Keresés

Részletes keresés

KGery26 Creative Commons License 2012.01.07 0 0 1143

Sziasztok Mst be hogy kell egyik vezetőállásból átmennia másik oldaliba? köszönöm.

nazareth Creative Commons License 2011.12.26 0 0 1142

'karácsonyt!

 

Egy érdekes projekt: http://forum.zusi.de/viewtopic.php?f=45&t=10584

A postok dátumából ítélve még forrásban van a dolog, szóval akár remánykedhetünk is.

 

Azok kedvéért, akik nem bírják a német nyelvet, egy zanzásított összefoglaló:

 

 A cuccot C++-ban fejleszti a gyerek, és az alapkoncepciókat tekintve igyekezett a Zusit követni: messzemenőleg valósághű, rugalmas, moduláris rendszer, a mindenféle összefüggéseket-konfigurációkat szövegfájlokban tárolja - azaz cél volt, hogy minél kevesebb fixen leprogramozott összefüggést tartalmazzon. A dolog már működik, bár sokminden még hiányzik belőle. A rendszer rugalmasságából következően a szoftver nem egyfajta bizbert szimulál, hanem amit éppen összeállítunk belőle, olyan funkciókkal, amit bekonfigurálunk - természetesen bizonyos határok közt.

 

 A rendszer jelenleg három rétegből áll: van hozzá egy infrastruktura-("valóság"-)réteg, egy jelfogó-réteg és egy rendelkezőkészülék-(pult-)réteg. Ha jól értem, a három réteg program-szinten is elkülönül egymástól (neten kommunikálnak), illetve a szintek nem feltétlenül fedik egymást (azaz pl. egy jelfogó-rendszert több pultra is eloszthatunk), vagy több egységre egyszerűen készíthetünk KÖFE-t. A flexibilitásnak hátulütői is vannak: jelenleg a három réteget három külön szerkesztőprogival kell megcsinálnunk egymástól függetlenül.

 

 A rendelkezőkészülék-réteg PNG és svg képeket használ, az svg lehetővé teszi, hogy az asztalon pixelesedés nélkül zoomolgassunk.

 

 A jelfogólogika-szerkesztőnél választhatunk különféle "jelfogócsaládok" közt, és egérkattintgatással állíthatjuk össze őket.

 

 Az infrastruktura-szerkesztő jelenleg elég egyszerű, amennyire értettem, még nem igazán mutatja a modularitás jellemzőit. Csak a jelzőket tologathatjuk rajta ide-oda.

 

A fejlesztés jelenleg áll, mert a programozó gyerek vizsgákra készül :) Rövid- és távolabbi célok bőven vannak. Rövidtávú célként egy bőséges lista szolgál a különféle hibákkal és fejlesztenivalókkal. A program majdan egy zárt forráskódú szoftver lesz, még nem tudni, hogy fizetős-e, vagy sem. Az elmúlt egy hónap alatt kapott nevet is: a ZuSi nyomán StellSi (Stellwerksimulator) lett. A gyerek csinált egy honlapot is: www.stellsi.de, ahonnan letölthető egy móricka-verzió. Elég buta, de legalább kézzel fogható :)

tmartin4 Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1141

Sziasztok!

Gyertek vezetni az MVKK-hoz. A Magyar Virtuális Közlekedési Központ összefogja a játékos kedvű szimulátorrajongókat. Online, TeamSpeak 3 programon keresztül, együtt vezetünk virtuálisan. Vezethetsz vonatot, buszt, metrót, villamost egy szuper csapattal. Nem éri meg kihagyni, gyertek minél többen vezetni!

