Keresés

Részletes keresés

zsuzska86 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 1717

Szia.

 

Vigyázok vigyázok. :) Hetente csak 2-3napot dolgozok, azt meg kibírom, és szerencsére van lehetőségem leülni, meg olykor-olykor fel is rakom a lábam. Nem szoktam befáslizni mert úgy nem fér bele a cipőmbe, meg a szandiba sem, meg ilyen időben hát még az is melegíteni nem lenne túl jó. Biztos minden rendben lesz, ha nem tornáztatod még itt az elején, hisz a doki mondta, ő meg tudja mi a dolga. :)

Szerintem a biciklit még azért ne erőltesd bár ki tudja, csak óvatosan azért. Pihenj sokat, az a lényeg, ne erőltesd meg. Szépen fokozatosan csak!

 

Jó pihit, ilyen időben jó hűsölést. Várom hogy elfogadható idő legyen a szobámba de ennek az ideje még most sem jött el...:P

Előzmény: szecsili (1716)
szecsili Creative Commons License 2012.06.21 0 0 1716

Sziasztok!  Zsuzska86! El is hiszem, hogy elfáradtál ebben a melegben, már az önmagában is elég, hát még dagadós lábbal. Ha jól emlékszem, lehet, hogy nekem is fél évig tervezi legalább benn hagyni a csavart. Örülök, hogy Te is jelentkeztél! Vigyázz magadra, bár ha dolgozol akkor ezt nemigen lehet kivitelezni, talán ha éppen nem jön senki azért egy kicsit leülhetsz remélem! Sokat gondolkodom ezen a torna dolgon. Nekem is logikus lenne a tornáztatás, de aztán az jutott még eszembe erről, hogy pl. gipszben is 6 hétig van az ember lába - nekem egyszer volt térdig érő járógipszem még fiatalon és nyáron ráadásul - és ilyenkor is szinte újra kell tanulni járni, amikor leveszik, igaz ilyenkor ha kell kezeléseket is kap valaki. Tehát azért bízom benne, hogy a mostani merevség majd elmúlik, illetve az izmok újra felélénkíthetők lesznek. Amikor egész nap dolgozol nem szoktad befáslizni a lábadat? Nem tudom mi a jobb? 

Reggel elmentem itthonról, de elfáradtam, pedig a férjem vitt háztól házig. Azt hiszem tényleg óvatosan kell terhelni. Még holnap is el kell menni átvenni az útlevelemet, de aztán pihenősre veszem. Bár én nagyon szeretek biciklizni, azért gondolkodom rajta, hogy óvatosan elkezdem a jövő héten, elfelejtettem ezt a dokitól megkérdezni. Örülök, hogy mind írtatok jó pihenést kívánok! Üdv! :) <3

 

Előzmény: zsuzska86 (1715)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 1715

Sziasztok!

 

Hu én dolgoztam, azért tűntem el egy kicsit az elmúlt két napban. Nagyon meleg volt este már nem volt kedvem ideülni csak tusolni és feküdni, kicsit azért érzi a lábam ezt a meleget, meg azért ez már fagyis idő, úgyhogy nem volt lazsálás. Szecsili jobb is ha betartod amit az orvos mond, hiszen ő ért hozzá, biztos jó lesz a lábad.

Nekem amúgy a varratszedés után már nem volt bekötve a lábam, sokkal jobb volt neki szabadon, meg kentem is feketenadálytővel, meg jegeltem elég sokáig. Néha kötöttem csak be ahogy az orvos mondta hogy ne dagadjon be, mondjuk lehet nem elégszer.. Nekem a csavarok csak félév múlva lesznek kivéve, már én is nagyon várom, már nekem duci maradt, egy kicsit. Azért csak óvatosan a járkálással, de egy kis pihentetés, és jegelés jobbá teszi. :)

További jobbulást!

 

szecsili Creative Commons License 2012.06.20 0 0 1714

Sziasztok!

