Keresés

Részletes keresés

Ibobo Creative Commons License 2012.04.02 0 0 3973

Szia! Őszintén örülök neki, hogy használt a gyógyszer.

További jobbulást kívánok!

Előzmény: holter78 (3972)
holter78 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 3972

Sziasztok!

 

Nem merem elkiabálni, de úgy néz ki, hogy a Nebilet mellett csöökentek az extrák, a pulzusomat sem csökkenti 60 alá, és ami a legjobban tetszik, hogy terhelésre a pulzusom is emelkedik, nem kiugróan de felmegy gyors séta, pakolás közben 130-ra is. A concort 8 évig szedtem 4 évig 5mg-ot, mellette robotüzemmódban voltam, mivel a pulzusom 47-53 között volt, és hiába tekertem a szobabiciklit nem ment fel a pulzusom 110 fölé. Ezáltal nem is tudtam megdolgoztatni a szívemet rendesen. Esetleg van még valaki ibovoon kívül akinek bevált és csökkentette az extráit a nebilet?

 

Hol vannak a régi fórumos extrások? Remélem jól vannak, és azért nem írnak már ide.

 

Most megfáztam szerintem ez is növelheti az extrákat. Amit nagyon jónak találok, hogy napi 2x 10 percet szobabiciklizek 120-as pulzussal extrák nélkül. Az extrák többet jelentkeznek, evés után, valmint ha hason fekszem, járás közben szerintem kevesebb van.

 

Jelenleg táppénzen vagyok elkezdtem szedni az antidepit ez még két hét, valamint 3x0,5 xanaxot, és 2x 2,5mg nebiletet. Szeretnék minél előbb rendbejönni.

 

Remélem Gábor te is jobban vagy, nem zargatnak az extrák!

 

üdv!

 

 

 

holter78 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 3971

Kedves Gábor!

 

Szerintem neked sincsen komolyabb bajod, van egy mappám ahová elteszem az orvosi leleteimet. Ezek szerint 2004-2009-ig kb 40 db egk készült és nem sikerült elkapni a ritmuszavart. 2009-ben amikor éreztem a furcsa érzést pont a háziorvosomnál voltam és sikerült rögzíteni a kamrai extrákat, álalában egyes, de volt kettes elrendezésű is. Azóta pontosan tudom, hogy amikor érszem a furcsa érzést extrám van. Szerintem ez így rosszabb, mert kialakult a pánik hozzá. volt olyan hogy a 24h holter 10 db-ot rögzített, és volt hogy 4000-et. Nem tudom mitől lehet ez. Kicsit félek attól, hogy mindent rá lehet fogni a vegetatív idegrendszerre. Te nem vagy ezzel így? Szerintem nem tudják az okát az orvosok!

Előzmény: GGabor1 (3970)
GGabor1 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 3970

... amúgy meg te is azt írtad, hogy a nyugtatók segíteni szoktak, illetve hogy amikor antidepresszánst szedtél, akkor mintha egyáltalán nem is lettek volna extrák... és mivel ezek nem szívgyógyszerek, nem befolyásolják a szívet, így ez ha ezektől javul az állapotod, akkor ez szintén arra utal, hogy nem szív eredetű a gond. :) Szóval szerintem felesleges azon aggódnod, hogy valójában szívbetegséged van, csak az orvosok nem akarják kezelni stb. A lelki eredetű problémák nagyon sokféle tünetet tudnak okozni ugye, főleg a depresszió, meg pánik, ilyesmiről lehet szó, lelkileg kell helyreraknia magát az embernek, meg az idegrendszert erősíteni. Ha meg nagyon vészesnek érzet a helyzet, akkor tényleg szedjed megint rendszeresen az antidepresszánst (amúgy ennek mi a neve?).

GGabor1 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 3969

Ja valahol olvastam, hogy refluxod is van. Mit szedsz rá? Lehet, hogy az is közrejátszik az extrákban, már a gyógyszer... eterféle mellékhatásuk van az ilyen protumpumpagótlóknak, elég megnézni a papírjukat...

