Keresés

Részletes keresés

nünüke88 Creative Commons License 2018.06.15 0 0 47713

A varázslógyerekekre Rowling adott magyarázatot: egy mágikus toll feljegyzi őket, és ha eljön az ideje, megy ki a levél nekik (mugli születésűekhez küldenek valakit, aki átadja, meg elmagyarázza a helyzetet.)

Előzmény: paskat2 (47712)
paskat2 Creative Commons License 2018.06.15 0 0 47712

/*

Ha keletkezik egy jóslat, arról a minisztérium hogy szerez tudomást?

*/

Ez a kérdés jól kapcsolódik a sorba,

Hogy a minisztérium honnan tudja, ha varázsló gyerek születik,

vagy a varázsló gyerek otthon varázsol?

 

De ezeken a kérdéseken már rég túl vagyunk.

 

Nincs rá válasz. Ez varázs titok. :--)

 

neofrix baszmacs Creative Commons License 2018.06.15 0 0 47711

A harmdikban Harry is úgy gondolja, hogy szívesebben lakna egy árvaházban.

Előzmény: nünüke88 (47710)
nünüke88 Creative Commons License 2018.06.14 0 0 47710

Credence-vel egyébként megint témánál van a néni: a magányos gyerek, akit senki nem szeretett, sőt, inkább bántották, két ember (Tina és Newt) megszánt. Vajon neki milyen életutat szán?

Az eddigi példák: V a tankönyvi antiszoc. személyiségzavarral, Piton a megkeseredettségével, de őszinte ragaszkodásával egyetlen emberhez, akinek a halála aztán észhez térítette, Harry a ragaszkodásával több emberhez, családra találásával végül.

Credence-nek vajon mi jut?

Rowling pedagógiai elvei amúgy nagyon átjönnek: szerinte a nagyárvaházas rendszer a legrosszabb, és nem csak az írásában fejezi ezt ki, hanem civilben is küzd ellene a Lumos nevű alapítványon keresztül. Őszintén szólva, nem tudom, mennyire van ebben igaza. Sok nagyárvaházban a XX. század elejéna  családminta teljes hiánya a gyerekek testi (és igen, sokszor szexuális) bántalmazásával is társult, ami így együtt tényleg a leglélekgyilkosabb kombó volt. Na mármost ilyet egy gyerekkönyvbe nem írhatott bele akkor sem, ha a vége már inkább tiniknek szólt. Így viszont ábrázolt egy olyan árvaházat, amit pl. Harry szerintem nem gyűlölt volna annyira, mint Vernon bácsiéknál felnőni, hiába említi a könyv, hogy sajnálkozik az emlékben látott árvákon. Mrs. Cole egy normális, rendezett, kicsit lehangoló, de a gyerekek testi jólétével törődő intézményt vitt, ahol nekem a bántalmazó környezet sugallva sem jött át. Írja, hogy a gyerekek tiszták, rendezettek voltak, Mrs. Cole-tól megtudjuk, hogy viszik őket kirándulni is, és figyelnek rájuk, pl. tudják, hogy Tommal valami nincs rendben. Szerintem ebben a környezetben Harry talált volna barátokat (hiszen nem lett volna ott Dudley) és egy ugyanolyan kellemes alaptermészetű gyerekké lett volna. Átkerülve a Roxfortba pedig még több barátja lett volna.

Tom meg Vernon bácsiéknál még előbb kattant volna be szerintem, és még jobban meggyűlölte volna a muglikat, mert nem csak a szeretethiánnyal, hanem indokolatlan gyűlölettel és tényleges bántalmazással is találkozott volna. Akkor is, ha az apja ugyan megkeresi és kiveszi, de Vernon bácsihoz hasonló attitűddel neveli fel. Neki igenis volt egy rossz alaptermészete, ami nem az árvaházon múlt (említik a 4. elején, hogy az apja is egy "goromba alak" volt, meg a nagyszülei, az anyai nagypapi sem volt éppen kedves) és erre tett rá csak egy lapáttal, hogy nem kapott szerető nevelést. Bár Rowling nyilatkozta, hogy szerinte senki sem születik gonosznak, meg hogy Tomnak más élete lett volna, ha van anyja, de közben mégis úgy írta őt meg, hogy bizony született gonosznak tűnik. 

