Keresés

Részletes keresés

zbigniew Creative Commons License 2022.11.19 0 0 2993

Csodacsapat tippjáték

Alapvető szabályok:

 

1. A tippek érvényesítése zéró tolerancia elven működik, ami azt jelenti, hogy a topikra beérkezett tippek az alábbi szabályzat szerint lesznek értékelve, ami minden esetben irányadónak számít!

 

2. A tippjátékos által kiválasztott öttagú csapat leadásának pontos határideje az aktuális verseny kezdési időpontja, melyről bárki információt találhat többek közt a FIS hivatalos honlapján (fis-ski.com), valamint a tippbalhé topikon is! Ez végül is csak tájékoztató jellegű, hiszen a verseny bármilyen okból csúszhat, valamint hamarébb is kezdődhet! Éppen ezért mindig a fis-ski.com verseny utáni Pdf-fájlokban (official results) közölt időpont a végső határidő! A beérkezett tipp a topik (azaz index óra) szerint lesz elfogadva! Egy másodperces késés esetén az első (vagy csere) tipp nem kerül elfogadásra (tehát pl. 17.00 órás versenykezdés esetén a 17 óra 00 perc 00 mp. még igen, a 17.00.01-kor leadott tipp már nem érvényes!). A szezon elején egy öttagú csapatot kell csak leadni (amit szükség szerint lehet majd cserélni), lehetőleg ez a tipp az első aktuális verseny (Klingenthal - egyéni) előtt legyen, ha a játékot a tippelő esetleg meg is akarja nyerni! J

 

3. Ha a verseny kezdése csúszik (pl. az időjárás miatt) és az új kezdési időpont igazolható a FIS hivatalos honlapja által (pl. itt: http://www.fis-ski.com/pdf/2011/JP/3125/2011JP3125SLR1.pdf), akkor az új időpont lesz a mérvadó (tehát ha 17.00 helyett 17.20-kor kezdenek és ez utóbbit a FIS megerősíti honlapján, akkor az új időpont a tipp v. cseretipp leadási határidő!). Ha a FIS által megadott verseny kezdésekor (pl. 17.00 óra) is tart még a kvalifikáció és perceket csúszik a kezdés, abban az esetben is (ha a FIS honlapon nincs kezdési időpont módosítás) az eredeti időpont (tehát 17.00 óra) az érvényes tippleadási határidő!

 

4. Ha egy tippjátékos cserére szánja el magát egy adott verseny előtt, de a tippmódosítása az aktuális versenykezdési időpont után érkezik, akkor az új tippje (csapata) érvénytelen azon az aktuális versenyen, azaz a korábbi (módosítás előtti) csapata fog szerepelni!
De mivel a csapata módosítva van, így az már cserének minősül és az új csapata csak a soron következő versenyen fog szerepelni!
Ha egy olyan verseny előtt történik mindez, ahol másnap ugyanazon a sáncon is versenyeznek, természetesen mindkét versenynapon a "régi" csapata szerepel és az új a következő hétvégére érvényes!
Négysáncverseny esetén pl. ha az első oberstdorfi verseny előtt késik valakinek a módosított tippje, akkor legközelebb az új szabálynak megfelelően már csak Innsbruckra lesz az érvényes, addig a régivel játszik!

 

5. Ha az első vagy bármely verseny előtt valakinek a csapatában 2x szerepel ugyanaz a versenyző, akkor a tipp érvénytelen, így az aktuális verseny után nem kap pontot arra a csapattagra, akit duplán szerepeltetett a csapatában! Ha a verseny kezdéséig javítja tippjét, akkor érvényes lesz, ebben az esetben max. csere lehetősége is megmarad, illetve nem veszít cserét!

 

6. Abban az esetben, ha valaki cserélni akar verseny kezdés előtt, de szorítja az idő, akkor elég a konkrét csere, azaz kit kire cserél! Viszont fontos, hogy a verseny végéig az új csapatát is beírja majd áraikkal és cserelehetőségei számával együtt a könnyebb söprés érdekében!

  

7. Ha a szezonnyitó verseny elmarad, de valaki már leadott egy csapatot az a csapat nevezés érvényes marad a következő versenytől kezdve! Ugyanez a helyzet abban az esetben is, ha a szezon folyamán valamely verseny marad el és előtte cserélt valaki!

 

8. Szabálymódosításra a Vk szezon alatt nincs lehetőség!

 

9. Az első csapat leadásának pontos határideje:  2022 november 26 (szombat), 9.00 óra, Kuusamo – egyéni verseny (HS134), illetve a szezon során bármikor!

