Keresés

Részletes keresés

ilditol Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1610

Szia!

 

Amit az utolsó két mondatban írtál, azzal nagyon egyetértek.

Amikor ez a betegség "rámjött", akkor az első idők pánikja után (mindkét lábamon több ízület bedagadt, a jobb térdem annyira, hogy 3 hétig nem tudtam menni). azt kezdtem keresni, hogy miért pont ezt a betegséget kaptam, mit kell tennem. Ami biztosnak tűnt, hogy változtatni kell. Nyilván, ha ugyanazt csinálom amit addig, akkor az eredmény is ugyanaz lesz. nekem fontos volt, hogy tennem kell nagamért, nem várhatom csak az orvosoktól meg a gyógyszerektől a megoldást. Persze ezzel nem kell mindenkinek egyetérteni, nekem ez vált be. Nem tudtam csak mástól várni a jobbulást, ráadásul a magam sorsáért azért mégiscsak én vagyok felelős. Sok mindent próbáltam, és persze gyarló ember módjára ahogy jobban lettem, mindig engedtem a jól bevált megszorításokból, amiért haragszom is magamra.

Az életmódváltásnak sok eleme lehet, válaszd ki, ami neked betartható és elfogadható. Magam részéről a táplálkozás átgondolását  fontosnak tartom, és van sok más is.

 

Amket én próbáltam: táplálkozás átalakítása ( cukor, finomított liszt, tartósított és félkész ételek minimalizálása, vércsoport diéta, tejtermékek csökkentése-tejet egyáltalán nem-,méregtelenítés, bio alapanyagok)

vitaminok és ásványi anyagok nagy menniségű bevitele,

vegyszerek minimálizálása a háztartásban (mosás, tisztítás)

Vargha-gyógymód (1 évig jártam)

Mora-terápia

Ceragem masszázságy

Fizikoterápia

Valami mozgás, ami kellemes és örömmel végezhező (nálam a tánc)

 

Most ezek jutottak eszembe. Gyógyszert úgy kezdtem szedni,hogy az elején gyulladáscsökkentőket kaptam pár hétig, majd a térdembe helyileg 1 szteroidos injeciót, ill. szivatás. Ez után alakult ki a diagnózis az akkori állapotom meg a laborok után (CRP 57, RF 58, anti-CCp220), hogy RA. Ekkor kellettt volna elkezdeni a bázis terápiát, amit én nem választottam.(Gondolom, ha kibírhatalan fájdalmaim lettek volna, akkor nem variálok, de azért elsántikáltam valahogy).  Megkerestem a Doktornőt, aki elfogadta ezt, és így eygütt tudunk működni. Kb fél év kellett, amíg javulni kezdett látványosabban a dolog. Ami nem jó, az az anti-CCP, dehát nem ezzel kelek és fekszem, időnként eljövök erre az oldalra, elolvasom a híreket a többiekről. Örülök a jóknak, és mindenkinek drukkolok. Senkit sem beszélek rá, hogy azt csinálja amit én, de ahányan vagyunk, annyi eset, jó összevetni a tapsztalatokat.

 

Minden jót: Ildikó

Előzmény: Peribo (1609)
Peribo Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1609

Köszönöm a reakciókat, válaszokat :).
Ilditol, te most akkor gyógyszermentes vagy? 
Hőemelkedésem nekem nem volt, inább emiatt a furcsa "elönt valami méreg" érézésem miatt keresnek még valami kórokozót.
Amúgy azért rosszul nem vagyok így gyógyszerekkel, rohangálok akis egyévesem után, de azért érzem hogy valami nem stimt. Ettől az érzéstől szeretnék már egy kicsit könnyebbülni, de nem gondolom, hogy nem fogok :). 
Mondjuk nekem az, ahol nem jelez a labor, nagyon gyanús, hoyg fejben/lélekben van valami megoldandó. És ezt magamra maximálisan értem :).

Előzmény: ilditol (1608)
ilditol Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1608

Szia!

 

 

Sajnos van ilyen is,mint ahogy írod, a labor jó, a páciens nem jól van. Az a Doktornő, akit végül több orvos után végre megtaláltam, azt mondja, hogy nem a laborértékeket, hanem a beteget kell kezelni. Szerencsére, mert az én laboromból az anti-CCP igen magas (667 volt legutóbb), de mivel a többi jó, és panaszom sincs, nem gyógyszerez (ahogy előtte akartak), hanem szépen együttműködünk-már 2éve.

