Keresés

Részletes keresés

words about future Creative Commons License 2016.06.30 -8 2 17783

Pedig ezzel akartam kezdeni, nagyon jót írtál: 

 

"keményen ki kell állni azért, hogy igenis fontosak az előzmények! "

 

 

Előzmény: words about future (17782)
words about future Creative Commons License 2016.06.30 -8 4 17782

Kedves Ezsuzsa!

 

Egyetértek az alábbiakkal:
" ...nekünk betegeknek lassan orvossá kell képezni magunkat! Sőt a jogászi végzettség is jól jön."

 

Sőt kiegészítem:
sok egyéb ismeret is szükséges pénzügyi ( hogy ne essünk adósságcsapdába, adósságspirálba),
                                               pszichológiai (önismeret, káros mechanizmusok elhárítása, vegyük észre, ha manipulálni akarnak bennünket)
                                               kommunikációs (tudjunk beszélgetni családunkkal, környezetünkkel)

 

 

                                               térben és időben tájékozottnak lenni,

                                               új ismereteket szerezni, ha érvényesíteni szeretnénk igazunkat.

 

 

Ezzel is egyetértek:

                                              "A legfontosabb: senki ne adja fel!"

Előzmény: ezsuzsa1 (17774)
ezsuzsa1 Creative Commons License 2016.06.30 0 8 17781

Kedves WAF!

Sajnos magam is nyögöm  egy hibásan kiállított szakvélemény következményeit. Az orvosok nem szeretnek egymásnak ellentmondani, inkább viszik tovább a téves szakvéleményt. Sajnos nem minden betegtársunk erős annyira, hogy harcoljon az igazáért.

A leleteknél, csak az döntsön a fontosságról, aki biztos benne. Inkább vigyenek mindent, mint egy fontos dolog kimaradjon. Néha olyan apróságok befolyásolhatják, amire nem is gondolunk. Én pl. sokáig nem vittem magammal a szemészeti leleteimet, mert a kornak megfelelő a látásom, csak éppen van egy szemfenék károsodásom (ami a látást nem befolyásolja), de mivel a magas vérnyomás okozta, annak értékelésénél igenis számít. De sok hasonló "apróság" van, ami az értékelésnél fontos lehet.

Tehát, szerintem vigye mindenki magával az össze leleteit (az adott időtartamra vonatkozóan), ami lényegtelen azzal úgyse foglalkoznak. Ha negatív akarnék lenni: a lényegessel sem. :D A legfontosabb: senki ne adja fel!

Előzmény: words about future (17777)
ezsuzsa1 Creative Commons License 2016.06.30 0 5 17780

Kedves Ildó66!

Jól írod, hogy figyelembe vették az előző leleteimet is, de egy lényeges dolgot ne felejtsünk ki: keményen ki kell állni azért, hogy igenis fontosak az előzmények! Különben csak az újakra koncentrálnak. Amikor bekérik a papírjaidat, mondd el, hogy fontos az előző orvosi dokumentumaid figyelembevétele. Indokold, és ne hagy magad meggyőzni az ellenkezőjéről! Nekem sem stílusom, mégis erőszakos voltam (tanulva az előző kudarcokból). 

Előzmény: ildó66 (17776)
words about future Creative Commons License 2016.06.30 -8 2 17779

Elírtam, helyesen:

 

Reméljük, nálad  alaposabbak lesznek...

Előzmény: words about future (17777)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.30 -2 11 17778

Bárcsak ne kéne politikai okokra hivatkozni, akkor minden rendben zajlana és Európához illően rostálnák a betegeket. Amíg nem ez történik és visszamenőlegesen kidobják a rendszerből a valóban beteg embereket, addig sajnos néha olvasni fogsz a szidásomról a politika felé. Tudod, ŐK okoztak olyan helyzetet, ami most van. Európa nem b.szott még ilyet, hogy valakit közigazgatásilag, vagy bírósági jogerős határozattal levéglegesítenek, ezt eltörölve VISSZAMENŐLEGESEN lenullázzák, visszasorolják nevetséges valamilyen ellátásokba. Rengeteg olyan történet kering a neten ahol leírják, hogy betegségek tucatját nem vették bele az állapotfelmérésbe, hanem szándékosan elírva, kihagyva hoznak határozatokat. Jelen kormányunk annyira utálja ezt a szegmenset, hogy folyton folyvást azon agyal, hogy miként lehetne még szorítani a nyakunkon, hogy ne kapj rendesen levegőt.

 

Persze a továbbiak a legfontosabbak, hogy egymással megosszuk a történeteket, kivel mi és hogyan zárult az ügye.

 

Sajnálom, de azon túllépni, hogy ez a politika mit tesz és tett mi értünk nem lehet, így tőlem legalábbis fogsz róluk hallani, ezt garantálhatom! Majd ha esetleg emberszámba vesznek minket, akkor biztosan változni fog a véleményem. 

