Keresés

Részletes keresés

MageGuild Creative Commons License 2012.11.07 0 0 6505

"Olvastad bármelyik ilyen szent életútját?

Azt gondolom nem érdemes nevetség tárgyává tenni..."

 

- Nevetség tárgyává nem én teszem, hanem akik a holttesteikkel parádéznak. Mutogatják őket, mint a bazári majmot. Bulvár-miszticista komédia az egész. Úgy vélem, hogy az ebbe bevont szerencsétlen holtak jelentős része ellenezné, hogy az emléküket ilyen olcsó cirkusz tárgyává tegyék, de hát ők ugyebár - romolhatatlanok vagy sem - képtelenek megvédeni magukat... hiszen csak holttestek.

 

"kulturált embernek persze...."

 

- A kultúra úgy diktálná, hogy a holtakkal ne parádézzunk.

Előzmény: Törölt nick (6503)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.07 0 0 6504

http://www.origo.hu/tudomany/20080612-mumiarekordok-a-legregibb-a-legszebb-es-a-magyarok.html?pIdx=1

 

 

A legépebb múmiák között nemcsak őskori és ókori emberek maradványait találjuk. Több olyan "romolhatatlan" szentet is ismerünk, akik a mai napig ámulatba ejtik a tudományos világ képviselőit. Közéjük tartozik az egyik legszebb múmia is, az 1879-ben Lourdes-ban eltemetett Bernadette Soubirous, azaz Szent Bernadett. 1909-es boldoggá avatásakor hantolták ki először, és azt tapasztalták, hogy testén az oszlásnak semmilyen jelen nem tapasztalható. A visszatemetést 1919-ben és 1925-ben két további exhumálás követte, ám testén komolyabb változást ekkor sem tapasztaltak. Bár a történelemben nem Bernadett az egyetlen romolhatatlan szent, mégis az ő teste maradt fenn a leginkább érintetlen állapotban - ma is megtekinthető a Saint-Gilgard kolostorban, ahol 1933 óta üvegkoporsóba zárva, vékony viaszréteggel borítva fekszik.  

Előzmény: Zajim Motessa (6501)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.07 0 0 6503

Olvastad bármelyik ilyen szent életútját?

 

Azt gondolom nem érdemes nevetség tárgyává tenni....kulturált embernek persze....

Előzmény: MageGuild (6500)
Rosszan Creative Commons License 2012.11.07 0 0 6502

Egy nemes cél érdekében képesek vagytok, legalánn, Ti, újságírók összefogni?

 

Most hallottam valamék rádióban, hogy  szegény, munka nélkül tengődő  újságírókat megsegítő médija koncert lesz a simában. Hajrá.

Előzmény: Zajim Motessa (6501)
Zajim Motessa Creative Commons License 2012.11.07 0 0 6501

Ugyanonnan:

 

"Keresztény újságírók vagyunk. Az újságírói semlegesség mítoszát nem tartjuk fenn, hanem beismerjük és örömmel vállaljuk  elfogultságunkat."

Előzmény: Törölt nick (6499)
MageGuild Creative Commons License 2012.11.07 0 0 6500

"Némely szent életű ember holtteste azonban máig megmagyarázhatatlan módon ellenáll a természet e törvényének."

 

- Ilyen például a gyalogkakukkra vadászó prérifarkas is. Rendszeresen többszáz métert zuhan, tonnás sziklák esnek rá, kilapítja egy-egy kamion, felrobban, belecsap a villám, de végül mindig talpra áll és folytatja keresztesháborúját a gyalogkakukk ellen. Kiskoromban mindig neki szurkoltam, mert iszonyúan sajnáltam szegényt... :)

Előzmény: Törölt nick (6499)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.07 0 0 6499

Egy kis segítség, hátha megy az értő olvasás:

 

http://mindennapi.hu/cikk/tudomany/romolhatatlan-szentek-i-/2010-10-24/49

 

A halál jellemző materiálisan nyomon követhető következménye a test lassú elbomlása. Némely szent életű ember holtteste azonban máig megmagyarázhatatlan módon ellenáll a természet e törvényének.

