Keresés

Részletes keresés

BJszakért Creative Commons License 2016.05.02 -1 3 17008

Elnézést, kizárólag honlapomon kapcsolatoknál található emailre tudok válaszolni, ha van időm!

Megtisztelnek (tek).

BJszakért Creative Commons License 2016.05.02 0 3 17007

csakvirág,

csak nyugodtan, felkészülten, vagyis minden állapotot igazolni szakorvosi-, háziorvosi igazolással, a jelenlegi állapotot. Munkaképességet vizsgálnak a megváltozott munkaképességű személy személyek ellátásai megállapításánál, tehát a rehabilitálhatóságnál nem csak az egészségi állapot (jelenlegi) számít, hanem minden munkaerő-piaci helyzetet befolyásoló tényező. )életkor, képezhetőség,...) Ez komplex minősítés.

 

Ha 4 órában dolgozott naponta, az is 1 nap biztosított idő. (Mmtv. és Tbj.)

 

Mindenki:

2012-től nincs rokkantsági nyugdíj, sokszor megbeszéltük.Kérem, ne bizonytalan forrásból tájékozódjanak. Hanem biztos forrásból ahol alapos a tájékoztatás hivatkozva jogszabályra, mint rehab gazdasági menedzser, szakértőként az enyém: http://www.versenykepesseg.eu/

Bankok is tudják már régen a különbséget, hogy a rokkantsági és rehabilitációs ellátás egészségbiztosítási, táppénz-szertű ellátás, és nem nyugdíj.

A hitel megítélése mindig a jövedelmi viszonyok alapján történik. Gondolja át az is, aki kéri. Hitel nélkül nincs befektetés, de tudni kell, van-e mit befektetni, vagy van-e olyan vállalkozása, amely segítségével ki tudja termelni a hitel visszafizetését.

 

Napjainkban más a helyzet, lásd hírek linkemen szakmai honlapomon (kiszolgáltatott, kiszámíthatatlan, sajnos, és a szolidaritás alacsony színvonalú, kivétel itt ezen a fórumon, akikre büszke vagyok, csak így tovább egymáshoz hozzáállás tekintetében példamutató). http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=72&Itemid=485

 

De nem vagyok közgazdász, pénzügyi szakember.

Rehab gazdasági menedzser, szakértőként szakterületem: felülvizsgálat, ellátások, foglalkozási rehabilitáció. kedvezmények, akkreditáció, támogatások.

 

Sokan kérdeznek még mindig a május 1-je utáni változásokról Mmtv.ben. Már írtam, és olvasgatnak is erről a 2016. évi jogszabályváltozások linkemen a 4.) pontban, persze aki nem ismerte eddigieket, az nem tudhatja a változást sem, és minden eset más,

csakvirág is olvashat arról, amit kérdezett pl. havi átlagjövedelem címszónál linkemen, de ennél sokkal többet kell együtt értelmezni ahhoz, hogy ismerje, mi számít, hogyan,...esete válogatja, ha megtisztel megkeresésével, pontosan elmondom, esetére mi vonatkozik. http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

 

Vigyázat komplex rehab ellátottak, május 1-jétől igen, nincs időkorlátozás, de kereset korlát van, amely megszegése esetén megszüntetik és nem szüneteltetik ellátását, és szankciói vannak, ha munkaügyi kirendeltséggel, Hatósággal nem működik együtt, és akkor is, ha 10 napon belül (nem munkanap) nem jelenti be, ha túllépte a kereset korlátot (munkáltatói bérigazolással együtt). Bővebben személyes megkerséssel, ha megtisztel vagy honlapomon itt 4)pontban hivatkozással jogszabályra:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

 

Fontosnak tartom, hogy az érdeklődők útmutatást kaphassanak az őket érintő kérdésekben, mi mit jelent, mit tehet vagy nem tehet, alternatívák, tények ismeretében a jogszabályok alapján önzetlenül tanácsot adok, ha van idpm, akkor fellebbezést írok kérésre ügyfél helyett, ha van jogalapja a jogorvoslati eljárásnak,...,

mert az információk alapján tudatosabban tudnak dönteni, ha ismerik azokat.