 

Azt pl. tudjátok, hogy miért nem terjedt el a gépesített vizsgálat?? Határozottan tudom, hogy a gép véletlenül korrektebbül számolt és hozott eredményeket, amit az ellenőrök nem szívesen vettek tudomásul, na ezért nem terjedt el! Gépek humánusabbak voltak, mint orvos kezelőik. 

 

 

Előzmény: ildó66 (17776)
words about future Creative Commons License 2016.06.30 -8 3 17777

Kedves Ildó!

 

Reméljük, nálad  alaposak lesznek, mint esetemben és korrekt vélemyény születik.

 

 

Az egyik esetben aligha ismerte az akkori véleményező orvos a betegségeim,  a műtét súlyosságát, mert annak ellenére, hogy vittem nem csak a zárójelentést, hanem a jövőre vonatkozó szakvéleményeket  is, szinte úgy minősítette, "meggyógyultam" és alaposan leredukálta a %-omat, ezzel együtt a kapott ellátásomat. Teljesen elintézett lelkileg  és anyagilag...A mai napig állandó ellenőrzésekre kell járnom és csak tüneti kezelések vannak, nem gyógyítható...

 

Utána már hiába következett egy reálisabb értékelés, nem hozta helyre csak kis részben az okozott problémákat, az előző véleményezés hibái máig kihatnak, naponta érzem negatív hatásukat... 

 

Amikor vittem a leleteim, minden esetben nem az volt a gondom, mit vigyek, hanem az, mit hagyjak   ki esetleg, nehogy a sok bába közt elvesszen a gyerek, nehogy ledoromboljanak a nagy mennyiség miatt.

Áttekinthetően rendszerezve, időrendi sorrendben csoportosítva bocsátottam rendelkezésükre. Tudom, kevés az idő az elolvasásra, de emberéletekről van szó!

 

Még egyszer: tárgyilagos határozat szülessen, vegyék figyelembe az előzményeket is, hiszen máig kihatnak. 

 

Jó egészséget, minden jót Neked!

Előzmény: ildó66 (17776)
ildó66 Creative Commons License 2016.06.30 -1 3 17776

Kedves Zsuzsa!

Nagyon köszönjük a beszámolódat, tanácsodat!Én mindig abban láttam a csoport lényegét,hogy megosztjuk a felülvizsgálattal/leszázalékolással kapcsolatos tapasztalatainkat és mellétesszük szakértőnk tájékoztatásait.

Emellett azért időnként megjelennek politikai indíttatású háborgások, amit én megértek, de sajnos ettől okosabbat nem leszünk és a világot nem tudjuk megváltani. Azt már viszont kevésbé értem meg amikor egymásnak esnek itt a fórumon a sorstársaink...

 

Amit nagyon fontosnak tartok Zsuzsa bejegyzéséből: a korábbi leleteket is figyelembe vették.

Ez nálam is mindig gondot okoz, ugyanis volt több olyan műtétem ami nem az utolsó felülvizsgálat óta történt de alapjául szolgál a tartós állapotomnak, viszont a pár soros kontroll alkalmával készült leletekben már nem is utalnak rá, így tehát ha azokat nem viszem magammal csak a korábbi előzményekből tudhatják mindezt - már ha tanulmányozzák azt.

Szeptemberben megyek felülvizsgálatra - vinni fogom a korábbi nagyműtéteket igazoló leleteket.

 

Előzmény: ezsuzsa1 (17774)
BJszakért Creative Commons License 2016.06.29 -6 1 17775

Kedves Mindenki!

Nem sok időm van, néhány válasz:

 

SAA71,

Egyetértek tán a 1733as beírásával, és nem csak németeknél van ilyen jellegű rehabilitáció, hozzáállás, és foglalkoztatás, hanem a skandinávoknál, angoloknál, franciáknál, hollandoknál, a fejlettebb országokban, mert ők tudják, hogy kifizetődő az Emberbe befektetni (az oktatásba, foglalkoztatásba, egészségügybe,...), és tisztességes megélhetést biztosító fizetéssel.

 

menyus55, vagy törölt nick(?)

Azt írja, 1955-ben született, 20 éve leszázalékolt, jelentkezett felülvizsgálatra (2012.03.31ig), bár véglegesítették már.

Mire számíthat, kérdezi.

Nos, hiányzik 1-2 adat, tény a leírásából, de valószínűsítem, hogy rehab ellátássá nevezeték át 2012-től ellátását ugyan olyan összegben, mint azt megelőzően, és vár a felülvizsgálatra.

