Keresés

Részletes keresés

szedmák bakter Creative Commons License 2015.07.02 0 1 4795

Sziasztok,

 

mi szombaton érkeztünk haza. Az ötcsillagos Grand Bahia Principe La Romana hotelben voltunk. Ez kb. félúton van Punta Cana és Santo Domingo között, La Romana várostól 27 km-re. Német Neckermannal mentünk, amit itthon foglaltunk egy kisebb irodánál. Az árban benne volt a bécsi reptéri parkolás is, az egész ugyanannyiba került, mint idehaza az egy nappal rövidebb, négycsillagos hotelben nyaralás, amihez ráadásul nekünk kellett volna egyénileg reptéri transzfert szerezni.

 

Nos, aki a türkiz áttetsző tengerért megy Dominikára, az véletlenül se válassza ezt a hotelt, mert iszonyúan zavaros a víz, gyanítom a közeli beömlő Soco folyó miatt. (Szó szerint mint a Balaton, beteszed a kezed és nem látod.) Ettől eltekintve tiszta és kellemesen meleg a víz, kék zászlós a strand. 150-200 méterre van a Beach Club, ami előtt már átlátszóbb a víz, de ott valamiért a kutya se fürdött, holott ott is van büfé éjjel nappal, és napágyak is vannak dögivel. 2 napig elég sok apró medúza is volt, egyik meg is csípett, kb. mintha csalánba lépne az ember, 1-2 perc múlva már nem érződik. Az életmentő srác ilyenkor pedig már rohan is eléd az ecetes spray-vel.

 

A hotel nem volt zsúfolt, a tengerparton is mindig volt bőven üres napágy. A medence is jó, elég nagy, de sajnos engedik a vízben ivást (sőt a bár egyik pultja a medencébe van beépítve) úgyhogy egy csomóan véletlenül-szándékosan beleöntötték sörüket-koktéljukat, és egyszer egy hányás is lengedezett a habok tetején:-)

 

Amit még tudni kell, Gustavo saját elmondása szerint ebből a hotelből amúgy nem fogad el jelentkezéseket, mert távol van:-)

 

A hotellel semmi gond, a személyzet roppant fürge és kedves. (Angolul sajnos a legtöbben csak nagyon keveset beszélnek.) Egyetlen negatívum, hogy a villák középső szobái között kettős faajtó van a falban, amik alatt-fölött szép nagy hézag van. Ha leejtesz egy gombostűt, az is áthallatszik..Sajnos mi a két hét alatt szomszédként kifogtunk egy kizárólag üvöltve kommunikáló szlovák vénlány-truppot, aztán egy bömbölve tévézős amerikai családot, majd egy szintén erős torkú latino társaságot:-) De szerencsére olyan egyszer sem volt, hogy ne tudtunk volna aludni. A szobákban lévő konnektorokba az európai villásdugót is be lehet dugni, nem kell átalakító. (A fürdőben lévőhöz már kellett.) Van teniszpálya, röpipálya, búvároktatás, billiárd, csocsó, pingpong, konditerem, spa, francia-olasz-japán étterem, dohánybolt, 4 ajándékbolt, stb. Változatosak az esti programok is, pl. Michael Jackson show, bűvészműsor, heti egyszer 5D mozikamra rövidfilmekkel, stb.

 

Az étel változatos, én legjobban a gyümölcsöket, és a reggelihez kínált 6-8 fajta frissen facsart gyümölcslevet imádtam:-)

 

Magyarral a szállodában két hét alatt eggyel sem találkoztunk, orosszal talán 1-2 párral a csendes fajtából, a vendégek 70-80%-a USÁ-ból érkezik.

 

2 hét alatt kétszer esett, egyszer rövid ideig, majd egy fél délután át tartó becsületes trópusi eső. Az ég viszont minden nap elborult hosszabb-rövidebb időre, persze ilyenkor sem hűlt le a levegő.

 

Fakultatívok Gustavoval, Saona (itt jártunk a helyi tengeriteknős mentő embernél, és foghattam bébiteknőst a kezemben:-) - Catalina – Santo Domingo. De ezekről már minden le lett írva:-)

 

Jó utat azoknak, akik ezután mennek!

pharao399 Creative Commons License 2015.06.30 0 0 4794

Sikerült elérnem szegenynek összeomlott a rendszere!

pharao399 Creative Commons License 2015.06.30 0 0 4793

Ja és még plusszba a honlapja is törlődött seemore.do... Szerintetek?

pharao399 Creative Commons License 2015.06.30 0 0 4792

Sziasztok!

