Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

BJszakért 2014.10.08 Creative Commons License 10950

Packop

B1 minősítés, rehab ellátás, ha megállaíptották az ellátást, akkor adómentes persze, de 10% nyugdíjjárulékot vonnak belőle.

Egésdzségbiztosítási járulékot vissza lehet igényelni ott, ahol befizette, Nav-tól, ott kap ehhez adatlapot, stb.

Ha ellátást folyósítanak B1 rehab ellátás esetében időbeli korlátozása van, szakmai honlapomon itt 6) pontban található bővebben a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=82&Itemid=586

 

Flórián

tudja, hogy a határozat (tények) ismeretében készséggel, önzetlenül tájékoztatom, mi vonatkozik Önre, jogszerű-e a határozat, mi mit jelent konkrétan. Szakmai honlapomon megtalálható fenti linken email címem.

 

Általánosságban arról tájékoztathatok, hogy más a megállapítása a rokkantsági (súlyosabb) és rehab ellátásnak 2011. évi CXCI.tv. (Mmtv) értelmében:

 

A rehabilitációs ellátás a jogosultsági feltételek bekövetkezésének napjától, de legkorábban a kérelem benyújtásának napjától állapítható meg a rehabilitációhoz szükséges időtartamra, legfeljebb azonban a folyósítás kezdetétől számított 3 évre.

 

A rokkantsági ellátás a jogosultsági feltételek bekövetkezésének napjától, de legkorábban a kérelem benyújtásának napját megelőző hatodik hónap első napjától állapítható meg.

 

A határozat nem térhet el a szakvéleményben bizottság által írtaktól.

 

 

camberra55 2014.10.08 Creative Commons License 10949

Flórian 57

 

 Te egy igazán szerencsés ember lehetsz,mert az én % levette annak ellenére,hogy betegebb és idősebb lettem,és nem visszamenőleg állapította meg három hónappal,hanem későbbre három hónappal.felfoghatatlan a felülvizsgálat Békés megyében, én nem vitatom a Te állapotodat,de kérlek legalább ne dicsekedj a kiváltságaiddal mivel a napnál is világosabb,hogy miért vannak a kevésbé betegek jobb körülmények között. Tudom,hogy Te is Békés megyei vagy hidd el nincs bennem irigység,de a törvény arról szól ,hogy tisztességesen be is tartsuk(sák).Lenne itt mit tenni, a korrupció miatt,de nem érdeke senkinek. A házi orvosom tanácsára nem felebeztem,mert azt mondta,hogy ne tegyem ,mert még el is vehetik.Akkor most változott valami,vagy csak B.M ilyen erkölcsileg fertőzött?!

 

 

Florian57 2014.10.07 Creative Commons License 10948

Kérdésem részben azonos  Packop kérdésével én ugyanis szeptember elején voltam felülvizsgálaton és állapotrosszabbodás és  miatt kategóriát módosítottak felfelé. A doki azt mondta hogy az állapotot három hónappal visszamenőleg állapítja meg. Vajon ez miben különbözik attól, ha a megállapítás  a vizsgálat napja?

Packop 2014.10.07 Creative Commons License 10947

Kedves Mindenki!

 

Ma kaptam levelet, B1 kategóriába soroltak. Szeretném megkérdezni a következőket (ha valaki tudna segíteni, köszönöm)

1.

Magamnak fizetem a 6810 Ft "Tb"-t, ezt ezentúl nem kell? A B1 kategóriát 2014. márc.-tól állapították meg, esetleg az addig befizetett Tb-t visszakaphatnám valahogyan?

2.

Az ellátás adómentes?

3.

Ha esetleg munkát keresnék (minimális esély van rá), megtehetem, nem veszik el ezt a pici pénzt is? Hallottam valamilyen kártyáról is....

Olvasgatom a netet, de a szemem nem a legjobb, hátha valaki hasonló cipőben jár, és pár szóban tud válaszolni ide. :)

Köszönöm szépen

Zs

BJszakért 2014.10.04 Creative Commons License 10946

Kitti60,

Elmondása szerint: 2011. febr-tól III.cs. rokkantsági nyugdíjas, felülvizsgálat 2013. 01. hó. amelyet 2012-től átneveztek rehab ellátássá, és jelentkeznie kellett felülvizsgálatra 2012. márc. végéig ahhoz, hogy tovább folyósítsák ellátását ugyan olyan összegben.

