Keresés

Részletes keresés

tüskéskaktusz Creative Commons License 2015.07.22 0 0 6651

ktatószám:XX-1/01336-4/2015

Tisztelt Asszonyom!

Az Alkotmánybírósághoz 2015. július 14-én érkezett elektronikus levelére
válaszolva tájékoztatom, hogy az Alkotmánybírósághoz 2015. május 14-én,
elektronikus levélben érkezett beadványát 2015. június 1-én megküldtem dr.
Székely Lászlónak, az alapvető jogok biztosának, amit az Alapvető Jogok
Biztosának Hivatala 2015. június 8-án vett át. További információval az
Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához tud fordulni a
http://www.ajbh.hu/forduljon-a-biztoshoz linken megtalálható ügyfélkapun
keresztül.
Kérem tájékoztatásom szíves tudomásulvételét.

Üdvözlettel,


Bitskey Botond Dr.
főtitkár

(Embedded image moved to file: pic22946.jpg)

1015 Budapest, Donáti u. 35-45.
 1535 Budapest, Pf. 773
.........................................
Tel: +36 1 488 3220
Fax: +36 1 488 3229
pic22946.jpg

Az elnök Creative Commons License 2015.07.22 0 0 6650

Kedves Nyakfogóm Sorstársam!

Mindenki, aki bizalmával megtisztel így Önt is a legnagyobb elismeréssel támogatom, mind személyemben, mint az egyesület segítségét is felajánlom. Ezt a célt szolgálja a honlapunk is, ami a korrekt tájékozódást teszi lehetővé és elérhetővé MINDENKI RÉSZÉRE.

Nem az aláírás gyűjtés ellen vagyok, de ha a levél ténybeli alapvető hibákat tartalmaz, az a jól felfogott érdeke minden károsultnak beleértve 12500 szerencsétlen embert, hogy ne legyen közröhej tárgyává téve. Ez azokra nézve lesújtó, aki ehhez a nevét adja, az egyesület ezt nem támogathatja, mert úgy járunk, amikor a fagyi visszanyal. Nyilatkozatom a tervezetre adott vélemény, és válasz.

1./ Nincs Baumag vagyon zárlat. Minden vagyoni elem felszabadításra került.

2./ A végrehajtási eljárások megszűntek, miután a felszámolás folyamata tart.

3./ Dobrossy ü.i. a Mátraholding képviseletében perli Balázs l. Mohai Á. stb. polgárjogi igényre (össz. 2.2 Mrd Ft igény) zárolt magán vagyonát annak érdekében, hogy az is a felszámolás része legyen valamikor. Ez is időhúzás, bár ezt a lépést az ítélőtábla dr Nehrer P. tanácsa írta elő.

4./ A kártalanítás mértéke 41 Mrd Ft+ kamatok. A 2.2 Mrd erre fedezetet nem nyújt, a felszámolásba bevont vagyoni érték, pedig még az 1%-ot sem éri abban van csak igazság, ha a Questor kamu kötvényeit parlamenti határozattal "zsebből" fizetik BEVA tagság nélkül, talán aláírás nyomással ez elérhető az ingatlan szövetkezetekre, így a Baumagra is????

Előzmény: nyakfogom (6647)
egyesületek Creative Commons License 2015.07.22 0 0 6649

A semmit árulták – Szaldó, kedd 13.05  ( 2015 07 21 Lánchíd rádió ) 

A precedenst a Baumag teremtette meg, állítják károsultjai. A fiktív üzletrészeket áruló szövetkezet modelljét több, később szintén csúfos véget ért vállalkozás kopírozta. A terméknevek változtak, de a szisztéma maradt. Az is közös bennük, hogy a felügyeleti szervek – bár észlelték, hogy nem kerek a történet – nem akadályozták meg az évekig tartó törvénytelenségeket. A kárvallottaknak azt mondták, saját szakállukra fektettek be, viseljék a következményeket. A Quaestornál azonban lesz kártalanítás, amire a Baumag károsultjai is igényt tartanak. Meglehet, hogy érveiket a bíróságra is elviszik. Interjú Szabó József és Kalas Józsefné károsulttal.

 

http://mno.hu/szaldo

Még nem szerepel az archívumban ez az adás. 

Ha fent lesz a honlapon, kb a 40. perctől hallható az interjú.

BARUKA Creative Commons License 2015.07.22 0 0 6648

Kedves "nyakfogom"! Emberségből, tisztességből,türelemből jeles!