nünüke88 Creative Commons License 2018.06.14 0 0 47709

Jó szál lett volna, meg akkor lehetett volna az öregnek normális utódja is. Bár ő maga sem volt az (komolyan, berakni egy szörnyeteget egy suliba, hogy lemészárolja majd a diákok egy részét? Ilyen mentalitással hogyan lehetett a jóember bármikor is barátja a másik háromnak?)

Előzmény: neofrix baszmacs (47708)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2018.06.14 0 0 47708

A Mardekár-vonal nekem is jobban tetszett volna, de nem tudnám ilyen kifinomultan megindokolni. :) 

Előzmény: nünüke88 (47707)
nünüke88 Creative Commons License 2018.06.14 0 0 47707

Lehet, hogy direkt. Bevallom, nekem jobban tetszett volna úgy, hogy Mary-Lou vér szerinti gyereke, mugli születésű, és a távoli varázsló ősök Isolt Sayre-ék, tehát hogy igazából Mardekár leszármazottja ő is az amerikai kvibli-mugli vonalon.

Ez a Lestrange-szál így érdekes lesz. Akiket ismerünk addig, az Leta, Leta apja, C. valamint tudjuk, hogy V.-nek volt egy Lestrange nevű bandatagja, valószínűleg Rodolphus és Rabastan apja. Az a Lestrange vajon kinek lesz a gyereke? Leta egy unokatesójáé, aki az apja testvérétől van, vagy C.-é? (Azt nem említi a könyv, hogy pont egykorúak is lettek volna V-val, járhat alatta pár évvel, és úgy lehet C. gyereke.)

Előzmény: neofrix baszmacs (47704)
nünüke88 Creative Commons License 2018.06.14 0 0 47706

Lehetett az is, ezt a filmben durvábban adták vissza, mint a könyvben, ott még egy ijesztően gonosz arckifejezéssel rá is mered Pitonra, mielőtt megátkozza Burbage-t, hogy "Na, megpróbálsz-e valamit?" Rickman is jól adta vissza a tehetetlenséget. Lucius meg kapta, amit megérdemelt.

Luciusnak egyébként egész nagy fantábora lett, bár szerintem Isaacs miatt elsősorban, sokan sajnálják a 7. részben. Kicsit én is, de végső soron ő eredetileg igenis őszinte híve volt az ügynek, és szerintem ez mindaddig fent is állt, míg Azkabanba nem került az 5. végén, és onnan arra nem ment haza, hogy a főnök beköltözött hozzájuk, a fiával végigcsináltatott egy ámokfutást, és napi szinten tervezi szívatni őt a hibáiért.

A második részben kész volt gyerekeket(!) megölni a származásuk miatt, a 4.-ben meg résztvett a mugli család megtámadásában a Kupadöntőn. Ő csak azután fordult szembe az urával lélekben, miután kegyvesztetté vált, addig nagyon is hittel művelte a gonoszkodást.

Előzmény: neofrix baszmacs (47705)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2018.06.14 0 0 47705

Burbage halála elnézhető, mert azzal be lehetett mutatni a halálfalók mentalitásának kegyetlenségét

 

Semmi konkrét bizonyíték, csak érzés, hogy ez Piton havi rendes lojalitás--tesztje (is) volt.

