Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2011.02.05 0 0 1588

Elírtam:  támadnak=fordulnak

.ETNA. Creative Commons License 2011.02.05 0 0 1587

Így már érthető, én is csak azt a 242-es számot néztem, pedig az csak valamilyen írásjel "konvertálása", vagy ilyesmi.

 

A sajnálatos tény az, hogy a vérsüllyedésed és a reuma faktor értéked is emelkedett. Most néztem a korábbi leletemen, az Anti-CCP AT értéke 0-50 között van a tűréshatáron belül, így a 7-es érték már nem negatív, de semmi esetre sem jelentős. Persze ennek ellenére az ízületi fájdalmak ha még mindig fennállnak, akkor valami csak van, ami nagy valószínűséggel egy autoimmun, különben antibiotikumos rásegítéssel már elmúlt volna. Nem tudom, hogy a seronegatív RA-soknál az anti-ccp is ilyen alacsony szokott-e lenni, vagy csak az RF és a vérsüllyedés... viszont Nálad a vérsüllyedés nagyon magas, több mint kétszerese a még "elfogadható"-nak. Reméljük a doki meg tudja mondani, hogy mi a baj!

 

Erről jutott most eszembe, hogy láttam már néhány adást az ID (Investigation Discovery) csatornán a Titokzatos diagnózis c. dokumentumfilm sorozatból és a műsorban szereplő esetek többségénél hosszabb-rövidebb időn belül, de szinte mindig az derül ki, hogy valamilyen nagyon ritka autoimmun betegség okozza a néha szabályosan "elborzasztó" tüneteket.

 

Általában akkor sikerül végre felállítani a pontos diagnózist, amikor valamelyik orvosnak beugrik egy lehetséges betegség (mint megoldás) és letesztelik a beteget egy bizonyos antitestre. Egy doki mondta az egyik adásban, hogy "... minden autoimmun betegséget antitestek okoznak, csak azt nem tudjuk, hogy mi váltja ki azt, hogy az antitestek a szervezet saját sejtjeit ellen támadnak, vagyis "összetévesztik" azokkal a baktériumokkal stb., akik ellen valójában harcolniuk kellene...".

Előzmény: Csibe32 (1586)
Csibe32 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 1586

Jövő héten kiderül, majd minden.

Etna nekem múltkor amikor nézték a rf-at akkor 15-ös volt " megnézettem a rheumafaktoromat ami jò lett 15-ös" Sorry nem tudom mi az a szám, ami bekerült a hozzászólásomba. Szerintetek a negatív ccp nem szól az RA ellen? 

 

Ovics megoldodott a matrac kérdés?

.ETNA. Creative Commons License 2011.02.04 0 0 1585

Szegény répa... a végén mi történik vele? Nem tud kiugrani a földből? Nagyon aranyos :-DDDD

Előzmény: ovics (1583)
.ETNA. Creative Commons License 2011.02.04 0 0 1584

Hát ezek érdekes adatok és bár nem vagyok orvos, de szerintem Nálad még tovább kell és tovább is fognak keresgélni.  Kíváncsi leszek majd, hogy mit mond a reumatológus. Sajnos akkor is lehetsz RA-s, ha az értékeid viszonylag jók, mert a szeronegatív RA-soknál éppen ez a helyzet. De majd meglátjuk, hogy mit mond a doki... azért gyanítom, hogy Ovics-nak igaza lesz és "üdv a klubban" :-((

 

Ahogy látom a korábbi leletedhez képest (45) emelkedett a vérsüllyedésed, szerintem az 55 az már a gázos határon van, de mindenképpen azt mutatja, hogy valahol, valami intenzíven gyulladásban van.

 

Azt viszont egyáltalán nem értem, hogy hogyan lehetséges az, hogy az egyszerű Cataflam mellett, a korábbi 242 körüli reuma faktorod, most csak 35??? Ha jól emlékszem az RF 40-ig jó, tehát elvileg még simán benne vagy az elfogadható tartományban!!! De mitől ment le több mint 200-at??? Csak azért kérdezem, mert az RF-nek ez - általában - nem szokása:-)

 

A CRP 9 érték sajnos nem hinném, hogy azt mutatja, hogy tartós, vagy legalább átmeneti remisszióra kell számítanod (ezt csak azért gondolom, mert nekem a 0,3 körüli értéknél szoktak tapsikolni a növérek, hogy hű-ha ez alapján továbbra is bizakodhatunk az aranyos kis tartós remisszióban...).