 

Tehát elmondása alapján rehab gazdasági menedzser, szakértőként tájékoztatom:

Öregségi nyugdíj korhatára a 64.életéve betöltése napja, amikortól kérheti az öregségi nyugdíj megállapítását, vagyis 2019. év azon napján, amikor született. (Tny.szerint, 1997.évi LXXXI.tv.)

Vagyis már most 5 évvel a nyugdíj korhatár betöltése előtt áll.

 

Így hamarosan kap határozatot Rehab Hatóságtól (nem is értem, miért nem kapta már meg), hogy rokkantsági ellátásként folyósítják tovább eddigi ellátásának összegét (felülvizsgálat nélkül). (Mmtv. 2011.évi CXCI.tv. )

Minden eset más lehet, nem szabad általánosítani, az esetet egyeztetni kell a jogszabállyal.

 

Szakterületem: rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként a felülvizsgálatok, ellátások, ezek jogorvoslata, a foglalkozási rehabilitáció. Amely rehabilitációs rendszer igen sokrétű, a jogszabályok sokasága folyton változik, és nem könnyű eligazodni benne. Munkám során gyakran tapasztalom, hogy nemcsak az érintett nyugdíjasok, a rászorulók, a gyermeket nevelők nem ismerik ezeket.

Az ismeretek, a nem megfelelő értelmezés, a jogalkalmazás hiánya, a jogszabályok nem kellő ismerete  pedig komoly anyagi hátrányt okozhat.

Önzetlenül nyújtok tájékoztatást szakterületemet érintő szakkérdésekben (ha van időm)  küldetés tudattal érintettként és rehab gazdasági menedzser, szakértőként, hogy legalább szaktudásommal támogatást nyújthassak.

Bár többet tehetnék!

 

Eddigi megkeresésekkel megtiszteltek, szakmai honlapomon található elérhetőségeken vagyok elérhető:

http://eee.versenykepesseg.eu/

Szép estét

 

 

ezsuzsa1 Creative Commons License 2016.06.29 0 9 17774

Kedves Mindenki!

Szeretném megosztani veletek a történetemet, illetve annak egy kis részét. Az elmúlt 2 évben, ma vettem részt a 7. orvosszakértői vizsgálaton, az azt megelőző számtalan vizsgálatot már nem is említem,. És ma esett meg először, hogy az orvos neurológiai vizsgálatot végzett! Ez azért lényeges, mert az eddigiek, neurológiai vizsgálat nélkül tettek olyan megállapításokat, amelyek a klinikai vizsgálatokkal ellentétesek. Pl. megtalálták az elveszett reflexeimet. :D Egész pontosan átmásolták az előző szakvéleményt. 

Nemcsak ez a lényeg. Mindegy, hogy másodfokú vagy bírósági szakértői vizsgálat volt, mindannyian csak az utolsó vizsgálat utáni leleteket akarták megnézni. Most a sarkamra álltam (csak képletesen, mert másképpen nem tudok), és közöltem, hogy mindet szükséges átnézniük! Igaz, a magyarázatom is meg volt. A legelső véleményező több idegen betegséget állapított meg, amelyeket nem diagnosztizáltak nálam, a többi meg másolta. Természetesen a sajátjaim helyett. Így a két legutóbbi igazságügyi orvos kénytelen volt figyelembe venni, bár még nem tudom milyen eredménnyel.

Tehát, aki azért fellebbez, vagy fordul bírósághoz, mert elégedetlen a szakvéleménnyel, ne hagyja magát! Igenis nézzék meg azokat a leleteket, amelyek ellentétesek, vagy nem korrekt módon értékeltek!

Azt már megtanultam, hogy a kevésbé korrekt orvosok, nagyon spécin tudnak fogalmazni. Mert nem mindegy, hogy nem akar, vagy nem tud a beteg valamit elvégezni! Sőt az is megesett, hogy így írta le: "testtávoli segédeszközt nem használ", de azt elfelejtett odaírni, hogy ortopédcipőt és bayer sínt visel, így mindenki arra következtetett, hogy nincs szükségem a járáshoz semmilyen eszközre. Természetesen ez az értékelésnél már meg is látszik. Komolyan mondom, nekünk betegeknek lassan orvossá kell képezni magunkat! Sőt a jogászi végzettség is jól jön. 

Ezek után, már lassan kívülről fújom a NEMFI rendelet rám eső tételeit, és már piszokul unom ezt a macska-egér játékot, amiben az egér én vagyok!

Milyen jó lenne, ha egy korrekt orvosszakértői véleményezés után kérdőre vonnák a legelső orvost, aki hülyeségeket írt le, és a többieket, akik azt lemásolták, ahelyett, hogy az orvosi dokumentumokat kézbe vették volna!

 

 

words about future Creative Commons License 2016.06.29 -8 2 17773

"Alkalmazhat egy cég, ha épp folyamatban van a rokkantsági ellátásom?

