Keresés

Részletes keresés

dulszy Creative Commons License 2012.06.16 0 0 1708

Szia szecsili!

Nagy a csend a fórumon, senkinek sincs mondandója? Hogy van a lábad?

Előzmény: szecsili (1706)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 1707

Köszönöm szecsili a jókívánságokat, kedves tőled. Neked "jó" lábadozást, szép hétvégét. :)

Előzmény: szecsili (1706)
szecsili Creative Commons License 2012.06.13 0 0 1706

Szia! Hát most tényleg nincs olyan fagyievő idő! Annak örülök, hogy azért olyan jól vagy, hogy ezt a munkát el tudtad vállalni. Kivánok sikeres állás keresést és további gyógyulást, szia üdv! Ha van jó híred, írjál! Üdv. (Meg amúgy is!) Szia :) 

Előzmény: zsuzska86 (1705)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 1705

Hát ez a gyógyulásos szakasz ilyen, egyszer lent egyszer fent. Na de milyen szép lesz meg jó, ha túlleszel rajta. :) Én munkát keresek, januárban végeztem a főiskolán, majd jött a műtét, lábadozás, és munkakeresés. Hát kicsit elhúzodik, sajnos ez van. De addig is hetente 3szor dolgozok egy fagyis pavilonban, biztos találkoztatok már ilyesmivel tesco bejáratánál szokott ilyen lenni. Na ilyenben dolgozom, estére kicsit érzem a lábam, de semmi komoly, muszáj használni. :) Szép napot! Talán a nap is kisüt egyszer, így nem viszik a fagyit...:P

Előzmény: szecsili (1704)
szecsili Creative Commons License 2012.06.13 0 0 1704

Szia Zsuzska86! Hol pozitiv vagyok, hol nem, de igyekszem az lenni. Tegnap voltam kötözésen, varratszedés jövő szerdán lesz, tehát a műtét után két héttel. Nekem sem erősödött a kiütés szerencsére kicsit előjön, de aztán csökken, úgy hogy adom magamnak persze továbbra is. Elég sok mindenre allergiás vagyok, annak tudom ezt be. Te most hogy vagy? Dolgozol? Szia Üdv!

Előzmény: zsuzska86 (1703)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 1703

Kicsit lemaradtam, annyi minden történt mióta nem ültem ide. Kitartás neked szecsili, ahogy olvastam amit írtál, már pozítivabb vagy ami jó.:) Még az eleje kellemetlen, de aztán ahogy telik az idő annál könnyebb lesz, meglátod. Neked nem "csak" bütyökműtéted volt, megbojgathatták rendesen ott a dolgokat úgyhogy idő kell a gyógyuláshoz, de szerintem szeptemberre már jó lesz. :)) És tényleg nem szabad megerőltetni, akkor még nem érzed, na de utána fájhat, vigyázz rá. Nekem nem volt kiütésem a szuritól, lehet hogy zavar, de szerintem az el fog múlni majd idővel, a szuri meg muszáj. A mozgatás nekem sem esett jól még akkor nagyon húzodott, de majd varratok kiszedése után könnyebb, jobb lesz, nem fog feszülni. Általában 10nap múlva szedik ki.

Előzmény: szecsili (1702)
szecsili Creative Commons License 2012.06.11 0 0 1702

Sziasztok! Már elmondhatom, hogy nem fáj a lábam - nagyon jó - a feszülés is egyre kisebb. Kivül már nem is feszül, inkább a belső oldal. Tehát kezdek reménykedni, hogy legalábbis a "fájdalmas szakaszon" túl vagyok, így a mütét utáni 5. napon. Most már tudatosult, hogy pihennem kell felpocolt lábbal, csak a legszükségesebb dolgok miatt kelek fel. Remélem a varratszedés után majd  a terhelés is problémamentes lesz!

szecsili Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1701

Szia Kodi87! Nagyön örülök a jó hírednek. Kérdeztem a dokit én is a tornáztatásról, azt mondta most még ne, de szólni fog, hogy mikortól csináljam. Nem kellett szerencsére mennem, úgy gondolom most már ez keddig jó lesz így. Talán már csillapodik, gyógyul a sebem. Igaz most ez a kötésem kicsit vastagabb, mint a múltkori volt, de nem látok, meg nem is érzet problémát. Hogy nehogy minden rendben legyen, most a kiütéseim izgatnak. Illetve beadtam magamnak azért ma is, fel is erősödtek a kiütéseim. Holnap megpróbálom telefonon elérni a dokit és megkérdezem. sajnos itthon még csak hármat használtam fel, benn a kórházban kétszer kaptam. 5 még biztos nem elég, majd meglátom, mit mond. Szia! A varratszedés kb 2 hét ugye?