További információ: mvkk.hu, vagy tőlem privát üzenetben. :D

nazareth Creative Commons License 2011.12.15 0 0 1140

Vicces a dolog, mert én jópár berendezést programoztam és üzemeltem be, de pár hónap múltán mindig jó volt látni, hogy a kezelők hogy kiismerték a működésüket, és belejöttek a kezelésükbe – nálam is jobban. Persze ehhez az is kellett, hogy előzetesen jól mérjük fel az igényeket, és a fejlesztés során elég sűrűn kérdezgessük a leendő "felhasználókat" :)

Előzmény: IPG (1139)
IPG Creative Commons License 2011.12.12 0 0 1139

Véleményem szerint jól kell tudni kezelni a dolgokat, ha ilyeneket akar majd egyszer tervezni az ember. :)

Előzmény: nazareth (1137)
nazareth Creative Commons License 2011.12.12 0 0 1138

Na várj, kipróbálom :)

Előzmény: SÜNÖCSKe (1136)
nazareth Creative Commons License 2011.12.12 0 0 1137

Na jó, de mindannyian tudjuk, hogy egy autista veszett el benned – és nem elég mélyen >: )

Én 1x-es sebességen játszom, igyekszem mindent a legjobb tudomásom szerint csinálni, és nem tudom elérni a 85%-ot...

 

Egyébként vicces megfigyelni, hogy az "A"-megszakításos bújtatáson átnevezték az "Empty carriage line"-t "Down departure line"-ra. És valóban rendkívül hasznos a dolog. Egy ilyen kellene a Keleti elé is, hogy a sok hatvani-szolnoki ingát ne kelljen a bejárati hózentrágeren átcipelni az egyik oldalról a másikra.

Előzmény: IPG (1135)
SÜNÖCSKe Creative Commons License 2011.12.12 0 0 1136

Szerintem a valóságban is összegubancolódnak néha a vonatok, úgyhogy segáz :)

 

Ellenben Saltley a '95/96-os menetrenddel, na az a valami! Akkora teherforgalom volt, hogy csak na... 4-500 méteres autószállító vonatok, nehéz szénvonatok, üres szénvonatok, konténervonatok, gépmenetek mindenhonnan mindenhová (óránként akár négy-öt is típusonként), megfejelve igencsak pörgős reggeli és esti csúcsforgalommal (meg rengeteg egymást kizáró, menetrend szerinti mozgással, úgyhogy néha vakarni kell a buksit, hogy egy vonat késsen sokat, vagy három két-két percet) :)

 

A reggeli csúcs hamar lemegy. Utána 15:00-kor tetőzik a dolog, és kb. 20:00-ig agyhalál van :)

Előzmény: IPG (1135)
IPG Creative Commons License 2011.12.12 0 0 1135

Annyira nem vészes, én 2x-es időn szoktam pörgetni. :) Két monitoron el is fér, és scrollozgatni sem kell. A keresztbevágányutaknál persze néha állnak egy-két percet a vonatok, de hát ez van.

Előzmény: nazareth (1134)
nazareth Creative Commons License 2011.12.10 0 0 1134

Jópofa ez a Euston... Csak írni kell a vonatokat, hogy melyik vágányról mikor indul. És kissé sűrű a menetrend. Általában nincs kettőnél kevesebb vágányút beállítva... És ha a listán azt látom, hogy a következő 4 percben nem indul vonat, akkor kezdhetek is gyanakodni, hogy valakiről megfeletkeztem : )

Előzmény: nazareth (1130)
lacki Creative Commons License 2011.12.10 0 0 1133
Nincs vírusirtó a gépen. A fórumokon nem találtam hasonló bejegyzést.
Előzmény: SnailSims (1132)
SnailSims Creative Commons License 2011.12.10 0 0 1132

Próbáld ki a vírusírtó kipakcsolása után. Sokszor előfordul, hogy a service pach 3.0 is bezavarhat. Hivatalos fórumon nem írják?

 

Előzmény: lacki (1131)
lacki Creative Commons License 2011.12.10 0 0 1131

Szia!

 

Pl a Plzen-Cheb pálya ilyen. Elkezdődik a játék, 5-10 percet követően jön az alábbi hibaüzenet:

 

Microsoft .Net-keretrendszer

 

Nem kezelt kivétel történt az alkalmazásban. Ha a folytatás gombra kattint, az alkalmazás figyelmen kívül hagyja a hibát és megpróbálja folytatni futását. A kilépés gombra kattintva azonnal bezárhatja az alkalmazást.