Járt valaki úgy hogy írt emailt Gustavonak és az jön vissza angolul hogy ez az email cim nem létezik..?? Már 2 emailt elküldtem és rögtön ez jön vissza...:-(

Köszönöm

bakcsó Creative Commons License 2015.06.30 0 0 4791

Szia!

Mi májusban voltunk Dominikán 2 hetet írj Gustavonak, ha visszanézed a fórumot megtalálod az e-mail címét.

Mi vele intéztünk minden programot és szuper volt minden, megbízhatsz benne.Előleget küldtünk neki a többit pedig kint fizettük ki.

Előzmény: Walkerjames (4790)
Walkerjames Creative Commons License 2015.06.29 0 0 4790

Sziasztok! Nagyon sok hasznos infót olvastam tőletek. Olyanba esetleg aki már volt Dominikán tudna segíteni, hogy a fakultatív programokat itthon érdemes befoglalni vagy pedig kint? Novemberbe utaznék. Köszönöm a válaszokat!

Peponi73 Creative Commons License 2015.06.23 0 0 4789

Szia!

Az evésre nem lesz gondotok, mindig nyitva van valami. Reggelit mi a központi étteremben ettünk, 7-11-ig, majd ebédet a tengerparti grill kajáldában. Az 11-18-ig van nyitva. Sokféle étel közül lehet válogatni, ha akarod a parton eszed meg, vagy akár a medencénél, de ott mellette is vannak fapadok, ahová le lehet ülni. Nem kell igazán felöltözni sem hozzá, elég egy póló, de volt aki fürdőruciban evett. Vacsizni is a központiba jártunk.

SPA-t nem próbáltuk, sajna nem beszélünk nyelveket, így nem igazán mertünk volna belevágni. De azért gondolom jó kis masszázs lehet ott :) Reggelente ott bent tornázgattak, talán jógáztak.

Nemsokára eljön a Ti indulásotok is! Jó tervezgetést!

Éva

 

 

 

 

Előzmény: Cicanyuszifül (4788)
Cicanyuszifül Creative Commons License 2015.06.21 0 1 4788

Köszönöm szépen a gyors válaszokat.

 

A Snack bár alatt a délutáni evésre gondoltam (a férjem 3 óránként éhes :))

Köszönöm a tippet, Gustavonál már jeleztem a kirándulási szándékainkat.

Egyik úticél nekünk is a Playa Blanca lesz :)

Ezt nem is tudtam, hogy a Secretsbe van a konditerem.

A SPA-t kipróbáltátok?

Szeptember 3.-án indulunk, már alig várjuk!

Előzmény: Peponi73 (4787)
Peponi73 Creative Commons License 2015.06.21 0 0 4787

Szia!

 

Persze szívesen válaszolok, amire tudok :)

Az éttermekről sajnos nem sok infóm van, amit láttunk, hogy az ázsiai előtt elég sokan várakoztak, ide kell foglalás is. Igazából férjem ingei itthon maradtak, az éttermekbe hosszú nadrág és ing kell :) Fizetni sajnos nem tudom kell-e. Hátha valaki volt, és tud válaszolni neked.

Milyen snack bárra gondolsz? Evés vagy ivás? :)

Sajnos nincs tényleg ingyen wifi, fizetés ellenében lehet használni. Van egy ún. számítógépes (laptopos) helység, ott lehet befizetni, vagy netezni a gépeken. Ami még rémlik, hogy 25$ volt 25 óra, amit 6 nap alatt lehetett elhasználni, és 15 perc volt 4$ ha jól rémlik.

Ha Gusztávóval szeretnél beszélni, érdemes a hotel telefonját használni, nem drága. Igaz nem sokat beszéltem vele, de csak 1 $ kellett fizetnünk.

A parton röplabdázás, koktél készítés, ügyességi játékok, torna, táncoktatás volt (és sok esküvő).

Konditeremben nem voltunk, de Secrets hotel SPA részére be lehet menni, ott van a kondi terem is.