Előzmény: nünüke88 (47702)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2018.06.14 0 0 47704

Persze hogy nem bírtam ki, elolvastam. Tetszik az ötlet, de a nyakamat rá, hogy direkt potyogtatták el. :)

Előzmény: nünüke88 (47703)
nünüke88 Creative Commons License 2018.06.14 0 0 47703

Azt olvastad egyébként, mennyire elrontották a trailert? Belevágtak egy jelenetet, amit néhány fanatikus kikockázott, és kiderült belőle egy hatalmas spoiler Credence-vel kapcsolatban. :D

Előzmény: neofrix baszmacs (47701)
nünüke88 Creative Commons License 2018.06.14 0 0 47702

Tényleg, ő is benne lehet, hiszen Grindelwald nénikéje. Logikus lenne, hogy beszélnek vele róla, tanácsot kérnek tőle, vagy valami...bár ha behozzák egy szimpatikus, szerethető szereplőnek, akkor rossz lesz ezt úgy, hogy tudod, hogy végzi. Igen valószínű, hogy Voldemort végezte ki, hogy felállíthassa a csapdát, és nem magától halt meg, hogy aztán felhasználhassa...

Ami még fájt a 7. kötetben, az a két német kisgyerek, akik Gregorovics régi lakhelyén laktak az anyjukkal. Ilyet beleírni felesleges volt szerintem Rowling-tól, anélkül is érti az olvasó, mennyire gonosz V.

Burbage halála elnézhető, mert azzal be lehetett mutatni a halálfalók mentalitásának kegyetlenségét, maga a német nő vagy Gregorovics, Grindelwald halála szintén logikus volt (szálak elvarrása) a csatabeli hősi halottak is, hogy súlya legyen a végső összecsapásnak, de a két ismeretlen kisgyereké teljességgel felesleges volt szerintem dramaturgiailag. Főleg, hogy a mugli kisgyereket meg V. elengedi Godric's Hollow-ban azzal, hogy teljesen felesleges lenne megölni.

Előzmény: neofrix baszmacs (47701)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2018.06.14 0 0 47701

Nagyon várom már. :) Egy szereplőnek drukkolok, hogy kapjon valami méltó jelenetet: szegény Bathildának, aki egy komoly tudós, nagy idők tanúja, mégis csak a rohadt kígyõbőr szerepe jutott neki.

Előzmény: nünüke88 (47700)
nünüke88 Creative Commons License 2018.06.13 0 0 47700

Szerintem nem, mert nem róluk szólt akkor sem. A címkén szereplők vihetik el, úgy gondolom. Más: van itt, aki a Legendás Lények-szériát is megnézi? Igaz, hogy az már eleve filmre írt, meg nem az eredeti HP-sorozat, de abban a világban játszódik és maga Rowling írja a történeteket (nem úgy, mint a hírhedt 8. részét, amit csak jóváhagyott, bár nem tudom, elolvasta-e egyáltalán, mielőtt megtette.)

Végiggondoltam, kik lehetnek közös szereplők az utolsó 1-2 részben a későbbi szériával. Mivel a történet 1945-ben, Dumbledore és Grindelwald párbajával zárul, az több, mint valószínű, hogy mellékszálként benne lesz a Kamra első, 1943-as kinyitása, Tom viselt dolgai, mint Dumbledore-nak plusz nehézséget okozó dolgok. Talán lesz is kapcsolat Grindelwald és későbbi főmumus utódja közt, mert a 7. részbeli találkozásukból nem derül ki, hogy az első vagy többedik-e, lehettek akár kapcsolatban korábban is. Meg benne lehetnek az ő kezdeti egyéb húzásai is, mint az apja és nagyszülei meggyilkolása.

Ez alapján szerepelhet még pl. Myrtle, Hagrid (akár kaphatja Göethe-től Aragogot tojásként) Aragog, Lumpsluck, Dippet (bár ő a fő szériának csak említett szereplője volt) és benne lehetnének olyanok Tom iskolai körének tagjaként, mint Abraxas Malfoy, Cygnus Black (Bellatrixék apja, ő Voldi korosztálya lehetett) Eileen Prince, Piton anyja (ő is akkoriban járt a Roxfortba, asszem 2 évvel V. alatt) meg talán Mr. Kuport. Abból, hogy harmincas fia volt a 90-es évek közepén, úgy saccolom, ő is lehet 20-as évekbeli születésű, és ha esetleg V.-ék bandájának idején volt roxfortos, az magyarázat is lehet a későbbi, nagyon is személyesnek tűnő feketemágia-ellenességének. Mármint, nekem mindig úgy tűnt a könyvből, hogy neki nem szimplán munka volt ez, hanem valami több...

