Keresés

Részletes keresés

Annaem Creative Commons License 2022.02.03 0 2 16257

Előzmény: Annaem (16255)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.01 -2 1 16256

https://youtu.be/5q7LKs6MR4Y

TITOKZATOS APRÓNÉPEK, TÖRPÉK, MANÓK, KOBOLDOK - Mi lehet az alapja az aprónépek mítoszának?

Annaem Creative Commons License 2022.02.01 0 1 16255

 

 

   /  William Hayes Ward

   The seal cylinders 

   Western Asia  /

Schenouda Creative Commons License 2022.01.30 -1 4 16254

Odüsszeuszt az atlanti phaiákok a pharoszi megalitikus kikötőbe vitték. Ez valamikor az i.e. 4. évezredben történt. Viszont Pharosz keleti szélén is van egy grandiózus rejtély: a világítótorony.

 

A pontos helyét ma sem ismerjük, erre három lehetséges helyszín van, de ebből kettő jelenleg a tenger alatti kis szigetecske (mint a Gránit-szikla, ami 200 éve még pár méterre kiállt a tengerből), a harmadik pedig Pharosz keleti csücskében volt. Lásd lentebb Puchstein térképét, ahol láthatóan valamiféle kis gát vezet az egykori szigetecskére Pharosz szigetről, ahol a torony állt.

https://i.pinimg.com/originals/d8/d4/57/d8d457173b642f1eb478d1e1ce90a59d.jpg

A torony magasságát a modern becslők, rekonstruálok 120 és 135 m közé teszik. A helyszín is különleges: az egykori leírások szerint kis szigeten állt, amin egy emelvény hoztak létre, majd efölött emelkedett a torony. Ez volt a világ legrégibb (!) és a 20. századig legmagasabb világítótornya. A rómaiak fele ekkorákat sem emelték.

Az 1994-ben a tenger alatt meglelt földrengés által leborított építő kövei (kb. 3500 darab) megdöbbenést keltettek, mert nagy része asszuáni gránit, közte 40-80 tonnás darabok is! Lásd fentebb, hogy vannak a tömbök szétszóródva a tengerfenéken. Milyen magasan voltak ezek beépítve, ha több mint száz méterre is repülhettek? A leírások szerint a torony két falát is a tenger mosta. Hogyan tudtak, ilyen "lehetetlen", szűk helyen ekkora felhőkarcolót emelni 2300 évvel ezelőtt (kb. egy 35 emelet magas mai toronyháznak felel meg)??? Az elhelyezkedésből az látszik, hogy vagy a Qaitbay-erőd helyén volt a torony vagy a Gyémánt-sziklán. Viszont szerintem az a tény, hogy eddig nem találták meg az alapját, úgy az inkább arra utalhat, hogy az erőd helyén volt (az meg nem is gránitból, hanem mészkőből van, úgyhogy van itt probléma, nem is kevés!).

A világítótoronynak voltak hellén vonásai is, de voltak egyiptomiak is, sőt az is lehet, hogy egyik sem. Azt mondják, Szósztratosz a Nagy Könyvtárban alkotta meg a torony terveit...

 

Hogyan lehet, hogy az építménynek nem voltak kisebb elődei? Hogy lehet, hogy az építésze egyből olyan felhőkarcolót alkotott, ami 1600 éven át (!) állta a sarat a cunamiknak és a több mint húsz nagyerejű földrengésnek? Hogyan lehet, hogy a torony felsőrészét olyan technikai találmányokkal halmozták el, melyeket csupán a torony építése okán készültek, majd lettek benne elhelyezve? Ugyanakkor csak erre a gigászi toronyra kellett feltalálni olyan emelőket és darukat (mivel ezen a kis területen a ferde rámpák alkalmazása nehezen gondolható el), melyeket csak ekkor és erre az építményre alkalmaztak!

