Keresés

Részletes keresés

hörpölin Creative Commons License 2013.05.24 0 0 40263

"Ha egy zárt fórumot akartok létrehozni annak semmi akadálya de akkor legyen zárt, és ne takarózzatok azzal, hogy az a többségi túrázó társadalom véleménye, nem az a TI véleményetek azé a pár emberé."

 

Habár ezt nem nekem címezted, kedves HEV, mégis reagálnék erre a mondatodra.

 

Ahogy már leírtam az előző hozzászólásban is, nagyon úgy veszi ki magát, hogy nekem jutott a postás szerepe az MTSz és a fórum között. Nem tolongtam ezért a munkáért, de tudom, hogy szükséges, ezért csinálom. Aztán ha a későbbiekben megkezdi a működését az általam javasolt csoport, akkor bizony lesznek olyan kérdések ott is, amikben konszenzusra kellene jutnunk, egyszerűen azért, hogy a többség érdekeit képviselhessük a projektben. Erre pedig ez a fórum a legalkalmasabb! Én Güszivel ellentétben bizonyos szempontból örülök a tegnapi vitának is, hiszen fontos dolgokat tisztázott, amik ha most nem kerültek volna a felszínre, a mélyben pusztítottak volna.

 

De most akkor a konszenzusról. Több kérdést is megvitattunk már itt az elmúlt időkben, azonban az ide beírók sem jelentik az egész "kéktúrázó közvéleményt". Nagyjából 20-30 fő szokott ide rendszeresen írni, illetve folyik bele az itteni társalgásba. Azonban most éppen az előző hsz-ben említett szakdolgozatról, illetve az alapját képező felmérésről jutott az eszembe valami!

 

Több száz kitöltött statisztika érkezett Zsófihoz, miután belinkeltük itt a fórumon, és ez megmozgatta a fantáziám! Az elgondolásom lényege, hogy egy névtelen statisztikai felméréssel megtudhatjuk az erre a fórumra járó, csak az itteni hozzászólásokat olvasgató kéktúrázók véleményét is! Ők nagyon sokan lehetnek, talán több százan is vannak! Tehát ha a jövőben eldöntendő kérdésekhez fog érkezni a munkacsoport, akkor azokat felmérés formájában közzétesszük itt, a kérdések mögé felsorakoztatva a lehetséges válaszokat is. Úgy gondolom, hogy ha egy számunkra tétnélküli szakdolgozatra többszáz kitöltött felmérés érkezett, akkor egy fontos, eldöntendő dologban még nagyobb lehet a részvétel! Tökéletes egyetértés persze semmilyen kérdésben nem lesz, de a körvonalak határozottan kirajzolódnak majd a felmérések végén. Akkor majd tényleg a többség véleményét tudjuk majd képviselni, és senki sem mondhatja, hogy egyéni érdekek mentén lavírozva szembe megyünk a többség akaratával. Természetesen a felmérések eredményei nyíltak lesznek, azokat bárki megtekintheti majd. Ha már egyszer nyilvánosságot akarunk, akkor az legyen 100%-osan az! :-)

 

Persze ez nem azt jelenti majd azt, hogy személyesen nem lehet a dolgokra itt reagálni itt a fórumon, az ide leírtakra is tekintettel fogunk majd lenni. De ez még a jövő zenéje. Addig még el is kell jutnunk!

 

Maszogep74:

 

"Hörpölin, a KÉK túranaplós könyv, amit ajánlasz az oldaladon, tényleg jó!"

 

A könyvről a véleményem olvashatod az ajánlómban. Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy egy olyan könyv született, amit bárkinek nyugodtan ajánlhatok a kékúrázással kapcsolatban. És ez nagy szó! Örülök, hogy Neked is tetszik:-) 

Előzmény: HEV (40244)
hörpölin Creative Commons License 2013.05.24 0 0 40262

Sajnos, tegnap nagyon kapkodva éltem, még arra sem volt időm, hogy mindenre reagáljak itt a fórumon. Ezt igyekszem most pótolni:

 

Güsziológus:

 

"Jó lenne, ha a bizottságnak lenne olyan tagja, aki kapna felhatalmazást, hogy a bizottság nevében "felügyeljen" egy fórumot, a megfogalmazott kérdésekre válaszoljon, a felvetéseket rendezze, és a bizottságot erről rendszeresen tájékoztassa."


Itt vagyok erre én. Emlékezz csak vissza: amikor megkérdeztem a bizoccság nyilvánosságát, Garancsi azt mondta, hogy ez nagyon fontos! Ennek a jegyében igyekeztem eddig is cselekedni: próbálok beszámolni az ülések tartalmáról, az itteni dolgok konklózióját pedig exportálom oda. Írásos kinevezésem nincs erre posztra, de ha akarod, kérek majd egyet. Amúgy is hiányolom ott benn a jó poénokat, hát most akkor lesz majd egy. :-)

 

"Szomorúan tapasztaltam, hogy véleményemre nem kíváncsi senki, a projekt önjáró, a bizottságnak nincs beleszólása.