A keresztény egyház szerint romolhatatlanok azok, akiknek teste mumifikálás, balzsamozás vagy a jelenséget magyarázó környezeti hatások nélkül ellenáll az oszlásnak. A világ százegynéhány romolhatatlan szentjének több mint fele Olaszországban nyugszik. A többi a Föld számos pontján - többek között Franciaországban, Spanyolországban, Lengyelországban, Indiában, Peruban és Libanonban. Templomok üvegkoporsói őrzik a több száz éve halott szentek konzerválódott maradványait.

A katolikus hívők úgy tartják, a csodásan megörződött testeket isteni beavatkozás óvja az enyészettől, s az épen maradt test ajándék és egyben bizonyítéka annak, hogy életükben Isten hű szolgái voltak. A tudomány értetlenül áll a jelenség előtt. Előfordult már ugyan, hogy néhány esetben kiderült, a szentet valójában bebalzsamozták, de legtöbbször semmi nyomát nem találták a mumifikálásnak és a környezeti tényezők sem magyarázzák az eseteket.

A 130 éve alvó szépség

A romolhatatlan szentek között a legszebb Bernadett, akit 1879-ben temettek el, majd 30 évvel később, boldoggá avatásakor hantoltak ki, s megdöbbenve tapasztalták, a holttest tökéletesen ép maradt, habár a kezében tartott kereszt és rózsafüzér is oxidálódott.

Két orvos is megvizsgálta a testet, s egymástól függetlenül, a konzultáció lehetősége nélkül ugyanazt a véleményt fogalmazták meg: balzsamozásnak, mesterséges beavatkozásnak nyoma sincs. A jelenség a környezeti hatásokkal sem magyarázható. Bernadett betegsége, a csonttuberkulózis, ami a halálát okozta, a kápolna páratartalma, a halott nyirkos öltözete, a rozsdás rózsafüzér és a megzöldült kereszt, mind-mind ellentmondanak az épen maradt tetemnek.

A testet megmosdatták, átöltöztették, majd újratemették, s ezután 1919-ben és 1925-ben még kétszer exhumálták. Az újabb orvosi vizsgálatok sem találták a mesterséges beavatkozás jelét, és feljegyezték, hogy a holttest állapota szinte változatlan, csupán a bőre feketedett meg és tűnt el egyes helyekről.

Épen maradt belső szervek

A legmeglepőbb felfedezést az utolsó exhumálás alkalmával, a máj eltávolításakor tették,  ez a normális esetben gyorsan lebomló szerv. 46 év elteltével még mindig puha és majdnem tökéletes állagú maradt. Úgy döntöttek, hogy a holttestet üvegkoporsóban állítják ki. Viaszból maszkot készítettek, amely elfedte Bernadett arcát és kezét. Így a látogatók a bőr fekete elszíneződése, a beesett orr és szemek látványa helyett a szent teljes szépségében tudnak gyönyörködni.

 

Az egyetlen furcsaságot, 1919-ben, a második exhumáláskor észleltek. A szent bőrét kalciumnak tűnő sóréteg borította. A tudósok szerint ez lehet a jele annak, hogy egyfajta természetes mumifikálódás zajlott le, melyet a földben található ásványi anyagok okoztak. Magukba szívták a szövetekből a nedvességet, és ezáltal meggátolták a mikrobák elszaporodását. Az elméletet azonban idáig nem sikerült bebizonyítani, és arra sem sikerült magyarázatot találni, hogy a máj 46 év elteltével miért maradt meg szinte tökéletes állapotban.

 

Előzmény: Perzsian (6475)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.07 0 0 6497

A szabad akarat pedig azt jelenti, ha kérdéseket teszel fel, akkor megkeresed rá a választ, ha mások nem adják meg neked.:)

Előzmény: Zajim Motessa (6495)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.07 0 0 6496

Dehogy. Néha egész jókat lehet beszélgetni....kikerülöd a trollokat...vagy lesz*rod - mikor mi esik jobban - és egy csomó jó arccal beszélgethetsz.:)

 

Mindenki egy-egy személyiség. Ha filozófiával foglalkozol, érdekel a téma, jó tanulmány mindenki. Főleg a trollok.:)

Előzmény: Delinquens (6487)
Zajim Motessa Creative Commons License 2012.11.07 0 0 6495

Még mindig az a kérdés, mi a tudomány szerinted, és mi a dóga? Persze hogy nem tud mindent, azé kutat. Persze hogy hipotéziseket állít fel, mer magyarázatokat keres. A hipotéziseket mekk vagy alá lehet támasztani, vagy el kő dobni és jobbat keresni.