 

Ezekről a dolgokról semmi nem maradt fenn. Mintha egy jótékony varázsló átadott volna I. Ptolemaiosz királynak egy könyvet, ami tartalmazta volna az összes tervrajzot, építőgépezetet és technikai szerkezetek leírásait, rajzait. Nem lehettek-e ezek a jótékony varázslók a phaiák hajósok, akik mintegy háromezer évvel korábban Odüsszeuszt a pharoszi megalitikus kikötőbe hozták? Ez a könyv került később az alexandriai Nagy Könyvtárba?

Thiersch német régész, majd újabban Robert Temple, Dunstan Lowe, Ken R. Trethewey és mások tanulmányai egyre inkább arra visznek, hogy a világítótorony felső része egy tudományos objektum volt, a korát messze meghaladó szerkezetekkel, melynek egy részét az athéni Szelek Tornya megpróbálta lekoppintani.

Újabban született egy tanulmány, mely Arrianosz történetíró egy utalását vizsgálja, amit úgy értelmeznek a tanulmány írói, hogy a torony már régen állt Nagy Sándor idején, az mutatta az utat az egyiptomi Rhakote városba, ami Alexandria helyén állt. (Ezzel azonban vannak erős kétségeim vannak.)

Mindenesetre nem foglalkoznak a történészek azzal, hogyan történt a gigászi torony építése egy olyan helyen, ami épp kiált a tengerből, s hozzá egy keskeny utat vezettek Pharoszról a tengeren át, mint azt több régi leírás magyarázza. Hogyan történt a kőtömbök szállítása, raktározása, emelése a szintekre? A torony tetején a rekonstrukciók szerint egy 9 méter magas, sok tonnás márványszobor állt: ezt hogy emelték a helyére, vagy 120 méteres magasságban?

Rekonstrukciós rajzokból nincs is hiány, de nem válaszolnak ezekre a kérdésekre...

 

Előzmény: Schenouda (16192)
red.russian.warrior.1488 Creative Commons License 2022.01.30 -2 3 16253

A kőlágyító növényre emlékszem elég jól,2011 óta követem ezt a topikot.A kabír barlangot ábrázoló bronzplakettet vizsgáltátok akkortájt.Akkor figyeltem fel Schen/Nolanus dolgainak az egyediségére.Ilyenekről sehol sem olvastam még életemben,mint ebben a topikban.Kabírok,Odusseus stb az emberi történelem ilyenforma megközelítései felkeltették az érdeklődésem.

Igazából én drukkolok,hogy igazak legyenek ezek a bizarr kutatások,a száraz unalmas hivatalos álláspontok,mint például a régészeti befixálódás fárasztó.Tehát én kifejezetten örülök,amit itt olvashatok.

Előzmény: Longvale (16252)
Longvale Creative Commons License 2022.01.30 -2 2 16252

Robert Charroux több ilyen titkos inka receptről beszél könyveiben, nem csak gyógyszerről hanem pld. egy kőlágyító varázsszerről vagy egy inka lexikonról, mely leírta a távcsövet.

Az egyik könyvében: Le livre des maîtres du monde (1967: "A világ urainak könyve") beszél a világító cuyókról, ezekről a 4-6 cm-es rejtélyes bogarakról, melyek sokkal hatékonyabbak voltak a mi szentjánosbogarainknál: 60 m-re is elvilágítottak velük, sőt az inka kirurgusok ennek segítségével betudtak világítani az emberi szövetek alá, hogy el tudják végezni a műtéteiket (de itt is G. Beltrantól van az információ!).

Charroux néha elképesztő teóriákkal is jött, pld. hogy bizonyos állatok még az ókor előtt tudtak beszélni: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=153582570&t=9000303

Lehet így provokálta a tudósokat? Összeesküvőknek tartotta régészeket. De erről többet írtam már:

https://titkostortenelem.org/tortenelem/28-robert-charroux

Mindenesetre mindig élveztem a stílusát (persze nem mindenben követtem), ahogy az egész élete érdekes volt. Valóban hitt a fehér ember felsőbbrendűségében, a kelta civilizáció ősiségében, de erről is írtam a fentebbi írásban.

