Keresés

Részletes keresés

asta Creative Commons License 2012.11.21 0 0 874

Lehet:O))

 

Mert nem Lehet Más a Politika:O)))

Előzmény: Törölt nick (844)
Ódri Creative Commons License 2012.11.21 0 0 873

És hol van kőbe vésve, hogy egy alkotmánybíróságnak mi pontosan a hatásköre? És hogy azon aztán soha az életben nem lehet változtatni?

A közmédiához meg, előtte meg maximálisan ballib volt, mindenkit eltávolítottak, aki szimpatizálst a jobboldallal. Az mennyiben volt jobb és demokratikusabb? A te értékerendednek persze biztosan. És messze nem olyan elfogult, mint amilyen volt előtte...

 

Előzmény: asta (864)
mmormota Creative Commons License 2012.11.21 0 0 872

"nem a többségnek, hanem az egésznek kell konszenzusra jutni bizonyos alapkérdésekben"

 

Kell?! És mi van, ha nem jutnak konszenzusra?

Soha sehol semmilyen társadalom egésze nem jutott konszenzusra. Ilyen pszichésen betegek vagyunk.

Előzmény: asta (870)
asta Creative Commons License 2012.11.21 0 0 871

Nem a Gyurcsány féle demokráciából, hanem a Gyurcsány féle kormányzásból... ez természetes. Elküldték, ámen.

 

Aztán jött helyette egy mégrosszabb, amely enmhogy helyrehozott volna valamit is, hanem rátett még húsz lapáttal az elqrásra.

 

Miért ne akarnám partvonalon kívül látni. Nekem az az érdekem, hogy valaki végre értsen is ahhoz, amit csinál. Egy dilettáns kormányt le kell váltani.

 

Már ma is sokmillió ember gondolja úgy, hogy elege van, de szépen kivárja a sorát és majd a megfelelő időben fogják elzavarni ezt  is.:O)

 

Kíváncsi leszek, akkor mit szólsz?

Előzmény: Ódri (833)
asta Creative Commons License 2012.11.21 0 0 870

Nem mondtam, hogy konkréten te nem vagy demokrata. Csak példaként említetem... ha.,, Basszus már megint a szövegértés ( nem értés)... mindent százszor kell leírni, hogy egyszer végre megértsed?

 

Ha ismernélek, és nem lennél demokrata szerintem, akkor meg is indokolnám:O))

 

A továbbiakat sem értetted. Egy társadalomban nem a többségnek, hanem az egésznek kell konszenzusra jutni bizonyos alapkérdésekben. A többségi konszenzus nem konszenzus, hanem diktátum a kisebbbség felé. Tehát nem demokratikus.

 

Egy ilyen konszenzusra képtelen társadalom pszichésen beteg.....

Előzmény: Törölt nick (832)
mmormota Creative Commons License 2012.11.21 0 0 869

Szerinted van objektív mérce arra, hogy mekkora hatáskör a legjobb egy alkotmánybíróságnak? 

 

Közmédia: megtört a korábbi szoclib vélemény monopólium. A közmédia korábban szoclib irányba húzott, ezt te kiegyensúlyozottnak képzelted. Most jobbközép irányba húz - ahogy a választók többség is erre mozdult - ezt te elviselhetetlen kisajátításnak véled. Meg objektív ténynek... 

 

Bigott hívőként reagálsz, van számodra egy egyedül üdvözítőnek képzelt értékrend és társadalmi berendezkedés, és minden mást elfogadhatatlannak tartasz. Tulajdonképpen vicces, hiszen toleráns demokratának képzeled magad. Mindent el tudsz fogadni, kivéve hogy más vélemény is létezhet... :-)

Előzmény: asta (864)
asta Creative Commons License 2012.11.21 0 0 868

Pszichológiai szempontból bárki megteheti. De a korbbi nóta nem erről szólt:O))

Tehát nincs kettős mrce. Sajnálom, hogy nem vagy képes felfogni mi a különbség.