Sajnos, nem hiszek abban, hogy a vezetés megváltozna, de nem kizárt."

 

Szerintem pedig arról szól az egész, hogy már szinte könyörögnek, hogy kapcsolódjunk bele a munkába, mert mi tudjuk, mit akarunk! Most vagy Te, vagy én alapvetően félreértünk ott valamit!

 

"A személyeskedéssel nem tudok mit kezdeni, a kioktatásokra nem reagálok."

 

Azt hiszem, veled itt nem személyeskedett senki, kioktatni sem akart semmire. Engem talán igen, de az már az én gondom.

 

"Vonat után pedig nem szaladunk, mert jön másik"

 

Ha ez elmegy, nem jön majd másik. Ha most elkönyvelnek bennünket a javíthatatlan szájtépők közé, akkor nem lesz következő vonat. Ez csak megérzés a részemről, de ide a rozsdás bökőt, ha nem lenne igazam! :-D

 

AttHunter:

 

Örülök, hogy sikerült Zsófinak a szakdolgozat, és amennyiben lehetséges, a fórum közönségével is meg kellene osztani a statisztikai eredményeket. Az az este a Ranolder keresztnél pedig csodás lehetett!

 

Tavaszi Széll:

 

Köszönöm a hozzászólásod! Ilyenkor tudom felmérni azt, hogy mennyire nincs "írói vénám"! Én görcsölök, hogy jól ki tudjam fejezni magam, Te pedig lazán kirázol a kisujjadból egy ilyen beírást! Őszintén irigyellek érte! A mérleg két serpenyője nálam is megvan, és bár én is pakolgatom a dolgokat az "adok" feliratú tálcába keményen, még mindíg a "kapott" feliratú ül az asztallapon!

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.24 0 0 40261

Hörpölin, a KÉK túranaplós könyv, amit ajánlasz az oldaladon, tényleg jó! Volt benne pár meglátás, ami hasznosnak bizonyulhat még egy ilyen fenomenális, öreg és tapasztalt túrázónak is, mint jómagam (irónia volt, mielőtt kiakadna valaki). :)

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.24 0 0 40260

megválaszott = megválasztott

Előzmény: Törölt nick (40259)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.24 0 0 40259

...hozzájön még ehhez az, hogy abban a pillanatban, amint egy szervezetet nem a megválaszott vezetője vezet, hanem kitör a demokrácia, már vége is az érdemi munkának. Nem egy csoportot, szakosztályt, egyesületet láttam emiatt hamvába halni. A nyílt fórumok egy idő múlva elérik azt a taglétszámot, amikor már nem hasznot hoznak a tömeg véleményének megismerése által, hanem kerékkötést a folyamatosan okoskodó, mindent jobban tudó kíbicek miatt. Aztán jön a "cipőgyártási eseményhorizont" pontja, amikor a felelősök erővel elzárják az okoskodók útját; eztán jön a sértődés, kampányolás a felelősök ellen, vita, anyázás, káosz...:) Az érdemi munka meg áll.

Előzmény: Remélemilyennicknincs (40256)
olahtamas Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40258

Szép beszámoló!

 

Előzmény: Törölt nick (40257)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40257

Egy picit más téma. Nem vagyok egy "koszorús nagy költő" típus, mint mondjuk Tavaszi Széll, csak elmesélném egy élményemet.


"A nagy emberek meteorok: felemésztik önmagukat, hogy fénnyel árasszák el a világot." Napóleon


Egy májusi hétvége
2010. Pünkösd. Emlékszem jól, háromnapos ünnep volt, a családi kirándulás célpontja Badacsonytördemic, a terv pedig kéktúrázás majd pünkösd vasárnap a Tanúhegyek túrán való részvétel .Szép volt mindkét nap, először a Tapolca-'Tördemic táv szombaton, majd a börzsönyiek (BTHE)  által szervezett teljesítménytúra vasárnap, amely szokás szerint remekül volt lebonyolítva, mindenki jól érezte magát.
 Délután 5 óra körül a célban üldögéltünk, a 'Tördemici faluház udvarán egy padon, mikor egy farmernadrágos, egyszerűen öltözött teljesen hétköznapinak tűnő emberke szépen lassan elsétált előttünk, és feltűnés nélkül vegyült el a fáradt túrázók közt, szinte mindenkihez volt egy mosolygós, kedves szava. A családból csak én ismertem fel, bár én sem azonnal. A helyi polgármester mikor meglátta melegen üdvözölte, majd igyekezett neki megmutatni sok mindent a közeli épületekben lévő kiállításokból.

Egyre izgatottabb lettem, mert közel voltak hozzánk, és láttam hogy ez a kedves, mosolygós ember nem fog visszautasítani ha egy próbát teszek és odahívom az asztalunkhoz. És így is lett! Nagyon-nagy megtiszteltetésnek éreztem hogy leült közénk, és elkezdett mesélni...kérdeztük is sok mindenről, és ő meg válaszolt, készségesen, mosolyogva, de láthatóan a kemény és elszánt emberek finom határozottságával. Jó volt vele beszélgetni, őt hallgatva picit kishitűnek is éreztem magam, magunkat akiket olykor a hétköznapi lét apró-cseprő problémái is kétségbe ejtenek,  mik azok azokhoz a dolgokhoz képest amiket ez az ember véghezvisz és átél!