Bejelentkezéskor kaptok egy kis füzetet, van benne a hotelról térkép, könnyű megtalálni a dolgokat.

Ha még eszedbe jut valami, kérdezz nyugodtan!
Mikor mentek?

Előzmény: Cicanyuszifül (4786)
Cicanyuszifül Creative Commons License 2015.06.21 0 0 4786

Szia!

Köszönjük szépen az élménybeszámolót :)

Mi is a Marathon utazási irodától megyünk Dominikára és mi is a Now Larimart választottuk :)

Ha nem nagy fáradság neked tudnál nekem egy-két kérdésre válaszolni?

Írtad ugyan, hogy külön étteremben nem voltatok, azt esetleg tudod, hogy ezekért kell külön fizetni felszolgálási vagy egyéb díjat?

A Snackbar-t  igénybe vettétek?

A hotelben tényleg sehol nincs Free Wifi csak fizetős?

Voltak programok napközben is (a parton)?

Esetleg a konditeremről tudtok valamit mondani?

Nagyon köszönöm a segítségedet!

Előzmény: Peponi73 (4785)
Peponi73 Creative Commons License 2015.06.21 0 0 4785

Sziasztok!

 

Régóta olvasgatom a fórumot, sok információt kaptam belőle, gondoltam én is teszek hozzá kicsit.

 

Június 8-tól voltunk kint 9 éjszakát a Now Larimar szállodában. Az utat a Marathon utazási irodában intéztük, minden rendben volt. A kirándulásokat is náluk fizettük be, Saona és Playa B., Indián-tavak voltak Gusztavo irodájának szervezésében.

A szálloda nagyon kényelmes, a minibárt rendesen töltötték. Áramátalakító nem kellett, beillett a dugónk a konnektorba és rendesen fel is töltött. Minden nap jöttek takarítani, törölközőt is cseréltek. Kaptunk strand-törölközőkhöz kártyát, de anélkül is adtak tiszta törcsit, sőt naponta többször is lehetett cserélni. A páratartalom miatt nehezen száradt. Tusfürdőt, szappant, sampont és testápolót adnak, eukaliptusz illatúak.

 Az ételek finomak voltak, külön étteremben nem voltunk. Nagy választék volt minden étkezésnél. Isteni finom az ananász :)

Minden napra kaptunk programajánló lapot, esténként egész jó kis előadásokat nézhettünk.

 

Az óceánpart jó széles, sajnos mikor ott voltunk sok növényt kihozott a víz, de folyamatosan szedik össze.

Voltunk a San Juan bevásárló centerben (ingyenes busz a szállodától), lehet vásárolni ajándékokat. Megnéztük a helyiek shopping-centerét (több helyen is van), behívogató emberkék vannak a parton, és bekísérnek az „üzletekbe”. Olcsóbban lehet vásárolni, alkudni lehet egész jól :) A legjobb a Playa Bibijagua volt, gyalog mentünk a parton (a tengerrel szembe állva jobb felé), egész rendezett standok vannak.

 

Saona : motorcsónakkal mentünk, fantasztikus-félelmetes volt, imádom a száguldást, de a vége felé kapaszkodtam rendesen :) A gyorsaság miatt elsőnek érkeztünk a szigetre, így nagyon jó kis képeket csinálhattunk.  2 órát töltöttünk a parton, aki akart fürödhetett, majd indulás Mano Juan falucskába. Nézelődés után egy igazi karibi parton kötöttünk ki, türkizes víz fogadott. Ott kaptunk finom ebédet, kb 3 órás szabadidőnk volt. Következő látnivalónk a mangróvék voltak, majd tengeri csillagokat néztünk, foghattunk.

 

Playa Blanca és az Indiántavak : Két tengerparton jártunk, az egyik Juanillo volt, a másik Playa Blanca. Lehetett fürdeni, most sajna Juanillon nem igazán, rengeteg tengeri növényzet volt a parton.

Az indián-tavakat kb 2 óra alatt körbe lehet járni, kellemes hűs vízben lehetett fürdeni. Adnak kis térképet, jelöli rajta, hogy melyik tóban lehet bemenni. Halakat és teknősöket láttunk.

Hát hirtelen ennyi  jutott eszembe.

 

Minden készülődőnek, utazónak rengeteg szép élményt kívánok!

Éva

Corinne11 Creative Commons License 2015.06.21 0 0 4784

Kedves Fórumozók!