Vagyis Nálad végképp az lehet a cél, hogy jól legyél, mivel a laborok amúgy is jók. Biztos vagyok benne, hogy meg lehet találni, ami beválik Neked, ne add fel, én több mint fél év után kezdtem jobban lenni a betegség felbukkanása után, próbáld ki, amiben bízni tudsz. Sok infot kell gyűjteni, és valami biztos használ!

A hidegrázás-féle tünetek nálam is voltak, állandó hőemelkedést okzott a kezdetekkor az RA. Ez is mutatja, hogy az autoimmun betegségek nem csak egy-egy szervre hatnak, hanem ez egész szervezetre, ha más testi tünet nincs is, a hőemelkedés elég gyakori.

Még most is azzal bíztatlak, amit valóban komolyan gondolok: nem ez a világ legnagyobb baja, sok jó dolog vár még ránk!

Üdv: Ildikó

Előzmény: Peribo (1607)
Peribo Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1607

Hello Ibolya,

 

te ezeket az értékeket gyógyszerek mellett produkálod? És előtte milyenek voltak? És mióta szedsz gyógyszert?
És még azt nem értem, hogy olyan is van, hogy a CRP, meg a süllyedés jó, de mégis fáj? Akkor hogyan lehet beállítani a gyógyszerket?
Nekem egy hét Medrol után a CRP 4.25-re lement 8-ról. Süllyedés 28, bár az ugye lassabban reagál.

(Egészségügyi újságírással (is) foglalkoztam a Gyed előtt, ezért már az összes orvosi tanulmányt ellvastam :DDDDD, ezt csak úgy általában....)
Most voltam vérvételen, igaz, meg vagyok most fázva, de kíváncsi leszek az eredményekre.
Soha nem használtam még ezt a fórumot, ezért nem tudom, mik a szbályok. Azt például megkérezhetem, hog kikhez jártok dokihoz?
Én most találtam szerintem egy istennőt (eddig mindenki borzalmas volt), de sajnos az ORFIs dokim "mellett". Ennyi után még nem akarom elhagyni teljesen az ORFIsat, pedig nem túl szimpi :(.
Ilyen hidegrázós tünete volt itt valakinek? Ismerős?
Szép napot, jó csípős az idő :)! 

Előzmény: Ibolyafr (1606)
Ibolyafr Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1606

Sziasztok!

 

Előkerültem, a férjem 50 szülinapja miatt voltam elfoglalva,kicsit nehezen vette tudomásul hogy nem fiatalodik-:))

 

Peribo: üdv. a klubban! Én is szeronegativ RA-s vagyok, ezt elfogadnám, csak ne fájnék......

Ezeket a "finomságokat"amiket Te szedel Mi is szedjük,vagy szedtük, igaz még várom hogy olyan legyek mint régen.Kicsit lassítani kell, a tempoból visszavenni, és akkor teljes életet lehet élni.

 

Az említett "leszaromtabletta"mindig legyen nálad!

 

Ovics: sajnálom hogy a lakástéma nem sikerült,majd most.....a karod fájdalma véletlenül nem a stressz miatt van? Nálam mindig rátesz egy lapáttal, olyankor jobban fájok.

 

Voltam reumadokinál, megoldódott a rejtély, nyomtatási hiba volt a minuszos érték, helyesen:  RF<2.5! 

A crp 11, süllyedés 27. elfogadható értékek.

 

Napsütéses,fájdalommentes napot!

 

Peribo Creative Commons License 2011.02.14 0 0 1605

Fél év Medrol :(((. Nyuhu...
Mondjuk nekem a leleteim alapján azt mondják, nagyon gyenge nálam, de majd meglátjuk :).
Nálam is 3X1 Medrol és most 4 Trexán.  De nekem mondjuk teljesen bejött a Mesulid, csak nagyon aluszékony voltam tőle.
Jól van, akkor én sem leszek influs :)). Ez most csak egy apró kis kitérő ;). 
Köszönöm, hogy válaszoltál :))))! 

Előzmény: ovics (1604)
ovics Creative Commons License 2011.02.14 0 0 1604

A két "kedvenc " előtt én is Mesulidot szedtem, de az nem oldott meg semmit,ideig óráig jó volt.

