Keresés

Részletes keresés

goldenwing Creative Commons License 2022.02.09 0 0 64601

Ahogy CérnaSzáll is írja, annyi vitamint szednek be, hogy egy bogyóval több, kevesebb, nem tudják. Ha pl. alkalmaznak olyat mint a xenon terápia vagy mást, ott elmagyarázhatják neki, hogy szükséges ahhoz hogy jobban teljesítsen és nem ártalmas, aztán annyi. Az orosz rendszerben nagy fegyelmet követelnek meg a versenyzőktől, és tisztelet van az edző iránt, főleg egy 15 éves nem hiszem, hogy akár megkérdőjelezné mit ad neki az edző.

 

Lehet, hogy a szülők se tudnak róla mit csinálnak pontosan a gyerekkel. Egyébként Tutberidze nem szereti ha a szülők beleszólnak a dolgokba, erre példa, hogy Zagitovánál a nagymamája lakott vele az olimpia szezonban, a szülei távol voltak Moszkvától, mert Eteri úgy tartotta, hogy a szülői jelenlét elveszi a figyelmet. Amiben alapvetően lehet némi igazság, de az azért jól mutatja milyen a hozzáállás, hogy amikor 2018 után Zagitova anyja felköltözött Moszkvába, Tutberidze erre fogta Zagitova gyengébb teljesítményét.

Aztán van olyan szülő is, aki a siker érdekében bármit megtesz és kooperál az edzővel.

 

Szerintem jelen lehetnek a hormonblokkolók, de nem tudom milyen mértékben, én se látok bele.

Előzmény: Kice02 (64596)
proszim Creative Commons License 2022.02.09 0 0 64600

Köszönöm az ugrás-magyarázatot. A hiúság biztos nagy hajtóerő számára, nem semmi lenne, ha neki sikerülne először.

Szegény Yuzu, ha nem lenne japán, azt mondanám, lehet visszalép, de nem hiszem, egy japán biztos nem.

Simone Biles Ritalint szed jóváhagyással, a hiperaktivitására,de ennek az Ritalinnak van  egy olyan mellékhatása, hogy nagyon jól tudja fókuszálni az ember figyelmét és valamiképp kikapcsolja a félelemérzetet, ami nem hátrány pl egy gerendagyakorlatnál.

És a torna, illetve az előbb említett műugrás is pontozásos sportágak. (De nyilván önmagától a Ritalintól egy átlagember nem lehetne olimpiai bajnok tornász.)

Előzmény: goldenwing (64590)
CérnaSzáll Creative Commons License 2022.02.09 0 0 64599

A sportolók annyi étrendkiegészítőt meg vitaminokat esznek naponta, valószínűleg fel sem tűnik, hogy egy bogyóval több vagy kevesebb. Vagy azt mondják neki, hogy az B-vitamin.

Előzmény: Kice02 (64596)
proszim Creative Commons License 2022.02.09 0 0 64598

"Egy 15 éves sportolónak nem hiszem, hogy bármilyen beleszólása lenne, valószínűleg nem is tud róla. A felelősség az edzői csapaté, orvosé, és valamennyire a szülőé is, ha tud róla, mit adnak a gyerekének."

 

Épp eszembe jutott Hais Dorka, aki mondjuk műugró, de azért rúgta ki az edzője ,mert Dorka nem akarta bevenni a neki felkínált állítólagos halolajat,miután a szülei nem engedték.

Vajon mit tudhat egy halolaj?

https://www.digisport.hu/41318/halolaj-gate-e-mailben-rugta-ki-edzoje-az-oscar-dijas-lanyt

Előzmény: goldenwing (64593)
Kice02 Creative Commons License 2022.02.09 0 0 64597

Igen, én is ezt gondolom proszim, a cikk alapján, amit belinkeltél. Ez pont jó arra, hogy csak segíti az oxigénáramlást, stb. Plusz, gondolom az izgalom is óriási teher és ha egy gyógyszer kvázi meg tudja nyugtatni jobban a testét, akkor az csak segíti a jobb teljesítmény elérésében.

Kice02 Creative Commons License 2022.02.09 0 0 64596

Köszönöm goldenwing!

 

Igen, azt tudtam, hogy más sportágakban ez gyakori. Viszont a gyerek csak tudja, hogy most beadnak neki valami gyógyszert. Ilyenkor nem kérdezi meg, hogy mi ez? Vagy vakon csinál mindent, amit az edzők mondanak neki? És hogy nem tudhat ezekről a szülő? Ezek szerint nem szólnak neki, de adott esetben a gyereknek is megtiltják, hogy szóljon? 