Ezzel is bizonyítottad, hogy a 11000 "nem tag" félretéve csak önös érdekeket valóban az összes Baumag károsult érdekében kíván valamit elérni. Sajna a "tagok" vezetője mégsem akar ebben partner lenni!Meglátjuk, nagylelkű felajánlásod segít-e fölfogása megváltoztatásában!?

Előzmény: nyakfogom (6647)
nyakfogom Creative Commons License 2015.07.21 0 0 6647

 

Tisztelt Szabados András Elnök Úr!

 

Ha jól tudom céljaink azonosak: Ön is Én is mindketten vissza szeretnénk kapni

a rablóktól a kettőnktől kicsalt mintegy  1-1 millió körüli összeget kamatostól.

Merem remélni,hogy ebben nem tévedek.

Én 12 évig teljesen inaktív voltam ez ügyben,ezzel szemben Ön

rengeteg energiát fektetett be önzetlenül,társadalmi munkát vállalva az Egyesületnél.

Aztán én fél füllel az ATV-n meghallottam,hogy egymaga egy gyenge nő,Seres Mária

polgári kezdeményezéssel összegyűjtött 600 ezer aláírást,és ezzel két vállra

fektette az egész parlamentet/263 parlamenti képviselőt/akik mellesleg egymást sem tudják legyőzni/,hogy ugyan már ne hasra ütéssel vegyék fel a nem kevés költségtérítéseiket a képviselők,

hanem adjanak róla számlát.Ilyen még nem fordult elő a világtörténelemben.

Erre felhívtam Serest,és élőben Ő is megerősítette a fentieket.

Persze ezután soha nem látott egységbe tömörülve hoztak maguknak egy

törvény a képviselők, és most számlaadás mellett így is pénzüknél vannak az urak.

Ezután többször megfigyeltem,hogy mint Seres is a tömegek erejét használták fel a pártok,politikusok

kormányfők céljaik elérésére,és ez teszik ma is.Ezt mindenki naponta tapasztalhatja

/Orbán nemzeti konzultáció,Ciprász népszavazás,Mszp,Jobbik aláírásgyűjtés,Ön is

tudná sorolni/.

Bolondok lennénk,ha ezek után mi  az eddigi 12 évi dupla nulla hatékonyságu

módszerek mellett nem próbálnánk meg segítségül hívni a tömegek erejét.

 

Tartom szerencsénknek,hogy Dobbrossy úr ingyen fordított ránk idő és

energiát,célunk eléréséhez.Ő csak egy tervezetet adott,s kéri a véleményünket.

 

Engem csak formálisan irt bele Dorossy a tervezetbe.Ez úton kérem szerepeljen ott az Ön neve.

Álljon az ügy mellé Ön is, a támogatói listára már úgy is feliratkoztak.Használják fel az

Egyesület erejét ,jogászát.CSAK AKKOR MINŐSÍTSÜK EZT A MÓDSZERT,HA MÁR KIPRÓBÁLTUK.HÍVJON 92 320 427.ÉN 8 ÉVVEL IDŐSEBBEN ÍGY LÁTOM A HELYZETÜNKET.

Magg 73 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 6646

Egyetértek  a levél tartalmával és jelen helyzetünkben korrekt javaslatnak tartom. Bár az illetékesek is elfogadhatónak ítélnék!

BARUKA Creative Commons License 2015.07.21 0 1 6645

Miután ilyen alaposan "kivesézte" a levelet nekem könnyű a dolgom. Sényi úr ettől kezdve képviselhet engem, sőt hangadóm is lehet! Az, hogy a kormány és Tálas képviselő kit, és hogyan söpör le az egyrészt tájékozatlanságukat, butaságukat és alkalmatlanságukat bizonyítja! Meg az is, hogy diszkriminálják a károsult csoportokat, az meg főleg, hogy az azonos élbírálás nem érvényesül az állítólagos "demokráciánkban"! Azt még hangsúlyozottabbá kell tenni, hogy bizony súlyos hibát, törvénytelenséget követett el az állam a Baumag kifosztottjaival szemben!

Előzmény: pumukli1948 (6641)
Toprongy1 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 6644

Nagyon jól összefogott, jól megfogalmazott kérés. Azt hiszem minden benne van, aminek benne kellene lennie. Ehhez már az aláírások, és az ország igazságszolgáltatásának a munkája hiányzik, hogy emberek ezrei ne maradjanak kirabolva.