 

A Trexanból 5-tel indultunk 3x1 Medrollal, majd Trexan 7 db és fél év múlva Medrol elhagyás,Trexan vissza 6-ra. Ezzel elvagyok viszonylag jól. A leleteim szuperek a reumás szerint is.

 

A Medroltól olyan voltam, mint a Duracelles nyuszi....................minden fájdalmam eltünt 2 nap után. Viszont hiztam és "klimaxos" hőhullámaim voltak. Ahogy elhagytam, ezek is megszűntek. De elhagyni csak akkor lehetett, mikor a leletekből látta a dokinőm, hogy a 6 db Trexan az én adagom.

 

 

Ha ismered a betegség mibenlétét, azaz, hogy autoimmun, akkor  tudod, hogy a Trexan az immunrendszert legyengiti és így fogékonyabb lehetsz a fertőzésekre. De nem kell szájkosárral járni......................:-))

 

Én tisztában vagyok ezekkel, de amióta ragaszkodik hozzám a PCP, egyszer sem voltam beteg, mármint influs, náthás,stb.

Szívósabb vagyok, mint a PCP, győztem a rák felett is.   :-))

 

Szóval , hozzáállás kérdése is. Vedd úgy, hogy lehetnek rossz napok, amikor te szorulsz kényeztetésre.  Beveszed a "leszarom" tablettát  ilyenkor. Bocsi a kifejezésért.

 

 

Előzmény: Peribo (1603)
Peribo Creative Commons License 2011.02.14 0 0 1603

Sziasztok,
nna, nem értem én ezt a rendszert...Eddig nem sikerült hozzászólnom. Na, mindegy, talán most :).
Egy ideje olvaslak titeket, mert sajnos lehet, hogy klubtag vagyok.
De szerencsére Ovics és Etna annyira vidáman kvaterkázik, hogy nem látom annyira rémesnek a helyzetet :))))))).
A lényeg hasonló ahhoz, amit Csibe ír. 
Egy éve szültem és utána voltak hidegrázásos epizódjaim (mintha épp influenzás kezdenék lenni és "elöntené" valami "méregszerű" a testemet), melyeket ízületi fájdalom kísért. Több ilyen is volt, aztán júniusban úgy is maradtam. Mindenem fájt...fáj...
Azóta vizsgálnak, végül persze ORFI.
Ott most azt mondták szeronegatív RA (reumafaktor negatív, anti-ccp negatív). Őszintén megmondom, nem láttam hogy 100%-ig meg van erről győződve a doki...
Szóba jön még nálam a reakítv ízületi gyulladás is, lesz még egy víruszszerológiai vizsgálatom is...
Na, most nem vagyok túl összefüggő, mert annyira meglepődtem, hogy tudok beírni, nem számítottam rá.
2 hete kezdtem a Trexánt, meg a Medrolt :(. A Medrol nem a haverom és is félek a hízástól, de nagyon fegyelmezett vagyok evésileg...
Néha vannak meleghullámaim, meg kicsit dobog a szívem. Gyerek mellett nem túl kellemes...Most  mennek a heti vérvételek a házidokival, de gondolom ezt ismeritek.
Most családilag benyaltunk valami takonykórt,  és ehhez kapcsolódna az egyik kérdésem:

Ti mennyire vettétek észre, hogy fogékonyabbak vagytok a fertőzésekre? Meg ilyenkor, ha már elkaptam valamit, van valami extra teendő?


A másik kérdésem, hoyg mennyi idő után hat a Trexán kábé? Most még olyan nehezen tudm elképzelni,hogy segít :( 
nem vagyok pesszimista, csak annyira örülnék, ha végre észlelnék valami változást...A Medrol segít, nem 100%, de nem akarok többet beszedni.
(Érdekes, mert előtte Mesulidot szedtem, azzal pl. jobb volt...)

Meg azt szeretném még kérdezni, ha beáll a gyógyszer, akkor olyan lesz mint előtte :)? Vagy ezt felejtsem el... 
Nagyon szeretnénk majd még babat, remélem, azért az is összejöhet...
No, bocsánat, hogy így ajtóstól rátok rontottam, de reméelm, nem gond :).
Szép estét én gyúrok a hajnali vérvétele :). 

ovics Creative Commons License 2011.02.13 0 0 1602

Igen, az esti evés nem jó, de a mozgásszegény életmód sem, főleg nekünk.