  Mindannyian csodáltuk azt az elhivatottságot, kitartást és erőt, különösen lelkierőt ami sugárzott róla, pedig még csak pár hónapja történt az a  baleset amelyben elvesztette az egyik lábát, de számára nem az volt a kérdés hogy visszamegy-e a hegyre, hanem az hogy mikor, és milyen magasra. Csodálkozva, kissé megilletődve hallgattuk...

 Majd fordult a kocka és ő kezdett őszintén érdeklődni arról hogy mi mit csinálunk, mit szeretünk,hogyan is kerültünk ide, persze hamar eljutottunk a túrázáshoz, a kéktúrához is.Kiderült hogy a felesége is kéktúrázik, kéktúrázott...Mikor észrevettük hogy egyre többen néznek már minket olykor talán neheztelő pillantásokat is vetnek felénk hogy egy kis időre elraboltuk az est díszvendégét akkor lassan kezdtünk véget vetni a beszélgetésnek. Arra még szakított időt hogy aláírja a kéktúrás füzeteinket, egyiket kiegészítette egy kedves kis félmondattal is, majd megköszönve a beszélgetést felállt és átment oda ahol a szervezők már várták. Mi meg ott maradtunk picit elvarázsolva, az életet egy kicsit más dimenziókból látva mint mondjuk egy negyedórával előtte...Jó érzés volt.
 Este még leadott egy fényképes vetítéssel egybekötött nagyszerű előadást a Himalájáról, a hegymászásról a zsúfolásig megtelt badacsonytördemici faluházban, azóta pedig csak a TV-ben láttam olykor...
 Az eszem tudja hogy nincs remény, de nehéz elfogadni hogy ez a nagyszerű ember valószínűleg már nincsen köztünk. Nem tudom azt sem hogy miben, talán valamiféle megmagyarázhatatlan csodában, de még hiszek. Gyere vissza közénk Erőss Zsolt!

 

a füzeteink első oldala, szép emlék azóta is

 

Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40256

Széll, sok dologban igazad van és minden tisztelet az areiosz pagosznak, de az idők változnak - tempora mutantur - és különösen ma nagyon nagy generáció váltás zajlik, amit lassan már a mai negyvenesek se nagyon tudnak követni.

 

Nekem is nehéz megugrani egy okos telefont, pedig tech fan vagyok és géphez kötött, de annak, aki sosem facebook-ozott például és elvből, meg rettegésből nem is akar, az nem fogja belátni, hogy ha például ma tömegeket - és különösen fiatalokat - meg akarsz szólítani, akkor ilyen játékokba is bele kell menni.

 

Hogy a pecsételőfüzet mellé szükséges lenne egy online pecsételési lehetőség is, esetleg saját account-okkal, ahova akár képeket is fel lehetne tölteni és chat-elni lehetne. OKT-s facebook....

 

Erről szól a jövő.

 

És nézd meg miről megy a ma a jövő helyett a szájtépés:

 

Ki mennyit fog kapni a fényképeiért, a jelzésfestésért...

 

Ejva medded!

 

Idézettel kezdtél, engedd meg, hogy idézettel zárjam soraim - és kérem a modikat, hogy ezt most ne töröljétek ki, istenúccse ez az utolsó off:

 

„Hajt az idõ, nem vár: elhalunk mi, vének,
Csak híre marad fenn karunk erejének:
Más öltõbeli nép, más ivadék nõ fel,
Aki ésszel hódít, nem testi erõvel.
Ím az ész nemrég is egyszerû port talált,
Mely egész hadakra képes szórni halált;
Toldi vagy nem Toldi... hull elõtte sorban:
Az ész ereje gyõz abban a kis porban!”

(Arany János: Toldi estéje)

 

A kis port ma úgy hívják: internet.

 

És végül a Fehér Elefánttól egy idézet:

A változás hosszú út. Tele van a régiek által ásott csapdákkal..."

Előzmény: Tavaszi Széll (40255)
Tavaszi Széll Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40255

"Arról, hogy mi volt dolgod a földön

 

Végül is, tudnod kell, mi volt dolgod a földön. Semmi esetre sem az, hogy bizonyos összegű, állagú és minőségű csontot, húst, zsiradékot és zsigereket vegyi üzemben tartsál. Az sem, hogy címeket, rangokat gyűjts, elnök legyél valamilyen társaságban, díszes ruhákban sétálj és rázzad a csengőt. Az sem - s ez már jobban fáj - , hogy boldog legyél, mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már mint öröm. Ilyen az ember.
Nem, egyetlen dolgod, létezésed egyetlen értelme a földön, hogy megismerjed az emberi és a világi dolgok igaz természetét, az emberi és világi tünemények összetartozását, s méltányosan viselkedj akkor is, ha embertársaid méltatlanul viselkednek.
Ez volt a dolgod a földön; nem több."