Előzmény: nyakfogom (6643)
nyakfogom Creative Commons License 2015.07.21 0 0 6643

Az alírásgyűjtéshez Dobrossy úr/a Wortmann ügyvédje/ alábbi tervezetét, javaslatát kérem véleményezni.

 

Alulírottak az ún. Baumag-károsultak nevében és érdekeik képviseletében az alábbiakkal fordulok Önökhöz:

 

A kétezres évek elején országos viszonylatban is jelentős média-nyilvánosság előtt folyt az ún. Baumag-ügy.  A több-tízezer károsulttal szemben bűncselekményt elkövető Balázs Lászlóval és társaival szemben 2004-ben indult meg a büntetőeljárás, amely a Fővárosi Ítélőtábla 2013. november 20. napján 3.Bf.344/2012/95. számú jogerős ítéletével zárult. A büntetőbíróság a polgári jogi igények érvényesítését egyéb törvényes útra utasította és tájékoztatta a Baumag-csoport felszámolóját, hogy amennyiben Balázs László, Balázsné Mohai Éva és Balázs Péter vádlottakkal szemben a polgári eljárás megindítását 60 napon belül nem igazolja, úgy a zár alá vételt kérelemre feloldja. A felszámolóbiztos tájékoztatása szerint a vádlottakkal szemben hivatkozott peres eljárás 24.P.21.250/2015. ügyszámon jelenleg is folyamatban van a Fővárosi Törvényszék előtt, az ügyben még első fokú határozat nem született, melyre tekintettel valószínűsíthető, hogy az ügyben másodfokú, jogerős döntés meghozatala még évekig nem várható.

 

Amennyiben a Baumag Stratégiai Fejlesztő Szövetkezet „fa” fenti, kártérítés megfizetése iránti kereseti kérelmét a polgári bíróság teljesíteni fogja, vagyis vele szemben a vádlottakat jogerősen kártérítés megfizetésére fogja kötelezni, úgy az alapján kerülhet majd sor a végrehajtási eljárások megindítására. A végrehajtási eljárás keretében lesz majd lehetőség a Balázs-család tulajdonában lévő ingatlanok, tárgyi eszközök és egyéb vagyonelemek  értékesítésére annak érdekében, hogy az azokból származó pénzösszegek a megkárosítottak igényeinek legalább részleges kielégítésére fordíthatóak legyenek. Megjegyzem, hogy különféle jogi lehetőségekkel az elkövetők még akár évekig is el tudják húzni a peres eljárás, majd az értékesítés folyamatát, azaz már látható, hogy a kétezres évek elején elkövetett bűncselekmények áldozatai több mint másfél évtized után juthatnak kártérítéshez (ha egyáltalán idős koruk miatt megérik).

 

A fentiek alapján az alábbi kéréssel fordulok a  xy Úrhoz a károsultak problémáinak megoldása érdekében:

 

Nagy szerencsére a Baumag-károsultak kárigénye kielégítése érdekében a Baumag-csoport felszámolója feljelentése alapján bűnügyi zár alá vételre került 2004-ben az a vagyon, melynek értékesítése fedezetet teremthet a károsulti hitelezői igények legalább részbeni kielégítéséhez. Az azonban jól látható, hogy részben a büntetőeljárás elhúzódása, részben pedig a polgárjogi igény peres majd végrehajtási eljárás útján történő érvényesítése olyan időigényes folyamat, hogy jelenleg kilátás sincs arra, hogy a károsultak belátható idén belül  megtérüléshez jussanak, holott a bűncselekmény elkövetése óta már mintegy másfél évtized eltelt.

A károsultak többsége már idős, egy részük már meg is halt, ezért rendkívül méltánytalan helyzetet jelent számukra, hogy a bűncselekmény elkövetésének megállapítása és a büntetések kiszabása ellenére a károsultak nem kerülhetnek legalább részleges kárigényük kielégítéshez a bírósági rendszer és az államigazgatás gépezetének lassúsága miatt.

 

A fentiekre tekintettel azzal a kéréssel fordulunk a Tisztelt xy-hoz, hogy miután a kielégítés alapját képező vagyon bűnügyi zárlat alatt van, ezért értékeljék fel azt és a felértékelés alapján a felértékelt érték erejéig arányosan a Magyar Állam  - vagy a Quaestor ügyhöz hasonlóan és Baumag Kártérítési alap - vásárolja meg követeléseinket a Baumag Stratégiai Fejlesztő Szövetkezet „fa”-hoz bejelentett hitelezői igényeknek megfelelően, mert így legalább a felmért vagyon erejéig belátható időn belül kielégítéshez juthatnánk.