Arról nem is beszélve, hogy az ásványi anyagok felszívódását bizonyítottan csökkenti a kevés gyomorsav (márpedig ha ilyeneket szedünk, eléggé lecsökken a sav a gyomorban). Az ásványi anyagoknak pedig, mint tudjuk, fontos szerepül van az idegrendszer, illetve a szív működésében.

Én amúgy Nolpazat szedtem évekig, és ki is alakult magnéziumhiány, mint írtam, valszeg emiattt... csökkentettem is a gyógyszer adagját, illetve rendeztem az mg-hiányt, bár lehet, hogy még mindig alacsony kissé, és ez is közrejátszik az extrákban, ki tudja. Mindenesetre most azt tűztem ki célul, hogy teljesen elhagyom a gyógyszert. Ja és persze igyekszem minél egészségesebb dolgokat enni (sok zöldséget, gyümölcsöt), amikben alapból sok a vitamin-ásványi anyag (csak ez az optimális, az ilyen mindenfajta multivitasminok és mesterséges ásványi anyagok, magnéziumtabletta stb. elvileg kevésbé szívódik fel jól és nem is egészséges hosszú távon ilyeneket szedni). Szóval tuti, hogy a táplálkozás, az elfogyasztott ételek is számítanak.

GGabor1 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 3968

"és szerintem mivel én is úgy kezdtem ahogyan te csak rosszabb lesz"

Én azért bízok benne, hogy nem. :D Vagy hát legalábbis igyekszem pozitívan hozzáállni, és lehetőleg minél kjevesebbet rágódni ezen, mert tudom, hogy ha rágörcsölök, csak rosszabb lesz, ezt tapasztaltam is már, mint írtam.

Relaxációval-meditációval próbálkoztál már? Érdemes, teljesen lenyugtatja-kikapcsolja az embert, én csinálgatom, bár tény, hogy nem mindig van hozzá kedvem-türelem.

GGabor1 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 3967

Szerintem nem szívbetegség (legalábbis nincs "strukturális" alapja, elváltozás a szívben, akármi), amúgy kimutatták volna a műszerek, meg a rengeteg vizsgálat. (Engem is néztek már sokszor EKG-val, meg 1, 5 éve volt teljes kivizsgálás, sima EKG, terheléses EKG, Holter 1 napig, szívultrahang), de abszolút semmit nem láttak, még extát sem. Pedig tényleg alaposan megnéztek.) Szóval nem hinném, hogy csak elbagatelizálják az orvosok, valójában betegség, de nem kezelik... nem hinném. Idegi-pszichés ez tényleg, hát nem véletlen, hogy főleg a szorongó, hipohonder egyéneknél jelentkezik főleg, akiknek amúgy sem jó az idegrendszerük. :) Illetve mint írtam nálam is főleg akkor van, ha már alapból izgulok vagy ideges vagyok, szorongok, akármi, teljesen nyugodt, kiegyensúlyozott, netán boldog állapotban nagyon ritkán fordul elő, szinte sose, meg ugyebár volt olyan, hogy hónapokig nem éreztem (tán neked is, mintha írtál volna ilyet). Ha szervi lenne, nem múlna csak úgy el.

Én inkább attól tartok, hogy ha sokáig fennáll-gyakran előjön, akkor nehogy esetleg előbb-utóbb okozzon valami tényleges szervi elváltozást-szívbetegséget... de mondjuk mindenhol azt olvastam a neten, hogy ilyen nem fordulhat elő, az, hogy egy ütemet kihagy, vagy akár többet egymás után, semmilyen következménnyel nem jár 'egészséges' szív esetén. Max. ha valakinek alapból van már valami szívbetegsége, de nekünk ugye elvileg nincs... szóval szerintem próbáljunk lazítani. :) Persze ezt tényleg könnyű mondani, de hát meg kell próbálni.

holter78 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 3966

Szerintem ez egy szívbetegség, csak az agyra fogják az orvosok, mert másra nem tudják. Ami tény, hogy ezt a ritmuszavart nem lehet gyógyítani, ezzel együtt kell élni(ezt amúgy annak az orvosnak akinek nem volt még ilyen nagyon könnyű mondania), és szerintem mivel én is úgy kezdtem ahogyan te csak rosszabb lesz. Én anno vérnyomásmérőn vettem észre, hogy kihagy a csipogás, akkor elmentem ekg-ra és elcsípték. Előtte voltam vagy 20x ekg-n és mindegyik negatív lett. Neked lett már egk-n kimutatva, hogy milyen típusú extrád van? Nekem isolalt kamrai monomorf jelleggel. Azért jó, hogy legaláb  kettem segítjük egymást, ha van kérdésed mivel már jobban vagyok szívesen segítek.