 

Márai Sándor: Füveskönyv

 

Güszi írt egy hozzászólást május 15-én. Sorszáma: 40109. Volt benne két mondat:

 

"Már sokan csatlakoztak, nem vagyok egyedül. Sajnálom, hogy a topic-ból senki."

 

Ekkor gondolkodtam el azon sokadszorra, hogy mit is jelent számomra az OKT, mit kaptam tőle, mit tettem érte, és a mérleg e két serpenyőjét nagyon nem találtam egyensúlyban. Másnap írtam egy rövid levelet, két címzettje volt, Güszi és Hörpölin. A szerény képességeim és a véges erőm határán belül ajánlottam fel a segítségemet. Lehet, hogy itt, a fórumon kellett volna, mert az e-mail olyan "sunnyogós"? Nem, ha valaki segítséget ajánl fel a jó ügy érdekében, azt ne a nagy nyilvánosság előtt, a mellét döngetve tegye.

 

Az ősi, természetközeli társadalmakban minden korosztálynak megvolt a maga feladata és a munkája. A fiatalok vadásztak, az idősebbek a földet művelték, a nagyon idősek pedig bölcsek voltak, és számos titok tudói. Nem tudták már leteríteni puszta kézzel a bölényt, nem tudtak már felszántani naponta több hektárt, de a náluk fiatalabbak mindig hozzájuk fordultak, ha elakadtak munka közben. Egy harmonikusan működő, tenni akaró közösségben minden tag megtalálhatja a neki való feladatot. Remélem, elég világosan fogalmaztam.

 

Persze előfordulhat, hogy a feladat túlnövi az adott embert. Bár nem vagyok még elég idős ehhez, de annyi élettapasztalatot már összekuporgattam, hogy esetemben ezt hamar felismerem. Akár már a maratoni futás első 100 méterénél. Ekkor azonnal kiállok a mezőnyből, és beállok a szurkolók közé. És megígérhetem, hogy én nem leszek anyázó futballhuligán.

Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40254

Hev: Csató Tímea vagyok, minden beírásom után vállalom a felelősséget. 

A stílusom meg olyan, amilyen. De szerintem te pont nem az az ember vagy, aki túlzottan kritizálhatsz másokat a megnyilvánulásaik miatt, mert te sem arról vagy híres, hogy túlzottan közel mentél volna a jóindulathoz. Még azt se tudtam, mi az a Műemlékem.hu, de a te nick-ed, híre már elért és nem épp pozitív kontextusban.

 

A másik fórumon rólad leírt véleményemet itt is tartom. Ott B a nickem. Ide csak azért nem írom be, mert kitörölnék a beírásom, azt meg nem szeretném, legyen csak szépen meg.

 

Úgyhogy ha már szépen belinkelted, akkor jöjjön csak át mindenki és olvassa el ott a jellemrajzod

 

Egyébként szerintem a HEV Leaks akció lényege valójában az, amit jó magyar mentalitásként a dögöljön meg a másik tehene címszó alá szoktam bepakolni.

 

Tudod, hogy változások lesznek és szemmel láthatóan a felkérés nem hozzád érkezett elsőre, hogy gyere vegyél részt. Megkérdezhetném, hogy na vajon miért?

Piszkálhat ez a tény elég rendesen. Hát ellenlépésként a "nyilvánosság tájékoztatása" címszó alatt felnyomtad a sztorit.

 

Megjegyzem gerinces dolog read-onlyként sutyiban grasszálni privát fórumon, aztán kiteregetni az ottani szennyest. Ez kb kimeríti azt, amit te sérelmezel - az interneten lehetőségként meglévő névtelenség, arctalanság örve alatt elkövetett ipari szarkavarást.

 

Ha a bizottságban lennék, komoly aggályomat fejezném ki a személyedet illetően és javasolnám a leváltásodat és eltávolításodat, mert aki ennyire nem képes uralkodni magán az nem passzol bele egy olyan történetbe, ahol komoly döntések meghozatala forog fenn. Ráadásul nem ez volt az első ilyen lépésed, emlékszem korábban is eljátszottad ezt a teregetést  az anyaszervezeteddel kapcsolatban, amikor kiraktál ide belső infókat.

 

Röviden összefoglalva egy megbízhatatlan ember vagy. 

 

És ezen az aranyeres túrázó plecsnid sem változtat semmit.

Előzmény: HEV (40244)
hörpölin Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40253

Reggel megírtam a hsz-t aztán elkezdtem dolgozni. Most a rákukkantva a fórumra látom csak, hogy beindult az élet errefelé. :-)

 

"Az is kérdés, hogy neked milyen felhatalmazásod, és döntési, beleszólási lehetőséged van, mert azt már olvashattuk, hogy Güszinek - aki szintén ugyanazon bizottság tagja - milyen..."

 

Nekem pont annyi és pont olyan, mint Güszinek. Semmivel sem több, vagy kevesebb. Én is csak egy bizoccsági tag vagyok a többi között.

