Keresés

Részletes keresés

habiba Creative Commons License 2016.08.31 0 0 24865

Szia! 

Bár  nem nekem van címezve, de válaszolok, láttam  ma pont , h az Anubis megy SSH-re, de nagyon horror áron… 

Ha van merszed , menj inkább a Turkish-el.. (Ez az én véleményem, i is így fogunk) 

Előzmény: miyoko (24864)
miyoko Creative Commons License 2016.08.29 0 0 24864

Kedves Altakrisz, Kedves Kathy8!

 

Készülünk végre újra Egyiptomba Sharm el Sheikbe, és szeretnélek megkérdezni Benneteket, hogy a két Baron szálloda miben különbözik egymástól. Az egyik csak 16 éven felülieket fogad azt láttam, de mindkettőt közvetlen tengerpartinak hirdeti az Anubis Travel. Mivel valamikor októberben mennénk és az időpont még nem fix, ezért érdeklődöm. Azt már olvastam, hogy nagyon szép a korallzátony ezen a helyen, nekünk ez a legfontosabb szempont.

Felmerült még a Makadi, de ott sem tudjuk melyik szállodába menjünk (ja a bőség zavara).

8-10 éve voltunk a Savoyban, pár évvel korábban a mellette lévő akkor még Maxim-nak hívott szállodában, mindkettő pazar volt, bár a Savoyban engem is elkapott a Fáraó-átka, és bizony 50 Eurot fizettem az Antinal-ért a gyógyszertárban (látszott rajtam, hogy alig élek), viszont megúsztam a kórházat. Szóval ez nem riaszt el, mert 5 alkalomból egyszer fordult elő. A Vörös tenger maga a csoda, alig várom, hogy újra lássam. Ja az Anubis kirakta a Facebookra, hogy szeptember 24-től szombatonként is indít charter járatot Hurghadába (remélem ez azt jelenti, hogy Sharmra is), mert 100%-os a mostaniak kihasználtsága.

 

 

 

Előzmény: altakrisz (24860)
altakrisz Creative Commons License 2016.08.29 0 0 24863

Persze bármilyen nadrág... nem kell frakk és cilinder :)

Előzmény: mzoli75 (24861)
Rosso-B Creative Commons License 2016.08.29 0 0 24862

köszi az infókat  :)

Előzmény: Szemy tó (24853)
mzoli75 Creative Commons License 2016.08.29 0 0 24861

Köszönöm addig is! :-)

 

Hosszúnadrágnak vászon, vagy farmer (nem szakadt,rojtos,stb) is elmegy ?

Előzmény: altakrisz (24860)
altakrisz Creative Commons License 2016.08.28 0 0 24860

Kedves mzoli75!

 

Elnézést, de mostanában ritkán járok erre.

Szóval

- Karszalagos rendszerű a különböző kategóriák jelölése? -     nem mi nem kaptunk karszalagot (igaz mi félpanzión voltunk)

- Egy ilyen színvonalú szállodában is előfordulhat a "Fáraó Átka" ? Vagy itt azért ehetünk gyümölcsöt nyugodtan? Tipp az elkerülésére? Milyen gyógyszert érdemes beszerezni,ha jön a baj? Olvastam,hogy a Baronnak van gyógyszertára. Van,aki szerint érdemes már egy héttel előbb elkezdeni egy Normaflore kúrát. Tapasztalat?    -Ez a szálloda garantáltan első osztályú, nem hiszem hogy bármilyen problémátok lenne, bár az is igaz hogy nem minden esetben szálloda függő a dolog  Taxi.sharm leírta az ezzel kapcsolatos tudnivalókat.

Sajnos a kevés turista miatt a Baron melletti kis utca boltjai zömmel zárva voltak idén, így a gyógyszertár is. Mi normaflrore és immunerőstő kurát szoktunk egyébként kezdeni kb 1-2 héttel utazás előtt és alatt is... És lehetőleg sok colát igyatok kint.

- Mennyire kiöltözősek az éttermek? Nem fürdőnadrágban és trikóban mennék vacsorázni, de egy farmer galléros pólóval,bőrcipővel elfogadott,vagy vasalt vászonnadrág inggel a minimális követelmény?   -  előírás a hosszúnadrág ffiaknak, de nyugodtan be lehet menni rövidnadrágba is.

