Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.22 0 0 310

Az a gáz hogy fő uticélunk a barca -sevilla meccs ugye.Azt pedig (mivel nem voltam körültekintő:((  ) azt gondoltam sehol nem tudom beszerezni csak ilyen sport utazáson keresztűl.Persze megint csak a fogamat szívom, mert okosabban kellett vna..Amúgy 5 éjszakára megyünk a Barcelona senator hotelben szállunk meg, az 500 méterre van a nou camp-tól.Szóval meccs jegyekkel, szállással, meg repjeggyel együtt 312 ezer volt kettőnknek.

Előzmény: Psziche (303)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.22 0 0 309

sziasztok!nem tudjátok véletlenül hogy Barcelonában hol lehet venni ilyen szunenír dolgokat? Mez,barca-óra, barca törölköző....stb.??Köszönöm előre is a válaszokat

malazs Creative Commons License 2011.09.20 0 0 308

Hosszabítható és nem ők választanak szállást, több szálláslehetőséget felajánlanak,Prágában pl nekünk anno 6-ot, mind kitűnő helyen volt, amit választottunk arra egy szavunk nem lehetett. Nem nevezném utazási irodás útnak. Inkább egy szimpla komplex csomagajánlatnak. Mivel tartalmazza a repjegyet így nem drága, a szállást te váélasztod és az időpontot is te kéred be, nem turnusok vannak,ez esetben a szállásra való eljutás szintén a te dolgod. Gyakorlatilag detto mint ha magadnak intéznéd több helyről, csak itt egy helyen ügyezed le az egészet, viszont így talán jobb az ár. Ha azt nézem ami szállást a MALÉVen keresztül lett szintén ugyanígy ügyezve a jeggyel. Az egyénileg lényegesen többre jött volna ki.

Előzmény: Psziche (307)
Psziche Creative Commons License 2011.09.20 0 0 307

Hosszabbítható a kint tartózkodás?

Jó, drágának nem annyira drága, viszont sosem bíznám egy utazási irodára, hogy egy ekkora városban ők válasszanak szálláshelyet, mikor magam is megtehetem.

Szerintem az egyéni utazás élvezetesebb, hangulatosabb és általában olcsóbb is egy ilyesféle városnéző kultúrnyaralás esetében. És ha valami nem stimmel, akkor csak magamat szidhatom, s nekem ez sokkal elviselhetőbb, mintha mások okoznának bosszúságot. Amúgyis imádok szervezni. :-)

Előzmény: malazs (306)
malazs Creative Commons License 2011.09.20 0 0 306

No igen így is nézhetjük,de ha azt nézed hogy ebből 40ezer a repjegy, még ha a MALÉV legolcsóbb jegyét is nézzük, továbbá hogy a kint tartózkodás hosszabítható, általában 8ezer/éj az ár. Akkor azért már nem nevezném rossz ajánlatnak. Jah és nagyrészt központi helyekre szereznek szállást.

Előzmény: Psziche (305)
Psziche Creative Commons License 2011.09.20 0 0 305

A Costa Brava-ra ez tényleg jó ár, viszont barcelonai szállással 50-60 ezer körül van két éjszaka (reggelivel), ami gyakorlatilag csak másfél nap, és ez már nem annyira szuper ajánlat. Tavasszal, nyáron kíváncsiságból megnéztem az utazási irodák árait Barcelonába, és ha jól emlékszem, 80-90 ezer körül volt 3 éjszaka, ráadásul nem is mindig a városban volt a szállás.

Ha pedig valaki kimondottan Barcelonát szeretné megnézni (amire egy teljes hét is kevés), akkor jobb, ha a városban van a szállása, és nem kell minden nap utazgatni.

Előzmény: malazs (304)
malazs Creative Commons License 2011.09.19 0 0 304

Azért ez sem minden esetben igaz. Malév airtoursnál Costa Brava 89900.-/fő 1 hét félpanzióval 3*-os hotelben,transzferrel, illetékekel. Azt hiszem ez egész elviselhető ár.

Előzmény: Psziche (303)
Psziche Creative Commons License 2011.09.19 0 0 303

Köszi.:-)

Szóval utazási irodával mentek. És annyi napra, ahogy eredetileg tervezted?