 

Játékszabály:
 
- Mindenkinek 15.000 pont áll rendelkezésére


1.  5 fő ugrót (se többet, se kevesebbet) kell megvásárolni a rendelkezésre álló pontokból. Amennyiben a csapat értéke nagyobb a megengedettnél, a nevezés érvénytelen, ha kisebb, az nem probléma.  Ha 5-nél kevesebb/több ugró kerül nevezésre akkor is érvénytelen a nevezés.


2. Nevezni a versenyek előtt bármikor lehet az idény folyamán; az ugrók után járó pontok automatikusan, minden verseny után kiszámításra kerülnek.


3. Cserélni az idény alatt 8 alkalommal, bármikor lehet (kivéve a következő verseny hétvégék ill. versenyek alatt:  Kuusamo, Titisee-Neustadt, Engelberg, Oberstdorf és Garmisch (Négysánc) között, Innsbruck és Bischofshofen (Négysánc) között, Zakopane, Sapporo, Bad Mitterndorf, Willingen, Lake Placid, Rasnov, Planica VB, Oslo, Lillehammer, Vikersund, Lahti és Planica.

 

A Négysáncverseny alatt a 2020/21-es szezonig nem lehetett cserélni, viszont a 2021/22-es Vk szezontól már lehet, de csak 1 alkalommal (Garmisch és Innsbruck között)!

 

4. Csere esetén a régi versenyző árát visszakapja a tippelő, és ebből az árból, valamint az esetlegesen már előzőleg megmaradt összegből lehet új ugrót vásárolni. Ha csere esetén a csapat értéke nagyobb lesz, mint a megengedett, akkor az adott csere (hozzászólásban lévő) érvénytelen! 


5. Bármely hozzászólásban történt csere kötelező érvényű a tippelőre nézve. Cserét nem lehet feltételhez kötni (pl.: indul vagy sem az adott ugró a következő versenyen), és nem lehet visszavonni sem! Az első határidő (november 26, Kuusamo - egyéni) előtti esetleges módosítások is cserének számítanak!!! Tehát kéretik jól meggondolni az első csapatot!

 

6. Nap embere számításnál a verseny előtti rajtlista (start list 1st round) sorrendje számít!

 

7. Az ugrók árai a téli idény során egyszer fognak változni, mindig az aktuális Vk szezon WRL 6. periódusának kezdetével (Lake Placid), azaz a willingeni hétvége, azaz 2023 feb. 5.-e után már eladni a régin, vásárolni pedig az új áron lehet majd!

 

https://assets.fis-ski.com/image/upload/v1667313678/fis-prod/assets/WC_Calendar_JP22-23_Men.pdf

 

 8. Az ugrók árai a FIS 2022/23-as Vk szezon 2. periódusa (Grand Prix) után közzé tett WRL (World Ranking List – Világranglista) alapján vannak meghatározva!

 

9. A WRL-n szereplő ugrók ár értéke 100 pont alatt 100 Ft, a fölött 25 pontonként +100 Ft.

 

10. Amennyiben olyan versenyzőt szeretne valaki vásárolni, aki nincs az ár listán (tehát az alábbi táblázatokban), akkor annak értéke minden esetben 100 Ft!

 

11. A 2021/22-es szezontól, ha valamely ugró covid tesztje pozitív lesz, akkor a tippjátékos bárkit becserélhet helyette (a szezon alatt járó cserekeret száma emiatt nem fog csökkenni), de amint negatív lesz a tesztje és indul a versenyen automatikusan visszakerül majd a csapatába, akár jó formában van, akár nem! Ha azt az ugrót, akit becseréltünk a covidos helyére az továbbra is jó formában teljesít és a csapatban akarjuk tartani, akkor a tippjátékos kénytelen lesz egy normál cserét felhasználni és más valakit a csapatából lecserélni! Cserélni természetesen továbbra is úgy lehet, hogy az a 15000 csapatpont értékhatáron belül kell maradjon, különben a csere érvénytelen! Csak hivatalosan is megerősített infó alapján fogadható el az ún. covidos csere, melyről különböző síugró portálokon (mint p. a skijumping.pl, berkutsch.com, fis-ski.com vagy facebook – „Síugrás” címmel) tájékozódhat mindenki!

Ha a Négysáncverseny alatt, vagy akár egy vk versenyhétvége alatt pozitív teszt miatt egy ugró kiesik valakinek a csapatából azt az előbb említett feltételek mellett lehet pótolni az ún. covid cserével!

