Én így szoktam:
1 avokádó villával vagy botmixerrel összetörve
fél gerezd összezúzott fokhagyma
pár csepp citromlé
1 dl natúr joghurt
1 paradicsom apró kockára vágva
Összekeverm és kenyérre kenem. Pirítóssal is nagyon finom.
Én is hasonló avokádó krémet szoktam csinálni, csak én az összenyomott avokádó és hagyma mellé még villával összenyomkodott főtt )kemény) tojást is teszek bele, és úgy keverem össze az egész masszát.
Erospaprika - mexicoi. Ha az nincs akkor a cseresznyepaprika nagyon jo - a jo husos. Ha tul eros vagd ki a magot es eret. Savanyuan is jo, vagy nyersen. Ha nem szereted az eroset, persze akkor ne tegyel bele.
Guacamole.
Osszetorod az avocadot es aprora vagott ujhagymat, paradicsomot (mag nelkul), jalapeno paprikat - ha lehet savanyitottat, es abbol adhatsz a levebol is kicsit, meg citromle, bors.
Ha a magot a guacamaloeban hagyod, nem barnul meg.
Ettem egyszer egy salata felet - kostolas utan csinaltam meg, hasonlo mint a guacamole.
Az avocado szeletekben van, a paradicsom is - apro paradicsom mag nelkul, meg a hagyma is - lila hagyma. Majonezzel van osszekeverve - so, bors, citromle.
Amugy az avocado tokeletes minden zoldsalatara ugy ahogy van.
kérem szépen egy új reform: "le a nullázókkal" vagy " halál a nullázókra"
én indítottam el, de még senki sem csatlakozott:-D (talán a bárgyú mivolta miatt)
Szóval, imádom az avokádót, krémnek szoktam enni reggelire, teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóssal.
A krémet a legegyszerűbb módon csinálom: kimagozom, meghámozom és eldarabolom az avokádót, összetöröm villával, és hogy ne barnuljon megcsepegtetem citromlével.
Megsózom, borsozom, rányomok max. 1 gerizd fokhagymát (többet ne, mert akkor nagyon az az íz fog dominálni), belelapátolok 3-4 teáskanál tejfölt, megkutyulom és voálá.
Mmmmm, isteni.