Hát szerintem sem érdemes utazási irodát igénybe venni Barcelonába. Bár egyéni útnál néha jóval korábban meg kell venni a repjegyeket, ha az ember a legjobb árat akarja elcsípni, legalábbis az idén ez volt a helyzet. (Kíváncsiságból utána néztem a buszjegyeknek is, és csodálkozva láttam, hogy semmivel sem olcsóbb, mint a repjegyünk volt.)

Előzmény: Törölt nick (302)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.17 0 0 302

Én már legalább 3x néztem végig!!!!Nagyon pazar képek:))Még nagyobb kedvet kaptam azokhoz a helyekhez amiket leírtál!!Már alig várom hogy menjünk!!!Igaz ha mégegyszer nekifutnék ennek az utazásnak nem egy irodán keresztül tenném mind ezt.Mert itt mindenre választ kapni ezen a fórumon.Én meg megijedtem, és mindent az utazási irodára bíztam...(kár volt..) DE nem siránkozom:))Várom nagyon.Köszi a képeket!!!

Előzmény: Psziche (301)
Psziche Creative Commons License 2011.08.28 0 0 301

Van még itt valaki?

Elkészült a fotóalbum (282 db.):

 

https://picasaweb.google.com/106058408087443451839/Barcelona?authuser=0&feat=directlink

RichWater Creative Commons License 2011.08.19 0 0 300

SŰRGŐS! Szeptember 13-22-ig 2 főre olcsó szállást keresek Barcelonában ill. 50 km-es körzetében. Feltételek: saját fürdőszoba, saját wc, saját konyha, megbízhatóság, tisztaság. Milyen településeket és/vagy honlapokat ajánlatok?

 

U.I.: Nagyon tetszenek a beszámolók, listázva vannak a felsorolt nevezetességek!

Psziche Creative Commons License 2011.08.18 0 0 299

A Booking nem arról híres, hogy a legolcsóbb szállásokat közvetítené, ha drágának találod, keress más oldalakat is a neten. Amúgy Barcelonában elég drágák a szállások pl. Andalúziához képest.

A Nou Camp közelében nem voltam, tervben volt ugyan a Finca Güell, ami nincs messze tőle, de idő hiányában elmaradt. Nem hiszem, hogy gond lenne a közlekedéssel.

Lehetséges, hogy október végén már nem sok értelme van lemenni a tengerpartra, de ha már a Ramblán végigsétáltok, ami a kikötőig (Port Vell) vezet, egy kicsit érdemes nézelődni a kikötőben (ami egyébként baromi nagy, és onnan nem is lehet kilátni a nyílt tengerre, ha jól emlékszem).

Nem tartom valószínűnek, hogy sokan beszélnék az olaszt, jó, ha angolul tudnak a turizmus területén dolgozók.

Előzmény: Törölt nick (298)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.18 0 0 298

Köszönöm a választ!!Fölírtam mindent:) Szeretnék teljesen fölkészülten menni:) Találtam egyett a booking-ban, az 5 éj 86 ezer lenne.Nem valami olcsó, de nincs olcsóbb sajna a nou camp közelében.Érdemes a tengerpartra lemenni?

Te voltál már a nou camp közelében?Gondolom a közlekedéssel semmi gond azon a környéken.

Múlt évben egy Római úttal leptem meg, ott is minden infót begyűjtöttem már előtte 2 hónappal.Még annyi hogy sajna csak az olaszt beszélem.Ott beszélik szerinted sokan?

Előzmény: Psziche (297)
Psziche Creative Commons License 2011.08.18 0 0 297

Szia!

Nem semmi egy ilyen ajándék, a férjed biztos nagyon boldog lesz.

Szállás ügyben mindenkinek a szállásközvetítő oldalakat ajánlom első körben, és konkrétan azért a Booking.com-ot szoktam említeni, mert én azt ismerem, de van még egy csomó másik is.

A Booking.com-on meg lehet adni, hogy a Les Corts kerületben keresel szállást (ott van ugyanis a stadion), szűrhetsz átkategóriák szerint is, látni fogod a szálláshelyeket a térképen, hogy milyen messze van a stadiontól és a Les Corts (L3 vonal) metrómegállótól, ahonnan aztán el lehet jutni a város szinte minden fontosabb nevezetességéhez.