- Vacsoránál az italok részei az All Inckluzive ellátásnak,vagy az külön fizetős a végén?  Mi félpanzióval voltunk, igy ezt nem tudom

A leírásban ez szerepel: "Egyes helyi alkoholos italok részét képezik az ellátásnak, de vannak fizetős import iatalok is" Ezt hogy értik? Nem vagyunk alkoholisták,de egy nyaralás alatt naponta néhány koktél biztos lecsúszik. Egy fullos szállodába meg mókás lenne itthonról vinni házipálinkát :-)   -  házi páleszt nem árt... de ez annyit jelent hogy márkás italokért fizetni kell, de ha koktélozni akartok azért nem, azt helyi alkoholból késztik, csak ha külön kéred hogy márkás italból akkor igen.

Olvastam,hogy több étterem is van. Oda megyek be este,amelyikbe kedvem van,vagy előre bejelentkezősek?  - mi csak egy étteremben voltunk, a parton van a Taj Mahal étterem de az júliusban zárva volt

Az érkezési idő is elég fura: éjjel 1 körül érkezünk. Erre az estére már foglaltam szobát. Távozás:01:45-kor indul a gép a sharmi reptérről. Éjfélre kell kintlenni a reptéren kb. 23:30 körül indulnánk. Ez esetben lehet kérni egy átöltözős helységet,és bőrönd megörzést? Vacsora? Vagy erre az éjszakára is ki kell fizetni a szobát?  -  nekünk éjszaka a szobába hozták fel a vacsorát. Persze nyilván nem meleg ételt, de éjszaka nem is kellett volna több..   Zsömle felvágott joghurt vaj, zöldségek és gyümölcs

A szobahosszabbítást nem tudom, illetve azt sem hogy van-e olyan helyiség ahova beteheted a csomagod, de biztosan megoldják...

Ha van még kérdésed irj... majd sűrűbben benézek

 

Előzmény: mzoli75 (24850)
taxi.sharm Creative Commons License 2016.08.28 0 0 24859

Szia mókus68!

Semmi probléma nincsen a kairói átszállással, nagyon egyszerű is, mert ugyanarra a Terminálra érkezik be a budapesti gép, mint ahonnan indul a sharmi (Domestic) tehát el sem kell hagynotok a Terminált. Úgy emlékszem, hogy 1O percnél nem több séta és nagyon egyszerű, mert ki van írva végig (először: Connecting, utána pedig: Domestic). Többen így utaznak Sharmra (a charter nem indulása miatt és még nem volt panasz, hogy nem találták meg a gépet :).
Attól függ melyik gépre foglalsz-foglal az iroda (indul több is Sharmra Kairóból), a legközelebbi indulás a budapesti géphez képest 1,5 óra várakozási idővel van. 
Ha az élővilág fontos (és nem pl. Luxori kirándulás), akkor mindenképpen Sharm. Lehet, hogy úgy tűnik, hogy "haza beszélek" de búvárként mindkét "oldalt" merülve és sznorizva, írom le tapasztalatom. :)
Üdv, Szilvi

Előzmény: mókus68 (24849)
taxi.sharm Creative Commons License 2016.08.28 0 0 24858

Szia mzoli75!

Ha kezdődik a gond (egyik formája, amikor a gyomorszájnál érzel görcsöt és "fémes ízt" a szádban illetve a másik, hogy nem tudsz a mellékhelyiségtől eltávolodni, akkor az Antinálból először 2 szemet kell bevenni, utána 4 óránként 1-1 szemet (maximum 4 szem/nap). Max.3 napig ajánlják a szedését, ha nem javul, akkor orvos. 1 doboz ára: 15 Le-be kerül (ezt csak tájékoztatásképpen írom le, mert sajnos előfordul, hogy többet kérnek érte).
Sok folyadék pótlás, illetve érdemes venni a patikában még Rehidratáló sót is (amit a vízbe lehet feloldani), pótolva ezzel a kiürülő ásványi anyagokat. A Steptoquin nevű gyógyszert is ajánlják mellé szedni (az egyik felrtőtlenít, a másik megállítja a hasmenést). 
Semmiképpen sem szedjétel megelőzésre! 
Üdv, Szilvi

Előzmény: mzoli75 (24857)
mzoli75 Creative Commons License 2016.08.28 0 0 24857

Van valami szabály az Antinal szedésére? Gondolok ilyesmire,hogy amint elkezdődik a hasgörcs, rögtön 2 óránként 2-2 szemet 1-2 napig?