 

Ön addig kapja ezt az ellátást, amíg a felülvizsgálatot követő másik jogerős határozat megszületik, azután annak megfelelően majd. Tehát nyugalom, Hivatal értesíti a felülvizsgálati időpontról, amikor odaér, nagyon sokan

várnak felülvizsgálatra, sokan fellebbeznek, jogorvoslattal élnek, tehát folyamatosan nagyon leterhelt a Hivatal, a szakértői bizottság.

 

Arra ügyeljen, hogy legyen félévente szakorvosi összefoglaló vélemény a kezében (hozzájuk nehezebb időpontot kapni, mint háziorvoshoz), mert a felülvizsgálati időpont a levél megérkezése után 1-3 héttel szokott lenni, így a szakorvoshoz nem biztos, hogy friss leletért, véleményért be tud jutni, ha akkor kapkod.

 

Az Ön jelenlegi minősítési kategóriája C2, rokkantsági ellátás, egészségi állapot 31-50%, vagyis a régi ÖEK 50-69% közötti. Ebben az esetben Bizottság nem véleményezett állapot javulást, így maradhat kb.ugyan annyi az ellátása. 

(Hivatkozom 2011. évi CXCI.tv. )

 

Szakmai honlapomon bővebben itt 4) pontban a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett olvashat:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

 

Minden eset más, ha valaki személyesen szeretne korrekt, pontos, személyre szóló válaszokat, kereshet szakmai honlapomon található email címen, a tények ismeretében (határozat, szakvélemény) útmutatást nyújtok, határozatot értelmezek, jogszerű-e, van-e jogalapja a fellebbezésnek, stb. önzetlenül sorstársként, rehab gazd szakértőként.

 

Most mennem kell. Szép hétvégét

gepesz 2014.10.02 Creative Commons License 10945

Régi adósság II.

BJszért. A tőled kapott válasz korrekt és helytálló volt, de ki akartam ugratni a nyulat a bokorból.

gepesz 2014.10.02 Creative Commons License 10944

Régi adósság. I.

moments 2014.10.01 Creative Commons License 10939

Kedves BJszakért!

 

Nagyon szépen köszönöm a választ, nagyon sokat segített, nehezen igazodtam ki a kormány által hozott határozatok között, mert többször változtatták eddig a három év alatt. 

Üdvözlettel: moments

Előzmény: BJszakért (10931)
sziporka66 2014.10.01 Creative Commons License 10938
rokkant42 2014.09.30 Creative Commons License 10937
kopi12 2014.09.28 Creative Commons License 10936

Azt még hozzátenném hogy jelen ellátásod,addig kapod,míg új szakvélemény nem keletkezik.

Remélem segíteni tudtam,mi már átestünk ezen,ezért írtam le.

kopi12 2014.09.28 Creative Commons License 10935

Kitti60!

 

Igaz hogy nem engem kérdeztél,a válasz egyszerű,

jelen ellátásodat addig kapod míg az RSZSZ nem küld értesítést az eljárás megindításáról.

Akkor kapsz még mellé egy formanyomtatványt tele §-al stb.

A lényeg hogy 8-munkanapon belül nyilatkoznod kell majd hogy milyen ellátásban részesülsz,és

kereső tevékenységet folytatsz-e? stb.

Egy A/4 lapon nyilatkozol,Ügyiratszámot jelölsz,és visszaküldöd,az RSZSZ-nek.

Aztán kb még 5-hónap,mire értesítenek,mikor kell az NRSZH-hoz menni komplex minősítésre.

Addig is nyugi,mert kevés az orvos,lassan halad a felülvizsgálat is.

Kitti60 2014.09.28 Creative Commons License 10934

Tisztelt BJSzakértő!

