indult az idei nyár! :o((((

 

De csak egészség legyen!

Előzmény: Purcsimanó (8285)
förike Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8305
Már fél-6-kor permetezték a szúnyogokat autóról és repülővel!
krezidiesel Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8304

Én is levágtam két anyámat amin kijött.

Vadas szürke nyulaimat és a süldőket nem bántják a szunyogok.

Csak el ne kiabáljam...

Előzmény: stangli2 (8290)
krezidiesel Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8303

Erről az elektromos csapdáról rakhatnál fel egy linket, hogy miféle, és hol lehet kapni!

Köszi!

Előzmény: nddori (8197)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8302
miért
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8301
n
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8300
nem birok képet feltőlteni??
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8299)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8299
szia!ami az oldaladon van az nem fekete ezüst hanem fehérszálkás fekete
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8298)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8298
SZIA!olyan hogy toy csak wc-ben van.nem hinném hogy ez elfogadot a szlovákok is szinesnek hivják majd felhivom az anikot és beszélek vele erről hogy holl let ez elfogadva mert szerintem ezt csak tenyésztők fogadták el.a ráragasztás  a hollandtarka és tőrpekeverékeknek kőszőnhető azokra kezdék rá ragasztani meg azthogy toy is és utána jőt a legnagyobb baromság a extra mini toy.na de erről ennyit.már kiállitás előt szeretnéd látni az állományomat?a havana cserből neked pár van?nem lenne elado bakod belőle?
Előzmény: nyuszihopp (8267)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8297
Nem tudom,de lehet.De mondjuk amikor volt ilyen nyulam,az nem volt felfujodva csak hasmenése volt és nem evett.
Előzmény: nddori (8296)
nddori Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8296
Nem kokci volt?
Előzmény: Rencsa-baba (8293)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8295
áááááááááááááááááááá annyira elegem van a hülye allergiából.......:((((((((((((((((
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8294
Hál isten nálam még a mixo nem ütötte fel a fejét,de nem is szeretném...
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8293
Hát lehet hogy igazad van,de lehet más szerrel se mentettem volna meg.Pedig már tényleg jobban volt.Nem tudom mi lehetett a gond.Mert a többinek semmi baja.Remélem nem is lesz....
Előzmény: nddori (8287)
nddori Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8292
Szia!Még barátomnál is meg van a 3 beteges nyuszi, ők is már kb 2-3 hete benne vannak, de szerintem már javulnak... Csak kérdés, hogy utána hogy fognak kinézni.
Majd szólj, ha hoznak neked pannon nyuszit! Mert akkor lehet nekem is kéne egy nőstény...
Előzmény: Isssti84 (8291)
Isssti84 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8291
Szia!
Nálam is fél sikert hozott csak az oltás, de itt még pánikra nincs okom a 40db kg-körüli süldőmből eddig 2 lett oda, a nagyok pedig már kilábalóban vannak (pedig csúnyán néztek ki eléggé). Elhullással hogy állsz, vagy esznek e rendesen?
Előzmény: stangli2 (8290)
stangli2 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8290

Sajnos úgy néz ki a myxomatózis viszi a nyúlállományomat..:-(

 

Domowe Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8289
vattával készülnek sokkal törékenyebbek mint régen

annyi rákkeltő anyag van még az ennivalóban innivalóban még a bébiételben is nem tudom miért pont a palától kellene félni
Előzmény: tooommm0013 (8279)
nddori Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8288
Új-zélandi vörös nyuszik eladók! Július 7-én Pestre szállítás megoldható.
nddori Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8287
Mondom én, hogy a trisulmix egy nagy rakás....
Előzmény: Rencsa-baba (8284)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8286
Szia Reni,

Egyenlőre mindegyik nyuszó jól van... de melegük van nagyon... a 2.5 hetesek már lubickolnak.. de a fekete kölykei akik most születtek nemtom hogy fogják kibírni ezt a meleget.. Átrakjuk az ólakat vmi másik helyre.. mert ebben a pillanatban pont az övékét süti a nap... :S
M.
Előzmény: Rencsa-baba (8283)
Purcsimanó Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8285
Tud valaki karibabárol?Lelépett a térképről????
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8284
Hát most segitettem a kisnyuszit megszbaditani a szenvedéstől.Pedig reggelre jobban volt,de most mire haza értem már szerintem az utcsokat rugta.Igy kupán vágtam,bár ilyet még sose csináltam,és nehéz is volt megtenni,de ugy sajnáltam szegényt....:(((

Reggelt meg nyulat hajkurásztam,valószinű nem lett visszazárva a retesz ajtón és az egyik nyuszika megszökött.Mama keltett fel fél 6kor hogy kint van egy nyul.Hát de be ment a farakás mögé a bokrok közé.És oda nem fértem,ekkor hivtam a kutyámat aki befér.És kizavarta..:))Amugy nem bántja ám őket.játszik velük.A nyul bepánikolt és viszaiszkolt a ketrecek alá és aott meg tudtam fogni....
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8283
Most olvasom...:)))Hogy még elett,remélem sikeres lesz.Egyébként nekem is van egy anyám ami a vemhesség alatt bolond.Aztán lenyugszik.Vagy épp forditva....
Előzmény: Moncsi077 (8250)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8282
Nem tudom honnan veszem hogy első ellése...:D
Össze vagyok zavarodva már.Tul ora volt egész héten és sok.Már kész vagyok...:)))De lehet azt hittem hogy ez az amit neveltél ezért gondoltam hogy első ellés.Hát elég borzasztó hogy csak 1 lett neki.Akkor tényleg le kell vágni.Első se sikerült ráadásul keveset ellik.Nem olyan jo dolog.Azért remélem azt az egy picit fel tudja nevelni....:)
Előzmény: Moncsi077 (8246)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8281

Nem. Bár szerintem attól sem kapna tüdőrákot. Ha meg mégis háát... Így járt. Nagyobb az esélye más erőszakosabb halálnak.

Tudod nálam elsősorban a húsáért vannak. Persze szeretem is őket. Főleg a baknyúl nő mindig a szívemhez.

Előzmény: nyuszihopp (8280)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8280
Bocsi, én azt hittem olyan paláról beszélsz, ami mondjuk leesett valahonnan a tetőről és te betetted a nyunyókhoz!!!
Előzmény: tooommm0013 (8279)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8279

Nem baj hogy írod. De a mostanában (kb 10 éve) kapható palák már mid azbesztmentesek. Így szerintem használhatók. Aki fél mégis tőlük annak marad a betonip lap. Csak az vastagabb.

Előzmény: nyuszihopp (8278)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8278
Szia Tom!
Nem akarok beleszólni, de a pala nagyon nem egészséges az azbeszt miatt -főleg ha még kaparják is! Nem véletlenül cserlik illetve takarják le a palatetőket mindenfelé. Viszont a háló tök jó én is azt használok.
Előzmény: tooommm0013 (8276)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8277
Egy picit csúszik, de teljesen megszokják, sőt a fiúk is olyan ügyesen tudnak pározni rajta, bár néha elkel egy kis segítség, de ebben már "profi vagyok"! -Nem vagyok ám nagyképű csak a párom mondta egyik nap amikor megint segítettem...!
Arról nem beszélve, hogy ilyenkor kicsit hűvösebb is mint a fa.
Én is berakom neki ellés előtt pár nappal, csak mint írtam ennek alja is van és én cserélem nekik a ládában a forgácsot és a szénát is legalább hetente. Szerintem nem is jó bent hagyni mert bepenészesedik, meg a kisnyusziknak sem jó hogy beszívják azt a levegőt!
Előzmény: nddori (8274)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8276

Amelyik nyúl nyírta a ketrecet, annak síkpalát raktam a kényes helyekre. Ha belülről az oldalát rágja arra az 500ft/m2 áron kapható ponthegesztett kb 1x1 cm-es lyukbőségű háló fölszögelése csodákra képes.

A pala pedig 40x40 vagy 40x60 cm-es. Ha azt kaparja megspórolod az első lábak pedikűrözését. Csak télen nem kellemes nekik.

Előzmény: nddori (8274)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8275

Szerintem is az adagolással lehetett a baj. A szulfonamidok széles körben elterjedt kokcidiosztatikumok. Igaz nem irtják ki az élősködőket teljesen, de a számukat a kritikus szint alá csökkentik és így kialakul allanük az állatban a természetes védelem.

Az adagolásról meg annyit, hogy nálam volt hogy egy 100 g-os zacsi elment az 5 napos kezelés alatt. Nehéz adagolni mert minden nyúl más mennyiségű vizet iszik. De aki naponta itatj a az állományt, mint itt mindenki, azok tudják hol mennyi víz fogy. Nem minden ketrecbe egyforma töménységűt adtam. Ez annyi volt, hogy a kacsával keresztezett nyulaimnak a standard keverékre még öntöttem vizet.

De ezt már korábban is írtam. Azért hátha valaki még nem olvasta.

És jó időben alkalmazva elég egy kezelés a nyulaknak vágásig.

Előzmény: nddori (8238)
nddori Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8274
Nem csúszik rajta a lábuk?
Nekem is van fiaztatóm, de én a ketrecen belülre teszem be, viszont így az alja egyben a ketrec alja.
Előzmény: nyuszihopp (8271)
Purcsimanó Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8273
Hát igen!Találó idézet!!!!:)))))Ébredezik férjecském lelke!:)))
Előzmény: nyuszihopp (8272)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8272
Igen aki képlékeny az változik, szerencsére!
Nekem nagyon tetszik ez az idézet még a honlapomra is felraktam:
"Amíg valaki meg nem szeret egy állatot, addig lelkének egy része még szunnyadozik!" Anatole France
Előzmény: Purcsimanó (8270)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8271
Köszönöm!
Én külön ellető ládát használok (teljesen zárt csak egy nyílás van rajta, persze nyitható!) és mint írtam a ketrec alját linózom így csak azt kell esetleg cserélnem.
Szerintem érdemes kipróbálni, mert ha alig 3 hónap alatt tönkre ment az elég durva!
Előzmény: nddori (8269)
Purcsimanó Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8270
Nálunk is elég nagy fordulatot vett az állat tartás fogalma!Legalább is férjemnél!A hétvégén sajnos elpusztult mind a két kutyusunk,mérgezéstől!Nem is említettem neki,hogy kellene kutya mert ezek a kutyusok az enyémek voltak, 5 éve élünk együtt azóta közösek.Ő soha nem szerette a kutyákat,kiskorában sokkolta egy farkaskutya és azóta fél tőlük!Szóval meglepett amikor azt mondta keressünk kutyust mert az kell!Nagyon örültem a hozzáállásának és annak,hogy rám bízta a választást!Szóval sokat változik az ember főleg ha rájön,hogy mennyire lehet őket szeretni!!!!
Előzmény: nyuszihopp (8261)
nddori Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8269
Jól néznek ki a ketreceid! Gratulálok hozzá, ha kész lesznek az enyémek, majd én is fényképezek :)
Nekem a kaparással vájt lyukat a padozatba, a ketrec valamikor idén lett kész március környékén... Egyébként a többi kosorrú anyámnál is defektes a padló ott, ahova fialni szoktak (2 fialás után is), pedig az nyárfából van és kb 3 centi vastag. :)
Előzmény: nyuszihopp (8267)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8268
Mindenről lehet szó!
Jól hangzik, hogy "miből van"! Szlovákoktól van a bak, de nem tudom a szülők eredetét, viszont az utódja havanna cser lett így valszeg azt hordozza. A nőstény pedig a német Kalshruhei kiállításról van ő érte rendesen megküzdöttük, mert csak pár darab volt és csak egy-kettő eladó, de sikerült...!
Szerintem akár előtte meg is nézhetnénk egymás állományát, legalábbis én kíváncsi lennék a Te nyuszóidra!
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8266)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8267
Köszi!
Nem veszem oktatásnak!
Alombejelentőket küldöm folyamatosan, de még soha nem szólt érte a Zita pedig amúgy minden hibáért szokott! Nem is értettem miért holland törpe amikor külföldön farbenzwerge-nek hívják tehát színes törpének. Most néztem meg a fajtaklubos honlapot látom ott is ez szerepel, pedig mintha régen más lett volna!? Legelőször holland színes törpének írtam és még ő javított ki sima h.törpére, ha jól emlékszem. Egyébként volt nálunk pár hónapja G Anikó és N Feri és nekik is mondtam, hogy miért nem színes törpének hívják nálunk, de ők azt mondták mindkettő elfogadott. Na mindegy örülök neki.
Egyébként én a "toy" nyuszi elnevezéstől szoktam kiakadni, amikor egyesek megkeresnek, hogy van e ilyenem!
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8265)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8266
jok a ketrecek és a nyulak is.a havana csered miből van?nem lehetne szo az ősszel pároztatásrol?mert nekem vannak rendes havannáim nőstényben egyenlőre idegen bakk nicsen kilátásba a picikhez
Előzmény: nyuszihopp (8263)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8265
bocs nem okoskodni akarok de ugye tudod hogy a holland tőrpe csak ráragasztotnév a rendes sztandard ami kiállitáson van nevezve az szines tőrpe!?olyan van hogy szines tőrpe holland tarka szinű
Előzmény: nyuszihopp (8259)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8264
SZIA!szeptemberben biztosan találkozunk!kőszi a gratuláciot és végre valakivel kőzős a látoszőgem.a kiállitás november utolso hétvégélyén lesz 17ker ujlakucai általános iskolában.valoszinűleg ujra szlovák birálokkal.lehet nevezni kiállitáskupára 12db vegyes fajtában és 2 féle hatos kollekcionk van tenyésztői nagydij és csapatverseny ezek fajtában indulnak és fizetősek a nevezési dij 500/ állat minden eredmény után 2 pont is jár amivel tenyésztői minősitéseket lehet nyerni 50 pont az első.galambb baromfi kisrágcsálo diszmadár vadászgőrény nyul amiket kilehet állitni.kb1500 állat szokot ősszejőnni!
Előzmény: nyuszihopp (8259)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8263
nyuszihopp birodalom
Előbb nem sikerült felrakni a képet remélem most igen!
nyuszihopp Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8262
Meddig bírta a ketrec(év, hónap)?
Én az összes ketrecet ebből csinálom és az alját linoleumozom, de nagyon jól vizsgáznak. Persze én nem hagyok nekik támadási felületet, ahol megtudnák kezdeni, egyedül a kis trónjuk ami szabad, de ha megrágják legfeljebb kicserélem
Előzmény: nddori (8257)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8261
Azt mondta, hogy állat nem való lakásba és én kiskoromban úgy tekintettem rá mint akinek minden szava szent. Aztán ezek a dolgok annyira belém ivódtak, hogy csak 3 éve kutyámnak köszönhetően éledtem újjá és döbbentem rá, hogy mekkora hülye voltam. Most pedig rövid idő alatt próbálnám bepótolni az elvesztegetett időt. Szomszédaim és egyben barátaim megszállottnak és jó értelembe vett bolondnak néznek minket párommal.
Előzmény: nddori (8236)
Töhötömke Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8260
Nekem is próbálkozott a ketrec szétrágással a nyuszim, de nem igazán járt sikerrel, a tied elég erős nyuszi lehet. Jó mondjuk az enyém törpenyuszi (volt) :(
Előzmény: nddori (8257)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8259
Szia Attila!
Persze, lehet, hogy a szeptemberi mellett bevállaljuk. Bár jó lenne róla több infó, szerintem mást is érdekelhet!
Gratulálok a h.törpe nyuszijaidhoz, nagyon szépek!
Annyira hasonlít a szemléletünk az előző hozzászólásaid alapján, a munka és a nyuszik kapcsán.
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8247)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8258
Jó fej nyuszi lehet :))))
Előzmény: nddori (8257)
nddori Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8257
Ja és az osb nyúlketrec...hát eddig bírta... Nutella drága (a havanna nőstényem) lukat fúrt bele, meg a rácsot is szétszedte, szóval kinyírta a ketrecet úgy ahogy azt kell...
Amúgy jó fej nyuszi, nagyon családcentrikus. Ha nem hasas, akkor is építkezik, meg kapar ezerrel, a kisnyulait meg imádja :)
nddori Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8256
A nyúlketrec sor fölött nálam is van rengeteg pókháló, csak azokkal az a baj, hogy tele vannak porral is, inkább pormacskákra hasonlítanak. Gondolkodtam, hogy szedjem le, mert ha hozzáérek, iszonyúan porol. Aztán egy hete én is felfedeztem, hogy a szúnyogot viszont megfogja :) Így most ott maradnak, bár nem túl esztétikus... De hamarosan úgyis költözünk :) Mármint a nyuszik...
Előzmény: Moncsi077 (8255)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8255

SZia

 

Most hogy egy lakosztályt rittyentettünk neki oda, többet nem nyúlok be, csak kaját adok... őőőt nem akarom zavarni...

