Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

BJszakért 2014.06.18 19:47:39 © 10306

bandolessa

Én is egy hete találkoztam először laminált rehab kártyával, tényleg szép, érintettnek az szerepel rajta, hogy készült 2012. július, és csak most kapta meg, ilyen sokáig készült, én pedig már 2012. január óta erről tájékoztatok, hogy A4 Nav igazolás ideiglenes, amíg a laminált nem készül el.

 

Hogy mit jelent ez, mire használhatja, mit jelent a munkaadónak, aki foglalkoztatná, honlapomon megtalálja a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett itt 4) pontban:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

 

majcsi0

amennyiben kereső tevékenységet végez, ellátás nem állapítható meg Mmtv szerint (2011. évi CXCI.tv.). El kell dönteni, mit szeretne. Az ellátásból önmagában nem tud megélni, sajnos, így rehabilitálódni sem.

 

Bővebben honlapomon megtalálja a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett itt 4) pontban:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

Vagy írtam, email keressen meg, személyes útmutatást nyújtok, nem ismétlem. Ha meg csak beszélni, rágódni szeretne az ügyön, nem tenni, előre haladni, megoldásokat találni, akkor beszélni, hezitálni itt lehet a fórumon, de ezt önmagában kellene eldönteni, nem nyilvánosan.

 

rokkant42 2014.06.18 19:22:47 © 10305

Nem először az egészséges embereket kellene a munkába vissza szorítani?ja persze ő dolgozik mert egészséges!

 

pld: 

http://www.hir24.hu/bulvar/2014/06/18/39-evesen-ment-nyugdijba-a-bon-bon-egyuttes-enekese/

bandolesa 2014.06.18 17:50:19 © 10304

Megjött a kártya alapú rehab kártya. Tartották a 60.-napot. Hát most ezzel mit lehet kezdeni?

Szép kék színű, mintha egy újfajta útlevél lenne. Ez 100%-os támogatást ad a munkáltatónak?

Hol érdemes elkezdeni, Önkormányzat közmunkára elfogadhatja ezt?

Előzmény: BJszakért (10300)
majcsi0 2014.06.18 17:48:46 © 10303

Évszakok,BJszakért,olvastam a hozzászólást,megnézem a honlapot!

Kilépni és fizetetlen szabira menni nem szeretnék,addig kiesne a fizum ami nagy érvágás lenne a családnak.... Persze feketén találna az ember munkát,de ha nem biztos a leszázalékolás akkor lukra futok!

majcsi0 2014.06.18 17:44:34 © 10302

Köszönöm a választ.....nekem kicsit kínai:-)A leleteimet nézegetem,de nem találok semmiféle ilyen irányú számokat.Küszöbaudiometria csontvezetéses értékei vannak,de százalékok nincsenek.Kinek lehetne megmutatni a papírokat,gondolom háziorvos nem ért hozzá....

Sajna a jogalkotók nem érzik át milyen cipőben jár az ember.....minden hónapban kellene  mennem audiológiára,hogy elég papírom legyen,esetleg háziorvosnál kiíratni rá gyógyszert??Voltam neurológián is ,de hiába szedtem végig az agyértágító kúrát,a szédülésem megmaradt...ezek után nem éreztem visszajárni,mert a doktornő azt javaslta,hogy pihenjek...na persze munka mellett 2 gyerek és háztartás..MIKOR pihenhetek??Marad a szédülés,fülcsengés és társai!

Neten olvastam,hogy adókedvezmény is jár a BNO kód alapján...Innen jött az ötlet,hogy jól körbejárom a témát!

Évszakok 2014.06.18 17:41:00 © 10301

majcsi0

 

Röviden: aki nem hall semmit mindkét fülére, és más baja nincs, akkor az illetőnek  63% egészségi állapotot állapítanak meg.