A foglalkozási rehabilitáció rendszere igen sokrétű, a jogszabályok sokasága folyton változik, és nem könnyű eligazodni benne. Munkám során gyakran tapasztalom, hogy nemcsak az érintett nyugdíjasok, a rászorulók, a gyermeket nevelők nem ismerik ezeket.

 

Az ismeretek hiánya, a jogszabályok nem kellő ismerete, alkalmazása, megfelelő értelmezés hiánya pedig komoly anyagi hátrányt okozhat.

 

Eddigi megkeresésekkel megtiszteltek. A további megkereséseket is megköszönöm. Ha van időm, önzetlenül, készséggel tájékoztatok

Bízom benne, segítettem eligazodni. Szép hetet.

 

words about future Creative Commons License 2016.05.02 0 2 17006

"Lakáshitel nyugdíjasoknak – Hogyan kaphatsz lakáshitelt nyugdíjasként?
2015.11.18.

 

2. Rokkant nyugdíj
Rokkantsági ellátás szintén csak akkor fogadható el, ha annak összege legalább a minimálbérrel megegyező összegű és az igénylő állapota felülvizsgálatra már nem szorul (véglegesített).

 

3. Özvegyi nyugdíj
Amennyiben valaki véglegesített özvegyi nyugdíjat kap, azaz nem saját (alanyi) jogon, szintén a hitelezhető jövedelmek közé tartozik. Azzal a kitétellel, hogy azt az özvegy élete végéig kapja.

 

 

 

Lakáshitelhez általában nem elfogadható nyugdíjak

Ezen jövedelem kategóriába beleértendő minden egyéb, nem véglegesített nyugdíj, illetve ellátás, így például az alábbiak:

- megváltozott munkaképességűek pénzbeli ellátása

- árvaellátás

- ideiglenes özvegyi nyugdíj, szülői nyugdíj"

Ruth22 Creative Commons License 2016.05.02 0 2 17005

Kedves Betegkutya,

köszönjük szépen Neked is :-)

Szeretettel: Ruth

Előzmény: betegkutya (17000)
Ruth22 Creative Commons License 2016.05.02 0 2 17004

Kedves W A F,

Hálásan köszönjük :-)

Szeretettel: Ruth

Előzmény: words about future (17001)
Ruth22 Creative Commons License 2016.05.02 0 2 17003

Kedves Marijancsi,

örülök, hogy örülsz :-)

Nem rettentően tűntem el, olvastam, csak nem tudtam hozzászólni.

Minden beírás után írhattam volna, hogy mennyire szurkolok Mindenkinek :-)

Ha valami JÓT megtudok bármelyik korosztálynak, bármilyen besorolású csoportnak, rögtön írok.

Szeretettel: Ruth

Előzmény: marijancsi (17002)
marijancsi Creative Commons License 2016.05.02 0 2 17002

Kedves Ruth !

Örülök, hogy előkerültél :) 

Előzmény: Ruth22 (16999)
words about future Creative Commons License 2016.05.02 0 2 17001

"Rokkant nyugdíjas kaphat hitelt?Utolsó módosítás: 2015. december 04. péntek

 

Rokkant nyugdíjas, de hitelt szeretne felvenni? Hitelfelvételre ez esetben is van lehetőség, de vannak bizonyos feltételek, melyeknek meg kell felelni. Erről bővebben az alábbiakban olvashat.

Rokkant nyugdíjas személy akkor kaphat hitelt, ha a rokkantság végleges, melyet határozattal alá is tud támasztani. Ha a rokkantság nem végleges és meghatározott idő után újabb felülvizsgálatra kell menni, akkor sajnos nem lehetséges ahitelfelvétel pénzügyi partnereinknél.