Ez is korrekciós kötés már csak jóval vékonyabb és rövidebb, már csak a bokám fölött ér, előtte majdnem a térdemig. Én is direkt azért kérdeztem meg a tornáztatást már kétszer is, mert Rád gondoltam, de azt mondta, hogy sokféle bütyök mütét van, ezt ő igy csinálta és még nem kell tornáztatni. Nagyon remélem, hogy jó lesz így. Mondjuk ezt csak csöndben mondom, hogy lehet, hogy 7 napot már nem bírok ki, de egyelőre még pár napig próbálkozom, illetve amíg bírom. Egy ismerősöm van, akinek mindkét lábát ez a doki csinálta 1-2 éve és minden rendben van vele, ezért úgy döntöttem, hogy betartom, amit mond. Ma én is azt hittem, hogy így varratok nélkül már enyém a világ, délután elmentem a férjemmel vásárolni, hát mit ne mondja elfáradtam, most pihenek. Holnap reggel fodrászhoz megyek (mármint visz a férjem) meg még egy hivatalos ügyet intézni, de azt hiszem az is elég lesz utána biztos megint pihentetni kell. Egyébként ebben a nagy szandálban tudok menni, nem is fáj, csak megduzzad és feszül ha sokat megyek. A kezelőcipőt most már nem hordom, mondjuk ebben a melegben ki sem lehet bírni. Dulszi remélem a lányodnak jól  sikerült  és megérte a fáradalmaidat. El is hiszem, hogy elfáradtál, nagyon remélem, hogy  reggelre jobb lesz,  most akkor jó pihenést kívánok mindkettőtöknek. Sziasztok :) 

Előzmény: kodi87 (1712)
dulszy Creative Commons License 2012.06.20 0 0 1713

Szia!

Én is gondolok rád, csak két napig az érettségiző lányommal voltam a szóbelin. A szokásos szendvics gyártás tanárok és diákok ellátása a nehéz órákban. Napi 200 km vezetés mellé egész nap talpon, ma már alig bírtam hazajönni, nagyon fáj a lábam és ráadásul a csont, remélem nem történt baja, meg persze jól bedagadt. Azt hittem már hősködhetek papucsban, de tévedtem, úgy hogy pihi reggelig.

Örülök hogy jól vagy, milyen hamar eltelt ez a két hét. Tudsz járni a cipőben és nem fáj?

Hogy látod, eltűnt a bütyid? üdv.

Előzmény: szecsili (1711)
kodi87 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 1712

Jézus még egy hét könnyített kötés??? :( Nekem varratszedés után már csak egy ragtapaszt rakott rá (akkor is meleg volt, pont azért...) Na de nézzünk csak előre, egy hét nem a világ :) Hamar el fog telni! ;)

Fura, hogy Neked nem javasolta még a tornáztatást...én nem akar vészmadárkodni, de ha nincs használva a lábfej és tornáztatva sincs, akkor tényleg le tudnak tapadni az izmok. Nem is értem a dokid. De ha Ő azt mondta ne tornáztasd, akkor tartsd be az instrukciókat!!! Nehogy aztán a végén abból legyen baj, hogy tornáztattad...

Igen, sajnos amíg bent van a csavar addig a láb dagad, de nekem ettől függetlenül belefér a régi cipőimbe a lábam :) Holnap viszont megyek sarut nézni, sajnos a múlt héten nem kaptam, nem volt a méretemben, de reménykedem, hogy holnap megkaparintok egy szépet :):)

További szép napot! Üdv :)

Előzmény: szecsili (1711)
szecsili Creative Commons License 2012.06.20 0 0 1711

Szia Kodi87!