 

November elejére tervezzük első dominikai nyaralásunkat. Kb. 1 hónapomba telt, mire a teljes fórumot visszaolvastam, nagyon sok hasznos információt tudtam meg. Kérdésem az lenne, tervez-e még valaki novemberre Punta Cana-i nyaralást? Mi Bécs-i indulással mennénk, átszállás nélkül, a Condor légitársaság indít így járatokat! Hotelek közül pedig a Now Larimar, Iberostar, vagy a Palladium a "legszimpatikusabbak"

Corinne11 Creative Commons License 2015.06.21 0 0 4783

Köszönjük a képeket! Várjuk a beszámolót!

Peponi73 Creative Commons License 2015.06.20 0 0 4782

Sziasztok!

Egy kis fotó ízelítő a Dominikai nyaralásból. Egy kis beszámoló készülőben :)

Peponi73 Creative Commons License 2015.06.20 0 0 4781

Ildike1970.06 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 4780

Szia Vivi! Ildikó vagyok, mi jövő héten utazunk Punta Canara ugyanazzal a járattal amivel ti voltatok, esetleg megadnád a telefonszámod hogy kérdezhessek tőleg egy-két dolgot? Mi most megyünk először és még elég sok a nyitott kérdés. Előre is köszi: Ildikó

Előzmény: FVivien (4146)
tau ba Creative Commons License 2015.06.17 0 0 4779

Mi csak elektronikus jegyet kaptunk (pdf-ben), azt mondtak azzal lehet majd becsekkolni 1-2 nappal indulas elott (Condor legitarsasag).

bakcsó Creative Commons License 2015.06.17 0 0 4778

Szia Pharao399!

Mi két héttel az utazás előtt kaptuk meg, nektek is aktuális, hogy megkapjátok.

Előzmény: pharao399 (4777)
pharao399 Creative Commons License 2015.06.16 0 0 4777

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem ki mennyivel kapta meg a repjegyeket az utazás előtt az utazási irodából????

2 hét múlva indulunk és még nem kaptuk meg...kicsit kezdek aggódni...eddig mindig Ausztriába foglaltunk ott ilyenkor már rég megérkeztek... :-(

Köszi a válaszokat

bakcsó Creative Commons License 2015.06.16 0 0 4776

Szia Soozsu!

Mi most voltunk először Dominikán  és air france-al repültünk pontosan indultunk Budapestről kaja az nem volt nagy dobás mert egy hideg croissan-t kaptunk meg üditőt, Párizsból is pontosan indultunk hát a citrom szószos csirkétől nem ájultunk el mint kaja de ehető volt. Volt fülhallgató párna takaró és minden ülésnél monitor választható filmekkel zenével a hely az elég kicsi volt.Üdítő rágcsák végig szabadon fogyasztható volt. Haza felé Punta Canáról indult a repülő szintén air france tiszta volt és pontosan indultunk az ellátás ugyan az volt mint oda felé, a meleg kaja ehető voltaz igaz, hogy mindkét úton nagyon figyelmetlen volt a személyzet, sok mindent elfelejtettek, vagy simán kifelejtették az embert kajából vagy innivalóból és úgy kellett kiharcolni. Szóval nem voltunk elragadtatva a kiszolgálástól, igaz rengeteg utas bunkó volt, iszonyú kupit hagytak maguk után a gépen nem irigylem aki takarít utána.

Előzmény: sooszsu (4774)
tau ba Creative Commons License 2015.06.16 0 0 4775

Koszonom szepen. Tegnap megjottek vegre a berendelt utikonyvek is, ugyhogy kezdjuk osszerakni a prgramot :-). Jovo kedden indulas.

Előzmény: sooszsu (4774)
sooszsu Creative Commons License 2015.06.15 0 0 4774

Igen, Frankfurtból mentünk. Előre megvettük a prémium médiát, 7,99 eur. A gépen is meg lehet venni. Így viszont sok film, (újak is) zene, animációs film elérhető. Persze, mindenkinek van kijelző. Fülhallgatót érdemes vinni, mert azt hiszem 3,50 eur a gépen. Amúgy kétszeri étkezés, kávék, üdítők és egy koktél van benne a jegyben (economy). Mobilinternetet mi nem használtunk sehol, a szálloda wifi- jét vettük csak igénybe max. Napi egy alkalommal.... az air france-on mondjuk nem került plusz pénzbe a média meg az alkoholos italok sem, de sokkal rosszabb volt összességében... pl. Visszafelé Punta Cana- ról rendszerint Santo Domingo- n keresztül repül( további 3 óra...) és a gépet csak ott takarították. Kaja és egyéb(?) Maradékokban ülve repültünk addig. Nagyon gáz volt... persze lehet hogy mi rosszul fogtuk ki....