 

"Meglátásom szerint te olyan feladatokra keresel itt embert, amelyek (leginkább a mennyiségüknél fogva) bőven túlmutatnak az önkéntes munka keretein, pláne egy sokszázmilliós és határidős projekt keretében."

 

Valóban. Ez a munka túlmutat rajta. Aki vállalkozik rá, hogy segítsen, annak nagyon sok ideje elmegy majd rá. Délutánok, hétvégék, olyan időpontok, amikor éppen túrázni is lehetne menni. Felvetődött Garancsi részéről, hogy nem is teljesen ingyen kérné ezt a munkát tőlünk, de mivel erről konkrétan nem beszéltünk, nem is szeretnék írni. Ami konkrét, az a költségtérítés. 

 

És most HEV-nek:

 

"Már amikor pár hete a képek vonatkozásában 'osztottátok a pénzt' akartam írni de most volt időszerű."

 

Ebben sincsen semmi titok. Néhány hete megkerestek azzal, hogy a több a tízezer fotómból az MTSz megvásárolna - igen: megvásárolna - néhány száz válogatott felvételt. Megmondom őszintén, eléggé hasba akasztottak ezzel a kéréssel, mert ha ingyen kérték volna, akkor is odaadtam volna azokat. Valóban beszéltünk tehát erről is "odaát", mert abszolut járatlan vagyok ebben a témában. Nem tudtam - most sem tudom - mennyit ér egy amatőr fénykép mondjuk a Nagy Péter-mennykői kilátásról? 10 Ft-of? 100-at? Esetleg 1000-et? Csak emlékeztetőül: kb. 600 képemet - kis felbontásban - ma is használják az OKT túraleírásoknál. Azokat is ingyen adtam át, még köszönetet sem vártam érte.

 

Maszogep74:

 

Igen, néha nagyon sokáig nagyon türelmes tudok lenni. Aztán hirtelen eldurran az agyam... De ettől most még távol állok! :-)

 

Güszi!

 

A vonat után én sem szaladnék. De még vár minket! Igaz, már nem sokáig!


Előzmény: efemm (40245)
Güsziológus Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40252

Komolyan gondolod (hiszed), hogy a bizottság többi tagja nem tud a kezdeményezésről?

Ennyire ostobának nézel mindenkit?

 

Azok, akik "nem tesznek semmit", már "letettek valamit az asztalra".

Nem szorulnak az én védelmemre, de előbb meg kéne érteni a problémát, aztán kéne cselekedni.

Vonat után pedig nem szaladunk, mert jön másik.

 

Hörpölin pontosan tájékoztatott, amikor azt írta, hogy vannak vitáink.

Igen, vannak, és lesznek is, amíg élünk.

Vannak vitáim az "öregekkel" is, de nem ellenükben kell változtatni, hanem VELÜK.

 

Voltak vitáim másokkal is, de tisztáztuk a helyzetet, azóta BÉKE van és együttműködés.

 

HEV megvédése sem a feladatom, de Ő azok közé tartozik,

"akik ténylegesen tudnak tenni az ügy érdekében."

Sőt, már tett is, nem is keveset.

 

Amúgy már csak azt kéne tisztázni, hogy mi az ÜGY.

Előzmény: nazo1982 (40247)
Güsziológus Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40251

Nekem annyi felhatalmazásom van, amennyit azoktól kapok, akik itt megszólalnak, megtisztelnek véleményükkel, vagy kifejtik ellenvéleményüket.

Ezzel párhuzamosam, talán részben ennek következményeként felkértek, vegyek részt egy olyan bizottság munkájában, mely a kéktúrát irányítja.

Ez óriási megtiszteltetés.

Mivel eleddig ötször teljesítettem, és ez még az "öregek" figyelmét is "felhívta", úgy gondoltam, hasznos, ha részt veszek a munkában, jóllehet nem mindennel értek egyet.

 

Szomorúan tapasztaltam, hogy véleményemre nem kíváncsi senki, a projekt önjáró, a bizottságnak nincs beleszólása.

Sajnos, nem hiszek abban, hogy a vezetés megváltozna, de nem kizárt.

 

Visszatérve a topic-hoz.

A személyeskedéssel nem tudok mit kezdeni, a kioktatásokra nem reagálok.

Írogatok, amíg van érdeklődés, beszámolok arról a munkáról, melyet azért végzek, mert fontosnak tartom, hogy a hivatalos nyilvántartástól függetlenül lehetőleg mindent tudjunk az útvonalról. Ha valaki kérdez, remélem a készülő kimutatások alapján részletes választ tudunk adni.

 

Jó lenne, ha a bizottságnak lenne olyan tagja, aki kapna felhatalmazást, hogy a bizottság nevében "felügyeljen" egy fórumot, a megfogalmazott kérdésekre válaszoljon, a felvetéseket rendezze, és a bizottságot erről rendszeresen tájékoztassa.