 

De az egészben a totális káosz az anti ccp eredmény, az érték tényleg 7 ???? , ha nem lenne a dolog komoly, legszívesebben azt mondanám - vígaszként - , hogy nyugi, no para , hiszen "labdába sem rúghatsz" pl. az én 350 körüli anti ccp eredményem mellett:-))

 

Még mindig az ízületeid fájnak elsősorban? Azért nagyon szurkolok, hogy a dokid megtalálja a számodra legmegfelelőbb gyógyszert és sikerüljön lehúznia a gyulladás szintjét!

 

 

Előzmény: Csibe32 (1582)
ovics Creative Commons License 2011.02.04 0 0 1583

Helyes :-))

 

Az eredményeid azt mutatják, hogy klub tag vagy .

Előzmény: Csibe32 (1582)
Csibe32 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 1582

Sziasztok,

 

Ovics köszi az infokat a paleoval kapcsolatban, elgondolkodtam rajtam, és úgy döntöttem, hogy mindent eszek csak kevesebbet.

 

Etna megvannak a kivizsgálás eredményeim. Süllyedésem:55, Crp:9 RF:35 lett  anti ccp:7-es, immun elfomon az alfa és a béta globulinom is rossz lett. Hétfön kérek időpontot a reumatológushoz.

.ETNA. Creative Commons License 2011.02.03 0 0 1581

Szuper, hogy jól érzed magad!!! Ez a lényeg!! A vérkép már ebben az esetben  csak másodlagos, elvégre mégis csak az számít, hogy jól vagy, ha az értékek pedig az elfogadhatóság határain belül lesznek majd - szerintem - ne is törődj túlságosan a vérképpel:-)

Előzmény: Dolna46 (1577)
.ETNA. Creative Commons License 2011.02.03 0 1 1580

Igen, nem teljesen olyan, de legalább textiles, miután a neten szinte az összes matrac pvc vagy mifene...

Előzmény: ovics (1578)
.ETNA. Creative Commons License 2011.02.03 0 0 1579

Hupsz, tényleg, tegnap el is felejtettem megkérdezni, még nem hívtam fel az asszisztensünket a kórházban, hogy megnézze a gépben a leletet:-)) Viszont megint véna "nélkül" mentem vérvételre, hiába ittam vagy másfél liter vizet az ébredés és a vérvétel közötti időben. Már megint csak a kézfejemből sikerült vért venni a vékony "szárnyastűvel", mert a karomban nem akartak "ébredezni" az erek:-) A vérvétel helye kicsit még most is fáj, ahogy éppen gépelek...

 

Telefonáltam a kórházba, de Katika éppen a mai infúziósokkal van elfoglalva (kb. ebben az időpontban szokott sor kerülni az infúzió bekötésére, mert előtte meg kell várni mindig az aznap reggeli vérvétel eredményét a laborból, plusz az is idő, amíg a főorvosnő felírja a receptet, a földszinten kiváltom a gyógyszertárban stb.stb.), ezért arra kért, hogy fél kettőkor hívjam újra, akkor már lemegy a napi "turnus" és megnézi.  Amivel gond lehet, az az "átlagosnál" jobban megemelkedett májfunkció, de szerintem, ha kiemelkedő eltérés van a vérképben, akkor már hívtak volna telefonon, hogy pl. álljak le kicsit a Trexannal, vagy ilyesmi.  Remélem, hogy nincs nagy "gáz" :-)

 

Erről jut eszembe, hogy valamelyik hozzászóló írta korábban, hogy azért állították le végleg nála a Trexant, mert megemelkedett a májfunkciója... de hiszen a Trexan esetében ez NORMÁLIS mellékhatás, vagy nem? Miután a gyorsan osztódó májsejtek osztódási sebességét is lelassítja, még jó hogy megemelkedik a májfunkció! Mondjuk nálam a Trexan nem választás kérdése, hanem szimplán szükséges és mással nem helyettesíthető, mert a protokoll szerint a Remicadehez kell a Trexan... Egyébként azt szokta mondani az orvosom, hogy amíg az emelkedés csak minimális, s a helyzetet "uralni" tudja a májam, nincs gond. Persze jobb lenne a normál májfunkció, de hát az is jó lenne, ha nem lennék RA-s, vagy ha én nyerném a 450 millát a lottón :-))

ovics Creative Commons License 2011.02.02 0 0 1578

Köszi a tippeket. benézek arra a fórumra. Az a piros matrac nem olyan, mint a Pálma volt.