Előzmény: tau ba (4773)
tau ba Creative Commons License 2015.06.15 0 0 4773

Ez jo hir, orulok, hogy minden flottul ment. 2 kerdes:

1. Condor gep nektek is Frankfurtbol ment es azon volt mindenkinek sajat kijelzoje valaszthato tartalommal?

2. Mobil internet hogy ment, hol lehet intezni milyen opciok vannak?

Előzmény: sooszsu (4772)
sooszsu Creative Commons License 2015.06.13 0 0 4772

Mi mult heten jöttünk haza -sajnos:-( - ket hetes fantasztkus nyaralasunkrol, mi Condorral voltunk es a Grand Bahia-ban. Mind a kettö tökeletes valasztas, ha valakiket ez megnyugtat az elöttem szolok közül:-)  A Grand Bahia-ba mar visszaterök vagyunk, legközelebb sem mennenk mashova, ugy ahogy van szuper, maga a hangulat amit a szalloda nyujt, nekünk egyszerüen hozzatartozik a dominikai nyaralashoz, ugy mint Gusztavo kirandulasai:-) A Condor pedig szuper, percre pontosan, flottul lebonyolitott beszallitas, stb. Tavaly Air France volt, a Condor sokkal jobb. Van profi jo kijelzö, uj filmek, tiszta, kenyelmes, pontos, kedves szemelyzettel, normalis ellatassal, semmi panasz ra!! Mindenkinek jo nyaralast Dominikan, a pardicsomban:-)

Gombi0311 Creative Commons License 2015.06.10 0 0 4771

Szia Enikő!

 

Nagyon örülnék, ha találkoznánk a kirándulásokon, jó hogy nem csak mi leszünk kint ebben az időszakban. Mi a Saona szigetre, és a Buggyra fizettünk be. gustavo válaszolt, nagyon kedvesen😊

Már alig várjuk az utat. A Secret Royal Beachbe megyünk, ami a Now Larimarba is szól, tehat elvileg bármikor átmehetünk oda is. Ti melyik szállodában lesztek, ha megkérdezhetem?

 

köszi!, üdv:

Era

Előzmény: naera (4763)
tau ba Creative Commons License 2015.06.10 0 0 4770

Neztem kozben es tenyleg olyan gepek vannak azon a jaraton (Omni Air uzemelteti a Condornak), ahol nincs egyeni on-demand kijelzo, csak a plafonrol lelogo kozponti cucc. Mondjuk mindegy, ugyis mindig viszunk laptopot is, meg tabletet is, majd hasznaljuk azt filmnezesre.

gombóc63 Creative Commons License 2015.06.10 0 0 4769

Azért ne parázz, a mi Condor járatunk percre pontosan ment oda és vissza is.

Előzmény: tau ba (4768)
tau ba Creative Commons License 2015.06.10 0 0 4768

Ez nem hangzik tul jol, mi is a Condorral megyunk juni 23-an (Zurich-Frankfurt/Frankfurt-Punta Cana) :-(.

Előzmény: pharao399 (4767)
pharao399 Creative Commons License 2015.06.10 0 0 4767

Szia!

Ez attól függ melyik társasággal repültők ha Condorral akkor nem mi elősször azzal repültünk soha többet kényelmetlen,nagyon hideg és nincsenek azülésben kijelzők...ráadásul egyre több a panasz hogy késöbb indulnak a járatok volt olyan aki több mint fél napig a reptéren ült. Mi 2. Is az Airberlinnel repülünk össze se lehet hasonlítani őket!

Üdv

Előzmény: naera (4739)
pharao399 Creative Commons License 2015.06.10 0 0 4766

Szia!

Mi júli 3.-án érkezünk a Naturába? Esetleg voltatok már ott?

Üdv

Előzmény: Heni1230 (4744)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!