Az objektumhivatkozás nincs beállítva semmilyen objektumpéldányra.

 

Ekkor azt gondoltam, hogy a .Net-keretrendszerem elavult lehet. 3.5-ös verzió volt a gépemen, letöltöttem a 4.0-át, de a hibajelenség megismétlődött.

Előzmény: kemenyadam (1128)
nazareth Creative Commons License 2011.12.10 0 0 1130

Na igen, a terület nem túl nagy. Bár első pillanatra elég meghökkentő vágánykapcsolatok vannak benne. Akik nem tudják, hogy miről van szó, íme egy ábra, a jobb alsó sarokban egy háromszintes kereszteződéssel:

Camden

A lila összeköttetéseket természetesen én rajzoltam bele, és a BR-nél rendszeresített dimenziókapukat hivatottak jelképezni. Persze előfordulhat, hogy mégsem dimenziókapuk, de a Google Eart-ön hiába akartam kibogarászni, hogy mi-hogy-meddig, a háromszintes pálya felülnézetből elég átláthatatlan :)

 

Egy szó, mint száz, a Camden Jn. pontosan az a típusú csomópont, amilyet látván mindig megkérdem magamban, hogy "Atyavilág, hogy lehet itt forgalmat irányítani???". Hát tessék, most ki lehet próbálni :)

 

Egyébként a "kicsi" elég relatív. Érdekes módon az egyéni és hálózatos játék több aspektusban is eltér egymástól, teljesen más feladatokat ró az emberre, és a "játékélmény" is egészen más. Az említett King's Crossot példának véve (ezt ismerem jobban), méretét tekintve kellően nagy, hogy egy ember jól elszórakozzon rajta; egynémely kiegészítő menetrenddel pedig főként kihívás. Ugyanakkor több emberes üzemmódban is jópofa, még úgy is, ha 4-en játsszuk, tehát egy ember relative kis területet irányít; ekkor viszont már az kissé zavaró, hogy a sok kliensnek alig vannak jogai.

 

Nem kizárt tehát, hogy ha Eustont is megspékelik egy, a KX-szimulátorhoz hasonló méretű elővárosi szakasszal, mondjuk 3 központra osztva, akkor ha "egyszemélyes üzemmódra" nem is, de hálózati játékra kiválóan alkalmas szimulátorsorozatot kapunk :)

Előzmény: kemenyadam (1127)
SnailSims Creative Commons License 2011.12.10 0 0 1129

Sziasztok!

Megkaptam a kedvezmény kódot (Cupon code).
Ismét 50%-os kedvezményt kaptunk, AMI SAJNOS (a számításaim alapján csak 42%) MIVEL A FIZETÉSI KÖLTSÉGEKET RÁTERHELI A VEVŐRE A SIGNALSOFT. (egyik példa alapján a 50€ helyett csak 29€ kell fizetni PayPal-os fizetésnél, ami igen szép kedvezmény ismét)
Aki szeretne ezen a hétvégén vásárolni az jelezze felém és elküldöm a kódot (csak december 10-11).

A Signalsoft WEB áruházának oldala:
http://shop2.signalsoft.nl/index.php

 

Aki szeretne vásárolni az küldjön nekem emailt a info[kukac]simsig.hu címre egy levelet és visszaküldöm a kódot!

Legyél Te is forgalomirányító!

Üdv:

Snail Sims

kemenyadam Creative Commons License 2011.12.09 0 0 1128

Helló,

melyik pályákkal van gond?

Stag űgyben nézd meg ezt; szerintem ez még működik: http://stag.strasil.net/index.php

Előzmény: lacki (1125)
kemenyadam Creative Commons License 2011.12.09 0 0 1127

 Én még nem; legalább lesz miért félrerakni a kenyérpíritok írtását.

 

Eustont már vártam, de egy picit csalódtam is, mert egy kicsit nagyobb területre számítottam (ha nem is egy King's Cross méretűre, de legalább Watford-ig). Arról nincs hír, hogy tervben van-e a folytatása WCML felé?