 

Előzmény: red.russian.warrior.1488 (16251)
red.russian.warrior.1488 Creative Commons License 2022.01.29 -1 2 16251

Köszönöm hogy kimerítően válaszoltál.Szerintem is egyfajta figyelmeztetésnek,riogatásnak szánta Beltran ezeket a dolgait (háborúellenes volt szerencsére).Bár én azért kíváncsi lennék erre a készítményre,mert nyilván létezhet egyfajta kivonat,anyag stb összetevők,amiknek tényleg különös hatásuk van.Na meg az a könyv,amit az inkák titkos gyógyászati eljárásait rejti.Ki tudja,az inkák lehet képesek valamilyen anyagot kiválasztani állatokból.

Előzmény: Schenouda (16250)
Schenouda Creative Commons License 2022.01.29 0 3 16250

Még jó hogy nem azt írta Charroux, hogy a spanyol nátha a világűrből (esetleg a Vénuszból) jött, de azt hiszem tán Fred Hoyle-nak volt egy hasonló elképzelése bizonyos járványokról (bár nagyon rég olvastam erről).

Charroux kétségkívül megosztó személyiség volt, akár a könyvei. Az El Sapo-ról szóló információt átvette Garcia Beltrantól, aki inkább misztikus volt, mint biológus (már eleve a "Nap fiának" hitte magát, és inka hercegek leszármazottjának). Természetesen Charrouxnak semmilyen bizonyítéka (vagyis inkább Beltrannak) se volt a spanyol nátha ezen eredetére (de a többi elképzelés a vírus eredetére is csak feltételezés, ahogy te is írod: "vagy az usa-ból, vagy pedig kínából").

Ahogy Mandics írta Charrouxról: "Charroux nevezetessége, hogy minden lehető lehetetlenség és lehetetlen lehetőség mellett állást foglal, néha egyazon fejezet keretén belül." Charroux-szot olvasni csak körültekintően szabad (de én minden hibája ellenére is szerettem).

Később Charroux szemére vetették, hogy elhitt egy csomó mindent a Párizsban élő Beltrannak, aki elég ködös (bár kétségkívül érdekes) figura volt. Igaz Charroux mindig jelezte, hogy ez Beltrantól van, de az olyanokat is állított, hogy az ember egy földön kívüli nő és egy tapír kereszteződéséből származott, a Titi-caca tavat atombombákkal alakították ki vagy hogy a két egyiptomi nagy piramisnak fém borítása volt. De ilyenekről volt már itt szó:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=158032757&t=9000303

Beltrantól vette át, hogy a piscói Kandaláber földrengés-előrejelző műszer volt, kötelek és tárcsák nyomait fedezte fel benne. Mikor Charroux maga is megmászta a piscói hegyoldalt, az 1971-es könyvében korrigálta az adatokat (éppen erről írt cikket Jacques Victoor a híres Kadath magazin egyik 1976-os számába a Kandaláber kapcsán).

A spanyol nátháról szóló rövid fejezetet ezzel zárja Charroux: "Azok számára, akik az új korszak programját készítik elő, a Vízöntő korát (ahogy mondják az okkultisták); a Kondor korát, biztosítják az amerikanisták - a mi időnk a varázslótanoncok kora."

Egyébként szerintem Charroux ezt a rejtélyes spanyol nátha esetét arra használta fel (afféle jól-rosszul sikerült példázatként használva) hogy elmondja "A szentségtörő idők" c. nagyfejezetén belül a kétségeit egy lehetséges sötét jövőről, hogy elmélkedjen a mikrobatenyészeteken, a laborokban előállított veszélyes vírusokon, beszélve arról a professzorról például, aki a vadnyulakat akarta 1952-ben kiirtani a birtokán, majd az egész szörnyen félresikeredett. Lehet az az állítólagos inka gyógyszer, ami a spanyol náthát okozta, nem is érdekelte igazán, csak felhasználta, hogy hatásosabb legyen a figyelmeztetése.