Előzmény: camel1237 (24855)
mzoli75 Creative Commons License 2016.08.28 0 0 24856

Köszönöm! :-)

Előzmény: camel1237 (24855)
camel1237 Creative Commons License 2016.08.28 0 0 24855

Szia. Mivel eddig nem kaptál választ, próbálok segíteni bár csak a szomszédban a Sensatoriban nyaraltam a múlt évben. A Baronosoknak sötét bordó színű volt a karszalag, mi nem kaptunk a Sensatoriban, nincs sok jelentősége. Előfordulhat bárhol a fáraó átka, mi nem kaptunk, de olvasd el a hurg. fórumon andix beszámolóját erről is ír. Érdemes Antinalt és Smekta port vásárolni, hogy haza is tudjál hozni, az itthoni gyógyszerek nem hatnak. Semmit ne szedjél előre. Egy hosszú nadrágot vigyél csak ne farmert, meg egy zárt cipőt. Az Egyiptomban készült italok tartoznak az AI. ellátásba az éttermekben az étlapon ami mellett van ár az fizetős a többi nem. Az utosó napra majd kérdezz rá, lehet, hogy fizetés nélkül is engednek a szobában maradni. Semmit ne hozzatok a tengerből és ne is vásároljatok, ha van valami amit szigorúan ellenőriznek hát ezt, és bűntetnek. Előre nem érdemes szerintem a szobáért pénzt adni, csak ha nem tetszik és cserélni szeretnél, hogy mennyit az attól is függ, hogy mennyire kaptál rosszat, nehéz ezt előre eldönteni, és lehet, hogy pénz nélkül is cserélnek, tőlünk a Sensatoriban nem fogadtak el érte pénzt. Mi egy dollárosokat szoktunk vinni baksisnak. A Sensatoriban 4 giga net volt ingyenes, a szobában is működött. 

Előzmény: mzoli75 (24850)
mzoli75 Creative Commons License 2016.08.27 0 0 24854

Szia,

 

Booking-on foglaltam. 15 éjszaka Superior classic room, kertre néző, All inc ellátással 561 000.- volt.

Néztem a szálloda honlapját is, forintra ugyan ennyit hozott ki. Ehhez jön még a 2 repjegy 130 000.- Össz kb 700 000.-

Utazási irodán keresztül lett volna 1 050 000.- ugyan ez. pont 50%+.

 

Altakrisszel még nem sikerült kontaktolni,de remélem visszanéz még ide :-)

Előzmény: Kathy8 (24851)
Szemy tó Creative Commons License 2016.08.27 0 1 24853

Mi egy hete jöttünk haza a Sharm Plazaból, teljesen rendben van, szinte csak Szlovákok vannak illetve volt valamennyi Palesztín és helyi, de a tavalyihoz képest üres a szálloda. Mi a Resortra fizettünk be, de a Plazaba szállásoltak el. Resort áron. A személyzet lesi minden kívánságod. A szobák olyanok amilyenek, nem a legújabb, legmodernebb a berendezés, de tiszta és minden rendben van, minden működött, oda úgyis csak aludni jársz. :-)  A tenger fantasztikus, teknősökkel találkoztunk, Napóleon hallal, sőt van egy sügér ami tavaly is itt volt, idén is találkoztunk vele, sőt már barátságban vagyunk, mert ha meg lát már jön is oda és jön velem mint egy kiskutya. :) A néptelenség előnye, hogy talán a tavalyinál több élőlénnyel találkoztunk a vízben, 1. nap rögtön kirepült mellettünk egy sasrája kb. 10 m-re Ami hátránya a néptelenségnek, hogy a kaja nem elég változatos, mondjuk lehet, hogy csak nekem tűnik fel, mert mi tavaly is voltunk itt és van viszonyítási alap. 