Most már csak Te gondolsz rám, illetve írsz, remélem a többiek azért nem, mert annyira jól vannak és nincs idejük már "idejárni". Örülök, hogy írtál. Igen, ma volt a varratszedés. Már nagyon rossz volt pár napja éjszakánként is nagyon viszketett, de nem a varratok, hanem a lábfejem bőre. Mivel a doki megtiltotta, hogy hozzányúljak, betartottam, de jó hogy ma már kivette és kibontotta a lábam. Én is azt hittem, hogy most aztán nem lesz kötés. Még egy könnyített, de még fáslizott kötést kaptam és 7 nap múlva vehetem le. Egyébként a varratok gyógyultak, már sehol sem volt beragadva, pedig féltem tőle. Könnyen lejött a kötés és a varratszedést is kibírtam. Sajnos még melegíti a lábamat, de aztán már visszaszámlálok a kötéstől való megszabadulásig. Érdekes, hogy mennyire mások az instrukciók egy-egy ilyen mütét után. Nekem nem kell még tornáztatni, azt mondta, várjak használhatom a lábam, ahogy tudom, de ne törekedjek a láb első felének kimondott használatára. Ahogy ő műtötte, ahhoz most nem kell tornáztatni, erőltetni.  Két hónap múlva menjek kontrollra, szükség esetén meg azonnal, ha olyan panaszom van. Szóval végül is rendben vagyok azt hiszem, de képzeld egy 40-es méretű állítható pántos szandálban "csinoskodom", mert az én méretem 38-as, nem tudom mikor jön rám. Mivel az állítható végülis a jó lábamon is elviselhető! Azért azt nagyon várom, hogy ettől is megszabaduljak... Végül is, ha nem lesz kötésem és nem is dagad a lábam, előbb utóbb talán ez is eljön. Most vagyok két hetes.

Örülök, hogy Neked is rendben volt a kontrollon. És képzeld nekem még később lesz a csavar kivétel, illetve ez egyéni dolog, ki hogy reagál rá, ha panaszt okoz csak akkor veszi ki 3 hónap múlva. Pedig azt is modta, hogy a "szép" mütét utáni állapot megmaradása szempontjából indiferens, hogy meddig lesz benne a csavar, meg a drót. Azt hittem, azért kell tovább benn lenni, de nem. Többektől hallottam, hogy a csavar kivétel után lesz igazán jó, ezért nem bántam volna, ha mielőbb kiveszi, de majd meglátjuk, azért ő az orvos, bízom benne. Te is élvezd a nyarat és ha ráérsz, írj! Üdv! :)

Előzmény: kodi87 (1710)
kodi87 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 1710

Szia! :)

 

 

Hogy vagy? :) Ma varratszedés ;) Vagy már lehet túl is vagy rajta! :):) Majd meglátod innentől tényleg könnyebb lesz :) A fásli is lekerül, nem fog meggyulladni a lábad a 40 fokban!!!

 

Én tegnap voltam 6 hetes kontrollon. A röntgen szerint még nem teljesen forrt össze a csontom, de ettől függetlenül augusztusban csavarkivétel :) A doki megvolt elégedve a lábammal. Mondta, hogy tornáztassam, a 8. héttől már lábujjhegyreállás is mehet :)

 

Remélem mindenki jól van!!! :) Élvezzétek a nyarat :):):):)

 

Üdv :)

Előzmény: szecsili (1709)
szecsili Creative Commons License 2012.06.16 0 0 1709

Szia Dulszi! Igen, gondolom Ti már jól vagytok, azért nem jelentkezek. Vévül is azt hiszem jól vagyok, ami van, az velejár. Szerdán lesz a varratszedés, azt már nagyon várom. Annak ellenére, hogy három vágásom van, ebből a külső harmadikat szinte nem is érzem, tudok "járni". Kicsit bedagad, ha többet használom, de fájdalmak nem jellemzőek, Inkább kellemetlen az az egész. Úgy érzem, hogy jó lenne már levenni a lábamról a kötést is meg a varratot is. Neked mennyi idő után szedték. Nem nyúlhatok a kötésemhez azt mondta a doki, de gondolkodom, hogy elmegyek még akár holnap is egy kötéscserére, mert belül keménynek érzem, de lehet, hogy ez is velejár. Már csak egy szurim van holnapra!Ez a meleg meg főleg nem jó, 25 fok körül megállhatott volna a melegedés. Írj Te hogy vagy, mit tudsz, illetve mit csinálsz? Jó hétvégét! 

Előzmény: dulszy (1708)
dulszy Creative Commons License 2012.06.16 0 0 1708

Szia szecsili!

Nagy a csend a fórumon, senkinek sincs mondandója? Hogy van a lábad?