Jelenleg folyamatban van a rokkantsági ellátásom, majd kell mennem bizottság elé. Ilyenkor egy cég alkalmazhat így hogy folyamatban van? Illetve hány órába mehetek ha igen?

 

Két dologra kell ügyelnie az ügye kapcsán.

1. A "2011. évi CXCI. törvény a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról" alapján:

"Megváltozott munkaképességű személyek ellátásaira jogosult az a kérelem benyújtásakor 15. életévét betöltött személy, akinek az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján 60 százalékos vagy kisebb mértékű (a továbbiakban: megváltozott munkaképességű személy), és aki * 
a) a kérelem benyújtását megelőző

aa) 5 éven belül legalább 1095 napon át,

ab) 10 éven belül legalább 2555 napon át vagy

ac) 15 éven belül legalább 3650 napon át

a Tbj. 5. §-a szerinti biztosított volt;

b) keresőtevékenységet nem végez és

c) rendszeres pénzellátásban nem részesül."

Tehát azon a napon, amikor ellátás iránti kérelmet terjeszt elő a hatóságnál, fontos, hogy igazolnia kell, keresőtevékenységet nem végez.

A másik lényeges dolog, amit szem előtt kell tartania: attól függetlenül, hogy Ön számára rehabilitációs vagy rokkantsági ellátást állapítanak meg, munkaidő-korlátozás nélkül dolgozhat a jövőben is, azonban keresete három egymást követő hónap mindegyikében nem haladhatja meg a mindenkori minimálbér 150%-át."

560707 Creative Commons License 2016.06.29 0 3 17772

Nemhogy az egészségeseket foglalkoztatnák! Nekik sincs munkájuk, menyemnek sincs már egy éve, pedig nem alul képzett.

words about future Creative Commons License 2016.06.29 -8 3 17771

Amit kapunk többen, a sok  ledolgozott év után, mint "ellátást", az sem elég semmire sem, beosztani nem lehet...
Ha kivezényelnének valamikor a jövőben, mert valami csoda folytán (távgyógyítás, ráolvasás, számomra még ismeretlen varázsigékkel),rohamszerűen "meggyógyulnánk" akkor a kettő együttes összege  sem volna elég a megélhetéshez. A helyzet elkeserítő, de nem reménytelen. Kell, hogy valami jó történjen már helyzetünkben  - annyi rossz után...Soha nem szabad feladni. Túlélők vagyunk! 

Majd jönnek a tapasztalatok, jövőre. Ez a munka év végéig kitart.  Az érintetteket nyilván már behívták, hó vége van, júl. 1-jével indulnak, szegények. 

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.29 0 9 17770

Sajnos az összegek bruttóban értendők és nevetségesek! Ebből vedd meg a bérletet és egyél mellé valamit. Mennyi marad???? Borzalom!!! Ja és napi 6 órásban, ez pofátlanságnak a teteje. 

Előzmény: words about future (17769)
words about future Creative Commons License 2016.06.29 -8 2 17769

http://kozfoglalkoztatas.kormany.hu/specialis-kozfoglalkoztatasi-programok

 

"Speciális közfoglalkoztatási programok 2016. június 20. 14:19

 

 

A Kormány általános célja a teljes foglalkoztatás megvalósítása. Ennek érdekében a jelenleg a közfoglalkoztatásba is nehezen bevonható személyek foglalkoztatását és foglalkoztathatóságát kívánja fejleszteni oly módon, hogy számukra a foglalkoztatás mellett munkaerő-piaci, szociális és egészségügyi szolgáltatásokat nyújt. Ezen szolgáltatások nagy mértékben elősegítik ezen személyek munkavégző képességének fejlesztését, a munkára történő szocializációjukat.

 

A foglalkoztatásba mentális, szociális vagy egészségügyi okokból be nem vonható álláskeresők számára tervezett speciális közfoglalkoztatási pilot program 2016. július 1-jén kerül elindításra 5 hónapos időtartamra 4 megyében (Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Baranya, Zala), mindösszesen 300 fővel. A program a jelenleg működő önkormányzati nonprofit gazdasági társaságoknál (pl. településüzemeltetési feladatokat ellátó szervezetek), vagy települési önkormányzatoknál kerül megvalósításra. A programban résztvevő települések kiválasztására a BM, az érintett járási és kormányhivatalok, valamint a települési önkormányzatok közös szakmai egyeztetését követően került sor.

 

A megvalósítási helyszínek, az ún. közfoglalkoztatási pontok önkormányzatoknál történő létrehozásával a településen és a környező településeken lévő halmozottan hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatása biztosíthatóvá válik. Ezzel nő az adott településen a foglalkoztatottak létszáma, helybéli munkalehetőséget teremt az üzem irányítását, szervezését végző lakosok számára, erősíti a település lakosságmegtartó képességét, javítja a nehezen elhelyezhető személyek mentális, szociális helyzetét. A beazonosított problémák alapján a munkavégzésre képes személyek a közfoglalkoztatási ponton végezhetnek az állapotuknak megfelelő egyszerű, rövid időn belül elsajátítható, betanított munkafeladatokat.  

