Finom is. A tésztaköret nagyon finom így: olajon sok-sok(fél fej kb) szétnyomott fokhagymát óvatosan forrósítunk, bele sok vágott (fagyasztott, szétmorzsolt) bazsalikom, és ebbe forgatjuk a tésztát.
A húsleves is finom lett, volt egy kis disznócsontom, csirkeaprólékom, vettem hozzá marhaszegyet, és mivel kevesen voltunk, nem főztem nagy adagot, jó erős lett.
Még van egy kis tavalyi gyümölcsöm a fagyasztóban, lassan az is elfogy, ha még pár vasárnapra gyümölcsös édességet csinálok. Az utolsó doboz eper újat ért:)
Ma volt: húsleves,tejszinesgombaraguspulykamellszeletekfokhagymásbazsalikomostésztával,joghurtosmálnakrém
Lehet, hogy már nincs. Anyáméknál is kifutóban van, persze nő folyamatosan, de a nyári rebarbara már borzasztóan savas. Nem mintha a tavaszi nem az lenne persze, de a nyári méginkább :)
De holnap unokás nap lesz, így délre sült csirke, spárga (ma volt a kéthavi nagybevásárlás, a metroban 300 fél kiló), válogatósoknak rizs. Saját saláta snidlinggel, zöldhagymával, rukkolával.
Kagylósütést mi is elkövettünk Primorszko partjainál, meg papírstanecliből faltuk az egészben sült aquadellákat. A kempingből a faluba egy Zetor után kötött, nyitott platójú valamin lehetett bejutni kemény 20 sztotinkiért (kb. 3.50 Ft)
Íz-emlék...:)
Ma konzerv paradicsomos sült bab (feljavítva bazsalikommal, rozmaringgal, ajvarral, pecsenyelével), mellé hideg szűzpecsenye - maradék tegnapról.