Barátnőm is mondogatja, alig eszik és mitől hízik folyamatosan. .................mert retteg a hizástól és az agy ezt parancsnak fogja fel. Élj szabadon, edd, ami ízlik, csak kevesebbet és 6 után semmi. Ne kínozzd magad fogyókúrával!ÉS MOZOGNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Ajánlom, hogy a szénhidrátot sose edd fehérjével. Ez nekem 1 év alatt minusz 17 kilót jelentett. Hús zöldséggel,salátával. Paprikáskrumpli virsli, kolbász nélkül pl.Rántott husi elfelejtve, mert a hős fehérje, de a panir már szénhidrát.

Előzmény: Csibe32 (1597)
ovics Creative Commons License 2011.02.13 0 0 1601

Ne örülj !

Ilyet még a világ nem látott........................Aszódnál jártunk, persze pályamatricásan, mikor cseng a telefonom: a vevő férje mondja, hogy nem fog összejönni ma a szerződés. Nem akarom részletezni, miért, a lényeg, hogy nem voltak felkészülve a háttérre. Nálam volt a vételi szándéknyilatkozatuk, az ügyvédjük által megírt szerződés tervezet ........................szóval kezdhetem előlről.

Ők eladták 2 éve az Edelényi családi házukat és állitólag a gyerekek iskolája miatt költöztek be Miskolcra, 30 nm-es , 1 szobás albérletbe 4-en. A lányuk barátja is időnként ott alszik,igaz eddig a papa 1 hónapot itthon-1 hónapot Németországban töltött, most lett munkanélküli. Ezt pénteken nem tudta???????????????Leállitottam az összes ingatlanközvetitőt, akivel szerződtünk, kiváltottam a tulajdonlapot, levettem a lakás ablakából az eladó táblát...................2 hó napig minden érdeklődőt elküldtem,aki régi hirdetésemre jelentkezett.

Egyébként kulturált emberek, normálisan lehetett velük tárgyalni, engedtünk is......................nagyon beleszerettek a lakásba.

 

Érdekes, amikor tavaly a lányomnak vettük a pesti lakást, hasonlóképpen jártunk.....................megvolt a szerződéstervezet, az aláirás időpontja,mire visszamondta az eladó, mert nem volt még meg a másik lakás, ahova mehettek volna. Ez volt áprilisban, majd szeptemberben felhivtak, aktuális-e még a vételünk, megvan a lakás.

 

 

Nagyon mérges vagyok. Az idő is pocsék.

 

A karom megint fáj, ha nem veszem be a Cataflant.Jöhetne a tavasz. A medve sem az igazi már :-((

De azért nem vagyok elkámpicsorodva, csináltam Tiramisut, flittert varrok a táncruhámra és feladtam egy csomó hirdetést.

 

Délelőtt elugrott a férjem az OBIba izzóért és hozott nekem egy cserepes jácintot. A kedvencem.........ebből volt a mennyasszonyi csokrom is anno.Kapott érte puszit.

Előzmény: .ETNA. (1600)
.ETNA. Creative Commons License 2011.02.12 0 0 1600

Hurrá!!!!!!! Gratula a lakáseladáshoz is, egy gonddal kevesebb:-)

Előzmény: ovics (1599)
ovics Creative Commons License 2011.02.12 0 0 1599

Kisütött a napocska felettem..................megszüntem fájni :-))

ovics Creative Commons License 2011.02.11 0 0 1598

Értem.

Remélem a hidegfront, de már a csuklómig érzem.

Holnap megyünk Miskolcra, aláírjuk az adás-vételi szerződést, eladtuk az ottani lakást. Felszerelem magam Cataflannal.................Estére itthon leszek.

Előzmény: Csibe32 (1597)
Csibe32 Creative Commons License 2011.02.11 0 0 1597

Ovics amikor lombikoztam mindig nézték a tsh-át. 2,3 volt, de mivel azt mondták, hogy a megtapadáshoz 1 körüli tsh jó, ezért kaptam rá letroxot. Lombikozást egy időre felfüggesztettem, de a letroxot szedem, így most 0,6 körül mozgok.  Tanácstalan vagyok, miért hiztam meg ennyire, 79-ről 6 év alatt sikerült ennyi pluszkilót felszednem. Tudom minden túlsúlyos azt mondja, hogy nem eszik sokat, de tényleg nem eszek sokat, viszont nem is mozgok. Ami még változott az életemben a párom megismerése után, az volt, hogy este eszünk, pedig régen én nem ettem 5 óra után. Tudom kifogásokat mindig lehet találni. Kiváncsi vagyok, hogy sikerül-e elérnem célomat.