 

 

 

 

nazareth Creative Commons License 2011.12.05 0 0 1126

Voltam. Jó volt. Legközelebb is ott leszek.

:)

Előzmény: SnailSims (1124)
lacki Creative Commons License 2011.12.04 0 0 1125

Sziasztok!

 

A Stanicarban lefagynak az új pályák 5-10 perc játék után. Tudja valaki az ellenszerét?

A stag járműparkját sikerül valakinek befrissítenie?

SnailSims Creative Commons License 2011.12.02 0 0 1124

December 4-én a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban ismét lesz Vonatmagazinos találkozó.

Várunk minden forgalomirányítót és persze a vonatozás szerelmeseit a rendezvényre, ahol a SimSig-en kívül a Signalsoft-os forgalomirányító szimulátorokat is ki lehet próbálni! Ezenkívül a Vonatmagazin jóvoltából kezelhetjük a World of Subways 3, a Bus & Cable Car Simulator és a RailWorks 3 szimulátorokat is.

 

Belépő: 300Ft/fő

Időpont: 2011. december  4. (10:00 - 16:00 között)

Helyszín: Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban, 1191 Budapest, Teleki u. 50. (Térkép)

SnailSims Creative Commons License 2011.11.28 0 0 1123

Én már ki is próbáltam!

 

Előzmény: SÜNÖCSKe (1122)
SÜNÖCSKe Creative Commons License 2011.11.28 0 0 1122

Gondolom mindenki hallott már róla, hogy a hétvégén bővült a SimSig választéka :)

 

Link:

http://simsig.co.uk/index.php?option=com_content&view=article&id=94:new-toys&catid=3:newsflash

matteo14 Creative Commons License 2011.11.24 0 0 1121

Fogalmam sincs. :(

Előzmény: ms73 (1119)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.22 0 0 1120

Hello!

Átküldtem, megkaptad?

Előzmény: Wals (1117)
ms73 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 1119

Vágányutat hogy kell törölni?

Előzmény: matteo14 (1114)
cili111 Creative Commons License 2011.11.17 0 0 1118

Sziasztok!

Bocs az OFF-ért, de ha jár itt olyan valaki, aki ismeri és/vagy használja a TrainPlayert, kérem, tegyen egy bejegyzést a "Terepasztal a képernyőn" c. topikban.

Kösz

Wals Creative Commons License 2011.11.17 0 0 1117

Szia!

 

Kerestem a neten a Dispecer progit, de nem találtam olyan oldalt ahonnan le lehetne tölteni. Megtennéd, hogy átküldöd? Előre is köszönöm! Minden a progihoz tartozó frissítés is érdekelne. A régi gépemen volt rajta, kb 6-7 éve, hogy anno telepítettem, de azóta sem frissítettem.

 

Kösz,

Wals

Előzmény: Törölt nick (1106)
SÜNÖCSKe Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1116

Hát egyelőre én se lettem okosabb, illetve még nem tudtam foglalkozni vele...

Előzmény: matteo14 (1114)
matteo14 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 1115
Illetve amit kifelejtettem:
Engedélykérés és adás is van a játékben,de ha nem kérünk akkor sem dől össze a világ,mennek a vonatok anélkül is.(remélhetőleg nem tör rám/ránk a VBO ezmiatt)
Előzmény: matteo14 (1114)
matteo14 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 1114
Közben rájöttem néhány dologra a programmal kapcsolatban.
Bejárat:Bejárati jelző+a kiválasztott vágány kijárati jelző alatti fehéren villogó gomb abból az irányból,ahonnét jön a vonat.
Kijárat:Kijárati jelző+tolatásjelző (ami vágányúti célgomb is egyben)
Menesztés:
Zilina felé helyes vágányon(?):1Z
Zilina felé helytelen vágányon(?):2Z
Bytca felé:B
Menetrend:GVD
Napló:Denik
Vágányok:Kolejiste
Visszatérés a főmenübe:Hl. menu
Azt,hogy a számlálóval ellátott gombokat,hogyan kell kezelni azt passzolom.
Előzmény: matteo14 (1113)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!