Előzmény: Ódri (831)
asta Creative Commons License 2012.11.21 0 0 867

Mikor tagadtam, hogy nem kedvelem Orbánt? Régóta nem kedvelem. Pontosan az első kormányzásának második felétől. Előtte pedig rá szavaztam, sőt az egyik kedvencem volt és ígértes politikusnak gondoltam.

 

Csalódtam benne. És azóta egyre növekvő ellenérzéssel figyeltem a tevékenységét. Ma már kifejezetten kártékonynak tartom.

Mindehhez pedig tapasztalati úton jutottam el, racionlisan.

 

Még a mostani választási győzelemkor is, minden fenntartásom ellenére, bizalmat szavaztam neki és reménykedtem, hogy tévedtem. ( bizonyíték erre egy akkori beírásom, amiről még külön topic is nyílt)..

Ma pedig azt mondom, nemhogy nem tévedtem, hanem még alá is becsültem... sokkal rosszabb, mint valaha el tudtam volna képzelni.

 

Egyelőre pedig senkivel nem szimpatizálok, nincs pártom. Az LMP-re csak azért szavaztam, mert  esélyt akartam adni egy új pártnak,hogy megmutathassa magát, kikerülve ezzel, hogy bármelyik nagy pártra szavazzak, de a lelkiismeretemnek eleget tegyek. Ennyi.

 

Most pedig várok, mivé fejlődnek a dolgok, aztán döntök. Orbánra biztosan nem fogok szavazni soha többet. Azt már akkor megfogadtam.  Ma már, a mai formájában még az MSZP is szóba jöhet... amit eddig elképzelhetetlennek tartottam. Befogott orral bár, de úgy gondolom, így nem lehet tovább, mert belerokkanunk.

 

És ezek nem érzelmek, hanem a racionalitás.

 

Rajongást te emlegettél a hsz-ban... arra reagáltam.

Előzmény: Ódri (828)
Ódri Creative Commons License 2012.11.21 0 0 866

És Szili mióta jobboldali?:))

Szerintem olyan közép-baloldalinak kéne lennie. A jobboldalról nem nagyon tud kit elvinni. Ott kialakult, stabil szereplők vannak. És ez 2014ben sem fog jelentősen változni, a Fidesz és a Jobbik is nagy párt marad. A baloldalon viszont útkeresés zajlik, s ha elbukik az együtt,akkor azért tudja megnyerni a szavazóikat, ha meg nem, akkor majd azért mert ugyanúgy el fogják kúrni, mint 2002-10 között tették, hiszen ugyanazok a szereplők.

Előzmény: Törölt nick (863)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.21 0 0 865

lehet hogy ők jobban ismernek;)

Előzmény: Ódri (861)
asta Creative Commons License 2012.11.21 0 0 864

Vannak pbjektív tények. Egy alkotmánybíróság a maga meghatalmazásaival objektív dolog. Tény, hogy a hatásköreit megnyirbálták. Az addig létező különböző kontrollokat kiiktatták, a közmédiát teljesen kisajátították és ezzel hírszűrést valósítottak meg, azaz az információhoz való jogot csorbították, valamint ízlésterror.... tessék. Ezek objektív tények. Hogy ez neked tetszik, az más kérdés.

 

Ezek viszont akár nekem vagy neked tetszik-e, mind a demokrácia szűkítését szolgálják. Ez semmivel nem igazolható.

 

És van még millió apróság, amivel a szabadságunkat nyirbálják. Nekem ebből éppen elég volt a Kádár korszakban... utálom újra látni.

Előzmény: mmormota (822)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.21 0 0 863

Schiffer András LMP-jébe Szili Katalin például pont beleférne.

Előzmény: Törölt nick (862)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.21 0 0 862

Azért kellene jobboldalinak lennie, mert az ő globalizáció-kritikus dumája/világnézete ott lehet népszerű, a balliberális oldalon azzal nem lehet aratni. Szerintem a Fidesz baloldalára, tehát valamelyest középre akarja navigálni az LMP-t, egyfajta ökoszociális-globalizáció-kritikus népi baloldali pártot akar belőle csinálni. 

