Keresés

Részletes keresés

gnoom Creative Commons License 2011.01.08 0 0 1435

Szivbol koszonom a hozzaszolasokat!

Es nagyon orulok! Valahogy en is azt ereztem, hogy nem hiabavalo amit csinalok. Es tenyleg gyertyat gyujtottam es fenykepet tettem ki a velem szembe allitott szekre ugy kezdtem a felolvasasokat, de kozben tenyleg azt ereztem, hogy valahogy folyamatosan a gondolatomba is kell Ot tartanom kulonben elillan. Es mikor az Otodik evangeliumot kezdtem felolvasni akkor egyszercsak feher ingben es komoly tekintettel jelent meg elottem. Marmint gondolatban. Persze ez lehet a sajat erzesem kivetulese is, de olyan meghato volt. Janos evangeliumot is olvastam kicsit korabban es ezzel kapcsolatban olyan gyonyoru almom volt. Aznap este mint minden ilyen almomnal be akartam takargatni a foldon fekvo holttestet, hogy nehogy megfazzaon de ekkor ujra a fulebe sugtam mindent amit a Janos evangeliumban olvastam, teljesen tisztan emlekszem, hogy minden fontos dolgot elismeteltem es akkor kinyitotta a szemet, felket a foldrol es eszrevette, hogy egy csomo ember all korulotte akik Ot nezik szeretettel. Es akkor felemelkedett a levegobe!

En rengeteg keppen magyaraztam magamnak ezt az almot, de a lenyeg, hogy akkor tenyleg nem lehet veletlen, tenyleg tudunk segiteni a szeretteinken akik meghaltak es ezert olyan boldog es halas vagyok Steinernek meg az antropozofianak. Es tovabbra is folytatom a felolvasast, koszonom a megerositest!

Szep napot mindenkinek!

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.08 0 0 1434

Ez a tipikus  reakció, amit az önbizalomhiányosok produkálnak, ha öntudatos, nem az árnyékától is félő, de gondolkodni is tudó/merő EMBERrel találkoznak... olyan végtelenül tipikus... és olyan végtelenül idióta ez a reakció és vádaskodás...

Előzmény: Boszorka (22)
antrapo Creative Commons License 2011.01.08 0 0 1433

Szóval az előzőt én írtam, csak a párom be volt jelentkezve a levelesládájába, ezért ment el meglepetésemre az ő nevével.

g.k. Creative Commons License 2011.01.08 0 0 1432

Kedves Gnoom!


-10 éve talált rám az antropozófia, előtte 10 évig szinte végigkostóltam a hazai szellemi/ezo palettát.

- pár éve van egy kis antropozófia körünk, könyveket dolgozunk fel 7-9-en szoktunk kéthetente összejönni városunkban (Pécs) egy bérelt helyen .

-a "szint": aki komolyan veszi a gyakorlatokat, és helyesek az indítékai is, azaz jó okokból akar "szintekre" érni, annak kell legyen eredménye. Szerintem eme alapok nagyon fontosak, ezen áll minden. Steiner szerint (Jézustól Krisztusig) az antropozófia korában a régebbi rózsakeresztességhez képest a fő különbség az, hogy egy lépést sem tehetünk a szellemi úton  reinkarnáció tanának, a karma ismerete nélkül:" Az az ember, aki nem tudja beleélni magát, legalább bizonyos mértékig abba a gondolatba, hogy ami vele történik, annak végső soron mégiscsak ő maga az oka, az nem fog tudni előrejutni.- R.S."

A tapasztalatom az, hogy hazánkban az antropozófia leginkább a fejekben él (oda van bezárva), ritkán ereszkedhet le a szív melegébe és e nemes hővel áthatottan a kezek megújító, átformáló tetteibe.  

A fentiek alapján nekem a "szint" az, ha valamennyire valóra sikerül váltani az antropozófiát a mindennapokban, hogy ha ez mellett néha beáradnak apró immaginációk, inspirációk, intuiciók a tudatomba az csak újabb indítékot ad a további tettekre.

Nehézségem, hogy rendszeresen belealszom a napi visszatekintésbe, persze több is szokott lenni, de most sajna/szerencsére elbújtak valahova. 