Ha az MTSZ vezetése úgy gondolja, hogy nem "létesít" önálló fórumot, mert a jelenleginek sincs nagy látogatottsága, akkor jó lenne, ha itt lenne valaki, aki az MTSZ-t "képviseli".

 

Nekem ez "A" fórum, ezt naponta "meglátogatom", ha valaki el akar írni, az megteheti.

Ha magánlevelet ír, akkor arra nem itt fogok reagálni.

 

Nem örülök a vitának, mely "kialakult", de nem vártam mást.

Szomorú.

Előzmény: efemm (40245)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40250

Nagyon optimista és nagyon-nagyon türelmes ember vagy... :)

Előzmény: hörpölin (40237)
nazo1982 Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40249

Látod van aki lavarja azt a bizonyost, mikor a dologhoz nem sok köze van. Tipikus magyar hozzáállás. Ahelyett, hogy privátban írt volna neki, hogy akkor hogy is van ez. De ehhez ő úgy látszik nem ért, csak rombolni.

Előzmény: AttHunter (40246)
AttHunter Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40248

Ja ez lemaradt (pedig szerintem egész jó)!

 

nazo1982 Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40247

nem egy hsz miatt regisztráltam.

 

Igen elsőnek minket kérdezett meg, mert a túrázók közül talán mi állunk hozzá a legközelebb, és kikérte a véleményünket. Úgy gondolom, hogy azért nem akarta ide beírni a megbeszélésen elhangzottakat, mert olyan embereket akart megkeresni, akik ténylegesen tudnak tenni az ügy érdekében. De a hsz-eid alapján az bebizonyosodott, hogy TE nem ilyen ember vagy. És nagyon remélem, hogy Hörpölinnek eszébe nem jut megkeresni téged.

 

 

A nyílt lapokkal játszáshoz meg annyit, valószínű azért nem a bizotságban hozta fel ezt a kérdést, mer tiszteli annyira a többi tagot és a munkásságát, hogy nem akarta őket kényelmetlen helyzetbe hozni.

Előzmény: HEV (40241)
AttHunter Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40246

Mindig olvasva Titeket, de ritkán hozzászólva: Remélem ez nem egy újabb szép magyar történet lesz és nem veszekedésbe torkollik, miközben a Hörpölin által említett vonat elrobog nélkületek. Sajnos Én csak szurkolni és esetleg ötletelni tudok, de teljes egészében támogatom a csapatot.

 

Egyébként a hétvégén három túratársammal befejeztük az OKT-t. A végére hagytuk a Keszthely-Tapolca-Tördemic szakaszt. Szombaton este fenn aludtunk a Ranolder keresztnél, köszönet a tippért Hörpölinnek. Azt hiszem ez az este végképp meggyőzött arról, hogy kezdjem újra az OKT-t. Annyi mindent láttam és nem láttam, hogy kötelező újra járni. Megfertőződtem, és másokra is veszélyes lettem. A RP-DDK-t már családdal csinálom és remélem az AK-t sem kell egyedül teljesítenem.

 

A lányom(Zsófi) sikeresen megírta a szakdogáját a Kéktúrából (külön köszönet a kikerülhetetlen Hörpölinnek a mélyinterjúért). Remélem mielőbb közre adja, hátha lehet belőle valamit kiszedni és hasznosítani.

 

Sok sikert a munkacsopornak, remélem néha tudok segíteni egy két ötlettel. Bízom benne, hogy nem lesz annyi útvonaláthelyezés, hogy a második bejárásomkor egy új túrát kell teljesítenem.

 

Addig is maradok aktív olvasótok. Sok sikert!

efemm Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40245

Meglátásom szerint te olyan feladatokra keresel itt embert, amelyek (leginkább a mennyiségüknél fogva) bőven túlmutatnak az önkéntes munka keretein, pláne egy sokszázmilliós és határidős projekt keretében. Az is kérdés, hogy neked milyen felhatalmazásod, és döntési, beleszólási lehetőséged van, mert azt már olvashattuk, hogy Güszinek - aki szintén ugyanazon bizottság tagja - milyen...

 

Előzmény: hörpölin (40237)
HEV Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40244

Elolvava a Te kedves hozzászólásaidat azon a másik fórumon valóban így tünhet, de inkább rád nézve, kezdve a névtelenség mőgé rjtőzéssel stb.

Már amikor pár hete a képek vonatkozásában 'osztottátok a pénzt' akartam írni de most volt időszerű.

 

Ha egy zárt fórumot akartok létrehozni annak semmi akadálya de akkor legyen zárt, és ne takarózzatok azzal, hogy az a többségi túrázó társadalom véleménye, nem az a TI véleményetek azé a pár emberé.

 

Nagytudású kollégát idézve a gyerek is 9 hónap alatt születik, majd meglátjuk mi fog megszületni ebből a valóban nagy lehetőségből, mert azért a 2 Milliárd közeli összeget ha sok felé osztod kevés jut fejenként, vagy ez a bajod :-)

Előzmény: Remélemilyennicknincs (40242)
Lud Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40243

sőt. padlóra köpni se tilos.

