Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.09.08 0 0 419
Ahogy en latom nem kell birosagi vegzes a behajtashoz, hanem a behajtas kifizetetlen szamla miatt elsodleges jarhato ut. Nincs koze a credit riporthoz, nyugdijhoz, szerintem.
Előzmény: ossur63 (418)
ossur63 Creative Commons License 2008.09.08 0 0 418
behajtás ok, persze hogy egy csomolehetöség van ügyvéd is van stb...Behajtások egy rakás. De sajnos sokakat nem érdekel a creditriport sem, már sárosan érkeznek. Azért sincs credit card-juk és csekkel fizetnek. Nyugdijas esetében még veszélyesebb a dolog.
De a biroi végzéssel kitörölheted a fenekedet. Amig abbol pénz lesz---többe kerül a leves mint a hus.
Amugy érdekes a történeted, és persze hogy vannak pro és kontra esetek is. Azt hittem az jön ki belöle, hogy a parkolos kifizette helyetted- vagy valaki aki mögötted állt.
Ilyesmire több példám volna.



Előzmény: Törölt nick (417)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.08 0 0 417

Par eve ferjem kiment a Dullesre az en autommal es otthagyta a long term parkoloban. Par oraval kesobb radobbentem, hogy bennemaradt a taskam, jogositvanyostul., penzestul, hitelkartyastul, es mivel eletem parja mar a levegoben volt, nem tudtam felhivni es kikerdezni, csak bementem a masik kocsival a parkoloba es koroztem, hatha megtalalom az autot es kivehetem a cuccomat, mindig csak 20 percet mentem, hogy ne kelljen fizetni. Egyszer 21 lett. $3-at kellett volna fizetnem, mondtam, nem tudok, a tarcam a meg nem talalt autoban. Korrekt papirokat toltottunk ki a $3 tartozasrol felirtak az auto osszes adatat, regisztracios papir, es minden egyeb, a nyomtatvanybol szamomra nem volt kerdeses, hogy ha nem kuldom el 30 napon belul a 3 dolcsit, akkor behajtok jonnek.

Nehany honapja vitank volt az egeszsegbiztositoval, azota rendezodott. De a verveteles hely kiszamlazott nekunk $500-at, mivel a biztosito nem fizetett, es par nap mulva (mivel vitaztunk a biztositoval es nem fizettunk) jott a behajtas level.

Nem hiszem, hogy az autoszerelo muhelyek nem elvezhetik ezeket a behajtos lehetosegeket.

ossur63 Creative Commons License 2008.09.08 0 0 416
a hablatyolás nem OK.
Ha nem élrtesz egyet valamivel, jogod van, de olyasmiket állitasz, amikröl nem volt szó.
Az amerikai business szabályzatban az van amit mondtam. És nem a fekete, számlanélküliség miatt. Járj uténa, és akkor beszélj.
Aki csekkel fizet az is javittathat autot, nem tünt ez fel??
Nem haver, nem taxbuli, és nem koceráj.

A nagy cégek is szivnak miatta. Igy sokszor elöfordul, hogyha ismeretlen a customer és amig nem fizeti ki a számlát, addig egy funkcionlis alkatrészt nem épitenek bele, a kocsi nem indul, vagy eléje áll egy másik kocsi, hogy ne lehessen vele elhajtani.

És ez nemcsak kocsikra van igy. Hajojavitásban is.

Előzmény: denes (415)
ossur63 Creative Commons License 2008.09.08 0 0 414
most hogy mondod, -- majd szolok neki.
Bár nem irtam ilyesmit, hogy baráti alapon javitott volna és azért , vagy azok maradtak volna adosai.
Itt arrol volt szó, hogy joindulatu, segitökész - és mennyien visszaélnek vele. Menyien vannak magyarok, akik nem illeszkedtek bele a társadalomba és régi magyar modon csalják ki a másik pénzét, nem fizetnek, stb....