Persze nem főszálként, de az utolsó részre mellékszálként tuti behoznám V. kezdődő felemelkedését, meg ezeket a közös szereplőket, egyfajta összekötésként a fő sorozattal. Van, akit csak abszolút mellékszereplőként, pl. Eileen-t, hogy pl. utána kiabálnak a folyosón, vagy ilyesmi...egyfajta meglepetésként az eredeti széria rajongóinak.

Előzmény: neofrix baszmacs (47698)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2018.06.13 0 0 47699

Nem könnyű következetesnek lenni, főleg időben visszafelé nem. :) A negyedikben feltűnik a Priori Incantatem. Ha ez már lett volna a másodikban is, akkor Piton pikk-pakk kideríti, ki dobta a petárdát Monstro üstjébe. Ehelyett Ron még azt is mondja, hogy Pitonnak nincs bizonyítéka. :)

Előzmény: nünüke88 (47697)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2018.06.13 0 0 47698

Bocs, homályosan fogalmaztam. Nem szülői jogon, hanem a jóslatban érintett jogán gondoltam a betekintést. Hisz a jóslat nekik jósol gyereket (aki majd ezt-azt csinál Voldemorttal).

Előzmény: nünüke88 (47697)
nünüke88 Creative Commons License 2018.06.12 0 0 47697

Szerintem nem. De biztos választ csak Rowling tudhat (szerintem ő sem tud, a 4. rész után már vannak nem túl kidolgozott dolgok a cselekményben.)

Az én elképzelésemben a szülő kap egy értesítést, hogy a csemetéjéről van egy jóslat, aztán majd elmegy a csemete, ha nagykorú lesz (ha a halálát jósolták, akkor meg így járt.)

Gyanítom, alapvetően a jóslatok elvitelének nem az a módja, hogy betörsz érte éjnek évadján, hanem kikéred szépen a jegyzőtől munkaidőben és elviszed. Akkor viszont az is logikus lenne, hogy több emberes jóslat esetén nem adják ki csak az egyiknek.

V. és Harry állhattak volna együtt sorba, hogy kivihessék legálisan a kettejükről szóló gömböt. :D

Előzmény: neofrix baszmacs (47696)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2018.06.12 0 0 47696

Na jó, miután a nagyúr megjelölte, onnan már egyértelmű. De előtte? Potter vagy Neville szülei hozzáférhettek volna a jóslathoz?

Előzmény: neofrix baszmacs (47693)
nünüke88 Creative Commons License 2018.06.12 0 0 47695

Szerintem ez akkor dőlt el, amikor a jegyző ráírta a kérdőjel mellé Harry nevét. Az mondjuk érdekes lett volna, ha mindkét nevet felírja kérdőjelesen, és akkor mindhárom meghallgathatta volna.

Előzmény: neofrix baszmacs (47693)
nünüke88 Creative Commons License 2018.06.12 0 0 47694

Harry ha jók rémlik, vezetéknéven hívta, amikor beolvasott neki a végén. Ami viszont még feltűnt, hogy V.-t mindenki tegezi. Dumbledore, a halálfalók, Harry...aki csak hozzászól, és ő is tegez mindenkit, egyedül Dumbledore-t magázza, nyilván a régi beidegződés miatt (mégis csak tanára volt.) Dumbledore viszont csak Harry-t és őt tegezi, a többieket is a keresztnevükön szólítja ugyan, de őket magázza, McGalagonyt és Pitont is.