 

egy jóideje legalábbis ritkán látni ilyen táblát :

http://mindenesblog.blogspot.hu/2011/07/padlora-kopni-tilos.html

Előzmény: HEV (40235)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40242

HEV: Buta vagy na, nincs mit ellened tenni.

 

Viszont nagy tanulság: ha azt akarjátok, hogy mindenki tudjon mindenről, akkor kezdjetek pisszegni úgy, hogy HEV is hallja. Garantált a siker.

Előzmény: HEV (40241)
HEV Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40241

Kár egy hozzászólás miatt regisztrálni.

Akit érint mindenesetre megértette és ez a lényeg.

 

 arra hívta fel a figyelmemet, hogy illene nyílt kártyákkal játszani! :-)

 

 

Előzmény: nazo1982 (40239)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40240

Nazo +1

Ma reggel beírtam ide HEV-nek, de aztán töröltettem, mert az első indulat után rájöttem, csak tovább rontom az amúgy is megkavart helyzetet.

 

Egy biztos HEV-et semmilyen olyan dolog közelébe nem engedném, ami felelősséggel jár, mert nem tud disztingválni.

 

Előzmény: nazo1982 (40239)
nazo1982 Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40239

HEV hsz-re inkább nem reagálok, mert még a végén megint eltüntetnek egy napra.

 

Néha előbb gondolkozni kellene, mint egyből írni. Hiszen ott van abban a hsz-ben, hogy itt is meg akart keresni pár embert, illetve gondolom mikor megvannak a tagok, akkor ez be is lett volna jelentve. De vannak fontoskodók, akik úgy gondolják, hogy nekik mindenhez közük van.

hörpölin Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40237

Ugyan, hagyjad tingatinga, amúgy is pár napon belül tudattam volna a fórummal a helyzetet, HEV csak arra hívta fel a figyelmemet, hogy illene nyílt kártyákkal játszani! :-)

 

Tehát először is: mi a belinkelt fórum?

Erre nem szeretnék sok szót vesztegetni, egyszerűen arról van szó, hogy néhányan kéktúrázók - akik úgy gondolom, többet jelentünk egymásnak, mint egy egyszerű túratárs - pár éve összejöttünk a honlapom vendégkönyvében, ott kezdtünk el csetelgetni egymással. Ezzel viszont elriasztottuk onnan azokat, akik vendégkönyvként szerették volna használni azt (hiszen ez is lett volna a funkciója), ezért három éve létrehoztuk a HEV által is linkelt csetszobát, ahol nem csak a túrázós dolgainkat, de személyes ügyeinket is megbeszéljük egymással. Régebben egyetlen link vezetett ode, a honlap vendégkönyvéből, de azt egy emlékezetes troll látogatás után felszámoltam. 

 

Másodszor: miről is van szó?

Mint nagyon sokan tudjátok, Güsziológus és én tagja vagyunk az MTSz Kéktúra Szakbizottságának, annak tavalyi megalakulása óta. Akkor nagy reményekkel vágtunk bele mindketten ebbe "bizoccságosdi"-ba, de aztán úgy tűnt, sokáig munka nélkül, csak úgy lebegünk a semmiben. Talán egy hónappal ezelőtt ülünk össze újra, ahol Garancsi bejelentette hivatalosan is a pályázatokat, és azt, hogy indul a munka a kéktúrázás megreformálása dolgában. Mi ketten Güsziológussal azonnal reagáltunk, belefogtunk két nagyobb lélegzetű előkészítő anyag elkészítésébe, a Pontok listájába és a pihenőhelyek listájába. Őszintén szólva, azt vártuk, hogy a bizottság többi tagja is kiveszi a részét a munkából, de mindeddig együk sem aktivizálta magát ezügyben. Pár oldallal korábban már elengedtem erről egy-két megjegyzést, mert bosszantott egy kicsit a dolog. Pedig munka az lenne dögivel - de erről kicsit később.

 

Félreértés ne essék: a bizottság valamennyi tagja nagyon sokat tett a múltban az Országos Kéktúráért és úgy általában a kéktúra mozgalomért! Maximálisan tisztelem és becsülöm minden tagját ezért és megtiszteltetésnek érzem, hogy megismerhettem őket, de tenni MOST kell a mozgalomért, és ezt ők nem értették meg! A múlt héten fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy létre kellene hozni egy munkabizottságat (a francba: már megint egy hüje bizoccság! - gondolhatjátok, legyen inkább munkacsoport), ami aztán a kezébe venné ténylegesen a munkákat, és gyakorlatilag függetlenül működne a most meglévőtől, csak az MTSz felsővezetése felé tartozna beszámolási kötelezettséggel.