 

Hogy mit érdemes megnézni feltétlenül? Ízlés dolga is, de számomra beigazolódott, hogy valóban a legfelkapottabb látnivalók a legszebbek.

- Sagrada Família: amint már írtam lentebb, elsősorban belülről, és érdemes megnézni esti fényben is.

- Modernista-szecessziós épületek a Passeig de Grácián és a környező utcákban (pl. Rambla de Catalunya, Avinguda Diagonal, Carrer de Casp), ezek közül érdemes bemenni Gaudí Casa Batlló-jába és Casa Milá-jába, kívülről is ezek a legérdekesebbek.

- Güell Park.

- Torre Agbar esti fényben.

- Séta a Gótikus negyedben és a mellette lévő Ribera negyedben (utóbbiban van a Palau de Música, a Parc Ciutadella, Arc de Triomf).

- Séta a régi kikötőben (Port Vell) és az olimpiai kikötőben (Vila Olímpica).

- Séta a Monjuic hegyen (Placa Espana, Katalán Múzeum, Olimpiai Stadion, a Font Mágica szökőkútnál októberben már nem lesz show.)

- Rambla (egyszer ezt is látni kell), és ha van idő (de nem lesz) a Güell Palota belülről.

 

 

Nézd, úgyis venned kell egy jó útikönyvet, meg kell nézned egy csomó képet, aztán eldöntöd, hogy téged/titeket mi érdekel. Van, aki pl. ki nem hagyná a vidámparkot a Tibidabo hegyen, nálam ez szóba sem jött. Az útifilmem meg egy csomó időt szentel pl. a Boqueria piacnak a Ramblán, ami szintén hidegen hagy. Engem elsősorban Gaudí épületei csábítottak Barcelonába, de persze sok minden másért is érdemes odautazni.

Előzmény: Törölt nick (296)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.17 0 0 296

Sziasztok.Beregisztráltam, és tulajdonképpen a segítségeteket szeretném kérni.Egy utazással szeretném meglepni a férjem, ami most október 22-től 26-ig tartana.A meglepetésen célja a 23.-i barca-sevilla meccs.Utána néztem az áraknak, végülis elfogadható.Egyedül szállásban ha tudnátok esetleg segíteni, ahol jó a közlekedés, vagy közel lenne a no camp-hoz.AZon kívűl mi az amit ajánlotok hogy feltétlen ha Barcelonában vagyunk meg kell nézni??Köszönöm előre is.

Psziche Creative Commons License 2011.08.16 0 0 295

Bocs, nem R2, hanem az R1 vonat!

Előzmény: Psziche (293)
Psziche Creative Commons License 2011.08.16 0 0 294

Kösz a weblapcímet, erről eddig nem is hallottam, a picasaweben vannak az eddigi fotóim, ott 5 dollárért lehet nagy tárhelyet venni.

Az 1100 kép nagy része persze megy a kukába (szeretem túlfotózni az épületeket, aztután lehet válogatni a sok hasonló kép közül), a netre maximum kb. 300-at fogok tenni.

Videót nem csináltam, mert nagyon eszi a fényképező memóriáját (videokamera nincs), pedig olyan jó lett volna pl. a táncoló szökőkútról, azt a fotók nem adják vissza.

Viszont azért szeretem inkább a fotózást, mert utólag lehet kozmetikázni a képeket, lehet illúziót kelteni.

Előzmény: Zoli049 (292)
Psziche Creative Commons License 2011.08.16 0 0 293

A Rodalies nevű kisvonat (olyasmi inkább, mint a metró) közlekedik Barcelona és néhány környező település között. Malgrat de Marból az R2 vonat megy a Barcelona-El Clot-Aragó megállóig (ez a központban van, a Sagrada Famíliától két metrómegállóra), maximum fél óránként jár, reggelente gyakrabban, a menetidő  bő 1 óra, az árát nem tudom, de a kisvonat olcsóbb, mint a busz.

 

Itt a weblapja, megnézheted a pontos menetrendet:

 

http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/index.html

 

 

Akkor végig Malgrat de Mar-ban lesz a szállásotok, és csak bejártok Barcelonába? Szerintem Barcelonára kevés a három nap, de majd meglátjátok.