Bár ez nyilván a fordító elképzelését adja vissza a viszonyokról. Dumbledore mindenkivel udvarias és tisztelettudó, így noha keresztnéven szólítja őket, magázódik, Harry-vel kivételt tesz, mert gyerek, Voldemorttal meg nem kíván udvariaskodni, plusz picit helyre is rakja azzal, hogy úgy beszél vele, mint egy diákkal. Utóbbi meg szimplán nem udvariaskodik senkivel, a híveivel meg úgy van, hogy azok tegezve is megadják neki a tiszteletet, mert szorulnak, ha nem. Viszont, hogy Pettigrew-t még ő is az iskolai becenevén hívja, az vicces. :D

Előzmény: ---:Jani:--- (47692)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2018.06.12 0 0 47693

Kíváncsi vagyok, mi lenne, ha Neville akarná megnézni a jóslatot? Azt mondanák, hogy uram, sajnos nem teheti, a jósdaszoftver Mr. Pottert jelölte meg érintettnek. Hogy miért pont őt? Hát mert Mr. Riddle úgy gondolta...

Előzmény: nünüke88 (47691)
---:Jani:--- Creative Commons License 2018.06.12 0 0 47692

"(Nagyon bírtam, amikor Dumbledore simán Tomnak szólította a végén.)"

Igen, ő végig. Én azt bírtam, hogy még a hetesben a végén Harry is :))


Ha keletkezik egy jóslat, arról a minisztérium hogy szerez tudomást? Trelawney transzba került és jósolt - ezután mi van? DD odamegy a minisztériumba, hogy hallott egy jóslatot? Vagy akkor elméleted szerint automatikusan megjelenik egy másolat valamiért a jóslatok termében?

Továbbá még mindig nem értem, miért nem lehet a gömböt megfogás nélkül elvinni - akár kilebegtetni, akár belebillenteni egy zsákba és azzal eltűnni. Sőt! Mivel tudjuk, hogy a gömbök leesnek és széttörnek, és ilyenkor még utoljára kiszabadul és elhangzik a jóslat, azt is lehetett volna, hogy meglökik a polcon a gömböt, meghallgatják, majd Voldi előtt beletöltik a gondolatot egy merengőbe, és Voldi így közvetetetten meghallgatja. Túl sok itt a lehetőség :D:D

Előzmény: nünüke88 (47691)
nünüke88 Creative Commons License 2018.06.12 0 0 47691

Tegyük fel, postán értesítenek róla, ha kapsz egy jóslatot, vagy a gyereked. Harry esetében az értesítés elkallódott, mert már el is bújtak a jóslat elhangzása után, Voldemort meg nem az a típus, akinek baglyot küldenének, ezt szerintem a karrierje indulása után ifj. Barty Kupor tette meg először és utoljára (tényleg, neki vajon hogy lehetett levelet címezni, Mr. Tom M. Riddle részére?) :D

Levenni a polcról meg bűbájjal nem lehet, csak kézzel.

A keletkezésüket valahogy úgy képzelem el, hogy automatikusan generálódik egy ilyen gömb, ha elhangzik egy jóslat, a jegyző értesítést kap róla, felrakja a polcra és felcímkézi, innentől fogva él az a varázslat, hogy csak a címkén szereplő személy veheti le. Itt viszont megint érdekes, hogy V. nem az igazi nevén szerepelt, úgy lett volna logikus, meg ezzel megint emberibbé tette volna az írónő. Hogy bár ő nyomja ezt a Sötét Nagyúr vagyok dolgot, a hivataloknál mégis marad a neve Tom Riddle Jr. (Nagyon bírtam, amikor Dumbledore simán Tomnak szólította a végén.)

Előzmény: ---:Jani:--- (47690)
---:Jani:--- Creative Commons License 2018.06.12 0 0 47690

Amúgy ha már felmerültek a jóslatok, ezt a dolgot sem értem... a jóslatokat csak az értintheti meg, akiről szólnak (tényleg, amúgy arra nem gondolt Voldemort, hogy vingardium leviosa + bele a jóslatot egy zsákba és agyő? Vagy egyszerűen csak kesztyűvel fogni meg?:) ) - akkor ezek szerint a minisztériumban a polcokon sorakozó üveggömbök arra várnak, hogy oda valaki besétáljon, megtalálja és elvigye? Vagy ezt hogy gondolta Rowling? Kérvényt írsz a minisztériumnak, hogy szeretnéd meghallgatni a születésedről szóló jóslatot, és akkor bevisznek téged a terembe és megfoghatod? És honnan tudná bárki, hogy róla elhangzott egy jóslat? Teljesen zavaros ez az egész. 