 

Nem látok bele, hogy mi zajlik a színfalak mögött, pedig engem nagyon érdekelne ez, de sajnos pont ezekről nem tudom honnan lehetne egyáltalán tájékozódni.

 

A hormon blokkolók mennyire vannak úgy általában jelen a műkorcsolya világában?

proszim Creative Commons License 2022.02.09 0 0 64595

Kis laikus agyam azt mondatja, hogy talán mégis van jogosultsága a doppingnak a koribAan is.

Bár egy doppingszertől sem tud négyest ugrani olyan, aki eleve nem tud, de segíthet abban, hogy ne fulladjon ki, hogy jobban bírja azt a 2,50 és 4 percet és mondjuk a kűr második felébe is be tudjon pakolni négyeseket,ezáltal értékes pluspontokat szerezven

Anno Bobrova Meldonium nevezető szívgyógyszerrel bukott meg.

Előzmény: proszim (64594)
proszim Creative Commons License 2022.02.09 0 0 64594

Eurosport. Hú oldalán is irtak errol

 

Még régen talán Furst Judit is beszélt olyanról, hogy fel merült, hogy a Tutbe csapat olyan szerekkel tömi a lányokat, ami az agyalapi mirigyre hát, hogy ne legyenek túl magasak. 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Kice02 (64592)
goldenwing Creative Commons License 2022.02.09 0 0 64593

Nem álhír, csak az a hír nem megerősített még hogy kizárják-e a csapatot és Valievát az egyéniről. Egyébként minden média beszámolt róla, maga a hír biztosan nem kacsa.

 

Nem területem a sportolók gyógyszerezése, nyilván sportonként változik kit mit hogy használ, de szoktam kicsit olvasgatni a témában. Ami legális azt biztosan mindenki igyekszik kihasználni hiszen manapság az élsportban minimális nüanszok számítanak a teljesítmények között. Műkorcsolyában nincs annyi értelme használni szereket, mint az olyan sportágakban, mint pl. atlétika, úszás, stb. de azért itt is van olyan ami segítheti a teljesítményt. Az említett szer egyébként a a szervezet oxigénellátását növeli és állítólag a pulzust is stabilizálhatja. Az olyan fiatal női versenyzőknél, mint a Tutberidze tanítványok, pedig a hormonblokkoló szerekek használatának is van értelme, hiszen megállítja a test növekedését, és így kisebb, vékonyabb testtel könnyebb az ugrásokat bepörgetni. 

 

Már egy jó ideje vannak találgatások a Tutberidze csapat háza táján. Feltűnő volt, hogy az utóbbi időben mindenhol ott van, versenyeken is (sőt a csapatversenybe beült a kiss and cry-ba is) az oroszok orvosa, egy Philip Shvetsky névre hallgató, viszonylag fiatal orvos, akinek egy olyan cége is van ami a xenon terápiával foglalkozik. Az a xenon terápia amit alkalmaz, egy oxigén és egyéb nemesgáz belélegzésére alkalmas koktélkeverék, állítólag serkenti a vörösvérsejteket és az állóképességet is javítja, és nagyon hamar, perceken belül kimegy a szervezetből, ezért nemigazán kimutatható doppingszer. Nem tudni, nincs rá bizonyíték hogy ilyet használnak a Tutberidze lányok de azért vannak kétségeim, hogy teljesen tiszták.

 

Egy 15 éves sportolónak nem hiszem, hogy bármilyen beleszólása lenne, valószínűleg nem is tud róla. A felelősség az edzői csapaté, orvosé, és valamennyire a szülőé is, ha tud róla, mit adnak a gyerekének.

 

Megértem a kifakadást, de manapság sajnos már nagyon sok mindenhol jelen van a dopping. És azért akármennyire keményen dolgoznak a Tutberidze tanítványok, azért az utóbbi időben egyre több kérdés merült fel velül kapcsolatosan, hogy valóban tiszták-e. Holnapra bízom benne többet tudunk.

 

Előzmény: Kice02 (64591)
Kice02 Creative Commons License 2022.02.09 0 0 64592

Elnézést,azt írják,hogy ez álhír. De mondjuk az alapvető kérdésem még mindig bennem van,hogy vajon mennyire tuningoljak a sportolókat legális szerekkel?