Az idény során egy alkalommal változnak majd az ugrók árai, az árváltozás a covid miatt lecserélt ugrókat nem fogja érinteni, tehát akik egy bizonyos árértéken lecserélődtek, azok ugyanazon értéken kerülnek vissza a csapatba!

12. Minden egyéb kérdéses dologban az admin (zbigniew) ad választ és útmutatást !

 

 
A csapattagok által szerzett pontok a következők alapján tevődnek össze:


- a versenyek eredménye alapján megszerzett VK pontokért: 100, 80, 60, 50,…stb. pont!


- a versenyen elért legnagyobb ugrásért: +30 pont (bukott ugrás, azaz leért kéz, seggelés stb. esetén csak +15 pont jár!). Ha a legnagyobb ugrás sáncrekord is egyben, akkor további  +20 pont adható!

 

Megjegyzés!: A +20 pont a hivatalos rekordért jár, a nem hivatalos rekordért csak +10 pont adható! Ha egy versenyen egy vagy több ugró egyszer vagy többször is sáncrekordot ér el csak  egyszer lehet +20 pontot szerezni, mégpedig aki a versenyen a legnagyobb távolságot éri el!

A rekordok típusa (hivatalos, nem hivatalos) a skisprungschanzen.com oldalon nyomon követhető!


- nap emberéért: +30 pont (egyéni, csapat versenyeken egyaránt, utóbbin a versenyen legjobb egyéni teljesítményt nyújtó, legmagasabb egyéni pontszámot elérő ugróért jár!)


- 4 sánc összetett, Raw Air, Vk összetett, valamint az olimpiai illetve VB helyezésekért: 1. hely: +60, 2. hely: +40, 3. hely: +20 pontot jelent a szokásos pontokon felül, Olimpia illetve sírepülő VB csapat dobogós helyekért pedig 1. hely: +40, 2. hely: +20, 3. hely: +10 pont jár!

 

- csapat Vk versenyeken is lehet pontokat szerezni, ha a tippjében lévő játékosaik szerepelnek az adott nemzeti csapatban is, melyek az elért csapat helyezések függvényében szerezhetők meg:

1. helyezés: 80 pont, 2. 60 p., 3. 45 p., 4. 35 p., 5. 30 p., 6. 25 p., 7. 20 p., 8. 15 p.

 

- minden fel nem használt cserelehetőség cserénként és versenyenként 3 pontot ér!

 Így 8 rendelkezésre álló cserével +24 pont szerezhető versenyenként!

 

- minden fel nem használt 100 csapatpont 100 pontonként és versenyenként 1 pontot ér!

 Így pl. egy 13.500 pontértékű csapattal +15 pont szerezhető versenyenként!

zbigniew Creative Commons License 2022.03.30 0 1 2992

CSODACSAPAT Tippjáték

(2022 márc.27, Planica HS240 finálé)

 

Szakaszgyőztes: Kalóz80 286 ponttal, gratulálok!

Nap embere: C.Prevc 

Leghosszabb ugrás: C.Prevc (246 m.)

Ellenőrizzétek!

 

 

 

Tippjáték végeredménye:

 

1, Kalóz80   11564 p.

2,  Ace Martin46 11441 p.

3,  zbigniew        11361 p.

zbigniew Creative Commons License 2022.03.30 0 0 2991

CSODACSAPAT Tippjáték

(2022 márc.26, Planica HS240)

 

Szakaszgyőztes: Kalóz80 351 ponttal, gratulálok!

Nap embere: Lindvik (435,2 p.)

Leghosszabb ugrás: Granerud (244 m.)

Ellenőrizzétek!

 

zbigniew Creative Commons License 2022.03.25 0 1 2990

CSODACSAPAT Tippjáték

(2022 márc.25, Planica HS240)

 

Szakaszgyőztes: Kalóz80 277 ponttal, gratulálok!

Nap embere: D.Prevc

Leghosszabb ugrás: Wellinger (241,5 m.)

Ellenőrizzétek!

 

zbigniew Creative Commons License 2022.03.21 0 0 2989

CSODACSAPAT Tippjáték

(2022 márc.20, Oberstdorf HS235)

 

Szakaszgyőztes: Kalóz80 297 ponttal, gratulálok!

Nap embere: Forfang

Leghosszabb ugrás: Jelar (233,5 m.)

Ellenőrizzétek!

 

zbigniew Creative Commons License 2022.03.21 0 0 2988

CSODACSAPAT Tippjáték

(2022 márc.19, Oberstdorf HS235)

 

Szakaszgyőztes: Kalóz80 346 ponttal, gratulálok!