 

Annak érdekében, hogy a célcsoportban lévő személyek problémáit beazonosíthassuk, állapotfelmérésre kerül sor (beazonosítást), amely alapján a megfelelő szakemberhez irányíthatják őket a diagnózis pontos felállítása érdekében. A beazonosított problémák (egészségügyi, mentális, szociális, stb.) alapján kerül sor az egyénre szabott szolgáltatások nyújtására. 

 

Az egyénre szabott szolgáltatások (munkaerő-piaci, szociális és egészségügyi), a munkaerő-piaci képzések és az egyidejű foglalkoztatás egy programban megvalósuló, komplex fejlesztő csomagja biztosíthatja ezen személyek problémáinak hatékony kezelését, felzárkózásuk elősegítését.  

 

A speciális közfoglalkoztatási program időtartama alatt a résztvevő közfoglalkoztatottak új típusú, speciális közfoglalkoztatási bérben részesülnek, mely napi 6 órás munkaidőben történő foglalkoztatásra nyújtható.  

 

A közfoglalkoztatási bér és a közfoglalkoztatási garantált bér megállapításáról szóló 170/2011. (VIII. 24.) Korm. rendelet módosítása alapján a speciális közfoglalkoztatási bér a következő:

 

2/C. § (1) A közfoglalkoztatási pontok által indított speciális közfoglalkoztatási programban 6 órában foglalkoztatott közfoglalkoztatott részére megállapított speciális közfoglalkoztatási bér: 

a) havibér alkalmazása esetén 41 556 forint, 

b) hetibér alkalmazása esetén 10 389 forint, 

c) napibér alkalmazása esetén 2077 forint. 

 

(2) A legalább középfokú iskolai végzettséget és szakképesítést igénylő munkakör betöltése esetén a közfoglalkoztatási pontok által indított speciális közfoglalkoztatási programban 6 órában foglalkoztatott közfoglalkoztatottat megillető speciális garantált közfoglalkoztatási bér: 

a) havibér alkalmazása esetén 53 277 forint, 

b) hetibér alkalmazása esetén 13 319 forint, 

c) napibér alkalmazása esetén 2663 forint.”

Sorstárs56 Creative Commons License 2016.06.28 0 3 17768

Kedves Mozgássérült!

Az csak természetes, hogy leírom, hogy milyen minősítést kapok, de gondolom szeptember 5-ig meg fogom tudni, mert akkor jár le az ideiglenes özvegyi. De lehet hogy előbb is meg fogok próbálkozni,  telefonon hátha adnak felvilágosítást előbb is. 

Jó éjszakát Sorstársad

Előzmény: mozgássérült (17760)
Sorstárs56 Creative Commons License 2016.06.28 0 4 17767

Kedves Csakvirág, Betegtársaim!

Köszönöm őszinteségedet! Igen én is tudom, hogy az internetnek vannak óriási veszélyei. Soha nem tudhatjuk, hogy ki ül a gép másik végén. Sőt feltételezem, hogy hivatalos látogatók is előfordulhatnak, ezért nem szabad magunkat teljesen kiadni. Eddig ez a második fórum, ahol írogatok. Az első a Házipatika mellrák fóruma volt. Óriási lelki erőt, és gyakorlati segítséget adott számomra. Csak az egy kicsit mégis más volt mint ez. Ott mindenkinek ugyanaz volt a problémája, és az újakat nagy szeretettel segítették a többiek, nagyon hasznos volt. Ez a fórum is az, de itt egy kicsit  óvatosabbnak kell lennünk. De amit sok ember részéről tapasztalok, az a naprakész felkészültség, és ez is nagyon fontos számunkra, mert időt, energiát nem kímélve egyesek próbálnak tájékoztatni a pillanatnyi helyzetről Az együttgondolkodásnak  vannak előnyei, mert nem vagyunk mindnyájan jártasak a törvények értelmezésében, de ebben sokat segítenek betegtársaink. Köszönet nekik ezért. Viszont a sok fájdalom, visszautasítottság megkeseredetté tehetik az embert, ez valahol érthető, mert legtöbben nagyon nehéz körülmények között élünk, vagy vegetálunk, Nehéz azt elfogadni számomra is, hogy még egy pár éve tele voltam tervekkel, volt jó munkahelyem, szerettem dolgozni, és akkor jött valami, ami mindent megváltoztatott, és valahogy nem akar végeszakadni ennek a sorozatnak, és nem is fog, mert már helyrehozatlan veszteségek értek. Sokan ezért vagyunk megkeseredve, mert nem találjuk az alagút végét, és egyre mélyebbre süllyedünk. Biztosan ezzel is céljuk vannak valakiknek, hogy ennyire mostohák lettünk, mert betegek vagyunk. 