Előzmény: kodi87 (1700)
kodi87 Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1700

Szia!

 

Amint kiszedik a varratokat sokkal könnyebb lesz a járás is! Nem fog úgy feszülni a lábad.

A februárban műtött lábam most már nagyon jól van. Normális cipőt is fel tudok rá venni, a heg is nagyon szépen begyógyult már. Semmi probléma nincs vele. Szóval szeptemberre Neked is jó lesz! ;) A tornáztatást azért ne felejtsd el, nehogy új járj mint én!!!

Kiütésem a szuritól nem volt (csak picit véraláfutásos lett a hasam), ha mész a dokihoz, akkor mutasd meg neki a kiütéseket!

Végül elmentél ma kötözésre?

Előzmény: szecsili (1698)
dulszy Creative Commons License 2012.06.09 0 0 1699

Szia!

A lányomnak és férjemnek is kellett már ilyen szuri, de nem volt kiütés nekik sem, meg nekem sem. Nem lesz egyszerű a járás neked, ha a külső lábéledre sem tudsz állni! Picit biztos hosszabb lesz a felépülésed. Jó éjszakát!

Előzmény: szecsili (1698)
szecsili Creative Commons License 2012.06.09 0 0 1698

Szia Kodi87! Azért van három vágásom mert a kisujjamnál is kiszélesedett a lábfejem a doki szerint és ott is leszedett valamit, azt mondta így szebb lesz a végeredmény. Én meg ráhagytam, mert nem értek hozzá. A járás azt hiszem azért megy nehezen, mert ez a két oldali varrat feszül, ahogy leteszem a sarkam és minden lépés nehezemre esik. A februári lábad hogy van? Szeptember 14-én megyünk idén nyaralni, szerinted addigra milyen lesz a lábam. Kb most lehet neked annyi idős, mint nekem akkor lesz. Tudsz arra a lábadra normális cipőt venni? Ma nem is vettem be cataflámot, mert ha pihentetem végülis nem fáj már annyira, csak menni nehéz. Viszont hadd kérdezzem meg valamelyiteknél nem volt bőrkiütés esetleg a szuritól. Írja a ritka mellékhatások kozott egyébként. Eddig nem tudtam, hogy a cataflámtól vagy ettől lehet-e, de mivel ma nem vettem be gyógyszert csak erre tudok gondolni. Ma estére megint erősebb lett a kiütés a dekoltázsomon meg a lábamon. Ha tudtok ehhez szólni, írjatok. szia! Jó hétvégét!

Előzmény: kodi87 (1697)
kodi87 Creative Commons License 2012.06.09 0 0 1697

Szia!

 

Örülök, hogy már jobban vagy! :) A járás is napról napra könnyebb lesz hidd el! Sajnálom, hogy bevérzett a seb :( (Nekem egyik lábamon sem vérzett be anno) Pihenj sokat!!! Hogy-hogy három vágásod van? Egy a bütyinél, egy a kalapácsujjnál és a harmadik??

Én már egész nap teszek-veszek :) Igaz a lábam még dagad picit, meg ha sokat ácsorgok, akkor fáj, de akkor meg leülök és pihentetem. A szurikhoz kitartást, én sem szerettem beadni magamnak, de kibírtam...már nincs sok hátra ;) (csak 10 napig kell szúrni magad, igaz?)

 

Pihenj sokat! :)

Jó hétvégét!

Előzmény: szecsili (1692)
szecsili Creative Commons License 2012.06.09 0 0 1696

Én sem hordtam olyan cipőket, mert már fiatalon sem esett jól benne lenni, noha akkor még bügyköm nem volt. Ha hordtam volna, legalább okolhatnám magam, de nem, én anyukámtól örököltem, meg a testvérem is.

Előzmény: babaji (1694)
dulszy Creative Commons License 2012.06.09 0 0 1695

Én sosem hordtam hegyesorrút és nagyon magas sarkú cipőket, mégis kialakult a bütyi.  a genetikán is múlik.

Előzmény: babaji (1694)
babaji Creative Commons License 2012.06.09 0 0 1694

A hegyesorru és tüsarku cipők merénylet a láb ellen mert kényelmetlenek,ezért közegészségügyi érdekből be kellene tiltani őket !

dulszy Creative Commons License 2012.06.09 0 0 1693

Szia!

Örülök hogy jobban vagy. Nekem nem vérzett a lábam, egyszer mentem vissza kötözésre azután én kötöztem meg fásliztam. Én már vidáman járkálgatok mezítláb vagy lábujjközös papucsban. Kedden muszáj volt elmenni az egyik üzletbe és kevésbé zavart már hogy az egyik lábamon papucs a másikon a kezelőcipő volt. De nem nagyon bámultak meg.