Előzmény: Rosso-B (24835)
Kathy8 Creative Commons License 2016.08.27 0 0 24852

Már befoglaltátok vagy miért kérded Hurghadát? Melyik irodánál? Mi magán szervben mentünk így múlt hónapban és semmi gond nem volt a kairói átszállással, jó az átszállási idő is, a Baron a legszebb korallzátonynál van, úgyhogy ne aggódjatok !!! Vagy a magyar  ETI vel lehet menni Pozsonyból charterrel , vagy így , innen Bp ről most ez van ,vagy magán szerv és átszállás ugyanúgy.Vagy Bécsből ...szóval szuper lesz no para ! :)

Előzmény: mókus68 (24849)
Kathy8 Creative Commons License 2016.08.27 0 0 24851

mzoli75

 

Örülök, hogy mentek Sharmra és igen láttam én is ,h most szeptől milyen jó árak vannak a Turkishnél. Altakrisz -el nem vetted fel a kapcsolatot végül e-mailben ? Ő a Baron Resort tudója ;) Ebből a sok kérdésből az jön le, végül nem írtatok.

Hol foglaltátok a Baront és mennyire jött ki allinc-ban ?

 

Előzmény: mzoli75 (24850)
mzoli75 Creative Commons License 2016.08.27 0 0 24850

Sziasztok,

 

Köszönöm Mindenkinek a tippeket,ötleteket.

Végül úgy döntöttünk,hogy egyéni szervezésben utazunk Sharm-ra szept.30.-tól okt 15-ig.

Többen mondtátok itt is,és egyéb forrásból is az jött vissza,hogy valszeg nem lesz közvetlen járat még a nagy utazási irodáknak sem. És valóban így lett...

Repjegyet  a Skyscanneren vettünk. Turkish, 64 000.-/fő volt a legkedvezőbb. Kifelé sajnos lesz egy 6 órás tranzitunk, visszafelé már csak 1.5 óra. Egyipt Air -nél jobb lett volna a tranzit idő, de ott 120/fő volt a legjobb jegyár. 110e-ért meg valahogy kihúzzuk azt a 6 órát Istambulban a reptéren :-)

Szállás szintén itteni tipp. Első körben a Montazah volt, de évekre visszaolvasva mégis a Baron Resort mellett tettük le a voksot. All Inclisive ellátással.

A Baronnal kapcsoltban lenne pár kérdés.

- Karszalagos rendszerű a különböző kategóriák jelölése?

- Egy ilyen színvonalú szállodában is előfordulhat a "Fáraó Átka" ? Vagy itt azért ehetünk gyümölcsöt nyugodtan? Tipp az elkerülésére? Milyen gyógyszert érdemes beszerezni,ha jön a baj? Olvastam,hogy a Baronnak van gyógyszertára. Van,aki szerint érdemes már egy héttel előbb elkezdeni egy Normaflore kúrát. Tapasztalat?

- Mennyire kiöltözősek az éttermek? Nem fürdőnadrágban és trikóban mennék vacsorázni, de egy farmer galléros pólóval,bőrcipővel elfogadott,vagy vasalt vászonnadrág inggel a minimális követelmény?

- Vacsoránál az italok részei az All Inckluzive ellátásnak,vagy az külön fizetős a végén?

- A leírásban ez szerepel: "Egyes helyi alkoholos italok részét képezik az ellátásnak, de vannak fizetős import iatalok is" Ezt hogy értik? Nem vagyunk alkoholisták,de egy nyaralás alatt naponta néhány koktél biztos lecsúszik. Egy fullos szállodába meg mókás lenne itthonról vinni házipálinkát :-)

- Olvastam,hogy több étterem is van. Oda megyek be este,amelyikbe kedvem van,vagy előre bejelentkezősek?

- Az érkezési idő is elég fura: éjjel 1 körül érkezünk. Erre az estére már foglaltam szobát. Távozás:01:45-kor indul a gép a sharmi reptérről. Éjfélre kell kintlenni a reptéren kb. 23:30 körül indulnánk. Ez esetben lehet kérni egy átöltözős helységet,és bőrönd megörzést? Vacsora? Vagy erre az éjszakára is ki kell fizetni a szobát?

- Nejem nagy kagylógyűjtő. Ha az ember 1-2 maroknyit összeszed, azt megengedik,vagy a reptéren kiszedetik a bőröndből?