A másik két anyám példásan neveli a 9-9 kölyköt, őket pakolászhattam, mikor kiestek a fészekből meg simogattam igaz akkor már nagyobbak voltak, de ott nyugisak, sőt szelídek lettek az anyák.. mikor leellettek szinte olyan büszke fejett vágtak, és szinte mutatták hogy nézd mit csináltam :DDDD

 

De azok olyan éééééédesek... tudjátok mit csinálnak a kicsik??

 

Ugyan a múltkori balesetkor vettem golyós itatót, de mivel féltem, hogy mi van ha nem fognak mindjárt abból inni az anyák, így bent hagytam a régi tálkákat is csak kevesebb vízzel..

És most a kicsik azzal szórakoznak, hogy abban hűsölnek.. Tegnap nagyon melegük volt.. mindegyik szanaszét feküdt, anya mellett, forgácsban, fészekben.. most már nem összebújva :DDD és pihegtek kinyúlva, és váltották egymást az itatóban..

2-2 elfér az 1-1 itatóban.. és kipancsolják, és fekszenek benne :DD baromi aranyosak.

először megijedt párom, kitette egy napos részre, hogy megszáradjon gyorsan a kicsi, de visszaugrott a tálba... akkor esett le, hogy direkt csinálják, tetszik nekik...

Aszittem besz@rok :))))

 

Remélem nem lesz semmi gond a szúnyogok miatt, kb. 1 hét múlva már olthatom is őket :D

Most szúnyoghálózunk, meg biokillezünk.. :D és rájöttem, hogy miért nincsenek csípve az anyáim sem.. az ólban belül a plafonon egy csomó pókháló (jó sűrűn) van.. ELőször ki akartam szedni onnan, utána meg beugrott, hogy bakker, ha be is ju egy szúnyog tuti beleszáll :DDD úgyhogy hagytam a pókicákat.. nekik is jó, mer van kaja, meg a nyuszijaimnak is :) kis szimbiózisban élnek :DDDD

Előzmény: Purcsimanó (8253)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8254

Szia Dóri,

 

Ja, neeem, nem most lett ideges.. már 1-2 hónapja olyan hülyén viselkedik.. bár ő sosem volt az a szelíd változat...  nem a kölykök miatt támad... azt már jó ideje csinálja..

Viszont muszáj volt kicsit segíteni neki, mert a kakákba ellett, meg minden.. tiszta felfordulás volt az ól... gondoltuk csinálunk neki egy kis könnyítést, ha már ő nem csinált semmit.. most egy lakosztály van neki bent... minden tiszta, friss.. stb..

És sztem 1 órával később már megnyugodott, mert mikor kimentem indulás előtt egy pillantást vetni rá, bent feküdt a ládában a kicsikkel.. valszeg épp szoptatta őket..

 

Amúgy a többi anyám abszolút nem vad.. sőt a szürke azóta engedi simogatni magát, mióta megszülettek a kicsik.. sőt mikor meglát, már rohan a rácsos részhez és várja hogy megvakargassam az orrát, és adjak friss zöldet.. erre tökre rászoktattam.. :D

sőt engedi, hogy a kicsikhez nyúljak, megsimogassam őket..

 

SZal nyúl-nyúl... más-más :)

Előzmény: nddori (8251)
Purcsimanó Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8253
Ennek igazán örülök!Szegény nagyon megijedt és kitett magáért nehogy tepsifüles legyen:)))))Reméljük nem lesz gond de ne nagyon háborgasd őket,csak ha nagyon muszáj.Az én egyik anyám nagyon higgadt nyuszi de ha kicsinyei vannak meggajdul!Idegbeteg lesz teljesen!Nézd el neki!!!:))))
Előzmény: Moncsi077 (8250)
nddori Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8252
Január 27-30.
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8248)
nddori Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8251
Na! Hátha most összejön neki. Azért nem biztos, hogy jó ötlet volt mindent azonnal átvariálni neki, ezért lehet ideges. Én fialás előtt 10 nappal szoktam betenni a ládát, és fialás előtt-után 3 nappal nem nyúlok a ketrechez, nem takarítom.
Előzmény: Moncsi077 (8250)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8250
Szia Purcsimanó,

Hát remélem, hogy gondozza, egyenlőre nem látok rajta semmi olyat, hogy rosszabbul lenne, de hát még csak 1 napos..
Viszont képzeljétek, most mikor reggel kint voltam megint a szokásos körutamon (almozás, etetés, itatás, kaszálás), láttam, hogy épp ellik a fekete!!! még 9 kölyköt hozott a világra!!!! Az egyik viszont el volt pusztulva, úgyhogy most jelen pillanatban összesen 9 pici kever az ólban..
A tegnapi szőrtépésem hatásos volt, mert most ahogy elnéztem, mintha több szőr lenne, de nem épített fészket, csak vannak szőrök az ólban..
Gyorsan rendbetettük, betettünk egy ládát (mert az kimaradt még, mert hétvégére számítottunk), áttettük a szőrőket szalmát, és a kicsiket lapáttal, hogy ne érezze meg a szagunkat... :))ki takarítottunk mindent... friss fürészport kapott a másik sarokba, vizet, zabot, zöldet, tápot, válogasson kedvére..
Hát nagyon kiváncsi vagyok mi lesz.. de idegesnek látszik most is.. :((

Üdv mindenkinek.

Moncsi
Előzmény: Purcsimanó (8249)
Purcsimanó Creative Commons License 2010.07.01 0 0 8249
Azt az egy picikét azért gondozza?Vagy mi van vele??
Előzmény: Moncsi077 (8246)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8248
szia!ez ha joltudom jővő év elején lesz igaz?
Előzmény: nddori (8231)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8247
SZIA!ŐSSZEL hol akarsz kiállitani?én a rákosmenti kisállat tenyésztőknél vagyok pesten a 17kerben.oda eljőnnél?
Előzmény: nyuszihopp (8214)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8246
Reni!!!


Honnan veszed, hogy az első ellése???
Mondtam már, hogy az első márciusban volt és akkor minda 9 kölyke elpusztult kivéve 1-et, akit én mentettem meg.. Félixet (és gömböcöt a másik alomból ) És félix is fekete :)))))))))) Még sem fogom levágni..
A feketére haragszom még akkorról, mert nála a kényszerszopi sem ment.. az volt a szerencse, hogy a szürke is akkor ellett, és annak volt teje, így a két kicsit annak a tején neveltem fel. Úgy döntöttünk akkor hogy kap még esélyt..akkor kicsit megzakkant, de mikor hoztuk a bakot, kivirult.. összeereszettük őket, nem jött össze kisnyúl.. aztán bezzeg a zsemlét és a szürkét is sikerült pároztatni a bakkal, és utána a feketét is, és bíztunk benne, hogy most vemhes lesz, és jól nevel... de most meg egy kölyök született, és ezúttal még fészket sem épített.. ráadásul megint zakkant hetek óta, meg támad, meg ilyenek, szal már elég pipa vagyok rá..
És ideje megkóstolni a nyúlhúst végre..
Jó éjt!

Moncsi
Előzmény: Rencsa-baba (8237)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8245
Na jó éjt mindenkinek.....:)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8244
Akkor lehet tényeg ez volt a baj.Az én dokim rendes,mindent elmond,és megmutat.És bármikor ha felhivom,ad tanácsot...Jo dokit fogtam ki az egszer biztos....:)))
Előzmény: nddori (8243)
nddori Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8243
Hát akkor nálam ez volt a probléma... én ehhez képest alig adtam nekik....
Előzmény: Rencsa-baba (8242)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8242
Hát az itatóba én is 1 kiskanálnyit adok.De ha igy külön gyógyszerezem.Akkor erősebbre kell keverni.És muszály fecskendőből erőltetni,mert nem biztos hogy iszik az itatóbol.Igy fecsiből adok neki 1milit,reggel,délbe,este.És ezt régen is igy csináltam....
Előzmény: nddori (8241)
nddori Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8241
1 millibe? Te hogy adod nekik? Én a vizükbe raktam.
Előzmény: Rencsa-baba (8240)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8240
adom...:))
Hát nekem 1 milibe mondott 2 késhegynyi port......
Előzmény: nddori (8238)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8239
Nekem is amióta az eszem tudom mindig volt itthon állat.Nem kevés.Volt több féle madár.Rágcsáló.Akváriumok.Kutyák macskák.Szoval minden ami szőrő,tollas és pikkelyes...:)))De ez mind egyszerre.Aki ide jött mindig kérdezte hogy birunk ennyi állattal.De én imádtam őket.Most imádom.De elég a kutya,macska és a nyulak.Sajna nincs annyi időm foglalkozni velük.És pénzem sincs annyi....:((((
Előzmény: nddori (8236)
nddori Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8238
Akkor lehet nem jól adagoltam, vagy nem tudom, de ha neked az használ, akkor add nekik!
Előzmény: Rencsa-baba (8235)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8237
Hmmm...De első ellése,nem kap másik esélyt?Igaz nem vagy oda a fekete nyulakért...:D
Előzmény: Moncsi077 (8234)
nddori Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8236
Ez durva, hogy nem lehetett állatod...nem tudom, miért nem engedte... Nekem mindig volt/van, nem is kevés... Szerencsére a szüleim szeretik az állatokat, bár én azért felülmúlom őket ebben :)
Előzmény: nyuszihopp (8226)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8235
Hát nem tom,nálam be vált anno 3 éve is.Mikor elkezdtem a törpékkel foglalkozni,akkor lett egy kokcis nyulam.És akkor adott a trisulmixet a doki.És pár nap alatt helyre jött.Egy szurit kapott még ott a dokitól,de aztán ezt adtam neki napi 3x.Hál isten azota most fordul elő megint hogy valami baj van.Ilyen hasmenéses dolog.Mert amugy egészségesek a nyulaim....:)))
Előzmény: nddori (8232)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8234
Sziasztok,
Szia Reni,

Igen nem írtam, mert ahogy hazaértem robogtunk Biatorbágyra, apumat köszönteni szülinapján, és egyben elújságolni, hogy új mérnök van a családban :))))) szal ment a pezsgőzés, stb.. :)))
Most értünk haza..változás nincs a du-hoz képest.. vagyis egy szem fekete kiscsupasz van az ólban.. de olyan egyedül van... :( szőr tépés továbbra sincs, egy kicsit megpróbáltam délelőtt szedni a hasa részéből, de tisztára meg van kattanva.. mikor az ember nyúl be az ólba támad.. úgyhogy hétvégén tuti le lesz vágva..márha nem gondozza a kicsit..
Üdv,
Moncsi
Előzmény: Rencsa-baba (8229)
nddori Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8233
Nem hiszem, szerintem megcsíphette valami, nem tudom, az állapota változatlan, de amilyen finnyás, szerintem nem is ivott a kalciumos vízből... Tápot egyébként eszeget.
Előzmény: Isssti84 (8228)
nddori Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8232
A trisulmix biztos nem árt, de nem is használ... legalábbis nálam kokci ellen az égvilágon semmit nem ért.... Nekem a baycox vált be.
Előzmény: Rencsa-baba (8230)
nddori Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8231
A kondorosi kiállításról infó egyenesen az elnöktől (bemásolva):
Lesz sok galamb, baromfi, nyúl, papagáj, víziszárnyas, rágcsáló stb. Kb: 1500 kisállat.
Minden fajta nyulat lehet nevezni, ami megfelel a tetoválási szabályoknak, regisztrált szülők, bejelentett alom, stb. Szlovákiából is lesznek nyúlbírálók. Ez lesz a Sport- és H.Ny.Fk. klubkiállítása.
Előzmény: nyuszihopp (8227)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8230
Ugy néz ki használ neki a trisulmix.Már nem fekszik kinyulva,de még le van lassulva.Viszont nagyon hasmenése van.Remélhetőleg holnapra jobban lesz.Most diétán lesz egy darabig.Most este raktam be neki egy kis sima tápot.Ugy ahogy eszegette.De a többi süldőnek is raktam az itatójába trisulmixet.Azért az nem árt nekik....
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8229
Na örülök a diplomának....:))
A nyuszival mi van?Nem irtál semmit,pedig már haza értél rég..:)))
Előzmény: Moncsi077 (8212)
Isssti84 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8228
Hogy áll a nyuszi? (meg ugye nem nálam nyalt be valamit?)
Előzmény: nddori (8225)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8227
A Kondorosit mióta rendezik, nem is hallottam róla, csak a fajtaklubos oldalon láttam?
....Hú tőlünk 250km!!! az elég sokkk!, legalábbis a nyusziknak!
Előzmény: nddori (8224)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8226
Nekünk is!Más kutyát el sem tudnék képzelni, pedig szinte mindegyik fajtát szeretem.
Neki köszönhetem, hogy ilyen állat imádó lettem. 38 évesen ő ébresztett rá, hogy apu mennyire fére nevelt. -sosem lehetett állatom....! Aztán megismertem a nyuszikat és ők aztán teljesen levettek a lábamról.
Előzmény: nddori (8225)
nddori Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8225
Az egyik kedvenc kutyafajtám :)
Az én tacsim is egyszer bekapott egy darazsat, felpüffedt az orra, úgy nézett ki, mint a kacsacsőrű emlős...de tényleg. Szegény úgy szégyellte magát :) Adtunk neki kalciumot és egy-két órán belül teljesen helyrejött neki.
Mindjárt megnézem a nyuszóval mi van.
Előzmény: nyuszihopp (8220)
nddori Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8224
Dehogyis! Mindenféle nyuszi jöhet! Ez nagyszabású kiállítás lesz, szlovák bíróval :)
De majd megérdeklődöm pontosan.
Előzmény: nyuszihopp (8221)
Purcsimanó Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8223
Várjuk a fejleményeket!!:)))
Előzmény: Moncsi077 (8222)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8222

Szia Purcsimanó :)

 

Sajna nálam még tart a munkaidő.. :)

De ma hamarabb lépek le.. viszont nemsokára lesz infóm, mert párom félóra múlva hazaér..

Kiváncsi vagyok nagyon.

 

Üdv

Moncsi

Előzmény: Purcsimanó (8218)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8221
A Kondorosin csak óriások lesznek ha jól tudom, nem?!
A Dabasin remélem találkozunk!
Előzmény: nddori (8217)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8220
Mi a kutyánkkal jártunk így (border collie) őt csípte meg valószínű valami, mert a szeme alatt az orráig bedagadt. Orvoshoz is vittük, de majdnem egy hétig megvolt neki a duzzanat mire elmúlt. Amúgy normálisan viselkedik eszik meg minden? Mert akkor reméljük nincs gond!
Előzmény: nddori (8216)
Purcsimanó Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8219
Szegény!Hát ha belegondolok nálam egy ilyen csípés kb 15 centi átmérőjű körben bedagad.Ha a nyuszi is ennyire allergiás rá akkor simán belefér az egész pofija.
Előzmény: nddori (8216)
Purcsimanó Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8218
Mizujs a nyuszival?Szült még piciket mire hazaértél???
Előzmény: Moncsi077 (8212)
nddori Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8217
Üdv újra itt!
Én őszi kiállításra nem megyek, legalábbis nyulat nem viszek, majd decemberben a dabasit célzom meg, de a kondorosin tuti ott leszek nyulakkal!
Előzmény: nyuszihopp (8214)
nddori Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8216
Csak az a durva, hogy nem csak az orra van bedagadva, hanem az egész pofája egyenletesen a szeméig...de tuti csípés lesz, tegnap még nem volt ilyen...
Előzmény: Purcsimanó (8215)
Purcsimanó Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8215
Nálunk a nyulak körül elég sok a bögöly!Engem ha megcsíp egy nagyon bedagadok tőle.El tudom képzelni ha felétek is van ilyen,hogy megcsípi a nyulat.És persze az orrát mert az nem fedett.Én is a kalciumot tudnám javasolni!
Előzmény: nddori (8207)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8214
Bocsánat, a most hozzászólók még nem ismernek!
Antal Zoltán vagyok Tatabányáról. Elsősorban törpe nyuszikat tenyésztek. Jelenleg 31 nyuszink van + a kicsik. Nagyon várom már az őszi kiállításokat, az első komoly megmérettetést, remélem sok fórumossal találkozunk majd.
nyuszihopp Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8213
Nekünk egyszer egy kis holland törpe 5-6 hetes korában gubbasztott 2-3 napig. Mi is a pocakján éreztük hogy fel van fújódva. Egyik tenyésztő társam javasolta annak idején a ricinus olajat ilyen esetre, mert ez általában attól van, hogy nem tud bogyózni -gondolom tudod. Én kétszer adtam neki, fecskendővel pár ml-t, másnapra kijött belőle minden. Utána visszajött az étvágya azóta már gazdinál van és minden ok! Egy kis pocak maszír is szokott enyhébb esetben segíteni -persze ez az olaj mellett is ajánlott. Egyébként szerintem ha egy-egy napig gubbaszt a nyuszi még nincs gáz, már nálunk is előfordult, aztán másnapra semmi baja nem volt. Lehet volt valami olyan ami rossz volt neki, de enyhébb esetben ezt kiheverik, lehet nagyobb bajt csinálunk ha beleavatkozunk.
Előzmény: Rencsa-baba (8211)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8212

SZia Reni,

 

Hát nemtom...

még ellést nem láttam élőben, de gondolom azért ott lenne vér, meg egyéb cucc, amitől megtisztogatja a nyúl a kicsit, de tök tisztának tűnt minden, sehol egy cseppvér, máz, burok, stb... De aztán párom mondta (telefonban, mert már úton volt pestre :) ), hogy szte lehet, hogy most ellik még hagyjam békén.. SZal nemtom.. Du-ra minden kiderül... :)  már alig várom, hogy hazamehessek!! :)

Ja és képzeld sikerült az államvizsga, sőőőt 5-ösre diplomázott párom ma!!! Végre véééége!!!