 

Segítségét szeretném kérni az alábbiakban leírtak alapján:

 

2011. februártól III. Csoportú rokkant lettem. Majd a jogszabályváltozásoknak megfelelően 2012. január 16.-án jelentkeztem Komlex felülvizsgálatra, melyet az illetékes TB. Igazgatóságon személyesen adtam be.

A következő felülvizsgálat 2013. februárjában lett volna esedékes, de még a mai napig nem hívtak be, de korábbi ellátásomat mai napig kapom.

Kérdésem az lenne, kell-e, vagy kellett-e volna jelentkeznem, egyszer telefonon azt mondták várjak türelemmel, de már félek, hogy ebből még nekem lesz gondom.

 

Megtisztelő válaszát megköszönve!

Tisztelettel:

Kitti

Ruth22 2014.09.27 Creative Commons License 10933

Kedves BJSzakértő,

hálásan köszönöm,

szép hétvégét kívánok szeretettel: Ruth

Előzmény: BJszakért (10932)
BJszakért 2014.09.27 Creative Commons License 10932

Most mennem kell, majd jövök, szép hétvégét Mindenkinek

BJszakért 2014.09.27 Creative Commons License 10931

A nyugdíjkorhatár tekintetében jól informált.

Sajnos azt kell mondanom, hogy a törvény szerint megtörténik a felülvizsgálat, amikor a Hivatal "odaér", és akkor arra kell koncentrálni, hogy bizonyítsa a jelenlegi (fél éven belüli legalább) összefoglaló szakorvosi véleménnyel, javaslattal és háziorvosival, hogy nem javult állapota a legutóbbi felülvizsgálat óta.

Különben csökkenhet ellátása a nyugdíj előtt is.

 

Ha pedig betöltötte az öregségi nyugdíjkorhatárát, akkor kérnie kell az öregségi nyugdíj megállapítását, néhány hónappal a korhatár betöltése előtt kap majd a Nyugdíjfolyósítótól egy tájékoztatást erről, hogy intézkedjen.

Hogy akkor majd mennyi lesz a öregségi nyugdíj összege, ki tudja, az akkor hatályos törvény szerint a Hivatal beírja a programjába az adatokat, és a szolgálati idő és átlagkereset alapján megállapít egy összeget, amikor megszüntetik az ellátását, másnap megállapítják az öregségi nyugdíj összegét.

 

moments

Ha volt III.cs. rokkantsági nyugdíjas volt 2011.12.31. előtt amit átneveztek rehab ellátássá és soros felülvizsgálati időpont hiányában bármikor sorrakerülhet, ahol arra ügyeljen, hogy bizonyítsa, hogy jelenleg is állapota ugyan olyan, nem javult, mint anno a legutolsó felülvizsgálat alkalmával. Jelenlegi minősítési kategóriája Önnek C2 rokkantsági ellátás, egészségi állapota 31-50% vagyis korábbi III.cs. rokinyugdíjas ÖEK - egészségkárosodás 50-69%) ha ezt minősíti bizottság a jelenlegi állapota alapján, akkor kb.ugyan olyan összeg lesz ellátása.

 

ÖN esetében NINCS 3 év határidő, az új komplex minősített rehab ellátásokra vonatkozik, hogy max.3 évre kapják az ellátást.

Ön addig kapja ellátását, amíg a felülvizsgálatot követő joferős másik határozat meg nem születik, és aztán annak megfelelően történnek a dogok. OK?

 

Bővebben szakmai honlapomon itt 4) pontban az ott lévő jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

 

Email címem is megtalálható itt, ha valaki személyesen tisztel meg szakterületemen: felülvizsgálat, ellátások, foglalkoztatás, rehabilitáció, önzetlenül útmutatást nyújtok, határozatot értelmezek, megvizsgálom, jogszerű-e, van-e jogalapja fellebbezésnek, ha van, meg is írom érintett helyett, alternatívákat, információkat adok, ha van időm.

 

Ruth22 2014.09.26 Creative Commons License 10930

Kedves BJSzakértő,

én is abban a cipőben járok, majdnem, mint Flórián. Ő 1956-os 64,5 év a nyugdíjba menési korhatára.

