Keresés

Részletes keresés

!MARATHÓN Creative Commons License 2018.07.04 -2 0 149706

Főztél már pálinkát életedben? Ha nem akkor ne 100 literessel kezdj. Horror áron árulják a minőséget. Több mint fél milla.

Előzmény: Bazsi1987 (149704)
zsorsz Creative Commons License 2018.07.04 -2 1 149705

Tessék mondani! Bergeronból lehet pálinkát főzni?

 

Bazsi1987 Creative Commons License 2018.07.04 -2 0 149704

100L-es, két lépcsősben a terv.

Amit nem tudok:

- a leégésen kívül jelentősége van annak, hogy dupla falú-e, vagy sem

- milyen, mekkora deflagmátor kell (ill pontosan mit okoz)

- mi a szerepe a tányéroknak

- van a jelentősége a feltekert hűtőcső hosszának?

- van a jelentősége a páracső hosszának, ill a dőlésszöge mit befolyásol?

 

Azt hiszem ezek a legfőbb kérdések, amik nagyon érkelnek, de biztosan van olyan fontos dolog, amit nem említettem, mert nem értek hozzá.

Ezekről szeretném meghallgatni a véleményeteket.

 

köszönöm

 

 

Előzmény: naivkezdo (149703)
naivkezdo Creative Commons License 2018.07.04 -2 0 149703

Nem az en tanacsom, de szerintem lenyeges a dilemmadhoz: minel kisebb a rendszered, annal nehezebb fozni vele. Szerintem ezt nem fogja vitatni senki.

Előzmény: Bazsi1987 (149699)
naivkezdo Creative Commons License 2018.07.04 -2 0 149702

Dunantul elfagyott, ami megmaradt egy jo resze rohadva erik. Iden tenyleg draga lesz:))

Előzmény: Bazsi1987 (149695)
naivkezdo Creative Commons License 2018.07.04 -2 0 149701

Akkor nem vagyok egyedul:)) en pont azon a kornyeken voltam, igaz picit olcsobban mint 150. Amugy jogos, koszi, en is elfelejtettem azt a topicot nezni kb evek ota.

Előzmény: endrepp (149692)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.04 -2 0 149700

Köszönöm hogy kijavítottál!!

Előzmény: ksanyi52 (149694)
Bazsi1987 Creative Commons License 2018.07.04 -2 0 149699

az baj, mert kedvenc.

150-200 körül adnék érte, többet nem.

nagy dilemma, hogy gyümölcsöt vegyek-e, vagy azt a pénzt hozzárakjam a főző megvásárlásához :)

 

 

Vagy valamelyikőtöknek írhatok privátban főzővásálással kapcsolatban? Lenne pár kérdésem...

 

Utoljára valaki végig negatív értékelte az összes hozzászólást, gondolom ezt segítségnek szánta.

 

 

Előzmény: öreg_néne_b (149698)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.07.04 -2 0 149698

Kevés lesz és drága. Nem az idei a kajszi éve...

Előzmény: Bazsi1987 (149695)
beetee Creative Commons License 2018.07.04 -2 0 149697

BRIX ?

:o

Előzmény: !MARATHÓN (149696)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.07.04 -2 0 149696

+30%

Előzmény: Bazsi1987 (149695)
Bazsi1987 Creative Commons License 2018.07.04 -2 0 149695

én is kocsikáztam több, mint 300 kilométert érte :D és 150ért vettem.

 

holnap viszem főzetni, nagyon jó illata van.

 

Arról tudtok valamit, hogy milyen lesz idén a kajszi és mennyi lesz az ára?

Előzmény: endrepp (149692)
ksanyi52 Creative Commons License 2018.07.04 -2 0 149694

meggyért.

Előzmény: Törölt nick (149693)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.04 -2 0 149693

Üdv. Mindenkinek!

Szabolcs megye, Mátészalka környékèn, a felvásárlók 80 Ft ot adnak az első osztályú meggyet!

Előzmény: endrepp (149692)
endrepp Creative Commons License 2018.07.04 -2 0 149692

Én egy hete mentem el a világvégére 150Ft-os meggyért, erről semmit nem tudok, csak gondoltam oda irányítom a figyelmet, hátha valakit érdekel, sokan nem is tudnak arról a topikról.