Kice02 Creative Commons License 2022.02.09 0 0 64591

https://fs-gossips.com/valieva-will-not-be-allowed-to-the-personal-tournament-and-the-team-events-medals-will-be-taken-away-from-the-entire-russian-team/

 

Ez engem most sokkolt. Valaki nem ismeri egy picit jobban,hogy hogyan is zajlanak ezek a "gyogyszerezesek" a sportolóknál? Nekem egyik kedvenc korcsolyazom Valieva. Azt érzem,hogy mindent elvettek tőle azzal,hogy ilyen gyógyszereket adnak neki,hogy még csak nem is figyeltek arra,hogyha már ezt csinálják,legalább ne "bukjon le". Van valami beleszólása ezekbe a sportolónak? Feltételezem,hogy nem orvosi indoka volt a gyogyszernek.

 

És elszomorít az is,hogy még ebben a világban sincs tiszta játék??? Hogy még itt sem pusztán a fizikai,lelki,mentális adottságok számítanak (leegyszerűsítve)??? Hanem az,hogy hogyan turbozzuk fel hivatalosan legális úton a sportolókat?

 

Bocsánat a kifakadasomert. Abban bízom,hogy tudjátok árnyalni a helyzetet.

goldenwing Creative Commons License 2022.02.09 0 0 64590

Állítólag Trimetazidinit használt Valieva, de holnap szerintem többet fogunk majd tudni. Azt is, hogy kizárják-e a teljes orosz csapatot a csapatversenyből, és hogy Valieva indulhat-e az egyéni versenyben.

 

Ami a quad Axelt illeti, sokkal kevesebbet ér, mint aminek érnie kellene. 2018 után ugyanis ennek az ugrásnak vitték le a legjobban a bázispontszámát: 12.5 jelenleg (összehasonlításként: egy quad Lutz 11.5, a legkönnyebbé a quad Toe-loopé 9.50). Tökéletes, csak +5 GOE-s ugrás természetesen nem lesz belőle, azt még Yuzu legjobb ugrásaira se szokta megkapni. De elvileg papíron +6.25 GOE-t kell hozzáadni a 12.5-höz, tehát 18.75 a legmagasabb amit erre az elemre kapni lehet. 

A mai edzésen sajnos csúnyán esett belőle Yuzu, lesz még egy edzés ami hamarosan kezdődik, meg kell nézni majd ott megpróbálja-e megugrani. Eddig nem sikerült még legalábbis azok alapján, amit videókon (edzéseken, és a nemzeti bajnokságon) láttunk tőle, de nehéz elképzelnem hogy otthon amikor edz nem ugrotta még meg. Egy hiányos 4A értéke amúgy 10.00, a leminősítetté meg ugye tripla Axel értéket kap ami 8.00.

Előzmény: proszim (64588)
proszim Creative Commons License 2022.02.09 0 0 64589

Egy perfekt    quad axel mennyit érne?

Előzmény: goldenwing (64586)
proszim Creative Commons License 2022.02.09 0 0 64588

A tiniszenzáció , Valieva a korcsolyázó a jogi problémája van  középpontban, ami miatt elhalasztották az éremátadást Pekingben A 15 éves Kamila Valieva doppingellenőrzésével kapcsolatos jogi probléma az oka annak, hogy elhalasztották a 2022-es pekingi műkorcsolya csapatverseny éremátadását ©Getty Images A 15 éves orosz szenzáció, Kamila Valieva doppingellenőrzésével kapcsolatos jogi probléma az oka annak, hogy a 2022-es téli olimpiai játékok csapatversenyének éremkiosztását elhalasztották Pekingben. Az éremátadóra helyi idő szerint tegnap este 9-kor került sor. A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség elismerte, hogy a késést jogi probléma okozta, és a játékokon belül most megerősítették, hogy a Valieva által 2022 Peking előtt elvégzett doppingtesztről van szó. Valieva kétszer hajtott végre négyes ugrást – ez a manőver még soha nem sikerült senkinek  nők közül a téli olimpiai játékokon. Valieva problémájának pontos természete nem világos, bár széles körben elterjedtek az állítások, hogy az érintett szer nem teljesítményfokozó, hanem rekreációs volt. Vita folyik arról is, hogy az anyagot versenyen vagy versenyen kívül szedték-e be. A helyzetet tovább bonyolítja, mert a Nemzetközi Doppingellenes Kódex szabályai szerint Valieva "védett személy". Ez azt jelenti, hogy "olyan sportolóként, aki a doppingvétség időpontjában: még nem töltötte be a tizenhat éves kort" hivatalosan nem azonosítható, ha doppingvétségben vétkes. Az insidethegames úgy tudja, hogy jelenleg több jogi csapat is részt vesz az összetett ügyben, amely várhatóan holnapig tart, mielőtt a végkifejletet megszületik. A hétfőn (február 7-én) lezajlott csapatversenyt az Orosz Olimpiai Bizottság nyerte meg, és Valieva kulcsfontosságú volt a csapat sikerében.

