Keresés

Részletes keresés

KukacAV Creative Commons License 1999.07.19 0 0 13
Kedves Poohy!

A microsoftnál mindenki ingyen dolgozik, alig van köztük néhány milliomos. A főnök kábé 80milliárdos vagyonnal bír (nem forint!). Ezt a pénzt úgy szedte össze, hogy a kb. 300 Ft önköltségű termékeit 30-150.000 Ft-os áron adja el. Ha iskolába jársz, otthon dolgozol, vagy bármilyen okból használni szeretnéd a lakosság 99%-a által használt szoftvereket, két választásod van: kifizeted a microsoft-adót (kiváncsi vagyok, mikor kapnak saját rubrikát az adóbevallási papíron), vagy lemásolod sutyiban őket. A MICROS~1 már azon is milliárdokat kaszál, hogy ostoba államunk minden számítógépére ezt teszi kötelezővé.

Más országokban kisebb a kalózkodás aránya, mégsem olcsóbbak a szoftverek. Ahogy elnézem, a windózok sem lettek stabilabbak az évek múlásával (a múltkor én ostoba mozgattam az egeret win98 telepítés közben, le is fagyott...).

A BSA magánszemélyekre is utazik, mert észrevették, hogy a rendőrség szót fogad minden mocskos kis feljelentésükre. A rendőrségnek jól jön a 100%-os felderítés, meg a "milliós károkat okozott Pistike, mert tucatnyi kvéket találtak a cédéjén" sajtócikkek - ezt egyelőre eszi a nép...

Aki pénzt keres a szoftverrel, vegye meg, igazad van. Azt hiszem, eztsenki sem vitatja. Azt viszont igen, hogy az állam gyakorlatilag ezzel az indokkal bármikor bárkit zaklathat (házkutatás, bírósági hercehurca), mivel másolt szoftvere 99%-nak van, ugye? Én persze az 1%-ban vagyok, csókoltatom a bsa spicliket...

Előzmény: Poohy (8)
Karcsu Creative Commons License 1999.07.19 0 0 12
Te tényleg ilyet fejlesztesz?
Nekem van egy hasonló, x éve vettem, a neve SecureData. Ha érdekel, odaadom ingyé.
Karcsú
Előzmény: bnoplwk2 (11)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.07.19 0 0 11
Apropo, lefoglaljak a gepedet es tegyuk fel hogy tiszta... Mi a garancia, hogy utolag a lefoglalt gepre nem kerul fel "akarmi" ? (renceroraval lehet jaccani).

Amin dolgozom jelenleg az egy nyilvanos kulcsu titkositason alapulo scrambler az SCSI (esetleg EIDE) buszra. A bekodolt lemez egy hw key vagy egy pcmcia alapu chipkartya betetele nelkul olvashatatlan, ugyhigy ha megnyerte hadd vigye :-))
Mas kerdes, hogy tegyuk fel, hogy lefogalatak a termeloeszkozodet, es a vizsgalat bebizonyitja hogy jogtiszta rajta meg az autoexec.bat is. :-)
Mi van ha azembor ilyenkor benyujt egy szamlat ami arrol szolt hogy a (lassu) vizsgalat miatt engem jelentos gazdasagi veszteseg er. termeszetesen nem a zsernyakoknak, hanem a BSA-nak. Ha penzbe kerul neki a tevedes esetlem jobban megfontolna, hogy hova megy ki

CaveMaN Creative Commons License 1999.07.19 0 0 10
Teljesen igazad van.
Előzmény: Poohy (8)
Vacskamati Creative Commons License 1999.07.19 0 0 9
Poohy:Igazad van.
"Nekem az a véleményem, hogy magán ember, magán használatra, szórakozásból ingyen, vagy fillérekért használjon nyugodtan akár milliós értékű szoftvert (vagy annak shareware változatát), de aki munkaeszközként használja, pénzt keres vele, az vásárolja meg!"
A gond az, hogy pl. amindenki altal muszalybol hasznalt dos/win oprendszernek nincs "home" licensze. Az mas kerdes, hogy nekem megvan torvenyesen (oktatasi licensz) az office4.2pro,97 es dos6.22, win3.11, win95, ami azert ritkasag, de ha a BSA kijonne hozzam, lazan lecsukatnanak az illegalis win98 miatt.
(van 1 tonna licenszem, de szamla nelkul...)
Előzmény: Poohy (8)
Poohy Creative Commons License 1999.07.19 0 0 8
Tisztelt egybegyültek!

Vessétek rám a követ, de szerintem a szoftverfejlesztők érdekeit igenis VÉDENI kell, mert nagyon nagy a lopások aránya, s ez a fejlesztés kárára is van. Kinek van kedve ingyen dolgozni??? Ha nem lopnák a progikat, akkor talán olcsóbbak, s jobbak is lennének.
A BSA, tudtommal, magánszemélyekre nem utazik, ez a rendőrség statisztikanövelő technikája (hamár a gyilkosokat, maffiózókat, nemierőszakolókat nem tudják elkapni).
Nekem az a véleményem, hogy magán ember, magán használatra, szórakozásból ingyen, vagy fillérekért használjon nyugodtan akár milliós értékű szoftvert (vagy annak shareware változatát), de aki munkaeszközként használja, pénzt keres vele, az vásárolja meg!
Ha meg nem, akkor a BSA és a rendőrség indítson ellene eljárást és
büntessék meg, kötelezzék arra, hogy vásárolja meg a szoftvert, és fizessen kártérítést a készítőnek és a forgalmazónak.