 

A Keresztény Közösség alapítása is Rudolf Steinernek köszönhető. További info kérdéseidre:

 http://akeresztenykozosseg.org/letrejotte

 

Előzmény: gnoom (1423)
antrapo Creative Commons License 2011.01.08 0 0 1431

Szia! A felolvasással biztosan csak segíteni tudsz, homályos emlékeim szerint a földi életút harmadát kitevő ideig. Ha magadban idézed fel a képét, az egészen biztosan erősebb hívó szó számára, de semmi szellemi nem megkötő, hanem felszabadító, gyógyító, jó irányt mutató.
Úgy tudom, h. Steiner szerint különösen nagy erővel hat az eltávozottakra a János evangéliumában a Lázár "feltámadásáról" írott rész.

Előzmény: gnoom (1428)
Solstane Creative Commons License 2011.01.07 0 0 1430

Haich Erzsébet Beavatás c. könyvében az egyiptomi főpap nagyon logikus magyarázatot ad erre a jelenségre. Azt mondja, hogy minden folyamat végig megy a zodiákus mind a 12 energiáján.Tehát ha elindítasz egy cselekvést, akkor ebben először a Kos energiája dominál, majd Bika energiája következik stb. Ha a Nap elindul az ekliptikán a tavaszpontból , akkor az első 30 fokban  a Kos energiája jelenik meg,mint kezdet, aztán a következő 30 fokban Bika jelenik meg,stb, a zodiákus jegyek tényleges helyzetétől függetlenül.

Előzmény: antrapo (1427)
Solstane Creative Commons License 2011.01.07 0 0 1429

Az jutott eszembe, amit a középkorban erről gondoltak.Úgy tudom, hogy  ha valaki meghalt, akkor minden érte elmondott ima segítette őt, akár hol is tartott a halál utáni létben.  Ma is mondatnak misét az emberek a szeretteikért, főleg ha ez évfordulóhoz köthető.

Ha a felolvasás során kitennéd magad elé a fényképét és gyertyát gyújtanál, akkor esetleg érezhetnéd a közelségét és közben tudnál az olvasni valóra is figyelni, én így csinálnám.
Ajánlanám figyelmedbe Az új évezred fénye-Helmuth von Moltke élete, munkássága és halál utáni közlései  c. könyvet.

Előzmény: gnoom (1428)
gnoom Creative Commons License 2011.01.07 0 0 1428

Meg az is eszembe jutott az elozo kerdessel kapcsolatban, hogy mi van ha eppen az ellenkezojet erem el ezzel a felolvasassal, nem segitek, hanem artok. Mert talan visszavonzom Ot ide a Foldi szferaba mikor mar regen tovabb menne. Lehet, hogy pont ezzel akadalyozom valamiben?

Steiner nem hatarozta meg ennyire konkretan, hogy hany napig van a kozelben a lelek es meddig ajanlatos neki felolvasni. Legalabbis nem olvastam sehol pontos szamokat.

Biztos gagyinak tunik a kerdes de nekem nagyon fontos lenne. Olvassak vagy ne? Ha ne mit tehetek?

Valaki legyszi mondjon valamit!

Koszi!

 

 

antrapo Creative Commons License 2011.01.07 0 0 1427

Köszönet érte!

Érdemes megnézni a rajzok alatti dátumokat is, mert napjain asztrológiája sajnos lemaradt a korrekcióról ( a biodinamikus vetési naptárban is a valóssal számolnak)!

Előzmény: Solstane (1418)
gnoom Creative Commons License 2011.01.07 0 0 1426

Kedves Adept!