Nem a hidegfrontot érzed és ezért fája karod? Én most nagyon érzem a hideg frontot.

Előzmény: ovics (1596)
ovics Creative Commons License 2011.02.11 0 0 1596

Én fél évig szedtem a szteroidot és nem lett tésztaképem.Igaz, hiztam, de visszament.

Viszont 125 kg-nál nézessd meg a TSH-t vérből, azaz a pajzsmirigy működést.Sokáig azért voltam kövér, mert alulmüködött. kaptam L-Thyroxint, beállitották a TSH-t és azóta nem hízok.

 

http://hvg.hu/egeszseg/20110211_hetvege_orvosmeteorologia#rss

 

Szerintem ezért fáj a karom. Jobb vagyok, mint a béka :-))

Előzmény: Csibe32 (1595)
Csibe32 Creative Commons License 2011.02.11 0 0 1595

Sziasztok,

 

Etna, Ovics  örülök, hogy jók lettek az eredményeitek :-).Ovics sajnálom a karfájást.

 

Tegnap voltam dokinál, hááát nem lettem meggyöződve arról, hogy teljesen mi is a bajom. Laborértékeim gyulladásos paraméterek nem jók, de a specifikus laboreredményeim gyakorlatilag negatívok. Készült kéz rtg, ami viszont polyarthritist irt le. Diagnozisom végülis polyarthritis lett.  Doki egy szteroid löketet irt fel. Pontosan leirta, hogy hány db tbl. hány napig kell szednem,meg seractilt irt fel. Félek ettől a szteroid lökettől,mert így is 125 kg vagyok, mi lesz velem a szteroid löket után ha megint hizni kezdek? ha ezeket beszedtem 1 hónap után újból labor kontroll, és ha nem változnak az eredményeim akkor Salazopyrint kapok.

Előzmény: .ETNA. (1592)
Csibe32 Creative Commons License 2011.02.11 0 0 1594

Sziasztok,

 

Etna, Ovics  örülök, hogy jók lettek az eredményeitek :-).Ovics sajnálom a karfájást.

 

Tegnap voltam dokinál, hááát nem lettem meggyöződve arról, hogy teljesen mi is a bajom. Laborértékeim gyulladásos paraméterek nem jók, de a specifikus laboreredményeim gyakorlatilag negatívok. Készült kéz rtg, ami viszont polyarthritist irt le. Diagnozisom végülis polyarthritis lett.  Doki egy szteroid löketet irt fel. Pontosan leirta, hogy hány db tbl. hány napig kell szednem,meg seractilt irt fel. Félek ettől a szteroid lökettől,mert így is 125 kg vagyok, mi lesz velem a szteroid löket után ha megint hizni kezdek? ha ezeket beszedtem 1 hónap után újból labor kontroll, és ha nem változnak az eredményeim akkor Salazopyrint kapok.

Előzmény: .ETNA. (1592)
ovics Creative Commons License 2011.02.10 0 0 1593

Hihi....................lányom is a mormotára hivatkozott.

Voltam kézrtg-en.............nincs jelentősebb elváltozás,enyhe, kis mértékű szükület néhány helyen.

Kaptam a karomra Cataflamot,valóban használt, főleg, hogy délben bevettem és eldőltem, mint egy krumpliszsák. 5-kor ébredtem fel, de nem nagyon akaródzott kimászni az ágyból.Viszont a karom lényegesen jobb.

Előzmény: .ETNA. (1592)
.ETNA. Creative Commons License 2011.02.10 0 0 1592

Köszi! Küldtem a pozitív sugarakat! Remélem jók lesznek az eredményei, majd írd meg mi volt!

 

Lehet, hogy valóban csak a mozgás miatt fáj a karod, mert könnyen előfordulhat, hogy hiába csinálod régóta, valahogy a sejtjeid, ízületeid, izmaid csak nem akarnak évről-évre fiatalodni:-)) Ezt az eshetőséget is figyelembe kell venni:-))

 

Most végre "fürödhetünk a D vitaminban", hét ágra süt a nap, már nagyon hiányzott, igaz még hideg van, de az kit érdekel, csak jól fel kell öltözni és kész.

