Keresés

Részletes keresés

Jocó0423 Creative Commons License 2018.06.21 -1 0 149380

Az biztos, hogy csodaszép gépezet :) és nem 2 forint az is tuti.

Előzmény: Bazsi1987 (149379)
Bazsi1987 Creative Commons License 2018.06.21 -2 1 149379

Dehát nem az ebben a szép, hogy mineki másképp csinálja?

 

Nem tudom, hogy mennyi aroma vagy bármi megy kárba ezzel a módszerrel, viszont gondolom, hogy aki megépítette ezt a főzőt, az nem volt laikus a témához.

 

Előzmény: Jocó0423 (149376)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.06.21 -2 3 149378

Ellentmondásos tapasztalatok vannak az őszibarackkal, ittam nagyon jót és van, akinek nem jött be. Olyant is hallottam, hogy tárolás közben veszett el az aromája. Én mindenesetre ennyiért kipróbálnám.

Előzmény: Pilsner76 (149375)
endrepp Creative Commons License 2018.06.21 -2 4 149377

Ebből ezt nem lehet megmondani, lehet 84%. Ha kézben tudod tartani a főzést, bele tudsz nyúlni deflegmátorral, tányérokkal, akkor ez nem úgy megy, mint az egyszerű főzőkkel, ha akarom nem csökken az alkoholfok, végig 82 és vágom 80-nál, utána még jön 2deci és elfogyott az üstből a szesz.

Előzmény: Jocó0423 (149371)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.06.21 -3 0 149376

Igazad van, nem kell túltolni.

De azt fenntartom, hogy elvesznek aromaanyagok ennél az eljárásnál.

A pistorius tányért általában egylépcsős lepárlásnál használják, különben túl nagyra nő a deflegmáció mint tudjuk.

Előzmény: 1zsakkrumpli (149374)
Pilsner76 Creative Commons License 2018.06.21 -2 0 149375

Sziasztok! Jó tanácsot  és útmutatást kérnék tőletek, mint tapasztalt főzőktől.Jutányos áron (80ft/kg) vehetnék sárgahúsú őszibarackot.Véleményetek szerint érdemes belevágni? Mire számíthatok kihozatalban , zamatban és tárolhatóságban( veszít az ízéből zamatából)? A megtisztelő válaszokat előre is köszönöm!!!!!  Pilsner76

1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.06.21 -2 0 149374

Tévedésben vagy!

Nincs értelme túltolni ezt a témát is.

Előzmény: Jocó0423 (149370)
cloaked Creative Commons License 2018.06.21 -2 4 149373

Vodkának a finomszeszt hívják (illetve azon belül is szigorított szabályai vannak). Ez nemcsak annyit jelent, hogy a középpárlat 96-96,5% v/v, hanem olyan alacsony kongenermennyiséget is, amit kisüstön 10 főzésből se fogsz megcsinálni, mert nem tudsz eléggé frakcionálni. Ez a prózai oka annak, hogy a vodka szeszfinomítóban készül :)

Előzmény: Jocó0423 (149370)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.06.21 -2 0 149372

96% a közepe?

Előzmény: cloaked (149369)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.06.21 -2 0 149371

Már bocsánat de ha 81-nél vágod, akkor mennyi az átlaga szted?

Előzmény: cloaked (149369)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.06.21 -2 0 149370

Elméletileg a 3x-i lepárlással már elérhetjük a 85-90°-os alkoholt, amit vodkának hívnak!

Nem sok köze van a pálinkánkhoz.

Előzmény: 1zsakkrumpli (149360)
cloaked Creative Commons License 2018.06.21 -2 0 149369

Igen, a 75-81-es vágás kicsikét messze van még a vodka 96%-os középpárlatától... :)

Előzmény: 1zsakkrumpli (149360)
kardosur Creative Commons License 2018.06.21 -2 1 149368

Erre ajánlják a Optimum white enzimet:

1. Finomabb, illatosabb cefre és pálinka,
2. Hosszú cefretárolás esetén a kissé oxidálódott, elöregedett cefre visszafiatalítására,
3. Kierjedést követően azonnali lepárlásnál, ha nem tudunk Lallzyme B-t használni.

Előzmény: Bazsi1987 (149352)
Green Corner Creative Commons License 2018.06.21 -2 0 149367

0.8 q 1,5 óra

6.0 q kb. 11óra

Nincs olyan fúró ami ezt tudja!:( Emberről még nem is beszéltünk.

Előzmény: Törölt nick (149365)
Bazsi1987 Creative Commons License 2018.06.21 -3 0 149366

szép munka, jó ötlet :)

szerintem én is így fogom.

 

Előzmény: Törölt nick (149365)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.21 -2 2 149365

Sziasztok!

Èn tegnap estère magtalanítottam kb 80 kg cseresznyèt kb másfèl óra alatt úgy hogy kètszer megmostam a gyümölcsöt! Ja ès egyedűl! Három nègy vödrönkènt lezúztam keverőszárra majd a ládába átráztam, a magvat a maradèk gyümölcshússal külön raktam. Ès a vègèn az összes magot egyszerre keverőszáraztam majd a ládába ès gyakorlatilag csak a mag maradt.