Olvasgatom a napfenyes honlapot es talaltam egy cikket a halal utani eletrol es hozzatartozoink segiteserol, ami nagyon elkeseritett. Azt irja, hogy a halal utan csak 30-40 napig van lehetosegunk felolvasassal segiteni a halottaknak, mert utana mar tavoznak a Fold kozeli szferakbol. En ezt nem tettem meg a kello idoben es iszonyu lelkifurdalasom van. Mar masfel eve meghalt az akinek olvasok mostanaban, es nagyon jo konyveket talatam, az agyik peldaul Az elet a hala es ujjaszuletes kozott ami nagyon szepen leirja a bolygo szferakon toltott idot es folyamatokat es nem tudom elhinni, hogy ez teljesen felesleges. Minden nap hosszu orakat toltok igy felolvasassal, utana, hogy biztos legyen, hogy eljutott hozza az informacio meg egyszer sajat szavaimmal is megprobalom osszefoglalni az elmondotakat, es mindennek ezek szerint semmi haszna nincs?

Akkor mit lehet tenni?

En meg nem tartok ott, hogy akarmilyen formaban is belelassak a szellemi vilagokba vagy akarmilyen osszekottetest tudjak teremteni Vele, es sajnos surgetni sem lehet a dolgot. De akkor mit lehet tenni?

Legyszives erre valaszolj!

Koszonom!

Előzmény: Törölt nick (1424)
antrapo Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1425

Sziasztok!

 

Szeretnék valamit megosztani Veletek! Hamarosan két éve lesz, hogy részt vettem a szokásos biodinamikus tanfolyamon ( az ideiről info itt: http://www.biodin.hu/index.php?stilus=lap&hiv=5 ).

Ott többek között elhangzott egy előadás a gödöllői agrártudományi egyetem egy professzorától, akinek a kutatásai a gyümölcsök, zöldségek vitamin-, ásványianyag-tartalmának változására irányulnak. Vizsgálódásaik során arra jutottak (konkrét számokat mondott), h. nagy átlagban a vitamintartalom sok esetben az ötvenes évekbéli mintavételhez képest 15%-os, de azt is lehet feltételezni, hogy az ötvenes évek eredménye a múlt század elejéhez képest hasonló lehet.

 

Elkezdtem töprengeni, mert az első vizsgálat értelmében felmerül a kérdés, hogy akkor miért vagyunk mégis életben? Ekkor körvonalazódott előttem a Steiner-Wegman könyv egy sora (gyógyművesség megalapozása…), hogy a fizikai táplálkozás csak ösztönzi a fizikai organizmust ( a pontos szövegre nem emlékszem), a valós táplálkozás éteri szinten, az érzékszerveken keresztül zajlik.

 Ezt erősíti meg az, hogy ismerek embereket, akik szín bioételeken élnek, de sok a testi, lelki gond és ott is a számítógép, szellemtelen miliő, minimális kapcsolódás a természeti folyamatokhoz, művészetekhez, ellenképként máshol meg a tescos étel, de az előbbi felsorolás több pontja jelen van, s lám életükben harmónia a testben és lélekben egyaránt.

 

 

De más eredményeket is megosztott velünk az előadó. Hazánk talajvizsgálatai során a mésztartalom területi változásai további kérdéseket vetettek fel számukra, ezért kikérték az oszteoporózis (csontritkulás) központok adatait, s lám, egyezés volt: a csökkent mésztartalmú területeken magas volt a csontritkulásos esetek előfordulása, ebből vonták le azt, h. az alacsony mésztartalmú ételek vezetnek csontritkuláshoz. 

??

Bennem az antropozófia más eredményekre jutott:

Sajnos már a falvak többségében sem a saját termésű növényeket fogyasztják, hanem a többségi városlakókhoz hasonlóan jó esetben a máshonnan származót, ez rosszabb esetben EU, Kína. Ehhez nem kell üzletláncokban vásárolni, a piacokon szinte megegyezők a beszerzési források.

Tehát máshonnan származnak az ételeink alapanyagai, de ennek ellenére mégis mind a talajban, mind az ott lakókban kevés a mész (hiába táplálkozik máshonnan származó esetleg mész dús ételekkel), hol pedig éppen a talajban és annak taposójában is elegendő a mész, bár lehet, hogy valójában a megvásárolt alapanyag mészhiányos területről származik.

Az adatok stimmelnek, de köztük az összefüggés máshonnan ered: számomra a számok arról tesznek bizonyságot, hogy az adott terület éterisége közvetlenül hat az ásványra, növényre, állatra, emberre, a fizikai táplálkozásnak bizonyosan csak a fizikait stimuláló szerepe lehet (Steiner-Wegmwann).