Előzmény: majcsi0 (10297)
BJszakért 2014.06.18 17:30:46 © 10300

majcsi0

be kell adni a megváltozott munkaképességű személyek ellátására igényt, ha ellátást szeretne, persze jelenlegi állapotát igazoló szakorvosi-, háziorvosi véleménnyel. Ám ha dolgozik, mint írja, a megállapításhoz ki kell lépnie, vagy fizetés nélküli szabit kell kivennie.

Ám ha csak szakvéleményt szeretne, akkor is megyei RSZSZ-nél kérheti komplex minősítését, a szakvélemény elég egy rehab kártyához vagy más foglalkoztatást elősegítő kedvezményhez a munkaadónak.

BIZOTTSÁG szakvéleménye alapján hoz határozatot Hivatal. Előre ezt nem lehet megjósóolni, hogy egészségi állapotát bizottság 60% vagy kevesebbre minősíti és vajon mit ír rehabilitálhatóságáról, amelyek meghatározzák a határozat tartalmát is.

NYOMTATVÁNYOK

http://www.kormanyhivatal.hu/hu/budapest/szakigazgatasi-szervek/kulturalis-oroksegvedelmi-iroda

Útmutatást nyújtok személyesen rehab gazd szakértőként, fellebbezést, keresetet írok, szakterületem: felülvizsgálat, ellátások, foglalkoztatás, önzetlenül, szakmai honlapomon megtalálják elérhetőségem: http://www.versenykepesseg.eu/

gyermeteg73 2014.06.18 12:58:49 © 10299

Még kiegészítem nehogy félreértsd.

A fenti százalékok csak a hallószervi károsodásra vonatkozóan jöttek ki.

Az összegészség károsodásba ez más szervek károsodásával együtt azokat erősítve vagy csökkentve számít bele (lényegében egy elbagatellizáló szorzónak lehet tekinteni ha más problémát nem találnak).

 

A leírásod alapján lehet esély arra, hogy találjanak egyéb értékelhető problémát is. Ezt kell kiderítened és orvosi papírokkal dokumentáltatnod. A komplex minősítés erről szól.

Előzmény: gyermeteg73 (10298)
gyermeteg73 2014.06.18 12:44:11 © 10298

A 2012-es törvény a hallószervi károsodások értékeléséről ilyesmit ír, hogy adott db/s
monoaurális halláscsökkenés esetén mennyi a hallószervi károsodás mértéke.

100 dB/s     0%
200 dB/s  37.5%
300 dB/s  75.0%

 Hogy jön ki db/S-ben a halláscsökkenés az 500, 1000, 2000 és 3000 Hz-en mért halláscsökkenés dB-ben mért értékének összesítése.

Binaurálisra pedig más táblázat van, nem írom be - megtalálni a Komplex Minősítés szabályairól szóló törvényben.
Magam azt olvastam eddig más betegek véleménye alapján, hogy a halláscsökkenéssel kevésbé foglalkoznak. Különösen ha eddig sikerült eltitkolni: akkor azért csak nem lehet olyan rossz a helyzet (dehogynem! csak odafenn úgy érzem így gondolkodnak).
Szerezz sok papírt arról, hogy mennyire zavar ez a károsodás a munkavégzésedben és add be a leszázalékolási kérelmedet.
Papírok nélkül ... rosszabb hosszadalmasabb eljárást vélek de ha zavar a munkádban mindenképpen add be, hátha találnak még más problémát is (ne találjanak!).

A komplex minősítés eredményét az is befolyásolhatja, ha a rendellenességed mértéke már annyira zavar, hogy félsz kimenni az utcára mert nem hallod meg a közlekedés résztvevőit. Nem tudom mit és mennyiben befolyásolna ez. Viszont a munkavégzésben ez már lehet akár egy kiütéses kritérium is.

 

Nem értek hozzá, ez a saját gondolatom volt.

Előzmény: majcsi0 (10297)
majcsi0 2014.06.18 12:03:56 © 10297

Üdvözlök mindenkit!