 

/Szálláshellyel kapcsolatban: Én a testvéremmel utazom, és neki még nagyobb igényei vannak, mint nekem, pl. nagyon szereti, ha van külön szobája (mondjuk én is), plusz nekem komoly ételallergiám van, úgyhogy kell az apartman konyhával, hűtőszekrénnyel, kenyérpirítóval, tűzhellyel./

Előzmény: Zoli049 (291)
Zoli049 Creative Commons License 2011.08.16 0 0 292

1100 db kép?

 

photobucket.com Nincs semmiféle korlát!!! Szerintem...

 

Video?

 

Én utóbbit akarok csinálni, sacc tervezek egy vágatlan 10 órát, aztán abból általában marad 3? Na meg mire megvágom.

Előzmény: Psziche (289)
Zoli049 Creative Commons License 2011.08.16 0 0 291

Szia!

 

Köszi az infókat, közben rátaláltunk erre az oldalra, meg az invia.hu-n vannak tűrhető buszos árak. Csak Barcelona, arra a triplanet.hu-ra akadtunk, na ott repülős árak vannak, amik szerintem gyanúsan olcsók, igaz 3-4 nap, de akkor is.

 

Tenger az kötelező és onnan meg ahogy néztük van valami vasút? Erről tudsz valamit, hogy milyen árak és menetrendek vannak? A Barcelona kártyát még oszzuk-szorozzuk, hogy melyik a legjobb?!

 

Terv szerint 3 nap Barcelona, meg 3 nap tenger, Malgrat de Mar-ban a Cartago Nova hotelben 3*, félpanzió és 120 pénz 2 főre. Szerintünk ez lesz, rájöttünk, hogy az első döntés a jó!

 

Mindenhol lehet magát az embernek jól érezni, ha ő is úgy akarja. Egykét topic már anno kiborított, mikor ment a licit a szálláshelyekre, aztán a közepes is tökéletessé vált.

Előzmény: Psziche (288)
Psziche Creative Commons License 2011.08.12 0 0 290

Ízelítőnek, kedvcsinálónak néhány kép:

 

Psziche Creative Commons License 2011.08.11 0 0 289

Csúcsélmények voltak sorrendben:

 

- A Sagrada Família belülről.

Szerencsére nem láttam róla az utazás előtt kikozmetikázott, profi fotókat (pedig szinte minden más műemlékről igen), így aztán leesett az állam. Ilyen gyönyörű templomot soha életemben nem láttam. Nincs még teljesen kész a főhajó, de már nem sok hiányzik hozzá, legalábbis nekem úgy tűnt. A jegyekért több száz méteres sorok állnak (késő délután valamivel jobb a helyzet), de lehet venni neten is, akkor nem kell sorban állni.

 

- A Sagrada Família éjszakai kivilágításban a tó túlsó oldaláról nézve, ahol lehet padon ücsörögve is gyönyörködni az aranyló tornyokban, miközben illatoznak a park virágai. Hozzáteszem, a Sagrada Família külseje nappal nekem nem tetszett igazán, nagyon sok helyen be is van csomagolva, állványozva.

 

- A Torre Agbar éjszakai kivilágításban.

 

- A Casa Batlló kívül-belül, éjjel-nappal.

 

- A Font Mágica show műsora.

 

- A Casa Milá tetőterasza (olyan átvilágítós beléptető rendszer van, mint a repülőtereken).

 

- A Güell Park (de sajnos a tömeg szinte megfojtja).

 

- A Güell Palota belül és a tetőterasz (furcsa, hogy a tetőről a nyomornegyed udvaraiba lehet belátni).

 

És persze tetszett még egy csomó minden: a modernista - szecessziós házak tömege, pl. Palau Música,  Casa Amattler, Lleó Morera, Punxes, Rocamora, Castell Tres Dragons, stb, stb. (van amelyiknek a nevét sem tudom), Arc de Triomf, Monumental Braus, Estadí Olímpic, Sta María del Mar, a gótikus negyed néhány része, pl. Casa Ardiaca, az Utebo harangtorony a Poble Espanyolban, stb.

A Katedrális nekem nem tűnt nagy számnak (főleg a kerengője volt csalódás), és a Rambla sem.