Előzmény: naivkezdo (149690)
sogi01 Creative Commons License 2018.07.04 -2 1 149691

                                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (149661)
naivkezdo Creative Commons License 2018.07.04 -2 0 149690

Azt hiszem erre mondjak, hogy keson jott uzenet.

Amugy vett valaki, milyen fajta?

Előzmény: endrepp (149685)
forgesz Creative Commons License 2018.07.03 -2 0 149689

Köszönöm!

Előzmény: öreg_néne_b (149688)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.07.03 -2 2 149688

Tartsd sötét, hűvös helyen, egy évig sem lesz baja.

Előzmény: forgesz (149686)
Figyelget Creative Commons License 2018.07.03 -2 0 149687

Az alszesz nem romlik meg. Sem ilyen időben, sem másmilyenben. 

Előzmény: forgesz (149686)
forgesz Creative Commons License 2018.07.03 -2 0 149686

Üdvözlök mindenkit! Érdeklődnék, hogy az alszesz, 2-3 hét alatt, ilyen időben elromolhat-e?

endrepp Creative Commons License 2018.07.03 -2 0 149685
endrepp Creative Commons License 2018.07.03 -2 0 149684

Alszesz kuka vagy akármi, alma pálinkából diólikőr, aszalt meggyet a gyerekeknek télen vagy ágyas meggy pálinkába,  szabolcsi vőféllyel való beszélgetést merevlemezre ne mentsd el, még valami vírust viszel a rendszerbe. ;)

Előzmény: Törölt nick (149683)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.03 -2 0 149683

Amin agyalok:

 

Van a saját 1 liter meggy alszeszem ami 25 fokos

Ha ahhoz tennék kb 2 liternyi nem jól sikerült régi almapálinkát amit felhígítanék szintén 25 fokosra és ugy főzném le (aromatényérba tennék egy zacskó aszalt meggyet) lenne-e értelme , vagy engedjem el az az 1 liternyi alszeszt majd valami vegyesbe ?

Nyilván itt is el kellene venni az elő és utópárlatot ha hozzáteszem az 1 liternyi alszeszt.

 

A másik lehetőség az aszalt meggyel átfőzni a kb 2 liternyi már kész de nem finom pálinkát és akkor nem kell elvennem sem elő sem utópárlatot.

 

 

 

 

Figyelget Creative Commons License 2018.07.03 -2 1 149682

Annyi cukorral már muszáj felöntenie... 

Előzmény: Törölt nick (149681)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.03 -2 0 149681

Azt már meg sem mertem kérdezni , hogy mennyi meggyet használ 100 liter cefréhez , mert mondott valami olyat is a cukor és az élesztő után , hogy felönti vízzel.

Na akkor én már gondolatban elengedtem a dolgot....

Előzmény: Jolida (149677)
endrepp Creative Commons License 2018.07.03 -2 1 149680

A kábelátvezető lemezekhez van ~1-2.5mm vastagságig kialakítva, ha a fedeled vastagabb, akkor a dugó a nyerő. De biztosra veheted, hogy ezek nélkül a 10.5mm-es konyokó, beszúrva egy 10mm-es furatba működik, eleinte kábel átvezetőztem, 2 éve már csak így használom, tökéletes.

Egy másik szempont, hogy én használom a hordót szállításra is, a 10mm-es furatba elhelyezek egy M8-as, hengeres fejű csavart és a hordót elfektetem a csomagtartóba, nagyobb furattal ez körülményesebb.

Előzmény: 72lakiluk (149679)
72lakiluk Creative Commons License 2018.07.03 -2 0 149679

Ránéztem a Bondexre, be is ugrok a Murányi utcába holnap. Kifúrt szilikon dugó, kábelátvezető - mindkettő jól néz ki, majd élőben meglesem.

Előzmény: endrepp (149665)
72lakiluk Creative Commons License 2018.07.03 -2 0 149678

A fedélben megvan a gumi és fémabroncsos. Kösz a tippeket :)

Előzmény: öreg_néne_b (149663)
Jolida Creative Commons License 2018.07.03 -2 2 149677

No, de minek bele a meggy!? :-ppp

Előzmény: Figyelget (149676)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!