Régóta foglalkoztat egy kérdés és talán itt kapok rá választ!Vezetéses halláscsökkenéssel műtöttek 2011-ben(H9000 BNO kód).A műtét sikerült,de komplikációk léptek fel,így a hallóideg és egyensúlyszerv  károsodásom maradt.A mai napig alig hallok azzal a fülemmel,hallásom folyamatosan romlik az ellenőrző vizsgálatok szerint,nemsokára hallókészülék tulajdonos is lehetek:-(Mellékhatások még:szédülés,tompa hallás...néha szégyenlek beszélgetni is..mindez harmincpárévesen.Dolgozni azóta is dolgozom,szédüléseimet jól titkolom sajnos.....

A kérdésem:ezzel a betegséggel lehet-e kérni és hogyan a leszázalékolásomat??

Megköszönném  SEGÍTŐ VÁLASZOKAT!

Zsazsu65 2014.06.18 09:57:32 © 10296

labesco

 

A tejes dolgokat én sem bírom a felvágottak közül csak a baromfit eszem , pedig szívesen ennék már mást is, az abált szalonnát imádtam de már csak álmodozom róla.

Gyümölcsöt sem tudok enni még almát azt , amit, a málna a kivi is bezavar van hogy bírja a bélésem de van hogy begörcsöl. A banánt ajánlják a betegségemre hogy jó has fogó, az engem úgy puffaszt és csinál olyan szélgörcsöt hogy csak na! Fehér kenyeret már 2 éve nem eszem csak grahamot az van kiflibe is az a reggelim hétvégén pedig a kenyér, persze zsír nélkül helyette marad a margarin. Főzni is olajjal szoktam és a húst sütni is. Van hogy sütőzacskóban párolok mikor hogy. Inni csak mentes vizet iszok, néha ritkán kis üdítőt de azt sem értékeli mindig. Nem is értem hogy lehet ilyen finnyás??? Minden jót Neked! Üdv

Előzmény: labesco (10294)
BJszakért 2014.06.18 07:52:56 © 10295

gyermeteg, Qzo kedves,

Istenem, reméltem, hogy elolvassák az oep oldal információját, amely linket bemásoltam, és kérdéseikre választ kapnak. De nem, megkérdezték azt, és leírták azt, amire ott a válasz az Isten áldja meg Önöket!

Rendben, leírom kérdésükre, mert pontosan meghatározza a jogszabály, amit írtam.

 

Utazási támogatás ún. utazási költségtérítési utalvány felhasználásával jár. Mindkét utalvány CSAK az OEP által rendszeresített szigorú számadású nyomtatvány.

 

Annak a betegnek, aki képes tömegközlekedési eszközön utazni, az utazási költségtérítés mértéke megegyezik a lakóhely és az ellátó egészségügyi szolgáltató közti távon menetrend szerint közlekedő közforgalmú közlekedési eszközök igénybevételére megszabott - a helyközi járatokon érvényes, a beteg által igénybe vehető utazási kedvezmény összegével csökkentett - legolcsóbb díjtételű menetjegy árával. A hely- és pótjegyek árához nem jár utazási költségtérítés!

 

Milyen járatokra érvényes a költségtérítés: Az egészségbiztosítás a menetrend szerint közlekedő közforgalmú közlekedési eszközök az adott településnek a közigazgatási határain kívüli - ideértve a GYSEV magyarországi vonalain és a BKV-HÉV Budapest közigazgatási határain kívüli - járatain igénybe vett közlekedés költségeit téríti meg az arra jogosultnak.

A helyi közlekedési eszköz igénybevételéhez az egészségbiztosítás keretében nem jár utazási költségtérítés.

 

Az utazási költségtérítési utalvánnyal történő utazás lehetőségéről és az igénybevétel feltételeiről a beteget a háziorvosa (házi gyermekorvos) tájékoztatja.