Na akkor majd du jelentkezem, hogy mi a helyzet.

 

Ja amúgy nálunk eddig 4 ellés volt (ez az 5.) (3 anyával összesen), és eddig mindig este, éjjel ellettek.. :) Meg így is olvastam azért nem tudtam eldönteni reggel, hogy most mi van.

 

Pusza

Moncsi

Előzmény: Rencsa-baba (8209)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8211
Most nekem is van egy kis gondom.Amit multkor hoztam kis fekete-fehér foltos nyuszit,reggelre gubbasztott és fel van fujodva.Reggel adtam neki fecskendőből trisulmixet mert az van itthon.Meg most ebédkor is.És nem kaptak semmit amitől baja lenne.Meg aztán ha felfujodnak hamar el szoktak menni.Ő meg még birja...Csak fekszik a 2 első lába kinyujtva.....
nddori Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8210
Nekem is változó: fele éjjel, fele délben fial :)
Előzmény: Rencsa-baba (8209)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8209
Lehet hogy épp akkor szült.És csak akkor kezdte.Egyébként ez hülyeség hogy csak éjjel szülnek a nyulak,Nálam szinte mindig nappal...:))Vagy az én nyulaim nem átlagosak.Voltak már kölykei a nyuszinak?Lehet a meleg miatt nem tép szőrt.Multor a havannám nekem is másnapra tépett szőrt...
Előzmény: Moncsi077 (8205)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8208
Lehet tényleg valószinű hogy őt is megcsipte valami darázs ilyesmi.A calcium jó.Szerintem nem lesz baja....:))
Előzmény: nddori (8207)
nddori Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8207
A napi rejtvényt feladták megint a nyuszik: a keverékemnek az egész orra fel van dagadva, mármint nem csak az orra, hanem az egész rész, a pofijáig. Egyenletesen vastag. A tacsi kutyám nézett ki így, mikor bekapott egy darazsat. De a nyúllal mi lett? Mindenesetre adok neki kalciumot. Egyébként eszik... Szerintetek?
nddori Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8206
Igen, meg lehet próbálni, hátha bejön :)
Előzmény: Moncsi077 (8205)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8205

Szia Dori,

 

Tegnap nézegettük, és látszódott rajta, hogy vemhes... sőt párom érezte mocorogni is a kicsiket a hasánál.. ha esetleg hamarabb jött a kicsi, akkor max 2-3 nappal, mert mi legkésőbb hétvégére tippeltük az ellést.

Megpiszkálni nem akartam az anyát most reggel, mert arra gondoltunk, hátha még jönnek kicsik.. A kicsi amúgy átlagos méretű, talán kicsit kisebb.. de vhogy ekkorkák szoktak lenni.. Na mindenesetre majd kiderül du, mikor melóból hazaérek.

Tépjek szőrt én neki, ha esetleg még lenne kicsi du-ra fészek meg sehol??

Üdv,

M.

Előzmény: nddori (8204)
nddori Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8204
Jó lenne tudni a dátumot, akkor biztosabbat tudnánk. Nem hiszem, hogy koraszülés, ha jól van a kisnyuszi. Mekkora? Mármint az átlaghoz képest? Nekem egyszer volt olyan, hogy egyetlen egyet fialt a nyuszi, de megküzdött vele, a "kicsi" 15cm volt a fejétől a farkáig és nagyon dagadt...de ott volt fészek.
Mekkora a hasa az anyának? Mert ha van még benne nyuszi, akkor még látszódnia kellene, de ha átlagos, akkor lehet, ennyi volt... Szerintem fészket nem fog építeni már, bár volt egy másik anyám, első fialásra, a fialás utáni 4. napon épített volna... de akkor már mindegy volt. :(
Előzmény: Moncsi077 (8203)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 8203
Sziasztok,

A tanácsotokra lenne szükségem...
A fekete nyulam ellését mostanában vártuk, kb hétvége felé, de nála nem voltunk biztosak a dátumban... Most kint voltam a nyulaknál, rendbetenni, etetni őket.. mindegyik jól van, a picik is...
A fekete nyulam viszont ellett egy szem kis csupaszságot... de se szőrtépés, se fészek építés semmi.. Most ez mi volt??? lehet hogy éppen most kezdte az ellést és utána épít??? Úgy tudom este-éjszaka szoktak, és eddig mindig mindegyik így is tett, de most nem tudom mi tévő legyek.. vagy ez egy koraszülés? A pici életképes, mászkál, emelgeti a fejét.. anya meg a másik sarokban..
Átteni nem tudom más anyához, mert ott már 2.5 hetesek a kölykök.. Várjak du-ig??
Ha volt vkinek hasonló esete, vagy van ötleteket, írjátok meg légyszi.

Köszi
Moncsi
krezidiesel Creative Commons License 2010.06.29 0 0 8202

Nincsenek oltva, de tavaly nem betegedtek meg.

Most is csak kettő az 50-ből, és az az érdekes, hogy idősebb anyanyulak mindketten.

Megenni meg lehet ettől őket? Mert a két beteget valószinű holnap levágnám.

Inkább tartok olyanokat amelyek rezisztensek a virusra.

Van  két magyar oriás jellegű anyanyuszim, meg egy törpe, azok nem betegedtek meg

Előzmény: nddori (8197)
förike Creative Commons License 2010.06.29 0 0 8201
Új tenyész bakom!
tooommm0013 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 8200

Hello!

 

Küldtem egy levelet.

Nyuszikkal minden rendben?

Előzmény: kavarnyik (8198)
Gupppy Creative Commons License 2010.06.29 0 0 8199
Remélem hamar meggyógyul a torkod..:) Írok emailt...Ok?
Előzmény: kavarnyik (8198)
kavarnyik Creative Commons License 2010.06.29 0 0 8198
Megadom az emilem,hogy megírd a címed : kavarnyikzsuzsa@citromail.hu
Neked a nap melyik szakában jó? Dolgozol,és hétvége legyen,vagy otthon vagy és hét köznap délelőtt is jó?
A torkom miatt a jövő hetet céloznám meg.
Előzmény: Gupppy (8183)
nddori Creative Commons License 2010.06.29 0 0 8197
Vannak oltva a nyulaid?
Nekem elektromos csapdám van, nagyon jól működik, de most meg nem mondom, milyen fajta, olyan 80x60cm-es, azok a jók.Volt korábban kisebb, az nem fogott semmit. Ez minden reggelre dugig van.
Előzmény: krezidiesel (8196)
krezidiesel Creative Commons License 2010.06.29 0 0 8196

Sziasztok!

Mifelénk is rengeteg a szunyog. A nyulaim felének csináltam egy kifutót, és szabadon vannak. Sajnos a szunyogok is jobban támadják őket. Érdekes módon azonban csak két anyanyulamon látszanak a csipések, mondjuk azokon elég csúnyán, még a szemükön is vannak dudorok. Ezt túlélik, vagy vágó? Az egyiket amúgy is selejtezni akartam, de a másiknál nem terveztem.

Szúnyogok ellen van valami bevált módszer?

Olvastam szegfűszegről, meg vaniliáról is...

Vagy az elektromos riasztók küzül van ami bevált?

SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8195
na erről beszélek .valaki nem végzi el a velejáro munkákat megfelelően vagy egyáltalán.és eladásra termel szarért hugyért igy nem is akar beletenni semmi munkát sem pénzt.én ezért mondom hogy kedvtelésből csinálom a velejáro munkákat.! ha munka azért kell abahagyni mert bűdös!!!!!!!!!!!már a kinek!!!
Előzmény: förike (8176)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8194
egyet nem tudsz te sem és az ismerősőd sem a munka szo fogalmát!minden amit a simogatás mellet csinálsz az munkának minősűl csak imádod csinálni miattuk.de ha a munkahelyi munkárol van szo azt kevesen szeretik csinálni mert nem azt a szakmát választoták amit szerettek volna és mert az embereket ha nem hajtya valami a munkában akkor azt nem szeretik.én jokedvel megyek munkába és ugy is végzem a dolgomat mert roszkedvel nem lehet és itt van amiért nem értitek miért is minősűl munkának!ha valami ősztőkél benne akkor élvezettel csináljuk azt és már nem érzed munkának pedig az attol még munka.!és sokan nem szeretnek dolgozni és nem is dolgoznak vagy csak melohelyen is sumákolnak!
Előzmény: nddori (8175)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8193
szia!én szeretem a munkát!mert ha nem szereted akkor nem dolgozol!.én imádok dolgozni értűk barkácsolás,takaritás,szénahordás,pároztatás,oltás,átnézés felkészités,szelektálás.ez mind munka és azért csinálom mert vele jár és szeretem csinálni mert szeretem ezt a hobbit.!az hogy simogatod őket az nem munka az a legkőnnyeb.!azt hivják kikapcsolodásnak.
Előzmény: nddori (8175)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8192
SZIA!AZ IGAZ
Előzmény: Pet89 (8184)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8191
Sziasztok!

Épp most irtják a szunyikat,kegyetlen büdös van.De legalább irtják,ez legalább nem viz,hacsak nem valami büdöset kevertek bele,hogy azt higyjék...:D

Néztem a nyuszikáim fülét,szegényeknek tele van csipéssel a fülük,nagy bajuk nincs csak látszik.De már szervezem a szunyoghálót...:)
Gupppy Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8190
Megkaptam , válaszoltam..:)
Előzmény: nddori (8189)
nddori Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8189
Írok e-mailt, remélem meg is kapod :)
Előzmény: Gupppy (8188)
Gupppy Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8188
Hát, bizony, az nekünk sokkal jobb lenne, akár még Visegrád is de tényleg ha beférnek a cuccok mellé.. Nekem semmi gondom nincs azzal, ha Te választod ki őket, bízom Benned..:) Ha dobsz egy telszámot priviben, meg is beszélhetnénk..:)
Előzmény: nddori (8187)
nddori Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8187
Visegrádra megyünk, szóval Pest felé. Ha jó neked, amit én választok, akkor oké (végülis elég egyformák), bár nem igazán szeretem az ilyet, mert volt már ilyen és kb másfél órába telt, mire megtaláltuk egymást az M0-án...
Előzmény: Gupppy (8186)
Gupppy Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8186
Ok... Elméletileg hétfőn le tudunk menni ... Szerdán merre felé mentek? Nem találkozhatnánk-e útközben?
Előzmény: nddori (8185)
nddori Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8185
Oké, de jó lenne, ha hétfőn vagy kedden el tudnátok jönni, mert szerdán elutazunk.
Előzmény: Gupppy (8182)
Pet89 Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8184
Szia, arra is hagyok, de nem minden nyúl maradhat meg.
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8169)
Gupppy Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8183
Jöhetsz nyugodtan.. még igen nagyon soká leszünk rendben....de ez nem gátol minket a társadalmi életben.. süthetnénk szalonnát pl...:DDDD A nyuszód jól van..valamiért mindenki őt akarja megvenni, már el is különítettem, hogy ne csorgassák a nyálukat, már foglalt..:)))
Előzmény: kavarnyik (8181)
Gupppy Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8182
Angol szetter keverék... Gyurka kutyája..kóbor eb volt valamikor...:) A nyuszókért megyünk, de ezt még majd lezsírozzuk..:)
Előzmény: nddori (8180)
kavarnyik Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8181
Sziasztok!
Torokgyuszi általi némaságra ítélten, csevegek veletek. Minden kis betűvel kéne írnom, hisz csak suttogok.
Hogy vagytok?
Valaki írt a myxo tüneteiről. Igen, nekem minden nyulam szemhéja beduzzadt. Kinek jobban kinek kevésbé. Leginkább azt mondanám,hogy a kölyköknek teljesen összezáródott, a felnőtteknek inkább az orra készült ki teljesen.

Ha átköltöztetek Battára, és majd berendezkedtetek,szólj, és meglátogatlak. Nem akarok még rögtön zavarni.Sok dolog van a költözés körül, főleg, ha elől dudorokat hord valaki a pólója alatt:)) A pasik mindig elintézik azzal, hogy behozták a dobozt a kocsiból.
Meséljetek! Ki hogy van?
nddori Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8180
Bizony ám! 1 hét múlva lehet jönni értük!
Az angol szetter?
Előzmény: Gupppy (8179)
Gupppy Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8179
Sziasztok!
A java nyuszi már elköltözött. Közben sikerült csökkentenem is az állományt és készül az új ketrec (hogy, Dóri nyuszói is elférjenek:))
nddori Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8178
Mert akkor nem kedvtelésből csinálja az ember, hanem azért, mert muszáj. És ez meglátszik mindenen. A munka szó ezen értelmében. (itt a munka nem hivatást jelent)
Előzmény: förike (8176)
förike Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8177
Ja és lehet hogy ilyen szaporító millió van az országban aki a telepéből fertő telepet csinál!
Előzmény: nddori (8175)
förike Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8176
Ha munka akkor miért kel abba hagyni??? Van itt egy nyúl szaporító ismerősöm, nála 40 db nyúl van de minden fajta meg található!Ő egy haszon leső! Mondta hogy nem óltogatja a nyulait mert el viszi a hasznot!Nem rég volt itt és mondta hogy 40-ből csak 23 maradt meg mert a többit el vitte a mixo! Mondtam neki néha a ketrec ajtót ki kéne nyitni és a sz@rt ki szedni!!!!!Ha a fészekben meg hal egy kis nyúl akkor nem szedi ki hanem dob rá szalmát vagy ami van!
Előzmény: nddori (8175)
nddori Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8175
Egy jó nyúltenyésztő ismerősöm mondta egyszer: Ha munka, akkor azonnal abba kell hagyni! :) Nekem ez nagyon tetszik és egyet értek vele. Nem számíthat munkának az, amit az ember imád csinálni.
Egyáltalán nem tartok sok fajtát 2 van összesen és színem sincs sok félreértés ne essék, a kosorrúkon van a hangsúly, azon belül a kék és a havanna színváltozaton, de szeretem az igazi különlegességeket, így vannak olyanok is, de természetesen ők is mind hivatalosan elfogadott színűek.
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8173)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8174
sziastok megint egy darabig nem leszek
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8173
SZIA!eszt jol látod a hely fontos ezért is vann nekem kőnnyeb dolgom a tőrpékkel.ebből az egyből.foglalkoz is ritka kűlőnleges szinekkel mivel ezt kevesen teszűk!de ha nincsen elég helyed nem jo a sokk szin és fajta.bár ezt te tudod!kikapcsolodásrol anyit hogy bizonyos létszámig az de egy bizonyos főlőt egyben munka is annak elenére hogy az ember kikapcsolodásbol kezdi el ezt a hobbit de ha belátod rengeteg a munka velűk attol fűg mennyi van belőlűk
Előzmény: nddori (8171)
nddori Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8172
Keverék nyuszikámnak úgy látszik nem tetszett a fehér szín, de lehet lesz egy pannon nyuszim mégis, de ez Istitől függ (majd megbeszéljük?)
nddori Creative Commons License 2010.06.28 0 0 8171
Mivel még nem láttam, így nem tudok, mit mondani, nekem ezeket mondták. Az tény, hogy nagyon jók a vadasai, meg az is, hogy én a különleges színekkel szeretnék foglalkozni. Tudom, hogy sok nyulat fel kellene nevelni, hogy lehessen válogatni belőlük, de ez nem csak idő és pénz, hanem hely kérdése is. Én minden nyulamnak megfelelő méretű, higiéniájú ketrecet próbálok biztosítani, illetve mindegyikkel minden nap foglalkozni (ezért is szelídek). Ha csak egynek is nem tudom ezt megadni, akkor keresek neki új gazdát, nekem fontos szempont, hogy a nyulaim jól érezzék magukat és így én is szívesebben megyek ki hozzájuk, elvégre ez nem munka, hanem kikapcsolódás...
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8167)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8170
na sziasztok
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8169
én nem ezt irtam azt irtam.azokat nem kiállitásra hogyod meg
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8168)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8168

szia!azokat nem kiállitásra hagyod meg?