 

Végleges rokkant nyugdíjjal fedezet nélküli személyi hitel és ingatlanfedezet bevonásával nyújtott jelzáloghitel (ezen belül is lakáshitel, adósságrendező és szabad felhasználású hitel) egyaránt igényelhető. Jelzáloghitelhez a mindenkori minimálbér összegét elérő nyugdíjjal már hozzá lehet jutni. Az, hogy mekkora minimális összegű rokkant nyugdíjjal kell rendelkeznie a hitelfelvevőnek személyi hitel esetén, bankonként változó. A szükséges rokkant nyugdíj összegét az is befolyásolja, hogy mekkora összegű hitelt szeretne felvenni az igénylő.

 

Rokkant nyugdíjas hiteligénylő esetén az alábbi dokumentumok benyújtása szükséges:

  • Nyugdíjas igazolvány
  • NYUFIG (Nyugdíjfolyósító Igazgatóság) határozat a rokkant nyugdíj véglegesítéséről
  • 3 havi – rokkant nyugdíj jóváírást tartalmazó – bankszámla kivonat
  • Kézbe kapott nyugdíj esetén utolsó 3 havi nyugdíjszelvény

 

betegkutya Creative Commons License 2016.05.02 0 2 17000

Adnak a rokkant ellatottaknak is.

Előzmény: hamster1 (16998)
Ruth22 Creative Commons License 2016.05.02 0 1 16999

Kedves Hamster1,

fogalmam sincs, de ha valaki 3 évre van a rá irányadó nyugdíjkorhatártól nagyobb a valószínűsége, hogy a rokkant ellátottnak adnak.

Mert a rehabosnak bizony nem.

Szeretettel: Ruth

Előzmény: hamster1 (16998)
hamster1 Creative Commons License 2016.05.02 0 2 16998

Kedves Ruth!

 

Rokkantsági ellátottnak lehet hitelt felvenni?

mert még anno,rokk.nyugdíjasoknaK adtak.

Köszönöm a válaszodat.

Előzmény: Ruth22 (16997)
Ruth22 Creative Commons License 2016.05.02 0 1 16997

Kedves Marijancsi,

ráéreztél, most értem haza. Benn voltam a megyei NRSZH-nál. Nagyon kedves hölgy érdeklődött; miért szeretném sürgetni a "visszapörgetést" rehab. ellátásból rokkant ellátásba, az év végéig úgyis megkapnám. (Akkor már 3 éven belül lennék, szerintem ez nem sürgetés, tekintettel a törvényre, amelyik 5 éven belüliekre vonatkozik.)

Indokoltam, hogy semmiféle kölcsönt nem kap semelyik banktól aki nem rokkant ellátott. Lakás javíttatás, akár lakás vásárlás, mosógép csere, vagy javítás, ki van szolgáltatva, akinek nincs tartaléka. (Még jó, hogy eléldegélünk.)

Jegyzőkönyv, aláírtuk mind a ketten. Várok.

 

A városi munkaügyi központos hölgy szerint kb. 1 hét... akik bementek, ennyi idő alatt kapták meg eddig.

Szóval: levágtam a körmömet, ne rágjam már tovább.

 

Szeretettel szurkolok Mindenkinek és gondolok Mindenkire: Ruth

Előzmény: marijancsi (16993)
words about future Creative Commons License 2016.05.02 0 0 16996

"Nekik nem jár sör és virsli

 

2016.04.29

 

Az Alaptörvény szerint, aki nem dolgozik, az nem tartozik a becsületes magyar emberek közé. A „minden ember becsületének alapja a munka” kijelentést nagyon súlyos ítélet, amely nem veszi figyelembe, hogy sok olyan magyar ember van, aki szeretne dolgozni, de körülményei nem teszik ezt lehetővé.

