Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Ruth22 Jun. 24. © 10411

Kedves EZsuzsa1,

nagyon szurkolok Neked és minden Társunknak.

Legutóbb én is ilyen doktorbácsit fogtam ki, fel is visítottam, mikor a sípcsontomhoz ért, de ő jobban megijedt szegény, mint én. :-)

Előzmény: ezsuzsa1 (10409)
bandolesa Jun. 24. © 10410

Köszönjük a táblázatot. Én nem tudom hova tartozok, nem komplex vizsgálatom volt.

Csak az orvosszakértőnél voltam.

 

Össz szervezeti egészségkárosodás 50%.-ennyit írtak bele.

Ellátást az Önkormányzat ad, munkaviszony hiánya miatt. Rendszeres szoc. segély.-25600 Ft.

 

Csak nem vagyok kategorizálva sehova. Arra volt jó a NRSZI.-vizsgálat, hogy a foglalkozást helyettesítő támogatást lecserélték rendszeres szoc. segélyre.

Előzmény: Kaveka14 (10401)
ezsuzsa1 Jun. 24. © 10409

Meg volt a másodfokú orvosszakértői vizsgálatom. Kifogtam egy "szadista" orvost. :D Kezem-lábam kitekergette. Nem vagyok egy sírós típus, de istenbizony elbőgtem magam. Mindezek ellenére mondom azt, hogy lelkiismeretesen megvizsgált (bár én nem élveztem), azt is láttam, hogy az összes leletem szépen ki volt teregetve az asztalára, és bár szófoszlányokat hallottam csak az ajtón keresztül, de úgy tűnt minden fel volt sorolva. Remélem, hogy mindezek után igazságos döntés születik.

ezsuzsa1 Jun. 24. © 10408

Kedves Lisznyai Imréné!

Sajnos jól állapították meg az ellátás összegét, mert a törvény azt mondja ki, hogyha egy ellátásban már részesülő személynek eltér a minősítési kategóriája az előző felülvizsgálattól, akkor az új kategória szerinti ellátás a határozat hozatalát követő 2. hónaptól kell megállapítani. És ez bizony a B2 kategória szerinti összeg. 

Előzmény: Lisznyai Imréné (10403)
Txetxu Jun. 24. © 10407

1 millió új munkahely lesz.Nem kell aggódni.Mi leszünk Európában Japán.Itt tejjel-mézzel folyó Kánaán lesz.Mindenki kap segílyt.Jól fogunk élni.150 ezer rokkant ember vissza lesz terelve a munka világába.Őriási gyapotmezőkön és vaskohókban folyik majd az ország dinamikus felemelkedése.Hajrá .

Törölt nick Jun. 24. © 10406

Valószínűleg a kezelőorvosa átfogóbb állapotleírást is adhatna róla, amiben több részletre kitérhet és akkor már "értékén fogják értékelni" a betegséget.

Előzmény: labesco (10404)
labesco Jun. 24. © 10405

martinch!

 

Az még lemaradt az előbbi hozzászólásomból,ahhoz,hogy megváltozott munkaképességűnek nyilvánítsák,MINIMUM 40% egészségkárosodást kell "produkálni". :( 

labesco Jun. 24. © 10404

martinch!

 

Megkérdezhetem,hogy milyen jellegű volt a gerincműtét?

Csak azért kérdezem mert én a harmadik gerincműtétemre várok,+nyitott gerinc +elcsúszott csigolyák+isiász+ebből kifolyólag az egyik lábamban izomsorvadás,és erre adtak 28%-ot(!) ami semmire nem lenne elég. + Ezen kívül még van tizenvalahány betegségem,és így kaptam a bíróságon(!) 56%-ot....

 

Nem szeretném elvenni a kedvét,de ha "CSAK" ennyit tud felmutatni betegségből,(ami tudom,hogy milyen kínokkal jár) akkor az semmi a bizottság előtt. :(

 

Persze nem szeretném lebeszélni a vizsgálatról!!!Próbálja meg.

Lisznyai Imréné Jun. 24. © 10403

Üdvözlöm!