Előzmény: Pet89 (8166)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8167
ez igaz .én a tartást és mindent renben látok nálla.de nem mondok vissza neki semmit mert nincsen értelme.akkor sem értem mért mondanak rolla dolgokat.ha én azokat a hibákat nem látom amit pletykálnak rolla.egy a lényeg jo nyulakat álitson ki.és neked is sokk sikert kivánok.de az biztos sok nyulat felkell nevelni ahoz hogy legyen miből szelektálni!és az sokk pénz.a másik amikor jo egyőntetű az alom nem tudsz a kicskből szelektálni ahogy nőnek szépen lassan látod az előnyőket és hátrányokat az állatokon és ez sokk pénz és idő.
Előzmény: nddori (8165)
Pet89 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8166
Sziasztok castor rex növendékek eladók. 4 illetve 5 hónaposak is vannak.
nddori Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8165
Igen, Dabason láttam már őket, szépek, DE mind vadas és engem azok nem érdekelnek. Nem az ár miatt hallottam róla negatívumokat, de ebbe szerintem ne menjünk bele, mert felesleges. Meg te nyilván jóban vagy vele, veled nem is úgy viselkedik és te másképp is látod.
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8161)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8164
irj nyugottan lehet hogy vagyok
Előzmény: Rencsa-baba (8162)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8163
ja havi 50 ezret nem szeretnék beléjűk etetni nekem bőven elég 20 25 ezret beléjűk tenni havonta
Előzmény: nddori (8158)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8162
Majd egyik este összehozzuk,most én is fekszem,mert korán lesz a reggel.Amugy többször is beszoktam lépni,csak általában nem vagy gépnél...:)))Azért nem is szoktam irni....:)
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8159)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8161
én nem rád értem mivel te nem ismered!az a helyzet ő ilyenkor nem add el nyulat főleg kőlykőt sűldőt.mindenkinek az kell mert az olcsobb!és mikor 10 honaposnak meghaják az árát akkor jőn az áááááhhhhh!majd kiállitáson nézd meg az állatait főleg kosoruban mindenhol falyta győztes!láttad már az állatait?
Előzmény: nddori (8158)
förike Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8160
Megyek én is !Jó estét!
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8159)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8159
na megyek aludni mert hulla vagyok:rencsi mi beszélhetnénk msn-en mint régen de most sem vagy bent!lenne mesélni valom 4szemkőzt ami nem forumos hogy mi van velűnk mostanába.sziasztok
nddori Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8158
Én nem szoktam irigységből lehúzni senkit. Mondtam is, hogy én nem ismerem, de nem egy ember jön hozzám Szoboszlóról kosorrúért és hát mikor rákérdezek, hogy hiszen ott is van.... akkor mindenkitől csak ennyi: áááhhhh...
Miért nem lehet utána csinálni? Hát van egy-két tippem....
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8121)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8157
Azt ne kérdezd,mert nem tudom..:D
Legutobb Piliscsabán voltunk párom bátyjáéknál egy hétvégére.Gondolom még előfordul hogy megyünk,vagy fel megyünk meglátogatni a nagymamáját.Ilyesmi.Általában most már engem is visz.De azt nem mondom hogy jövöhéten megyünk.Szerintem még a nyáron vagy ősszel.Nem tudom.Előre sose tudjuk...
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8154)
förike Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8156
Van 6 személyes ponyvás Fiatunk!Abba lehet nyulakat hordani!Kedden hozok 1 Magyar Óriás bakot gyerekek nagyon szép!!!
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8155)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8155
ősze lehet fogni mehetűnk tőbben is időt muszály szakitani mert nekem egy évi munkám fűg a tenyészállat vásárlástol.minden évben venni kell valamit a jo haladás érdekében!
Előzmény: förike (8153)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8154
hova jártok pestre?gyertek bár nembiztos hogy lesz elado nyulam!ami olyan volt eladtam bár 1-2 db mindig akad.lesz majd kiállitásokon.én is mennék de főleg németekhez bár nyitrára mindenféleképen szeretnék ha lesz miért kimennem.
Előzmény: Rencsa-baba (8150)
förike Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8153
Oda én is ki mennék! A pénz meg is lenne, csak idő nincs!
Előzmény: Rencsa-baba (8150)
förike Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8152
Lehet!Pedig ő sem néz ki annyinak amennyi!!!!
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8151)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8151
biztos a doki miat hited?!
Előzmény: förike (8149)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8150
Tudom hogy képről nehéz..:)))Lehet most már többet előfordul hogy járunk pesten,egyszer elmegyek hozzád.És még az is lehet hogy nyulat is veszek...:)))Meg mondtam páromnak hogy egyszer kiszeretnék menni szlovákiába,azt majd megreckirozzuk.Gyüjtünk lóvét és körül nézünk.
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8145)
förike Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8149
Nem tudom hogy miből gondoltam!És tegnap egy bizonyos ismerős oldalon meg találtalak!És onnan!
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8147)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8148
azzal még várnák ha lehet egy pár évtizedet
Előzmény: förike (8146)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8147
miből gondoltad?és miből jőttél rá hogy nem?
Előzmény: förike (8146)
förike Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8146
Én azt hittem hogy 50 év körüli vagy!!:-------)))))))))))))))))Bocs, és kiderült hogy nem!!!
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8143)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8145

tudod hogy képről nehéz hát igen ha nem lenne toka és elismert szine lenne de csak a fűlétre merem mondani hogy az jo mást nem látok belőle ez csak élőben megy

Előzmény: Rencsa-baba (8140)
förike Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8144
Értem
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8143)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8143
ja ja de csak a téli a jo november és február kőzőt mikor már rendes télibundája van
Előzmény: förike (8142)
förike Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8142
Köszönöm! Nekem is lenne majd nyúl aminek a bundáját meg akarom csináltatni, Castor rex ha lesz jövőre majd akkor!Az ágyam felett jól mutatna!
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8138)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8141
kell is
Előzmény: Rencsa-baba (8134)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8140


Szerinted szép.Jó tudom tokás,de már sokat lefogyasztottam belőle...:)))
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8133)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8139
nem tudom mi volt a problémája
Előzmény: förike (8135)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8138
nállunk 700-1200 kőzőt de volt olyan oriás kos amiért 1500at kért a varrás 6 8ezer kb 18 20 ezerből megvan ha venném kb 25 lenne
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8137
Itt nem ismerünk senkit aki ilyennel foglalkozik,de gondolkodtam rajta hogy keresek majd.Mert sokszor ugy sajnálom a bundájukat.Főleg a szebb nyulakét....:)))De gondolom nem olcso...?
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8133)
förike Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8136
Menyiért készítenek ki bundát?
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8133)
förike Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8135
Akkor engem becsaptak, mert innen ment egy fickó nézni a lányával, és el volt ájulva hogy milyen rossz volt a kiállítás!
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8132)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8134
Hát én nem járok kiállitásra,de attól függetlenül kozmetikázom a nyulaimat....:)))
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8133
igen.én idén 12 vadast csináltatam és jővőhonapban csináltatok mellényt belőle.plusz a dokitol is hozok egy birka bőrt és megcsináltatom.
Előzmény: Rencsa-baba (8131)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8132
szia!ne érdzsd félre nagyon sokk jo nyul volt dabason igen jo minőségben amivel gond volt azt nem látta senki mert átvizsgálásra kerűlnek és azt nem engedik be.de vannak sajnos tenyésztők akik nem takaritanak ivarszervet nem kőrmőlnek és a fő egéségűgy pontokat sem ellenőrzik.a rendezés az szuper volt és az állatok is a birálattal egyűt.
Előzmény: förike (8130)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8131
Már mint a bundáját?
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8129)
förike Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8130
Hát a erről a Dabasi kiállításról hallottam én is hogy milyen nyulakat vittek! Apám nagy galamb ász! Voltunk a Monori Galamb és kisállat kiállításon hát mit ne mondja az volt minden csak kiállítás nem!! Apám régen postákkal versenyzett csak az a gazdagoknak való sport!Így abba hagyta! Na mind1, a Monori kiállításon gubbasztott a galamb és 95 pontot kapott, volt egy másik amelyiknek a csőre és a szárnyai sem úgy álltak ahogy kellene, az is 95 pontot kapott! Gondolom ezek a galambok valami fejesé lehetett, mert ha az enyémek lettek volna biztos nem értek volna el ilyen jó eredményt!
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8125)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8129
a bőrét megcsináltatad ugye?
Előzmény: Rencsa-baba (8128)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8128
3x.Mert mint kiderült már az előző embernél is volt egyszer elletve.Én 2x próbálkoztam vele.És sajna szét szóra a kicsiket.Nem etette meg semmi.Meg rájuk taposott.Pedig szereztem hozzá egy kaliforniai bakot.Na mindegy majd veszek egy anyát hozzá.
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8126)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8127
nekem szerencsére let belőle 3 nőstényem és a második almot várjuk
Előzmény: Rencsa-baba (8124)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8126
mennyiszer probáltad?végre valaki ir
Előzmény: Rencsa-baba (8124)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8125
ja plusz kiállitáson nem ismerűnk meg senkit!én járok hozzá nyaralni is ott szoktunk de nem látok problémát.pedig ha lenne lehetne látni.
Előzmény: nddori (8118)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8124
Le lett vágva.Mert nem bizonyult jó anyának.
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8123)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8123
mi lett a havanádal?
Előzmény: Rencsa-baba (8119)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8122
használj bio killt
Előzmény: nddori (8120)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8121
szia!én arrol beszélek hogy kőnnyeb eredményt elérni vele.ha az ANTIROL?VAN SZO AKKOR NEM ÉRTEM MI A PROBLÉMÁJUK AZ EMBEREKNEK VELE ÉN LÁTTOM A MUNKÁJÁT 5 FAJTÁBAN NAGY LÉTSZÁMAL ÁLLITKI ÉS IGEN JO MINŐSÉGET.ÉN INKÁB IRIGYSÉGET LÁTOK!nagyon eredményes tenyésztő.!én egyet nem értek ezt miért nem lehet utánna csinálni?mindenki alig hagy nyulat kiállitani mindent eladnak szinte és igy kevés az eredménye és más aki kietet 40-50 nyulat és eredményes azzal baja van.magyarok vagyunk vagy miért?de ha olyan probléma hogy becsuszik kisproblémával állat és elhozza igy már jártam én is ha sok a dolgod mint neki 12 ora melo mellet nyulászni +egy csomo más melo van hogy napi 3-4 orákat alszik.csinálja bárki utánna!.de vannak olyanok nevet nem mondok mert én nem feketitek senkit megteszi ő maga dabason sokan pakoltak taknyos nyulakt kiállitani egy csapatbol!ez előfordul ?ő nem vette észre?de a másik lova sántit!
Előzmény: nddori (8118)
nddori Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8120
Hozzánk most ért ide a szúnyog invázió. Ez borzalmas... a nyulaknál söpörni lehet őket. Az elektromos csapda szakadatlanul csattog, tegnap éjjel óta ilyen durva a szitu, most befújtam a ketreceket is vape-val, ami egyébként ugye emberekre való szúnyogriasztó, de hatásos. Meg ragacs is van kirakva nekik jócskán.
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8119
Sziasztok.

Végre ma is jó idő volt,lehetett a ház körül is dolgozni....Ma szedtem a nyusziknak egy kis spenótot.ugy ették mint aki sose kapott zöldet...:)Egy kis vas nem árt nekik.

Ma elbucsuztam havannámtól.Nagyon fájt érte a szivem,de ugyan akkor nagyon haragudtam rá amiért ilyen....:(((Maj ősszel szerezek egy kaliforniai anyát a bakomhoz...

Ma lefürdettem az egyik kis nyuszit.Amit hoztam multkor,mert mert rá volt tapadva a ganyé a lábára,de nem volt ellenére a fürdés.Tök nyugodt volt.talán még tetszett is neki...:D
nddori Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8118
Tudom, hogy könnyebb vadasat, de mivel te is írod, hogy minden fajtában van, így én unalmasnak találom. 2 vadas nyulam van, egyik kosorrú, ő volt az első, a másik meg a házi dajkanyulam. Többet nem is szeretnék belőlük, de kinek mi tetszik...
Gondolom, vagyis inkább tudom, kitől vennél vadas óriás kosorrút, személyesen nem ismerem, viszont, akik ismerik nagyon nem mondanak róla jókat....
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8114)
Domowe Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8117
Talán csak annyi hogy eső után a köpönyeg nem sokat segít!

Jobb és kegyesebb lenne ha nem szenvednének többet és te meg egy fertőtlenítés után újra kezdenéd
Előzmény: Isssti84 (8115)
förike Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8116
Nekem a kedvencem a vadas színű nyúl! És fajtában az új-zélandi és a Magyar Óriás és még amit meg tűrök az udvarban az a Castor rex!
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8114)
Isssti84 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8115
Állatgyógyászati segítség kellene nekem, akinek rossz a gyomra az innentől ne olvassa és ki is tenném a 16-os karikát!
Szóval, rendesen beleesett a süldő állományom a myxóba, egy pár napot késtem az oltással ahogy számolom. Egy pár nyúlnak a szeme össze van tapadva (myxótól kicsit varasak a szempilláik és duzzadtak) ki se látnak és fel van dagadva a szemük és ilyen fehéres váladék van alatta, elég gusztustalan... Lehet ez valami bakteriális fertőzés ami a myxoval egyszerre jelent meg (pl. pasztörellozis) vagy a myxó mellékhatása, hogy csúnyán be is gyullad a szemük? Egyelőre olyan 8-10db 10 hetes süldőn látom valamint az egyik 5hónapos növendéken. Egyelőre kinyitottam a szemüket és kamilla teával kiöblítettem, kaptak almaecetes vizet és most próbálok még "kakasos port" szerezni és leitatom az egész állományt. Esetleg valakinek valami ötlet, tapasztalat? Még annyi, hogy a nyulak esznek rendesen, habár nem látnak szerintem....
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8114
ja az hogy nem nagy szám a vadas ezt én nem mondanám a vadas szin minden fajtában kőnnyeb de ezalat csak a szinét értem de amellet még más főbb dolgok is vannak.ja és az eredmények kőnyeb vadasbol falytagyőztest tenyészteni mint szinesből de ha sokk kiálitáson tul leszel ezt majd megtudod.a ritka fajták és szinek tenyésztéséért pedig nagy elismerés jár ez pl:hotot kabátrajzos lepketarka mongyuk a havanna is ritka de nem nehéz.vadas oriás kosorrut 1 embertől vennék csak itthon!
Előzmény: nddori (8093)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8113
szia!remélem is hogy láthatok szép szineseket.vadas sem igazán sokk van nem igazán tartyák a szine miat tehát az is ritka.mindenkinek szines van de nem olyan jok.ha elmész a kiállittásokra alig van zélandi és cser nyul pedig 10-15 ével ezelőt rengeteg volt.viszont a legtőbb jo nyul a németektől és osztrákoktol van utánna jőnnek a csehek szlovákok és mi.akinek nagyon jo nyula van attol kérdezd meg mibőll van.
Előzmény: nddori (8093)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8112
ÉN NEM MONTAM HOGY ROSSZAK!CSAK KEVÉS AMI JO NAGYON.DE EZT NEM BIZTOS HOGY 100%OSAN ÉRTED MIRE MONDOM.PL:A KALIFORNIAIAK IS KIVANNAK FAKULVA ÉS ELVANNAK NYULVA.
Előzmény: förike (8097)
Domowe Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8111
:-)
nddori Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8110
Kis fehér nyuszi :)
Előzmény: Ikresjutka (8109)
Ikresjutka Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8109
Sziasztok! Már 4 hetesek multak.
Isssti84 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8108
Az úgy tökéletes, gyertek csak nyugodtan, már ismeritek a járást is! :)
Előzmény: nddori (8107)
nddori Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8107
OK! Szerintem 6 körül indulunk. Ha kint leszel végig, akkor nem csörgök már rád!
Előzmény: Isssti84 (8106)
Isssti84 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8106
Okés, gyertek nyugodtan. Szerintem 4-től tuti kint leszek és úgy fél 8ig rá is érek, ha ez idő tájt tudtok jönni akkor tökéletes. (Aztán Szentesről megyek 9 órás busszal Szegedre...)
Előzmény: nddori (8103)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8105
OK, Dóri.
Ahogy gondolod :))