Nap embere: Jelar

Leghosszabb ugrás: Jelar, Kraft (232 m.)

Ellenőrizzétek!

 

Kalóz80 Creative Commons License 2022.03.20 0 0 2987

P.Prevc 1100

Geiger 3600

Zajc   100

Hayböck   400

Kraft   2700

____________________

össz. 7.900, elfogyott a csere :)

Előzmény: Kalóz80 (2985)
Ace Martin46 Creative Commons License 2022.03.19 0 0 2986

Lanisek 4100

Geiger 3600
Kraft 2700
Zajc 1400
Fettner 100


Összesen: 11900

 

Zéró csere.

 

Előzmény: Ace Martin46 (2984)
Kalóz80 Creative Commons License 2022.03.19 0 0 2985

19-re lapot húzva

 

R.KOB helyett P.PRE

Ace Martin46 Creative Commons License 2022.03.19 0 0 2984

Kobayashi és D. Prevc ki, Zajc és Lanisek be

zbigniew Creative Commons License 2022.03.15 0 0 2983

CSODACSAPAT Tippjáték

(2022 márc.13, Vikersund HS240 csapat sírep.VB)

 

Szakaszgyőztes: zbigniew 381 ponttal.

Nap embere: Zajc (242,9 p.)

Leghosszabb ugrás: Geiger (238 m.)

Ellenőrizzétek!

 

zbigniew Creative Commons License 2022.03.15 0 0 2982

CSODACSAPAT Tippjáték

(2022 márc.12, Vikersund HS240 egyéni sírep.VB)

 

Szakaszgyőztes: zbigniew 363 ponttal.

Nap embere: P.Prevc

Leghosszabb ugrás: Zajc (243,5 m.)

Ellenőrizzétek!

 

zbigniew Creative Commons License 2022.03.15 0 0 2981

A Raw Air összetett helyezésekért járó bónuszpontok lemaradtak a legutóbbi táblázatból, így most pótolva vannak. Az élbolyban változás nem történt emiatt.

 

Kalóz80 Creative Commons License 2022.03.12 0 0 2980

Kos helyett Hayböck

 

R.Kobayashi 4100

Geiger 3600

Zajc   100

Hayböck   400

Kraft   2700

____________________

össz. 10.900, maradt 1 csere

Előzmény: Kalóz80 (2976)
zbigniew Creative Commons License 2022.03.11 0 0 2979

Kos helyett D.Prevc

 

R.Kobayashi 4100

Geiger 3600

Zajc   100

D.Prevc  400

Kraft  2700

 

össz.: 10900

nincs több csere

Előzmény: zbigniew (2936)
Veszpremi Creative Commons License 2022.03.11 0 0 2978

Utolsó csere volt, C.Prevc ki, D.Prevc be.

R.KOB       4100
GEIGER     3600
KRAFT      2700
FETTNER   1100
D.PREVC     400
Össz.       11900. maradt 0 csere.

Előzmény: Veszpremi (2970)
zbigniew Creative Commons License 2022.03.11 0 0 2977

Kos helyett D.Prevc

Kalóz80 Creative Commons License 2022.03.11 0 0 2976

Kos helyett Hayböck

Veszpremi Creative Commons License 2022.03.11 0 0 2975

Sajnos csak egy cserém van, így szinte kényszer a csere: C.PRE ki, D.PRE be

Ace Martin46 Creative Commons License 2022.03.11 0 0 2974

Teszek egy utolsó próbát a játékkal...

 

Cene Prevc ki, Domen Prevc be

 

R. Kobayashi 4100
Geiger 3600
Kraft 2700
D. Prevc 400
Fettner 100


Összesen: 10900

 

Marad 2 csere.

zbigniew Creative Commons License 2022.03.08 0 1 2973

CSODACSAPAT Tippjáték

(2022 márc.6, Oslo HS134)

 

Szakaszgyőztes: Ace Martin46 249 ponttal, gratulálok!

Nap embere: Tande

Leghosszabb ugrás: Eisenbichler (135,5 m.)

Ellenőrizzétek!

 

zbigniew Creative Commons License 2022.03.08 0 1 2972

CSODACSAPAT Tippjáték

(2022 márc. 5, Oslo HS134)

 

Szakaszgyőztes: Ace Martin46 282 ponttal, gratulálok!

Nap embere:  Johansson

Leghosszabb ugrás: C.Prevc, Geiger (132 m.)

Ellenőrizzétek!