 

A Rehab Critical Mass egyik aktivistája új szemléletmóddal közelítette meg az Alaptörvényt, a fogyatékossággal élők nézőpontjából: „Az Alaptörvényt sok tekintetben távol érzem az emberektől és a magyar valóságtól. Ha bizonyos sorait olvasom, akkor sok esetben sérelmet és fájdalmat okoz. Sokszor érzem rajta, hogy ahelyett hogy összefogna, inkább sokakat kívül tart egy virtuális körön, és emiatt nem hiszem, hogy be tudja tölteni a szerepét, amit egy ilyen jogszabálynak be kellene tölteni” – mondta el a fogyatékos emberek életminőségének javításáért küzdő civil kezdeményezés, a Rehab Critical Mass (RCM) aktivistája, Berta Zsófia a Klub Rádió Stádium című műsorában. Arra utalt, hogy az Alaptörvény „Nemzeti Hitvallás”-nak nevezett preambulumában van egy „kemény” mondat: „Valljuk, hogy a közösség erejének és minden ember becsületének alapja a munka, az emberi szellem teljesítménye”. Berta Zsófia szerint, ha az ember távolról nézi ezt, mint egy jogszabályt, akkor egy kevésbé sikerült mondat, ha érintettként, akkor hihetetlen érzéketlenség van mögötte, ami visszatükröződése a társadalomban gyakran megjelenő érzéketlenségnek. 

 

 

„Tapasztaljuk, hogy a „minden ember becsületének alapja a munka” kijelentés szomorúságot, fájdalmat azoknak, akik nem tudnak munkát vállalni. Emellett butaság és nagyon súlyos ítélet is. Egyáltalán nem veszi figyelembe, hogy sok olyan magyar ember van, aki szeretne dolgozni, de valamilyen körülmények nem teszik ezt lehetővé” – aztán kifejtette, hogy egy fogyatékkal élő ember munkavállalása jelen pillanatban nemcsak az ő szándékain múlik, hanem egy hosszú folyamat végeredménye lehet, vagyis tanul, önálló életvitelt folytat, hogy dolgozni tudjon és pénzt keressen”. Hozzáfűzte, hogy érintett szülőként tapasztalta, hogy jelenleg ez nem egy jól működő folyamat, hanem meg kell érte küzdeni a fogyatékossággal élőknek és családjaiknak.

 

Az RCM „Elvárjuk” című petíciójának első mondatát érdemes összevetni az Alaptörvény preambulumával: „Elvárjuk, hogy az ember ne csak a vélt gazdasági hasznossága alapján, hanem emberi mivolta alapján legyen számba véve! Ez alapján mindenkinek biztosítsanak egyenlő esélyt, egyenlő bánásmódot!” Berta Zsófia ezzel összefüggésben elmondta, hogy gondolnunk kell azokra, akik egészségi állapotuk miatt nem tudnak munkát végezni, és nem lehet kétségbe vonni a becsületüket az Alaptörvény preambulumában sem. 

 

 

 

Az RCM petíciójában kifejti, hogy ma Magyarországon megközelítőleg félmillió a fogyatékossággal élő emberek száma. E csoporthoz, hozzászámolva a környezetüket – hozzátartozóikat, családtagjaikat, barátaikat – kb. 1,8 millió embert közvetlenül érint a fogyatékossággal élők helyzete. „Ennyi embert érint érzékenyen, hogy megfeledkezik róluk az Alaptörvény. Fontos, hogy ezt a szemléletmódot egy pozitív hozzáállással meg lehessen változtatni” – fűzte hozzá Berta Zsófia."

judit59 Creative Commons License 2016.05.02 0 3 16995

 Ja és kedves csakvirág   le vezetik 15 évre visszamenőleg....

judit59 Creative Commons License 2016.05.02 0 4 16994

Kedves csakvirág!  Kapsz majd tőlük egy  BIZTOSÍTÁSI IDŐ ADATLAPOT azon szerepelni fog az általuk elismert szolg.idő. 2016 x hó x napjától  / amikor be adtad a kérelmet/ visszafelé....2015 xhó xnap= 1év...2015-2014=2év   2014-2013=3év  2013-2012=4év 2012-2011 xhó xnap=5év. Én úgy tudom a 4órás nap is biztosítási időnek számít,1napnak. Munkaügyes voltam akkor így volt.  A TAJ kártyát majd úgy fogom intézni ahogy írtad nekem,  de most az elbírálást nem volt időm megvárni. Akármikor abba hagyhatom a fizetését ..ha jogosult vagyok az általad leírtakra. A fellebbezést most írtam meg..holnap adom fel... Tapasztalatom ezt megelőzőleg 3x felbeleztem. Első kettő maradt az a százalék  semmit nem írtam csak azt , hogy fellebbezek....  harmadik: megindokoltam rendesen.. és még amit a vizsgálatnál sérelmeztem azt is leírtam= 33%rol  42% lett. Üdv : JUdit

