Akkor nem vagyok egyedul:)) en pont azon a kornyeken voltam, igaz picit olcsobban mint 150. Amugy jogos, koszi, en is elfelejtettem azt a topicot nezni kb evek ota.
Én egy hete mentem el a világvégére 150Ft-os meggyért, erről semmit nem tudok, csak gondoltam oda irányítom a figyelmet, hátha valakit érdekel, sokan nem is tudnak arról a topikról.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Alszesz kuka vagy akármi, alma pálinkából diólikőr, aszalt meggyet a gyerekeknek télen vagy ágyas meggy pálinkába, szabolcsi vőféllyel való beszélgetést merevlemezre ne mentsd el, még valami vírust viszel a rendszerbe. ;)
Ha ahhoz tennék kb 2 liternyi nem jól sikerült régi almapálinkát amit felhígítanék szintén 25 fokosra és ugy főzném le (aromatényérba tennék egy zacskó aszalt meggyet) lenne-e értelme , vagy engedjem el az az 1 liternyi alszeszt majd valami vegyesbe ?
Nyilván itt is el kellene venni az elő és utópárlatot ha hozzáteszem az 1 liternyi alszeszt.
A másik lehetőség az aszalt meggyel átfőzni a kb 2 liternyi már kész de nem finom pálinkát és akkor nem kell elvennem sem elő sem utópárlatot.
Azt már meg sem mertem kérdezni , hogy mennyi meggyet használ 100 liter cefréhez , mert mondott valami olyat is a cukor és az élesztő után , hogy felönti vízzel.
Na akkor én már gondolatban elengedtem a dolgot....
A kábelátvezető lemezekhez van ~1-2.5mm vastagságig kialakítva, ha a fedeled vastagabb, akkor a dugó a nyerő. De biztosra veheted, hogy ezek nélkül a 10.5mm-es konyokó, beszúrva egy 10mm-es furatba működik, eleinte kábel átvezetőztem, 2 éve már csak így használom, tökéletes.
Egy másik szempont, hogy én használom a hordót szállításra is, a 10mm-es furatba elhelyezek egy M8-as, hengeres fejű csavart és a hordót elfektetem a csomagtartóba, nagyobb furattal ez körülményesebb.