 

Valóban, milyen volt a leleted?

Előzmény: .ETNA. (1575)
Dolna46 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 1577

Etna, milyen lett a labor-leleted? - vagy túl kíváncsi vagyok?

 

Én a köv. laborra 17-e előtt megyek, azt remélem,  jók lesznek az eredményeim, mert hogy jól érzem magam. A Mabthera - úgy látszik - hatásos.

 

Üdv. a Csapatnak!

Előzmény: .ETNA. (1569)
.ETNA. Creative Commons License 2011.02.02 0 0 1576
Előzmény: .ETNA. (1575)
.ETNA. Creative Commons License 2011.02.02 0 0 1575

Nekünk van egy dupla és egy szimpla (a bébinek), de mivel manapság már a közös kempingezésre mindig a barátnőjével jön, nekik is vettünk egy duplát (két külön "hálószobás" a sátrunk is) még soha semmi bajunk sem volt vele, igaz, hogy nem vízben használjuk, kizárólag a sátorban, ágyként funkcionál:-)

 

Esetleg gyere a kempingezés fórumba http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9068867 és kérdezd meg az "őskempingezőket", hátha tudnak segíteni:-) Sokszor vásárolnak közösen külföldről, pl. az Obelinkből, mert úgy jobban megéri a szállítási költség miatt http://www.obelink.nl/ws/home.asp  Sajnos  most néztem az Obelink oldalát  és ott sem láttam ilyen matracot.

 

Tényleg anno Csehszlovákiában is árulták... szlovák kemping oldalakon nem próbáltad még, onnan talán rendelni is lehet?

 

http://www.mindentkapni.hu/ProductDetails?pid=3249  úgy tűnik már tényleg csak ilyen matracok vannak, mindenütt csak ilyet találni a neten...  ezen az oldalon pl. itt azt írják, hogy "szivárgásmentes" ... :-)

 

Hupsz... lehet, hogy véletlenül mégis rátaláltam? http://www.strandjatek.hu/strandcikkek-felfujhato-matracok-c21-vaszon-matrac-p1686.html

 

 

 

Előzmény: ovics (1574)
ovics Creative Commons License 2011.02.01 0 0 1574

Ezt a Retronomot én is megtaláltam. Vatera, Teszvesz...............zeró.Túraboltokat is hivogattam. Sehol.....................

Nekünk is van ilyen m,atracunk, szintén Metrós, de 1x aludtunk rajta, mikor sokan voltunk a telken és reggelre igencsak laposka lett.

Nekem is megvan minden más a málhából.

Előzmény: .ETNA. (1572)
.ETNA. Creative Commons License 2011.02.01 0 0 1573

Ezt a videót is imádom:-)))

 

http://www.youtube.com/watch?v=xAtgQzLGySY

.ETNA. Creative Commons License 2011.02.01 0 0 1572

Á, szóval Te voltál:-) Reméltem, hogy tetszeni fog...

 

Mi imádunk kempingezni, az évek során már minden kényelmi felszerelést is beszereztünk (sőt listám is van, nehogy valami kimaradjon a "málhából"), az első alkalommal (évekkel ezelőtt) mindent felírtam, amiről a "de jó lenne, ha itt lenne" gondolat jutott eszembe, pl. ruhacsipesz a szárítókötélhez stb.stb.

 

A Pálmáról mindössze nosztalgikus fotókat találtam a neten:-) Pl.http://retronom.hu/index.php?q=node/8310

 

Pálmát, vagy ehhez hasonlót már nagyon régen nem láttam, max. néha bukkan fel egy-egy "antik" darab:-)

 

A Balcsin azt tapasztaltam, hogy az egyébként a sátorba "alvómatracként" is ajánlott kék színű klasszikus felfújható "vendégágyat" (vagy mifenét), nem a sátorban, hanem a vízben használják. Ezt a tipust biztosan ismered, több helyen is kapható, pl. a Jysk-ben, mi anno a Metroban vettük, ma már van "önfelfújó" változata is - mondjuk ezt azért tényleg nem jó vízbe vinni:-) Korábban úgy tudtam, hogy ennek a fajta "ágynak" a használatát vízben nem kimondottan ajánlják, de ennek ellenére tényleg nagyon sokan ezzel helyettesítik a Pálma matracot, legalábbis azok, akik nem szeretik a gumimatracokat.