- Napi szintem mennyi pénzti illik (mennyitől lesznek figyelmesebbek ;-) ) otthagyni a takarítónak, pultosoknak, pincéreknek? Fontot, vagy EUR-t, vagy USD-t?

- Wifi működik mindenhol?

- Kertre néző szobát foglaltunk. (A tengerre néző +100e lett volna. ) Becsekkoláskor ha az ember tesz az útlevélbe némi baksist, és esetleg van tengerre néző nem foglalt szobájuk, szerintetek megoldják?

 

Nem ígérem,hogy nem lesz több kérdés :-)

 

Üdv, Zoli

mókus68 Creative Commons License 2016.08.26 0 0 24849
Laci4444 Creative Commons License 2016.08.15 0 0 24848

Szia!

 

Magyar irodánál kicsit olcsóbban tudsz kint intézni szinte mindent, de borzasztó különbségek nincsenek ott sem. Ha közel vagy pl. a Blue-Hole-hoz, akkor taxival elugorhatsz oda, megsbeszéled a visszautat előre, vagy onnan jösz vissza taxival. Ez már olcsó lehet. Pár dollár. Ha sokat kell menni, akkor nem lesz az sem nagyon olcsó.

Szines-kanyonhoz már túl egyszerűen nem tudsz szetintem eljutni, mert ez szervezett program. Vagy ha igen, akkor az sem lesz nagyon olcsóbb, de erre én is kíváncsi lennék.

Meg ha még nem jártál kint. Itt megy az alkudozás, amit én nem nagyon szeretek, de a legtöbben rettenetesen örülnek neki.

Van, hogy egy 4 dolláros kis dobozos vízért, vagy  kóláért kell alkudozni, hogy normálisnak mondható áron megvedd.

Előzmény: mzoli75 (24832)
mzoli75 Creative Commons License 2016.08.13 0 0 24847

Szia,

 

Felvehetném Veled privátban a kapcsolatot? Sharm-al kapcsolatban kérdeznék.

A mail-em: molnarzoltan1975@freemail.hu

 

Előre is köszönöm,

Üdv, Zoli

Előzmény: altakrisz (24815)
Kathy8 Creative Commons License 2016.08.10 0 0 24846

sajna nem csak mi jártunk már így , még a légitársaság se "tudja" egy héttel előtte stb , na a lényeg ha nem zavar ,ha esetleg menetrendszerintivel visz az Anu és nem jön ki olcsóbban a kinézett hotel akkor persze maga az iroda maga megbízható, csak ezzel a mostani kevés utas helyzetben meg pláne számolni kell, akkor nem lepődsz meg, számolj szerintem magán aztán ráérsz még dönteni, bár ha lenne olcsón Turkish jegy meg szállás okt elejére akkor ne gondolkozz mert felmegy ...

Előzmény: mzoli75 (24845)
mzoli75 Creative Commons License 2016.08.10 0 0 24845

Ez most komoly? Kb 10 éve nem voltam utazási irodával nyaralni,de ezt nem is merem elhinni,hogy meg mernék csinálni...

Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata?

Előzmény: Kathy8 (24844)
Kathy8 Creative Commons License 2016.08.10 0 0 24844

mert azokat még maguk se tudják sajna , ez ilyen majd szólnak egy héttel előtte ,h bocsi, így szokták. Sajna örülj, ha menetrendszerintivel elvisznek és nem lemondják az egészet. A felkiáltójel tart egy darabig, ahol nincs az tuti az lesz majd , hacsak nem vonja össze a jordániai járatával. Akkor lesz egy aqabai v egy hurghadai megálló ha lesz is charter ,amit sajnos kötve hiszek :( De ha 505 e ft nál olcsóbban kijön 2 hétre külön foglalás akkor sztem hajrá, sima ügy most jöttünk haza kairói átszálással, ha megáll a charter valahol és az tuiti megáll, akkor majdnem uott vagy vele, 2 órás átszállási idővel éppen jó sztem !

Előzmény: mzoli75 (24843)
mzoli75 Creative Commons License 2016.08.10 0 0 24843

Szept 28, vagy okt 5.-ei indulással néztem Anubis-t, 15 napos turnust. A honlapjuk szerint charter van. Bp-i felszállás, Sharm-i leszállás.