Végig olvastam az ön által be tett linket melyen a megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról kaphatunk tájékoztatást. Úgy érzem ez az én esetemre is rá illik. 2014 jan 30 napján felülvizsgálaton voltam 6 fajta betegség miatt vizsgáltak 16 éve folyamatosan rokkant voltam az első fok egy tollvonással ki lökött 33%-ot állapított meg. A II fokon 40 % egészség károsodást és B2 csoportba sorolást kaptam azzal a kitétellel,hogy rehabilitálható vagyok de a foglalkoztatási rehabilitációm nem javasolt felülvizsgálat 2016.05.ho. Visszamenőleg megállapította tehát 2014.02.01 napjától a régi ellátásomat ami 60580 forint volt de csak 2014.08.31-ig. 2014.09.01 napjától már csak 40945 forint ellátást kapok ROKKANTSÁGI ELLÁTÁS néven. Én ebből a táblázatból amit ön föl tett azt értelmezem,hogy  vissza kellett volna kapnom a régi ellátásomat 2016.05 ig jól értelmezem? Mivel én nem új belépő vagyok,ha esetleg valaki más tud nekem valamit ez ügyben ajánlani kérem tudassa velem meg köszönném!

Előzmény: Kaveka14 (10401)
martinch Jun. 24. © 10402

Üdvözlök mindenkit!

Nemrég kaptam beutalót a háziorvostól felülvizsgálatra, aminek célja az lenne, hogy megállapítsák, milyen mértékben vagyok fizikai munkára alkalmas gerincműtétem után. Jelenleg irodai munkát végzek napi 8 órában.

Szeretném előzetesen megkérdezni, hogy a jelenlegi és az esetleges (szintén irodai munka jellegű) foglalkoztatásomra nézve milyen esetleges következményekkel járhat a megváltozott munkaképességet igazoló szakvélemény?

Kaveka14 Jun. 24. © 10401

Üdv!

 

Ezt a 2 lenti táblázatot szoktam én nézni. Hátha segít. (Azt  kellett figyelni, hogy régi vagy új beteg az ember, mondjuk ezt is elnézte a hivatal...)

 

http://frtt.hu/szocialis_dimenzio/

Előzmény: klaricsabi (10391)
labesco Jun. 23. © 10400

gyermeteg73!

 

Nnna,igen.......jogSZOLGÁLTATÁS(!).....már akinek vannak jogai....mert a megváltozott munkaképességű embereknek nincs....

 

Csak még azon kaptam fel a "cukrot",hogy a rokkant törvény szerint a KISEBBSÉG ELŐNYT ÉLVEZ A TÖBBSÉGGEL SZEMBEN!!!

 

Soha!!! Nem voltam rasszista!!! Most nevezzük nevén a dolgokat,mert több kisebbség is létezik ma Magyarországon,DE itt szinte a "dakotákra" gondolt a "dakota vezír".

 

Ha egyszer Magyarországon,minden ember egyenlő,akkor hogyan lehet olyan törvényt elfogadni,ami a kisebbséget a többség fölé helyezi?????

Törölt nick Jun. 23. © 10399

És ismerjük a mondást, hogy ahol nincs, ott ne keress.

Igazságot.

Nálunk nem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás.

Előzmény: mithogyan (10398)
mithogyan Jun. 23. © 10398

Igen bandolesa, pontosan így van! Én az igazságosságban hiszek.

Előzmény: bandolesa (10386)
labesco Jun. 23. © 10397

Rhiannon21!

 

 

".....A férjem aliglátó, 10%-nál kevesebb látásmaradvánnyal 80% ÖEK-t állapítottak meg, rokkantsági ellátást kap. Másik ismerősöm hasonló mértékű látáscsökkenéssel 84% ÖEK-t kapott, tehát panaszra nincs ok, csak maradjon is így. A betegsége természetéből adódóan sajnos hamarosan a pici látásmaradványa is elvész a férjemnek, és teljesen vak lesz....."

 

NEM!!! EZ NE MARADJON ÍGY!!!!

 

KÍVÁNOM,HOGY ISTEN SEGEDELMÉVEL GYÓGYULJANAK MEG!!!!

 

Én legalábbis Azt "vallom",hogy imádkozni-imádkozni-imádkozni.

Aztán ha nem segít akkor elmenni az orvoshoz,hiszen éppen azért adott Isten tudást ezen embereknek,hogy segítsenek másokon.