 

http://www.mindentkapni.hu/?pcat_id=1144&pageindex=0&hitsperpage=21&sortby=1

 

Vagy itt: http://www.vatera.hu/listings/index.php?q=gumimatrac&c=0

 

Pálma matrac ügyében talán meg lehetne próbálkozni a túraboltokkal... hátha.

 

 

Előzmény: ovics (1570)
ovics Creative Commons License 2011.02.01 0 0 1571

ovics Creative Commons License 2011.01.31 0 0 1570

Hangosan felröhögtem, hallottad?

 

Segitsetek ! A férjem ötlete, hogy nyáron menjünk campingezni.........brrrrrrrrrrrrrrrr.................és ahhoz keresek Pálma gumimatracot. Tudja valaki, hol lehet kapni?  ( Már csak abban reménykedek, hogy a sátrunk a sok állásban használhatatlan lett :-))   Sátrat nem fog venni, az tuti és akkor ugrott a campingezés. :-))

 

De addig keresek Pálma................

Előzmény: .ETNA. (1569)
.ETNA. Creative Commons License 2011.01.31 0 0 1569

Hát igen, egy újabb hét, ráadásul holnap kell mennem a szokásos vérvételre, hogy én már mennyire utálom ezt a vámpír-horrort:-)

 

Azért van egy kis különbség abban, hogy hogyan megyünk haza péntek délután és hogyan kezdjük hétfőn a napot:-))

http://www.youtube.com/watch?v=OiaHSg_XCnE&feature=related

 

Előzmény: ovics (1568)
ovics Creative Commons License 2011.01.31 0 0 1568

ilditol Creative Commons License 2011.01.29 0 0 1567

Szia!

 

Lehet, hogy nagyon egyszerű lélek vagyok, de nem igen tudom elképzelni, hogy valami /RF/ a vérben a nullánál kevesebb legyen.

Ha ez nem valami mérési hiba, akkor légy szíves írd meg, hogy az orvos milyen magyarázatot adott rá.

Jó egészséget!

Ildikó

Előzmény: Ibolyafr (1565)
.ETNA. Creative Commons License 2011.01.28 0 0 1566

Az Ovics által belinkelt oldalon a "Mintavétel" fülre kattintva jön ki egy hosszabb magyarázat, ebben csak annyi van, hogy a

 

"Negatív Rf eredmény esetén sem zárható ki a rheumatoid arthritis." (azt hiszem erre mondják, hogy szeronegatív RA) ... de hogy mi van akkor, ha az eredmény olyannyira negatív, hogy az érték a nulla alatt van? Hm, ilyenről még nem is hallottam:-) Mondjuk az én kis 360 körüli reuma faktor értékemmel idáig nem is nagyon néztem ennek utána.

 

Csak annyi biztos, hogy felkiáltójelet akkor tesznek a vérképre, ha valami kevesebb, vagy több, mint a "normális", s azzal kezdeni kell az orvosnak valamit... persze sokszor ez olyan elenyésző különbség, hogy nem igényel semmilyen beavatkozást, gyógyszerezést... azért kíváncsi leszek, hogy mit mond majd az orvosod erről az értékről!

 

 

Előzmény: Ibolyafr (1565)
Ibolyafr Creative Commons License 2011.01.28 0 0 1565

Köszi, ezt néztem, de mindenhol csak az emelkedettről van magyarázat írva,a -tartományba lévőről nincs.

Ja,  -2,5 !  az érték most szemüveggel nézve, és a csillag helyett van felkiáltójel.

 

Előzmény: ovics (1564)
ovics Creative Commons License 2011.01.27 0 0 1564
Előzmény: Ibolyafr (1561)
Ibolyafr Creative Commons License 2011.01.27 0 0 1563

Sajnos nem, de a többi eredmény jó rajta.

 

Előzmény: afintha (1562)
afintha Creative Commons License 2011.01.27 0 0 1562

Be tudnad scannelni ezt az eredmenyt?

Előzmény: Ibolyafr (1561)
Ibolyafr Creative Commons License 2011.01.27 0 0 1561

Sziasztok!

 

Segítsetek nekem megfejteni, hogy mit jelent a Reuma Faktor -5 és felkiálltójel.

Persze a süllyedés, és a CRP magas. Két hét mulva megyek dokihoz, net-en pedig nem találok semmit.

Szerintetek??

.ETNA. Creative Commons License 2011.01.25 0 0 1560

Ja, tényleg:-DD

Előzmény: ovics (1557)
Gyula65 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 1559

Telefonon kell érdeklődni, biztos választ ők tudnak adni!

 

Üdv!

Előzmény: ovics (1555)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!