Üdv,
Moncsi
Előzmény: nddori (8104)
nddori Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8104
Nem, nem tartok törpéket, nem is szeretnék, van már belőlük épp elég...
Szerintem olyan messziről ne utaztassuk szegényt, meg én nem szeretem így, jobb előtte élőben megnézni. Biztosan lesz gazdija ott a környéketeken is, szép nyuszi :)
Előzmény: Moncsi077 (8102)
nddori Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8103
Jaaaj neeem! Aztán meg majd holland törpe is kell.... nem nem :)
Gondoltam, hogy nem veszi fel, nem tudom, mi van vele :(
Elmegyünk ma érte, estefelé, ha jó neked. Apukám is jön, mert villanypásztor ügyben szeretne beszélni veled. :)
Előzmény: Isssti84 (8100)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8102
Na bakker.... akkor ezt jól benéztem :))))
megmertem volna esküdni, hogy törpéket is tartasz :))))))))))
Szal 250km??? áááá..
Na ha mégis érdekelne, akkor még egy módon lehet tali, ha nem járnátok errefele, hogy nálunk a cégnél az egész országban járnak a szervízeseink.. esetleg ha széépen mosolygok rájuk, és járnak is arra fele, meg tudjuk ejteni a szállítást.
De előbb neked kell majd döntened, hogy kell-e :)

Üdv,
Moncsi
Előzmény: nddori (8095)
Isssti84 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8101
A nyuszid tegnap se vágyott gyengédségre, nem sokára megyek ki, összerakom megint őket, de ha gondolod maradhat a héten, csak majd pénteken tudok velük legközelebb foglalkozni.
Előzmény: nddori (8099)
Isssti84 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8100
:))) A fehér után, kell neked egy kaliforniai is szerintem! :) Biztos jó lesz az is pótmamának! :)
Előzmény: nddori (8099)
nddori Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8099
Ha majd itthon is ilyen nyulak lesznek!
Szépek a kaliforniaik is itt :)
Előzmény: förike (8098)
förike Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8098
Itt vannak jó új-zélandi fehérek és sokmás nyúl! www.fermas93.eu  és lessz ott egy olyan hogy inni hodowcy és ott a 3-dik linkre kattintsatok ahol egy 29-es van!!!
förike Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8097
Azért ithon is van 1-2 tenyésztő akinek jó zélandik vannak!Mint a haverod is a Varga István vannak neki hototak is!Én tőle vettem Novemberben és jók voltak csak el kezdtek hullani!
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8092)
Isssti84 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8096
Nem kezeltem őket semmi extrával, de a vírusos betegségekre állatoknál is az igaz mint az emberre, gyógyszer ellene nincs, tüneti kezelés lehetséges és szerintem egy kis immun erősítés hasznos lehet, meg figyelni kellene, hogy más betegséget ne kapjon el a nyuszi legyengülve.

Kis irodalom:
A myxomatózis vírusa az ausztráliai elvadult nyúlállományban hatalmas pusztítást végzett, bár nem akkorát, mint amekkorát reméltek, sőt ma már Ausztráliában rezisztens vérvonalak is kialakultak. Ilyen esetekben ez a betegség nagyon enyhe tüneteket mutat, vagy tünetmentesen vészelik át az állatok. Európába a betegséget szintén szándékosan hurcolták be egy Párizs környéki magánbirtokra, a túlszaporodott üregi nyulak ritkítására. A myxomatózis vírusa innen robbanásszerűen terjedt tovább és kipusztította Európa csaknem teljes házinyúl állományát is.

Forrás: http://www.equus.hu/48/
Előzmény: Betta007 (8047)
nddori Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8095
Hát szerintem pont 250 km-re lakok :) Csongrád megyében... És törpéim nincsnek :) Óriás kosorrúakat és újzélandi vöröseket tartok :)
Előzmény: Moncsi077 (8094)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8094
Szióka :)

Hát akkor várom a döntésed.. :) nálunk elfér.. 1-2 hónap múlva nekünk is kicsi lesz a hely, mert a 18 kicsit majd le választjuk anyucikról :) SZal párom csinál megint pár nyúlólat :))

Szülők.. Anyuka az az ezüstszürke amit látsz is, egy hsz-al később (tudod ahol a lepketarka kicsi született) :)
Az Apa egy fehér bak.
Fajtájuk.. hmm jó kérdés.. sztem sima házi.. Méretük alapján anyuka 4.5 kg, ha ez alapján tudsz vmit sejteni :) De csinálhatok anyukáról egy beállított képet, felteszem vmi asztalkára és körbefotózom. Nagyon szép állat, és tök szelíd, akárcsak a fehérke, de nála érthető, hiszen én neveltem 3 napos korától. :)))

Ja, lakhely.. Mi Tatán lakunk, de szoktunk pestre menni, de sztem ha csak nem 250km-re laksz biztos megoldható egy tali :)
Amúgy engem cserebere érdekelne a tieid közül egy törpe, ha lehet :)
Lesz egy lógófülü törpe kislányom, neki szeretnék egy párt. :)

Üdv,
Moncsi
Előzmény: nddori (8091)
nddori Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8093
Nekem se itthonról vannak a kosorrúim, itthon tényleg nincsenek jó színesek, kint viszont lehet ámuldozni, ha jó helyen vagy....de majd Dabason megnézheted őket....meg Kondoroson. És szerintem a vadasok se maguktól lettek tök jók, hanem azokat is ki kellett tenyészteni, ahogyan a többi színt is ki lehet majd és én ezen leszek. Nyilván a vad színt egyszerűbb ezáltal közönségesebb, mindenütt kapsz olyat, nem nagy szám...
Ja, meg vörösöm is van (nehogy eltűnjön:))
Nekem a fehér nyúl csak dajkának kell, azért fehér, mert olyan még nincs és tetszik,, viszont ezért nem fogok külföldre menni.
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8092)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8092
szia!azért vannak jok.de kintről lehet behozni csak mindenki áttért az oriás fajtákra és emiat ez a jol ismer nyul nagyon eltűnt a vőrőssel egyűt.gyerekkoromba rengeteg jo zélandi volt kiállitva!ne ércsél fére nekem pedig a szines oriás kosorruak nem tetszenek mert nagyon rika hogy olyan tipusu legyen mint a vadas.
Előzmény: nddori (8090)
nddori Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8091
Most még nem tudom, mert jelenleg Istinél van a tuti anya nyulam pároztatás céljából...abból a párosításból szeretnék hagyni egy fehér kislányt, viszont az anya nem nagyon ivarzik... ma megyek érte, és kiderül összehozták-e a szépséges hatalmasságos pannon bakkal. :) De nem hiszem...
Meg már egy pannon nőstényt is ígértek nekem, illetve az még csak a "majd megkérdezem xy-tól" stádiumban van...:)
Nekem meg ugye csak 1 kellene és az is 1-2 hónap múlva, vagy ha elvitték a kicsiket, mert sajnos nincs helyem.
Milyenek a szülei? Sima házi? Mekkorák? És hol is laktok?
Előzmény: Moncsi077 (8089)
nddori Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8090
Na, szerintem nekem pont ezért lehetnek fenntartásaim a fehér újzélandikkal (kevés az igazán jó nyúl)
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8087)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8089
SZia

Kislány!
Eddig is annak láttam, tegnap pedig összeeresztettem a bakunkkal, és az egyből rámoccant volna.. :)) szal tuti az :)))
Érdekelne akkor? :)

Üdv,
Moncsi
Előzmény: nddori (8084)
förike Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8088
Értem!
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8087)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8087
SZIA!ILYEN ANYAGAL MÁR LEHET JOL DOLGOZNI!.? ITTHON NEM IGAZÁN VANNAK ILYEN TIPUSU ZÉLANDIK.
Előzmény: törpecser (8077)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8086
SZIA!KISÉ LŐTYŐG ÉS A TŰSKÉK FERDÉN VANNAK NEM PEDIG KŐRKŐRŐSEN CSISZOLVA.ÉS NEKEM EZT MONDTA OLYAN AKINEK VAN ANIVETES ÉS MÁR JOBB MINŐSÉGŰ FOGOLYA IS.ÉN MÉG NEM PROBÁLTAM .
Előzmény: törpecser (8078)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8085
SZIA!KÉPRŐL NEHÉZ MEGITÉLNI!NEM LEHET SZŐRZETET SZINT ÉS TESTFELÉPITÉST CSONTOZATÁT NEM LÁTOD.EZÉRT NEHÉZ MEGMONDANI LEHET HOGY SZTANDARDBA BELEFÉR DE NEM BIZTOS HOGY JO EREDMÉNYE LESZ.EZT CSAK BIRÁLVA LEHET MEGTUDNI.
Előzmény: förike (8079)
nddori Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8084
Jaj, dehogynem, nagyon szép! Csak elmaradt...pedig itthon még mutattam is, hogy milyen szépen felnevelted! Kislány, vagy fiúcska?
Előzmény: Moncsi077 (8082)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8083
A kis cukik... kavarnak mint állat :)))

SZökünk szökünk... :))

Anya figyel.. :)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 8082
Szia Dóri,

nem írtál semmit a fehérkére... nem tetszik? pénteken tettem fel pár képet róla.
Adatok róla... 3 hós, és tegnap lemértük 2kg.

Előzmény: nddori (8057)
Betta007 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8081
Igen, értem, ebben igazad van, én a már kigyógyult nyuszikra gondoltam.
Előzmény: törpecser (8048)
törpecser Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8080

 

Ezt én így a képről nem tudom megitélni. Csak az általam tenyésztett fajtáról merek véleményt mondani. De biztos vannak hozzáértők itt a fórumon, majd ők  megírják.

Előzmény: förike (8079)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8079
Akkor nem akár milyen nyúl!!!!Ezt a bakot szerinted érdemes lenne el vinni a kiállításra?A fajta méret minden meg felel!
Előzmény: törpecser (8077)
törpecser Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8078

 

Na miért ne lenne jó az Anivetes??

Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8071)
törpecser Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8077

 

Szia! Mr. Sasszem, jól látod ez a bak egy 6-szoros osztrák bajnok újzélandis barátomtól származik.

Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8052)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8076
kőszőnőm
Előzmény: förike (8075)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8075
Már láttam!Sok szép nyulad van!!!!!!!
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8074)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8074
na megyek mert alvás van.nézd meg az oldalamat törpenyulfarm.gportal .hu
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8073)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8073
akkor biztos
Előzmény: förike (8072)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8072
Nferi
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8071)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8071
kimondta hogy az anivetes az jo????
Előzmény: förike (8066)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8070
oké
Előzmény: förike (8069)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8069
Nekem most csak 6 hetesek vannak!Viszek akkor 1 bakot meg 1 anyát
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8067)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8068
igen
Előzmény: förike (8066)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8067
6 honapos kortol ugytudom akkor indulhat mint fiatal.de feritől is megkérdezheted ha valamit elfelejtenél
Előzmény: förike (8065)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8066
Az Anivettes!
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8064)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8065
Növendékeket lehet vinni???Pest megye Pilisen lakom!
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8063)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8064
ezt ki mondta?
Előzmény: förike (8062)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8063
hol laksz?lehet tavaj 10 db volt 2 tenyésztő hozot.1 is elég csak olyan legyen mert igy nehéznyerni dijat nyerni.de valahol elkel kezdeni.én előszőr 6dbot vittem utánna 24 36 8 19 és 22 serlegem van7 kiállitásrol.
Előzmény: förike (8060)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8062
Anivetnél van 20 ért ami jó!
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8061)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8061
használtat  nehéz szerezni.de azért elő fordul nekem 8000ből meglet.a tőrpe fogo pedig prágábol 40 000ért+utikőlcség.
Előzmény: förike (8059)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8060
Ha lesz olyan amit tudok vinni számíthatsz rám is!!!Elég 1 nyulat vinni?
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8058)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8059
Tudom, lesz is!
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8058)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8058
persze hogy lehet.igen ismerem a Ferit.de ha tudsz szerez saját fogot kényelmesebb!
Előzmény: förike (8056)
nddori Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8057
Ártani nem fog neki! Ez a szer sok élősködőre alkalmazható (férgesség, atka stb) Állatpatikában lehet kapni, de van amikor rendelni kell, mert azért ez elég speciális, nem sokan használják szerintem. Legalábbis felénk nem.
Majd csinálok képeket a nyúlházról, csak az eső miatt lassan halad az építkezés, szerintem augusztus felé lesz kész. Már nagyon költöztetnék pedig!
A német óriással kapcsolatban majd megy a magán :)
Előzmény: san72 (8045)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8056
Magyar óriás!Biztos ismered Nográdi Ferencet ő jön tetoválni, tegnap küldtem az alombejelentőt !
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8054)
san72 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8055
Helló.Nagyon király ez a nyúlház.A belsejéről nem tudnál képet feltenni?
Előzmény: törpecser (8042)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8054
szia4bármilyen elismert fajta jőhet.mit tartasz?
Előzmény: förike (8051)
nddori Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8053
Ebben viszont lenne logika....a myxovac élő vírust tartalmaz, amit ha beadsz a nyúlnak és csípi a szúnyog, abba is átkerülhet, bár ez azért elgondolkodtató, mert az oltás nem betegíti meg a nyulat, így a szúnyog, ami azt csípi és esetleg átkerül bele a gyengített vírus, akkor annak sem kéne megfertőznie más nyulakat...
Mindenesetre szerintem ha agyonütitek a beteg nyulat, ha nem, a vírust nem lehet már eltüntetni.
Előzmény: Betta007 (8046)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8052
szia!jo állat.jol látom hogy nem magyar tenyész anyag?
Előzmény: törpecser (8010)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8051
A te kiállításodra csak törpékkel lehet menni?
Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (8049)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8050
Ez igaz hogy fertő az az állat ami fertőzött és él!Ami meg csípi szúnyog és le rakja a petéit és ami ki kel az is tud fertőzni!!!
Előzmény: törpecser (8048)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8049
SZIASZTOK!szunyog riasztásra nagyon jo a szunyogriaszto nővény,uv lámpa,és a BIO KILL nevű permet.ez nem őli őket hanem riassza befujátok a falakat mega ahol nem éri a nyulat és a takarmányt és egy ideig riassza őket .én befujtam és másnap már 1-2 db-nál nem volt tőbb igaz a fél liter elment a 2 nyulházra.
törpecser Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8048

Volt már abban az időben is oltóanyag, s ugyanígy Myxovac volt a neve. Volt olyan időszak, amikor a védőoltás kötelező volt. Az elsődleges szempont az volt ahol megjelent a betegség, hogy a beteg állatot azonnal likvidálni, ne terjedjen tovább a fertőzés.

 Szerintem ha beteg egy állat  és napokon keresztül fertőz  és mondjuk a szabadban tartják sokkal több szúnyoggal találkozik, ami tovább viszi a betegséget, így sokkal több nyulat fertőzhet meg.

Hát én sem fertőzök meg senkit influenzával, ha már kigyógyultam belőle, de amíg gyógyulok javasolt otthon maradni a melegben és legfeljebb a családtagjaimat fertőzöm meg.

Egy 1978-as adat szerint a myxomatózis elleni preventív védőoltások céljára Európában számos oltóanyagot gyártottak.