 

Nagyobb (gyógyító?) szerepe valószínűleg akkor lenne,  ha Ehrenfried Pfeiffer - Egy élet a szellemért (Arkánum) könyvében leírtak szerint a szükséges/egészséges fehérjefolyamatok mögött egy erős éteriség lenne jelen a növénynél, így a megkötött fény mennyisége, minősége és már az emberbeni felszabadulása az emésztés folyamán igazi belső megvilágító belső fényt adhatna. E minőséget jelenleg csak a biodinamikus (demeter) élelmiszerek adhatják meg. E könyvben olvashatjuk a kísérletet a búzákról, hogy a biodin. gabona hosszas főzés után elvetve mind csírázott, s megnőtt.

Magam is meglepődtem, hogy a kelkáposztáink a hosszas kemény fagyok után is (ellentétben a szomszédok kiterült káposztáival) szépen állják a sarat, pedig csak egy éve használjuk a biodinamikus preparátumokat ( bővebben: Dr. Rudolf Steiner: A mezőgazdálkodás gyarapodásának szellemtudományos alapjai  )

 

Fenti gondolataim nem válaszok, inkább szeretnék velük további inspiráló kérdéseket felvetni bennetek.

Éteri folyamatok (hangéter, fényéter, …), elemi lények, a fény útja-tettei a növényben-emberben, a tudatosság és minőségek szerepe a táplálkozásban, de értve ezen minden érzékszervünkön által megtörténő táplálkozást.

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1424

Igen, én irtam még évekkel ezelőtt. A Napfényes oldalon találsz még irásokat.

Gondolkodtam hogy válaszoljak a másik kérdésedre, de aztán rájöttem hogy ha megnézed a Napfényes honlapot, akkor az elég válasz lesz. Vagy ha nem akkor még kérdezz nyugodtan...

 

 

Előzmény: gnoom (1423)
gnoom Creative Commons License 2011.01.04 0 0 1423

Szia Adept!

Ez a te irasod az elemi lenyekrol? Vannak mas irasaid is? Olvasgatom a forumot, lattam a hozzaszolasaidat, gondolom mar regota foglalkozol antropozofiaval. Egyedul teszed, vagy van valamilyen kozosseg aki segit benne?  Es milyen szintig jutottal el? Ha ezt egyaltalan meg lehet fogalmazni. Es milyen nehzezsegeid voltak, vannak vele? Tenyleg nagyon erdekel.  

Antrapo, ki ez a Kereszteny Kozosseg? Mi celbol vagytok es milyen programjaitok vannak? Es ugyanaz erdekel veled kapcsolatban is mint amit Adeptol kerdeztem.

Bocs a tolakodasert. Ha ez az.

Minden jot!

G

Előzmény: Törölt nick (1421)
gnoom Creative Commons License 2011.01.04 0 0 1422

Hat ez csodalatos! Koszonom, hogy megosztottad velunk! Megkerdezhetem mi az az emberszentelo?

Udvozlettel:

Gnoom

Előzmény: antrapo (1419)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.01 0 0 1421

Ohh milyen jó érzés viszontlátni egy korai zsengémet :D Örülök hogy tetszett...

 

Itt van eredeti verzióban: http://www.napfenyes.hu/szellemi-lenyek/elementalok-a-teremtes-napszamosai.html

Előzmény: gnoom (1417)
antrapo Creative Commons License 2010.12.31 0 0 1420


A Keresztény Közösség januári találkozója 2011. január 1-2.

Pesthidekúti Waldorf Iskola 1028 Budapest Kossuth L. u. 15-17. 

