Nem kell külön kapcsoló, elég nullára tekerni a bojleren a termosztátot. Aztán majd egyszer elfelejted, vagy nem tekered vissza és este hideg vízben fürdik a család... Na, ezt nem akarom. ;)
Azért az nem biztos, hogy gázzal nem lehet csepegtetni, az lehet, hogy egy 15kW-os gömbcsappal szabályozott szőnyegégőt nem tud valaki 1kW-on működtetni, de van itt példa az ellenkezőjére is, hogy az olajos fenekű, üstház nélküli söröshordóval 6óráig tart a finomítás és 80% feletti a középpárlat.
A kínai mezei gázégőt simán letekerem úgy, hogy reggelig tart a főzőcske. :)
Nekem is ez a gondom, hogy csak egy fázisom van...igaz már bővítettem 32A-ra, de a bojlernak is 3KW-os a fűtőszála, úgyhogy beépítek oda egy kapcsolót és a finomítás idejére a bojlert lekapcsolom.
Ezt úgy kell érteni, hogy a 67-68 alatti lé már kuka ? Csak tapasztalatszerzés miatt kérdezem. Mert én kb 55-ig engedem és még ott sem igen van utópárlatos hatás. Valószínűleg tovább is engedhetném, csak nem bízok annyira az érzékelőimben, ezért inkább elzárom. De itt is vannak többen akik még lentebb engedik. Illetve az 'átállok utópárlatra' mit takar ? gyűjtöd tovább újrafőzésre vagy egyéb célra ?
Mert a gagyibb szabadon állók 1., nem bírnák el az üstöt (egy méret felett...), 2., a kezelőszervük általában az üst alá kerülne, mert síkban van, 3., kicsi a teljesítményük.
Én azt vettem észre, hogy a finomításnál a teljesítményt úgy le kell venni, hogy éppen folyón. Ez én esetemben kb 1 mm vastag a csurgás. Tovább tart, magasabb a középpárlat alkoholtartalma, sokkal finomabb, és illatosabb a pálinka. Ezt a gázossal nem tudód megvalósítani.
Felújításnál nem gondoltam rá, hogy odavezessem a három fázist, most meg már nem verném szét a házat érte. A PB előnye, hogy bárhol rendelkezésre áll megfelelő teljesítménnyel. Hátránya, hogy a legrosszabbkor fogy ki. Ha majd egyszer váltok, alighanem indukciós lesz.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Eltöprengtem kicsit ezen a fűtőanyag dolgon. Azután számolgatni kezdtem a saját rendszerem körülbelüli fogyasztását. Harmincas főző, egy palack 10-14 szeánszra elég,12 átlagnak veszem. 25-27 litert szoktam max tenni bele. Három cefre és egy finomítás (mindez háromszor jön ki egy teli palackból)
,ha kb hetes kihozatallal számolok, úgy nagyjából 15-16 liter 50%-os pálinka lesz így. 4000Ft palack árral számoltam és kb 85Ft jött ki egy liter kész pálinkára (50%).
Arra jutottam, hogy a mi mennyiségeinknél nem feltétlen a fűtőanyag költsége a mérvadó,
Az áram mellett inkább a pontosabb szabályozhatóság szól.
Hát nem a legolcsóbb az már egyszer biztos...ha már gáz, akkor a vezetékes gázzal valóban olcsóbb fűteni, de olyan meg nem mindenkinél van...(még Pesten sem)...
Azért ne aggódj, aki meg tudja oldani, az odavezeti a földgázt...(ennél már csak a lakótelepi, havi gázátalány olcsóbb)...:):):)...