 

Ez gyakorlatilag az állami költségvetés részéről vagyonvesztést nem jelentene, hiszen a kifizetésre kerülő összeg megtérülne a zárolt ingatlanok, cégek, egyéb vagyoni értékű jogok értékesítéséből, a kisemmizett hitelezők számára azonban belátható időn belül régen – mindeddig hiába - várt segítséget jelentene a többi adófizető megkárosítása nélkül.

 

Kérésünk soron kívüli teljesítését kérve,

 

 

 

 

 

Tisztelettel:

 

xy

 

 

A fentieket teljesítését kérjük, mint Baumag-károsultak,és támogatóik

 

 

Név:                      Születési idő:    Anyja neve:   Lakcíme:                                  Aláírás:

 

 

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

nyakfogom Creative Commons License 2015.07.21 0 0 6642

Tisztelt Dobrossy úr köszönjük szépen a segítségét.Kérésének megfelelően
a károsultak véleményeinek összegyűjtése céljából feltettem a tervezetet
az internet azon két oldalára,ahol a károsultak szerveződnek,és és elmondják
véleményeiket.
Ezek a facebook baumag károsultak csoportjának oldala,és az 
index.hu/Fórum.
Ezeken jelent meg egy vélemény Szabados Andrástól:

1./ A levél nagyon megható, de a Baumag vagyon NINCS BŰNÜGYI ZÁRLAT ALATT. AZ Ítélőtáblai intézkedése folytán, azt dr Tóth E. Tanácsa feloldotta 2014. év folyamán.
 2./ a Végrehajtási eljárás megszűnt, miután a felszámolás magasabb rendű, így Patonai végrehajtói tevékenysége befejeződött.
3./ A Zárolt vagyon jelenleg összesen a polgárjogi igénnyel Balázsék lefoglalt magán vagyona, amit perel a Mátraholding. Az Orbán Viktornak írandó Sényi Miklós nevével jelzett levél telis-tele van tárgyi tévedéssel, csak a "lélekre ható szöveg" ami helyt álló. Ezt úgy fogják lesöpörni, mint a pinty, ugyan úgy, mint a Tálasi államtitkár tette mert a parlamenti felszólaláshoz sem kapta meg a képviselő azokat az adatokat, amik az ütősek. Sényi úr egyébként sem a Baumag károsultak jogosult, és bejegyzett nyilvántartott képviselőja, legfeljebb hangadója lehet. Ez is az aláíró levél egyik nagy hibája, mint jogosulatlant Sényi urat (sajnos) ilyen címen ugyan úgy, mint annak idején Patyi urat sem jegyzik, mint a BAUMAG ügy hivatalos károsulti képviselőjét.
Kérem szíves válaszát erre a véleményre vonatkozóan.

Üdvözlettel:
Sényi Miklós

pumukli1948 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 6641
1./ A levél nagyon megható, de a Baumag vagyon NINCS BŰNÜGYI ZÁRLAT ALATT. AZ Ítélőtáblai intézkedése folytán, azt dr Tóth E. Tanácsa feloldotta 2014. év folyamán.
 2./ a Végrehajtási eljárás megszűnt, miután a felszámolás magasabb rendű, így Patonai végrehajtói tevékenysége befejeződött.
3./ A Zárolt vagyon jelenleg összesen a polgárjogi igénnyel Balázsék lefoglalt magán vagyona, amit perel a Mátraholding. Az Orbán Viktornak írandó Sényi Miklós nevével jelzett levél telis-tele van tárgyi tévedéssel, csak a "lélekre ható szöveg" ami helyt álló. Ezt úgy fogják lesöpörni, mint a pinty, ugyan úgy, mint a Tálasi államtitkár tette mert a parlamenti felszólaláshoz sem kapta meg a képviselő azokat az adatokat, amik az ütősek. Sényi úr egyébként sem a Baumag károsultak jogosult, és bejegyzett nyilvántartott képviselőja, legfeljebb hangadója lehet. Ez is az aláíró levél egyik nagy hibája, mint jogosulatlant Sényi urat (sajnos) ilyen címen ugyan úgy, mint annak idején Patyi urat sem jegyzik, mint a BAUMAG ügy hivatalos károsulti képviselőjét
nyakfogom Creative Commons License 2015.07.20 0 0 6639

AZ ALÁÍRÁSGYŰJTÉST TÁMOGATJÁK:2015.7.20.