Előzmény: nünüke88 (47689)
nünüke88 Creative Commons License 2018.06.11 0 0 47689

A hagridos rész a másodikban van, amikor Denem Aragogra akarja kenni Myrtle halálát. Előadja a Te tudom, hogy nem akartál semmi rosszat" kezdetű szöveget, aztán megtámadná a pókot, de először az gázolja le, aztán amikor lőne utána átkot, Hagrid csavarja ki a pálcát a kezéből és löki fel, így tud Aragog elmenekülni.

Nekem úgy rémlik, hogy vagy a thesztrálos utazás során, vagy még az Umbridge-val Tiltott Rengetegben kavargás során rájuk esteledik, és mintha lenne az is, hogy pizsamában, hálóingben keverednek elő a kandallókból a népek, akiket Dumbledore riadóztatott (és akik így még láthatják a Voldemort-Bellatrix párost viharosan távozni.)

De tény, hogy késő éjjel sem kéne teljesen üresnek lennie egy kormányzati épületnek.

Előzmény: ---:Jani:--- (47688)
---:Jani:--- Creative Commons License 2018.06.11 0 0 47688

Nem néztem meg, de én úgy emlékszem, hogy késő délután értek oda. Ugye RBF-vizsgáról vizsgáról mentek, csatangoltak egyet az erdőben, és utána kb. egy órát repültek thesztrálháton. Annyira nem lehetett késő. Nincs az a főhivatal, ahol még este sincs egy portás, vagy valami. Az egyetlen magyarázat az, hogy Bellatrixék valamit ott kavartak már előtte, hogy Harry senkibe ne ütközzön. De úgy egészében véve nekem nem hihető. Szerintem ez egy hiba a sztoriban, amit egyszerűen nem tudott jól megoldani az írónő. Az is elég lett volna, ha valahol valaki megemlíti, hogy aznap ünnepnap volt a varázsvilágban, mert Merlin születésnapja hagyományosan munkaszüneti nap, vagy ilyesmi. 

A másik, hogy mi az, hogy senki nem védi azt az ajtót?? Aki bemegy a minisztériumba, az csak úgy besétálhat a misztériumügyi főosztályra?

"A pálcaelbitorlás úgy lett volna jó, ha csak a Pálcák Urára vonatkozik, mint rendkívüli tárgyra."

Igen, ez szerintem is tök oké lett volna. Én amúgy úgy oldottam fel ezt magamban, hogy csak akkor történik elbitorlás, ha mindkét fél úgy áll hozzá, hogy ez most nem párbajszituáció, és akkor azt valahogy a pálca is majd tudni fogja. 

Erre a hagridos sztorira amúgy nem emlékszem, ez biztos benne van?

Előzmény: nünüke88 (47687)
nünüke88 Creative Commons License 2018.06.11 0 0 47687

A minisztériumi akció meg mintha éjszaka lett volna már. De érdekes, hogy tényleg se egy őr, se senki...a csarnokba nyilván lehetett hoppanálni, nem csak Voldemort érkezik úgy, a dolgozók egy része is úgy jár munkába. Az épület többi része szerintem le volt védve, tehát a csarnokon túl szerintem sétálni kellett.

Bár a kígyó is simán bejutott, de az is éjszaka.

Előzmény: ---:Jani:--- (47685)
nünüke88 Creative Commons License 2018.06.11 0 0 47686

A pálcaelbitorlás úgy lett volna jó, ha csak a Pálcák Urára vonatkozik, mint rendkívüli tárgyra. A sima pálcákat nézve viccesebb kontextusba helyezi az olyan malőröket, mint amikor Hagrid lecsapta még diákként Denemet, és elvette a pálcáját, vagy azt, hogy Neville-től meg Voldemort szedi el sima lefegyverzővel az övét a 7. végén. Vagy éppen a DS-szakköröket.