Ha nem tudsz kölcsön kèrni, magvazót, baráttal ismerőssel kis pálinka sör mellet egy dèlután megoldható. Vagy h ne fáradjatok el nagyon kèt dèlután!

Èn ezt itt olvastam a fórumon, szerintem simán kivitelezhető! Tisztelettel:

Előzmény: Figyelget (149362)
foxrudi Creative Commons License 2018.06.21 -2 0 149364

Megyeszékhely mellett.:-)

Előzmény: Bazsi1987 (149358)
Green Corner Creative Commons License 2018.06.21 -2 1 149363

Hidd el mindenki segíteni szeretne, de fél vagy később csöpögtetett információk esetén nehéz. Panaszkodtál a kihozatalodra, mikor a magas elválasztást említettem okként akkor sem a főző rendszerét mondod, hanem, hogy te így szoktad csinálni. Mikor a gyümölcs pépesítését említem, mert az általad feltett képen egész banán darabok úszkálnak a cefrében, akkor a válaszod, hogy te mindent keverőszárral zúzol és felteszel egy olyan képet, ahol valóban le van zúzva a gyümölcs normálisan.

Aroma feltáró enzimet kérdezted, én használtam szőlőnél, nem tudom milyen lett volna nélküle? Most aroma felszabadító pektinbontót használok.http://bolt.floravita.hu/pektinbonto_enzim_microzim_arom_vinification_250_g_587?keyword=pektin

Van kisebb kiszerelésben is. Ha rendelsz tőlük, figyelj rá , mert az előző készítményük nagyon hasonlít erre!

Előzmény: Bazsi1987 (149349)
Figyelget Creative Commons License 2018.06.21 -2 1 149362

Jó ez a ládás módszer, de 600kg, az 600kg! Elég sok idő ennyit úgy. 

Előzmény: Bazsi1987 (149354)
endrepp Creative Commons License 2018.06.21 -2 0 149361

Rosszul jön le. Ez nem extra oszlopon.

Előzmény: Jocó0423 (149355)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.06.21 -2 1 149360

Szerintem nincs köze a Vodkához.

Miért aki 2-3 piszturiuszon keresztül finomít az már Vodka?

Előzmény: Jocó0423 (149355)
beetee Creative Commons License 2018.06.21 -2 0 149359

6 mázsa meggynek nem állnék neki ládával magozni...

 

De nem akarlak lebeszélni róla... ;)

 

Ekkora mennyiségnél inkább megnézném lehetne-e valakitől kölcsönözni a környéken...

Előzmény: Bazsi1987 (149354)
Bazsi1987 Creative Commons License 2018.06.21 -2 0 149358

Szia

 

Balassagyarmaton lakom :)

Előzmény: foxrudi (149356)
foxrudi Creative Commons License 2018.06.21 -2 0 149357

No jól van..... A Bazsi hordja oda! :-) 

 -Meleg van nagyon! :-)

Előzmény: foxrudi (149356)
foxrudi Creative Commons License 2018.06.21 -2 0 149356

Hová hordod Te a cefrét??? :-)Márkháza Nógrádban van nálunk! :-)

Előzmény: Green Corner (149348)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.06.21 -2 2 149355

Ahogy leírja, ez egy 2 és fél lépcsős főző :)

Ha igaz az, hogy az alszeszt finomítják, majd azt eresztik rá az aromatoronyra, akkor érthető a 75-81-es vágás.

Ez nekem úgy jön le mintha majdnem vodkát készítenének.

Előzmény: 1zsakkrumpli (149344)
Bazsi1987 Creative Commons License 2018.06.21 -1 0 149354

Nekem nagyon tetszik ez a lepárló, viszont annyira sok az adó, hogy ezért is és a kisebb mennyiségű főzés miatt is gondolkodom valami komolyabb, otthoni főzőberendezésben.

Eddig 2-3 helyen bérfőzettem, s bár úgy gondolom, hogy a korábbi cefréim minősége meg sem közelítette a mostaniakat, az itt főzőtt pálinkáimhoz képest az összes többi labdába sem rúghat.

 

endrepp tegnapi hozzászólásában belinkelt egy régebbi bejegyzést (106837), amelyben nebamun ír épp ennek a használatáról és a negatív élmenyiről, úgyhogy ezt egyenlőre kihagyom.

 

Vasárnap megyek a meggyért Tiszajenőre (600kg), sajnos nem találok helyben ipari meggymagozót, úgyhogy most a másik dolog, amin töröm a fejem, az a magozás. Erre is itt olvastam tippet (fúróval zúzás, aztán ládán átpréselés), majd kiderül menniyre hatásos a módszer...

Előzmény: 1zsakkrumpli (149353)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.06.21 -2 1 149353

Érdekes megoldás, valami ilyesmiben gondolkodok én is, szerintem biztos finomak a pálinkáid.

Előzmény: Bazsi1987 (149352)
Bazsi1987 Creative Commons License 2018.06.21 -2 0 149352

szia

 

én így jónak látom, de nem is volt a kérdés, hanem az lallzyme beta enzim :)

berendezést működése kb: : üst-->alszesz tarály-->másik üst-->aromatorony-->párlat

Előzmény: 1zsakkrumpli (149351)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.06.21 -2 0 149351

Így szerintem teljesen jó a 75-81-nél a vágás.

Előzmény: 1zsakkrumpli (149350)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!