 

Mi is lenne a munkája? Néhány hét múlva beindul majd a gépezet: az útvonalbejáró csapattól áramlani fognak az adatok, ezek alapján el kell kezdeni tervezni az útvonalon elhelyezendő irányjelző táblák adatait, a dizájnerek nekiesnek majd az igazoló füzeteknek, és egyéb kéktúrával kapcsolatos kiadványoknak, tartani kell a kapcsolatot az erdészetekkel, nemzeti parkokkal a kialakítandó pihenők és egyéb létesítményekkel kapcsolatosan, fontosnak tartom a már sokszor emlegetett tepepülések önkormányzatainak, kisebbségi önkormányzatainak felkeresést, hogy az ő bevonásukkal szavatoljuk az ott áthaladó kéktúrázók biztonságát. De említhetném az informatikai vonatkozásokat is, hogyan, milyen formában legyenek elérhetőek az adatok, információk az útvonallal kapcsolatban. 

 

Múlt szombaton írtam Tassy Márknak, a kéktúra projekt vezetőjének, és felvázoltam a levelemben a fentebb körvonalazott problémát. Azonnal reagált, ennek az eredménye volt a tegnap délutáni megbeszélés, aminek a tartalmát HEV volt olyan kedves, és betette ide, erre a fórumra is. Most nem akarom beidézni ide, a lényeg benne van, csak szkrollozzatok le a (40232)-re! Most csak egy dolgot mondanék: itt sírtunk éveken keresztül, hogy nincs pénz, nincs semmi változás! Hát most van pénz! És ezt a pénzt el is fogják költeni tutira, de az nem mindegy a számunkra, hogy mit kapunk mindezért! Mert egy dolog a lényeg: kíváncsiak a véleményünkre, sőt! Ők kérnek arra bennünket, kéktúrázókat, hogy vegyük ki a részünket a munkából, mert mi tudjuk csak igazán, hogy mire van szükségünk!

 

Ez az utolsó időpont, hogy beszállhassunk ebbe a munkába! A vonat hamarosan indul, és vagy felszállunk a masiniszta mellé, és akkor beleszólhatunk abba, merre menjen a vonat, vagy úgy itthagynak bennünket, mint eb a Szaharát! Tehát most az az dolgom, hogy "összetrombitáljak" egy csapatot, akik vállalják, hogy elvállalnak egy-egy részterületet, ahol ötletekkel, meglátásaikkal segíthetik a teamek munkáját. Félreértés ne essék: nem mi hozzuk majd a döntéseket, beleszólási jogunk lesz a folyamatba! De mint már írtam, szeretnék hallani a véleményünket és ha okosakat mondunk, akkor meg is valósítják, mert úgy gondolják, mi tudjuk legjobban, hogy mit is akarunk!

 

Egy ember keresett meg eddig: Tavaszi Széll. Ő valahogy ráérzett arra, hogy valami készülőben van és már levélben jelentkezett. Güsziológus némi fenntartással, de jönni fog, "odaát" jelentkezett még valaki, aki ide is szokott írni, de más nicken. Szeretném megkeresni a mostanában innen kivonult kvte-t, hogy tudna-e segíteni, hiszen eddig is nagyon sokat tett, és tesz most is a mozgalomért. Természetesen én is szeretnék benne lenni a csapatban, de még úgy gondolom, 4-5 hely kiadó. Tizen pont elegen leszünk, jut majd mindenkinek téma. 

 

Ja, még valami! Civilek leszünk a pályán, akik a saját szabadidejükben ténykednek majd, és valószínüleg csak annyit kapunk majd viszonzásul, hogy köszönöm, bár arról szó volt, hogy utazási költségtérítés lesz, hiszen néhány tagnak, akik olyan jellegű munkát vállalnak, sokszor kell majd utaznia. Most ennyit tudok csak mondani, és várom azok jelentkezését, akik fantáziát látnak a fentebb leírtakban. Megkereshettek itt a fórumon és levélben is. Az e-mail címem publikus, arra nyugodtan írhattok.

 

Előzmény: Törölt nick (40233)
Pápai vándor Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40236

Az első képen látható turistaút feliratú táblát én állítottam fel szombaton mert a földön hevert egy fa mellett , ez ott van ahol egy kis patakon kell átmenni .Egyébként én nem úgy vettem észre hogy magánbirtokokon jártam át , kerítést szerencsére sehol nem láttam és ez a rész csapásokon , nevezzük ösvénynek vezet , ahol nagy gaz volt .Ha meg magánterület lett volna csak lenyírták volna a füvet vagy nem?

Előzmény: Törölt nick (40225)
HEV Creative Commons License 2013.05.22 0 0 40235

Ha megnézed  a (CC BY-NC-ND 2.5 HU) felhasználási irányelveket, megneveztem a forrást, nem adtam el és nem változtattam meg!

 

Legalább tisztábban látjuk a 'bizoccság' működését, munkáját.

 

 

Előzmény: HEV (40234)
HEV Creative Commons License 2013.05.22 0 0 40234

Ha gondolod moderáltasd de ez nyilvános oldalról származik tehát miért ne lehetne közismert?

Előzmény: Törölt nick (40233)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.22 0 0 40233

Ezt finoman szólva is óriási indiszkréció volt ide átmásolni. Bővebben inkább nem minősíteném... Ennek közlése csak és kizárólag Hörpölin dolga lett volna.

Előzmény: HEV (40232)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!