Előzmény: szecsili (1706)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 1707

Köszönöm szecsili a jókívánságokat, kedves tőled. Neked "jó" lábadozást, szép hétvégét. :)

Előzmény: szecsili (1706)
szecsili Creative Commons License 2012.06.13 0 0 1706

Szia! Hát most tényleg nincs olyan fagyievő idő! Annak örülök, hogy azért olyan jól vagy, hogy ezt a munkát el tudtad vállalni. Kivánok sikeres állás keresést és további gyógyulást, szia üdv! Ha van jó híred, írjál! Üdv. (Meg amúgy is!) Szia :) 

Előzmény: zsuzska86 (1705)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 1705

Hát ez a gyógyulásos szakasz ilyen, egyszer lent egyszer fent. Na de milyen szép lesz meg jó, ha túlleszel rajta. :) Én munkát keresek, januárban végeztem a főiskolán, majd jött a műtét, lábadozás, és munkakeresés. Hát kicsit elhúzodik, sajnos ez van. De addig is hetente 3szor dolgozok egy fagyis pavilonban, biztos találkoztatok már ilyesmivel tesco bejáratánál szokott ilyen lenni. Na ilyenben dolgozom, estére kicsit érzem a lábam, de semmi komoly, muszáj használni. :) Szép napot! Talán a nap is kisüt egyszer, így nem viszik a fagyit...:P

Előzmény: szecsili (1704)
szecsili Creative Commons License 2012.06.13 0 0 1704

Szia Zsuzska86! Hol pozitiv vagyok, hol nem, de igyekszem az lenni. Tegnap voltam kötözésen, varratszedés jövő szerdán lesz, tehát a műtét után két héttel. Nekem sem erősödött a kiütés szerencsére kicsit előjön, de aztán csökken, úgy hogy adom magamnak persze továbbra is. Elég sok mindenre allergiás vagyok, annak tudom ezt be. Te most hogy vagy? Dolgozol? Szia Üdv!

Előzmény: zsuzska86 (1703)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 1703

Kicsit lemaradtam, annyi minden történt mióta nem ültem ide. Kitartás neked szecsili, ahogy olvastam amit írtál, már pozítivabb vagy ami jó.:) Még az eleje kellemetlen, de aztán ahogy telik az idő annál könnyebb lesz, meglátod. Neked nem "csak" bütyökműtéted volt, megbojgathatták rendesen ott a dolgokat úgyhogy idő kell a gyógyuláshoz, de szerintem szeptemberre már jó lesz. :)) És tényleg nem szabad megerőltetni, akkor még nem érzed, na de utána fájhat, vigyázz rá. Nekem nem volt kiütésem a szuritól, lehet hogy zavar, de szerintem az el fog múlni majd idővel, a szuri meg muszáj. A mozgatás nekem sem esett jól még akkor nagyon húzodott, de majd varratok kiszedése után könnyebb, jobb lesz, nem fog feszülni. Általában 10nap múlva szedik ki.

Előzmény: szecsili (1702)
szecsili Creative Commons License 2012.06.11 0 0 1702

Sziasztok! Már elmondhatom, hogy nem fáj a lábam - nagyon jó - a feszülés is egyre kisebb. Kivül már nem is feszül, inkább a belső oldal. Tehát kezdek reménykedni, hogy legalábbis a "fájdalmas szakaszon" túl vagyok, így a mütét utáni 5. napon. Most már tudatosult, hogy pihennem kell felpocolt lábbal, csak a legszükségesebb dolgok miatt kelek fel. Remélem a varratszedés után majd  a terhelés is problémamentes lesz!

szecsili Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1701

Szia Kodi87! Nagyön örülök a jó hírednek. Kérdeztem a dokit én is a tornáztatásról, azt mondta most még ne, de szólni fog, hogy mikortól csináljam. Nem kellett szerencsére mennem, úgy gondolom most már ez keddig jó lesz így. Talán már csillapodik, gyógyul a sebem. Igaz most ez a kötésem kicsit vastagabb, mint a múltkori volt, de nem látok, meg nem is érzet problémát. Hogy nehogy minden rendben legyen, most a kiütéseim izgatnak. Illetve beadtam magamnak azért ma is, fel is erősödtek a kiütéseim. Holnap megpróbálom telefonon elérni a dokit és megkérdezem. sajnos itthon még csak hármat használtam fel, benn a kórházban kétszer kaptam. 5 még biztos nem elég, majd meglátom, mit mond. Szia! A varratszedés kb 2 hét ugye?

Előzmény: kodi87 (1700)
kodi87 Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1700

Szia!