 1.Toprongy 1

 2.mama 35

 3.Fehér Andrea

 4.Baruka

 5.10 R

 6.BAUmagnélküli

 7.Kres 58

 8.tegzi 235

 9.okoskodó

10.jjulika                                                                        

11.mező

12.Mindmegette +6 fő

13.fószer 57

14.baumagkirálylány

16.baumagkár

17.juhlaci

18.F.zoltán

19.Nanderzon

20.Baumagoss

21.Kempf Gyula

22.FA 18

23.bassus

24.micimackó

25.GabiZepter

26.Az elnök

27.Anna Sashegyi

28.Alfina 63

29.Aron Nagy 007

30.cp75pp

30.kalandor 123

31.tüskéskaktusz

32.magg 73

33.pumukli 1948

34.Reinkarnált

35.jósvafő

36.Törpefenyő +100 fő

37.egyesületek

38."666"

39.micimackó 513

40.bassus

41.Balambér 02

42.tegzi 235

43.Bawa Hé

44.208 D

45.károsult 2015

46.Whale

47.Sopronmag 

49.nyakfogom

50.Füredi Nándorné

51.Vörös Lajosné

52.Simon Sándorné és családja

53.Varga József

54. k i a d ó           

55.Csendes Lívia

56.Csendes András

57.Varga Miklós

58.Tóthné Kovács Krisztina és családja is csatlakozik

59.Arató János

59.Horváth Tihamér +100 fő

60.Gimesi Györgyi és családja

61.Szántai Klára

62.Tóthné Kovács Krisztina és caládja

63.Magg 73  plusz 53 fő

64.Juhász Barnabás  6 fő 

64.Ivék Gyuláné
65.Szántai Istvánné és családja
66.Füredi Nándorné
67.Fazekas Mihály
68.Judit Kisné Vörös
69.Dr. Rédei József
70.Dr. Rédei Józsefné

71.Barabás Józsefné +800 fő Zala és környéke   

72.P.Ferenc és neje

73. Csáti Margit és népes családja

74.Aratóné Krausz Éva                                                                 

75.Radóné Hohner Mária 1 fő

76.Papp György

77.Papp Györgyné

78.Németh Zoltánné

79.Németh Tamás

80.Németh Dánielné

81.Keglovics Zoltánné

82.Mágel Györgyné

83.Dedici+6 fö

84.Fekete Nándorné + 500 fő

85.Niederkirchner István

86.Latyák Anikó

87.bauszivacs

88.Kalandor 123

kalandor123 Creative Commons License 2015.07.20 0 0 6637

Az alábbi levél másolat szerintem ma is aktuális, tüntetés előtt érdemes figyelembe venni. 

 

 

 

Pénzügyminisztérium

Dr. Várfalvi István szakállamtitkár Úr

Budapest      

1369 Pf.: 481

 

Köztudomású, hogy a gazdasági válság következményeit a kormány szigorú takarékossági intézkedésekkel kivánja elhárítani. Ez a válságos helyzet redkívüli intézkedéseket tesz szükségessé; ilyen intézkedés lehet az államkincstár javára zárolt Baumag vagyon értékesitése, aminek összetétele:

                                307 ingatlan,

                                  23 üzletrész,

                                  57 bankszámla,

                                    4 millió dollár külföldi befektetés,

Ez a vagyon több tízmilliárd forint nagyságrendű.

A vagyonzárlatot a bíróság rendelte el, de a mai válságos helyzet indokolttá teszi az állam javára történő feloldását.

 

Az értékesitett vagyonra természetesen a befektetők igényt tartanak.

Ez a jogos követelés úgy teljesithető, ha az érintetteket életjáradék fizetésével kárpótolják. Ez több éves futamidejű lehet, vagyis az állam további jelentős hitelhez juthat.

 

Úgy gondolom a Pénzügyminisztériumnak van hatásköre ilyen intézkedés meghozatalára. Szeretnék erről tájékoztatást kapni.

 

Tisztelettel

 

                                                                         Pataky Zoltán

                                                            Tatabánya, Mártirok útja 52 9/6

 

Tatabánya, 2008 okt. 30.