Előzmény: csakvirág (16990)
marijancsi Creative Commons License 2016.05.02 0 2 16993

RUTH !

Mi van veled ?

Nagyon eltüntél :(

Remélem nincs komoly oka.

csakvirág Creative Commons License 2016.05.02 0 4 16992

Elnézést, nem szándékosan írtam nagyobb betűkkel Judit-nak. Véletlen volt.

csakvirág Creative Commons License 2016.05.02 0 3 16991

Kedves Judit!Köszönöm,termèszetesen majd beszámolok.A TB-t èrtem mièrt fizetted be,de sztm. intèzd ahogy leírtam,mert átveszik,hamar elbírálják.Körvonalazódott Benned a fellebbezèsed indoklása?Te írod meg?Mennyi időd van mèg rá?? Üdv. Csakvirág

csakvirág Creative Commons License 2016.05.02 0 2 16990

Most èn is kèrdeznèk Tőletek,segítsèget kèrnèk.2016-ban adtam be a kèrelmemet.Ha az elmúlt 5 èvet számolom,akkor az 2010-2015 közötti m.viszonyaimra számolandó?? Illetve,ha volt olyan mh.-em,ahol 4 órás voltam,az számít??Vagy m.viszony az is ès PONT.?Avagy feleződik,mert rèszmunkaidő volt?? Előre is köszönöm aki segíteni tud.Üdv. Csakvirág

judit59 Creative Commons License 2016.05.02 0 3 16989

 Kedves csakvirág!  Remélem korrekt eljárásban lesz részed és megkapod a betegségednek megfelelő kategóriát. A kórházi kezelés sokat számít, az  élbírálásnál.A TAJ kártyát most magamnak fizettem be mert sürgősen szükségem van a röntgen eredményre.., hogy legyen papírom, mert úgy döntöttem fellebbezek!!!!!!! Bár nekem nincs anyagilag tétje , mert nincs meg az elő írt bizt.időm. De nem gondolnám , hogy ennyi betegséggel a hátam mögött.... 34% ék -ban vagyok egészség károsodott, és rehabilitáció nélkül foglalkoztatható.Holott már végleges 40% voltam.....2003-tól. Ne izgulj,mert tapasztalatom szerint a papírjaid alapján mielőtt be  hívnak elvan döntve a %ék. Jó egészséget kívánok Neked.Üdv: JUdit

Előzmény: csakvirág (16971)
judit59 Creative Commons License 2016.05.02 0 2 16988

 Kedves Handi71!

 Ugyan így jártam....... és ezt a választ kaptam ha érdeklődtem Üdv:JUdit....

Előzmény: Handi71 (16973)
judit59 Creative Commons License 2016.05.02 0 2 16987

 Majd be számolsz ugye?

Előzmény: csakvirág (16985)
csakvirág Creative Commons License 2016.05.02 0 2 16986

Kedves Handi71!

Várom a folytatást, bízzunk abban, h. számodra a legegyszerűbb elintézési módja lesz a megoldandó dolgaidnak.Üdv. Csakvirág

csakvirág Creative Commons License 2016.05.02 0 3 16985

Megkaptam az időpontomat a felülvizsgálatra.Mondhatni,nem vagyok nyugodt.... Szèp napot kívánok Mindenkinek!:)

Handi71 Creative Commons License 2016.05.02 0 4 16984

Óhhh ezen én már még sem lepődöm! Az első évben (2014) fogalmam sem volt róla,hogy mi a teendő.Csak jött az elutasítás,hogy nincsenek meg a napjaim! Én soha nem voltam ebben a cipőben, nem is " gyúrtam" erre.Most egy autóimun betegséggel küzdök,ami nem lenne baj...csak néha fáj,és a mozgásban korlátoz.( ezt csak röviden)

Igen bizony neveltem 3 gyereket és még most is nevelgetem őket.