Charroux ezen könyve csaknem hatvan évvel ezelőtt jelent meg, de ebben a fejezetben inkább az emberiséget figyelmezteti arra, hogy a Vízöntő korában (a mi századunkban) jönnek olyan vírusok, melyeket laborokban fejlesztenek ki, és szándékosan fognak ráengedni az emberiségre. Hiszen tudják azt is, hogy nincs olyan vírus, ami a "teljes" emberiséget kiirtaná. S "A legveszélyesebb titok" c. fejezetét ezzel zárja: "Jó okunk van azt hinni, hogy e járványok némelyikét nem az emberiség egy részének elpusztítása, hanem kísérleti céllal idézik elő. Pontosan, a tapasztalat azt bizonyítja, hogy a lakosság nagyon nagy százaléka megmenekül a fertőzés elől, mintha a gondviselés erői ellenállnának a teljes népirtásnak. Úgy tűnik, lehetetlennek tűnik az emberi faj teljes megfertőzése vagy elpusztítása... A természet irtózik a fajok eltűnésétől." (1963).

 

A végén írod: "Saját véleményem szerint az inkák nem is jöttek volna rá az anyag (konkrét) mutációs képességére a körülményeik között." Ennek nehéz is lenne az ellenkezőjét bizonygatni, hiszen erre szerintem nem is utal régészeti lelet vagy más hagyomány.

Előzmény: red.russian.warrior.1488 (16249)
red.russian.warrior.1488 Creative Commons License 2022.01.28 0 3 16249

Üdv Schenouda.

Gyakran visszaolvasok a fórumban és ráakadtam egy érdekes hozzászólásodra.Újra átfutottam az Inka múmiák titka 1-2 részt.Konkétan a spanyolnáthát tartalmazó sorokat próbáltam értelmezni laikusként,de szerintem nem stimmel ezzel az elmélettel valami.Remélem nem haragszol meg ezért,de ez szenzációhajhászás esete.

Az első nagy gond az adott könyv szerzője:R.Charroux.Beleolvastam ebbe a könyvbe és R.C. polihisztor sarlatánnak tűnik,hisz olyan hivatásokba,tudományokba szól bele amit nem is tanult.(minta be lenne lsd-zve)
Eddig semmit sem bizonyított be,csak spekulált.(konteós)
Hivatkozik egy bizonyos Beltran nevű biológusra,aki pedig egy ismeretlen Dr L.(nincs neve?) nevű ismeretlen spanyol orvosra.
Tipikus Carroux ködösítés.
A spanyolnátha nem malagából indult,hanem vagy az usa-ból,vagy pedig kínából.De a kína valószínűbb,csak más betegségnek hitték.
Amit végleg nem értek,hogy kik készítették ennek a dr L-nek a kenőcsöt és miből tudták hogy van veszély az anyagban.(1916 körül)
A másik:a spanyolnátha az vírus,hogyan tenyésztett 100 évvel ezelőtt vírust a doki?
A történetben a veszély egy enzim,akkor mégis milyen baktériumot vagy vírust tenyésztett volna??
Még az is nehezen hihető,hogy a disznóiban volt valami,amit mutálódott.(tuti ilyen enzim nincs a békában)és az lett virulens.

Saját véleményem szerint az inkák nem is jöttek volna rá az anyag (konkrét) mutációs képességére a körülményeik között.



Természetesen ha tévednék,javíts ki.
Üdv!

Előzmény: Schenouda (16245)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.28 0 0 16248
Annaem Creative Commons License 2022.01.28 -1 2 16247

          

Annaem Creative Commons License 2022.01.27 -1 2 16246

 

Lebilincselő, zseniális írások !!!