Dagadás alig van, néha a talppárnák dagadnak, de pihentetésre elmúlik. Öröm ránézni a lábaimra, nincs bütyi. Gyors gyógyulást kívánok neked is, írj ha tudsz gép előtt ülni. Üdv.

Előzmény: szecsili (1692)
szecsili Creative Commons License 2012.06.09 0 0 1692

Köszi, ma reggel már sokkal jobban el tudtam indulni, ennek nagyon örülök. Nem akartam leírni a kötéscsere okát rendesen, de hátha azt hiszitek, hogy csak nem vigyáztam rá, ezért mégis leírom. Kivérzett, ezért mentünk. Most már úgy látom ez a helyzet is sokkal jobb, majd meglátom, hogy megyek-e vasárnap. Hozzányúlni én meg nem akarok magamtól, bár hallottam, hogy valaki átköti magának... Dulszy Te most ennyi idő után mennyire élsz aktiv életet, dagad a lábad? sziasztok

Előzmény: dulszy (1691)
dulszy Creative Commons License 2012.06.08 0 0 1691

Szia!

Három vágás azért kicsit sok egy lábon, persze hogy jobban fáj mint egy. De túl vagy rajta és gyógyulj ezerrel.  A szurit meg egyszer egy nap ki lehet bírni, akkor hát te sem úsztad meg.

Pihenj sokat, napról napra jobb lesz! Üdv.

Előzmény: szecsili (1690)
szecsili Creative Commons License 2012.06.08 0 0 1690

Sziaztok! Hát azért tegnap este nagyon fájt, el is keseredtem nagyon. De hát túl szép lett volna.... Ma meg bementünk soronkivüli kötözésre, mert a kötésem enyhéz szólva megkívánta. Most már tudom, hogy komolyan kell venni a felpocolt lábat a nap nagyrészében. Ez rettenetes! De nincs mese, most ezt kell csinálnom. Amúgy kedden 12-én mentem volna kötözésre, de nem akartam így maradni hétvégére. Sőt, nagyon aranyos doki kötözött át, mondta, hogy ha szükséges vasárnap ügyeletben is bemehetek, ha megint nem lesz szép a kötésem. Most pihentetem jó magasra pocolva. És nagyon nem is esik jól a sarkon járás, fáj a lábam eleje is tőle, igaz nekem három varratom van. Egy-egy a lábam külső és belső felén, egy meg a második ujjamon. Tegnap azért volt rossz a fájdalom, mert a doki azt mondta a kórházban, hogy az ottaninál nagyobb fájdalmaim már nem lesznek. Ma aztán már jobb a helyzet, 1-2 cataflámot azért beveszek. Meg volt az első hasba szúrásom is. Azt hittem, nem leszek rá képes, de tévedtem. Mindent összevetve azért ennyire gondoltam, de azt gondolom, mindig könnyebb lesz. Nektek nek fájt a lábatok eleje a sarkonjárásnál? Én nagyon nehezen megyek, de a kezelőcipő azért jó, hogy van, azzal könnyebb. Egyébként már kétszer láttam a lábam kötözésnél, ugyan nagyon el voltam foglalva a sebeimmel, de úgy látom a bütyök szépen eltünt és a második ujjam meg egyenes. Ha később még szebb lesz, akkor talán megérte, hogy belevágtam. Írjatok, Ti hogy vagytok? Üdv! Sziasztok!

Előzmény: kodi87 (1687)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.06.07 0 0 1689

Jó hogy már otthon vagy. Hát elég kellemetlen lehetett azt hallgatni, jesszus, bele sem merek gondolni, hogy bírtad ki?! :) Jobbulást kívánok!

Előzmény: szecsili (1684)
kodi87 Creative Commons License 2012.06.07 0 0 1688

mentek a képek :)

Előzmény: Hajni0417 (1685)
kodi87 Creative Commons License 2012.06.07 0 0 1687

Szia!!!

 

Jajj, nagyon örülök, hogy túl vagy a műtéten!!! :) :):) Örülök, hogy jól vagy és nincsenek fájdalmaid! Pihenj sokat!! Várjuk majd a beszámolód! :)

Előzmény: szecsili (1684)
dulszy Creative Commons License 2012.06.07 0 0 1686

Szia Szecsili!!

