Keresés

Részletes keresés

mano6 Creative Commons License 2000.12.14 0 0 9
Sorry, állami helyett elfogadhatót akartam írni.
Előzmény: mano6 (8)
mano6 Creative Commons License 2000.12.14 0 0 8
Azaz igazság, hogy tényleg nem olvastam el. Én személyesen mentem be a Rigóba, ott mondták, hogy úgy nem adják meg. Azt nem tudom, hogy más egyetemeknél hogy van, de az ELTE-n csak az ottani és a Rigó számít államinak. Ezt is személyesen kérdeztem meg a lektorátus vezetőjétől+ tanulmányi osztálytól. Szerintem az a legjobb, ha Te is ezt teszed. Bemész az ügyfélszolgálatra(Rigó), s ahová kell a nyelvvizsgád, s mindig csak az illetékes szavára adj. Van hogy egyszerre több embert is meg kell kérdezni. Esetleg lóbálod a törvénykivontatot, ha nem a benne megfogalmazottak szerintit mondják, hátha érsz vele valamit.
Előzmény: ArkAngyal (3)
mano6 Creative Commons License 2000.12.14 0 0 7
perproba
Előzmény: ArkAngyal (3)
leha Creative Commons License 2000.12.14 0 0 6
az államilag elismert nyelvvizsga, az államilag elismert nyelvvizsga attól függetlenül, hogy hol teszed le. nem a vizsgáztató intézmény hatásköre eldönteni, hogy A+B =C, vagy sem. ahogy az a belinkelt írásból kitűnik:
"Korábban az A és a B típus csak akkor számított C típusú vizsgának, ha a két vizsgarész között kevesebb, mint két év telt el. Az új jogszabály nem határoz meg időkorlátot, így
tehát a két külön megszerzett vizsgarész együttesen C típusú vizsgának számít"

komolyan nem értem! a topik egy nem túl hosszú, tényszerű, nem félreérthető linkkel indult. akkor minek írtok marhaságot, ahelyett, hogy előbb elolvasnátok?

Kobzoska Creative Commons License 2000.12.14 0 0 5
A Pitman szóbeli 3-ast automatikusan honosítják középfokú A-nak, nem kell hozzá külön vizsgát se tenni.
Előzmény: pőcsike (2)
BahnScorper Creative Commons License 2000.12.14 0 0 4
A Rigó utcában úgy van, hogy az A és a B között max két év lehet a különbség ahhoz, hogy C legyen. Amúgy meg elfogadják úgy is simán...
ArkAngyal Creative Commons License 2000.12.14 0 0 3
Azt hiszem nem olvastátok el a linket. >Itt egy másik az Oktatási Minisztériumtól. Legyetek szívesek megnézni, mert fontos a kérdésem megértéséhez.

Ezeken az oldalakon azt írják, hogy A+B=C, és hogy államilag elismert nyelvvizsga kell a diplomához. Tehát akár az ECL is jó. Akkor most vagy hülyeség van az OM WEBlapján vagy már megint nem a törvény szerint járnak el egyes helyeken.

Egyébként az ECL-en gondolkodok. Tud valaki valamit róla?

pőcsike Creative Commons License 2000.12.14 0 0 2
Tud valaki arról valamit hogy a Pitman A nyelvvizsgát honosítják e? És mennyiért? És mit kell csinálni?? Mert ugye nekem az van de a diplomához nem fogadják el csak ha honosítom. Itt Debrecenbe viszont azt mondják ebben az évben már nincs rá lehetőség.. Hát akkor mikor?? Sok a kérdésem de választ nem kapok:((
Egyébként ha nem kell honosított akkor a Pitmant melegen ajánlom mert hihetetlenül primitív, nyelvtani tudást alig-alig igényel.
mano6 Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1
Sajna ez így igaz. Mivel a törvény nem határozza meg, hogy A+B=C, ezért úgy döntöttek, hogy nem veszik annak. Egy helyen kell lerakni mind a kettőt, de halasztani lehet, asszem max félévet. Piman és rokonai könnyebbek, mint a Rigó. Attól függ,neked mire kell. Diplomához csak a Rigót fogadják el. Még kérdés? Most nagyon benne vagyok a témában:)
Előzmény: hoppaaa (0)
hoppaaa Creative Commons License 2000.12.13 0 0 0
Jó kérdés, mert amit külföldön elismernek, azt itt nem, amit itt az külföldön 0.
A gyereket nemzetközi vizsgára biztatom, honosítással.
Előzmény: ArkAngyal (-)
ArkAngyal Creative Commons License 2000.12.13 0 0 topiknyitó
Ezt találtam. Ezek szerint a diplomához nem kell feltétlenül kétnyelvű vizsgát tenni? És az A-t és a B-t összevonják? Úgy hallottam, egyes helyeken csak akkor veszik C típusúnak, ha egyszerre teszi le az ember. Akkor most hogy van?

Más kérdés: Hova érdemes menni vizsgázni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!