Előzmény: Schenouda (16245)
Schenouda Creative Commons License 2022.01.25 -1 4 16245

Nimródról, Enkiről, Enmerkarról, Gilgamesről és legfőképpen a legrejtélyesebb figuráról, Lugalbandáról volt már itt szó 11 évvel ezelőtt (és nem félrevezető Sitchin felfogásában!). Nolanussal beszélgettünk róla:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=111406176&t=9000303

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=111765567&t=9000303

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=112131141&t=9000303

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=112212818&t=9000303

Előzmény: Annaem (16243)
Annaem Creative Commons License 2022.01.25 0 0 16244

Már nsgint a hülyeségeket  írok. A képek kivételével érvényes, mert az nem Nimród. Sajnálom.

Még a plafon is rámomlott. 

Előzmény: Annaem (16243)
Annaem Creative Commons License 2022.01.25 0 1 16243

 

Nimród király koronája egy égi jelenség mintájára készült. Egyiptomi gyűrűn is láthatjuk ezt, ami vagy a szimbólumok egyeredetűségét, vagy azok hatékony és gyors elterjedését mutatja meg, amely számtalan módon és okból megvalósulhatott azokban a csodás, nanoműanyagoktól mentes időkben. 

Hogy ez melyik Nimród? Ezeken a leleteken nem tűnik óriásnak.

A ruháját szeretném látni, ami eredetileg az édenkertből száműzöttek tulajdonában volt. A kérdés eldönthetetlen, mivel lehet, hogy ő Gilgames, esetleg bármely "lázadó". Erről egy vélemény: 

 

http://davelivingston.com/nimrod.htm

 

    

       

      A többi kép térben, mozdulatban, vagy időben illeszkedik ide, vagy egy minapi bejegyzésemhez.

Törölt nick Creative Commons License 2022.01.24 -2 1 16242

Alábbi kettőre: baromi vicces vagy troll...

Törölt nick Creative Commons License 2022.01.24 -3 4 16240

Izgalmas!

Előzmény: Törölt nick (16239)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.23 -2 2 16239

https://www.youtube.com/watch?v=_YveqywbkT8

https://www.youtube.com/watch?v=FDXL2tpfteU

https://www.youtube.com/watch?v=8Kbyfi8ppxQ

https://www.youtube.com/watch?v=irLHjmH64nc

Küklopszi ősi megalitikus építmények Japánban is... Mu emlékei?

 

https://www.youtube.com/watch?v=OkW8n3RaY5o

Valóban Yonagunihoz kapcsolódik ez az ősi megalitikus monumentum?

Törölt nick Creative Commons License 2022.01.22 -2 1 16238
Schenouda Creative Commons License 2022.01.21 0 4 16237

Ha találtak alatti római kori érméket, cserépdarabokat, vagy bár milyen szemetet: akkor igen vagyis inkább minimum római koriak!

De ahogy nézem, jó részük nem is római, hanem már arab építmény. Az meg mindenfelé a világban divatos volt, hogy a természetes sziklaformációkat belefoglalták az építményekbe.

Előzmény: Törölt nick (16236)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.20 -2 2 16236

https://www.youtube.com/watch?v=ffu5apfawOg

Rómaiak építették ezeket az alapokat is vajon..?

Annaem Creative Commons License 2022.01.20 -1 2 16235

Annaem Creative Commons License 2022.01.19 -1 1 16234

              

Egy indiai templom maja utánérzéssel, két különböző oszloppal

Okarina (of Time)

Változatok egy témára... hengerpecsét és papirusz. 

Annaem Creative Commons License 2022.01.19 0 1 16233

Amit láthatunk:

 

3500-4000 éves hieroglifák (Nagada);

A régi mesterek, na azok még tudtak!

Szárnyas ruha és egyedi kiegészítők; tetováció a karon hasonlót több képen is láthatunk lentebb

Szarvas korona, és golyók melyek neve: Ré szeme.