 

Amint kiszedik a varratokat sokkal könnyebb lesz a járás is! Nem fog úgy feszülni a lábad.

A februárban műtött lábam most már nagyon jól van. Normális cipőt is fel tudok rá venni, a heg is nagyon szépen begyógyult már. Semmi probléma nincs vele. Szóval szeptemberre Neked is jó lesz! ;) A tornáztatást azért ne felejtsd el, nehogy új járj mint én!!!

Kiütésem a szuritól nem volt (csak picit véraláfutásos lett a hasam), ha mész a dokihoz, akkor mutasd meg neki a kiütéseket!

Végül elmentél ma kötözésre?

Előzmény: szecsili (1698)
dulszy Creative Commons License 2012.06.09 0 0 1699

Szia!

A lányomnak és férjemnek is kellett már ilyen szuri, de nem volt kiütés nekik sem, meg nekem sem. Nem lesz egyszerű a járás neked, ha a külső lábéledre sem tudsz állni! Picit biztos hosszabb lesz a felépülésed. Jó éjszakát!

Előzmény: szecsili (1698)
szecsili Creative Commons License 2012.06.09 0 0 1698

Szia Kodi87! Azért van három vágásom mert a kisujjamnál is kiszélesedett a lábfejem a doki szerint és ott is leszedett valamit, azt mondta így szebb lesz a végeredmény. Én meg ráhagytam, mert nem értek hozzá. A járás azt hiszem azért megy nehezen, mert ez a két oldali varrat feszül, ahogy leteszem a sarkam és minden lépés nehezemre esik. A februári lábad hogy van? Szeptember 14-én megyünk idén nyaralni, szerinted addigra milyen lesz a lábam. Kb most lehet neked annyi idős, mint nekem akkor lesz. Tudsz arra a lábadra normális cipőt venni? Ma nem is vettem be cataflámot, mert ha pihentetem végülis nem fáj már annyira, csak menni nehéz. Viszont hadd kérdezzem meg valamelyiteknél nem volt bőrkiütés esetleg a szuritól. Írja a ritka mellékhatások kozott egyébként. Eddig nem tudtam, hogy a cataflámtól vagy ettől lehet-e, de mivel ma nem vettem be gyógyszert csak erre tudok gondolni. Ma estére megint erősebb lett a kiütés a dekoltázsomon meg a lábamon. Ha tudtok ehhez szólni, írjatok. szia! Jó hétvégét!

Előzmény: kodi87 (1697)
kodi87 Creative Commons License 2012.06.09 0 0 1697

Szia!

 

Örülök, hogy már jobban vagy! :) A járás is napról napra könnyebb lesz hidd el! Sajnálom, hogy bevérzett a seb :( (Nekem egyik lábamon sem vérzett be anno) Pihenj sokat!!! Hogy-hogy három vágásod van? Egy a bütyinél, egy a kalapácsujjnál és a harmadik??

Én már egész nap teszek-veszek :) Igaz a lábam még dagad picit, meg ha sokat ácsorgok, akkor fáj, de akkor meg leülök és pihentetem. A szurikhoz kitartást, én sem szerettem beadni magamnak, de kibírtam...már nincs sok hátra ;) (csak 10 napig kell szúrni magad, igaz?)

 

Pihenj sokat! :)

Jó hétvégét!

Előzmény: szecsili (1692)
szecsili Creative Commons License 2012.06.09 0 0 1696

Én sem hordtam olyan cipőket, mert már fiatalon sem esett jól benne lenni, noha akkor még bügyköm nem volt. Ha hordtam volna, legalább okolhatnám magam, de nem, én anyukámtól örököltem, meg a testvérem is.

Előzmény: babaji (1694)
dulszy Creative Commons License 2012.06.09 0 0 1695

Én sosem hordtam hegyesorrút és nagyon magas sarkú cipőket, mégis kialakult a bütyi.  a genetikán is múlik.

Előzmény: babaji (1694)
babaji Creative Commons License 2012.06.09 0 0 1694

A hegyesorru és tüsarku cipők merénylet a láb ellen mert kényelmetlenek,ezért közegészségügyi érdekből be kellene tiltani őket !

dulszy Creative Commons License 2012.06.09 0 0 1693

Szia!