Ez sajnos elég negatívra sikeredett, de csak az érzéseimet írtam le.

Szép álmokat, és fájdalommentes éjszakát kívánok Mindenkinek!

Sorsrstárs56

 

Előzmény: csakvirág (17765)
words about future Creative Commons License 2016.06.28 -8 4 17766

Szívesen. 

 

További szép estét Neked és minden Sorstársunknak!

Előzmény: csakvirág (17765)
csakvirág Creative Commons License 2016.06.28 -8 3 17765

Kedves Betegtárs, Kedves Kati!

 

Mint ahogy eddig is, őszinte leszek. Hiába is keresnéd vissza, megszüntettem azt az emailomat.

 

Az Ember mindig tanul, olvas, gondolkodik...., én is így teszek és igyekszem mindig a leghelyesebben viselkedni, cselekedni az ÉLET minden területén.

Voltak itt a fórumon rám is kihatással való, negatív dolgok. Ezért én is rengeteg mindent gondoltam át, olvastam vissza és mérlegeltem. Sőt tanultam ismét, amit most ezen formán köszönök meg az illetőnek.

 

Köszönöm W A F a mindig higgadt, előrelátó gondolkodásodat és azt külön, h. ezt meg is osztod Mindenkivel! Tanultam az általad írtakból, köszönöm Neked! :)

 


Folytatva, Kedves Kati, hidd el, okkal döntöttem és cselekedtem úgy, h. nincs többé, az az elérhetőségem.

Ettől függetlenül, h. nem ismerem meg a konkrét történetet, nem biztos, h. segíteni sem tudok..... Ez majd kiderül.

Számomra Te nagyon kedves Személyiség Vagy, szeretettel gondolok Rád! :)

 

Szép estét kívánok Neked és minden kedves Fórumozó Társamnak! :)

 

csakvirág

 

csakvirág Creative Commons License 2016.06.28 -8 3 17764

Kedves Ibi!

 

Őszintén, tiszta szívből írom Neked, h., nagyon,-és kizárólag EMBERI viselkedésre utal,ha valaki tud bocsánatot kérni. Te átgondoltál egy cselekedetedet és beláttad mivoltját. Hidd el,-és egyben kérlek tedd Magadévá ennek pozitivitását, jó lelkű, értékes Ember Vagy!! :) 

Kevesen tudnak bocsánatot kérni, sőt kevesen látják be azt is, ha hibáznak!

 

Kedves SAA71!

 


Te elfogadtál bocsánat kérést és képes Vagy felülkerekedni, sőt még igyekszel segíteni is!  Az elfogadás az számomra u.annyira nemes és bölcs cselekedet, mint a kérés! 

Tőled is nagyon szép EMBERI viselkedés! :)

 

Azért ajánlom Mindenki figyelmébe, mert esendőek vagyunk Mind... s könnyen megtörténhet egyik nap velem, másik nap mással, h. helytelenül cselekszik. 

És itt van Két Ember példaértékű cselekedete!!

 

Szép estét kívánok Nektek, szeretettel! :)

 

csakvirág

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.28 -1 8 17763

Nem akarok itt drámázni, de ezektől minden kitelik. Visszamenőlegességgel, megszüntetett végleges határozatok után már semmin se csodálkozok. Bőven odatolják az arcukat a törvényhez, részükről eddig se volt titok a rokkantak utálata. 

Előzmény: words about future (17762)
words about future Creative Commons License 2016.06.28 -8 3 17762

Kedves Ibi!

 

Ebben a tájékoztatóban a rehabilitációs ellátottakat említik a megvált. munkaképességűek közül.

 

Mivel magyaráznák, hogy valaki időtlen idők óta rokkant, vagy friss határozatos rokkantellátott, aztán felülbírálnák és hirtelen, mintegy varázsütésre, "meggyógyulna"? Ki vállalja ezt be? Mivel magyaráznák a hirtelen "javulást"?

 

Reméljük a legjobbakat!

Előzmény: ibi43 (17759)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.28 0 11 17761

Korrekt az írásod, nincs semmi baj. Fórum erre is jó, hogy van kivel és kihez írni.

Sajnos velünk kapcsolatos kilátások nem biztatóak. Próbálj meg valami pozitívumot keresni pl. olvass könyvet, engem speciel kikapcsol. 