 

zbigniew Creative Commons License 2022.03.08 0 1 2971

CSODACSAPAT Tippjáték

(2022 márc. 3, Lillehammer HS140)

 

Szakaszgyőztes: Ace Martin46 358 ponttal, gratulálok!

Nap embere: Zyla

Leghosszabb ugrás: Hörl (142,5 m.)

Ellenőrizzétek!

 

Veszpremi Creative Commons License 2022.03.05 0 0 2970

Csere volt: Kos, Hörl helyett Kraft és Fettner

R.KOB       4100
GEIGER     3600
KRAFT      2700
FETTNER   1100
C.PREVC     600
Össz.       12100. maradt 1 csere.

Előzmény: Veszpremi (2925)
janisch Creative Commons License 2022.03.05 0 0 2969

Hörl helyett becserélem Kamilt!


Hörl               1.000

Stoch             1.700
Geiger           3.600
R.Kobayashi  4.100
Kraft              2.700  
Kos                  100
összesen:   12.200, maradt 2 csere

 

 

Előzmény: janisch (2968)
janisch Creative Commons License 2022.03.05 0 0 2968

Peier helyett Kraft:

Hörl               1.000
Geiger           3.600
R.Kobayashi  4.100
Kraft              2.700  
Peier                100
Kos                  100
összesen:   11.500, maradt 3 csere

zbigniew Creative Commons License 2022.03.04 0 0 2967

Mikor olyan fiatal voltam, mint Te, sokszor voltam én is hirtelen, ami szívemen az a számon típus. A kor előrehaladtával hidd el majd kinövöd Te is :)

Szerintem a játékod folytatásának semmi akadálya nem lehetne, hiszen még versenyben vagy az első helyért, ha a cseréiddel jól sáfárkodsz a hátralévő versenyeken... bármi is lehet! :)

 

Előzmény: Ace Martin46 (2966)
Ace Martin46 Creative Commons License 2022.03.04 0 0 2966

Te nem húztad fel magad rajta, én meg igen. Teljesen más vérmérsékletű emberek vagyunk. Önmagában a szabályokkal egyébként nincs problémám. Egyedül a tippek leadásának a módjával van. Valahogy úgy kellene ezt megoldani, hogy neked külön e-mailben küldi el mindenki az aktuális cseréit és akkor teljesen fair és tiszta lenne a verseny. Persze tudom, hogy az úgy neked még egy plusz munka a fiókodat külön ezért böngészni és így is rengeteget dolgozol a lebonyolításon. Szóval tényleg lehetetlen ezt a faktort kiiktatni. Tényleg nem tudom van-e így kedvem játszani. Én dirketben csak azért biztosan nem copyznám le a másik csapatát, hogy elől maradjak, de lehet az én hozzáállásommal van a probléma. Nem tudom, hogy folytassam-e a Csodacaapatot. Tegnap már az is felmerült bennem, hogy elhasználom az összes cserémet és teljesen értéktelen versenyzőket hozok be.

Nézzétek én azért játszom, hogy nyerjek, hogy jobb legyek mindenkinél, fair körülmények között. Természetesen a szórakozás sem utólagos szempont, de nem megy úgy, ha nem veszem komolyan. Ha pedig komolyan veszem, akkor előbb-utóbb elő fog állni hasonló szituáció.

Előzmény: zbigniew (2963)
zbigniew Creative Commons License 2022.03.04 0 0 2965

Nagyon örülök, hogy így döntöttél és folytatod! :))

Már csak Ace Martin kell, hogy jobb belátásra térjen... :)

Előzmény: Veszpremi (2964)
Veszpremi Creative Commons License 2022.03.04 0 0 2964

Igen, igazad van és Kalóznak is. Folytatom. De mégegy hasonló dolog és minden játékból kiszállok azonnal, ez nem fenyegetés, ez saját elhatározott döntésem, nekem ez nyugdíjas éveimben nem hiányzik, szeretnék nyugodtan, szeretetben, békességben és kölcsönös TISZTELETBEN élni. Ez, a tisztelet hiánya a rengeteg probléma okozója országunkban és a világban is!

 

Reagálva még neked: hányszor bealudtam az elmúlt hetekben döntő cserékkel kapcsolatban! De kit érdekel, ez egy játék, nem? Hogy ki nyeri? Nem gond ez, hanem játék! A szabályokat meg ne feszegessük, a tippbalhéban Janish sem rekllamált, mikor pár hete néhány másodperccel elkésett.

Előzmény: zbigniew (2963)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!