 

Lepsius munkáiból már hoztam és lesz is még, ezeknek minden részlete izgalmas! Sumer párhuzamok,  láthatjuk itt is a jelenetet, mely Narmer - Meni óta folyamatosan feltűnik a legváratlanabb helyeken és időben: csapás az ellenségre.

 

 1842 és 1845 között Carl Richard Lepsius tudományos expedíciót hajtott végre Egyiptomba Őfelsége, a porosz király, Friedrich Wilhelm IV. Az ott elért eredményeket az 1849 és 1859 között megjelent "Denkmäler aus Egypt und Aethiopien" című nagyméretű táblázatos munkájában foglalta össze. A Tafelwerk 12 kötetből áll, amelyek 6 részre oszlanak. Lepsius azt tervezte, hogy ezeket a táblákat magyarázó szöveggel egészíti ki, és a főműben nem szereplő rajzokat és feliratokat egy kiegészítő kötetben publikálja. Carl Richard Lepsius halála miatt egyik terv sem valósult meg.

 

Egy bronz a kevésbé különlegesek közül, de jön majd egy ilyen békalábas kép, ami egy mexikói ocarinát ábrázol.

Végül két templom Dendera és Abydos.

Előzmény: Annaem (16232)
Annaem Creative Commons License 2022.01.19 0 1 16232

 

Annaem Creative Commons License 2022.01.18 -2 2 16231

Á, értem már, miből lett a "terv".


A Westcar-papirusz feltételezése.

 

" Djedi tudja az Iput* számát, Thot szentélyében. A fáraó sok időt töltött ezeknek a felkutatásával, mert valami hasonlót tervezett építeni, mint amilyen a horizontja. "


Máshol így fordít a google:


" Most a Király Felsége Felső- és Alsó-Egyiptomból igazoltan napokig kereste Thot szentélyének ezeket a titkos kamráit, hogy valami hasonlót építsen a sírjához... 

Ez kicsit rámenős, a magyar fordítást is kivégzem majd. 

 

A kutatásba belefáradt, csüggedt, ( szívében azért izzó indulatok és láncra vert démoni vadállatok hortyogtak ) fáraó meséket hallgat.
Hasonlóan egy szultánhoz, aki éjjeli mese szeánszain, rituális áldozatként fogyasztja ezt a szert és haragvó lelkének gyilkos ösztönei ennek a titokvilágnak válnak szelíd játékává.

 

Kheopsz már nem kutat, otthon issza a történeteket, unatkozik.
Felnőtt gyerekei vannak. Kézenfekvő a kérdés: hogy lesz ebből piramis?
Horizont és komplexum!
Hirtelen színre lép a varázsló aki birtokolja az erőt.
Légzése nyugodt, szeme vidám, de ez csak álarc.

 

* Bizonytalan jelentésű szó, amelyet "lezárt kamra"-nak vagy "szentélynek" lehet fordítani; Az egyiptológusok vitatják a valódi jelentést. 

 

Folyt.k.

Törölt nick Creative Commons License 2022.01.18 -1 1 16230
Annaem Creative Commons License 2022.01.16 0 1 16229

     

    

Annaem Creative Commons License 2022.01.16 0 1 16228

Szép gyűjtemény!

 

Itt néha transzcendens sokkban cselekszem, de teljesen jogos a szándékosság feltételezése. 

A hegyek vagy piramisok túl sokan vannak, a hajók ennél jóval különösebbek a lebegő alakokkal.

A hullámok és a zümmögés is teljesen bénító. Egy hétig írtam ezt a hsz-t. 

 

 

Előzmény: Schenouda (16224)
ketni Creative Commons License 2022.01.14 -1 1 16227

Egy mértékadó film:

https://www.youtube.com/watch?v=EOvkFLK1fn0&t=4s

 

A piramis többek között a Világhegy megjelenítése ott, ahol nincs ennek megfelelő természetes földtani alakzat.

Az ősvallás világképének egyik meghatározó formai eleme.

Előzmény: Schenouda (16225)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!