 

Január 1. szombat

16:30   Érkezés 

17:00 – 18:30  „Angyalképek – tizenkét angyalábrázolás” közös beszélgetés 

18:30 – 19:30 Vacsora 

19:30 – 20:45  Angyalkapcsolatok – Gwendolyn Fischer és Silye Imre közös előadása

 21:00  Kultikus zárás 

 

Január 2. vasárnap

 9:00-ig Érkezés a szertartáson résztvevő gyermekeknek 

 9:10 Bevezetés a gyermekeknek a vasárnapi szertartásba  

9:30 Szertartás iskolás gyermekeknek 

10:00 Emberszentelő szertartás magyarul 

11:30 Keresztelők – két gyermek 

12:00-14:00 Ebédszünet és kötetlen beszélgetések Közös játékok

 14:00-16:00 Konfirmációra felkészítés a gyermekeknek és szüleiknek 

16:00 Visszatekintés, zárás, elpakolás

 

 A közös vacsoránkat és ebédünket az alkotja, amit közösen összehordunk az asztalra... Vidékről érkezık szombat éjjel alhatnak az iskolában, matracokon. Az emberszentelő szertartás alatt gyermekfelügyeletet biztosítunk

 

http://www.akeresztenykozosseg.org/

antrapo Creative Commons License 2010.12.31 0 0 1419

Igazán szívesen! Ajánlom az érdeklődők figyelmébe a 875. hozzászólásomat is (R. Steiner egy helyütt azt írja, hogy az elemi lények a /be nem avatott/ földi ember észleléséhez a szivárványban tudnak legközelebb férkőzni).

 

érdemes megtekinteni e filmecskét is:

Előzmény: gnoom (1417)
Solstane Creative Commons License 2010.12.29 0 0 1418

Rudolf Steiner rajzai: asztrológiai szimbólumok
http://www.philosophyoffreedom.com/fgallery/320

gnoom Creative Commons License 2010.12.29 0 0 1417

Ez nagyon szep iras volt az elemi lenyekrol, sokmindent most ertettem meg. Koszonom antrapo! Megprobalok pozitiv gondolatokkal lenni ezentul a termeszetben es masokkal szemben...(ez nehezebb lesz) Remelem sokaig fog tartani a lelkesedesem..

Előzmény: antrapo (1416)
antrapo Creative Commons License 2010.12.28 0 0 1416

Találtam egy igen jól összefogott írást az elemi lényekről itt: http://www.asztralfeny.hu/kincs/napszamos.php

gnoom Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1415

Koszonom Mikhael!

Ez az oldal nagyon jo, orulok, hogy megmutattad nekem! Es Northgatenek a konyvajanlast! Utana nezek majd ha lehetosegem adodik.

Mikhael Creative Commons License 2010.12.11 0 0 1414

Hello Gnoom,

ugyan nem nekem szólt, de ezt is tudom ajánlani: http://www.sztmszc.hu/node/390
Egyelőre csak ennyi van, a képet érdemes kinagyítani...

Üdv,

M.

Előzmény: gnoom (1409)
Solstane Creative Commons License 2010.12.11 0 0 1413

A kultúrkorszak témába nem igazán mélyedtem  bele.De ha elővennél egy térképet, egy Európát árázoló térképet, Ázsiát némileg figyelmen kívül hagyva, akkor ha megnézed mely országokban jutott hatalomra a kommunizmus, akkor azt láthatod, hogy a szlávságot fedte be. Kivéve Magyarországot, meg Németország felét, de éppen ezeknek kellet volna a két terület,a nyugat és a kelet között közvetíteni, transzformálni.
Azok az erők, amelyek a történelemben ellenerőkként hatnak, azok nem kispályások, hanem vérprofik!Pontosan előre látják, hogy hol kell fellépniuk és mikor?Előre látták, hogy a szláv korszakot hogyan lehetne megakadályozni és ennek kezdete volt szerintem az "Auróra incidens".
Ezek után nem fűznék nagy reményeket 1989-hez. Ami akkor kezdődött....:(((((

Előzmény: northgate (1412)
northgate Creative Commons License 2010.12.11 0 0 1412

Köszönöm az infót, kiindulási pontnak tökéletes. Utána fogok nézni ennek a témának, mert nagyon érdekel.

Egyébként hozzátenném az előbbi kultúrkorszak spekulációmhoz, hogy nem vagyok benne biztos egyáltalán, csak érdekes játszani ezekkel a gondolatokkal.