Előzmény: Törölt nick (413)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.08 0 0 413
Bizniszben nincs barát - ezt nem hallotta még a haverod?
Előzmény: ossur63 (403)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.08 0 0 412
www.nepszava.com papíroskiadásában találtok new yorki albérletet magyaroknál havi pár száz dollárért
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.08 0 0 411
www.nepszava.com a címlapon az eltünt magyar lány akit talán meggyílkoltak ohióban www.californiaimagyarsag.com
Előzmény: Törölt nick (410)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.08 0 0 410
én azt látom,hogy pesten lévő magyarok valami KONKRÉT segítséget kérnek itt hogy amikor megérkeznek az usába munkát,tanácsot,szállást találjanak.mivel én nem tudom meghívni őket magamhoz yenkiföldre és amúgyis csak 6 hónapot vagyok ott ezért javaslom a new yorki több tízezres magyar kolóniával való kapcsolatfelvételüket ahol találhatnak szállást,fekete munkát.erre jó a new york manhatteni magyar könyvesbolt,bartus lapja itt www.nepszava.com , aztán a bartus lap PAPÍROS kiadása amit ingyen elolvashatnak a könyvesboltban ha nincs 2 dollárjuk rá,a magyar ház a 82 utcában,a magyar katolikus református temolom,a magyar zsidó klubok stb stb.én csak ötleteket adok. www.kanadaimagyarsag.com ha jól emléxem
Előzmény: ossur63 (401)
ossur63 Creative Commons License 2008.09.08 0 0 409
http://www.nyilvantarto.hu/kekkh/kozos/index.php

kiegeszités, ök az elektromos cég
Előzmény: ossur63 (377)
ossur63 Creative Commons License 2008.09.08 0 0 408
hello brummboss


az érvényes amerikai vizum nem jár le, ha valamiért uj utlevelet kérsz ( lejárt stb..) a régit meg kell tartani és annak ellenére hogy a régi lejárt, a vizum érvényben marad. Tehát amikor bejössz egy uj utlevéllel a régit is hoznod kell magaddal és felmutatni.

szerintem a kiutazás szempontjábol ( ha még pld. több évre érvényes az utleveled) nem kellene lecserélni a kék magyar utleveledet, azzal egy beutazás esetén 6 honapos tartozkodást kaphatsz

ha már hamarosan lejrna a kék, érdemes lecseréltetni most bordora ( késöbb a vizummentesség miatt torlodás várhato)

Csak egyre vigyázz: ne add le a régit, mellesleg ha a hatoság látja, hogy a régiben érvényes vizum van, érvénytelenitik ( kilyukasszák ) és visszaadják.
Előzmény: brummboss (407)
brummboss Creative Commons License 2008.09.08 0 0 407

Udv Kedes Hazamfiai,

 

Nekem van 10 eves visa-m, szukseges-e cserelnem utlevelet, ha igen, ennek mi a modja? [mar az uj utlevelbe mikent kerul bele a visa?]

 

Keresek munkat, NY-ban, v. NJ-ben!

Amihez ertek:

 

-epulet villamossagi szerelo
-iv & lang hegeszto [vedogazos is]
-femszerkezet lakatos
-sheetrock, gypsum szereles
-sofori allas ['A' 'B' 'BE' kat.]

 

En az Ohazaban, a sajat vallalkozasomban, mint Epitoipari General-kivitelezo dolgoztam, igy a belsopitesz altal elkepzelt extrem szerkezetek, kialakitasok, gyakorlati megvalositasat is el tudom vegezni.

 

Koszonet Mindenkinek, aki segiteni tud, v. akar....

Törölt nick Creative Commons License 2008.09.08 0 0 406

OOO nagyon ramtapintottal, es nem csak a szalonnaval. En sem leplezem le magam sosem.

Előzmény: denes (402)
ossur63 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 405
nem jol irtam? bankrupty, nem??
Hajjé, sok bolond van, aki pár ezressel bevállalta. Még büszke is volt, hogy ö milyen vagány, mi meg a hülyék ugye fizetjük az adosságainkat.

De mit hallani a türvény modositásrol?? Most akkor majd pengetni kell valamit akkor is ha bamkrupt-ra ment??

A fene sem érti az egszet. Mint a Zalatnay is, leülte az évet (persze harmadoltak stb...) aztán sosem kell neki megadni a 100 millios adosságát???
Előzmény: denes (404)
ossur63 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 403
van ez igy is ugy is.
a mi bartái körünkben pld. soha ki nem ugrik egy lofasz sem.
A barátomnak autojavitoja van, igazán sok magyar fordul meg és többnyire kedvesek, tiszteljük, segitjük egymást. Soha nincs veszekedés, k anyázás, vagy akár hangos vita.

Aztán a segitség, a kedvesség , a nem cirkuszolásnak más utohangja is van. Tizezrekkel tartroznák már neki, és elsösorban magyarok. Valahogy mindig kidumélják, kiadja a kocsit, aztán nem fizetnek. Ki vagy szolgáltatva a bizalomnak: elöbb beleáldozod a munkát, anyagot, és ha nem fizetnek, akkor ujabb költségek jelentleznek, vannak kocsik, amelyikeket fél éve ki be viszünk a mühelybe, nincs bejelntve, nem lehet az utcán hagyni, aztán a tulaj a msodik kulccsal azonnal elvinné.