Előzmény: GGabor1 (3964)
holter78 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 3965

Én úgy döntöttem leszedálom magam amíg nem hat az antdepi, mert máshogy nem tudok kikerülni ebből a szar helyzetből. Mára csökkentek az extrák, de azért még vannak, de legalább nem minden percben. Nekem sex közben még nem volt hál' istennek,  Ezidáig terhelésre megszüntek a panaszaim. Én egy dolgon rágódom, miért nem foglalkoznak az extrás betegekkel, azért mert nem tudják kezelni,vagy azért mert ártalmatlanok.

Előzmény: GGabor1 (3964)
GGabor1 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 3964

... mondjuk gondolom ez amiatt lehet, hogy ez a fajta izgalom csak még tovább "spannolja" az amúgy is labiilis-érzékeny idegrendszert, aztán emiatt a szív néha kizökken a tirmusból ugye... hát tényleg az idegrendszert kell vhogy erősíteni. Akinek esetleg van valami tippje ezzel kapcsolatban, az megoszthatná velünk. :)

GGabor1 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 3963

Amúgy nekem olyan 70-80 között szokott lenni a pulzusom, ami elvileg abszolút ideális, és ennek ellenére ugye mégis vannak extráim... szóval lehet, hogy a pulzusnak nincs olyan sok köze ehhez.

Mondjuk a vérnyomásom az alacsony, de már minimum évek óta... hát, a fene tudja, hogy ezek befolyásolják-e az extrákat. :)

Amit még észrevettem (bár ez kissé tán furcsán fog hangzani), hogy sokszor a szexuális izgalom váltja ki őket. Bár utánaolvastam, elvileg ez is természetes, sok embernek kimondottan a szexuális együttlét alatt jönnek az extrák... marha jó. :)

GGabor1 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 3962

Szia!

 

Szerintem ide is írhatunk nyugodtan továbbra is, ahogy visszaolvastam, elég gyakran kerültek már szóba az extrák. Igaz, annyira tán nem elemezték ki a témát, mint mi. :)

Igen, biztos vegetatív zavar lehet ez. Nekem elvileg már gyerekkoromban is mondtak olyanokat amúgy, hogy vegetatív idegrendszeri zavarral születtem, illetve valamiért nem tökéletes az idegrendszerem, és bizony éreztem is már enyhébb zavarokat, igaz, csak néhány évvel ezelőtt, a huszas éveim elején (pl. szaporább szívverés, remegés, izgatottság stb.), azelőtt nem sűrűn volt semmi, max. izgulékonyabb voltam az átlagnál. Meg túlérzékeny, túlreagálós. :) Viszont vegetatív zavarok ie vagy oda, extrák tényleg csak tavaly jelentkeztek először ilyen tájban, szóval érdekes. Bár azt olvastam más fórumokon, hogy ezek a húszas évek elején szoktak "kialakulni", és főleg szorongásos egyéneken (azt is írták vhol, hogy ez a "fiatalok betegsége"), szóval akkor úgy néz ki ez annyira mégsem rendkívüli dolog ilyen korban, ami ugye nyilván megnyugtató. :)

Ja és szorongás, hát igen, mint emíltettem, alapból én mis eléggé szorongó, hipohonder figura vagyok, gyakran figyelem magam, valami újabb betegségtől tartva, és minden esetleges tünettől megijedek, aztán elkezdem a netet túrni, hogy ez vajon mi lehet, és mindig a legrosszabbra gondolok stb. :) Gondolom ez azért is lehet, mert azért ténylegesen is volt az utóbbi években egy-két komolyabb betegségem-balesetem, és így az ember már azért alapból tart egy kicsit a következőtől.