Előzmény: Törölt nick (6491)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.07 0 0 6494

Ebbe kötöttél bele:

 

"A tudomány egy csomó dolgot nem tud, csak feltételez. Sem modellezni, sem számszerűsíteni nem tudja."(én)

 

Erre betettem ezt:

 

A Fundamental Physics Prize különlegessége, hogy a többi tudományos díjjal ellentétben olyan elméletekre adják, amiket még nem sikerült adatokkal alátámasztani. Milner díját nem mindenki fogadta kitörő örömmel. A matematikus Peter Woit, a Columbia Egyetem munkatársa azt nyilatkozta a Nature tudományos újságnak, hogy a díjazott húrelmélet gyakorlatilag tesztelhetetlen, míg a szuperszimmetria és az extra dimenziók létezését erősen megkérdőjelezik a Large Hadron Collider részecskegyorsítóban elvégzett mérési eredmények.

 


Tehát minimum nem tudsz szöveget értelmezni. A többi hiányosságodat már saját magad prezentálod, olvasható mindenhol, hogy mindig belebuksz abba, amit elkezdel fikázni. Az sehol nem elég, hogy leírod szerinted ki mennyire szar, szánalom, dilettáns, meg ami eszedbe jut.

Ugyanis az ilyen jelzőzésen kívül, még értelmes dolgot nem írtál a fórumra...:)

Előzmény: Perzsian (6485)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.07 0 0 6490

"...Ami azt illeti, a védák tartalmazzák jelenleg a legjobban érthető ősi fejlett technológiák leírásait. :DDD..."

 

És? Mi ebben a lényeg?

Előzmény: Perzsian (6482)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.07 0 0 6489

Ezt te hiszed csak. Mert a saját betett linked sem tudod elolvasni.:) Próbálkozzál vele és hátha megértesz belőle akár csak egy betűt is. Már eredménynek számítana!:P

Előzmény: Perzsian (6484)
nazuna Creative Commons License 2012.11.06 0 0 6488

( Pssszt...! Nem mondták még, hogy ez itt egy virtuális játék azoknak akik ráérnek ?  :-)

Előzmény: Delinquens (6487)
Delinquens Creative Commons License 2012.11.06 0 0 6487

Nem tudom pontosan miért tetted ide azt a linket, de elárulom, hogy ott is ugyanaz a helyzet, mint itt;

Magukat zseninek feltüntető link-harcosok és idézet-vitézek viaskodnak mások szavaival, anélkül hogy bármiről is lenne egyetlen önálló gondolatuk.

Persze a fikázáson és a gyalázkodáson kívül…

A témától ott is eltávolodnak és a részletekbe elveszve próbálják egymást provokálni, (talán kitiltatni?) ráadásul egyéb, láthatóan lekövethető cél nélkül teszik ezt -, talán pusztán a másik megalázása motiválhatja őket, miközben önmagukat minősítik le.

Hacsak nem az a titkos célja a betegesen lefolytatott parttalan vitáknak, hogy a legmenőbben másoló „Google-gurunak” valamilyen számomra ismeretlen díjat adományoz az Index.

Szánalmas.

Előzmény: Törölt nick (6481)
MageGuild Creative Commons License 2012.11.06 0 0 6486

Az ott kérem a téma szétkenése... ;-)

Előzmény: Perzsian (6485)
Perzsian Creative Commons License 2012.11.06 0 0 6485

Ezzel most mit bizonyítottál? Hogy az unatkozó milliomosok arra költik a pénzüket, amire akarják?

 

Látod, hogy dilettáns vagy tudomány témakörben is? :D

Előzmény: Törölt nick (6480)
Perzsian Creative Commons License 2012.11.06 0 0 6484

Hablatyos mellébeszélés, ami még jobban kihozza elkeseredett kapálódzásodat, amivel kenegetni próbálod, mennyire beégtél azzal, hogy egy viasz maszkot és kezet hittél romolhatatlan testnek.