Előzmény: ibi43 (17751)
mozgássérült Creative Commons License 2016.06.28 -1 2 17760

Ha megkapod a határozat végzést. Ha nem megterhelő tudasd velünk, mit kaptál? Sok jót nem hallottam a Thököly uti központról. Habár én nem ott voltam. Az ,hogy a vizsgáló orvos és aszintesse kedves a VIZSGÁLATNÁL az szerintem nem jelent semmit sem. Főleg azt a dumát, hogy nem tudja megjosolni az eredményt mert nem rajta mullik. Csak rajta mullik minden. Mert előbb írtam, hogy özvegyi nyugdijas vizsgálatnál nem kell menni az orvos után sehová se. 

Előzmény: Sorstárs56 (17754)
ibi43 Creative Commons License 2016.06.28 0 8 17759

Kedves WAF!

 

Köszi, hogy ismét előrukkoltál jó pár bennünket érintő írással.

Sajnos, elég leamortizált állapotban vagyok, a logika nem igen működik nálam pillanatnyilag.

 

Jól olvastam, rokkantsági ellátottakat ez a közmunka elvileg nem érint?

 

Hát fogalmam sincs, mire lennék én képes deformált bokákkal, medenceszorítóval meg mindkét kezemen kézmerevítővel.

A szedett gyógyszerek hatásáról, mellékhatásáról már ne is beszéljek.

 

Igaza van AAA71-nek, valóban pesszimista vagyok. Vagy inkább rettegő, pánikoló? Kikészít ez a helyzet, ez a kiszolgáltatottság érzés. Mit akarnak még velünk? Jó, hogy nem munkatábort létesítenek számunkra.

 

Pár hétköznapi szóval leírhatnád a véleményed, megláátásod. 

Köszönöm!!!

Előzmény: words about future (17758)
words about future Creative Commons License 2016.06.28 -8 4 17758

http://kozfoglalkoztatas.kormany.hu/mit-jelent-az-orszagos-kozfoglalkoztatasi-program

"Mit jelent az országos közfoglalkoztatási program?

Válasz

Az országos közfoglalkoztatási program támogatható, amennyiben a program az Országgyűlés vagy a Kormány által meghatározott cél elérésére irányul, valamint az álláskeresők, a foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosult személyek, a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló törvény szerinti rehabilitációs ellátásban részesülő személyek közfoglalkoztatása valósul meg.
Közfoglalkoztató részére akkor nyújtható támogatás, ha a munkavégzéshez kapcsolódóan foglalkoztatást elősegítő képzés lehetőségét biztosítja, valamint más központi költségvetési előirányzatból támogatásban nem részesül (ide nem értve a közfoglalkoztató alapfeladatainak ellátásához nyújtott támogatást.

A legnagyobb országos közfoglalkoztatók a vízügyi igazgatóságok, állami erdőgazdaságok, nemzeti park igazgatóságok, vízgazdálkodási társulatok, rendészeti szervek, MÁV stb."

 

http://kozfoglalkoztatas.kormany.hu/gyakran-ismetelt-kerdesek

 

http://kozfoglalkoztatas.kormany.hu/milyen-hosszu-a-munkaido

 

"Milyen hosszú a munkaidő?

Válasz

A munkaidő 4, 6 vagy 8 órás lehet a közfoglalkoztatási jogviszony típusától függően (rövid, hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás, országos program). Alapvetően a 8 órás foglalkoztatást támogatja a Belügyminisztérium a programokban, de egyes esetekben – például munka jellegéből, bevont személy állapotából adódóan – lehet ettől eltérő 4, vagy 6 órás a foglalkoztatás. Rehabilitációs ellátásban részesülők esetén például lehetőség van a napi 4 órás munkaidejű foglalkoztatásra, tekintettel a bevont személy egészségi állapotára."

 

Ibolyafr Creative Commons License 2016.06.28 0 2 17757

Természetesen, megírom majd!

Előzmény: mi lesz velünk (17746)
words about future Creative Commons License 2016.06.28 -8 3 17756

1040/2016. (II. 11.) Korm. határozata közfoglalkoztatás 2016. évi céljairól és a közfoglalkoztatás szempontjából kiemelt települések meghatározásáról

 

Hatály: közlönyállapot (2016.II.11.)

 

1. A Kormány 2016. évre a közfoglalkoztatás céljaként

a) a Start-munkaprogram folytatását, fokozatos kiterjesztését, hosszabb időtartamú foglalkoztatási lehetőség biztosítását;

b) az elsődleges munkaerő-piacról kiszorultak, különösen a munkaerő-piacon halmozottan hátrányban lévő foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülő, illetve álláskeresési vagy szociális ellátásra nem jogosult álláskeresők, az alacsony iskolai végzettségűek, a tartósan munka nélkül lévők (kiemelten a megváltozott munkaképességűek, a hajléktalanok, menekültek és oltalmazott jogállásúak, a menedékjogról szóló törvény szerinti elismerést kérő személyek, valamint a kijelölt tartózkodási helyen élő harmadik országbeli állampolgárok, a roma nemzetiségű álláskeresők, továbbá a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. által működtetett „Határozott idejű bérleti szerződés” programban részt vevő álláskeresők) foglalkoztatásának és foglalkoztathatóságának növelését figyelembe véve az álláskeresők ügyfél kategorizálási rendszerben történt besorolását;