Na mindegy, szóval valószínűleg tényleg az idegrendszer a kulcsa mindennek, ami az extrákat illeti, azt kell vhogy erősíteni-nyugtatni, meg a szorongást oldani, erre tényleg jó lehet a nyugtató és az antidepresszáns, most már én is 3X1 Frontint szedek biztos ami biztos. Ezt az elméletetünket (hogy pszichés, ill. idegrendszeri alapon vannak az extrák) támasztja alá amúgy az is, hogy pl. tegnap egész délután egy haverral lógtam a városban, egy csomót gyalogoltam, meg söröztünk (persze csak alkoholmentest ittam a belgyógyászati problémáim miatt), magyarul jól éreztem magam, az idő is jó volt, és érdekes módon egy darab extrát nem éreztem, meg semmilyen egyéb idegrendszeri dolgot, pedig reggel még pl. volt bennem egy ilyen hülye, ok nélküli izgatottság. Szóval nyilván sokat számít az is, hogy az ember mit csinál, gondolom ajanlatos minél többet mozogni, akár gyalogolni, kirándulni, társaságban lenni stb. (Mondjuk én alapvetően nem vagyok egy nagy közösségi ember, meg olyan sok haverom sincs, de mindenesetre tuti jóval kevesebb problémám lenne, illetve kevesebbet szoronganék, kínlódnék, ha kevésbé élnék "remeteéletet". :) Most már tényleg igyekezni is fogok jobban emberek közé járni, mert tényleg érzem, hogy segít.)

Egyébként te hogy vagy, elmúltak már a sorozatos extráid?

holter78 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 3961

Bocsi még lemaradtak a tünetek:

- furcsa érzés a gyomortájékon

- nyakban

- köhögést provokál

 

én leginkább a gyomromban érzek furcsa dologkat, sokáig én is azt hittem, hogy ez nem szív eredetű!

 

Még 1 dolog amikor 6 évvel ezelőtt volt szedtem rá antidepit és azalatt a 2 év alatt nem volt extrás panaszom, úgyhogy biztos összefüggésben van a vegetatív idegrendszerrel is. (tudom ez sem volt jó megoldás, de szorongó,pánikos ember vagyok) Lehet, hogy most is elkezdem szedni!

Előzmény: GGabor1 (3958)
holter78 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 3960

Kedves Gábor!

 

Nekem is szokott a guggolás extrát okozni, korábban nekem is ritkábban voltak és egy volt, tegnapi rosszulétem során minden 7. extra volt, de erre is legyintettek az orvosok. Kaptam infúziót de nem lettem tőle jobban. Ma is egész nap sok volt de észrevettem, hogy a pulzusom sokszor 48-52 között mozog, szerintem ez is közrejátszhat. Az esti fél concoromat már be sem kell vennem, holnap pedig kezdenem kell a nebiletet mert az állítólag gyengébben hat a pulzusra. Addig meg szedem a frontin napi össz. 2 mg-ot, mert ettől jobban vagyok én is, mint az előttem szólók többsége. Hihetetlen, hogy minden vizsgálatom negatív és akkor is szenvedek ettől az extrasystoletól. Senki sem ismeri a szív pontos elektromos vezérlését.

 

Nagyon jó lenne, ha többen is jelenkeznének az extrások, akár egy külön topicban tudnánk egymáson segíteni. Remélem a régebbi hozzászólók már rendben vannak és ezért nem írnak!

 

üdv!

Előzmény: GGabor1 (3959)
GGabor1 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 3959

... bár ahogy talán szintén említettem, nem mindig ezt érzem, van ennek egy enyébb változata is, amikor tényleg csak egy pillanatra hagy ki, meg szorul el a torkom. Ez tuti "sima" extra lehet, és elég könnyen ki lehet bírni.

És érdekes, ezt a "lájtosabbat" néha a guggolás is előhozza, ha pl. hirtelen leguggolok. Bár ilyet is olvastam máshol, elvileg természetes is lehet.

GGabor1 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 3958

Szia!

 

Tuti pszichés-ideig alapon van akkor (ha attól rosszabbodott a helyzet, hogy folyton erre gondoltál... amúgy nálam is ez szokott lenni, mint írtam, ha rágörcsölök, gyakrabban jön elő). Nem tudom, próbálj meg valahogy kikapcsolni, medtálni-relaxálni, nyugtató teákat inni, Xanaxot szedni, bár gondolom ezekkel próbálkozol is.... mindenesetre ha az orvosok szerint is minden oké, és egész éjjel néztek, biztos nincs baja a szívednek!