Ezt a fajta amerikai joindulatot használják ki sokan ( magyarok) A törvény szerint nem tarthatod vissza a kocsit, ha valaki nem fizeti ki a javitást. És sokan már rendörrel jönnek elvinni. fizetés nélkül. Aztán a birosági ügy?? kabaré. Neked kell megtallni és kiértesiteni az alperest, ha el is itélik, közben bankropszira ment, soha egy kanyit nem kapsz.
Előzmény: denes (402)
ossur63 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 401
dehogy kattantam be, én évekig elöfizetöjük voltam, ujabban persze -végre- megjelentek online-on is,
Bartus nekem tetszik, és egyáltalán az egész Népszava jo dolog.

De az amerikai állapotokkal - a magyar bevándorlo szemszögéböl nézve -- szerintem keveset foglalkoznak. Jok a hirdetések, sok amerikai magyarnak érdekes dolog is van benne, pld. az Iványi is jó hogy van stb.....

Ha visszanézel az általad bekattanásnak tituált dologhoz, ott arrol volt szó, hogy a kislány még magyarban van, és ..........

Amugy a te newyorki beállitásod miatt vagy "ellenem" szoval ez olyan távol van az amerikai realitásoktol. 83.-ik utca, magyar könyvtár... magyar templom, magyar ház--------valahogy olyan ciki manapság.

A magyar templom..........hát az igazán egy szégyen. Ott a csodás székesegyház mellett, micsoda égés.........
Előzmény: Törölt nick (394)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.07 0 0 399
persze hogy a legális a jó.de ez az átránduló magyar látogatóvízumosoknak elég nehéz.hülye bartus írta hogy a brooklynban térdig járni a magyar könnyekben mert jól keresnek feketén,de van aki évek óta nem látta az édes szüleit,gyerekeit,unokáit meg sose mert eljövetelük után születtek.de maradnak még pár évet mert milliókat keresnek froncsiban és a neten ingyen telefonoznak meg élőben látják sose érintett unokáikat.szomorú,de ez van és sok ilyen lesz még
Előzmény: denes (397)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.07 0 0 398
mert minimum 100 - egyszáz - nickemet tíltották le a polidiliben,itt,ahol ütöm vágom az mszp,szdsz nicke-ket . és,a citromail-ben a leggyorsabb új e-mail elkészítése,freemail.hu,yahoo.com,cox ha a odaátvagyok a kábeltévém is sokkal lassabb mert több a kérdés
Előzmény: denes (396)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.07 0 0 395
pestieknek : WWW.GIMAGINE.COM SOK MAGYAR INFÓVAL
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.07 0 0 394
no akkor már csak azt magyarázd meg miért kattantál be erre www.nepszava.com én is útálom a barom bartus elmebeteg politikai cikkeit de akkor is ez az egyetlen nagy lap nyújork környékén.én azért ajánlottam ki tuggya már kinek mert itt ingyen hírdethet és informálodhat pesten előre és ha kiér akkor meg igenis menjen el a 83.uccába a magyar könyvesboltba ahol rengeteg infot kaphat.texast te ismered én meg jenkiföldet.nyújork egyébként nem jenki csak macskaugrásra van a jenkikhez
Előzmény: ossur63 (392)
zigzag10 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 393
Gobbi Hilda sajnos már nem ír ide! Isten nyugosztalja!
Ha megvan a régi útlevélben a 10 éves vízum akkor is kell az új útlevél?
Mi is elhatároztuk magunkat, pár nap múlva repülünk. Van kint segítőnk, de mostanában egyre több az álmatlan éjszakánk.Nem beszéljük a nyelvet de azért megyünk hogy megtanuljuk. Itthon lehetetlen lett volna számunkra a nyelvtanulás és az ÉLET!!! 180-200eFt fizetés úgy hogy 1 hónapban 3 napot vagyok szabadon otthon.
Bejárásom 40eFt-ba kerül. Szórakozás nuku és nincs plasma tv-nk. Egyedüli luxusunk az Internet. Munkahelyenen elvárják hogy megálljak a levegőben ÉN hülye meg meg is állok. Nem ritka a napi 18- órás munka sem. Megnézzük mi van ott kint ha olyan szar mint itthon akkor beismerjük hogy szar az élet! 31 évesen Voltam CNC esztergályos AWI hegesztő, Lakatos, targoncás. Lennék ipari alpinista vagy bányász 8 órában akár hétvégén is! Akik kint élnek mind azt mondják milyen nehéz. Ugyan gyertek már haza éljetek itt gyüjtsetek lakásra itt! Ugyan annyit keresek mint egy illegális odakint, csak az a nem mindegy hogy itt mennyibe kerül a benzin meg a kenyér, a ruházkodás és a gyógyszer. Hiába van itthon TB-d, ha magánorvosnak fizetsz hogy megvizsgáljon normálisan! 13 éve dolgozom és mindíg abban reménykegtem hogy jobb lesz.
Jobb lett?
ossur63 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 392
nem az érdekes, hogy ki kicsoda, csak hogy mit ir. A cél az hogy informáciokat adjunk át egymásnak. Ha ez sikerül, lehet az iro a Gobbi Hilda is, a lényeg hogy akit érdekelt elolvasta és megtudta amit akart.