Örülök hogy jobban vagy. Nekem nem vérzett a lábam, egyszer mentem vissza kötözésre azután én kötöztem meg fásliztam. Én már vidáman járkálgatok mezítláb vagy lábujjközös papucsban. Kedden muszáj volt elmenni az egyik üzletbe és kevésbé zavart már hogy az egyik lábamon papucs a másikon a kezelőcipő volt. De nem nagyon bámultak meg.

Dagadás alig van, néha a talppárnák dagadnak, de pihentetésre elmúlik. Öröm ránézni a lábaimra, nincs bütyi. Gyors gyógyulást kívánok neked is, írj ha tudsz gép előtt ülni. Üdv.

Előzmény: szecsili (1692)
szecsili Creative Commons License 2012.06.09 0 0 1692

Köszi, ma reggel már sokkal jobban el tudtam indulni, ennek nagyon örülök. Nem akartam leírni a kötéscsere okát rendesen, de hátha azt hiszitek, hogy csak nem vigyáztam rá, ezért mégis leírom. Kivérzett, ezért mentünk. Most már úgy látom ez a helyzet is sokkal jobb, majd meglátom, hogy megyek-e vasárnap. Hozzányúlni én meg nem akarok magamtól, bár hallottam, hogy valaki átköti magának... Dulszy Te most ennyi idő után mennyire élsz aktiv életet, dagad a lábad? sziasztok

Előzmény: dulszy (1691)
dulszy Creative Commons License 2012.06.08 0 0 1691

Szia!

Három vágás azért kicsit sok egy lábon, persze hogy jobban fáj mint egy. De túl vagy rajta és gyógyulj ezerrel.  A szurit meg egyszer egy nap ki lehet bírni, akkor hát te sem úsztad meg.

Pihenj sokat, napról napra jobb lesz! Üdv.

Előzmény: szecsili (1690)
szecsili Creative Commons License 2012.06.08 0 0 1690

Sziaztok! Hát azért tegnap este nagyon fájt, el is keseredtem nagyon. De hát túl szép lett volna.... Ma meg bementünk soronkivüli kötözésre, mert a kötésem enyhéz szólva megkívánta. Most már tudom, hogy komolyan kell venni a felpocolt lábat a nap nagyrészében. Ez rettenetes! De nincs mese, most ezt kell csinálnom. Amúgy kedden 12-én mentem volna kötözésre, de nem akartam így maradni hétvégére. Sőt, nagyon aranyos doki kötözött át, mondta, hogy ha szükséges vasárnap ügyeletben is bemehetek, ha megint nem lesz szép a kötésem. Most pihentetem jó magasra pocolva. És nagyon nem is esik jól a sarkon járás, fáj a lábam eleje is tőle, igaz nekem három varratom van. Egy-egy a lábam külső és belső felén, egy meg a második ujjamon. Tegnap azért volt rossz a fájdalom, mert a doki azt mondta a kórházban, hogy az ottaninál nagyobb fájdalmaim már nem lesznek. Ma aztán már jobb a helyzet, 1-2 cataflámot azért beveszek. Meg volt az első hasba szúrásom is. Azt hittem, nem leszek rá képes, de tévedtem. Mindent összevetve azért ennyire gondoltam, de azt gondolom, mindig könnyebb lesz. Nektek nek fájt a lábatok eleje a sarkonjárásnál? Én nagyon nehezen megyek, de a kezelőcipő azért jó, hogy van, azzal könnyebb. Egyébként már kétszer láttam a lábam kötözésnél, ugyan nagyon el voltam foglalva a sebeimmel, de úgy látom a bütyök szépen eltünt és a második ujjam meg egyenes. Ha később még szebb lesz, akkor talán megérte, hogy belevágtam. Írjatok, Ti hogy vagytok? Üdv! Sziasztok!

Előzmény: kodi87 (1687)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.06.07 0 0 1689

Jó hogy már otthon vagy. Hát elég kellemetlen lehetett azt hallgatni, jesszus, bele sem merek gondolni, hogy bírtad ki?! :) Jobbulást kívánok!

Előzmény: szecsili (1684)
kodi87 Creative Commons License 2012.06.07 0 0 1688

mentek a képek :)

Előzmény: Hajni0417 (1685)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!