A utazási költségtérítési utalvány igénybevételére az a biztosított (és annak kísérője) jogosult, aki

  • közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkezik, vagy
    • krónikus betegsége, vagy állandósult egészségi állapota miatt legalább havi egy alkalommal kezelésre jár, illetve kúraszerű ellátást vesz igénybe, vagy
    • szakorvosi vélemény alapján, a beteg egészségi állapota miatt olyan egészségügyi szolgáltatóhoz kell utaznia, amely a beteg lakóhelye (tartózkodási helye) szerint a beteg területi ellátására kötelezett egészségügyi szolgáltatónál nagyobb távolságra található.

Az utazási költségtérítési utalvány kiállítására kizárólag a háziorvos és házi gyermekorvos jogosult.

 

Az utazási költségtérítési utalványon az utazás célja szerinti egészségügyi szolgáltató leigazolja a beteg megjelenését.

A leigazoltatott pénztári és ellenőrző szelvényt a következő háziorvosi orvos-beteg találkozó alkalmával le kell adni a háziorvosnak. Amennyiben a beteg nem adja le a háziorvosnak a leigazoltatott utazási költségtérítési utalványt, 6 hónapon belül nem kaphat újabb utazási költségtérítési utalványt.


Nem jár utazási költségtérítés annak, aki más jogcímen díjmentes utazásra jogosult (pl. 65 éven felüli személyek). E szabály alól kivételt képez annak a betegnek az utazási költségtérítése, aki az orvos igazolása alapján egészségi állapota miatt tömegközlekedési eszközön utazni nem tud.

 

A kísérő utazási költségtérítésre jogosultsága

Lehetőség van a kísérő utazási költségeinek megtérítésére, ha a kísérő 16 éven aluli gyermeket kísér, vagy ha a beutaló orvos a beutalt személy egészségi állapota alapján a kíséretet szükségesnek ítéli; utazási utalvánnyal, illetve utazási költségtérítési utalvánnyal való utazás estén is.. Egy beutalt beteget támogatott útiköltség-térítéssel egy személy kísérhet. Több beteg egyidejű kísérete során csak egyszeri utazási költségre jár térítés a kísérőnek.

 

A kísérő szükségességét a beutaló orvos állapítja meg, a beteg egészségi állapota alapján, de a beutalás helye szerinti orvos igazolja a megjelenését.

Ha a beutalt személy díjmentes utazásra jogosult, de a beutaló orvos szerint kísérőre van szükség, akkor a kísérő részére ki kell állítani megfelelő nyomtatványt (utazási utalványt vagy utazási költségtérítési utalványt).

 

Az „Utazási Utalvány"-t a lakóhely szerint illetékes regionális egészségbiztosítási pénztár részére kell megküldeni vagy személyesen beadni, ahol a kérelem elbírálását követően, a megállapított jogosultság esetén utólag folyósítják a költségtérítést.

 

Milyen LEHETŐSÉGEK vannak, utazási kökltség személygépkocsival, elszámolás és egyéb információ email szívesen megküldöm, itt hosszú.

Szakmai weboldalamon megtalálható elérhetőségem és egyéb információ: http://www.versenykepesseg.eu/

labesco 2014.06.17 23:42:49 © 10294

Zsazsu65!

 

Amiket írtál ételeket,nálam is gondot okoz.Amit még megtapasztaltam,hogy el kell hagynom,illetve már egy ideje elhagytam,az a tej,felvágottak,cola. 

labesco 2014.06.17 23:33:06 © 10293

Kaveka14!

 

Köszönöm a segítséged!!! 

Megnéztem a honlapodat,vannak érdekes dolgok benne.A rozskenyered biztosan kipróbálom,nagyon "guszta". :) 

A foodteszt oldalon kitöltöttem az ingyenes tesztet,73.5 %-ot hozott ki. 

Kaveka14 2014.06.17 23:11:43 © 10292
qzo 2014.06.17 21:57:14 © 10291

Tisztelt Szakértő!

 

Az utazási költség térítés ingyenességéről annyit, hogy én 200km-re élek Bp.-től ahova 3 havonta járok kontrollra szakorvoshoz. A múlt év márciusában a szokásos háziorvosi papírral utaztam, kértem a jegyet, de a kiegészítő jegy árát 325ft ki kellett fizetnem mert ez a busz országos, emelt szintű járat. És az óta minden alkalommal.