Előzmény: Törölt nick (391)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.06 0 0 391
titok
Előzmény: denes (390)
ossur63 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 388
.......Példa: 6 hónapos vízum............--kérdezted.

Nos pár hsz-el elötte a 379 -esben volna a válasz. Ha az idén jössz vizummal, akkor 6 honap, plusz 3 honap hosszabbitás.Ezzel 9 honapig vagy legálisan itt. Jövöre vizummentesség, és ha a 9 honap után elhagyod az USA-t, akkor pár nap mulva visszajöhetsz 3 honapra, plusz 3 honap hosszabbitásra.

Ha a sima turistával mondjuk 2 év mulva mész ki (tehát leadod az I-94 vizumbetétlapot-- ezt azoknak is kell, akik vizum nélkül jöhetnek) akkor rákerülsz a fekete listára.

Persze mint korábban már "fennhéjjáztam" rola, ha illegálisan is tovább maradsz, de valamikor összeházasodsz amerikaival ( vagy akár egy állando tartozkodási engedállyel rendelkezövel) akkor lekerülsz a listárol. Ebben az esetben kapsz ugyan te is állando letelepedési engedélyt, de állampolgárságot nehezen. ( 3 évi házasság utn jogosult lennél kérvényezni) Az állampolgársági kérvényben ugyanis kizáro ok, hogy voltál e már deportálási listán.

Előzmény: flexo (384)
flexo Creative Commons License 2008.09.06 0 0 385
;-)
Előzmény: ossur63 (382)
flexo Creative Commons License 2008.09.06 0 0 384
És nekem ezt honnan kellett volna tudnom, hogy ki hány éves? Most mi legyen akkor: Bocsánat. És holnaptól magázódunk? Ilyen az internet, anonim. Előnye is van, meg hátránya.
Akkor is kösz a segítséget! :-)
Nem kisanyám,hanem kisfiam. az viszont igaz, hogy tényleg unoka korban vagyok.
"Bejönni nehéz, kimenni könnyü."--- Ezzel kapcsolatban viszont lenne kérdésem. Példa: 6 hónapos vízum. Bemegyek, minden ok. De csak 2 év múlva akarok visszajönni. Gáz?
És tényleg ne haragudjon ;-)
Előzmény: denes (381)
Pater Noster Creative Commons License 2008.09.05 0 0 383
Kitüzheted.
Előzmény: ossur63 (382)
ossur63 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 382
ne szorakozz, a köszönet nem neked szolt. Te csak zavartal a röpködéssel. zavarorepülés--de megusztuk
Előzmény: denes (381)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.05 0 0 380

Javaslom, gyere, de legálisan. Mindig visszamehetsz, ha mégse jön be.

Előzmény: flexo (378)
ossur63 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 379
a feltétetelekkel foglalkozz. Pontokba foglalva:
1. a bordo europa utlevél
2.angolul tanulni
3. Pénzt gyüjteni

Ha már kijutottál, persze hogy vannak lehetöségek. Persze hogy pár százast meg tudsz keresni besegiéssel is. Persze hogy sokan segithetnek rajtad, akár beállhatsz magyar családhoz gyerekgondozásra, kisegitésre.

De elöbb ki kell jutnod. KIjutást nem bizhatod a véletlenre. Ha vizummentesség lesz, szigorubban fogják venni a bejutási ellenörzést, csak azt engedik be a reptéren aki tudja igazolni, hogy elég pénze van az ittartozkodáshoz, és hogy lesz hol laknia, aludnia. Ebbe bele tartozik a szállás is. Ha tehát 3 honapra szol a jegyed ( a katona elenörzi azt is) akkor 90 napra elég pénzt kér, ( ez korábban 50 dollár volt naponta, mindig változik....)

Ha valaki fel tud mutatni egy credit card-ot, amin kb 5000 dollár limit van, az is elég.

Tehát ezzel nem azt mondtam, hogy csak az jöhet be 90 napra, aki.......mert beengedtek már egy kanyi nélkül is, de erre lehet számitani. Ez a szabály. És ez a vizummentesség idejére még szigurubban lesz betartva.

Előzmény: flexo (378)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!