 

 

 

 

 

Előzmény: BAUmagnélküli (6629)
kalandor123 Creative Commons License 2015.07.20 0 0 6636

Engedély nélküli pénzügyi tevékenység? A PSZÁF ellenőrizte a Baumag tevékenységét, hibát nem talált benne. A Baumag fizette az adót, tehát tevékenysége engedélyezett volt.

Előzmény: BAUmagnélküli (6629)
kalandor123 Creative Commons License 2015.07.20 0 0 6635

Kalandor123

Előzmény: nyakfogom (6634)
nyakfogom Creative Commons License 2015.07.18 0 0 6634

AZ ALÁÍRÁSGYŰJTÉST TÁMOGATJÁK:

 1.Toprongy 1

 2.mama 35

 3.Fehér Andrea

 4.Baruka

 5.10 R

 6.BAUmagnélküli

 7.Kres 58

 8.tegzi 235

 9.okoskodó

10.jjulika                                                                        

11.mező

12.Mindmegette +6

13.fószer 57

14.baumagkirálylány

16.baumagkár

17.juhlaci

18.F.zoltán

19.Nanderzon

20.Baumagoss

21.Kempf Gyula

22.FA 18

23.bassus

24.micimackó

25.GabiZepter

26.Az elnök

27.Anna Sashegyi

28.Alfina 63

29.Aron Nagy 007

30.cp75pp

30.kalandor 123

31.tüskéskaktusz

32.magg 73

33.pumukli 1948

34.Reinkarnált

35.jósvafő

36.Törpefenyő +100 fő

37.egyesületek

38."666"

39.micimackó 513

40.bassus

41.Balambér 02

42.tegzi 235

43.Bawa Hé

44.208 D

45.károsult 2015

46.Whale

47.Sopronmag 

49.nyakfogom

50.Füredi Nándorné

51.Vörös Lajosné

52.Simon Sándorné és családja

53.Varga József

54. k i a d ó           

55.Csendes lívia

56.Csendes András

57.Varga Miklós

58. Tóthné Kovács Krisztina és családja is csatlakozik

59.Arató János

59.Horváth Tihamér +100 fő

60.Gimesi Györgyi és családja

61.Szántai Klára

62.Tóthné Kovács Krisztina és caládja

63.Magg 73  plusz 53 fő

64.Juhász Barnabás  6 fő 

64.Ivék Gyuláné
65.Szántai Istvánné és családja
66.Füredi Nándorné
67.fazekas Mihály
68. Judit Kisné Vörös
69. Dr. Rédei József
70. Dr. Rédei Józsefné

71.Barabás Józsefné +800 fő Zala és környéke   

72.P.Ferenc és neje

73. Csáti Margit és népes családja

74.Aratóné Krausz Éva                                                                 

75.Radóné Hohner Mária 1 fő

76. Papp György

77. Papp Györgyné

78.Németh Zoltánné

79.Németh Tamás

80.Németh Dánielné

81.Keglovics Zoltánné

82.Mágel Györgyné

83.Dedici+6 fö

84.Fekete Nándorné + 500 fő

85.Niederkirchner István

86.Latyák Anikó

87.bauszivacs

GabiZepter Creative Commons License 2015.07.16 0 0 6633

Egyetértünk.

 

Előzmény: BAUmagnélküli (6631)
nyakfogom Creative Commons License 2015.07.15 0 0 6632

Gabi a sok baumagos jelentkező mellett nem tudom 16.-án az Echóba

beférek-e élőben.Az ATV-n már háromszor beszéltem,amit ide is felraktam,biztos láttad őket.

Érdekelne az is, hogy hány javaslatot kaptál a tüntetési tábla feliratokra az én 3 javaslatomon kívül?

Egyet ne felejts el,az ALÁÍRÁSGYŰJTÉS +BAUMAGOSOK szavak mindenképpen legyenek rajt egy olyan táblán,ami a médiában is megjelenik.

Megdicsérlek,ha többen is úgy pörögnének mint TE,biztos előbbre lennénk.

Előzmény: GabiZepter (6628)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2015.07.15 0 0 6631

Nincs eltérés a beírásaink tartalma között: az állami felelősség tényállása bizonyított a felügyeleti ellenőrzés és szankcionálás elmulasztása miatt. A BEVA a Q kifizetőjeként került a képbe... 