Előzmény: Betta007 (8046)
Betta007 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8047
Kezeled őket valamivel, vagy csak simán olyan erősek, hogy maguktól gyógyulásnak indultak?
Előzmény: Isssti84 (8020)
Betta007 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8046
Bocs, hogy belekotyogok, de szerintem ez nem így működik. Ha meggyógyul, akkor ellenanyag lesz a vérében, és nem fertőz tovább. Ugyanezen az elven működik az oltás is, beleoltod a nyúlba a legyengített vírust, ezzel arra készteted a szervezetét, hogy ellenanyagot termeljen, ezért nem betegszik meg az oltás után akkor se ha fertőzött szúnyog csípi meg (már ha hatott az oltás). Te sem fertőzöl meg senkit influenzával amikor már kigyógyultál belőle.
Nem tudom mióta létezik ellene oltás, lehet hogy a 70-80-as években még nem volt, azért volt kötelező a fertőzött állatokat így kezelni. Állítólag egy magyar orvos fejlesztette ki a myxovac-ot.
Előzmény: törpecser (8027)
san72 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8045
Sziasztok.Köszi a választ,de ha atka lenne akkor a többi is megkapta volna nem?mert eddig egy ketrecben volt a többiekkel,és csak ő ilyen.Átnéztem a szőrét,nem találtam benne semmit.(fehér cucc,ilyesmi,a bőre is teljesen tiszta.)Azért ha lekezelem ezzel a szerrel gondolom az nem árt neki.Állat patikában lehet kapni?Várom a diagnózist a német óriással kapcsolatban is.A nyúlházad hogy áll?tehetnél fel képet róla.
Előzmény: nddori (8003)
Purcsimanó Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8044
Ez nem semmi !Igazi kis lakosztály a nyusziknak!!!
Előzmény: törpecser (8042)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8043
Tök jó!
Előzmény: törpecser (8042)
törpecser Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8042
Ilyen képet találtam, de nem régi 
Előzmény: förike (8037)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8041
Írtam hogy ezzel jár!Nem szeretem nézni ha szenved 1 nyulam!Igaz levágom én, attól nem félek!Csak olyankor sírni tudnék felette!Mint ahogy a nem rég meghalt Magyar Óriás anyám felett!
Előzmény: nddori (8040)
nddori Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8040
Nem vagy valami kitartó.... pedig ez ezzel jár...sokba kerül...
Előzmény: förike (8039)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8039
Ha 1 en is láttom hogy mixos akkor fel számolom az állományt és befejezem a nyulazást!Már nagyon sokba vannak!Bár ez ezzel jár!Nem sokára jönnek tetoválni!
nddori Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8038
Erre én is kíváncsi vagyok! Nálam eddig nem volt probléma, az oltás jól működik (ez Isti nyulán is látszik...aki a mixósokkal van egy ketrecben)
Előzmény: törpecser (8035)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8037
Nincs kép az istállódról???
Előzmény: törpecser (8035)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8036
Értem!Nálam mind le van oltva! Most épül a boxos nyúl istálló!
Előzmény: törpecser (8031)
törpecser Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8035

 

Lehet. Nincs kizárva, részleteket nem tudok. De majd jönnie kell az ismerősömnek hozzám, akkor majd "kifaggatom" , hogyan is történt az oltás...))

Előzmény: kelsza (8033)
nddori Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8034
Tanulság: Mindenki oltsa magának, akkor nem verik át (bár én a hozzászólásból úgy érteném, hogy maga oltotta a nyuszikat márciusban, nem állatorvos)
Előzmény: kelsza (8033)
kelsza Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8033
Szerintem átverte az állatorvos. Itt a faluban is ilyen az orvos, a sánta birkának is elvágná a nyakát. Persze a szélhámoskodásából jól megél, évente 2X-3X megy Afrikába vadászni.
Előzmény: törpecser (8028)
kelsza Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8032
Legjobb gyógyszer a megelőzés lenne..... Pl. a papám egy külön nádfedős faszerkezetes építményt csinált a nyulaknak, teljesen bevonva szúnyoghálóval, helyenként fóliával. Az építmény a mai napig áll, csak újra kellene fedni. Vihetném őket akár oda is, csak az épület raktár funkciókat lát el és ki kellene pakolni is meg újra bevonni szúnyoghálóval mert a 20 év csúnyán betett neki és minden reggel jóval elöbb kellene kelni mert 3km-re laknak. 75 évesen már nem akarom ilyenekkel terhelni.
Előzmény: förike (8030)
törpecser Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8031

 

Én nem szoktam oltani, zárt helyen vannak, s megpróbálok minden lehető módon védekezni a szúnyogok ellen.

Dr. Holdas Sándor régi könyvében az van, hogy 3 hónapos kortól lehet oltani a tünetmentes növendékeket és a 7. naptól ad teljes védettséget a vakcina.

Na most ez a könyv 1985-ben lett kiadva, azóta fordult a világ, új könyvet tudtommal nem adtak ki. Itt a fórumon viszont olvastam, hogy már 5 hetes kortól lehet oltani.

Előzmény: förike (8030)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8030
Én is 1 hete oltottam a 6 hetes növendékeimet!
Előzmény: törpecser (8028)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8029
Az oltó anyag 14 nap után kezd hatni!!!Kérdezem tőled hogy mikortól érdemes nyulat oltani?Te gondolom szoktad oltani őket!?
Előzmény: törpecser (8027)
törpecser Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8028

 

Elvileg a vakcinának 1 éves időtartamra védettséget kellene, hogy adjon.

De épp tegnap beszéltem egy ismerősömmel márciusban oltatta le  tözsállományát és az 5 hetesnél idősebb növendékeit, és mégis betegek lettek a nyulai. Ki érti ezt?? 

Előzmény: förike (8022)
törpecser Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8027

Borzasztó hamar megjelent a nyulaknál a mixomatózis betegség. ( de hát ez a sok szúnyog, de ez csak hordozó). A 70-es, 80-as években ezen  nyúlbetegség megjelenése az állományban bejelentési kötelezettséggel járt.  Az állatorvos rendelkezése alapján  a beteg állatokat leölték és nyúzás nélkül elégették, vagy mélyre elásással és mészlével való leöntéssel ártalmatlanná tették. A kiirtott nyulak helyét, eszközöket fertőtlenítőszerrel kellett lesúrolni, a használt seprűt elégetni.

Egyes szúnyogfajták, amelyek ún. imágó állapotban telelnek át, évről évre folyamatosan szerepet játszhatnak a betegség fenntartásában.

A késő ősszel vért szívó szúnyogok hosszú ideig konzerválhatják szívókájukban a vírust, annál is inkább megdermedt állapotban telelnek át.

Amiket az előzőekben leírtam a Nyúltenyésztés kézikönyvben olvastam .

Na már most, ha nem kerül leölésre a beteg állat, hanem "hagyjuk meggyógyulni" mennyi szúnyog fogja tovább vinni a betegséget?? (szanaszét az országban, azon kívül és még a következő évben is....))

Nem tudom jelenleg szabályozva van e a betegség kezelése?? Ha valaki tudja megírhatná!

Bocs. kicsit hosszúra sikeredett.... 

Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8026
Hát nem irigyellek titeket!Nekem még soha nem volt mixos nyulam,sőt régen nem is oltottam.Oltani akkor kezdtem mikor a törpékkel kezdtem foglalkozni.Ez több mint 3 éve volt.Csak azóta oltok.Bár akkor március április körül.Hogy legyen ideje hatni az oltoanyagnak.....

Amugy itt is egésznap borus az idő.Esni annyira nem esett....
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8025
Csóri!! És amit Májusban oltottak nyulat azt érdemes még1szer oltatni?
Előzmény: kelsza (8024)
kelsza Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8024
Csináltam képet, a másik egy fokkal csúnyább. Ez talán megmarad, vagy később kapta meg a csípést.
Fekete
Isssti84 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8023
80-90%, hogy nem lesz semmi bajuk a nyulaidnak, az a pár százalék meg az oltás megbízhatatlanságából adódik, vagy csak valamiért a nyúlnál nem alakul ki a védettség. Nálam egy ketrecbe van most myxós nyúl az egészséges oltottal (nem szép de teli az összes ketrecem), nincs semmi gond egyelőre, de elviekben pedig mindegy hogy egy ketrecben van vagy eggyel arrébb vagy csak a szomszédban, azon is múlik, hogy a szúnyogok mennyit repkednek naponta....
Előzmény: förike (8022)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8022
Lenne 1 kérdésem!Ha a szomszédba mixos nyúl van, és az enyémek meg oltva vannak és ha egy mixos szúnyog meg csípi, akkor az enyémén is kijön??
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8021
Értem!
Előzmény: Isssti84 (8020)
Isssti84 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8020
Szerintem a myxó is olyan mint az influenza egyszer erősebb egyszer gyengébb, egyszer nagyon fertőző egyszer meg veszélyesebb, szerintem nem lehet kiszámolni, de ahonnan én vettem 5 anyát azok 3 hetes koruk körül kapták el a myxót az anyjukkal együtt és a 8 ból azt hiszem egy kicsi pusztult el a nagy is és a többi kicsi is felépült, persze kis szépséghiba maradt, hogy az orrukból hiányzik egy kicsi, de más semmi.... Most van 5 erősen myxós nyulam, ezek máshonnan vannak, most olyan 3 kg körüliek és amelyik hamarabb kapta el az nagyon csúnyán néz ki tényleg, de már javulni látszik, végig ettek is, csak hát nem egy szép betegség az biztos, de ameddig látok esélyt a gyógyulásra addig nem bántom őket.
Előzmény: Purcsimanó (8019)
Purcsimanó Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8019
Lehetséges,hogy mixóból felépülnek a nyulak???
A szomszédom régebben tartott leadásra nyulakat.Kérdeztem tőle ,nála hányszor fordult elő ilyesmi?Azt mondta egyszer voltak mixóval fertőzöttek a nyulak de akkor a faluban az összes nyúltartónak ment az állománya gödörbe!Azóta nem fordult elő!Lehetséges,hogy ha a környéken nincs fertőzöttség akkor megúszhatjuk ?Mi a véleményetek erről?

Nálunk is esik egész nap!Már nem tudom mi lesz a kertel.Rohadni kezdett a krumpli és már lassan minden teljesen tönkremegy!:((((((
Előzmény: Isssti84 (8018)
Isssti84 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8018
Úgy általánosságban írok, de főleg Förikére reagálva. Nálam is most nagyon beütött a mixó, de amikor már látom a nyulakon, akkor már kár kiütni őket szerintem, mivel ennek is van egy lappangási ideje ami alatt már fertőz, tehát mire a mixós nyulat kiütöm mert fertőzné a többit, addigra a többiben is már nagy valószínűséggel lappang (de a szúnyogok biztos fertőzöttek már) szerintem....
Különben én is nagyon megjártam, múlt héten oltottam le olyan 35 növendéket és tegnap vagy 15-20-on már látszik, hogy tiszta mixós, de amik régebb óta benne vannak a myxóba, azokon már javulást látok és még elhullás nem volt emiatt nálam eddig... szerencsére. ( keverék állományom van és egy része az anyáknak myxót túlélt pár hetes korukban)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8017
Lehet!
Előzmény: törpecser (8015)
Laney1130 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8016

Sziasztok!

Költözés miatt el kell ajándékoznom a törpenyuszimat!! Bp.-en lakom. Csak megbízható gazdinak adom ketreccel együtt. A nyuszi kb 5 éves. Ha vkit érdekel írjon mailt: chayse1130@citromail.hu

törpecser Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8015

 

Köszi.

Akkor az is lehet, hogy veled is találkozom?

(azért a lecsóval vigyázz, nehogy forró legyen.. ohh..)))

Előzmény: förike (8011)
kelsza Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8014
Talán magyar óriásnyúl? Nem tudom. Mintha ilyet hallottam volna. Oké, 1 órán belül agyon lesznek csapva.
Előzmény: förike (8013)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8013
És a papád milyen nyulakat tenyésztett?? Azoknak a nyulaknak meg élni nem szabad! Fertőző nyulak!
Előzmény: kelsza (8012)
kelsza Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8012
Szerintem ezt a két darabot most hagyjuk, elássuk őket. Még élnek, megvan rá az esély hogy felépülnek. Ha túlélik akkor átkerülnek direkt nyulaknak kifejlesztett ketrecbe, és én veszem a kezembe az irányítást, nem hagyom hogy a hugom tönkrevágjon még pár darab szerencsétlen állatot. Ha pedig nem akkor elkezdek tenyészteni, a papám régen nagy tenyésztő volt, de azokat csak a család fogyasztotta. De amikor már úgy jött haza édesapám hogy: "Már megint kutyahús?" akkor abbahagyta a papám. De a ketrecek még a mai napig megvannak. Köszönöm a segítséget!
Előzmény: förike (8007)
förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8011
Egyszerűen gyönyörű!!A kondorosira én is megyek mint néző!Idén terveztem minden kiállításra menni!Bele csapok a lecsóba!!!!
Előzmény: törpecser (8010)
törpecser Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8010

 

Talán ez a kép többet mutat.. Azért a fotózás nem az erősségem!

Előzmény: törpecser (8008)
törpecser Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8009

Szia Attila!

Jól dolgoznak a törpéim, meghálálják a törődésemet.

De hát mindig fogynak a szaporulatok, megtalálnak a vevők, s aminek örülök igazán, egyre több a fiatal aki nyulazni kezd!

A  kiállításokon való részvételről még nincs döntés, ... majd. ))

Egyedül a Kondorosi tűnik biztosnak, mivel ez igen közel van.

Remélem itt majd több fórumossal sikerül találkozni, ismerkedni.

Előzmény: SÁRVÁRI ATTILA (7997)
törpecser Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8008

Sziasztok!

Nem tudom merre milyen idő van, de itt Szarvason valami lehangoló, tök sötét, totál beborulva az ég és esik.. esik..

Na szóval nekem nagyon bejön az újzélandi fehér fajta nyúl, jól fial, nevel és kiváló hústermelő.

Főrike az újzélandi szerintem semmivel sem kényesebb, mint bármely más fajta. Sajnálom, hogy nálad elhullottak, de biztos vagyok benne, hogy annak is komoly oka lehetett.

Dóri ez érdekes, hogy Neked nem szimpi, de hát ez így van, kinek ez, kinek az nem szimpi. Pl. nekem az óriás fülű nyulik nem szimpik, és a kosorrú nyulak sem a szívem csücskei. De hát ez van....

A pannon fehér fajta értékeit nem ismerem, ilyenem nem volt.

Az újzélandiban az egész formája tetszik, a rövid nyak, a rövid kanalas fül, a széles izmolt mell, a széles hát, minden oldaláról a jó húsformáját mutatja. Jó a növendékek súlygyarapodása. Vágáskor 54-56 % ehető csontos húst ad. Kifejlettkori súlya max. 5 kg.

 

1. kép  Találtam pannon fehér nyúlról képet a neten.

 

2 kép. Saját egyik újzélandi bakom.

 

 

förike Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8007
Nem okoskodásból írom!De a szúnyog csípte nyulat meg lehet enni!Csak gusztusod legyen hozzá!Nálunk az olyan 3méter mélyen végzi és nem a fazékba!Szégyen a futás de hasznos!!:-)))))))))))
Zolivitéz Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8006

Hát nem tudom, én még a görényeknek sem vágnám le...

De izlések és pofonok...Minden esetre szerintem az ta 2 szemet inkább ásd el, vagy mittomán, mégha több százzal lenne baj...

Előzmény: kelsza (8001)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8005

A mixomatózissal fertőzött nyúl húsa ehető. Nekem ezt az állatorvos mondta. De én még nem próbáltam. Nem zoonózis így valószínű veszálytelen. Inkább tényleg gusztus dolga. Meg az is más, ha a fülén megjelenik egy göb és úgy eszed meg, vagy már döglődik feje, szeme bedagadva. Ott azért már biztos van láz és egyéb fiziológiai reakciók.

Azért egészségesebb lenne ha mihamarabb agyonütnéd és elásnád. Már csak azért is hogy ne terjessze tovább a kórt. Így ahány szúnyog megcsípi a beteg állatot annyival több a fertőzött és viszik a mezőre és a házakhoz.

Előzmény: kelsza (8000)
Purcsimanó Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8004
A beteg állatokat nem szoktuk elfogyasztani!
Előzmény: kelsza (8000)
nddori Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8003
Nekem egyszer az egyik nyuszinak kihullott a szőre foltokban a hátán, de az valami atka volt, vakarózott is nagyon szegény, meg ronda fehér cucc volt ott a szőrében. Pár csepp Rodemectin viszont megoldotta teljesen a problémát.
Egyébként már tudom, mi baja volt a német óriás bakocskádnak, de ez hosszabb lélegzetvételű, este, vagy holnap megírom.
Előzmény: san72 (7996)
nddori Creative Commons License 2010.06.26 0 0 8002
Hát milyen?
Ha van gusztusod hozzá....
Előzmény: kelsza (8001)
kelsza Creative Commons License 2010.06.25 0 0 8001
Egy másik topikból másolgattam és belezavarodtam. Ja és nem házinyúl.
Előzmény: förike (7999)
kelsza Creative Commons License 2010.06.25 0 0 8000
Nem úgy gondoltam. Ha még elpusztulás előtt levágjuk. Melléírtam, bocsesz.
Előzmény: förike (7999)
förike Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7999
Ugye ez csak vicc?????????????
Előzmény: kelsza (7998)
kelsza Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7998
Üdv! Van 2 házinyúl a családban. Most már alig látnak, valószinűleg mindkettőt megcsípte a szúnyog. Ha elpusztulnának akkor még használható a húsuk? Előre is köszönöm a választ!
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7997

szia misi bácsi!milyen a tőrpe szaporulatod?és idén merre mentek kiállitani?a mi rendezvényűnk november végén lesz.