Előzmény: proszim (64587)
proszim Creative Commons License 2022.02.09 0 0 64587
Előzmény: goldenwing (64585)
goldenwing Creative Commons License 2022.02.09 0 0 64586

Igen. Van ilyen, szerencsétlenség. Amikor millimétereken múlik hogy indul el egy korcsolyázó az ugrásból, főleg élugrásnál akkor egy ilyen kicsi dolog is számíthat. Csak ezzel sajnos kb. 15 pont úszott el most Yuzu esetében.

Előzmény: proszim (64583)
goldenwing Creative Commons License 2022.02.09 0 0 64585

Egyelőre nem tudok én se semmit, de követem a fejleményeket. Csak annyit tudni, hogy állítólag egy oroszról van szó aki a csapatban versenyzett. 

Ezért nem volt még éremátadó, mert tulajdonképpen azzal válik egy eredmény hivatalossá. 

Ha elveszik az aranyat az oroszoktól, akkor dönteni kell hogy az egész csapatot kizárják vagy csak az adott versenyző pontjait veszik el, a többieké meg marad. Ez jogilag elég komplex dolog lehet.

Előzmény: Tkn71 (64584)
Tkn71 Creative Commons License 2022.02.09 0 0 64584

Goldenwing, a doppingos törtenetről tudsz valamit? Bukinék versenyeznek jégtáncban, Pekingben vannak már? Köszi.

proszim Creative Commons License 2022.02.08 0 0 64583

Johnny-val is hasonló történt a jégen Vancouverben a kűrben,

Előzmény: goldenwing (64582)
goldenwing Creative Commons License 2022.02.08 0 0 64582

Nagy lyuk volt a jégen és elugrásnál nem tudott a levegőbe emelkedni Yuzu, élugrásnál pedig fontos hogy ne akadjon bele ilyenbe az ember. Nagy pech.

 

Most, hogy nincs veszítenivalója, és valószínűleg dobogós sem lesz, megpróbálhatja nyugodtan a quad Axelt. És tripla Axel-tripla Loopot is tervez, amit még sose csinált versenyen. Hajrá Yuzu! 

 

Draco Domesticus Creative Commons License 2022.02.08 0 0 64581

Na azon maradtam le...

Előzmény: Tkn71 (64579)
Draco Domesticus Creative Commons License 2022.02.08 0 0 64580

Köszönöm a linket! Előbb illet volna, de a kíváncsiság győzött. (-:)

 

Most már a szabad program alatt nem kell izgulnom - de számomra így is marad első számú kedvencnek.

Előzmény: jinjang (64576)
Tkn71 Creative Commons License 2022.02.08 0 0 64579

Pedig van! Az ES4-en megy a korcsolya.

Előzmény: Draco Domesticus (64575)
proszim Creative Commons License 2022.02.08 0 0 64578

18 pont hátrány.:(

Brezina is 25.

Előzmény: proszim (64577)
proszim Creative Commons License 2022.02.08 0 0 64577

Most már megnéztem:(

Előzmény: Tkn71 (64574)
jinjang Creative Commons License 2022.02.08 0 0 64576

Nem ugrotta meg az egyik ugrását, azt nyilatkozta, jéghiba miatt. A többiek meg jól szerepeltek.

Itt megnézheted, 3 óránál kezdődik Yuzu része.

Előzmény: Draco Domesticus (64575)
Draco Domesticus Creative Commons License 2022.02.08 0 0 64575

Mi történt vele? Lemaradtam róla, mert fogalmam sem volt, hogy van egy rakás Eurosport csatorna... (hónapok óta nem néztem TV-t.)

Előzmény: proszim (64573)
Tkn71 Creative Commons License 2022.02.08 0 0 64574

Igen! Nem nézted? 

Előzmény: proszim (64573)
proszim Creative Commons License 2022.02.08 0 0 64573

 

Yuzu nyolcadik?:((!!

Előzmény: goldenwing (64572)
goldenwing Creative Commons License 2022.02.07 0 1 64572

Lezajlott a csapatverseny, Oroszország nyert, USA a második, Japán a harmadik, erről írtam ma egy kicsit: https://blackbladesfsblog.blogspot.com/2022/02/xxiv-teli-olimpiai-jatekok-csapatverseny.html

és máris kezdődnek a férfiak, erről is írtam előzetest: https://blackbladesfsblog.blogspot.com/2022/02/xxiv-teli-olimpiai-jatekok-ferfiak.html

 

Jó szurkolást kívánok!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!