Engem az érdekelne még, hogy te pontosan hogyan éled meg ezeket az extrákat? Én ugye azt írtam, hogy nálam ez egy hosszabb folyamat, tehát mintha 1 ütés kimaradna (ez ilyen nagyon hirtelen, "villámcsapásszerűen" jelentkezik, és a torkom is összeszorul egy pillanatra), aztán vagy 10 MP-ig erőlködik a szívem utána a torkomban, és csak utána áll vissza a normális ütemre. Amikor ezt először leírtam ide a fórumra, akkor mondtál valami olyat, hogy neked is hasonlóan jelentkezik, de akkor 'pont' így? Tehát nálad is egy hosszabb folyamat ez tényleg, vagy csak simán egyet kihagy, egyet bedobban? Majd erről írj egy kicsit bővebben, ha ráérsz, mert érdekelne, hogy neked pontosan milyen tüneteid vannak, hogy éled meg. :)

holter78 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 3957

Szia!

 

Annyit gondoltam az extrákra, hogy tegnap este bekerültem az SBO-ra, egész éjszaka monitoroztak, kaptam káliumos magnéziumos infúziót, de nem tartottak bennt. most minden 7. ütés vagy néha 4. ütés extra, teljesen kikészültem. Az orvosok azt mondták, hogy ez ártalmatlan fajta, köszi mondtam nekik! Volt már ilyen valakinek?

Előzmény: GGabor1 (3956)
GGabor1 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 3956

Holter78:

"Szerintem minden extrasystolesnak a sorozatok "VES lia" okoznak promblémát"

Ja most látom, hogy te már írtál valami ilyesmiről, vagyis sorozatos extrákról, hogy szerinted erről van szó. :) Elnézést (akkor még) nem tudtam, hogy mi ez a "VES".

De most akkor neked ezt megállapították, és azt mondták, hogy teljesen veszélytelen? Még egy ilyen sorozat is?

GGabor1 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 3955

Mondjuk most olvasgattam különböző netdoktoros oldalakat, és több helyen is írják, hogy akár több extra is lehet egymás után, sorozatban, és az okozhat hasonló tüneteket, akkor gondolom tényleg erről lehet szó, csak hát ugye az embernek mindig eszébe jut (főleg, ha rátört egy iylen "roham"), hogy mi van, ha mégsem ártalmatlan extra-extrák... No mindegy. :)

GGabor1 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 3954

Áh, az előbb megint volt. :S És azért ijesztő ez a dolog, mert ahogy írtam, ez nálam egy "hosszabb folyamat" szokott lenni, olyan kb. 10 másodpercig ver ilyenkor összevissza a szívem (vagy inkább lassan, erőlködve, és ugye ezt érzem a torkomban), és azt nem tudom még mindig, hogy ez vajon normális? Az extráknál nem csak 1-2 furcsa dobbanás van, pl. egy kihagyás, aztán egy erősebb? Nálatok hogy szokott lenni?

ghepard Creative Commons License 2012.03.29 0 0 3953

 

Legtöbbet talán a lazításilletve amúgy is sikerült kicsit megnyugodnom. Ebben talán volt némi szerepe az itteni beszélgetéseknek is. :) Viszont pszochológushoz el fogok menni, plusz igyekszem még többet lazítani, komolyabban medtitálni és ilyesmik, mint írtam, biztos ezek is használni fognak. Meg a Frontin, illetve a több mozgás. :)

 

Nagyon valószínű, hogy az itteni csevegések is növelték az önbizalmad, mert az valahogy kevés lehet benned. A többi dolog szerintem is jó lesz, kivétel részemről a pszichológushoz menés, meg a valami gyógyszer (már ha az). Szerintem ahhoz menni csak időpocsékolás (na meg lóvépocsékolás). Ha mi újat mondhatna Neked. Nem hiszem, hogy valami olyat tudna mondani, amit ne ismerne a fél világ. Ja, ha speciálisan Tőle akarod hallani egy kis lóvé ellenében - az már más dolog...