Nnno, csak ennyit akartam mondani.
(ha eddig nem derült volna ki, én is fejlesztő vagyok :-))

Vacskamati Creative Commons License 1999.07.19 0 0 7
1* volt 1 Qajo karacsonyi poen: Kifizetetlen brsagcetlikbol kiragasztottak az Akacfa u-ban, hogy BUEK.
Nem tuggya vki, hogy merre lakik a BSA?
(Ahol most dolgozok, van 1-200 M$ licensz feleslegbe... :))))
Yfel Creative Commons License 1999.07.19 0 0 6
Én nem tudom ki hogy van vele, de a BSA-t nem a nagyobb cégek b*sztatására hozták létre? Elvileg magánemberekkel nem kéne foglalkoznia... most mi a vesztesége a Microsoftnak, ha a Kis Józsi lopott Win98-at használ? Inkább abba kéne beleugatni, ha a MATÁV tenné minden gépén ugyanezt... vagy rosszul látom a dolgokat?

Üdv,
Yfel

Geőcze Zoárd Creative Commons License 1999.07.19 0 0 5
pint,

Mindent visszavonok amit alant rólad mondtam. Mondd, nem lehetne segíteni valamit a BSA-nak, hogy tönkremenjen?

Egyébként tudja valaki pontosan, hogy mi a BSA jogalapja, hogy beleugasson dolgokba?

G. Zoárd

Előzmény: pint (4)
pint Creative Commons License 1999.07.19 0 0 4
Zoárdom! Én nem használok linuxot idő hiányában. Bizony windowsos vagyok és bizony engem is undorít a BSA. De mivel ezt már sok helyen és elég alaposan kibeszélték, ezért nem szóltam hozzá komolyan. Vesszen a BSA vesszen Gates! Már nem sokat kell várni, nyugi!
Előzmény: Geőcze Zoárd (1)
Csülök Creative Commons License 1999.07.19 0 0 3
Kedves Zoárd,
ne bántsd a nullázókat, nem ártalmas betegség az! Főleg ha szellemes, jókat röhögök rajtuk! Pint most gyengus volt.
Ami a jogállamot illeti, sajnos azok az országok találták ki a BSA-t, amelyek leginkább jogállamnak tekinthetők... :((
Mindenki tévedhet.
Előzmény: Geőcze Zoárd (1)
Leonard Creative Commons License 1999.07.19 0 0 2
Kedves Zoárd,
Linux ide vagy oda, ha jönnek a szakik és viszik a gépemet mert gyanús lettem, hiába bizonygatom hogy nem windoze + néhány lopott progi van rajta. A 'szakértői vizsgálat' után - pölö fél év múlva, inkább később - visszakapom a vasat, _akkor_ mi van? Azt mondják, bocs ?!?
A fetieket csak azért pötyögtem be, mert szerintem az általad írt érdekvédelem mellett egy súlyosabb bibi felmerül: a BSA leosztása szerint amennyiben géped van, 'bűnöző' vagy! Bármikor jöhet a 'házkuti', csak úgy ...
Geőcze Zoárd Creative Commons License 1999.07.19 0 0 1
pint,

Már vártam, hogy ki akar majd nullázni, gratulálok, Te voltál a leggyorsabb.
Gondolom, Téged egyáltalán nem érint, amit a BSA csinál, nyilván Linuxos vagy és nem is érdekel, hogy más mit csinál. Csak felvilágosításképpen közlöm, hogy azért kell a BSA-val foglalkozni, mert ha kicsit jobban megkaparod a dolgot, akkor az történik, hogy míg a teljesen kiszolgáltatott fogyasztónak semmilyen lehetősége nincs az érdekeit védeni (ld. ausztrál linuxosok örjöngése a gépükhöz "vásárolt" OEM vindóz miatt, akik NEM kapták visza a pénzüket, pedig a M$ ezt írta le!) addíg a szabad, független és demokratikus magyar rendőrségnek egy civil szervezet "ad tanácsokat" szoftver ügyekben, továbbá embereket jelent fel (hogy ne mondjam: besúg).
Ha ez szerinted vicc és egy jogállamban megengedhető, akkor gratulálok, nullázz tovább - magadat már sikerült is.

10telettel,

Geőcze Zoárd

Előzmény: pint (0)
pint Creative Commons License 1999.07.19 0 0 0
A BSA értéke nulla.
OpiumPapa Creative Commons License 1999.07.19 0 0 topiknyitó
HAli All!

Most kaptam a hírt, hogy a múlt héten megint bebuktattak többeket szerzői és kapcsolódó jopgok megsértése miatt. Ha van erről infód, akkor légyszi oszd meg velünk is. Mit képzel a BSA? A viszkis meg menekül ? :)

OpiumPapa

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!