Én "hiszek"....mégsem gyógyultam meg.....tudom,hogy miért...

Ha valaki hisz valamiben,"teljesen mindegy,hogy miben", (nem igazán teljesen mindegy) de ha csak úgy ímmel-ámmal állunk a dolgokhoz,akkor minden marad a régiben....

 

Hmmm...most mondhatjátok,hogy "őrült" vagyok..... de HA tegyük fel nincs megváltó,nincs Isten,akkor is a pozitív hozzáállás kell ahhoz,hogy "mi" legyünk a nyerők...és ezt még a "nagy betegségekből" meggyógyúlt emberek is elismerik.

A semmiből nincs semmi,az akarat (HIT) az ami megelevenít.

Hisz' mit is jelent a hit?  A reménylett dolgok valósága a nem látott dolgokról való meggyőződés.....

labesco Jun. 23. © 10396

Txetxu!

 

"..Kormányunk, a magyar állam mindent megtesz a rokkantak érdekében.Az új stadionokban a rokkantak is élvezhetik a futballmérkőzéseket..."

 

Remélem a tőlünk rokkant emberektől ellopott pénzekből épített stadionok jegyár bevételéből,minket beteg embereket fognak támogatni....legalábbis egy részéből......

 

ÁLOM-ÁLOM ÉDES ÁLOM..... tényleg már a "zártosztály" kerülget engem ha egyáltalán ilyen abszurd ötlet(?) megfordul a fejemben.....habár.....most per pillanat amekkora káosz uralkodik bennem... :(......:))) 

ezsuzsa1 Jun. 23. © 10395

Ja, és mi van azokkal akik nem szeretik a focit? Vagy netalán nem telik az ellátásból stadionlátogatásra?

Holnap megyek másodfokra. Drukkoljatok, hogy olyan orvost fogjak ki, aki megnézi és értelmezi a leleteimet, nem csak szubjektíven dönt. "Van keze, lába, és még menni is tud....." :D

Előzmény: Txetxu (10393)
Törölt nick Jun. 23. © 10394

Ha akarnak akár focizhatnak is! A bajnok díja egy kategóriával előbbrelépés következő hónap elejével.

 

De jobb, mint ami Chileben volt 40 éve vagy akkortájt.

http://www.nemzetisport.hu/migralt_cikkek/20081108/ne_legyen_ver_a_fuvon

Ilyen azért itthon nem fordulhat elő.

Előzmény: Txetxu (10393)
Txetxu Jun. 23. © 10393

Kormányunk, a magyar állam mindent megtesz a rokkantak érdekében.Az új stadionokban a rokkantak is élvezhetik a futballmérkőzéseket.

Törölt nick Jun. 23. © 10392

Be voltál-e jelentve ezévi minimálbéren?

 

Idézek a törvény talán régebbi változatából:

 

Mindkét ellátás (rokkantsági és rehabilitációs) esetében a juttatás alapja a munkavállaló havi átlagjövedelme. A törvény szerint havi átlagjövedelmen a jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári évben (ezt hívjuk referencia-időszaknak) elért, pénzbeli egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelem napi átlagának 30-szorosa.

 

Amennyiben a jogosult a referencia-időszakban nem rendelkezik legalább 180 naptári napi jövedelemmel, a jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző 180 naptári napi jövedelem napi átlagának 30-szorosa. Amennyiben a jogosult ebben az időszakban, valamint a referencia-időszakban nem rendelkezik legalább 180 naptári napi jövedelemmel, vagy egyáltalán nem rendelkezik jövedelemmel, a minimálbér összege.

 

És itt a 2012-es minimálbért kell érteni.

Vagyis ha mindvégig be voltál jelentve az idei minimálbérre, akkor értheted az idei minimálbért is.

Előzmény: klaricsabi (10390)
klaricsabi Jun. 23. © 10391

Még egy kérdés.Az átlagjövedelem számitásánál figyelembe veszik a munkabérböl származó jövedelmet,nekem még volt rehab járadékom is azt is figyelembe veszik?Köszi

klaricsabi Jun. 23. © 10390

Üdv!