c) a közfoglalkoztatással érintettek, különösen a b) pontban meghatározott célcsoportok munkaerő-piaci (re) integrációjához leginkább szükséges és megfelelő, személyre szabott munkaerő-piaci szolgáltatásokhoz és képzésekhez való minél szélesebb körben való hozzáférését;

d) az értékteremtő, hasznos, a helyi sajátosságokon alapuló, a település önfenntartását elősegítő programok támogatását, valamint a nem megfelelő mentális, szociális, egészségi állapotú álláskeresők esetében a társadalmi beilleszkedést szolgáló, a célcsoport sajátosságait előtérbe helyező közfoglalkoztatási programok indítását;

 

2. A Kormány

a) egyetért azzal, hogy a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó képzési programok és munkaerő-piaci szolgáltatások főszabályként uniós, illetve indokoltság esetén központi költségvetési források terhére valósuljanak meg a területi felzárkózási koordinációs központi feladatok ellátására kijelölt állami szerv bevonásával;

b) egyetért azzal, hogy a közfoglalkoztatásra és a versenyszférában történő elhelyezkedést segítő intézkedésekre egyaránt szükség van, és ezeket komplementer módon úgy kell megvalósítani, hogy együttesen a foglalkoztatás tartós és - a költségvetés lehetőségeit figyelembe véve - pénzügyileg is fenntartható növekedését eredményezzék;

c) felhívja a közfoglalkoztatásban érintett belügyminisztert, nemzetgazdasági minisztert, emberi erőforrások miniszterét, és földművelésügyi minisztert, hogy közösen együttműködve, eszközrendszerük komplex felhasználásával, a közfoglalkoztatási programokban történő bennragadás megakadályozását célzó intézkedések megvalósításával, komplex munkaerő-piaci programok szervezésével segítsék elő a közfoglalkoztatottak elsődleges munkaerő-piacon történő elhelyezkedését;

Felelős: belügyminiszter

nemzetgazdasági miniszter

emberi erőforrások minisztere

földművelésügyi miniszter

Határidő: 2017. június 30.

 

3. A Kormány a közfoglalkoztatás szempontjából kiemelt településeknek minősíti a kedvezményezett települések besorolásáról és a besorolás feltételrendszeréről szóló 105/2015. (IV. 23.) Korm. rendelet 2. mellékletében szereplő településeket és a kedvezményezett járások besorolásáról szóló 290/2014. (XI. 26.) Korm. rendelet 3. és 6. mellékletében szereplő, valamint a regionális szempontból kedvezményezett járások településeit.

4. Hatályát veszti a közfoglalkoztatással összefüggő, egyes döntést igénylő kérdésekről szóló 1044/2013. (II. 5.) Korm. határozat.

5. Hatályát veszti a közfoglalkoztatás 2015. évi céljairól és a közfoglalkoztatással összefüggő, egyes döntést igénylő kérdésekről szóló 1044/2013. (II. 5.) Korm. határozat módosításáról szóló 1082/2015. (III. 3.) Korm. határozat.

6. Ez a határozat a közzétételét követő napon lép hatályba.

Sorstárs56 Creative Commons License 2016.06.28 0 3 17755

Kedves Csakvirág!

Köszönöm érdeklődésedet! A kezemmel nincs nagy gond, nálam a front a vérnyomásomra, és a szívemre van rossz hatással. 

A tesómról írtam Neked közvetlenül, mert emlékszem egyszer megadtad az elérhetőségedet, de ha már nem él, akkor írd meg, ez nagyon személyes , nem szeretném, ha valaki ránk ismerne, mert tudom, hogy olvassák a fórumot itt is. 

Nemsokára megyek unokázni, drága boldogságom már biztosan vár. Mindenkinek ilyen szép napot kívánok. Sok szeretettel, Kati

 

 

Előzmény: csakvirág (17744)
Sorstárs56 Creative Commons License 2016.06.28 0 2 17754

Igen igazad van, de úgy adta vissza a papírjaimat, hogy ő nem jós, ezért nem fogja megjósolni az eredményt, mert nem rajta múlik. Nem hittem egy szavát sem, de úgy voltam vele, hogy minél előbb szabaduljak, mert egyébként nagyon kedvesen bántak velem. Már olyan sokat vártam, és belenyugodtam , hogy kevés pénzem lesz, hogy ha másként lenne, akkor csak örülni tudnék rajta. 

Pest megye, és a Thököly úton voltam. 

Előzmény: mozgássérült (17752)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!