Előzmény: Ódri (860)
Ódri Creative Commons License 2012.11.21 0 0 861

Óh, dehogynem, asta meg Nero Bianco elvtársak is eme jelzővel illettek:) Nem olvasod rendesen a topikot:)

Előzmény: Törölt nick (855)
Ódri Creative Commons License 2012.11.21 0 0 860

Miért kellene jobboldalinak lennie? Rengeteg balos van, akinek a régiek vállalhatatlanok. És úgy tűnik, hogy  a régiek nem is akarnak perpill eltakarodni a közéletből. Persze most divatosan civilnek adják el magukat:) VAgy maradtak a régiek, mint Fletó:))

A 94-es választásokban szvsz a legnagyobb szerepet az játszotta, hogy az egyszerű átlagember úgy gondolta, hogy itt majd kánaán lesz, ha végre demokrácia van, de képtelen volt megérteni, hogy az nem egyik pillanatról a másikra történik. És előkerült a nosztalgia, hogy a kommunizmus alatt jobb volt. A székházügyről a választók 90 százaléka mégcsak nem is hallott, nemhogy pontosan tudná mi történt. Viszont a Fidesz remekül észrevette, hogy a jobboldali tér szinte teljesen üres. Ma már nincsenek üres politikai terek. Legalábbis ilyen nagyméretűek.

Előzmény: Törölt nick (853)
Derek Creative Commons License 2012.11.21 0 0 858

En ertem Schiffer motivacioit a szocikkal szemben ,nekem konnyu megerteni, mert a csaladi hatterem elegge hasonlo,de nem ertek vele egyet.Norrmal korulmenyek kozott en se szavaznek olyan tarsasagra ahol ott vannak a szocik ahogy soha senki a csaladunkban nem szavazott rajuk 90 ota, de most nem normal korulmenyek vannak Igy barmennyire is nem kedvelem a szocikat en egy olyan partszovetsegre szavaznek most ahol minden demokratikus ero reszt vesz akar parlamenti akar parlamenten kivuli vagyis szocik ,liberalisok, polgari demokratak, zoldek akar meg kommunistak is,mert csak egy egyseges ellenzek tudja levaltani a mostani kormanyt es ez a legfontosabb nem az ,hogy ebben a szovetsegben van olyan aki szamomra nem eppen vonzo.

Előzmény: Törölt nick (852)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.21 0 0 856

higyjél

 

higgyél:)))

Előzmény: Ódri (854)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.21 0 0 855

na de nem is mondta ezt senki rólad:)

a fidesz sem antidemokrata a szó szűkebb értelmében, csak ők egy eléggé tekintélyelvű és korruptnak tartható demokráciát akarnak, ráadásul nacionalista alapon.

ez nem mindenkinek tetszik, hálistennek.

Előzmény: Ódri (829)
Ódri Creative Commons License 2012.11.21 0 0 854

Abban ne higyjél azért, hogy egy tökéletesen így van. Bárhogy is próbálnak visszasomfordálni, civil álarc mögé bújva, akárhogy Bajnai, Oszkó, Gyurcsány, Kuncze de a Haza és Haladás összes tagja a régi ballib világ tagja. Sokak számára vállalhatatlanok. Hiába szerelmesednek össze mindannyian lesz egy réteg, aki a büdös életbe nem szavazna rájuk, viszont a Fideszre se akar, mert világéletében utálta azt is, hiszen eleve nem is volt jobboldali, de egyszerűen nem maradt pártja.

Előzmény: Törölt nick (849)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.21 0 0 853

0rbánt éppenséggel nagyon is érdekelték a '94-es választások, sokáig látszott úgy, hogy meg is nyeri. A Székház-ügy meg a pártszakadás tett be neki, meg a jobboldali fordulat, amiből csak később profitált. Pártszakadás és jobboldali fordulat az LMP-ben is lehet, de kötve hiszem, hogy 2014-ben úgy szétesik majd a jobboldal, mint 20 évvel azelőtt.