Előzmény: GabiZepter (6630)
GabiZepter Creative Commons License 2015.07.15 0 1 6630

Az a baj, hogy ahogyan már írtam, abba ragadunk bele, hogy beva, vagy nem beva tag volt a Baumag vagy a Q?

 

De nem ez a lényeg, ha nem az, hogy az állami ellenőrzés nem megfelelő volta vezetett ezekhez az ügyekhez.

 

Ha az állami ellenőrzés megfelelő lett volna, nem tudtak volna kárt okozni ezek a pénzelnyelő szervezetek.

 

Így az állam a felelős, és a kártérítés ezen az alapon jár minden károsultnak, és nem a Bevából.

Ezt a kérdést a zállamnak kell(ene) megoldani.

Előzmény: BAUmagnélküli (6629)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2015.07.15 0 0 6629

Ezért elfogadhatatlan számunkra Tállai András hablatyolása, mellébeszélése, annak ellenére, hogy a parlamenti többség Schmuck Erzsébet interpellációjára adott válaszát elfogadta. Ha a Quaestor károsultjait megilleti a kártalanítás, akkor a BAUMAG károsultjait is azonos módon megilleti! Ez teljesen világos! Baromság más politikai pártokra való mutogatás, hiszen a törvényalkotás a jelenleg hatalmon lévő párt, kormány kezében van. (Hiába mutogatott a szocialisták felé Tállai, hiszen tudnia kell, hogy most nem az Ő kezükben van a kormányrúd, és a FIDESZ felelőssége semmivel sem kisebb!)  Az engedély nélküli pénzügyi tevékenység (betétgyűjtés) közel kilenc éven át tartó akadálymentesítése állami felelősség (PSZÁF!--->MNB), amely minden 1995 óta (20 éve!) a mai napig hatalmon lévő párt felelőssége, egyik sem bújhat ki ez alól, ezért a károkozásért az államnak kell helyt állnia!!

 

"Természetesen nem az a cél, hogy a Q károsultak ne kapjanak kártérítést, hanem az, hogy minden, ilyen módon megkárosított állampolgár kapja vissza a pénzét, ne csak egy csoport."

 

A jelen helyzet megoldása banki beadvány alapján az Alkotmánybíróság kezében van. Két eset lehet: 1.Vagy minden károsulti csoportot kártalanítanak 2.Vagy egyet sem. Törvény ide, törvény oda, a Quaestor károsultak nem védett befektetési termékekben elhelyezett megtakarításai sem fognak kifizetésre kerülni. A BEVA az AB jogerős döntéséig kifizetési moratóriumot hirdetett, nem tartja magát a törvényhez, hiszen az AB a törvényt meg is semmisítheti, többek között a velünk szemben alkalmazott diszkrimináció miatt is...   

 

 

 

 

Előzmény: GabiZepter (6625)
GabiZepter Creative Commons License 2015.07.15 0 0 6628

Tisztelt Indexes Tagok!

 

Mivel sok károsult társunk nincs jelen az interneten, az itt jelenlévők segítségét kérném a következőkben:

 

Hogy a 25.-i demonstrációról minél többen értesüljenek közülünk, és lehetőségük legyen csatlakozni, kérem, hogy az itt lévők vegyék igénybe az ATV, valamint az Echo TV betelefonálós műsoraik adta lehetőséget az esemény propagálására és részvételünk létszámának növelésére.

 

Aki teheti, vagy telefonáljon, vagy, ha nem szeretne élő adásban beszélni, küldjön a műsorba sms-t, amiben közli, hogy a Baumag károsultak csatlakoznak a 25.-i Quaestor demonstrációhoz, és várunk minden károsultat és támogatóikat sok szeretettel.

Az sms szövege az adásban a képernyő alján csíkban jelenik meg.

 

ATV adás: Fórum minden nap de.: 8.45, du.: 17 h

Telefonszám: 06 90 636-366, sms:  06 90 642643

A hívás díja: 260 Ft+ÁFA /alkalom

 

Echo TV: Kibeszélő, minden nap 19 h

Telefonszám: 06 1 877-0555, sms: 36 30 444-4404

Nem emelt díjas számok

 

Mivel nem tudunk jelen lenni egyelőre a nagy médiákban, és egy - egy alkalmanként adott nyilatkozat hamar elfelejtődik, ezzel a módszerrel tulajdonképpen szem előtt lehetünk akár minden nap is, folyamatosan, különösebb szervezés nélkül is, és nem igényel a dolog nagyobb anyagi beruházást senkitől, valamint az eseményről értesülnek a nem internetező társak is.