A "vicces " ,hogy kapaszkodjatok meg!!! Az első évben: 6980 Ft igen és nem hagytam el ,le egy NULLÁT!! Kaptam havonta!! Nem naponta 😁!

 Nem is értettem ,fellebbeztem, de azt írták ennyi jár!Ugyanis,belevették a családi pótlékot,gyerektartást az én jövedelemnek ezt elosztották 4 felé és mivel nem érte el a nyugdíj minimumot így ezt felpótolták. 

Mentem volna dolgozni,de éppen egy gerincműtét után voltam.

   Majd jött,hogy átkerült az egész a Kormányhivatalok körébe ,ahol már újra felülvizsgálták az egészet,és megállapítottak egy másik összeget.Persze ezzel sem futok Rómáig😁😁😁 de ki tudja mit hoz a jövő? Mert egyik lányom már dolgozik,a másik apukájaval él,most van egy lányka a családban. Ha újra felülvizsgálják ,lehet még nekem kell fizetnem😀😀 . 

  Írtam már a Kormányhivatalnak,hogy akkor most mi a teendő,remélem ma lesz válasz is.( jó ez az elektronikus világ).

 Persze én vagyok a hülye,hogy hajtom az egészet,hiszen ülhetnék kényelmesen és " majd lesz valami alapon" várom a történéseket.

 Hosszú lett,de így érthetőbb.

Ha lesz folytatás, jövök a többivel !

 

 

Előzmény: csakvirág (16983)
csakvirág Creative Commons License 2016.05.01 0 2 16983

Kedves Handi71!Pár mondatot fűznèk a szomorú valósághoz.Számomra teljesen megdöbbentő volt azzal szembesülni,h. gyes/gyet nem számít munkaviszonynak.:(Vállaltál három gyermeket,fiatalon megbetegedtèl s ahogy írtad is,Te hol vagy akkor ebben a rendszerben????Nem munkát kerülted,egyszerűen gyermekeket neveltèl/nevelsz.!Ez mèlyen ledöbbentett,őszintèn sajnálom,h. ebbe a helyzetbe kerültèl.Bízom abban,h. valamely helyen sikerül elintèzned az utazásit ès a kártyát.Jó egèszsèget kívánok!Üdv. Csakvirág

hagyma boly Creative Commons License 2016.05.01 0 3 16982

Kedves words about future !

 

 

Köszönöm a kedves és biztató szavaidat! Nem adom fel a végsőkig harcolok,mert van egy 10 éves gyermekem,férjem,értük érdemes élnem. Szép napot,jó  egészséget kívánok !!!!

Előzmény: words about future (16974)
suhanórozsda Creative Commons License 2016.05.01 0 2 16981

 

                                                 Szevasz Ircsi57 !

 

Olvassad el Handi61 bejegyzését légyszíves.  Ő is "csak érdeklődött" !

Előzmény: Ircsi57 (16957)
csakvirág Creative Commons License 2016.05.01 0 2 16980

Kedves Handi71!Igazad van!!!Megtaláltam! :((

A gyermeknevelési támogatás összege:

A GYET havi összege megegyezik az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével. Ez 2012-ben 28500.- Ft, melyből nyugdíjjárulék címén 10% kerül levonásra, így nettó összege: 25650.- Ft havonta. Az ellátás időtartama szolgálati időnek minősül, azonban nem számít munkaviszonynak.

csakvirág Creative Commons License 2016.05.01 0 3 16979

Kedves Handi71!Akkor természetesen vesd el amit írtam,én csak józan paraszti ésszel tudok gondolkodni,-és becsületesen.Ez vagyok én.Szép napot kívánok Mindenkinek!:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!