Előzmény: Törölt nick (6479)
Perzsian Creative Commons License 2012.11.06 0 0 6483

Ezt sajnos nem értem, kifejtenéd?

Előzmény: Törölt nick (6478)
Perzsian Creative Commons License 2012.11.06 0 0 6482

"Ugyanis ilyen érdeklődéssel minek kötsz bele a hinduk okfejtéseibe?"

 

Milyen érdeklődéssel?

 

"Az enyém is abból való, linkekkel szoktam alátámasztani, védikus idézetekkel."

 

És? Ezzel alátámasztod azt, hogy a gondolataid nem a sajátjaid, hanem a vallásod dogmáiból valók, mást nem.

 

"Láthatóan elég sokszor fordul elő az, hogy "ufo". Tehát nem tudják elkerülni ők sem."

 

És? Megint ezzel az oldal linkkel jössz, amihez nem sok közöm van. Én nem ufóztam, te meg azt akartad rám fogni, és beégtél vele.

 

"A hinduk viszont nem ufóznak..."

 

És? A keresztények sem, aztán ott az Ezékiel meg a többi aranyos történet.

Ajánlom: John Burrows: Régi repülőgépek c. könyvét, fullos hindu paleoasztronautika. :DDD

Ami azt illeti, a védák tartalmazzák jelenleg a legjobban érthető ősi fejlett technológiák leírásait. :DDD

 

Itt beleolvasgathatsz.

Előzmény: Törölt nick (6477)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.06 0 0 6481

Erre most nemigen szeretnék itt válaszolni, gondolom sejted, hogy OFF.

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9210760

 

Itt viszont megnézheted, hogy a két oldal mit gondol minderről.

Előzmény: Delinquens (6476)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.06 0 0 6480

27 millió dollár nem bizonyított teóriákért

 

 

Jurij Milner milliárdos internetmogul összesen 27 millió dollárt osztott szét kilenc elméleti fizikus közt munkájuk elismeréseként. A Facebook, a Twitter és a Spotify befektetőjeként ismertté vált férfi ezzel megalapította a Fundamental Physics Prize nevű díjat [1], amelynek 3 millió dolláros – átszámítva 680 millió forintos – fejenkénti összege mellett eltörpül a Nobel 1,2 millió dolláros díjazása. A hír a díjazottakat is meglepetésként érte. A kilenc díjazott Nima Arkani Hamed, Alan Guth, Alekszej Kitajev, Maxim Konsztevics, Andrei Linde, Juan Maldacena, Nathan Seiberg, Ashoke Sen és Edward Witten.

A Fundamental Physics Prize különlegessége, hogy a többi tudományos díjjal ellentétben olyan elméletekre adják, amiket még nem sikerült adatokkal alátámasztani. Milner díját nem mindenki fogadta kitörő örömmel. A matematikus Peter Woit, a Columbia Egyetem munkatársa azt nyilatkozta a Nature tudományos újságnak, hogy a díjazott húrelmélet gyakorlatilag tesztelhetetlen, míg a szuperszimmetria és az extra dimenziók létezését erősen megkérdőjelezik a Large Hadron Collider részecskegyorsítóban elvégzett mérési eredmények.

Az ötvenéves Milner befektetési alapjai most körülbelül 12 milliárd dollárt érnek, saját vagyona ebből nagyjából egymilliárd dollárt tesz ki. A milliárdos azért hozta létre a díjat, mert az 1980-as és 90-es években elméleti fizikát tanult Moszkvában. Az első díjazottakat a milliárdos választotta ki, de ezután a győztesekre bízná a jelöltek kiválasztását. Így ugyanis egyre nagyobb és változatosabb lesz a Fundamental Physics Prize zsűrije, és csökken a veszélye annak, hogy mindig hasonló ötleteket díjazzanak.