GabiZepter Creative Commons License 2015.07.14 0 0 6627
GabiZepter Creative Commons License 2015.07.13 0 0 6626

Változott a Demonstráció színhelye!

 

A Nemzeti Bank előtt leszünk!

 

V. ker. Szabadság tér 8-9.

 

 

Időpont változatlan!

GabiZepter Creative Commons License 2015.07.12 0 0 6625

Kedves Micimackó513!

 

 

Köszönöm a linket.

 

 

Tállai András államtitkár szó szerint elismerte Schmuck Erzsébet interpellációjára adott válaszában, hogy ha nem hozták volna meg a Q tv-t, nem kaptak volna a károsultak egy fillért sem.

https://www.youtube.com/watch?v=-aU82n-sUEg

 

Az egyesületi levél korrekt, de az Alkotmánybírósághoz is kellett volna fordulnunk, pontosan az egyesületi levélben foglalt indokok alapján.

Nincs arról tudomásom, hogy az Egyesület intézett-e beadványt e tárgyban az AB-hoz?

A Buda-Cash károsultak megtették.

 

Egy károsult társunkról tudok, aki megtette, de  választ még nem kapott.

 

Természetesen nem az a cél, hogy a Q károsultak ne kapjanak kártérítést, hanem az, hogy minden, ilyen módon megkárosított állampolgár kapja vissza a pénzét, ne csak egy csoport.

 

Szerintem alapvetően hibás, ahogyan a kormány kezeli ezt az ügyet, de valamivel időt kellett nyerniük, és le kellett csillapítaniuk az óriási közfelháborodást, + ezzel a mesterségesen generált vitával, hogy ti.: miért a bankokkal fizettetik meg ezt a kárt, sikerül konzekvensen elterelni a lényegről, az állami felelősség kérdéséről a figyelmet.

Előzmény: micimackó513 (6624)
micimackó513 Creative Commons License 2015.07.11 0 0 6624
Előzmény: GabiZepter (6620)
Toprongy1 Creative Commons License 2015.07.11 0 0 6623

Attól függ, mennyit kell befizetnem. Akkor majd valahol félúton találkozunk.

Előzmény: GabiZepter (6622)
GabiZepter Creative Commons License 2015.07.10 0 1 6622

A pénztárnál...

Előzmény: Toprongy1 (6621)
Toprongy1 Creative Commons License 2015.07.10 0 0 6621

Engem, meg a családomat megloptak a Baumagnál, és a Quaestornál is.

Én hol gyülekezzek?

Bocsánat, de én már csak így tudom felfogni, hogy teljesen ne hülyüljek meg ebben a szar országban.

GabiZepter Creative Commons License 2015.07.10 0 0 6620

MEGVAN A HELYSZÍN, ÍGY ÁTNYÚJTHATJUK A TELJES MEGHÍVÓT!

 

Kedves Tagok!

 

 

A kialakult helyzetre tekintettel, a Quaestor károsultak 07. 25.-én 14 h-kor demonstrációt szerveznek Budapesten, a Parlament előtt.

 

Pontos cím: Budapest, Parlament
Kossuth Lajos tér 1-3., Budapest, 1055

 

Támogató megjelenésünkre feltétlenül számítanak.

 

Úgy gondolom, hogy ott a helyünk transzparensekkel felszerelkezve, jöjjenek minél többen közülünk!


Csupán annyi a kérés az ő részükről, hogy a transzparensek szövegét küldjük el nekik egyeztetésre.
Frappáns, rövid szövegekre lenne szükség, amelyből a két ügy hasonlósága látható, hiszen itt elsősorban róluk van szó, ők a szervezők is, de ez remek alkalom számunkra is a megjelenésre, úgy gondolom.

Például lehetséges szöveg: Quaestor = Baumag!

 

Az ötleteket fel lehet tenni ide is, de lehet küldeni a kopp.gabriella@gmail.com címre is.

 

Baumagos károsultak gyülekezési helye Metró Kossuth téri megálló kijárat, 13.15.tól 13.45-ig. Majd együtt megyünk a demonstráció színhelyére.

 

Kérem, hogy jelezzék a részt venni szándékozók, hogy kb. hány főre számíthatunk. Természetesen nem csak károsultak, hanem támogatók is jöhetnek, minél többen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!