Előzmény: Kathy8 (24842)
Kathy8 Creative Commons License 2016.08.10 0 0 24842

Mikor mennétek ? Mert most lehet drága a repjegyre az Egyptair, de októbertől újra megy Sharmra a Turkis, vagy nézd meg a Pegazust. Ez a kettő ugye istanbuli átszállós, az Egyptair kairói, de ha irodával mész nekik sincs közvetlen BP - Sharm !!! Anubis és Fáraók tours is Egyptair el megy! Az ETI nél pozsonyi indulás van és nem tudom milyen szállodák, náluk a Red Sea hotellánchoz tartozók vannak jó áron. Hotelt meg nézd meg az Alpharooms.com on és a Travel Republicon is a Montit is meg a Tiran Islandot is,mert ott lehet jobb az áruk  !

Előzmény: mzoli75 (24841)
mzoli75 Creative Commons License 2016.08.10 0 0 24841

Igyekszünk járni a világot, csak most nagyon húzós munkaügyileg az életünk,és ez az őszi egy "kisebb" ,pihentetős kiruccanás lenne. (Általában télen érünk rá hosszabb nyaralásra.)

Mindenki ezt a partszakaszt javasolja, itt a Fórumon meg egy rakás leírás-és fikázás egy sem volt-volt a Montiról.

Első körben ez tetszett meg benne. Most viszont már a tippek miatt a Tiran-ra hajlok  :-)

A Baronok gyönyörűek, de több,mint a duplája a Montinak, vagy a Tirannak. 15 nap esetén szinte 0 ( 7000 HUF) a különbség a Monti és a Tirán közt, de ezek szerint Te is az utóbbira szavazol :-)

Az utazási iroda mellett pedig a charter járat,és az ár szól. Tényleg néztem Pelikán+Booking kombinációt, de jóval többre jött ki,mint az irodával, ráadásul Kairo-i átszállásos volt a repülő... Pedig jellemzően privát szervezésben utazunk,de itt ez a kedvezőbb,és nem kicsit.

 

Előzmény: Kathy8 (24839)
seci Creative Commons License 2016.08.10 0 1 24840

Az egesz linket jelold ki, ne csak kattints.

-seci

Előzmény: mzoli75 (24837)
Kathy8 Creative Commons License 2016.08.10 0 1 24839

Nem akarok a zsebedben turkálni, de ahogy látom jártok drágább úticélokhoz is, így úgy gondolom a sharmi említett legszebb sznoris partszakaszon, meg tudnátok fizetni egy jobb hotelt is. A Montihoz nem kéne ennyire ragaszkodni ,bár két hetet én is voltam és a lenti része egész korrekt, de azért a kaja és most a sok arab vendég, tuti nem a legjobb. Bár most az összes hotelben inkább ők nyaralnak, de most jobb, egy minőségibbet választani, pl Tiran Island , Melton Beach, Cyrene Grand vagy a Baron Resort bár ez fp-s leginkább. Ha abszolút nem zavarna, h pocsék a kaja és sok az arab vendég akik pusztítanak az étteremben, akkor hajrá a Monti tökéletes választás. Mondjuk az tuti az ára nagyon jó! Én mondjuk ha más nincs bevállalnám újra, de mivel van ott más hotel is így addig nem amíg azok is megfizethetők számunkra. Szóval ha van jobb nem annyival többért akkor inkább azt ,ha nincs irány a Monti !

Előzmény: mzoli75 (24838)
mzoli75 Creative Commons License 2016.08.10 0 0 24838

Szia,

Köszönöm a tippet!

Tőled már lementettem egy rakás dolgot a jövő évi Seychelles-hez is ;-)

 

 

Előzmény: seci (24834)
mzoli75 Creative Commons License 2016.08.10 0 1 24837

Köszönöm a tippet! :-) A linket sajnos nem tudom megnyitni.

Előzmény: Napfény1 (24836)
Napfény1 Creative Commons License 2016.08.10 0 0 24836

Kajában mindenképp a Tiran Island. És szerintem tetszetősebb is ;) Itt az élménybeszámolóm róla:

 

https://drive.google.com/file/d/0BzBeZ7qSj0I0aU80TkpwR0hNUjA/view?usp=sharing

 

 

Előzmény: mzoli75 (24833)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!