A medve mellett az angol mormota is rövidesen kezdődő tavaszt jósolt, ezért csatlakozom Hozzád és én is hiszek nekik:-)

Előzmény: ovics (1591)
ovics Creative Commons License 2011.02.09 0 0 1591

Gratula !

 

Holnap van jelenésem a dokimnál..................kézrtg-nel egybekötve. Nekem napok óta a felső karom fáj. Ez időnként előjön, de olyan érzésem van, semmi köze az RA-nak ehhez. Inkább a heti 2 tánc és 1 jóga............pedig régóta csinálom.Bekenem innoreuma krémmel többször és elmúlik, ezért gondolom.

 

Süt a napocska, hangulatom is kisüt :-))  A medvének hiszek !

Előzmény: .ETNA. (1590)
.ETNA. Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1590

Hupsz, el is felejtettem megírni, hogy a 31-i vérvételen a májfunkció normális, a CRP normális, a vérsüllyedés kicsit magasabb lett, most éppen 36 (de ez gondolom a kis megfázás-szerűség miatt lett ennyi).  De a lényeg, hogy továbbra sem "fájok", csak a napsütés jönne már, mert utálom ezt a depis szürkeséget az ég helyén:-)

Coccinea Creative Commons License 2011.02.05 0 0 1589

Mielőtt a reumatológus kimondana nálad bármilyen autoimmun betegséget, feltétlenül fordulj immunológus szakorvoshoz is. Ha egy orvos rámondja a bajodra, hogy az Valami, onnantól kezdve nehezen találsz olyan orvost, aki ezt megkérdőjelezné. Még akkor sem, ha gyanítja, hogy a másik orvos tévedett.  Szóval, az életbevágó, hogy az első diagnózist nagyon alapos kivizsgálás előzze meg.

A magas vérsejtsüllyedés pedig önmagában csak annyit jelent, hogy valahol gyulladás van. De még a CRP is képes megemelkedni egy egyszerű torokgyulladás miatt is. Pontosabb vizsgálatok kellenek, mielőtt valami "durva" gyógyszer szedését bevállalod.  Szerintem legalábbis.

Előzmény: Csibe32 (1586)
.ETNA. Creative Commons License 2011.02.05 0 0 1588

Elírtam:  támadnak=fordulnak

.ETNA. Creative Commons License 2011.02.05 0 0 1587

Így már érthető, én is csak azt a 242-es számot néztem, pedig az csak valamilyen írásjel "konvertálása", vagy ilyesmi.

 

A sajnálatos tény az, hogy a vérsüllyedésed és a reuma faktor értéked is emelkedett. Most néztem a korábbi leletemen, az Anti-CCP AT értéke 0-50 között van a tűréshatáron belül, így a 7-es érték már nem negatív, de semmi esetre sem jelentős. Persze ennek ellenére az ízületi fájdalmak ha még mindig fennállnak, akkor valami csak van, ami nagy valószínűséggel egy autoimmun, különben antibiotikumos rásegítéssel már elmúlt volna. Nem tudom, hogy a seronegatív RA-soknál az anti-ccp is ilyen alacsony szokott-e lenni, vagy csak az RF és a vérsüllyedés... viszont Nálad a vérsüllyedés nagyon magas, több mint kétszerese a még "elfogadható"-nak. Reméljük a doki meg tudja mondani, hogy mi a baj!

 

Erről jutott most eszembe, hogy láttam már néhány adást az ID (Investigation Discovery) csatornán a Titokzatos diagnózis c. dokumentumfilm sorozatból és a műsorban szereplő esetek többségénél hosszabb-rövidebb időn belül, de szinte mindig az derül ki, hogy valamilyen nagyon ritka autoimmun betegség okozza a néha szabályosan "elborzasztó" tüneteket.

 

Általában akkor sikerül végre felállítani a pontos diagnózist, amikor valamelyik orvosnak beugrik egy lehetséges betegség (mint megoldás) és letesztelik a beteget egy bizonyos antitestre. Egy doki mondta az egyik adásban, hogy "... minden autoimmun betegséget antitestek okoznak, csak azt nem tudjuk, hogy mi váltja ki azt, hogy az antitestek a szervezet saját sejtjeit ellen támadnak, vagyis "összetévesztik" azokkal a baktériumokkal stb., akik ellen valójában harcolniuk kellene...".