Mivel Jurij Milner célja az, hogy a díj előremozdítsa az áttörő új elméletek kidolgozását, a Fundamental Physics Prize zsűrije minden évben kiválaszthat három fiatal kutatót, akik a százezer dolláros Új Horizont díjat kapják. Emellett Milner a széles nyilvánosságnak is szeretné megmutatni az elméleti fizikusok munkáját, ezért a díjazottakat arra kéri fel, hogy tartsanak előadásokat kutatómunkájukról.

 

 

http://index.hu/tudomany/2012/08/01/27_millio_dollar_nem_bizonyitott_elmeletekert/

Előzmény: Perzsian (6474)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.06 0 0 6479

A saját linkedben van a válasz, csak nem olvastad el. Kellett volna. Tehát nem lesz igazad attól, hogy a képeken a másolat látható, míg három orvosi vizsgálat is igazolta, hogy romolhatatlan volt a test, AMÍG teljesen össze nem szabdalták és kivették két bordáját, meg összevagdosták a máját is. Addig egyben volt. Megnézlek majd téged, hogyan fogsz kinézni csak egy héttel a halálod után. A szentnek írják, nem volt semmi "szaga". Neked viszont tuti lesz. :)

 

És azt az időt, amit a boncolgatások előtt nyugalomban töltött, nem lehet még mumifikálódásnak sem nevezni, mert a mumifikálódáskor minden összeszárad. Ez a test nem ilyen volt.

 

Máskor olvasd át a linkedet ember...

Előzmény: Perzsian (6475)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.06 0 0 6478

"...Az innovációk mindig magukban hordozzák a bizonytalanságot..."

 

:)))

 

Hát ez sem jött össze cuncika.:P

Előzmény: Perzsian (6474)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.06 0 0 6477

Tévedsz. Nem ezt röhögöm ki, hanem max téged. Ugyanis ilyen érdeklődéssel minek kötsz bele a hinduk okfejtéseibe? Az enyém is abból való, linkekkel szoktam alátámasztani, védikus idézetekkel. Tehát most is te csinálsz magadból hülyét.

 

http://kilenc.blog.hu/search?searchterm=UFO&searchmode=OR&submit=Keres%C3%A9s

 

Láthatóan elég sokszor fordul elő az, hogy "ufo". Tehát nem tudják elkerülni ők sem.

 

A hinduk viszont nem ufóznak...

Előzmény: Perzsian (6473)
Delinquens Creative Commons License 2012.11.06 0 0 6476

A vallás és politika nem választhatók külön, hiszen a tetteket, a viselkedést (a valóságot) tekintve egy ideológiára alapozott ateista államhatalom cselekedetei nem sokban különböznek egy bigott vallásos állam/társadalom tettitől.

Mindegy, hogy egy élő imádott vezér parancsára irtanak népet, vagy Istenre, mint virtuális bálványra hivatkoznak…

Mindkettő eszközként kezeli az ostobákat és a cél, a hatalom megvalósítására használja a tömeget.

A többi csak bla-bla.

 

Az Iszlám nemcsak vallás, hanem működő államforma is egyben, így nyilván erősen megosztottá vált a jóléti társadalmak „demokratikus” behatásai miatt.

Ezek a behatások nem mindig, és nem kifejezetten spontán módon szivárognak be az Iszlám kultúra/vallás népeihez, amit ők részben „zokon vesznek”, pontosabban egy részük ragaszkodik a saját, klasszikus értékeihez.

Nem utolsó sorban „kaptak a világtól” egy ellenséges országot és ezzel rengeteg konfliktust, amelyet biztosan nem akartak, hanem egyszerűen megtörtént velük.  

Meg tudják fogalmazni mit miért tesznek, amiből kitűnik, hogy nem a hatalom kiterjesztése, nem más népeken való uralkodás, és nem a területszerzés vágya hajtja őket.

A módszereikkel természetesen nem lehet egyetérteni, de ugyanaz motiválja őket, mint minden más vélt, vagy valós igazáért harcoló közösséget.

A hit, a politika és a bosszú.

Nincsenek egyedül abban sem, hogy mondjuk egy kereszténynek, vagy egy ateistának nem tartoznak igazmondással, azaz megbízhatatlanok.

Én úgy látom, hogy okkal ugyan, de egyoldalúan bírálják őket a terrorizmus kapcsán.