 

Érdeklödöm,c1 kategóriát állapitottak meg, ez évi 2014 minimálbért veszik alapul vagy az átlagjövedelmem a járandóság kiszámitásánál?Köszönöm

labesco Jun. 23. © 10389

Köszönöm mindenkinek aki hozzászólt a kérdésemhez,főleg azoknak akik megnyugtattak,hogy nem nekem kell fizetnem.

 

Rhiannon21 azt hiszem jól átlátta és megfogalmazta a lényeget: 

 

"......Az igaz, ha valaki már idegileg kivan, akkor nem mindig tudja helyesen értelmezni az olvasottakat......"

Törölt nick Jun. 23. © 10388

Azért ezt erős túlzásnak tartom. Nem hiszem, hogy ilyesmi megtörténhet

 

Én jobban hiszek néhány összeesküvés-elméletben és ezt se tartom kizártnak, hogy valami ráhatás a résztvevők között (ha máshogy nem hát az év végi prémiumkeretükön észrevéve).

Úgyhogy nem vetem el egyből ezt a gondolatot.

 

Az más kérdés, hogy saját magam ügyén úgy érzem pozitívan értékelhetem az NRSZH hozzáállását. A törvények viszont embertelenek.

Előzmény: mithogyan (10384)
Kaveka14 Jun. 23. © 10387

Rhiannon21-nek és látássérülteknek küldöm ezt szeretettel:

 

http://www.vezsu.eoldal.hu/cikkek/energetikai-kozpontok-csakrak/harmadik-szem/harmadik-szem-kozpont.html

 

(Nekem 12 éve volt pár hónapom, amikor azon kellett izgulnom, hogy megvakulok-e, nem volt jó időszak. Szerencsére nekem elmúlt az a veszély.)

Előzmény: Rhiannon21 (10383)
bandolesa Jun. 23. © 10386

Az igazságügyi szakértő elvileg -független.- A bíróság rendeli ki, úgy tudom?

Az NRSZH-hivatal köteles elfogadni a véleményét, mert ez már 3.-foknak felel meg.

 

Az más kérdés, hogy az NRSZH.-nak ez nem tetszik.

Ha pedig független a szakértő, neki semmi kapcsolata az NRSZH.-val.

 

 

Előzmény: mithogyan (10384)
Rhiannon21 Jun. 23. © 10385

Meredeknek meredek az biztos. A férjem visszamenőleg 570 000Ft-ot kapott.

Előzmény: mithogyan (10384)
mithogyan Jun. 23. © 10384

Tudom, hogy teljesen ki lehet készülve labesco, de napok óta annyi ellentmondást és összeesküvés-elméletet olvastam Tőle, hogy én meg már attól borultam ki.

 

Csak egy idézett példa labescotól a sok közül: "Namármost szerintem amikor megállapította nekem az igazságügyi szaki,hogy hány százalék,akkor egyeztetett az NRSZH-val,hogy visszamenőlegesen nekem hány forint járna,és az NRSZH-nak rohadtul nem tetszett a közel 1 milliós kifizetés,és ezért utasította az igazságügyi szakit,és a többieket a C1 rehab meghagyása mellett!!!!!!"

 

Azért ezt erős túlzásnak tartom. Nem hiszem, hogy ilyesmi megtörténhet!

 

Előzmény: Rhiannon21 (10382)
Rhiannon21 Jun. 23. © 10383

Ildó66,

látássérülésed milyen mértékű?

 

A férjem aliglátó, 10%-nál kevesebb látásmaradvánnyal 80% ÖEK-t állapítottak meg, rokkantsági ellátást kap. Másik ismerősöm hasonló mértékű látáscsökkenéssel 84% ÖEK-t kapott, tehát panaszra nincs ok, csak maradjon is így. A betegsége természetéből adódóan sajnos hamarosan a pici látásmaradványa is elvész a férjemnek, és teljesen vak lesz.

Előzmény: ildó66 (10373)
Rhiannon21 Jun. 23. © 10382

Igazad van, éljen a neki felajánlott szakértői segítséggel, neki is jobb lesz.

 

Az igaz, ha valaki már idegileg kivan, akkor nem mindig tudja helyesen értelmezni az olvasottakat, most Labesco kiragadott egy részletet, mert megijedt hogy neki keletkezik fizetési kötelezettsége olyan összegre, amit nem tud kifizetni.

Előzmény: mithogyan (10376)