Előzmény: törpecser (7955)
san72 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7996
sziasztok.Már elég rég nem írtam(rengeteg a munka),de esténként olvasom a fórumot.Most viszont tanácsra lenne szükségem.Az egyik nyulamnak elkezdett hullani foltokban a szőre,és egyre csak fogy.Nem látni rajta semmi külsérelmi nyomot,a közérzete ránézésre jól,eszik iszik rendesen.A szőre ki van fakulva,és olyan mintha állandóan vizes lenne.(gondolom örökké nyalogatja magát.találkozott már valamelyikőtök ilyennel?Mi lehet vajon a baja?Válaszaitokat előre is köszönöm.
tooommm0013 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7995

Mint ahogy írták is nem a gyilkolás a fő téma, hanem a nyulak (talán inkább az állatok) szeretete. De mindezek mellett én a nyulak jó részét vágóállatnak nevelem. De addig szertetet és törődést kapnak. Mint a baromfik is. Azokban is legalább annyit gyönyörködök mint a nyulakban.

Az állatokat sok embernél jobb társaságnak tartom.

:)

Szerintem nem csak én.

Isten hozott és maradj sokáig köztünk. Biztos tudunk egymásnak jó ötleteket adni. Mi neked, te nekünk. Azt a kis vérengzést ami ritkán előfordul pedig el kell viselni.

Előzmény: nyuszihopp (7972)
kavarnyik Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7994
Szia!
Ne haragudj, de a tanfolyammiatt nemvolt időm a héten, csak most olvasom, hogy költöztök. Bocs rohannom, kell de este befejezem a mondatot.
Előzmény: Gupppy (7853)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7993
Sziasztok!
Íme a másfél hetes csöppségek! Már kinyílt mindegyik szeme :)
Tök cukik :)

Vadas csöppség



Zoknis :)

Moncsi077 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7992
SZia Dori,

Ilyen gömböc :) Pici korából maradt rajta ez a név, mert olyan nagy pocija volt :DD
Előzmény: nddori (7990)
förike Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7991
Majd a helyszínen fel kereslek!
Előzmény: nyuszihopp (7989)
nddori Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7990
Most én is azon gondolkodtam, melyik nyulamat lenne érdemes vinni, igazából az enyémek is majd tavaszra lesznek kiállítás készek :)
Előzmény: nyuszihopp (7989)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7989
Igen mindenképpen szeretnék vinni -nagyon lelkes vagyok!!!
Voltunk már egyszerű kiállításon, de igazi megmérettetésen még nem, mert a mi nyuszijaink igazán csak most fognak beérni. Mivel nem túl régen kezdtük -2 éve- idén értünk el arra a szintre, hogy kiállításra menjünk.
Elnézést mindenkitől, de be kell fejeznem, mert dolgom van! Hétfőn kerülök legközelebb gép elé, akkor ismét jelentkezem. Addig is mindenkinek kellemes hétvégét!
Előzmény: nddori (7984)
förike Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7988
Írtam neki!Válaszolt is!Tetovált nyualakat lehet csak vinni, és akármilyen fajtát!Úgyhogy én is ott leszek a kiállításon!
Előzmény: nddori (7987)
nddori Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7987
Kérdezd meg a szervezőket, ott meg van adva e-mail cím, hogy mi a feltétele a nevezésnek. Szerintem egyébként tenyésztői szám kell hozzá.
Előzmény: förike (7982)
nddori Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7986
Ja, igen ott van az a kis tarka, ami tetszik :)
Előzmény: Moncsi077 (7983)
nddori Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7985
Kint van a "mi" kiállításunk is ! :) 2011- 01. 27-30 Kondoros. :)
Majd megérdeklődöm a többiektől ezt a szeptemberit.
nddori Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7984
Megnéztem a honlapod! Láttam már korábban is azt hiszem. Nagyon szépek a nyulaid, jó sokféle van :)
Viszel nyuszit erre a kiállításra?
Előzmény: nyuszihopp (7981)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7983

Szió,

 

Oksa, akkor este fotózok, és töltöm fel a képet :)

 

Anyukája most nevel 9 kicsit :) róluk már tettem fel a napokban. (szürke anya)

 

Üdv,

M.

Előzmény: nddori (7975)
förike Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7982
Akkor jó!Meg nyugodtam egy kicsit!Olyan kérdésem lenne akik voltak kiállításon és vittek nyulakat is hogy mi a teendőm??
Előzmény: nyuszihopp (7981)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7981
Köszi Dóri, pont erre a válaszra vártam!
Egyébként Förike a Hungexpos kiállításra szerintem minden fajta nyuszi jöhet, hiszen Nógrádi Feri és Gáspár Anikó is tart óriás nyuszikat és ők a fő szervezők.
Előzmény: nddori (7976)
nddori Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7980
Szeptember? Nincs az korán? Mármint vedlés szempontjából....
Megnézem!
Előzmény: förike (7978)
förike Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7979
A sport és hobbi nyúl tenyésztők honlapján kint vannak a kiállítások!
Előzmény: nddori (7977)
förike Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7978
Ingyenes a nevezés!Csak tetovált egyedek vihetők!2010.9.10-12
Előzmény: nddori (7977)
nddori Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7977
Nem hallottam róla, mikor lesz?
Előzmény: förike (7971)
nddori Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7976
Köszönöm a dicséretet, tényleg nagyon szeretem őket! Mi nem vágunk nyulat (csak ha nagyon muszáj)
Itt többen tartanak vágásra nyuszit, mint kiállításra, de ettől függetlenül szeretik őket és jókat el lehet beszélgetni a kis nyuszikról, betegségekről, problémákról, kedvencekről.
Előzmény: nyuszihopp (7969)
nddori Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7975
Igen!
Most nagyon odavagyok a kis fehér állatokért :) : fehér kiscica, 6 hetes fehér puli kiskutya, fehér nyuszi, fehér hörcsög :))) Ebből a nyuszi meg a hörcsög van tervben :) A cica meg a kutya nem az enyém.
Előzmény: Moncsi077 (7968)
förike Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7974
Itt sokan vágják a nyúlakat!!!!Mint ahogy én is!!De van törpe nyúlas fórum is!
Előzmény: nyuszihopp (7972)
förike Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7973
Jó kis csapatra leltél!!!!Néha van egy kis feszültség, de ettől még a legjobb fórum!
Előzmény: nyuszihopp (7969)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7972
Ugye nem a levágás és pörkölt készítés a fő téma, mert akkor mégiscsak eltévesztettem a házszámot!?
förike Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7971
Ugye milyen enni valók!? Te hallotál a Hungexpo C pavilon kiállításról??És Óriásokkal lehet menni?
Előzmény: nddori (7967)
förike Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7970
Az biztos hogy hamar lehet vágni az új-zélandit!!!
Előzmény: tooommm0013 (7965)
nyuszihopp Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7969
Sziasztok, Zoli vagyok!
Üdvözlök minden nyuszis fórumozót!
Én Tatabányán tenyésztek törpe nyuszikat a nyuszihopp birodalomban.
Végre találtam egy igazán jó fórumot, ahol nem a nyuszi eladáson van a hangsúly hanem a tenyésztéssel kapcsolatos dolgok vannak előtérben.
Dóri! Nagyon színvonalas az oldalad látszik, hogy szívből csinálod. A többiekét még nem láttam! A kiállításokon remélem fogok találkozni sok fórumos tenyésztővel. Addig is mindenkinek problémamentes nyuszizást kívánok!
Moncsi077 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7968

Szia Dori,

 

Nekem van egy hófehér nyuszim.. Gömböc. :) Tudod az egyik kis neveltem.. SZép nyuszivá cseperedett :)

Március végén született.

 

Fotózzak?

 

Üdv,

Moncsi

Előzmény: nddori (7964)
nddori Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7967
Mivel tenyészteni nem fogom (bőven elég ez a 2 fajta, ami van), így a legfontosabb, hogy jól neveljen. Én azért látok különbséget a két nyúlfajtában, bár közelebbről nem ismerem őket. Szerintem az új-zélandi egy kerekebb nyúl, a pannonok mintha nagyobbak is lennének és hosszabbak. A fejük meg teljesen különböző... De majd ezt megmondja, aki tartja...
Előzmény: tooommm0013 (7966)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7966

Nagy különbség nincs. A pannonnak finomabb csontozatú a feje én ennyit látok. Pannon fehérben volt egy bakom az új zélandi anyákhoz. Többet nem tudok a fajtáról.

De mégis mi még a különbség?

Gondolom a pannonnak is az új zélandi az alapja. Sőt lehet hogy nem más, mint egy szempontrendszer alapján generációkon át szelektált új zélandi tenyészet.

De az ember (és főleg a nők) nem mindig racionális döntéseket hoznak. Érzelem és értelem.

Bármelyiket is választod hibát nem követsz el az biztos.

Előzmény: nddori (7964)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7965

Nekem 4 anyám volt, de 2 évig tökéletesen fialtak és neveltek. Akkor a költözés miatti felszámolásnál pörkölt lett belőlük.

Nekem még 3 hetesnél idősebb nyúl nem döglött meg. Csak ha én ütöttem. Igaz volt amit kellett mert vitte volna a mixo. De ismeretlen eredetű vagy hasmenős vagy felfúvódásos stb. elhullás még nem volt. Még egy volt ami beteg lett, de az meg egy anya amelyik a -15 előtt úgy megtépte magát, hogy kilátszott a csupasz bőre. Őt levágtam mert gyengült egyre jobban és a húgyhólyagja véres fekete volt és némi folyadék volt a hasüregben. A kölykei kb. 4 hetesek voltak szerencsére megmaradtak mind. Nem hiszem hogy volt már teje szerencsétlennek. De ez egy német lepke és belga keverék volt.

Előzmény: förike (7962)
nddori Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7964
Én szeretnék egy hófehér dajkának való nyuszit, keveréket, de persze már kanyarodok a fajtatiszta felé.... Gondoltam én is az új-zélandi fehérre, de valamiért nem szimpi....viszont nem tudom megmondani, miért... Isti pannonja jobban tetszik :)
Előzmény: tooommm0013 (7960)
nddori Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7963
Nagyon aranyosak! Milyen kis feketék! :)
Előzmény: förike (7959)
förike Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7962
Az új-zélandival 1 gond van, nagyon kényesek!Bár nekem csak 18 db volt csak el kezdtek hullani!Hogy miért a mai napig nem kaptam rá választ!
Előzmény: tooommm0013 (7961)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7961

Nagyon aranyosak!

Csak valahogy a sünnel szemben igen ambivalensek az érzelmeim. Hasznos, de veszélyes is.

Előzmény: förike (7959)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7960

Pedig ez az a fajta amiben nehéz csalódni. Gondolom Törpecser állománya minden küllemi és belső hibától mentes. Hisz itt is láthattuk eredményes tenyésztő és kiállító.

És ezzel véletlen sem szeretnék arra utalni hogy más állománya nem kifogástalan! De gondolom nem érdemtelenül a legelterjettebb húsnyúl fajta.

Előzmény: eras35 (7958)
förike Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7959
Gyerekek nem is tudtam hogy sünjeim is vannak!:-))))))))))))))))))))))))))))))Vagy ez a rendőrség???????
eras35 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7958

Szia törpecser,

ezek szerint eddig Te vagy legközelebb hozzám. Az újzélandi fehér is közel áll a szívemhez, de förike megelőzött a kérdésével, így tudom hogy most nincs számomra eladó nyuszkó.

förike Creative Commons License 2010.06.25 0 0 7957
Én nyomom őket táppal!
Előzmény: Isssti84 (7956)
Isssti84 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7956
Az igen, szépek nagyon! Nálam erősen le vannak maradva a szabad tartásban, de nincsenek is nagyon tápozva mondjuk.
Előzmény: förike (7950)
törpecser Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7955

OK.

Tudok majd adni külön vérvonalból, de ez még odébb lesz, mert ebben az évben igen megnőtt az érdeklődés az újzélandik iránt és anyának valókat is akarok hagyni magamnak is. 

Előzmény: förike (7953)
förike Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7954
förike Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7953
Majd szólsz ha lesz olyan ami vihető??Érdekelne 1 bak és 2 nőstény!A bak az nelegyen rokonságba a nőstényekkel!
Előzmény: törpecser (7951)
förike Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7952
Köszönöm a választ!
Előzmény: törpecser (7949)
törpecser Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7951

 

Most csak picik vannak anyák alatt.

Előzmény: förike (7948)
förike Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7950
Ők a Magyar óriás növendékeim, 6 hetesek lesznek pénteken, és kb 1kgsak!Mi a véleményetek??????
Előzmény: Isssti84 (7945)
törpecser Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7949

Szia.

Ha nem baj  én  válaszolok.

Igen onnan lehet letölteni a nyomtatványt.

A bak sorszámát be kell karikázni és 1-0

A nőstény sorszámát nem kell bekarikázni és 0-1 a jelzés..

Üdv.

Előzmény: förike (7946)
förike Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7948
Van eladó új-zélandid?Kiállításra termet kéne!
Előzmény: törpecser (7947)
törpecser Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7947

Sziasztok!

Szia eras35, én is Békés megyében lakom Szarvason. Ez sincs nagyon messze...

Újzélandi fehér, fekete cser és törpecser nyuszikat tenyésztek.

(ritkán írok, inkább olvasok az elfoglaltság miatt)) De nagyon jó kis közösség gyűlt itt össze!!

Üdv.  

Előzmény: eras35 (7922)
förike Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7946
Te az alom bejelentőt azt a sport és hobby nyúl tenyésztők honlapjáról töltöd le???Ha igen, akkor a nőstényeket hogy jelölik?Mert a bakoknak 1.0!És kéne a törzskönyvezés miatt!Válaszodat előre is köszönöm!
Előzmény: nddori (7944)
Isssti84 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7945
"vidéki hókuszpókusz" :)
Okés, akkor maradjunk a délutáni telefonba, az a biztos, de a 7 az tuti jó nekem.
Előzmény: nddori (7944)
nddori Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7944
Nem tudom, most kapja a sós szénát, megnézzük mennyit ér a "vidéki hókuszpókusz" :))) A panziót meg előre is köszönöm! 7 előtt nem hiszem, hogy tudunk menni, mert állatorvosnál van jelenésünk 6 felé Bizsu kutyával, utána megyünk.
Előzmény: Isssti84 (7943)
Isssti84 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7943
Alakul a holnapi napom, lehet reggelre már 100%-os-at is tudok mondani, de a ma délutáni állás szerint, már 4 óra felé is lehet ráérek ((( ha csak nem késem le a buszt vagy a főnök nem csinál plusz munkát nekem))) :) Ja de a fontos információ számodra, hogy mihelyt hazaértem, valószínűleg utána sötétig kint leszek, szóval jöhetsz után bármikor és úgy készülök, hogy legyen egy szabad panzió a nyuszidnak, ha megint elővenné az unalmas figurát. :) Különben, lehet nem jönnek be neki a fehérek?? :)
Előzmény: nddori (7926)
Isssti84 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7942
Na, ez a beszéd, alföldiek tartsunk össze, úgy néz ki csak vagyunk egy páran! :)
Nem semmi amiket írsz, ezért akarok én tanyán lakni, kell nekem 20ha és szomszéd látó távolságba se legyen, főleg olyan amilyenekről írsz.... Különben az állatkáimat én kint tartom a kis telkemen (6000m2), ott közel van a szomszéd, de ő nagyon rendes, múltkor este mentünk ki faterral, ha nem szólok időben, hogy mi vagyunk, akkor agyon ütött volna minket! :) Meg van ilyen helyen a metodika, először üt, esetleg utána kérdez! :) Különben, egyelőre nem aggódok, hogy lesz e elég hús az évre, van 3 bárányom, 3 malacom és vagy 70 nyulam jelenleg (kb 20 anya, 6bak 7 növendék, vagy 40db 1,5kiló körüli süldő és most szoptat úgy 10-15 anyám...).
Az utolsó mondatod azért nagyon szép, érdemel egy nagy mezei piros pontot iróniából! :)
Előzmény: tooommm0013 (7915)
nddori Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7941
Hallottatok valamit a nyulak új betegségéről???
eras35 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7940
Gázolajnál kellemesebb illat a vanília...
Előzmény: nddori (7938)
nddori Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7939
Szoktam, de előre általában nem tudom mikor, csak úgy....Meg amikor taggyűlés van, ami már elég rég volt, de nem tudom, mikor lesz legközelebb.
Előzmény: eras35 (7937)
nddori Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7938
Ha beválik, akkor szólj, én is kipróbálom!
Nekem még gázolajat javasoltak, hogy azzal kenjem a ketreceket, de az engem is elüldöz...
Előzmény: eras35 (7936)
eras35 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7937
Na az már elég közeli. :-)))))))) Gyakran jössz Kondorosra?
Előzmény: nddori (7933)
eras35 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7936
Nálunk szerencsére nagy invázió nincs, de éjszaka nagyon tud zavarni az pár darab is mikor a fülembe zümmög. Ilyen kis tétel esetén remélem beválik, tuti kipróbálom. De ha lesz nyuszim, akkor a ketrecre is teszek egy-egy szütyőt. Hacsak minden harmadikat zavarja és nem megy a közelükbe, már az is kevesebb. :-)
Előzmény: tooommm0013 (7932)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7935

Tom!