Előzmény: Ódri (848)
Ódri Creative Commons License 2012.11.21 0 0 851

Az még semmit nem jelent, hogy mi lesz pár hónap múlva.

Majd 2014 elején lesz érdekes. Addig csak arra jó, hogy itt a polidilin a trollok vitatkozzanak rajta.

Előzmény: Derek (847)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.21 0 0 850

Igaza van a belarusz cárnak, a magyaroknak abból a demokráciából és piacgazdaságból elegük lett. És ha 0rbán rendszere nem is tetszik nekik, azt nem bánják, hogy a régit lerombolja.

 

Mindenesetre az orbánfóbiásokat látszik igazolni, hogy Lukasenka szívesen látná az új Magyarországot az EU-n kívüli exkluzív klubjában.

 

Ez az orbánfóbia egyébként olyan lehet, mint amilyen a Rákosi-fóbia lehetett '50-ben.

Előzmény: Derek (836)
Ódri Creative Commons License 2012.11.21 0 0 848

Szerintem is arra hajt Schiffer, hogy mi lesz majd 2014 után. Nem kell neki a hatalom feltétlenül most azonnal, ráadásul az elkúrók közül jónéhannyal megspékelve.

Annak is kicsi esélye van, hogy egyáltalán megszerzik a hatalmat most, nemhogy annak, hogy bármiben is változnának az elmúlt évekhez képest. És ha egyszer bepiszkolja magát velük, akkor nincs visszaút.

Előzmény: Törölt nick (844)
Derek Creative Commons License 2012.11.21 0 0 847

Kellene,de majd nezzuk meg 3-4  honap mulva a kozvelemenykutatasi adatokat

Előzmény: Törölt nick (846)
Derek Creative Commons License 2012.11.21 0 0 845

az LMP ha kimarad ebbol a valasztasi szovetsegbol nem fog bejutni a parlamentbe.A felmeresek szerint  a szavazoik tobb mint 60 szazaleka a szovetsegbe valo belepest tamogatja. Es ok szamitanak nem a csekelyszamu parttagsag

Előzmény: Törölt nick (838)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.21 0 0 844

"Az LMP a maga szempontjából egyáltalán nem hülye, nagyonis tudja mit csinál:O)))"

 

A kongresszusuk mindenesetre amatőrök gyülekezetének tűnt.

 

"Azt hiszem most váltak politikussá:O))))))))"

 

Szerintem most valami nagyon hasonló történik az LMP-vel, mint egykor a Fidesszel, amikor Fodorék kiléptek.

Előzmény: asta (737)
Derek Creative Commons License 2012.11.21 0 0 841

Ezt nem en irtam en is csak reagaltam ra

Előzmény: h_g (839)
T.Tanácsos Creative Commons License 2012.11.21 0 0 840

De kiaza Bákosi ???

Előzmény: h_g (837)
h_g Creative Commons License 2012.11.21 0 0 839

"Sokmillió ember úgy gondolta, hogy a Gyurcsány féle demokráciából elege van."

 

Ez igaz, de nem a teljes igazság, mert egyesek (nem tudjuk, mekkora rész) úgy gondolták, hogy örökre elegük van belőle, de mások (szintén nem tudhatjuk százalékra) viszont úgy, hogy most töltsenek csak egy ciklust ellenzékben, szálljanak magukba, hogy jó ötlet volt-e a szabadjára engedett korrupció, töketlen gazdaságpolitika, fölbátorított bűnözők, rendőri törvénysértések stb., majd ha megbűnhődtek, akkor szerényebben visszajöhetnek.

Előzmény: Derek (836)
h_g Creative Commons License 2012.11.21 0 0 837

Miért, Szakasits, jóindulatú ember létére nagy balek Bákosi szolgálatában, talán értett?

Előzmény: Törölt nick (835)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!