Én 1955-ös vagyok, nekem 64 év, vagyis még 5 évem van pontosan. Mostantól.

Még várom a sorost, mert csúszik, és nem lesz akkora szerencsém, hogy még 5 évet csússzon.

2012.01.01.-ig csak 56-ot töltöttem be. Onnan nincs "már" csak 5 év, onnan az 8 év.

Akkor hogyan lesz?

 

"Ön nem választhat, hogy rokkantsági ellátását kéri-e tovább folyósítani öregségi nyugdíjként, vagy új kiszámolt összegű öregségi nyugdíj összegét, mert Ön volt III.cs. rokinyugdíjas volt, amit átneveztek rehab ellátássá, majd felülvizsgálaton vett részt, így nem tartozik Mmtv 32§(1) bek.a) b) pontja alá.

Lásd honlapomon itt a 9) pontban jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

Email címem is megtalálható szakmai honlapomon, ha valaki személyesen kéri tanácsom, önzetlenül megteszem (sorstársként) szakterületemen: felülvizsgálat, ellátások, foglalkoztatás, rehabilitáció."

 

Köszönöm kedves válaszát szeretettel: Ruth

 

 

 

Előzmény: BJszakért (10928)
moments 2014.09.26 Creative Commons License 10929

Üdvözlök Mindenkit! Még új vagyok a fórumon, tanácsot szeretnék kérni.

55 éves nő vagyok, rehabilitációs ellátást kapok, még nem hívtak be felülvizsgálatra. Szeretnék tanácsot kérni azoktól, akik voltak már felülvizsgálaton, hogy mi történik a vizsgálaton, hová kell menni? Én Békés megyében élek, a megyeszékhelyen. III. fokú rokkant voltam, 67 %-os, véglegesítettek még 2000-ben, de ez ugye megszűnt, mert mindenkinek új felülvizsgálatra kell mennie. Most év végén letelik a felülvizsgálatra szánt 3 év, szeretném megkérdezni, hogy tudja-e valaki, mi fog történni, ha engem addig sem hívnak be vizsgálatra? Megszűnik-e az ellátásra kapott pénzösszeg, és ellátás nélkül maradok? Mire lehet számítani a vizsgálaton? Milyen dokumentumok szükségesek hozzá? Én 1986 óta vagyok beteg, akkor 3 évig jártam a kórházat, most februárban ismét kórházba kerültem. Kell-e a korábbi zárójelentés, vagy csak a legutolsó zárójelentést számítják be, az alapján döntenek? Sajnos semmit nem tudok, majd olvasom a fórum korábbi hozzászólásait is, az is segíteni fog. Kérem, aki tud, írjon, hogyan zajlik egy ilyen vizsgálat? És utána mennyi idő múlva kapom meg a határozatot? Vagy már akkor a vizsgálaton megmondják? Előre is köszönöm a tájékoztatást! Köszönettel: moments

BJszakért 2014.09.26 Creative Commons License 10928

Flórián

KÉRELEMRE indul az öregségi nyugdíj megállapítása is.Öregségi nyugdíj jogosultsági feltétele:

meghatározott életkor elérése és meghatározott szolgálati idő megszerzése esetén járó nyugellátás;

Önre vonatkozólag megírom, ha ismerem, melyik évben születt. (1997.évi LXXXI.tv. Tny)

 

Ön nem választhat, hogy rokkantsági ellátását kéri-e tovább folyósítani öregségi nyugdíjként, vagy új kiszámolt összegű öregségi nyugdíj összegét, mert Ön volt III.cs. rokinyugdíjas volt, amit átneveztek rehab ellátássá, majd felülvizsgálaton vett részt, így nem tartozik Mmtv 32§(1) bek.a) b) pontja alá.

Lásd honlapomon itt a 9) pontban jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

Email címem is megtalálható szakmai honlapomon, ha valaki személyesen kéri tanácsom, önzetlenül megteszem (sorstársként) szakterületemen: felülvizsgálat, ellátások, foglalkoztatás, rehabilitáció.

 

Tehát Ön majd kéri az öregségi nyugdíja megállapítását akkor, amikor betölti öregségi nyugdíjkorhatárát, esetleg előtte két hónappal.