Találjuk ki erre azt a megoldást, hogy ha az eredeti tulaj visszaszerzi, vagy a legyőző visszaadja, akkor a pálca is visszapártol. Vajon amúgy ha a tulaj önként engedi valakinek használni, annak ugyanúgy dolgozik, mint a saját? Pl. Féregfark engedéllyel használja Voldemortét az egész 4.-ben, és olyan dolgokat tud vele, mint az AK.

Az 5. részben meg tegyük fel, az volt a motiváció, hogy a jóslat eltűnését jelezte volna egy védelmi rendszer. Mivel a jóslatot az viheti el, akiről szól, ennek a jóslatnak az esetében két személy jött volna szóba, és ha Harry igazolhatóan a Minisztérium közelében sincs akkor, kizárásos alapon marad V. és az bukta.

Amikor mégis megjelent, addigra már veszett ügy volt ez a nagy titkolózás: a halálfalók fogságban voltak, eltörött a jóslat is...gondolta, már tökmindegy, mert az, hogy Lucius és a körözöttek egy része ott van megkötözve egy minisztériumi betörés után, Sirius, akit a szökés főkolomposának adtak ki, elhalálozott az egyik megszöktetett keze által,  már Caramel előtt és által sem kimagyarázható dolgok. Akkor meg miért ne próbálta volna hidegre tenni Harry-t, meg miért ne vitte volna ki legalább Bellatrixot?

Aki hallgathatta ezt utána nyilván.

Előzmény: ---:Jani:--- (47685)
---:Jani:--- Creative Commons License 2018.06.10 0 0 47685

Szerintem egyébként nem reális magyarázat az, miszerint Piton megtört volna bármilyen bűbájt. Egyszerűen arról van szó, hogy a szobán ül egy olyan bűbáj, ami csak annak teszi lehetővé, hogy elfoglalhassa, akit az előző igazgató utódjául szánt. Én ezt így értelmeztem.

Persze Voldi még mindig belemagyarázhatta, hogy DD eredetileg is utódjának szánta Pitont, mert vakon bízott benne és nem sejtette, hogy az valójában a sötét oldalt szolgálja. Ki tudja, mit hitt.

A pálcaelbitorlásos témáról én azt gondolom, hogy azt Rowling valamikor a 6. könyv közepén találhatta ki, hogy Harry majd így győzhessen, és nem is érdemes túl sokat gondolkodni rajta. Úgy hülyeség, ahogy van. Az egész sztorinak semmi értelme, ha elég lefegyverezni egy varázslót ahhoz, hogy a pálcája átpártoljon hozzánk. Ez az egyik nagy elhibázott retcon a sztoriban. A másik kettő ilyen az időnyerő és a felix felicis. 


A minisztériumi dologgal kapcsolatban én azt nem értettem soha, hogy hogy lehet a délután közepén teljesen üres az épület. Harryék az égvilágon senkivel nem találkoztak. Hogy lehetséges ez? Mindenki egyszerre ment szabira? Ilyen körülmények között tényleg megtehette volna Voldemort, hogy láthatatlanná válik, odateleportál az ajtó elé, bemegy, és magához veszi a jóslatot, majd eltűnik. 

Előzmény: ---:Jani:--- (47684)
---:Jani:--- Creative Commons License 2018.06.10 0 0 47684

A kép szerintem a harry potteres megfelelője a mesterséges intelligenciának. Olyan, mint a Westorld éppen futó évadában az emberek tudatának digitalizálása. Bizarr módon tovább él az illető, noha már nem ő az.

"Egyébként az, hogy Piton elfoglalhatta az irodát, kis utalás volt rá már a 7. elején, hogy a jó oldalon áll...az 5.-ben Umbridge előtt lezárta magát az iroda."

Úgy örülök, hogy ez másnak is feltűnt :)

Előzmény: nünüke88 (47678)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!