Az én városomból csak emelt szintű járattal lehet eljutni a fővárosba. ami az ingyenesség helyett oda vissza 650ft-ba fáj minden alkalommal. Az ingyenes lehetőségből ezt a variációt kihagyták, tehát fizetni kell. Arra lát-e lehetőséget, hogy ezt a pénzt is OEP alapból fizettessem ki? Csak hogy az ellátás helyére való utazásom tényleg díjmentes legyen.

Az Ön által belinkelt OEP honlapról a következő szerepelnek az utazási költség térítéssel kapcsolatban. "Az egészségbiztosítás keretében lehetőség van a biztosítottak, a kizárólag 

egészségügyi szolgáltatásra jogosult  személyek,  illetve  e  személyek  kísérői  számára  az  egyes  egészségügyi  szolgáltatások igénybevétele   kapcsán   a   távolsági   közlekedéssel   összefüggésben   felmerült   költségeik megtéríttetésére."

Köszönettel veszem a segítségét és a munkáját amit itt és más oldalakon önzetlenül végez. Qzo

Előzmény: BJszakért (10289)
gyermeteg73 2014.06.17 21:05:36 © 10290

Köszönöm szépen Kedves Szakértő Asszony, meg fogom nézni.

Elsősorban majd azt fogom megkeresni, hogy háztól elindulva és hazáig visszajutva milyen közlekedési módok vannak (egy vonaljegyet kifizetek, ha eljutok a tömegközlekedési megállóig - számomra a kritikus  távolság a megállóig eljutás; utca végéig eljutni nem gond egy hosszabb idő alatt is akár - csak mivel a tömegközlekedés ahol lakom kilóméter távra van a házamtól amit egészséges koromban gond nélkül megtettem gyalog is így fel se tűnt, hogy rossz helyen lakom).

Előzmény: BJszakért (10289)
BJszakért 2014.06.17 20:51:16 © 10289

UTAZÁSI KÖLTSÉGTÉRÍTÉS: 1997. évi LXXXIII.tv. szabályozza (taxit nem fizet ki oep, pontosan le van szabályozva minden):

OEP fizeti ki, ki jogosult, hogyan, ügymenet, letölthető adatlap ehhez, stb.: itt az oep oldalán, ellátások betegségek esetén alatt a 4.sorra kattintva mindent olvashatsz:

http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,35161&_dad=portal&_schema=portal

 

 

gyermeteg73 2014.06.17 20:15:33 © 10288

Köszönöm labesco, ezek szerint van amit még ad a TB.

Nekem a háziorvos az NRSZH beutalóra azt írta hogy otthon vizsgálatom indokolt.

Mégis behívtak.

Mivel a családban senkinek sincs se autója se jogsija, így kénytelen voltam taxival bemenni szüleim kíséretében. Azt mondták csak, hogy nem tudják kifizetni a taxiszámla összegét.

Azon gondolkodtam, hogy vajon ez lehetett-e a jogalkotó célja. Ezért írtam az előbbi gondolatomat.

Előzmény: labesco (10284)
BJszakért 2014.06.17 19:21:28 © 10287

Mozgáskorlátozottak: aggályos az új kormányzati struktúra

Az ATV Start vendége Hegedűs Lajos elnök, MEOSZ.http://www.atv.hu/videok/video-20140617-mozgaskorlatozottak-aggalyos-az-uj-kormanyzati-struktura

 

Úgy vélem, a rehabilitáció, foglalkoztatás rendszere igen sokrétű, a jogszabályok sokasága folyton változik, és nem könnyű eligazodni benne. Munkám során gyakran tapasztalom, hogy nemcsak az érintett nyugdíjasok, a rászorulók, a gyermeket nevelők nem ismerik ezeket.