 

Ruth22 2014.09.26 Creative Commons License 10927

Kedves Florián57,

jogszabályok mai állása szerint: Neked kell kérned az öregségit majd akkor.

Kitartást, és minden jót Mindenkinek :-)

Előzmény: Florian57 (10926)
Florian57 2014.09.25 Creative Commons License 10926

Igazad van hagyma boly valójában az a lényeg hogy az ellátás maradt. Pusztán csak azért kérdeztem, mert szeretek belenézni a jogszabályokba, és sok mindent sikerült is kisilabizálni, de ezt nem. Jó egészséget Neked.

Előzmény: hagyma boly (10923)
hagyma boly 2014.09.25 Creative Commons License 10925

Én 6 hétre kaptam meg a határozatot,az ügyintéző mondta, hogy  aláírásra várnak a határozatok a revizornál, aki átnézi és aláírja.

Előzmény: klaricsabi (10924)
klaricsabi 2014.09.25 Creative Commons License 10924

Üdv!

 

I fokon c1 kat kaptam,fellebbeztem megvolt a vizsgálat is de már 4 hete revizor elött van az ügyem ,mit vizsgál 4 hétig mit jelenthet ez a hosszú idö?Valaki járt már igy köszi

hagyma boly 2014.09.25 Creative Commons License 10923

Nem engem kérdeztél, bocsánat, hogy belekotyogok! Még van 6 és fél éved , addigra ki tudja mi lesz, hogyan változnak a törvények. Kár ezen agyalni..........szerintem.

Mindenkinek minden jót kívánok !

Előzmény: Florian57 (10922)
Florian57 2014.09.25 Creative Commons License 10922

Tisztelt BJ szakértő!

 

Szeptember 1-én voltam komplex felülvizsgálaton (Békés megye) Az eredmény "D" kategória. Meglepően hamar három hét alatt megjött.

 

1956-os születésű vagyok, korábban roki nyugdíjas voltam, amely 2011.február elején automatikusan átalakult rehabilitációs ellátássá.

 

Kérdésem: Ha elérem a 64 és fél éves nyugdíjkorhatárt lehetek e öregségi nyugdíjas, vagy maradok örökre roki ellátott.

kopi12 2014.09.25 Creative Commons License 10921

Bocsi komlex h komplex-et akartam írni.

kopi12 2014.09.25 Creative Commons License 10920

Hello!

 

Az RSZSZ-nél kell beadni a fellebezést.

Hiszen onnan kapta a határozatot is.

Az NRSZH.1-fokon eljáró orvosi bizottság komlex minősítésével

nem ért egyet,kéri a 2.fokú bizottság elé való berendelését,

indokolásként leírhatja az új keletű E.Ü doc-jait is.

Az RSZSZ által feltüntetett ügyiratszámra hivatkozzon a levelében.

sziporka66 2014.09.25 Creative Commons License 10919

Sziasztok! Az egyik ismerősöm kért meg, hogy kérdezzem meg, hogy mit kell írnia a fellebbezésnél. ( 15-nap) 

Soroson volt, közben lettek új zárói.

Gondolom a nyugdíjfolyósító igazgatóságnál kell írni valamit.  A megfogalmazás.......

Mondtam neki keresse meg a BJ szakértő asszonyt is. Küldje el a papírjait. Hiteles papírok mellett lehet pontos infó.  

Előre is köszönöm a segítséget nektek! 

 

 

 

hagyma boly 2014.09.22 Creative Commons License 10918

Nagyon sajnállak.

Előzmény: camberra55 (10917)
camberra55 2014.09.22 Creative Commons License 10917

Én bechterew-ben,egyébb más nyavalyában szenvedek,agyi infa.magas vérny.2perc terh.240 vérny.szív,érrendszeri stb..A gerincem nem tudják műteni, mert az összes csigolya egybecsúszott azt a rohadt fájdalmakat elviselni szinte képtelenség,idegileg padlóra is kerültem tisztességesen.Ezt csak azért írom neked,hogy hihetetlen aljasság megy ebben a régióban