Előzmény: Solstane (1410)
northgate Creative Commons License 2010.12.11 0 0 1411

Szia gnoom!

 

Most épp Dubravszky László A Megismerés titka második kötetét olvasom (nagyon lassan haladok vele, kábé 2 oldal / nap átlagban). Ezt az infót onnan másoltam ki. Az Elixír könyvesboltban vettem.

Előzmény: gnoom (1409)
Solstane Creative Commons License 2010.12.11 0 0 1410

Amerika nem esik az antropozófia látókörén kívül.Nagyon nehéz erről írni.

Tehát amikor még Steiner élt, akkor az akkori Antropozófiai Társaságban azok is jelen voltak, akik egy amerikai áramlathoz tartoztak, de neveket nem tudok.

Az egyik dolog, amiért ez nehéz téma, az az , hogy az ősi dél-amerikai kultúrában nagyon magas fokon űzték a fekete mágiát és ezt épp a golgotai eseménnyel egy időben fékezték meg. Ezek az anyagok tudomásom szerint nincsenek magyarra fordítva, de a neten megtalálhatóak angolul.(Esetleg más nyelven is, ezt nem tudom.)

Másrészt az ókorban még tudtak amerika létezéséről és még talán a középkorban is. A vikingek például oda is áthajóztak, de aztán valakik  tudatosan elzárták a földrészről való tudást az európaiak elől. Ennek a tatárjárás idején lett vége, Amerika újrafelfedezésével ellensúlyozták az ázsiai hatást.
Másrészt egy amerikai nehéz helyzetben van, ha antropozófiával akar foglalkozni.Steiner feltárta a földrész nehéz múltját, aztán azt is tudni kell, hogy onnét árad ki a világba az, amit az a titkos társaság művel, aminek mi is "élvezői" lehetünk, összefonódva a bankvilággal és a kormánnyal.És hát Ahrimán inkarnációja is ott realizálódik.
Na erről elég ennyi.Akit ez jobban érdekel, járjon utána.

Előzmény: northgate (1407)
gnoom Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1409

Szia northgate!

Honnan tudsz ennyire pontos datumokat? En idaig meg sehol sem talaltam ilyen konkretan megjelolve a kulonbozo korszakokat. Mi a forrasod? Nagyon erdekel.

Koszi,

Előzmény: northgate (1407)
Herold Creative Commons License 2010.12.09 -1 0 1408

A tudomány mai állása szerint a Hold nemhogy egyesülni nem fog a Földel, de folyamatosan távolodik tőle.

Előzmény: northgate (1407)
northgate Creative Commons License 2010.12.09 0 0 1407

Még egy észrevétel ezzel kapcsolatban.

 

Az ötödik főkorszak kultúrkorszakai / kezdőévek :

  Őshindu / Kr. e. 7227

  Ősperzsa / Kr. e. 5067

  Asszír-babilon-kaldeus-egyiptomi / Kr. e. 2907

  Görög-római / Kr. e. 747

  Anglo-germán / Kr. u. 1413

  Szláv / Kr. u. 3573

  Univerzális / Kr. u. 5733

  (A Hold egyesül a Földdel: Kr. u. 7893)

 

Az évszámok mindegyike osztható kilenccel.

 

Mint írtam, szerintem a XX. század nagy része lehetett a szláv kultúrkorszak, amely 1917-ben kezdődhetett; az Auóra incidens, a Téli Palota körüli történések elég markánsan jelzik az időpontot.

 

És 1989 volt az az év, amikor szintén elég markáns eseményekkel megkezdődött a kommunizmus világméretű bukása => az univerzális kultúrkorszak kezdete.

 

 

 

Egyébként miért lehet az, hogy az Antropozófia abszolút figyelmen kívül hagyja az ős-amerikai kultúrát? Van ázsiai, afrikai és persze európai vonatkozása, de Amerika valahogy teljesen a látókörén kívül esik.

 

Előzmény: northgate (1392)
gnoom Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1406

Koszonom Mikhael!

Utana neztem es nagyon jo cikkek vannak az oldalon. Meg van oldva az utanpotlas ha elfogynak a konyveim.

Szep estet!

G

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!