Ezen ISMERETEK HIÁNYA HÁTRÁNYOS KÖVETKEZMÉNNYEL járhat, komoly lehet az anyagi veszteség. Az ellátások igénybejelentéshez kötöttek.

 

Mindenképpen a témához jól értő, felkészült, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas erre.

Szakterületem: felülvizsgálat (ha van jogalapja, fellebbezést, keresetet fogalmazok ügyfél helyett kérésére), ellátások, rehabilitáció, foglalkoztatás.

Szakmai weblapomon megtalálja elérhetőségem.

 

Kaveka14 2014.06.17 18:40:47 © 10286
Kaveka14 2014.06.17 18:04:12 © 10285

Labesco!

 

  Sajnos orvost nem tudok ajánlani neked.

 

Nézd át ezt, hátha segít:

 

http://www.vezsu.eoldal.hu/cikkek/energetikai-kozpontok-csakrak/koldok-csakra.html

 

Én nagyjából a paleolit táplálkozási elvek alapján étkezek..

Van egy nagyon jó angol nyelvű magyarázó "diétás" könyvem, pdf-ben is. Nagyon sajnálom, hogy eddig még magyarra nem fordították le, nagyon elkelne. (Esetleg van köztetek profi angolos, aki kis pénzért fordítana a könyvből?)

 

http://www.youblisher.com/p/679994-Breaking-The-Vicious-Cycle-Free-Download-PDF/

http://www.breakingtheviciouscycle.info/

 

 

Jobbulást neked!

Előzmény: labesco (10274)
labesco 2014.06.17 17:49:40 © 10284

Kedves gyermeteg73!

Azt nem tudom,hogy milyen szállítási lehetőségek vannak,de a mostani útiköltség térítéses megoldás nagyon nem jó.

Régen úgy volt,hogy az orvos adott egy papírt amivel ingyen válthattam jegyet a buszon/vonaton ha orvoshoz mentem.Most nekem kell kifizetni a jegy árát,majd a papírt és a jegyet be kell vinni az OEP-hez,és majd X idő után postázzák vagy utalják az árát.

Nekem Pl. egy Bpesti út a kórházba 7000Ft.Ezt kigazdálkodni abból a kegydíjból amit kapok elég nehéz.

labesco 2014.06.17 17:05:20 © 10283

Kedves 55judit!

Nem olyanokra gondoltam,akik internetes vagy más bedolgozói munkát vállalnak vagy elmennek 1-2 órát akár takarítani is,hanem akik arról érdeklődnek,hogy rokk.ellátás mellett elmehetne-e 6 vagy 8 órában dolgozni.

Köszönöm az együttérzésed és a jókívánságod.

Én is jobbulást és egy jól fizető könnyű munkát kívánok. :) 

gyermeteg73 2014.06.17 15:24:08 © 10282

És semmilyen ingyenes(ebb) szállítási mód nincs?

A betegszállítási utalvány ellenében való szállítás nem ingyenes-e valamilyen körülmények között?
Magam miatt is érdekel majd, mert egyszer-kétszer megfizetem a szállítást és életem végéig azért nem akarok ezzel számolni.
Bár remélem addigra már lesz gyógyszer és meggyógyulok és nem lesz szükségem segítségre se.

Előzmény: Kaveka14 (10280)
Kaveka14 2014.06.17 15:11:21 © 10281

Tegnapi örömtelen orvoshoz, kontrollra menetelem, Budapest külvárosból és előtte a labor is 2X1060 ft volt. Gondolhatjátok, hogy másra is el tudnám költeni e pénzt.

Valahogy ki kell lábalnom ezekből az idegileg megterhelő dolgokból...külső segítséget és megértést egyelőre nemigen találok.

Kaveka14 2014.06.17 15:03:09 © 10280

 Igen, panaszkodom az utazási kedvezmény (kedvezményes bérlet) elvétele miatt.  Ami 12 évig volt nekem egy ajándék, ami szabadságot, örömöt, lehetőséget adott nekem.  Utólag is köszönet érte.