 

Legtöbbet talán a lazítás és amolyan gondolatmentessé tevés használna Neked (mint írod is, hogy használt) - legtöbbet mindenféle cucc nélkül. El kell magad engedned minél több időre, minél többször - de ez nem rajtam múlik és nem is a pszichológuson, hanem rajtad. Régebben betettem ide egy tudományosan igazolt kisérletet a lazítás és a meditáció hatásáról. A legdöbbenetes eredmény a szívproblémáknál látható (lehet nem is véletlenül). A 3650 hsz-ban írtam róla (tavaly áprílis végén), de aztán egész májusban arról a meditácóról (is) csevegtem itt többedmagammal........

Előzmény: GGabor1 (3951)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.28 0 0 3952

Gyógyszer nélkül 128. Rel 93. Okésban 78. Szundi bundi 63 és frankón ébredek.(24órásméeő).

Előzmény: holter78 (3948)
GGabor1 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 3951

Köszönöm a válaszokat-tanácsokat-bátorítást. :)
Kálium: igen, tudom, hogy nagyon fontos az aptimális mennyiség a szív működése szempontjából, de hiányállapot csak nagyon ritkán, nagyon speciális esetben fordulhat elő (már csak azért is, mert gyakorlatilag mindenben van több-kevesebb kálium, amit eszünk), valószínűleg ezért se említettem meg. Sokkal gyakoribb, hogy pl. magnéziumhiány okoz szívritmuszavart vagy valami effélét. Én amúgy rendszeresen járok laborba a belgyógyászati problémáim miatt, és akkor ezeket is nézik (Ca, Mg, Kálium, Nátrium), szerencsére nem is szokott gond lenni, tán azért sem, mert amúgy belgyógyászati javaslatra tápszert iszok, amiben elvileg optimális mennyiségben van minden. Illetve egyszer volt enyhe magnéziumhiány (érdekes módon egyáltalán nem éreztem meg, semmilyen "szívprobléma" nem volt akkoriban), de azt gyorsan, kb. egy hónap alatt sikerült rendezni magnesium citricivel (úgy hallottam, hogy ez szívódik fel a legjobban). Egyszóval nálam az extrákat biztos nem hiányállapot okozza.
Egyelőre nem jelentkeztem be kardiológiára amúgy, mert ma pl. egész jól éreztem magam, egyszer sem volt ilyen extra vagy mi (illetve korábban is csak naponta egyszer-kétszer fordult elő, néha egyszer sem), illetve amúgy is sikerült kicsit megnyugodnom. Ebben talán volt némi szerepe az itteni beszélgetéseknek is. :) Viszont pszochológushoz el fogok menni, plusz igyekszem még többet lazítani, komolyabban medtitálni és ilyesmik, mint írtam, biztos ezek is használni fognak. Meg a Frontin, illetve a több mozgás. :)

Kávé, kóla stb.: na ilyesmikkel én sosem éltem. :) Cigiről nem is beszélve, szerencsére semmihez sem szoktattam hozzá magam...

2 szívinfarktus: hát ez tényleg nem semmi, nem irigyellek, de azért engem se kell. :D Van egy-két komolyabb nyavalyám például, amik időnként eléggé meg tudják keseríteni az életem, hogy csak a fontosabbakat említsem, krónikus hasyálmirigygyulladás (emiatt "diétázom"), aztán kezdődő porckorongsérv, meg emphsymás bullák a tüdőmön (ez azt jelenti, hogy bármikor kialakulhat spontán légmell, tavaly tavasszal volt is kettő egymás után, ez se valami kellemes dolog, bár nyilván egy infarktussal össze se lehet hasonlítani), a generalizált szorongásomról nem is beszélve... ja, meg enyhébb reflux stb., van még néhány ilyen kisebb dolog. :D No mindegy, nem akarom sajnáltatni magam, meg végül is azért megvagyok, illetve ezekkel elvagyok, csak az "extrák" ijesztőek inkább, de ezek meg tényleg "szezonálisak" nálam is, úgyhogy biztos el fognak múlni, ahogy tavaly is.

dataszviccs Creative Commons License 2012.03.28 0 0 3950

Szia

"kalciumot, meg magnéziumot is szedtem"

 

A Káliumra is kellene figyelni, mert annak hiánya, ill csökkenése szintén emeli a szívverések számát.