Előzmény: Csibe32 (1586)
Csibe32 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 1586

Jövő héten kiderül, majd minden.

Etna nekem múltkor amikor nézték a rf-at akkor 15-ös volt " megnézettem a rheumafaktoromat ami j&#242; lett 15-ös" Sorry nem tudom mi az a szám, ami bekerült a hozzászólásomba. Szerintetek a negatív ccp nem szól az RA ellen? 

 

Ovics megoldodott a matrac kérdés?

.ETNA. Creative Commons License 2011.02.04 0 0 1585

Szegény répa... a végén mi történik vele? Nem tud kiugrani a földből? Nagyon aranyos :-DDDD

Előzmény: ovics (1583)
.ETNA. Creative Commons License 2011.02.04 0 0 1584

Hát ezek érdekes adatok és bár nem vagyok orvos, de szerintem Nálad még tovább kell és tovább is fognak keresgélni.  Kíváncsi leszek majd, hogy mit mond a reumatológus. Sajnos akkor is lehetsz RA-s, ha az értékeid viszonylag jók, mert a szeronegatív RA-soknál éppen ez a helyzet. De majd meglátjuk, hogy mit mond a doki... azért gyanítom, hogy Ovics-nak igaza lesz és "üdv a klubban" :-((

 

Ahogy látom a korábbi leletedhez képest (45) emelkedett a vérsüllyedésed, szerintem az 55 az már a gázos határon van, de mindenképpen azt mutatja, hogy valahol, valami intenzíven gyulladásban van.

 

Azt viszont egyáltalán nem értem, hogy hogyan lehetséges az, hogy az egyszerű Cataflam mellett, a korábbi 242 körüli reuma faktorod, most csak 35??? Ha jól emlékszem az RF 40-ig jó, tehát elvileg még simán benne vagy az elfogadható tartományban!!! De mitől ment le több mint 200-at??? Csak azért kérdezem, mert az RF-nek ez - általában - nem szokása:-)

 

A CRP 9 érték sajnos nem hinném, hogy azt mutatja, hogy tartós, vagy legalább átmeneti remisszióra kell számítanod (ezt csak azért gondolom, mert nekem a 0,3 körüli értéknél szoktak tapsikolni a növérek, hogy hű-ha ez alapján továbbra is bizakodhatunk az aranyos kis tartós remisszióban...).

 

De az egészben a totális káosz az anti ccp eredmény, az érték tényleg 7 ???? , ha nem lenne a dolog komoly, legszívesebben azt mondanám - vígaszként - , hogy nyugi, no para , hiszen "labdába sem rúghatsz" pl. az én 350 körüli anti ccp eredményem mellett:-))

 

Még mindig az ízületeid fájnak elsősorban? Azért nagyon szurkolok, hogy a dokid megtalálja a számodra legmegfelelőbb gyógyszert és sikerüljön lehúznia a gyulladás szintjét!

 

 

Előzmény: Csibe32 (1582)
ovics Creative Commons License 2011.02.04 0 0 1583

Helyes :-))

 

Az eredményeid azt mutatják, hogy klub tag vagy .

Előzmény: Csibe32 (1582)
Csibe32 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 1582

Sziasztok,

 

Ovics köszi az infokat a paleoval kapcsolatban, elgondolkodtam rajtam, és úgy döntöttem, hogy mindent eszek csak kevesebbet.

 

Etna megvannak a kivizsgálás eredményeim. Süllyedésem:55, Crp:9 RF:35 lett  anti ccp:7-es, immun elfomon az alfa és a béta globulinom is rossz lett. Hétfön kérek időpontot a reumatológushoz.

.ETNA. Creative Commons License 2011.02.03 0 0 1581

Szuper, hogy jól érzed magad!!! Ez a lényeg!! A vérkép már ebben az esetben  csak másodlagos, elvégre mégis csak az számít, hogy jól vagy, ha az értékek pedig az elfogadhatóság határain belül lesznek majd - szerintem - ne is törődj túlságosan a vérképpel:-)

Előzmény: Dolna46 (1577)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!