 Most úgy érzem magam mint egy kalitkába zárt betegecske madár. A belgyógyászati betegség (fejben lévő daganat, emésztőrendszeri gond) mellett a lábam ép maradt. Még fejfájás mellett is át tudtam utazni a szomszéd kerületekbe meglátogatni valóban mozgássérült, kerekesszékes ismerőseim. Most, hogy egy átruccanás1200 ft, anyagi okokból is korlátozva vagyok. Briccelni nem tudok a BKK-n, mert stresszelne idegileg. Ismerőseim hiányolnak én pedig itthon sírdogálok a boldogtalanságtól. Úgyhogy sajnos nekem nincs ünnepi hangulatom, hiába volt tegnap ünnepi Omega koncert a Hősök terén...

 

Előzmény: gyermeteg73 (10278)
Zsazsu65 2014.06.17 14:21:54 © 10279

Sajnos számomra nagyon is ismerős amikkel küzdesz mert én is hasonló cipőben járok , főleg mikor fel lángol a betegség.

A hasmenés az sajnos minden napi , pedig zsírosat fűszereset egyáltalán nem eszem.

S mégis, van olyan ha néha meg kívánok egy kis csokit elég egy kockát meg ennem nem kell fél óra és irány!

Az hogy vidéken valahol egyek fagyit vagy sütit? Olyat nem lehet, vagyis lehet de csak következményekkel.

Szóval nem egyszerű az életünk de  mégis próbáljuk egyszerűsíteni ! Üdv!

Előzmény: labesco (10272)
gyermeteg73 2014.06.17 10:44:41 © 10278

Engem is ez gondolkodtatott el:
Csak azért egy kicsit bánt a dolog,hogy itt a fórumon is rokkantnak minősített emberek érdeklődnek a munkalehetőségek után.Tudom,hogy minden betegség más és más......

Valóban minden beteg és betegség más és más.
Engem az szokott meglepni, ha a rokkantak utazási kedvezméyeinek elvétele miatt panaszkodnak, mert egyrészt nem tudom milyen utazási lehetőségek voltak és vannak jelenleg (akár mondjuk a hatóság által elrendelt felülvizsgálatra beszállítás megoldható-e ingyenesen) és saját magamnak esélyem sincs tömegközlekedésig eljutnom (messze van) ezért nekem például az utazás inkább álom.
Nem vágyom sehova úgyhogy mondhatnám akár rémálomnak is.

Munkalehetőségekhez: a törvények kuszasága és összetettsége sok olyan lehetőséget említ (pl. mi minősülhet kedvezően adózóbb minimálbér 30% alatti tiszteletdíjnak, amit egy cég se sajnálna kifizetni és ezzel a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának kötelezettségét is letudhatná - és egy rokkantnak pedig akár egy 30000 forint is jól  jöhet a megélhetéséhez). Ezekre a kérdésekre eddig még nem sikerült választ találnom.

55judit 2014.06.17 09:53:22 © 10277

"Csak azért egy kicsit bánt a dolog,hogy itt a fórumon is rokkantnak minősített emberek érdeklődnek a munkalehetőségek után."

 

Kedves Labesco!

 

Bevallom, én ritkán nézek be ide a fórumba, akkor is többnyire azért, hátha olvasok olyan munkalehetőségről amit rokkantak végeznek, és rajtam sem fogna ki.

 

Sajnos sokan vagyunk ellehetetlenített helyzetben, ezért van az, hogy akkor is munkát keresünk, mikor szinte mozdulni is képtelenek vagyunk.

 

Az én rokkantsági ellátásomból 10.000 ft marad miután leveszi a bank a törlesztőrészletet, és csak egy fiam van, aki alkalmi munkáiból ad nekem is enni. Így amit találok internetes munkákat, még ha kicsit is fizetnek, de el szoktam vállalni.

 

Engem is bánt hogy ennyire lecsúszva minden téren még így is munkát kell keresni.

 

Együtt érzek veled, és jobbulást kívánok !

Előzmény: labesco (10272)