Milyen igazaaad van.. nekem is ismerősnek tűnt a recept :)))))))

Az általad csinált kóbász meg passzol is hozzá :))

 

M.

Előzmény: tooommm0013 (7932)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7934

Sziasztok,

 

Oké Reni! Várom a képeket, tegnap jó sokáig fent voltam, hátha jössz skype-ra de nem voltál..

Én ma szabizom, most épp apuéknál ülök, várom, hogy párom végezzen a suliba, oszt visszaugrom pestre érte..

 

Kicsi lányom várja már nagyon, na meg én is :)

 

Pusza

Moncsi

Előzmény: Rencsa-baba (7920)
nddori Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7933
Arrafelé nekem is van kötődésem :) Igaz nekem Kondoroshoz, ott vagyok tag a Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületében :)
Előzmény: eras35 (7931)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7932

Ezért nem csípnek a szúnyogok télen!

Szegfűszeg, alkohol, citrom (narancs helyett) vanília is mehet bele és egy kis bor (alkohol ugye) a fahéj az már nem osz nem szoroz. Összeforralom, belengi az illata a lakást aztán megiszom (magamra nem kenem). És tényleg nem csípnek a szúnyogok.

Nyáron is visszaállok a forralt borra. Hagyom a sört a p****ba!

:)

 

Egy próbát megér. Mármint az eredeti ajánlás. De ennyi szúnyognál félő hogy annyit segít, mint Szabó bakternak a szentölt víz amit Bendegúz vitt neki.

Előzmény: eras35 (7929)
eras35 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7931
Legalább van valaki akinek valamiféle kötődése van-volt errefelé is rajtam kívül...
Előzmény: tooommm0013 (7928)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7930
Szép a balatoni élet. Nemsokára személyesen is megcsodálom majd. Csak az idő lenne kicsit barátságosabb. Hogy nincs meleg az még rendben, de az eső....
Előzmény: Rencsa-baba (7918)
eras35 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7929

Most olvasom az olcsó és hatásos védekezést a vérszívók ellen. Röviden megosztom veletek is: A vaníliakivonat olcsó és hasznos eszköz. Egy evőkanál kivonatot elkeverni egy pohár vízben, kis tálkákba önteni és több helyre kitenni. Ezt a keveréket fedetlen bőrre is lehet kenni, nem kell drága és büdös szúnyogriasztó. A szegfűszeg és a narancs a szúnyogok hatalmas ellensége. A szegfűszeget törd porrá, majd töltts meg vele aprócska gézzsákocskákat. Azsákocskákból akaszz olyan helyre ahol gyakori tátogatók a szúníyogok. A narancsot illóolaj formájában is használhatod vagy vágj félbe egy narancsot, tűzdeld tele serpenyőben megmelegített szegfűszeggel, majd az egészet locsold meg egy kevés pálinkával vagy vodkával. Az alkohol fokozza a hatást.

Még nem próbáltam őket, de filléres megoldásoknak tűnnek, érdemes próbálkozni.

tooommm0013 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7928

Én meg oda jártam főiskolára.

Egyébként szolnoki vagyok.

Előzmény: eras35 (7922)
nddori Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7927
Nem muszáj egyben vinni őket, külön-külön is eladók :)
Előzmény: eras35 (7925)
nddori Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7926
Örülök, hogy tetszik :) Mindenki ezen szokott "fennakadni", hogy milyen szelídek a nyulaim... még kiállításon a bírák is mindig megjegyzik :)
Szerintem jó lesz a holnap 7 óra, előtte dokihoz megyünk a kutyusommal, előtte még telefonálok!
Előzmény: Isssti84 (7914)
eras35 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7925
Nem ő miatta, hanem a bakocskák miatt. Legalábbis most még nem, mert nagyon tetszenek a nyuszijaid.
Előzmény: nddori (7924)
nddori Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7924
Ő már így született, egyébként őt nem zavarja (természetesen őt azért jelképes összegért adom), a másik 3 tesója teljesen egészséges, szép nyuszik, anyjuk, apjuk kiállításon "igen jó" minősítést kapott :)
Előzmény: eras35 (7923)
eras35 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7923
Igen azokra, de így azt hiszem nem üzletelünk :-( Szegény picinek mi történt a szemével? Vagy így született?
Előzmény: nddori (7878)
eras35 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7922

Moncsi,

sajnos messze laksz tőlem... Eddig Dóri és Isti akit legközelebb találtam Csongrádból. Én Békéscsabán lakom. Van valaki Békés megyéből?

förike Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7921
Ezek a rendeletek mindenkinek jó csak nekünk nem!A parasztnak nincs becsülete és nem is lesz!
Előzmény: Rencsa-baba (7920)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7920
Moncsika majd csinálok képet csak tegnap nem jutottam el odáig.Mert ganyéztam a nyuszikat,aztán süldőket válogattam szét.Azért kiakadtam van 11 süldő.És 3 bak belőlük.Jó 3 nemzedék,de mindenhol csak 1 bak volt.....Érdekes....
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7919
Hát fura emberek vannak.De viszont ezek a rendeletek...Érdekesek.Hozzám aztán jöhetnének hogy igy fezzessek meg csak ennyit tarthatok.Biztos hogy pi....n rugnám őket.Az én telkemen házamon amire én fizetek mindent majd eldöntöm miből mennyi lesz és hogyan.....Sok paraszt el se gondolkodnak mikor ilyen törvényeket és egyebeket hoznak.Nálam mondjuk sokan azt se tudják hogy vannak nyulak...:D
Meg voltak kacsáink is.Sőt most gondolkodom hogy majd lesz pár db csirke is...:)))
Előzmény: tooommm0013 (7917)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7918






Itt van néhány kép a balatoni életrőllll:)))A hattyukat kézből simán lehetett etetni....
Ez a nyuszi amit valamelyik nap hoztam.....
tooommm0013 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7917

Nem tudom, mert még nem volt gondom velük. Nem hiszem hogy foglalkoznak vele, de ha a szomszéd feljelent akkor kijönnek. Bár nem biztos hogy otthon leszek. De ha jön büntetni, akkor rámutatok a gátra, ami 50 m és ott mindig van1-2 (néha akár5-10 is) kutya amiken én még nem láttam szájkosarat. Ezt ugyan az a rendelet szabályozzal. És várom hogy intézkedjen. Ha nem teszi akkor én jelentem őt fel a felettes szervnél.

Vagy kiegyezünk egy döntetlenbe és elárulja mi a kiskapu. Mert az mindig van. Itt magyarisztánban az mindig van.

Előzmény: förike (7916)
förike Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7916
És mi van ha te 1 év minden napján csirkét akarsz enni az az 365 nap az 1 év és 365 csirkét kell ahoz tartanod!Ilyen kor mit csinálnak?Az itteni hivetelba csak a pénzt szedik ki jönnek össze írják mennyi jószág van küldenek 1 csekket pár ezer forintról be fizetem és 1 évig megin béke van!
Előzmény: tooommm0013 (7915)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7915

Akkor te sem laksz túl messze tőlem! A térkép szerint kb 70 km. Azért jó hogy nem csak zalaiak vannak!

:)

Az alföldön sem halt még ki az állattartás. Bár igyekszik a politika, de az emberek kitartanak. Itt szolnokon van olyan helyi állattartási rendelet hogy az egy csuda. 3 kutyáért már feljelent a szomszéd. Értem én hogy van oka a szabályozásnak, de azért kellemetlen egy kicsit. Hivatalosan az én telkem (több tulaja van) 1440 m2. És ezen tartahtok p.l 10 csirkét. De ha nincs csirkém és nyulat akarok tartani, akkor 1 anya 1 bak és ha az anya 9-et fial egyet már agyon kell csapnom, vagy szabálysértő vagyok.

De akinek van 10 galambja az ha a jegyző úgy dönt nem engedheti repülni szabadon a madarakat. Egyik ismerőst Túrkevén feljelentették mert a kecskét kikötötte a ház elé hogy lelegelje a füvet. És ehehz jön a szabályozás, hogy ennyi meg annyi állatot vághatok és eladhatok. Csak tartani tilos. Nem értem én ezt.

Viszont főzhetek pálinkát. Éljen. Így lehet sok metillel dúsitott sz@rt óccsón meginni. Valahogy el kell felejteni ezt a sok kibaszást amit le kell nyelnünk. Igyál olcsón és sokat Magyarország!

 

Na majd ha az állattartási szakkönyvek szamizdatok lesznek!

:)

 

 

Na de abba is hagyom a panaszkodást, csakma bal lábbal keltem. Azért gyorsan lenyomtam 4 nyulat reggel. Hozzájuk képest nincs is rossz napom.

Előzmény: Isssti84 (7905)
Isssti84 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7914
Szerintem simán jöhettek, annyi csak, hogy olyan 7 felé lenne nekem jó, mivel fene tudja melyik busszal tudok hazamenni holnap. Muter le van akadva a kis kosorrún, hogy milyen aranyos, meg lehet simogatni... :)))
Előzmény: nddori (7913)
nddori Creative Commons License 2010.06.24 0 0 7913
Az jó lenne! :)
Holnap mehetünk?
Előzmény: Isssti84 (7912)
Isssti84 Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7912
Nincs kizárva, külön akarom válogatni úgyis a csapatot 5-6-os-ával kisebb helyekre, akkor simán csinálhatok egyet... :)
Előzmény: nddori (7910)
Isssti84 Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7911
Köszi szépen, ha arra járok biztos beugrok!
Előzmény: förike (7909)
nddori Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7910
Pedig egy kosorrús kifutót kéne még oda csinálni! :)
Előzmény: Isssti84 (7907)
förike Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7909
Ha erre tévedsz nyugodtan gyere be!Itt a számom 0620-2798499
Előzmény: Isssti84 (7907)
förike Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7908
:-)
Előzmény: Isssti84 (7907)
Isssti84 Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7907
Hát, pedig érdemes lenne egyszer eljönnöd... Tervezem már a bővítést is, csak nincs elég időm megcsinálni még egy helyet, meg elrettent az árok ásás mindig! :)
Előzmény: förike (7906)
förike Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7906
Jó messze!Meg néztem volna a szabad tartásos állományod!
Előzmény: Isssti84 (7905)
Isssti84 Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7905
Nem hiszed el, hogy e földön járok vagy verőlegénynek kellek???? :)))) Különben Csongrádon.
Előzmény: förike (7904)
förike Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7904
Meg kérdezhetem hogy te merre laksz?
Előzmény: Isssti84 (7899)
förike Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7903
Bíróságra nem akarunk járkálni nincs időnk!Csak az bosszant hogy azért lehetett volna figyelmesebb is!Így 2 bikával kevesebbet kell hizlalnunk!
Előzmény: Domowe (7901)
förike Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7902
Tudom nem hirdető oldal!Napos fehér Magyar libák eladók!Ezek pénteken lesznek 6 hetesek!
Domowe Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7901
Csak a szomszéd.
Vagy peren kívül vagy a bíróság által.
Vagy lenyeled a békát
Előzmény: förike (7898)
förike Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7900
Látásból ismerem!De azt tudom hogy játék gépezni jár az egyik kocsmába majd el kapom ott!
Előzmény: Isssti84 (7899)
Isssti84 Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7899
Hát, kezdheted bevizsgáltatni a töveket kimutatják a herbicidet, a szomszéd meg tagad, pereskedtek és ennyi.... Vagy szólsz a szomszédnak keményebben, hogy bass.a meg, nézze meg és adjon neked annyi kukoricát amennyit kigyomírtózott....
Előzmény: förike (7898)
förike Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7898
Ja és a kárt ki foglya nekem meg téríteni???Senki!!! Nem 1 hektáról van szó hanem 7-ről!
förike Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7897
Van kukorica földem, és mellette üres telek, az nem az enyém!A tulaj permetezhetett mert 4 sor kukoricám barna!Már elég szépek voltak és erre tessék!Szerintem szélben permetezhetett és ahogy ismerem jó gyorsan mehetett traktorral!
Isssti84 Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7896
Én este szoktam, akkor van ideje felszívódni, nem bántja a nap se, aztán a reggeli párával újra van lehetősége felszívódni, aztán jöhet rá egy kis eső egy kis napocska és sárgul is a gaz. Vagy ajánlom a birkákat... :)
Előzmény: förike (7882)
Purcsimanó Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7895
Szegény!Borzasztó lehet ilyen emberek mellett élni!!!Akkor már az is jobb ahogy mi élünk!Jobbról anyós balról meg a kukorica táblák hada:)))
Előzmény: tooommm0013 (7891)
Purcsimanó Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7894
Igen időközben sorra vettem ki is hiányzik a létszámból és bizony ők is és Chris is...bár tudjuk Chris sokat melózik és készül a kicsi érkezésére:))))

Ma kicsi párom azt mondta,hogy nem ér ám rá mindenki a gép előtt ülni egész nap!Na tessék!Már én sem leszek sokáig.Azért majd olvaslak benneteket és szakítok időt egy-egy hozzászólásra is.Majd belerázódok a melóba és megszokom az új időbeosztást!Meg hát nemsokára jön a tél és akkor több időnk lesz!!!!
Előzmény: Gupppy (7892)
Gupppy Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7893
Hát nem irigyellek a szomszéd miatt, kellemetlen figura lehet... Nekem szerencsém van, rendes a szomszéd, még azt sem bánta mikor a csibéim átjártak és leeték az összes eprét..:DDD Időnként egy-egy szökésben levő nyúl is nála köt ki, fetreng a röhögéstől ahogy a gyerekekkel ugrándozunk a veteményében a nyulat hajkurászva (csak annyi a kikötése, hogy ne tapossuk le a kertet, ami érthető is)..:DDD
Előzmény: tooommm0013 (7891)
Gupppy Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7892
És kavarnyik is el van tünve...:(
Előzmény: Purcsimanó (7890)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7891

Elkészült a nyúlkolbász. Ugyan úgy van fűsszerezve mint ha sertésből lenne. És az íze is ugyan az. Finom.

:)

Csak sokkal több munka van vele. 12 nyúlból lett majd 7.5 kg hús a combokról és a gerincekről. Meg egy hegynyi pörkölthús a lapockákból, fartőből, elsőrészből és csontokból. Ehhez jött még kb. 2 kiló jó húsos sertés hasalja szalonna. Úgy gondolom nem éri meg ennyit kínlódni vele, hacsak azért nem mert nem sertéshúsból van és talán más a beltartalmi értéke. Mindenesetre a túltermelési válság csökkentésére hatásos volt.

:)

Ma is oda 3 holnap is 3 ésa maradék is megy hétfőn.

 

Le kell csökkenteni az állományt, mert a szomszéddal vitába keveredtem az utcán általa kipakolt kő és gallyak miatt (rászaladtam autóval) és az lett a vége hogy ő akkor följelent. Kérdeztem miért erre azt mondta, hogy majd rajta lesz a papíron. Erre csak annyit mondtam hogy jól van.

De az állatokon kívül nincs miért. Mivel a belvárosnak számító övezetben lakom így max. 10 db kis haszonállatot tarthatok így le kell faragnom, hogy csak a tenyészállomány legyen egy darabig. Az 4 db nyúl. Már csak a 30 csirkének kell hely.

:)

A fagyó már megtelt.

Purcsimanó Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7890
Hát a mi Karibabánk hová lett ismét????Vagy csak nekem furi,hogy nem ír mostanában????
Purcsimanó Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7889
Szeretettel köszöntünk a csapatban!!!!!

Nálunk ma egész nap sütött a nap!Bár a szél is fúj de már azt sem bánom,csak ne essen az eső!Még sem kell gatyát varrnom a kiskacsáknak....:)))))

Förike mit akarsz gyomirtózni?
Előzmény: eras35 (7873)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.06.23 0 0 7888

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!