Sokféle terror van, és sokféle aljasság.

Terrorizmus és gyilkosság nem csak közvetlenül lehetséges, hanem közvetett módon is, de míg utóbbit nem lehet nevesíteni, az elsőre rá lehet húzni minden borzalmat.

Nem csak aktív, hanem passzív erőszak is létezik, ők az aktívat választották, mert a kultúrájukban a bátorság kiemelkedő erény.

Az Korán (Kor-an), mint szentírás, engem sem ragadott magával, de azt elsősorban az arab nyelv és kultúra ismeretében lehet és szabad értelmezni.

Van Muszlim vallású ismerősöm, régebben barátság fűzött hozzá, de a távolság miatt (Libanon) ez a gyakorlatban ez megszűnt. Közelebbről ismerve ezeket az embereket, közelebb kerülve a kultúrájukhoz, azon belül a vallásuk hétköznapi értékeihez, a gondolkodásukhoz, az értékrendjükhöz én nem tapasztaltam semmilyen összeegyeztethetetlent a magam leginkább ateista világnézetével.

A kölcsönös tisztelet persze elengedhetetlen, ami nyilván a közös pontok keresésével egészül ki, nem pedig az ellenpontokon való veszekedésből áll.

 

Az esztelen, alattomos vagy fanatikus valláskövetők szerintem minden épkézláb közösségben, vagy társadalomban veszélyforrások -, legkevesebb károsak. Ha pedig közösséggé, társadalommá, országgá növik ki magukat, akkor így, vagy úgy, de a világra jelentik ugyanezt.

Előzmény: Törölt nick (6464)
Perzsian Creative Commons License 2012.11.06 0 0 6475

De még ezt is tőlem tudod, mert te a viaszmaszkos képet linkelted be büszkén, hogy lám a romolhatatlan test, mire én adtam neked linket a múmiazombiról. :D

 

Ja értem, a hinduk szerint minden romolhatatlan test, amire a vallás azt mondja. Kíváncsi vagyok, neked romolhatatlan lenne-e egy kiló szétpenészedett kenyér, hiszen egyben van, látszólag semmi baja... :DDD

Előzmény: Törölt nick (6441)
Perzsian Creative Commons License 2012.11.06 0 0 6474

"A tudomány egy csomó dolgot nem tud, csak feltételez. Sem modellezni, sem számszerűsíteni nem tudja."

 

Tudomány kérdéskörben is beégtél.

 

Mi jöhet még? Nem akarsz inkább a csirkepörkölt elkészítéséről értekezni:? :D

Előzmény: Törölt nick (6459)
Perzsian Creative Commons License 2012.11.06 0 0 6473

Egyébként ez fura, kiröhögöd a paleoasztronautikát (bár azt sem tudod mi az, és le ufózod = ufó kérdéskörben is beégtél), amikor az általad linkelt oldal is voltaképpen tudományosan magyarázza a régi hindu hiedelmeket. Akárcsak a bibliai Ezékiel látomását és Sára megtermékenyítését a PA. Teljesen ugyanaz a kettő.

Előzmény: Törölt nick (6451)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.06 0 0 6472

Én támogatnám a koldulást, mint vallásgyakorlatot. A krisnások sokmindent ebből finanszíroznak(például etethetnék a hajléktalanokat ebből, nem azoknak kellene részegen fetrengeni az utcán). Bár amit az engedélyett részleg csinál, azzal messze nem értek egyet. Palotát építeni templom helyett szerintem normálatlan dolog. A kultúrkörnyezetben persze teljesen más, ott mindenféle megtalálható. De mikor valaki lemondásról prédikál, akkor ne kelljen már az odalátogatónak éreznie magát kínosan, hogy abban a palotában ugyan miről mond le és kicsoda?

 

De ha a papok összekoldulnák a kenyerükre valót, akkor biztosan megválogatnák azt is, hogy miről prédikálnak, meg milyen példát mutatnak...

 

Amúgy te rendelekezel bizonyos mértékig arról, hogy az adód 1% hova menjen. Állatmenhelyre is utaltathatod.

Előzmény: MageGuild (6469)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!