Na végre túl vagy rajta! Ugye nem is volt vészes? Örülök hogy jelentkeztél, várom a beszámolódat. Remélem nem fáj a lábad! Mentél már? Nem kaptál kábítást, hogy ne halld a kopácsolást? Üdv

Előzmény: szecsili (1684)
Hajni0417 Creative Commons License 2012.06.07 0 0 1685

Szia, szívesen megnézném a képed.. címem: laczkohajni@citromail.hu

köszi

Előzmény: kodi87 (1683)
szecsili Creative Commons License 2012.06.07 0 0 1684

Sziasztok! Itthon vagyok megműtve, majd írok a körülményekhez képest azt hiszem jól vagyok. Mivel nekem helyi érzéstelenítés volt, borzasztó volt minden barkácsolást hallani a lában körül , de fájdalmam nem volt. Most sem vészes, csak éjjel fájt egyszer vettem be fájdalomcsillapítót. Most megyek polcolni, de majd írok többet is nektek, sziasztok!

Előzmény: dulszy (1682)
kodi87 Creative Commons License 2012.06.07 0 0 1683

Szia!

 

Én a múltkor válaszoltam a beírásodra... :)

Ha írsz egy mail címet, akkor küldök előtte-utána fotót. De az én bütyim már nagyon nagy volt...és fájt is, ezért kellett mindenféleképpen megműttetni.

Amúgy, ha google-ba beírod, hogy "hallux valgus", akkor a képeknél elég sok bütyis lábat kidob, azokkal is össze tudod hasonlítani a lábad.

Én nem bántam meg a műtétet! De tény és való, hogy Neked kell eldönteni, hogy belevágsz-e... Ha Téged zavar és fáj akkor csináltasd meg.

Amúgy én most vagyok 4 hetes és lassan kezdhetem is terhelni a lábam :) Én nem feküdtem 3 hetet, talán 1 hét volt, max 10 nap. Utána már járkáltam lakáson belül és a kertben is és a házimunkát is megcsináltam.

Előzmény: Hajni0417 (1681)
dulszy Creative Commons License 2012.06.07 0 0 1682

Szia Hajni!

Az utóbbi kb.1 hónapban rendesen kitárgyaltuk ezt a témát, olvass vissza  és szerintem mindent megtudsz róla. Ha téges zavar a bütyi, akkor műttesd meg! A csavaros módszer véglegesen megoldja a problémádat. Nekem a bal lábam így műtötték a jobbat csak faragták. Már 4 hete ennek és örülök hogy így döntöttem. Ne halogasd, mert jobb nem lesz!

Üdv.

Előzmény: Hajni0417 (1681)
Hajni0417 Creative Commons License 2012.06.07 0 0 1681

Sziasztok!

 

Korábban már párszor beírtam ide a fórumba és nagyon kíváncsi lennék nektek mekkora a bütykötök.. Én 2 dokinál is voltam mindkettő elég neves és ajánlották, az első abszolút azt mondta, hogy ne nyúljunk hozzá, mert ha most elezd hozzányúlni akkor mit fog velem csinálni 10-20 év múlva.. úgy voltam vele, hogy elmegyek egy másik dokihoz megnézem az mit mond..

Elmentem hát Pesten az Ortopédiára egy nagyon kedves doki nézte meg (a nevét nem akarom leírni).. ő azt mondta, ha akarom megcsinálja a héten is vagy 5-öt csinált, rutin műtét 15 perc alatt kész, persze ennek is vannak veszélyei. műtét után 12 óra múlva már lábra tudok állni. 3 hét fekvés, majd a köv 3 hétben ha olyan a munkám mehetek dolgozni, de villamosra a műtéttől számolva 6 hét múlva tudok. De nincs garancia milyen lesz.. érdekes volt ezt hallani, míg a másik doki abszolút lebeszélt a műtétről, ő nem..

A végén kérdeztem, h akkor most mi legyen mit tanácsol.. mosolygott és mondta h ő nem dönthet, de annyit mond, ha az ő lánya lennék, akkor lebeszélne róla..

 

Hát ez az én sztorim.. mit gondoltok?

zsuzska86 Creative Commons License 2012.06.05 0 0 1680

Szecsili!

 

Csatlalkozom az előttem szólokhoz, bár már nem hiszem, hogy el fogod olvasni, de szorítok. Mire kijösz -bütyök :) és szép idő lesz. Majd ha lesz lehetőséged írjál nekünk.

Egy kalappal!

dulszy Creative Commons License 2012.06.05 0 0 1679

Kedves Szecsili!

Én is gondolok rád holnap, és drukkolok neked, hogy minden rendben legyen!

Remélem holnap este nem írsz, hogy megint elmaradt. Sok szerencsét!

Várom a jelentkezésed holnap után! Üdvözlettel: Dulszy

Előzmény: szecsili (1677)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!