Diétázáskor előfordulhat K hiány, bár nem tudom hogy milyen jellegű a diétád.

 

Szívinfarktust kaptam 2X, vízhajtóval élek, ezért tudom hogy mi mindent okozhat a K hiánya.

Sztem ennek is olvass utána, ha még eddig nem olvastál erről.

 

Ha nekem ennyi bajom lenne, mint Neked a plafonig ugrálnék örömömben, persze nem akarom a problémádat lekezelően lekicsinyelni.:-)

 

Üdv.

 

 

Előzmény: GGabor1 (3935)
ghepard Creative Commons License 2012.03.28 0 0 3949

Nem emlékszem, hogy lett volna olyasmi. De ez nem jelenti azt, hogy rám nem hatnak a dolgok. Én figyelem a szívem munkáját, nap mint mérem a pulzusomat, próbálom saccolni a vérnyomásomat. És még több dolgot is figyelek, hogyan működnek rajtam. Ha a dolgok már bizonyos határokon vannak, akkor már a környezeti változások is számottevő és jól érezhető gyengülést idéznek elő az emberekben. De, ha az ember jobban odafigyel, akkor úgy is megfigyelheti a változásokat, ha egyébként semmi baja. Így jobban közbe tud(na) lépni, ha nagyobbak a változások a kelleténél......

Előzmény: holter78 (3948)
holter78 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 3948

Igazad van, neked is van extrasystoled?

Előzmény: ghepard (3947)
ghepard Creative Commons License 2012.03.28 0 0 3947

Hát nem tudom, én nem nagyon szoktam stresszelni, meg konkrétan idegeskedni, nincs is igazán miért, rég nem járok suliba vagy dolgozni stb., elég nyugodt az életem. Csak szorongani szoktam a vélt vagy valós betegségeim miatt, de ez, vagyis a szorongás az én értelmezésem szerint kicsit mást jelent, 

 

Lehet a Te értelmezésedben egy kicsit más, de a tested értelmezésében az ugyanaz. Hiába gondolod, hogy ez semmi - a testednek nem az.......... Ha valami bajod van, akkor nem segít az, hogy most egy hős leszek és aszondom, hogy az semmiség, ezt átvészelem egy kettő, nem izgulok stb. De ezt csak tudatosan mondogatod magadnak - a tudat alatt félsz (és ezt írod is). Na ezt a tudat alatti félelmet kell elintézni, de ez már keményebb dió....... 

Előzmény: GGabor1 (3941)
ghepard Creative Commons License 2012.03.28 0 0 3946

Magad vagy az orvosod. 

 

Itt a lényeg, ez minden. Senki se tud többet tenni az emberért, mint saját maga - mégis a túlnyomó többség ezt másra bízza és fogalma sincs, hogy mit tudna tenni saját maga, mert meg se próbálja.......

Előzmény: Törölt nick (3940)
ghepard Creative Commons License 2012.03.28 0 0 3945

Na ezt én is tapasztalatból tudom. Már 33 éve nem szedem azokat a leszarom gyógyszereket és még mindig jól érzem magam...... Hát igen, valamit kiosztanak a születéskor - az a kezdőlap, amin lehet aztán javítgatni, vagy még jobban elb*sz*g*atni.........

Előzmény: Törölt nick (3937)
ghepard Creative Commons License 2012.03.28 0 0 3944

ami a szedést illeti... plusz amúgy is rengeteg mellékhatást ír (pl. többek között éppen szívritmuszavarokat, illetve állapotrosszabbodást is...)

 

Nagyon klassz, tehát magyarul azt is okoz, amit javítani kellene. Klassz. A kolléganőm lánya is jár mindenféle orvoshoz, mert fájásai vannak - csak nem tudják, hogy hogyan kikezelni. Gyakorlatilag alig tud aludni - ezért hogy olyan gyógyszert adnak neki, amitől fog tudni aludni. Nézi a mellékhatást és rá is van írva, hogy alvászavart okozhat. Mindig tanul az ember.......

Előzmény: GGabor1 (3935)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!