 

A szállásunk szuper volt, valószínűleg véletlenül kaptunk egy hatalmas, minimum három személyes, két hálószobás apartmant ketten, szép volt, tiszta, csöndes, és mindez az Eixample negyedben, két metróvonalhoz viszonylag közel.

 

Kérdésekre szívesen válaszolok (miközben rendezgetem az 1100 fotómat).

Psziche Creative Commons License 2011.08.11 0 0 288

Repülő Malév van meg Wizz, szerintem most már nem lehet normális árú jegyet kapni augusztusra (de nem néztem), a buszról fogalmam sincs. A neten találsz egy csomó szállásközvetítő oldalt, én a Booking.com - ot szoktam használni. Érdemes a kiszemelt szálláshely saját honlapját is megkeresni.

Kíváncsi lennék, miféle gyanúsan olcsó ajánlatokat láttál.

Előzmény: Zoli049 (285)
Psziche Creative Commons License 2011.08.09 0 0 287

Nézd, egyrészt relatív, hogy kinek mi a meleg tenger, másrészt az idén elég pocsék nyár van itt Európában. Mielőtt mi mentünk (júli 31.), 22 fokosnak  írták a tengert a Costa Bravan, az nekem jéghideg. Amúgy sem lett volna időnk strandolásra, mert annyi látnivaló van, kevésnek is bizonyult az egy hét, amint azt előre sejtettem.

Amúgy nagyjából kellemes volt az időjárás, városnézéshez mindenképp, strandoláshoz kicsit hűvös (nekem), és néha bizony szürke felhők borították az eget. De eső nem esett, ennek örültünk is nagyon.

Előzmény: nettomazsola (284)
Psziche Creative Commons License 2011.08.09 0 0 286

Megjöttem, CSODASZÉP VOLT! Majd írok, fotók is lesznek.

Igaz, hogy a topic címéhez ennek semmi köze, mert még a szállásunk sem volt olcsó (olcsó húsnak híg a leve, amint azt már megtapasztalhattam). De hátha mégis hasznos lesz valaki/valakik számára.

Zoli049 Creative Commons License 2011.08.08 0 0 285

Sziasztok!

 

Barcelona-ba készülünk ketten...

 

Valakinek nincs egy jó tippje, hogy a szállást, repjegy (esetleg busz), dolgokat hol lehetne jól összeszedni? Kb. 5-7 napról lenne szó, aug. vége.

Találtam egy-két oldalt, de gyanúsan olcsók. :-)

 

Köszönöm!!!

nettomazsola Creative Commons License 2011.08.07 0 0 284

" Még az is nagy csoda, ha nyár közepén lehet itt strandolni,"

 

??

en csak Barcelonaban fürödtem, de ott szeptember közepen gyönyörü strandidö volt, meleg tenger.

utanunk mentek a barataink oktober elejen es nekik meg melegebb volt ...

Előzmény: Psziche (278)
RichWater Creative Commons License 2011.08.06 0 0 283

SZEPTEMBER közepei indulással 2 főre szállást (apartman/magánszállás/kint élő magyaroknál is) keresek BARCELONÁBAN 7 éjszakára!!! 
Az időpont tájékoztató jellegű, az indulás szept. 7-től 22-ig terjedhet. Barcelonában töltött éjszakák száma is változhat (7 és 10 éjszaka). A szállás lehetőség szerint a belvárosban, nyugodt és tiszta környezetben legyen megtalálható, saját toalettel, fürdőszobával és saját konyhával ellátva. Az utazás REPÜLŐVEL történne. Amennyiben hasonló elképzelések alapján tervezed/tervezitek az utat Spanyolországba, szívesen csatlakoznánk (2 srác), egyúttal a szállást is megoszthatjuk!

 

Várom az ötleteket, ajánlásokat (látnivalók, programok, közlekedés) és utitársakat is!

galip Creative Commons License 2011.07.27 0 0 282

Utazozz már valaki a szabellával. Tudtok esetleg infókat? Köszi!

Psziche Creative Commons License 2011.07.20 0 0 281

Nem csak a Costa Brava időjárásával van gond jelenleg. A francia riviérán az OMSZ előrejelzése szerint 13-18 fok között lesz a csúcshőmérséklet a következő héten. Viszont azon röhögtem, hogy Moszkvában 33 fok van, Torontóban meg 38. :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!